Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz MrSealRD #94220 üzenetére

A 420-430 vonalon attól is függhet, hogy milyen oprendszerrel és mire akarod használni.

A 430-hoz tudtommal jobb a win10 támogatás, ami csak annyit jelent, hogy nem win7/8-as drivereket kell felhekkelni 10-re.
    Az integrált inteles videó támogatása is egy hajszállal jobb pont ezért. Nvidiás változatnál nem tudom, hogy jobb-e, gyorsabb-e vagy támogatottabb-e az újabb.

Hw bővízhetőség terén hasonlók, nekem 2 ssd (7mm sata, msata) és egy winyó van a t430ban. 16GB ram. Dokkolók, tápok azonosak. Prociból is elvileg megy 4 magos mindkettőbe, nvidiáshoz neccesebb, meg az újabb talán kevésbé melegszik vele. T430-hoz pár napja is volt még bios frissítés.

Kb tényleg csak az ac wifi hiányozhat, de 5GHz-en nem ac-val sem rossz ami benne van.

Az újabb sima T változatok ultrabookok lettek, az s végűhöz hasonlóan. Ott előfordulnak bővíthetőségi limitációk, cserébe könnyebbek. Meg van amelyikhez van ips opció. Ott is előfordulnak még normális méretű és bővíthető p végű változatok. Talán azok állnak közelebb a régebbi normál T-khez. Bár ahogy nézem 450p nem jött ki.
    Meg az újabb P50 és hasonló változatok. Bár az inkább a w5xx rokona lehetne.

Egyik ismerős most csípett meg egy baromi jónak tűnő t430 konfigot, olcsón [link]. Ha meggondolta volna magát, akkor valsz én veszem meg :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés