Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csubuka

addikt

Végkifejlet a WIN8.1Pro vs. T500 csatában:

Ha lemondunk a switchable graphicsról, akkor a legújabb power managerrel megy a töltésszabályozás... Nagyon úgy néz ki, hogy vagy a pm driver vagy a pm szoft nem szereti ha be van kapcsolva a switchable graphics.... (a detection menü nem érdekli, de ha be van nyomva, akkor vissza akarja erőltetni a rendszer minden újraindításkor switchable-re a beállítást, így azt célszerű kinyomni).

Nem BIOS gond ahogy néztem az ok-okozatokat. Nekem nagyon "korai" BIOS-om van, nincs vele gond, főleg nem cserélem le ha a későbbieknél hangosabb lesz a venti és nincs nyeremény se cserébe.

Ez a kompromisszum nekem belefér. Kézzel is át lehet azt az egy menüt kb 10 másodperc alatt nyomni, főleg SSD-vel (V300 rev, a korai szériából, a gyorsból...) nem mértem a boot-időt, de nagyon serény a gép, így nem gond ritkán ezért belenyúlni a BIOS-ba, számomra legalábbis.

Ha WIN8-ban még megoldható mind a töltésszabályozás, mind a szoftveres vga váltás, akkor esetleg megfontolom azt. Ha ott is ugyanúgy dönteni kell, akkor maradok itt. Mondjuk itt döntésem nem volt, mivel switchable graphics bios beaállítás mellett a pm több verzióját próbálva mind BSOD eredményt produkált (mellettük a W8.1es driverrel, az újjal végig - ezt lehet érdemes lenne még másikkal nézni, de nem tudom milyen elvek mentén kéne másikat nézni, mitől lenne jobb másik pl). Az összeset nem néztem csak párat... legújabbal van töltés-szabályozás, a matrixosat nem néztem, de van azzal is - nagyon "hátrébb" nem érdemes menni mert ez a funkció megdöglik. Így itt nincs mozgástér. A power manager driver legújabbját használtam, nem tudom hogy annak a változtatása megjavíthatná-e a switchable graphics-ot... az elvileg win8.1-hez való, ki tudja...

Egy random régebbit ki lehetne próbálni, letiltott driver signature check mellett, mivel a koraiakból az hiányzott, hátha - de most legem lett a szutyok kékhalálokból, az estémet elszúrtam ezzel, csak mert a tesómnak W8 kell. Nem hiszem ,hogy nagy eredményre jutna, tán a power manager szoft a nem megfelelő ide. A vga driverekkel sincs nagy mozgástér, de kétlem, hogy az lenne a ludas...

Új hozzászólás Aktív témák