Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Anakin.
tag
Nah nekünk is sikeürlt beszerezni egy DV5 1120eo-t a barátnőmnek. Nagyon aranyos gép. Egy probléma van vele. Félg okosban lett megvéve. Hp Renew új garanciával (magyar nagykeres pecséttel) de eredetileg portugáliába lett szánva. Ez EGyedül az Office 60-napos trialnél és a Works-nél (kit érdekelnek) valamint a Recovery-nél ütközik ki. Ez utóbbi lenne a kérdés, ennek lehet mit csinálni? Mármint oprendszerből (élljen a multilanguage) magyar a recovery manager, csak az F11 nyomásánál portugál a cuccos.
Lehet erre esetleg magyart szerezni?Jól sejtem h ez biosba van tehát magyar bios kéne rá? lehet ilyet?[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
válasz .Anakin. #7906 üzenetére
Magyar bios nincsen szóval ilyet ne is várj, amugy meg tudtommal a renew az pont azt jelenti hogy honosítva van a noti és van rá hivatalos hp gari.Bár nem tudom, hogy a billentyűzete magyar nyelvű e.Amugy meg mennyibe került, hogy igy sikerült megvenni, mert én annó 125 ezerért szereztem volna a sima 1120 as paviliont, de aztán 1140 lett belőle.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
adm
őstag
válasz .Anakin. #7906 üzenetére
csak a világnyelvek elérhetők, magyar nem valószínű hogy lenne a biosban.
a renew hátránya, hogy európában összegyűjtött bemutatódarabok, visszamondott rendelések, raktári készletek kerülnek forgalomba. így a lokalizáció (billentyűzet és oprendszer és a recovery, tápkábel) az adott országra jellemző. a billentyűzet kiosztása azért általában megegyezik, így nincs gond az ékezetes betűkkel.
recovery-t csak egyszer és csak gyári os-ről lehet készíteni, így ez kiesik. ha törlöd a partíciót és felteszel egy magyar os-t használhatod nyugodtan. alternatíva lehet a vista beépített recovery programja.
16core - 32thread - 64gb
-
.Anakin.
tag
jaj, magyart írtam, pedig angolra gondoltam én az megoldható valahogy?
persze, tisztában voltunk a renew ezen tulajdonságával, egyedül ez lepett meg h az F11-re is lokalizált nyelvet adott. De igazából azóta lekaptam az összes driver-t a HP oldaláról, ugyhogy törlöm is a particiót mert a gyári vista nem kell, de egyébként is csináltam recovery disc-et. (Jól sejtem h az már multilanguage support-os ujra, tehát h magyar nyelv ven beállítva a win-en magyarul fog velem kommunikálni?)
meg ha már itt tartunk, esetleg egy magyar kiosztású bill-t lehet valahogy szerezni?
Jégkokó: ez most 130k volt. Nemtom te mikor vetted, de kalkuláld hozzá hogy mennyit esett a forint utóbbi időkben.
[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
válasz .Anakin. #7909 üzenetére
Én márciusba vettem az enyémet, viszont ahhoz képest meg erősödött a forint.Mert akkoriban bőven 300 fölött volt. 130 ért annyira nem volt rossz vétel, mert a boltba 160 körül szokott menni, a 1140 meg 169-180 között, ezt is boltja válogatja mekkora hasznot dobnak még rá
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
adm
őstag
válasz .Anakin. #7909 üzenetére
csak az ultimate tud valódi multilanguage os-ként működni. csak annál változtathatók a nyelvek "menetközben". a többi verziónál hivatalosan csak azt használhatod amit megvettél/kaptál. de ha jól tudom lehet honosítani vagy fél hivatalosan magad is feltehetsz bármilyen más nyelvűt. 32 és 64bitest is.
a recovery disc azon a nyelven lesz, amit kaptál a géphez, illetve kis szerencsével angol. a 3 renew közül nekünk volt egy francia, egy svéd és egy spanyol lokalizációjú, de a vista angol volt mindegyiknél.
billentyűzetet érdemes megkérdezni a hpban erős boltokban esetleg szervizekben.
nbs, hpshop, unb
esetleg marad a matrica. 2k körül igényes, a billentyűkre teljesen illeszkedő minőségi matricát lehet kapni.16core - 32thread - 64gb
-
BollaFeri
tag
Hali! Valaki nem ért véletlenül a DV4000-es gépekhez? Az történt, hogy egyik reggel bekapcsoltam, kb 2 percig ment, és elment a kép. teljesen sötét a kijelző. Mi lehet a gondja?
-
Jégkokó
veterán
válasz BollaFeri #7912 üzenetére
Rontás van a notidon, hivd a 0690...... számot és leveszik róla a rontást sőt még meg is távgyógyítják.Amugy a viccet félretéve vidd el a szervízbe ha még van rá garancia akkor valószínűleg ingyen meg fogják csinálni
-
sakeee82
aktív tag
Vki tapasztalta már, hogy a hd felbontású trailerekkel simán megbirkózik a noti, viszont a teljes .mkv formátumú filmekkel egyszerűen nem képes. Szaggat ha kell, hanem. Egy alap egy magos 3000+-os amd simán megbirkózik a 720p-vel, ez meg nem...Vagy csak lehet elbaszarintottam valamit, de mit.
-
a7510
csendes tag
Sziasztok!
Van egy compaq nc6120-as gépem ami darabokra volt szét szedve.
Két év állás után összeraktam pöc-röf indult, de az istenke szerelméért nem tudom a gyári cd jéröl sem és más cd-röl sem az OS-t telepíteni.
Kérlek ha tudtok segítsetek.
Üdv.
AndrásAndrás
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Már írtam itt a notebook hűtő témában és leszükítettem a kört.
Szerintetetek melyiket érdemes választani?
Coolermaster->[link]
Zalman->[link]
Igazábol a cool felé hajlok mert annak kedvezőbb az ára és ha igaz amit írtak a laírásba akkor nem tűnik rossz vételenk, de azért jó lenne ha más is megnyugtatna
Fontos lenne mert most szeretném megrendelni
Köszi a választ -
Mania
senior tag
válasz FullGas #7918 üzenetére
A Coolermaster-en csak 1 USB port van de a hűtési teljesítmény szerintem egyforma, bár a Zalman hajszálnyival csendesebb.A többi dologban(állítható ill. kikapcsolható ventillátor) megegyeznek.Ennek ellenére én is egy ilyen Coolermaster-t használok mivel szerintem csupán a fent nevezett dolgok miatt a Zalman nem éri meg a plusz pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne a HP-sokhoz. Adott az 1160eh Pavilionom ami vezetékes és vezeték nélküli hálózatokon is adott időközönként bedobja a netet, úgy, hogy a kapcsolat aktív marad, de net az nincs. Több WLAN-on is megnéztem már vezetékes net is rendben van asztalimmal semmi gond nincs. Valakinek ötlete erre?
A másik pedig az oprendszer. Más sokkal gyengébb laposokhoz képest sokkal lassab a boot és az egész működés is a többi Vista orendszeres notihoz képest. Lehet ez amiatt, hogy a HP televágta minden vacakkal a rendszert? Egy hasonló notis tulaj mondhatna boot időt kilőtt tűzfallal stb.-vel az úgy megmutatná, hogy mi is gond.Köcce mindenkinek előre is
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Mania
senior tag
válasz sakeee82 #7922 üzenetére
Szerezz egy Vista Home Premium DVD-t(gondolom ezzel kaptad a gépet), telepitsd fel, majd a notin lévö COA cimkén lévö kulccsal aktiváld.Nálam (meg még sok más Pavilion tulajnál) müködik.
Tikakukac:Eszközkezelöben vedd ki a pipát az "energiatakarékossából lekapcsolhatja blabla" szöveg elöl.
Mondjuk nálam XP-s driverrel megy az Atheros kártya
Innen esetleg tudsz letölteni[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Pont a WIFI-nél nincs ilyen pipálós móka, a vezetékest már megcsináltam, de a broadcom oldala szerint ilyen cuccost ők nemis gyártanak ID alapján Most jön a driver kutatás meg hp nyúzás, remélem estig nemkapcsol le utána már megnyugszom
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Mania
senior tag
válasz sakeee82 #7928 üzenetére
Ezeket megcsináltad?
-Superfetch kikapcs
-Rendszer visszaállitás kikapcs
-Aero kikapcs
-Hibernálás kikapcs
-Indexelés optimalizálás
-Utemezett töredezettségmentesités kikapcs
-Defender ütemezett keresés heti gyakoriságra állitásaKb. ennyi heréléssel már majdnem XP gyorsaságú
Szerk:
Jah látom te már valószinüleg megoldottad, mindegy valakinek még jól jön.[ Szerkesztve ]
-
mustad1
tag
sziasztok!
a problémám: dv5-1020 a némító gomb mindig pirosan világít, mintha le lenne némítva a gép. akkoris ha nincs. működni működik, de a színét nem változtatja. valaki már találkozott ilyennel?
köszipana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
HP dv5-1120eh vásárlására szántam el magam... hacsak nem tántorodom el a most felteendő kérdésemre adott válaszokat olvasva...
Szóval ezt a notit Vista-val adják és a HP terméktámogatása alapján is csak ez van "nyomva". Nekem viszont feltétlenül XP kellene rá, mert van jópár olyan alkalmazásom, ami csak XP alatt működik. A kérdésem tehát az: hogyan tudok XP-t telepíteni a gépre? Milyen SATA driver kellene, hogy az XP-be legyen integrálva (mondjuk az asztali gépemen futó XP Pluto megfelelne erre a célra)? Vagy ha nem, akkor hogyan juthatnék megfelelő telepítő lemezhez - driverekhez?
Minden segítséget elfogadok (privátban is), mert nagyon szeretném ezt a notit, de nagyon nem szeretném a Vista-t.
(A HP ügyfélszolgálatát is kérdeztem ezügyben. Nagyon illedelmesek voltak, de tulajdonképpen elküldtek anyukámba...)
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
sakeee82
aktív tag
válasz lacibacsi #7934 üzenetére
Az XP-s dologra annyit tudok mondani, hogy nem egyszerű megfelelő drivereket találni az XP-hez, mivel a HP nem támogatja.
Nekem 1 hete van 1120eh-m, és egész jó kis gép. Viszont elég komolyan melegszik, ha több program megy egyszerre, flashes oldalak, zene, torrent ilyenek, 60 fok feletti hőmérsékletre számíts. Nekem csak a Hd felbontású filmekkel van bajom, valamikor sirályul játssza őket, valamikor nem.
És!!!! amikor megveszed mindenképpen nézd meg a garancia levelet, hogy a te géped legyen rajta, mert már ketten is úgy jártunk, hogy egy teljesen más gép garancia papírját adták a gép mellé, ráadásul a gép alján lévő matricán csak egy év garancia van írva a 2 helyett. -
lacibacsi
addikt
válasz sakeee82 #7935 üzenetére
Szia!
Hát ez az! Miért nem támogatja? Ez kicseszés szerintem sok emberrel...
Ezt 60 fok feletti hőmérsékletet mennyi idő után produkálja a gép? Rögtön bemelegszik, vagy szépen lassan megy fel a hőfok?
Játékokat teszteltél már rajta? nem a legújabbak érdekelnének, hanem ilyenek, mint Sims2, Star Wars KOTOR 1-2, CoD4...
Terveim szerint az Ipon-nál vásárolok. Ott milyen fegyelem van a papírok tekintetében?
A notin lévő címke, vagy a HP "szabályai" határozzák meg, hogy mennyi a garancia? Mert szerintem ez utóbbi, de javíts ki, ha tévedek.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Jégkokó
veterán
válasz lacibacsi #7936 üzenetére
Szépen fokozatosan melegszik a noti, ha nem használod annyira akor elég hamar visszahül normális hőfokra.Amugy sztem a felsorolt játékok tökéletesen fognak rajta futni, mivel már egy évekkel ezelötti asztali gépen is gond nélkül elfutottak.Amugy meg 2 év garancia van rá, feltéve ha olyan helyen veszed, ahol nem csak bolti gari van rá, ami nem igazán ér túl sokat.
-
Skyer
senior tag
Sziasztok. Hozzáértő szakik segitségét kérném. Mi lehet a gond hogyha a 3d alkalmazásoknál de még a windowsba is pl egy oldalra kuszó szüveg vagy egy flash lejátszásánál a kép akadozik. 3d be ez úgy jelenik meg hogy fut az alkalmazás durván 40 fps el vagy mégtöbbel és benne van egy elég rombolo laggolás szerü cucc ami kb élvezhetetlenné teszi az összes alkalmazást. Xp felsem tud menni a Dv7 1130 asomra mivel a feltelepitést követően nem ismeri fel a hangkártyámat vagyha fel is ismeri nem találok hozzá drivert ami jó lenne és nem lépne ki hogy nem talál hardvert vagy nem kompantibilis csomag hibaüzenettel. a gép megterhelve 82 fok körül van a CPU és a GPU is, de volt hogy a GPU elérte a 92 fokot is. Szerintem ez sok, de nemcsak a tulmelegéskor van ilyen laggolás/stutter stb gond. Mit tehetek?
Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!
-
Dooby
tag
Sziasztok Guruk!
Van 1 HP 6715b toppom. Sikeres kisérletet hajtottam végre a gravitáció tesztelésére, aminak az lett a következménye, hogy elrepedt a display hátsó borítása. Ezt be szereztem, de mielőtt nagyobb hülyeséget csinálnék, tudtok-e esetleg vmiféle dokumentációt vagy linket küldeni, hogyan is kellene kicserélni!
Szervízbe nem megyek
Üdv!Kifordítva, minden ember rózsaszín! Utálom az olasz bort!
-
adm
őstag
-
sakeee82
aktív tag
válasz lacibacsi #7936 üzenetére
Én nem erőltetném egyik játékot sem.
Éppen tegnap teszteltem pl a régi Medal of Honor Pacific Assaultot, 640x480, low grafika és játszhatatlan, maximum 20 frame. Unreal Tournament 2004 futni futott, de...
2d-s játékokkal jól elvan, de a 3d nem az erőssége.A vevőszolgálatos hölgy szerint 2 év garancia van minden Mo-n forgalomba hozott Pavilion notira. Nekem a gari levelem rossz, nem az én notimhoz kellett volna csomagolni, a matrica az alján 1 évet ír, és valóban annyi van rá a vevőszolgálat szerint is. Viszont ha lejár az egy év, a számla vagy a garancialevéllel bizonyíthatom, hogy 2 év garancia jár a gépemre!!!
Sajnos a CHS Hungary elcseszte a garancialeveleket. -
sakeee82
aktív tag
-
Skyer
senior tag
válasz sakeee82 #7946 üzenetére
De olyant se mint ami nekem van. Hacsak nem akar egy tonnányi lagot. Ebből a szemszögből akkor kiesik a Hp dv1160,80,99 és az összes még a horribilis árat meghaladó gép is amibe komolyabb cucc van. Hiába van benne jó vga semmire nem jó. Egyik sem, se az msi se a hp se az asus semelyik. játszani csak max asztalin lehet aztán meg legyen a kurva anyja aki annyi villanyszámlát kifizet..Ezek a notebookokba parasztvakitás miatt van csak ilyen vga hogy megvegye az ember és azt higyje majd jót játszhat. nagyobbat nem is tévedhetne. a gyártó meg a forgalmazo meg csak röhög a markába hogy még1 embert átbaszhatott hogy eladt a szemetét. Egy tonnányi játékot végigraktak már rajta 9 féle oprendszerrel és az összes féle driverrel és siralmasnál siralmasabb a helyzet. eddig csak a 9600m gt és a Hd2600 hoz volt szerencsém tesztelni de elég is volt. Tonnányi lag, sik ideg amitől már totál kész vagyok és semmit sem lehet tenni...!
Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Crypto Trade
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
- GYŰJTŐKNEK! Lenovo Thinkpad W701 i7 820QM/8GB RAM/FX2800M
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest