- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elmör
őstag
válasz
BlacKSouL #36273 üzenetére
Hú de még mennyi ilyen dolog van, pl. a nők ugye felháborodnak azon, ha nem hajtod vissza a deszkát, holott ez már inkább a tyúk és tojás esete, melyik volt előbb, mert ha nekem kell a wc akkor felhajtom, tehát hozzá kell nyúlnom és utána vissza, ha viszont neki, akkor ő csak lehajtja és úgy is hagyja, ő miért nem hajthatná akkor vissza fel? Na ugye, hogy ő sem akar kétszer hozzányúlni.
Amit észrevettem magamon: a zuhanyrózsa tartója csúszkás, én szeretem feltenni a legmagasabb állásba, más családtagjaim meg mindig lent hagyják, úgyhogy most próbálom én is visszatenni le használat után. A munkahelyen meg az őrjít meg, hogy a targonca széket aki alacsonyabb előre húzza és úgy is hagyja én meg néha jól beverem a térdemet, ha megszokásból lendületesen ülök fel.
A budi papírosnál csak olyat ismerek aki a régi fajta oldalt kijövősnél nem a recés rész alá teszi, hogy el lehessen vágni, hanem a betevős résznél maga az ajtó alá, tehát nem tud a papír csúszni , mindig a legelső "kocka" leszakad.
-
LógaGéza
veterán
válasz
DeathAdder #36294 üzenetére
Oda beírok, akkor tuti kapok annyi Jazz spricni matricát, ami elég lesz egész hátralévő életemben
-
bbubby00
őstag
válasz
runner 125 #36291 üzenetére
Matricakiraly. Rövid határ időn belül és olcsón dolgoznak. Én ajánlom őket. 16ker vagy postázza is
-
!Overdose!
őstag
válasz
runner 125 #36291 üzenetére
Igen, én is gyártattam már vele egyedi matricát, de akkor természetesen kicsit drágább.
-
LógaGéza
veterán
válasz
DeathAdder #36292 üzenetére
Nagyon jó, tetszik. Gondolom a hasonló években kiadott, első generáció Honda Jazzhez valót kell keresnem.
-
DeathAdder
veterán
válasz
LógaGéza #36290 üzenetére
Jobb mert az nem csak két sugárba permetez, előtteutána videjó
-
LógaGéza
veterán
Na szóval cserélnem kell az ablakmosó spricniket. Az, hogy jobb a Jazzé bele, az csak urban legend, vagy valós? Ha igaz, akkor melyik évjáratét keressem?
-
Peter.70
addikt
Ha én inkább hosszú utakat 180 km megyek főúton, városban meg rövid távokat 5-10 km. A főút havi egy a város heti egy alkalom. Milyen olajat tegyek a Jazzbe? 5w40 mobil szokott bele menni
-
BlacKSouL
addikt
válasz
demars #36285 üzenetére
Abban a korszakban, amikor még ennek volt igazán értelme, akkor volt is erre külön téli és nyári olaj
De akkoriban szinte csak ásványi volt, vagy "félszintetikus", és az 5W30 már különlegességnek számított. A multigrade olajok szépen elvették a dolog élét, sőt, az újabbak már jóval többet tudnak, mint a régiek, és közben a motorok kenési igénye is jelentősen nőtt/változott. Valahol értelemszerű.
Nem igazán látom értelmét télen 0W20-30, nyáron meg mondjuk 5W40 használatának, mégpedig azért, mert a nyáron 30 fokban hidegindítás is az 5W40-el az 5W miatt kb. ugyanannyi "terhelést" jelent a motornak, mint télen -10-ben a 0W30 0W-je miatti viszkozitás. Nem szeretnék tippelni, de gyanítom a két érték közel van egymáshoz. Aki akarja keresse vissza az értékeket a linken amit vagy 2 napja beraktam.Nem azt mondom, hogy tönkretenné a motort, csak azt, hogy nem lenne jelentős hozadéka. Maximum annak, hogy fele periódusban kapna friss olajat a motor.
És úgy látom mindenki amiatt fél, hogy melegen majd nem ken az olaj... de, ken. Ami legalább 10-es viszkozitású 100°C-on, az megtiporva is ken. Ha valaki 1 órát pályázik, és 5000 alá nem engedi a motort, az meg tegyen bele 5W40-et, de a 10W-s olajokat felejtsük már el ezekbe a motorokba. Nem véletlen, hogy alapvetően az olajfejlesztők az üzemmeleg környéki állapotra fejlesztenek, és mellette jogos igény, hogy azért gondoljanak a hidegindításra és hideg üzemre is. A multigrade-el ebben nagyot léptek, de csak ismételni tudom magam, ha üzemmelegen jó a viszkozitása az olajnak (10-15 között, vagy újabb motoroknál 8-12 között), akkor a hidegoldal ebbe nem szól bele, viszont ott a legkisebb viszkozitás vagy számérték jelenti a legjobbat a motornak üzemmeleg állapot alatt bárhol.
A fenti példánál maradva átlagos motorral: ha télre 0W20-at tenne bele valaki, akkor az üzemmelegen 8,7 körüli viszkozitású lenne, és az, az ÁTLAGOS motorba már elképzelhető hogy kevés. Márpedig az átlagos motor is üzemmeleggé válik egyszer, és akkor az abba viszont tényleg kevés lesz. Ha viszont sosem lesz üzemmeleg, akkor az nyáron sem lesz tökéletesen az, márpedig ha élete nagy részét hidegen tölti, akkor meg fölösleges bele bármiért bármikor a "sűrűbb" olaj. Télen is, nyáron is. És akkor a 0W30 viszont jó lesz bármikor. Hiszen az melegen 10,9-es. Ami bőven jó. -
demars
addikt
válasz
Snoop-y #36284 üzenetére
A motul nekem is bevált!
Tsebacsi: 0w20 és 0w30 olajat ajánlott Imi?? Gondolom sok rövid táv miatt...
Múltkor dumáltam egy vw fan sráccal picit, szóba került, hogy aki viszonylag keveset megy a kocsival (évi 15.000 km kb... ) annak lehet érdemes lenne úgy ütemezni az olajcserét, hogy mást használ az ember fia télen és mást nyáron... Lehet, hogy növeli picit a ktg-t, de hosszú távon sztem nem hülyeség... -
Voltam Imi-nél. Hát le a kalappal előtte, minden elismerésem
Szerencsére a kocsinak sincs semmi baja, és tényleg rossz olaj van benne
Még 5-6k van a cseréig, addig kibírja, aztán megy bele a 0w20 vagy 0w30.
Tudtok mondani jó honda bontót, ahol tudok kapni fekete bal első kilincset? Az enyém törött sajnos -
Snoop-y
veterán
válasz
Peter.70 #36281 üzenetére
Semmi nincs a csomitartoban ( elso gondolatom volt amugy
)
Elso kerek eleg sokat tud mozogni fol le ( kezzel meg tudtak mozgatni ) lehet hogy onnan jon hang ( hatraviszi a futomu ?)
Szoval meg lehet a lengescsillapito is vagy lengokar kopoghat?Ha a lengescsillapito cseres akkor erdemes gyarit venni vagy van valami ajanlott? ( gyarilag SACHS van benne )
-
Snoop-y
veterán
Nah megvolt az olajcsere is. Ehh mennyivel finomabban jar a motor. Szep selymes.
Ugy latszik mostanaban az asszony hondaja szeret idegelni engem. Elkezdett kopogni valami hatul. Szetcsesz az ideg mert most a szerelonel mindent megrangattunk mozgattunk de semmi
Van otlet mi lehet az? ( kipufogo az all mint Katiban a gyerek )
Lehet masik szervizbe is el kell vinnem hogy ott is megnezzek. -
BlacKSouL
addikt
Kétféle autós van. Az egyik, aki igyekszik a világot némi logikával, következetességgel, "józan paraszti ésszel" szemlélni, és ennek megfelelően cselekedni az esetek többségében. És vannak akik erre képtelenek. Nem rosszindulatból, nem szándékosan, egyszerűen ők olyanok. Jellemzően ez nem csak autózás terén tettenérhető. Nem próbálják, nem akarják, és nem is szeretnék megérteni bizonyos dolgok miért hogyan működnek, ezért sokszor nagyvonalúbban kezelnek ilyen helyzeteket. Kicsit ez a nemtörődömség védi is őket, idegileg mindenképp, mert én meg a másik oldalon állva azonnal felhúzom magam ezeken. Az önindító tekercs még el sem enged, de ő már bőven csúsztatja a kuplungot. Vagy leálláskor még megy a motor, már engedi fel a kuplungot, így kettő bakugrás mellett áll le a motor, de addigra már kiszállt.
Ezer ilyen példa van. A fényszóró, rádió, és más egyéb fogyasztók bekapcsolása utáni önindítózás valóban az egyik kedvencem. Hozzáteszem az automatikusan nappali menetfénnyel indító autók is ilyen hülye tervezésűek, mert azok kb. ezeket az embereket szimulálják a helyzettel.
Hülye példa, de én azon húzom fel magam rendszeresen, hogy a budipapírt hogy fűzik be a cégnél. Olyan tartó van, amiben csak egy félig rásimuló fedő van, Középen rúd. Ha fal felé gördül le a papír, akkor messzebb is van 15 centivel, a kezem a falhoz ér mivel meg kell fogni valahogy, és a rásimuló fedél élével ellentétesen szemből megszorulva forog a tekercs. Ha viszont ésszel fordítva fűzzük be, akkor a falat nem kell fogdosni, 15 centivel közelebb lesz, és a tető alól is kifelé forog le a tekercs. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy én lógok ki a sorból ezzel, vagy csak mindig belefutok a logikátlan emberekbe az egyébként sok hozzám hasonló között.
-
gaga1
tag
Rovidtavu utak (napi 1-2km)miatt dontottem ugy,hogy veszek egy kis benzinest es a Honda garazsos lesz.
Hobbiauto lesz belole -
Elmör
őstag
válasz
Peter.70 #36256 üzenetére
Gumi és futómű alaktrészek nem igazán szeretik ha gyakran van ilyen helyzet, de azért szerintem radikálisan nem csökkenti az "életerejüket" ha így parkolsz, én próbálok mindig arra törekedni, főleg a féltengely óvása érdekében, hogy kicsit még guruljon az autó és úgy tekerni, ugyanakkor amire szerintem még érdemes figyelni, hogy ne kopogtassuk a kormányt, tehát a végállás elérése előtt ha már érezzük kb mikor lesz akkor érdemes lassítani a kormány tekerésén, hogy ne úgy vágjuk oda úgymond a dolgokat. Ezt egyébként nem értem miért nem oldják meg az autógyártók, tök rossz hallani még a 2013-as Zafiránkon is, hogy koppan az egész mint állat, holott csak egy kis gyári lassító kellene oda és akkor a heves tekerés közepette sem lenne ilyen probléma.
Mondjuk autógyilkolásra tesóm kifejezetten jó példa, hugom ugyanis van, hogy már eleve felkapcsolt tompítottal indít (akku szereti, még szerencse, hogy nincs xenon), a rádió az mindig szól (szintén akku), majd eltekeri a kormányt álló helyzetben akár koppanásig és viszonylag erős gázállással megindul, fűtés persze hidegben rajta van már rögtön, pedig csak hideget tud fújni. Hiába okos nagyon az élet más területein, én tuti nem adnám oda neki a kocsimat, főleg azok után, hogy tavaly nem vette észre a jobb első defektet télen, jó talán a hó valamennyit tompított, volt rugótörése is elöl, ott már valamit mondott, hogy kicsit fura volt a kocsi mozgása néha, igaz én sem láttam meg elsőre kerékcserekor, hogy 1 menet letört és beakadt. Idén januárban meg volt balesete is, bár ott lehet az Astránk fékje volt olyan állapotban, hogy nem tudott megállni, bár érthetetlen számomra, hogy a 8as főúton ha a külsőben baleset volt és a rendőrök irányítanak a duplasávoson akkor beláthatatlan kanyar után miért nem terelik a birka népet, hogy ne álljanak meg nézelődni, mert tényleg nem volt hova menekülnie, belecsúszott az előtte álló (de miért, hát a másik előtte álló jó k***a anyjáért) autóba, rendőrnő bunkózott vele, ha én is ott lettem volna biztos elküldöm a jó anyjába, aztán meg elhúzták a következő parkolóig a semmi közepén (Várpalota után) és ott várt minket a -4-ben, szakadó hóesésben fűtés nélkül (sajnos a hűtőnek annyi lett, így mondtam neki, hogy a motort ne indítsa vissza, majd úgyis fel kell állni a trailerre, arra hagyja meg ezt az úgymond utolsó lehetőséget), kb. 3 órán keresztül, úgyhogy a rendőrök még csak el sem néztek később arrafelé, egy megrémült 25 éves nőt azért nem illik ugyanúgy kezelni, mint egy tapasztaltabb, talpra esettebb férfit. Első balesete volt, azóta már vezet, de nyárig nem igen mert, kapott ha jól emlékszem 3 hibapontot meg csekkett is helyszíni 10 ezer vagy 20. Na mondom szép, én ott helyben megnézés nélkül összegyűrtem volna és dobtam volna be a kocsiba vagy zsebbe. Sorry hosszú lettem, de ez most kikívánkozott
-
Snoop-y
veterán
Csereltem levegoszurot.
Ezutan nem bizom meg senkiben. Valami fos utangyartott volt benne. Nem tunt igazabol piszkosnak es ez azert erdekes mert most hogy szepen benne van az eredeti honda szuro eletre kelt az auto.Idegbajt kapok mikor fillerbaszok dolgoznak egy auton... (es meg at is basznak)
-
!Overdose!
őstag
válasz
runner 125 #36254 üzenetére
Ezeket eredetiekről mintázta Karesz.
-
-
Kleroo
veterán
válasz
Peter.70 #36260 üzenetére
Néhány centi mozgás is hatalmas segítség, nem kell hozzá métereket menni, csak ne teljesen egy-helyben állásban tekerd. Ha a teljes kopptól-koppig tekerés közben haladsz finoman 10-20centit, az nem oszt nem szoroz. ha pedig ennyire ki kell centizni, az nagyon ritka(vagy állj be máshova nehogy megsérüljön a kis tutu
) nagyon gyorsan meg lehet szokni hogy icipicit mozgasd a kocsit akkoris, ha az egyhelyben állás lenne az ideális.
Tsebacsi: nem csak a gumi szív, fájó dolog ez a kormányműhöz kapcsolódó alkatrészeknek is. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Peter.70 #36256 üzenetére
Jár a motor, vagy nem?
Mindenesetre próbáld ki, hogy amikor nem jár, álló helyzetben tekerd át végállástól végállásig. Amekkora erővel kell tekerned, akkora erőhatás éri a rendszert.
Aktív szervónál ugyanaz az erő éri, csak nem te fejted ki hanem az. Ha muszáj muszáj persze, de illik kerülni. -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Mennyire ártalmas, ha áll az autó és úgy tekerem a kormányt?
-
Elmör
őstag
válasz
runner 125 #36254 üzenetére
Szerintem az alsó fekete az.
-
runner 125
nagyúr
válasz
demars #36222 üzenetére
Igen, a 8100 és a 300V volt, de úgy vélem ha ezt a standard 7 deci fogyasztást hozza a Sustina, akkor nem váltok mégsem, Spidy-vel beszéltem crx-en, szerinte abból is csipegetni.
_
Más, fanok, formailag a VTEC feliratból melyik az eredeti?
Vagy mindkettő az, csak más más évben jelentek meg?
Akarok a motorra csináltatni egyet, fehérben, legalulra a fekete sávba, de annyi félét dob a Google, h nem tudom melyik legyen. Jó volna az eredeti, klasszikus - már ha létezik. -
Snoop-y
veterán
Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 megrendelve. olaj es legszuro mar megerkezett
-
Peter.70
addikt
Nekem is a munkahelyem oda vissza 10 km. Még be sem melegszik rendesen. 1.4-es Jazz
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest