Új hozzászólás Aktív témák

• rauschie

senior tag

válasz adorjant #12872 üzenetére

Ez nem az ssd. Nem onnan jön a hang, hátulról, a proci környékéről, kicsit hátrébbról. Gondolom, mivel arra van az akksi, a tápáramköröknek is valahol ott kell lenni.

lapa: Nem vagyok egy hőtani zseni, de miért ne lehetne? Kifejtem:
    100%-ra terheltem a procit orthossal, tpfannnal pedig manuális módban lekapcsoltam a ventit, figyelve a hőmérsékletet. folyamatosan emelkedett, aztán 63 fokon egyszerűen megállt.

Természetesen a hőtermelés folyamatos, tehát a processzor a megtermelt hő legnagyobb részét ideális esetben átadja a rátaknyolt réz blokknak, ami pedig a levegőnek kéne átadja, és ezt meg is teszi, attól függetlenül, forog-e a venti, vagy nem. Gond ugye akkor van, ha a levegő is fölmelegszik ami benne van, ekkor kellene a venti, hogy kicserélje a meleg levegőt szobahőmérsékletűre. Viszont úgy gondolom, hogy ha nincs venti, akor is működik a folyamat, csak lassabban, ugyanis a meleg levegő térfogata nagyobb, mint a hidegé, ezért távozni fog a házból, viszont törekszik a nyomás kiegyenlítésére, így a helyére vissza kell, hogy áramoljon a hideg levegő. Természetesen így lassabb a csere, tehát magasabb lesz az a hőmérséklet, amin a körfolyamat fenntartható, de ha ez tolerálható határon belül marad, akkor miért ne?

Közben indítottam megint egy orthost, hogy a hőmérséklet görbe screenshotjával igazoljam magam és tényleg nem áll be 63 fokon, valamit benéztem a múltkor. :B

BobChemisrty: az ezen oldal alján található verziót használom win7 alól, megy 64 és 32 bites win7 alatt is, vistával sem szabadna hogy baja legyen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés