Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ez engem is érdekelne, ugyanis közeljövőben nekem cserés lesz (igazából már most is az...), és azért jó lenne előre felkészülni

-
HeavyToys
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nekem 7.gen dízel civic-nél volt ilyen enyhe rázkódás. Nem biztos, hogy a kuplung csinálja. Én kicseréltem exedy-re, jó lett a kuplung, de a régi se volt gáz, csak az előző tulaj nem cserélt kinyomócsapágyat és az már a végét járta.
Szóval a kuplung csere után nálam megmaradt ez az indulásnál vibráció. Most a 4 motortartó bakból az első kettő ki lett cserélve és sokkal enyhébb ez a "rázkódás". Gyanítom, hogy ha mindet kicserélném akkor szinte meg is szűnne.
-
Kuplungból milyet?
Mit jelent az hogy stage 1 vagy 2 vagy 3 és miben jobb (ha jobb) a gyáritól?
Gyárit inkább vagy valami exedy, rpc stage 1/2/3-at?
200ló és nagy tapadású gumik mellé sportos hajtáshoz melyik passzolna leginkább?
(szintert semmiképp sem szeretnék, és ilyen evoszintű kőkeményet sem)-gondolkodom a kuplungcserén, noha a jelenlegi is jól használható, de enyhe induláskor picit rázkódik a motor, és szerintem valami sufni lehet benne... elég kemény is, és rövid úton fog csak.
-
gaga1
tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Hat Kecso nem itt van a szomszedban az biztos

Leiras alapjan tenyleg jonak tunik de elso kozos gokartozas lesz es nem tudnam a tobbieket ravenni a hosszu utazasra
-
bbubby00
őstag
Motorteret h szoktátok takarítani???
A blokkról a régi olajfoltokat h szedjem le???
Köszi
-
válasz
!Overdose!
üzenetére
mennék, de jövő héten ZH hegyek

-
EQMontoya
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Megyek én is.
gaga1: előzni szerintem nem triviális g1-ben, Budaörsön talán kicsit könnyebb.
-
bbubby00
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Jelen! Ha gondolod egyeztethetünk gyülekezőt és parkírozhatunk egymás mellé!

Előzőn is kintvoltam Golfival
-
gaga1
tag
Szokott valaki gokartozni? Budapest es kornyeken hova erdemes elmenni? Haverokkal mennenk egyet csapatni

-
demars
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ezer köszönet...

Most már csak váltó olajat kell rendelnem, ami tuti eredeti Honda! Ahonnan ti szoktátok rendelni van konkrét elérhetőség? Nekem ez a TypeV Laci nem mond sokat, pedig beregeltem a másik fórumra is... majd megkeresem, ha lesz időm!
A többi sallangot ma megrendeltük ( olajszűrő, levegő, pollen szűrők, Motul olaj ) -
Elmör
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Most már nem kell, feljebb tekertük kb. 2 órája és szerencsére elkezdett felszáradni az út, így ki is próbáltam. Mondjuk most sem tudom mennyit ültet a kocsin, de nem is érdekel, gyárinál lejjebb van, de ennél most már feljebb (elöl).

Optikailag viszont zavar, hogy hátul kicsit kellene rajta emelni, HHC azt mondja nézzem meg milyen erős a rugóm és vegyünk annál erősebbet ami így kb. pont emel rajta 1.5-2cm-t és jobb lenne komfortra is. -
LógaGéza
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Mikor jártál utoljára erre? Elég szépen felújították mostanában

-
zolynet
veterán
Kerülgeted mert a normális autózáshoz 2cm feljebb kéne tekerni komám!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem úgy van beállítva hogy a Hungaroringen a legnagyobb kerékvető is beleférjen.
Kerülgetem azért, de nem olyan mértékben mint pl Pók .... mentem már párszor utána, a legkisebb szarokat is kikerülte, de az olyat amit egyszerűen nem kell és leginkább nem is tudod mert valamelyik kerékkel egy másikat úgyis elkapsz.
-
Elmör
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Most picit csalódtam Zoltán, nem kerülgeted a kátyúkat?
Előre nem igazán lehet látni őket hogy mekkorák (kivétel ha ismered az útszakaszt), esőben annyira utálom, hogy a tócsák alatt sem lehet, úgyhogy én 205/40-el de még anno 195/55-el is kerülgettem inkább mindig, mert így is van, hogy mégis sikerül belemenni.
2 felnimet már kellett görgőztetni, persze mondhatjuk, hogy Alessiok és az nem minőség, de úgy érzem kaptak eleget az évek során.NSX kinek melyik lámpával jön be jobban? Láma kérdés lesz, de a képen látható egyébként gyárilag is bekerült vagy ez már ugyanúgy tuningos lámpa?

-
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ezt nem tudom megmondani, de 225 vagy az alatt lesz szinte biztosan, mert borzasztó keskeny az oldalfala

(mondjuk értelme se volt sok h ennyire hülye méretet vegyen, de jólvan
) -
!Overdose!
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
305/35 vagy 165/35?
Nem mindegy. 
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Kolléga 944 turbo-ján /35-ös 17-es gummák vannak, vasárnap délután elég jól eljátszadoztunk egymással (mármint az autókkal
), és meglepődésemre egyáltalán nem volt sem zavaró, sem túlzottan kemény.
Mondjuk egy full gyári fn2-hez képest sehol nem volt o.OKátyúba azért nem szeretnék szaladni /35-el

-
zolynet
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nincs semmiféle rossz tapasztalatom ezzel a kombinációval.
Számomra ideális, jól választottam. Lehet ez az összetétel (futómű+gumi) neked pl már pattogós lenne, nem lennek komfortos. Nem szoktam kóvályogni, kerülgetni a kátyúkat, többnyire átmegyek rajtuk, és még ehhez képest is jól bírják. Persze nem direkt megyek át, ami nagyobb és kerülhető azt kerülöm, de cikázni nem cikázok emiatt. -
zolynet
veterán
Szombaton Nézsára megyünk pecázni egyet, egy tavalyi kép.

-
-
demars
addikt
8gen sedan nál a váltónál van leeresztő csavar? Kell odais ttömítés, vagy kúpra zár?
Fastránál nincs leeresztő, ott a difi alsó takaró lemezét kellett levenni és új tömítés is kellett. -
BlacKSouL
addikt
8gen sedanhoz való (R18A2) gyári Honda olajszűrőt+alátétet, illetve MTF-3 váltóolajat kitől, honnan, hogyan tudok beszerezni úgy, hogy akár házhozszállítással, mert Bpesttől 120 km-re vagyok, és legközelebbi m.szerviz ott van. (Hatvanban van, de ne is beszéljünk róla)
Hétfőn már vinném szervizre a kocsit, és műszakira is, tehát ha addig hozzájutnék, nem lenne rossz. -
demars
addikt
Otthoni polírozáshoz használtok gépet? Vagy natúrban puha ronggyal nyomjátok?
Szemezek egy polír géppel, egyszerű olcsó einhell... Jók ezek, vagy hagyjam mert több kárt okoz mint hasznot...?? -
Elmör
őstag
Sima fékporra elég lehet az olcsóbbik megoldás, de engem akkor nyűgözött le a sonax amikor elpukkant a féltengely harang és ilyen lett a felni, majd a sonax 2-szeres lemosás után ennyire leszedte, igaz az extreme tisztítót használtam, ami drágább, de most lehet megint veszek 1 flakonnal, meg a bogárleszedőjük is nagyon ott van, az nem is drága. Annyi érdekességet vettem csak észre ezen szereknél, hogy minél hidegebb van annál többet kell várni a hatással, nyáron a felnit 4-5 perc után már érdemes volt leöblíteni, novemberben csak 10-11 perc után.

Ezek közül egyedül a jobb oldali flakon nem jött be nekem, ami elvileg arra jó, hogy külső mosás után ezzel kell kis mértékben lefújni a kocsit és rögtön elkenni, gyöngyviasz asszem a neve, de én elkövettem 2 hibát: nem ráztam fel előtte (igaz a kutya sem írta sehol hogy kell) és túl sokat fújtam rá, így nem tudtam időben elkenni és így foltos lett nem is kicsit, csak polírral vagy waxxal lesz most már jó.
-
demars
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Átkerekezéskor én is végig mentem a nyári felniken turtles waxal... kíváncsi vagyok, hogy mennyit jelent majd!
-
válasz
!Overdose!
üzenetére
Bármilyen? Az fasza, akkor kérek kölcsön öcsémtől

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolynet
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Azért a magas nyomású ilyen tisztára nekem sosem szedte le, bár igaz nem is waxoltam le soha a felniket, lehet egyszer rápróbálok.
Mit ajánl !Overdose! kolléga? -
válasz
zolynet
üzenetére
fasza lett

Nekem sem ártana mert vasárnap kicsit durván meghintettem fékporral úgyhogy eléggé randa most

Csütörtökön meg műszaki, szóval ma/holnap majd leszedem őket és visszapakolom a téli szettet, és legalább jól megtisztítom akkor
Bár arra jöttem rá, hogyha kellő rendszerességgel tisztítom akkor felesleg ilyen felnimosó szereket használni, mert vízzel és samponnal is simán lejön a kosz

-
Tegla80
addikt
Sok kepet lattam itt mostanaban a nyari kerekekrol....
Viszont feltunt,h senki sem hasznal rejtett szelep-et.
Regebben En is a HONDA-s szelepsapit preferaltam,de meguntam ,h leszedegetik....Ez nem kell nekik es sztem szebb is vele(nelkule) egy kerek.
-
zolynet
veterán
Sonax (4900huf, akciósan ~2k) VS Ultra (490huf)
Mindkettőt használtam, utóbbi negyed annyiért igen jó választás.
~600km friss ebc (yellow) fékport ugyanúgy leszed mint az ultra, még csak be sem kell áztatni, otthagyni, dörzsölni. Nem bántja a fényezést, nem marja, még a kis kezedet se.

végeredmény

-
-
bbubby00
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Simota szűrő. És igen, egy karbon ház.
A bilincseket kell majd meglazítanom, leszedni a felfogatásról a szűrőt, majd a karbon házat szétcsavarozni és utána lehet is takarítani. Ki-be szereléssel sztem 30perc + a takarítás.
A gégecső 75ös átmérőjű, tehát pont akkora, mint a szűrőházé. Az nehezen, de rá lehetett tuszkolni, így nemhiszem, hogy le fogja dobni, de ha mégis kap az is bilincset. Kapott egy szűkítőt, hogy a gyári rendszerre rá lehessen csatlakoztatni.
De majd ha szabadidőm és kreativitásom engedi, akkor megpróbálom a rendszert kicsit egyedivé tenni.
És hát igen a hang nagyon szép lett.. Az új kipurendszer + szűrő hatása magával ragad... ha tehetném, egész nap csak kocsikáznék..
Ha gondolod priviben dobhatok pár képet
(#33034) m3tr0 Köszi
Majd megmutogatom élőbe is 
-
válasz
bbubby00
üzenetére
Ez miféle márka amúgy?
A szűrő rész az a karbonnal bevont izé?
Mennyire nehéz szétszedni ha mosni akarod?
Mi a gégecső vége ami le van vezetve, vagy hogyan van rögzítve?
<-- kíváncsi vagyok rá
Na igen, hangja miatt már megéri vti-t venni, ami fasza lett nálad is

Én soha nem bírom ki h ne lépjek oda, max ha nagyon máshol jár az agyam
fogyasztás meg nem izgat 
-
zolynet
veterán
Kösz, de pont azért nem vettem itr vagy skunk2 tengelyet, mert egyrészről min 100k, de ehhez még cserélni kellene a rugókat + tányérokat is, ami megint csak harmincezrek. Ezt a gsr tengelyt meg a gyári rugók simán elbírják, és 18ezerbe került, az a nem mindegy!

Ez még belefért, de tovább én nem akarok menni, semmi nagyobb szívósor, pillangó, stb, így most felprogizás és élvezkedés. Ami még 1x ha úgy adja ki a nagyobb fék azzal a ringen sokat nyerhetnék, majd meglátjuk. -
Elmör
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Szerintem megéri kísérletezni, turbosokban előszeretettel szokták alkalmazni, hogy legyen több nyomaték alul, de a fenti tartományról nem tudok semmit. Olvastam, hogy vannak akik nem szeretik a tuning cégek tengelyeit, mert hogy elkopik hamarabb a bütyök (30-40K km max), de igazán szívóra valami B.C. vagy Skunk2 stage 2-3 lehet a tuti választás (amíg el nem kopik), de őszintén nem hiszem, hogy 2-3 lóerőnél többet hozna egyik a másiknál, max a görbe lehet szebb, ha valahogy jobban meg tudja indítani a szinte gyári motort. Sok sikert hozzá Zoli!

-
zolynet
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Rengeteg félét olvastam én is erről, pont annyit ért amennyit adtam érte szerintem, de ha nem kiveszem és minimum annyiért eladom. Elvileg alul nyomatékosabb lesz, felül pörgősebb, na majd elválik.
bbubby00: szép hangja lett

-
Elmör
őstag
válasz
bbubby00
üzenetére
Szépen szedi a lábát és a hangja is jó nagyon.

Hasperékról eddig rosszat nem hallottam Hondás körökből, ezek szerint tényleg értik a dolgukat.
Szerk.: az az érzés, mikor így mész tankolni, majd megpróbálod rábírni magad, hogy tankolás után nem nyomod neki, mert ki kellene tartania a benzinnek, aztán mégis megtolod neki, az meg volt?

-
bbubby00
őstag
Elmentem tankolni, nem hosszú a vidi, de most gyorsba ezt tudtam.
Ha valakit érdekel.
-
szesa
senior tag
Hi!
EK3-ba szeretnék a központi zárhoz tárvirányítót beszrelni, csinált mar vki ilyet,
van vkinek használható infoja mit hogy?V#2
A műszerfal világítást is cserélném mert nagyon halovány, ehhez is keresek tippeket mit/hogy.Thx
-
taaik
újonc
Sziasztok!
Ilyen kormányt keresek. Ha valaki megszabadulna tőle, szóljon

-
Elmör
őstag
Szia! Ritkán nézek bele a topikba, de most láttam volt ilyen kérdés, hogy turbosítás vagy sem meg hogy mennyire megbízható. Erre leginkább úgy lehetne szvsz válaszolni, hogy miből mit szeretnél, mert ha a gyári 160 lóerős 1.6vti-ből szeretnél kihozni 260 lóerőt az ugyanannyira nem lesz megbízható szívóban sem, ahogy turbosban sem, így azt a részét, hogy valakinek csinálnak a 160-ból 185 lovas húzott,pörgős szívó vti-t meg van egy másik ami nem annyira megbízható, de 200 lóerő felett van bőven dolgot nem is feszegetném. Logikus, hogy sajnos nem lesz olyan megbízható, hétköznapi használatra max akkor ajánlható ha van szerelési tudás hozzá és alkatrész, de ha sietsz valahová akkor még így sem fogsz odaérni ha szétesik a wastegate és be kell tenni másikat. Eleve több alkatrész kerül be a motortérbe amik nagyobb nyomatéknak és lóerőnek vannak kitéve néha (nekem sem akkor szokott szétmenni valami amikor egyenletesen megyek 120-al, töltés nélkül) és általában mindenki az olcsóbbal kezdi, ami még inkább nem bírja, amire tökéletes példa a féltengelyem, minél olcsóbb volt annál kevesebbet bírt. Ha az elmúlt közel 5 évet nézem amikor feltöltött Civiccel közlekedtem akkor aranyszabály: olajcsere minél hamarabb (max 5000km), ha gyanús hangot ad valami vagy valamelyik műszer olyat mutat akkor ott geb@sz lesz, képzeletben már pöröghetnek a 10ezerek
, de legalábbis fejfájás már borítékolható, ha fontos, hogy messzire, időben odaérj akkor másik autóval kell indulni és végül: minden indítás előtt motorháztető alá benézni. Mondjuk lekopogom idén a hibalistán egyelőre csak 1 húzós dolog volt, a váltójavítás, meg attól még használható is volt a kocsi, csak zavart, hogy 2-esből 3-asba 5000 fölött nem tudtam gyorsan beváltani (na meg az ITR váltó ami bent van se volt mostanában felújítva, tehát közel 18 éves alkatrészekről beszélünk, na most fel lett szépen újítva). Az apróságok inkább csak fejfájdítóak, mint pl a kipuffhő érzékelőm kicsúszott, kellett hozzá torks kulcs és magam visszatettem a leömlőbe, arra a 4 km-re meg ott picit kifújt, bajt nem okozott, illetve 1 olajcsövem a kartervisszafolyónál elkezdett csepegtetni, ezt viszont nem tudom hogyan oldjuk meg, mert már a sokadik cső ami ezt csinálja, se Botinál, se a Hondaheartclubnál nem került fel eddig még olyan ami ne tenné, igaz az olajnívón ez nem látszik meg, csak nehogy egyszer lerepedjen teljesen a cső.
Akinek ez a szereléses, tuningolós dolog a szerelme annak hiába is magyaráznád, hogy csak a pénzt viszi és mostanra már vehetett volna egy sokkal újabb Bubu STi-t ami azért csak 4X4, igaz annál se borítékolható, hogy ha az ember keni a száját akkor sokáig jó lesz minden. A lényeg az, hogy mindig van valami, most ugyan nem motor gondom van, hanem kaszni, a hátsó lökősnél ahol a sárpofozó lenne, a 2013-as fényezés lekopott, gondolom követ kapott, 2014-ben újra le lett fényezve, de idén már ismét így néz ki, lehet megpróbálom inkább levágni azt a részt vagy lefóliáztatni.
Amit pedig végre idén sikerült elérni, az igazából már tavaly meg lehetett volna, ha a programozás nem csúszik: 1.1bar, 324ló (gyári duplája), 1/4-es időm még nincs, de ha 0.6-on tudott tavaly 13.4-et akkor talán most 12.8-12.9 meg lesz utcai setuppal. Még lenne rajta pár igazítanivaló, főleg a kipuffhangot érintve, mert hosszabb távon szét megy a fejem, meg kellene vennem azt a kapcsolható szelepes megoldást amikor 2 rendszer van feltéve a kocsi alá és bentről kapcsolod, hogy a downpipe után merre menjen a gáz.
Mérésről videó: [link] -
gaga1
tag
válasz
>>>W!nman*
üzenetére
Igen. Van egy ozonos gepem. Azzal egesz jo lesz.

-
demars
addikt
válasz
>>>W!nman*
üzenetére
Én az egyszerűbb módot alkalmaztam... Tisztító spray, utána nagyon sokáig friss illat volt bent.
A néhány ezer ft-os gépi tisztítás is tervben van... De azt othon nem tudom... Viszem szakikhoz. -
törölt tag
Sziasztok..
1.2i Honda jazz 2002-es évj motor az szíjas vagy láncos?
1.4i az tudom láncos. -
>>>W!nman*
tag
Klímatisztítást csinált már otthon valaki 6. generációs Civicen?
Ha igen, a következők közül mi az ami megfogadni való/beválhat, mi az ami nem?
Pl 6. gennél is közvetlen hozzáférhető a hőcserélő az utastérben a pollenszűrő környékén?
LINK -
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hátsó ülés alső része ki majd van ott egy modul ablak vagy szerviz ablak.Csavaros majd ott ki tudod cserélni a szűrőt.
-
tonyi
tag
A Crower márkájú vezérműtengelyekkel van valakinek tapasztalata?
-
honda23
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
7gen civic, accord is ilyen, van ott egy szervizablak, ha jól tudom. Utána nézek. Én is akarok cserélni.
-
Shamat
aktív tag
-
runner 125
nagyúr
-
honda23
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hátsó ülést kell kivenni hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Előre nem igazán lehet látni őket hogy mekkorák (kivétel ha ismered az útszakaszt), esőben annyira utálom, hogy a tócsák alatt sem lehet, úgyhogy én 205/40-el de még anno 195/55-el is kerülgettem inkább mindig, mert így is van, hogy mégis sikerül belemenni. 
)