Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem léptek sehova, csak a Thinkbook bill kiosztását kapta nem a ThinkPadét. Najó de léptek, vissza még egy minőségi szintet...
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mindenhol ez van, kérdés esetén a legtöbben lapítanak, senki sem mer felvállalni egy véleményt, mert tuti jön valaki és beleszáll a válaszába. Nem az van, hogy kultúrált módon válaszolna, hogy bocsi, én mást olvastam, esetleg erről beszéljünk még. Egyből jön a bújtatott lehülyézés, hogy a saját kis egóját növelje vele.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az egyik régi laposomban LightScribe képes meghajtó volt, tök jó feature, de nem hallottam még olyanról aki használta is volna.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Neked tuti
Nekem van egy külső usb-s, de már évek óta hozzá sem értem. -
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
De attol meg rafer

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
Susana
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Köszönöm megoldódott
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Elég kellemetlen. A jobb gomb az amúgy jó, persze olyan nyúlós a kattanás érzete, de legalább van benne érzet

De a középső és a jobb az necc (céges T580-on meg az új T15-ön nem volt ilyen, valószínű ezen a gépen szét lett használva ez a két gomb, kétlem, hogy házilag javítható volna). Na mindegy, annyi baj legyen. Sokan úgysem szeretik a trackpointos matatást, csak én egész megszoktam.
A W520-on odáig fajult szép lassan, hogy kb nem is működik már az egyik trackpoint gomb nekem. Mondjuk a jó időszakában tényleg elég jó kapcsolás érzete volt, jobb, mint a mostaniaknak. No de ott 10 év+ távlatban ez megbocsátható azért

-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Képben vagyok, sajnos jópár éve kénytelen vagyok együtt élni velük az összes idegesítő dolgukkal munkaeszközként, így elég közelről érint a dolog. Ráadásul 144Hz-es 1440P-s monitorral egy kisebb felbontású mellett nálam azonnal kiestek a mainstream DP-felezős dokkolók még annak idején a T480s-emmel.
Úgyhogy egy mozdulattal akkor kiesett minden egy vezetékes USB-C Lenovo dokk, és áldom a HP-t, hogy csinált legalább egyetlen típust, ami kapcsolható egy gombbal a 2 sávos DP + USB3 és a 4 sávos DP + USB2 mód között.
Így nem kellett a középkori monitor támogatás, vagy a típus-specifikus, mechanikusnak álcázott, túlárazott ultra USB-C dokk, vagy az akkor még használhatatlanul bugos cserébe alaposan túlárazott TB3-as dokk 'csábító' lehetőségei között választanom. 
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát igen, azokban még volt ktaft.
Igaz nekem már nem original ami van a T42p-ben,de még a mai napig eljátszok vele 1,5 óránál többet. Most, hogy beszéltünk róla elő is veszem egy kicsit, hogy retrozzak egy jót. 
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére

-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Végül úgy hagytam éjszakára, este 8 körül elindítottam és reggel úgy találtam h. sikeresen befejezte (az írás szerint 6:30 körül végzett). Tehát idle desktop, bekapcsolt képernyő mellett kellett neki vagy 10 óra h. végigfusson.
Az 50Wh --> 38Wh átállítást írt ki eredményképpen. Tehát kb. 75%-os állapotú jelenleg az akku.
Ezt a windows jegyzi meg ezek után, vagy az akku flash-be íródik be? UEFI most már ezt a 38Wh-t mutatja mint real capacity, az 50Wh design capacity mellett?Boccs, ha nagyon pedant, de azért kérdeztem korábban ilyen részletesen, h. hogyan lehet ezzel az akku kapacitással trükközni használt gépeknél? Mert gyanús nekem h. hirtelen így lement volna a kapacitása, hogy előtte meg 100%-nak írta UEFI-ban is. Eladás előtt ki tudták valahogy resetelni belőle az elhasználódás tényét, így amíg én ezt a kalibrációt tegnap este le nem futtattam, addig a nemvalós gyári 100%-os állapotot tudta magáról hírdetni mikor belenéztem a Lenovo UEFI Diagnostics tool-al?
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem volt őszinte a mosolyom, maradjunk annyiban
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"P70 pedig valszeg nemsoká megy apróra, nem tudtam beleszeretni, inkább megtartom a PC-t és odaülök, ha játszani akarok."
Annyira nem jön be? Pedig gondolkoztam én is egy P70-esen, csak itt van az M6800, amibe lassan megérkezik a Quadro M3000M. Ha lenne lovettám, beneveznék a P70-re is, főleg, hogy ha jól tudom M5000M-es verziód van. Jól tévedek?
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Komoly kontraszt, tetszik a setup.
Nálunk annyi történt hogy kalandos úton* visszakerült hozzám az M1 Max MBP, szóval az lett a napi harcos. Az X270 a kissebbik fiamnál (ma 10) húzza az igát, Debiannal a fedélzeten. Szereti a billentyűzetét, azon szeret sztorikat írni. Úgy kb odafigyel a testi épségére (mármint a gyerek a gépnek), de nem kíméli és köszöni jól van a gép. 🤷🏼♂️ Pedig amikor látom hogy a kijelzőnél fogva emeli fel fel, azért tanítom hogy figyeljen a cuccaira🤦🏼♂️
*Szóval befejeztem az egyetemet és igazából a fullos macbook kihasználatlanul állt. Gondoltam eladom amíg értelmezhető mennyiségű pénz van benne. El is ment 1800£-ért, fel is adtam DPD-vel, de azok elhagyták a csomagot. eBay kártalanította a vásárlómat, én meg próbáltam a DPD-től visszaszerezni a péézem’. Majd 4 hónap után felhívtak a Newcastle melletti kis falu postájából hogy náluk van ez a csomag, mit csináljank vele, há mondom küldjétek vissza de izibe’
Hétfőn meg is érkezett. Mostmár ittmarad
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
dupla ThinkLight, kiváló

-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Lehetne a kép címe az is, hogy Dávid és Góliát? A viccet félretéve én is még a mai napig megtudok lepődni a saját W701-en, hogy mekkora méretre...mindent is visz.

Számomra öröm egy ilyen gép elé leülni mindig egy kicsit játszani,stb... nem kell külső monitor,stb.. -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
4k-val legjobb tudomásom szerint nincs gondjuk...
viszont nekem meg most beindult az agyam, hogy az USB-C töltőcsatlakozó replacementet ténylegesen fel lehet huzalozni adatforgalomra is, ha 2.0 tempó elég akkor elég triviális a BT modul helyéről elvinni két eret...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen, ez van. Btw, EC-re nem hiszem, hogy meg lehetne oldani a PD-t.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szépséges.
Viszont a palmrest a tapipad alatti élen előbb-utóbb meg fog repedni, ez annyira patika, hogy a helyedben megfontolnám, hogy megelőző csapásként megerősítsem azt a részt hátulról üvegszállas epoxival. (Pláne, hogy már lehetetlen gyárit beszerezni belőle, az utángyártott kinaiak meg épp csak annyira mások tapintásra, hogy idegesítő legyen.) -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem emlékszem pontosan 2005-ben milyen netek voltak, de arra igen, amikor még a telefonvonalba sípolós, COM-portos 56K-s modemmel volt netem. Őszintén szólva, nem vágyom vissza arra a sebességre.
Betölteni többnyire betöltött az is, de kellett hozzá türelem vastagon. Arra mondjuk nagyon jó volt, hogy legalább több időt töltöttem a természetben netezés helyett.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
2mp?

A prohardver főlap nálam az asztali Ryzenen (5600) általában ~0.3mp alatt éri el a "DOM Content Loaded" állapotot, ha épp jó passzban van az oldal, teljes load <0.6s a TP topik épp a tűzróka hálózati füléről mérve.
Most ahogy nézegettem, azért volt 1-2 akadozás, amikor 1s fölé ment az érték, érezhető volt. 2s-nél én már keresem a hálózati problémát...
Csak azért releváns ez, mert ha 2s a szintidő, akkor van bőven ideje a CPU-nak szép lassan megrágni az oldalt. Nálam telefonnál volt ez nagyon érezhető, otthon gyors nettel (optika) a Snapdragon 865-ös telefonom reggelire eszi meg az előző 845-ösöm, de rokonságban lényegesen lassabb nettel nagyjából ugyanolyan csiga lassú mindkettő érzésre, elolvad a CPU-különbség jelentős része, míg az oldal betöltésére vársz.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez esetben a kérdésem arra irányult, neked hol van a határ a kettő között.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
fair enough, úgy más

(nekem x230/t430 a napi használós, ott nyilván szempont hogy tudja ezeket.) -
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hinnye’ ez tényleg patika állapotú
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
már csak coreboot kéne rá meg valami normális oprendszer és majdnem fullos
a wifi kártya cseréjét viszont mindenképpen javaslom, már csak azért is hogy a gagyi gyári bluetooth modult elfelejthesd
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
yep, szemeztem én is azzal a példánnyal, de mivel már volt egy x230-am...
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
volt ilyen az aprón?
és nekem nem tűnt fel?
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
ezekhez lehet valahol IPS kijelzőt venni ami nem huszonsokezer forint?
ebayen csak ezt találtam. ha valakinek innen van x220/230 IPS kijelzője (nem az eDP mod, a gyári kisebb felbontású érdekel) igazából az is írhat privit
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez az ujjlenyomatosdi eleg nagy biztonsagi res.

-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szerintem nekem van (hacsak nem ajándékoztam el egy X220-szal együtt pár hónapja), ha nem gond, hogy nincs hozzá kulcs. Viszont el kell majd érte jönnöd, nem viszem házhoz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja, nekem pont van elfekvőben Ultrabase Series 3, csak rohadt messze van tőlem.
Így legelőbb jövőre tudom előkeríteni, már ha megtalálom. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja és nem hittem volna, de a régi Lenovo trükk a FPR szoftverrel a power gombot ÉS login lehúzást kiváltó ujjlenyomat-olvasóval még mindig működik, friss Win 10 alatt is
Sőt, Win 11 alatt is: [link]
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jó ez az ujjlenyomatos cucc, de meríti az aksit. A ritkán használt W520-on ki is kapcsoltam.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez az ujjlenyomatos kezelés nagyon klassz.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Aztán elektrosztatikusan feltöltve, jó kezdősebességgel irány a szaruhártya!

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Pont azzal van a baj, hogy foszfor lassabb, de nem annyival lassabb, hogy jó legyen.
Ha a CRT-t felveszed kamerával, akkor azt látod, hogy egyszerre csak egy sor fényes. Én nem láttam még nagyon gagyi LCD-t, ami annyira villogott volna, de elhiszem, hogy van, csak hát ez inkább a kivétel, a 300-400 Hz-es PWM-mel gyakorlatilag semmi baj nincs. Míg CRT-kből mindegyik villog.De nehogy azt hidd, hogy annyira CRT-ellenes lennék. Anno amíg lehetett kitartottam mellette. Akkor váltottam LCD-re, amikor az IPS ára lement, konkrétan a Dell U2311H-val. Előtte borzalmas hulladék LCD kijelzők voltak.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A PWM háttérvilágítású LCD-k jellemzően 200-400 Hz-en szoktak lenni, szóval az nagyon más kategória, mint egy CRT-nél a 85 Hz. Ami hasonló az az LCD-knél a Black Frame Insertion, ami gyakorlatilag a háttérvilágítás villogtatása. Ez arra jó, hogy a válaszidőt javítsák, vagy legalábbis élesebb legyen a kép. Gamer jellegű monitoroknál szokott lenni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jaja, a PWM is tré. Azt is igyekszem kerülni. Ha tehetném még az FRC-t is, de azt nehéz.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Attól hogy nem látjuk, még teszi a dolgát, a szem érzékeli, és basztatja. Mondjuk kevésbé káros mint radonos vizet inni, de akkor is.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A 70 Hz már brutál, anno suliban ennyit tudtak a monitorok, katasztrófa volt az infó óra, a végére teljesen kikészült a szemem. A 85 Hz az oké, de a 100 Hz az igazi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mi a jó a CRT-ben? Volt jópár, tönkre is tette a szemem, egyáltalán nem kívánom vissza.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
jó sztori, tetszik! Értékelem a küzdelmet és a kitartást! -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hibernáció meg alvás két külön beállítás ugye. Kérdés, hogy az energiaséma esetleg nem állítódik-e át. Meg a lecsukáskori alvás egy tök független opció, amit külön kell kikapcsolni.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Erre soha nem is volt, semmilyen gépre bios beállítás!
powercfg -h off
és nem fog hibernálni.
Azt már félve kérdem csak meg, hogy mi a fészkes fenének kell egy 7éves gépre az a szarkupac W11?
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Köszönöm.
Még egy kérdés, ezekben a T540p-kben használt 3K Panasonic kijelzők tényleg annyira "überek" voltak?
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem apróztad el, jó kis lista ez. De az a 860-as...hú..hát az nagy etalon.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az sms, most is menne odanézés nélkül a nokián.
De abszolút nem érdekel a téma, volt hogy 1-2hétig nem volt telefonom szervíz miatt. Nem hiányzott. Húszon évesen, az volt az első, hogy néztem jaj ki hívott, mit miért, vagy miért nem? Most már
magasról teszek rá. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem aztán telefonokról beszélhetsz nyugodtan, felőlem az egész iparágat beszánthatják, és beszórhatják sóval.
Van egy régi nokiám telefonálni, meg egy ósdi iphone-om, mint emergency. Mikor megkaptam az első érintős telefonomat úgy vágtam földhöz, hogy ezer darabra törött, azóta is töretlen a szerelem közöttünk
-
lamazonia
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
akkor jól értem, a topic zárható?
(találkozunk a macbook pro csoportba?
//lehet boomer gci vagyok, de vissza sírom a t60-am. ez a p16 szürke, és az x1 extreme gen5 messze nem ugyanaz -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
maga a biznisz is megváltozik
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Már egy ideje..

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Már a T60-nál is temette mindenki a business classt, ez csak simán boomerség.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mert csak 25 wattos, de meleg, és üvölt. Nem vagyok ezekkel képben, gondoltam rákérdek.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Könnyen lehet. Viszont a régi TPFC is kiolvassa ezeket a szenzorokat ugyanígy, tehát ebben nincs különbség.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Okok, ráér, amúgy se nekem kell, szóval csak akkor ha van kedved foglalkozni vele.

Hm, ez alapján az látszik, hogy szenzoradatokból gyakorlatilag egy van, a második szenzort egyszer mutatott mást, mint nulla. Miután újraindítottad a gépet, eleve nullának olvasta a második szenzort. De nem a szenzorkiolvasással kéne bajának lennie, hiszen elvielg a régi TPFC is ezt csinálja, ugyanígy.
Esetleg a ventilátor fordulatszám kiolvasásánál lehet probléma, mert az új az kétfélét is kiolvas, kicsit furcsa módon. Logban sajnos ezeket nem írja, úgyhogy majd ha odajutsz, akkor meg tudnád nézni, hogy nálad kijelzi-e a fordulatszámokat és különbözik a két szám?
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Log fájlt meg tudnád mutatni? Pl pastebinre töltsd fel, hogy ne ide legyen floodolva.
Illetve meg lehetne nézni, hogy mi van akkor ha BIOS illetve manual módba állítod, úgy kékhalálozik-e. Ezeket a módokat érdemes lenne az ini fájlban beállítani, az
Activenevű paraméterrel lehet, hogy már indulásnál eleve úgy legyen.P70-ről van amúgy szó, aminél BSOD a jutalom?
Sokat én se akarok vele foglalkozni, de ha már nulla közeli Visual C++ tudással ilyen hamar meg tudtam csinálni az eddigi dolgokat, akkor hátha ezt is meg tudom.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
És a többi is, amit itt mellékeltem? Vagy azok közül valamelyik jó? Mert ha igen, akkor lehet megoldható. Esetleg még ezeket próbáld meg, ha még nem volt, én ezeket a dual fan megoldásokat ismerem:
byrnes/TPFanControl
nikolasgd/TPFanControl-dual-fan
Shuzhengz/TPFanCtrl2 (ebből dolgoztam)A TPFanControl.log fájlban mi van? Az enyémben ez be van kapcsolva az ini-ben, máshol is be lehet, ha a
Log2Fileparamétert 1-esre állítod.Perszs nagyon low level cucc ez, ugye a windows kernelébe beépül a TVicPort, aztán azon keresztül baszkurálja a program a ventiket, szóval simán lehet sajnos kékhalál.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
lezso6haxfancontrol (Google drive)
Ja, egyébként a fordulatszámok fordítva vannak, az első a 2-es venti és a második az 1-es, de majd kijavítom.

-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Honnan tudod hogy az adblockosoknak üres hely van ott?

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Megoldható, habár az sokba fog neked kerülni.
A prémium tagsági néhány nagyságrenddel olcsóbb megoldás. -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
ha már TB dokkban agyalsz akkor melegen ajánlom egy TB-s NVMe SSD emclosure, egy m.2-PCIe x4 adapter és egy natív VGA képes videokártya összelapátolását
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
lezso6haxfancontrol (Google Drive)
Ebben benne van a saját TPFanControl.ini fájlom is, de ugye lehet használni sajátot is.
Ez egy tényleg csak egy haxolt verzió, szóval CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Természetesen elfut, de ami játékokat írt, az nem kispálya.
A P16 G1 és a G2-n pedig be van állítva gyárilag 60fokos thermal limit, így csúnya belassulások lesznek miatta.
A P1 pedig mind cpu, mind gpu oldalon sokkal gyengébb.
Továbbá, semmi cad és egyéb olyan célú felhasználást nem láttam, mihez quadro kellene, így jóval olcsóbb egy gémer gép. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A dulpa hőcső az AMD-s modelleken elég jól működik, a dupla fogyasztású Intelre meg szimplát raknak, na az nem megy...
A középső 20W TDP-re állitva még egyik R7 se érte el a termál limitet és 77-80 körül tartotta őket többnyire 3500-ös ventivel.
Az Intel jelenleg egy totál zsákutca mobilon, és pénzkidobás megvenni. 2mp-ig talán tartja a lépést egy AMD-vel aztán lehet hogy a fele.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nagyon nem értelmes dizájn, szerintem sem, írtam róla: [link] .
Azért is próbáltam ráerőszakolni XTU-val a normálisabb (kvázi gyári) paramétereket. Dehát erről nem a hűtés tehetett, látszik a méréseimen, hogy józanul paraméterezve a CPU-t milyen kényelmesen elbírja.
Szerintük egyébként ez "feature", nem bug: [link] . Sokat használtam a sajátom Linux-al, ott tökéletesen működött a "fixált" BIOS-okkal az Intel-féle specifikáció mentén, azaz rövid turbó, majd 15W korlát nagyobb terhelésre. Szuper halk volt úgy a gép, a várhatónak megfelelő sebességgel. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egy papíron tartósan max 15W-os CPU-nak egy tartós 20W-ig jól működő hűtő bőven elég egy kevesebb, mint 2 centi vastag ultraportable gépben. Az már érdekesebb kérdés, hogy amikor win10 alatt rájön az őrület a gépre és 44W-on hajtja a CPU-t, akkor azért tud hangoskodni és konstans 99 fokon járni. Bár a tempó hibátlan úgy is.
Én olyankor XTU-val hűtöttem le a kedélyeket értelmesebb limitekre, úgy már a hangerővel és hőfokokkal sem volt baj. -
Gaben92
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkora ghosting van, hogy mikor fut a memtest bekapcsoláskor nem látod hol jár mert 6 karakter van egymáson egyszerre.
Rendesen belefájdul az ember feje. Ebben amúgy nincs hangkártya azt hiszem de az újabbakban igen. Az eredeti PG720 még monokróm LCD-s volt, annak az okosított verziójába (720C) került színes kijelző. De a PG740 például ugyanez a form factor csak az már P3 és szerintem a felbontás se 640x480. Ott már lehet pörgetni a Doom-ot gondolom. 
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ilyeneken PLC-ztünk 20-25éve.
Az enyém pont így nézett ki, valami 300-as celeron volt benne, és 2havi fizetés volt az ára. -
Gaben92
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A T60-at működésre bírtam, nem is volt vészes. Ha tudja az ember mit csinál akkor egy 2 perces művelet. Itt a leírás hozzá: [link]
A T61-el is ugyanez lesz a módszer csak még utána kell néznem van-e via hozzá azon is vagy az eeprom-on kell közvetlenül. Remélem van mert a chip az alaplap alján van szóval darabokra kellene hozzá kapni az egészet. Ma már nem foglalkozom vele mert egyrészt F1 van, másrészt melegszik a szauna de holnap szerintem beröffentem azt is, aztán majd kitalálom mit kezdjek velük.

A 486-os meg fenomenális cucc.
Kell neki egy tisztítás meg azért kapott az évek során (van is egy kis képhiba) de bedugtam és bekapcsolt, bootolt szépen és látszólag minden rendben vele. Majdnem sírva fakadtam mikor elkezdett bootolni.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Túlbonyolítottam az életem ezekkel a random dual fanos gépekre való tpfc forkokkal, feltettem a sima hagyományos v063-at és kiválóan működik, no crash semmi.
A GPU fanra hat, de nekem ez így pont jó, mert azt akartam megtekerni jobban, hogy csökkentsem a GPU hot spot hőmérsékletét.
Ez olyan jól sikerült, hogy Furmark alatt sem megy 90 fok fölé a hot spot, a GPU maga pedig 75 alatt marad. Játék alatt 65 GPU /75 hot spot volt a max (kimaxolt GTA V, 100% GPU load).
Így most király lesz, sikerült minimalizálni a hőingást és a bga stresst, kímélendő a GPU-t ahogy szoktam
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Viszont valami nem kerek, kékalálozik a noti, amikor fut a TPFC.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
TVicPort fel van rakva?
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Összehasonlításképpen talán érdekes lehet, hogy például egy napjainkban forgalmazott Fujitsu LifeBook E5512 notebookon a billentyűzet fölött még 5 darab visszajelző LED lámpácska található.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na nem mintha a RAMot cserélni lehetne az X modellekben. Az bosszantóbb szvsz.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hmm a kis toolbar viszont nincs benne, úgyhogy még mindig kuka.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Persze, lenyom neked a teszteket, de csak pénteken tudom mert eléggé elvagyok havazva.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
50W, max 80fok. Tökéletes

A GPU is megállt 77 foknál, szerintem az is remek.
Volt benne porcica? -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ne is mond, az ilyen "zászlóshajó" gépekben ez egyszerűen szégyen. Nem értem miben tartott nekik volna úgy megcsinálni, hogy ne forrasztott legyen. A videokari cserélgethető a CPU pedig nem.

Ne is mond nekem azt a töltő csatlakozót....
Számomra ezek a dolgok érthetetlenek egyszerűen ezen a szinten. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ne is mond, én ma kaptam szét az enyémet.... megnéztem előtte egy pár videót nehogy elkúrjam..., de ez valóban nem egy jó dolog, hogy szét kellett bombázni a gépet ehhez sajnos.

Azért szerintem az elődeinél ezt profibban megoldották. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
2018 nyarán indult, előtte 2évet állt valahol
Bocsi de a takarítással, pasztázással kell kezdeni, én azt hittem már megtetted. Évente meg kell csinálni! Láttam már pár horrort.
Rendben lesz az a gép hidd el! -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az egy kicsit magas
Furmark alatt mennyire megy fel? -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem anno asztali Maxwell GM204-nál lehetett állítani Afterburnerben a TDP-t.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ó, ezt nem tudtam.
Az órajeleket viszont tuti tudja, én 1-2x játszottam vele mikor még Maxwell-em volt.
A Maxwell bios tweaker-el -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A GPU TDP is korlátozható szokott lenni, szóval nem kell kézzel undervoltolnod.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen lehet, de annak előbb az Afterburner-el (+furmark)ugorj neki, ne rögtön a bios-nak! De csodát ne remélj tőle, nem voltak hülyék azok a mérnökök akik beállították!
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szerintem az a M5000 a fő hőforrás, nem a cpu.
Van Maxwell bios editorom, ha nem találod meg a neten szólj, azzal tudsz órajeleket, meg limiteket állítani.
1545 V5-ösöm volt, igaz precision-ban, de a lényeg ugyanaz
Nálam így volt: UV: Core -150, cache -50, SA -50, GPU -150
A speed shift-et kapcsold be a TPL menüben, utána a főképen speedstep-et kapcsold ki, a speedshift pipa, az utána lévő számmal tudod állítani, hogy mennyire turbózzon, minél kisebb a szám annál jobban, értelemszerűen az 1 a leggyorsabb a 255 a leglassabb.
A turbót ha akarod kikapcsolhatod.
Be tudsz állítani profilokat amit vagy jobb gomb menüvel válthatsz vagy program indulásához is kötheted (pl.játék)
Az max uv-t úgy tudod megkeresni, hogy egy szálon futtatod a TS-bench-et, és közben csökkented a feszt. Le fog fagyni de újraindulás után visszaáll. Ha pl.175-nél fagyott akkor 150-re állítod, pár napig kínzod, ha nincs fagyás akkor maradhat.
A cache-re nagyon érzékenyek voltak ezek a procik, nem sokat fog engedni. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
oké, természetesen semmi közöm hozzá, csak olyan csiga lesz turbó nélkül hogy csak na
Mi van benne egyébként? Van elmentve kismillió beállított Throttlestoppom mindenféle cpu-hoz. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én is kikapcsolom mindig a Turbo-t, 30-40% CPU kihasználtág miatt ne ugráljon az alap max órajel fölé, és ne fűtsön feleslegesen
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nagyon sok P50/51-esem volt és azok arról voltak híresek, hogy verethetted neki nyélgázon órákon keresztül és semmi throttling.
A 6700-asok elvoltak 70fok körül, a 6820-asok még ha tuningoltam is őket se mentek 85-90fölé stressteszt alatt.
A P70-ben meg még nagyobb is a hűtés, szóval ha gond van a hőfokokkal akkor az nem természetes. -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
ezzel ki tudod kapcsolni a turbót, előhoz registry alapján egy menüpontot.
szóval csak el van rejtve, ezzel vissza tudod hozni a Vezérlőpult beállításai közé:
Geeks3d Processor Performance Boost Mode Tweaker -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Thottlestop.
De ha ecc ramod van akkor xeon a gép, és akkor csak a feszültségeket és a power limiteket tudod állítani.
A turbót minek akarod leszedni? -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
17-es osztály nagyrészt megszűnőben, Thinkpadból már nincs, többieknél is kikopóban.
16-os 3:2-ből a MateBook 16 a legnagyobb, minden más még csak 16:10, de esélyes hogy idővel jönnek majd a 3:2-esek. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére

-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Sorry, igazad van.
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A listaban nem lattam x270-t de amugy van ilyen csati rajta ha jol tudom. Működhet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Plazma TV topic
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AMD Ryzen 7 3800X 8-Core 3.9GHz AM4 Box processzor
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Így nem kellett a középkori monitor támogatás, vagy a típus-specifikus, mechanikusnak álcázott, túlárazott ultra USB-C dokk, vagy az akkor még használhatatlanul bugos cserébe alaposan túlárazott TB3-as dokk 'csábító' lehetőségei között választanom.
Igaz nekem már nem original ami van a T42p-ben,de még a mai napig eljátszok vele 1,5 óránál többet. Most, hogy beszéltünk róla elő is veszem egy kicsit, hogy retrozzak egy jót. 

Így legelőbb jövőre tudom előkeríteni, már ha megtalálom.
(találkozunk a macbook pro csoportba?
Azért is próbáltam ráerőszakolni XTU-val a normálisabb (kvázi gyári) paramétereket. Dehát erről nem a hűtés tehetett, látszik a méréseimen, hogy józanul paraméterezve a CPU-t milyen kényelmesen elbírja.