- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
CL Accord nem fér bele a keretbe?
Az legalább made in Japan.
Azon kívül, hogy kevesebb gyári gyíkja van, mint az ufonak, igényesebb a belseje és megbízhatóbb.
Volt olyan év, amikor kb. nulla forintot költöttem rá {kopó ill. olajcserén felül). -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Gyűjts még hozzá és frissebb generációt nézzél, ha nem akarsz első autó helyett egy nagy rakat problémát vásárolni.
Ne akarj 20 éves autót birtokolni, mert
- rohad és a lakatolás/fényezési munka hamar meg tudja haladni az autó értékét
- uszkve 20+ éves autónál, még ha rendszeresen karban is volt tartva, benne van a pakliban, hogy amint végzel egy hiba elhárításával, jön a következő
- rettenetes töréstesztje van, kevés eséllyel szállsz ki belőle élve, ha nagy a puff (ha szerkezetsérült autót veszel, akkor még rosszabb a helyzet).
Jazz, EP2 buszcivic - ezek alá én nem mennék évjáratban. -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Ha nem értesz az autókhoz, és nem találsz senkit, aki kézen fogna, akkor javaslom, hogy kérj időpontot egy Honda szakszervizbe állapotfelmérésre. Tizenpárezer forint körüli összeg, és egyeztesd is le a az eladóval is az igényed. Ha az eladó belemegy az átvizsgálásba, az elve jó jel. A szakszervizbe meg miért hazudnának, ha te fizetsz...(nyilván ne abba a szervizebe nézesd át, ahova esetleg a tulaj hordta a kocsit.)
A héjsérülésektől meg ne parázz. -
wierra
senior tag
Ha jutott ki szervoolaj a motortérbe, azt mosasd le nagynyomásúval, mert kinyírja a gumialkatrészeket.
Én gyártott csővel oldottam meg. Egyébként a gyári csőnek is meg kellene állnia 100k alatt/környékén. -
wierra
senior tag
Tegyél rá átlátszó fóliát, hogy ne mattuljon vissza az UV-tól.

-
wierra
senior tag
Amióta nincs köztünk Integra Bandi, azóta úgy csökken a fórum színvonala, mint a magyar életszínvonal. A magam részéről követem szabonagyur példáját és offolom a ph ezen részét. Remélem, hogy sokak nagy örömére és megelégedésére.

Nem kicsit vagyok rosszul attól, hogy emberek itt féligazságokat és kontextusból kiragadott állításokat hangoztatnak, a többi pedig lelkesen bólogat rá, meg osszák az eszet külföldről de úgy, hogy fingjuk sincs a valódi háttérről. Nem baj, jó lesz ez így nektek.

-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
itt kezdődött
erre
meg erre
és erre is"Ennyi, nekem sem kell sokkal több, azért is kérdeztem, mert eddig csak a Densiont ajánlották, nem tudtam, hogy van más is. De hát ha tényleg ugyan azt tudja, akkor nem biztos, hogy megéri a Dension a felárat."
- tényleg így van, áprilisban végül is nem beszéltünk róla eleget.

-
wierra
senior tag
A Yatour-os vergődésedre inkább már nem is írok semmit... [moderálva]
Azt javaslom, hogy vidd el egy autóhifishez és fogadd el azt, amit berak neked heroinárban ÁFÁval, tokkal-vonóval.
Ilyen kínlódásokat olvasva mindig felmerül bennem az a kérdés, hogy mi a picsának segítsen az ember olyan fórumozón, aki csak írni szeret; olvasni és értelmezni viszont nem tud.Ne személyeskedj!
[ Módosította: Qru ] -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Akkor itt az érem másik oldala:
Ha Te viszed az úgy. alkatrészt, akkor simán lehet, hogy típusspecifikus alkatrész mégsem az ami, vagy nem méretpontos. Ebben az esetben az úgy. alkatrész visszacserélse stb. Rád marad. Ugyanez a helyzet akkor is, ha selejtes alkatrészt viszel (teszem azt egy csapágynak beszerelés után hangja van). Plusz ebben az esetben a szerelési díjat is kétszer kell kicsengetned, hiszen Te vitted az új, ámde selejtes alkatrészt.
Ellenben ha a szerelő ad mindent, akkor hibás alkatrész vagy teljesítés esetén köteles garanciában ingyen teljesíteni a javítás javítását. -
wierra
senior tag
A helyére biztos nem, ha betennéd, akkor a klímát honnan szabályzod?
Olyan konverziós kit van, ami fejegység alatti tárolókat alakítja 2 DIN-es hellyé. -
wierra
senior tag
Én megmondtam...
Ha tudnád hány esetről hallottam, hogy más szerelőhöz csábultak az emberek...aztán amikor a magukat Honda szerelőnek valló "szakik" bizonyos megoldandó, ámde tapasztalataikat és kompetenciájukat meghaladó problémákkal szembesülve csak a fejüket vakargatták, néztek mint hal a szatyorban, vagy megoldásnak látszó intézkedés(eke)t foganatosítottak, amikről kiderült természetesen, hogy nem megoldás az adott problémára.
Ezek után valahogy mindig visszataláltak az emberek hozzá.
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Értem, hogy dinamikusabb lett vagy mondjuk úgy, rugalmasabb lett a motor karakterisztikája, ez tök oké.
De ettől még 1,5 tonna az autó menetkészen és bohóc futómű van alatta (kanyarban dől a bódé, nem komfortos a futómű, ellenben minden úthibán elpattog stb.). Próbáltad már az Accordot a visegrádi szerpentinen?
Az EK-val nagyobb élmény minden tekintetben.
-
wierra
senior tag
Évi ~10 000 km-es (50% város 50% városon kívül) futásteljesítménnyel számolva a "kevésbé minőségi szűrő" (amit fogalmam sincs, hogy milyen méréssel és milyen határértékekkel vizsgálva állapítasz meg, vagy úgy egyáltalán mi alapján definiálod, hogy hatékony vagy kevésbé hatékony egy szűrő), mennyi idő alatt fejti ki a káros hatását a motorban?
Ehhez tartozó kiegészítő kérdés: vajon a tulajdonomban lesz-e még az autó ebben a kritikus időszakban? -
wierra
senior tag
Ez nem egy sportautó (szerintem még csak nem is sportos, ahhoz futómű is kéne), az iVTEC meg arra lett kitalálva, hogy bármely fordulatszám-tartományban ugyanúgy ne menjen a vas.

Természetesen a saját 2.0-mról is ez a véleményem, illetve a 7gen Accordokról általában. Egy szép nagy uszály, amivel el tudsz jutni gyorsan és kényelmesen(?!?!!) A-ból B-be. -
wierra
senior tag
"Amit a kézikönyv ajánl, az gondolom már részint elavult" - ezt nem teljesen értem.
-olaj (normál használat mellett szerintem gyári ajánlás)
-olajszűrő (gyári)
-üzemanyagszűrő (gyári)
-gyertya (van 3 NGK-m, ez mellé lesz egy 4., erről már beszéltünk itt)
-hűtőfolyadék (normál használat mellett szerintem gyári ajánlás, de ne Eneost)
-váltóolaj (gyári MTF)
-fékfolyadék (normál használat mellett szerintem gyári ajánlás, gondolom dot4.1 megy bele, lehet ez akár Motul is)
-pollenszűrő (ebből mindenképp valami prémiumot szeretnék, még is csak én szívom be) (lehet kapni aktív szenes cuccot)
+légszűrő (nagyjából mindegy) -
wierra
senior tag
Feltételezem olcsón vetted. A leírt hibák javításának komoly költségvonzata lehet. Ilyen életkorú autónál, pláne, ha japán "acél", a korrózió az kötelező tartozék.
Mielőtt bármilyen javításba belekezdenél, javaslom nézd át vagy nézesd meg a karosszériát, mivel általában nem látható helyeken indul meg a rozsda, lehet, hogy nagyobb a baj, mint ami kívülről látszik.
Váltót bontóból vagy a crx fórumon vadászhatsz, garanciát persze senki se fog vállalni annak állapotára.
Szóval kérj ajánlatot vagy ajánlatokat a javításokra; ha ezek összköltsége meghaladja az autó vételárának vagy piaci árának felét, akkor mielőbb szabadulj meg tőle, mert nagyon költséges szopórollerre ülhetsz fel... -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Bizonyára eddig elkerülte a figyelmedet, hogy Snoop-y is a szigetországban tartja rettegésben az utakat...
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
CL7 2.0 100-120 km/h (GPS szerint) között fogyaszt a legjobban, 3k-4k rpm tartomány alsó fele ez. Felette iszákossá válik, nagyjából 0,75 - 1 literrel kér többet, ha 130 km/h-val (GPS szerint) használja a delikvens. Természetesen számít az is, hogy szembe széllel vagy hátszéllel megy az ember, ez ~0,5 l-t jelent.
-
wierra
senior tag
Onnan értek hozzá, hogy 1,5 éve ilyen van a kocsimban. Az ID-tag-es kérdésre a választ pedig Honda-szerelő barátomtól tudom, akinek ugyanilyen autója van, ugyanígy körbejárta már a kérdést párszor.
De van pár alternatív megoldás erre,
- fejegységcsere kínai gyártótól származó WinCE-t használó komplett fejegységre vagy
- carPC beépítése.Volt aki rendelt WinCE-s fejegységet a crx fórumon, de pár hónap használat után visszacserélte.
A carPC pedig - akárcsak az előbb említett fejcsere - teljesen más költségvetés, mint a virtualCD tár. -
wierra
senior tag
Bár elírtam, és a Yatour is CD tár csatlakozóra cuppan (nem az AUX-ra), mint bármelyik másik hasonló virtuális CD-tár, Te nem nagyon vetted a fáradságot, hogy utánaolvass a publikált linkeken.
Azt pedig világosan leírtam, hogy nem fogsz ID-tag-et látni semelyik kijelzőn, mert a gyári fejegység nem tudja kezelni az ID-tag-et.
-
wierra
senior tag
Yatour-t ebayről 20 000,- HUF alatt.
AUX-ra csatlakoztatva virtuális CD tárként fog működni, 8 mappába mappánként 99 track-et tud kezelni.
Kormányról tudod léptetni a track-eket, mappák között a középkonzol "5" és "6" gombjaival tudsz lépkedni. Zeneszámba nem tudsz beletekerni.
A fejegység nem kezeli az ID-tag-et, semmit sem ír ki (csak azt, hogy melyik mappa hanyadik track-jét játszod aktuálisan).
Kesztyűtartóba érdemes betenni. jah. -
wierra
senior tag
Pl. a gyári csomagtértálcán át tudod fűzni a hátsó középső műanyag csatokat. A két oldalsó fém rögzítőfülre meg csomagtérhálót tudsz rögzíteni pl.
A hótálca és a csomagtártálca két külön műfaj. A hótálcát a szőnyegek helyére szokták rakni, a csomagtártálcát pedig...
Csomagtértálca, ha drága a gyári.
Ők sok más egyéb utángyártott termékkel is foglalkoznak. -
wierra
senior tag
Sztem az Accord a kényelmes suhanásról szól, függetlenül attól, hogy 2.0, 2.2 vagy 2.4.
Ha lenne Type-S-em, akkor se lenne rajta se hangos kipuff rendszer, se nagyfék. Ezektől még ez nem lesz sportautó (mondjuk az ECUreflash-CAI-leömlő szentháromságtól sem). Meg aztán...ennek közel sincs olyan szintű futóműve, mint a VTi-nek. -
wierra
senior tag
7gen Accordot japánban gyártották...van még kérdés?

Az Accord kategóriájánál fogva alapvetően magasabb minőséget képvisel. -
wierra
senior tag
ATR görgő sztem 7gen Accordon is butácskán néz ki. 8genen meg kimondottan retrográd lesz. Persze ő tudja.
Szerintem jelentős különbség van komfort tekintetében 2"-nyi eltérés tekintetében. Természetesen mindent meg lehet szokni. Akkor éreznéd igazán a diffit, ha mondjuk az Árpádhíd-Stadionok útvonalat megtennéd oda-vissza 18"-on, majd közvetlen utána ugyanezt az útvonalat 16"-on (természetesen ugyanazon autóval).Ha napi használatban lenne az autóm, tuti nálam is 17"-os lenne a nyári felgen.
-
wierra
senior tag
ATR?

ATS-t akartál írni, nem?18"-os gyári felni minden lesz, csak nem "könnyű" fém. Továbbá érezni fog minden útegyenetlenséget. Tudom, tapasztalom
. -
wierra
senior tag
Nem az ára a gyanús, én is kb. ennyiért vettem tavaly használt NFL ATS felnit.

-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
A Bosch már egy ideje nem gyárt akksit, Varta gyártja neki.
Egyébként pedig az idei év divatakksija a Rocket
Imi ajánlásával: "Honda gyári akksit inkább ne."
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
bár ez utóbbiról azt írja a vélemény, hogy Hondából nem jött ki adat.
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Van egy eladó az univerzális Skunk2 hátsó dobom, rozsdamentes felfogatópánttal, silencerrel együtt. 6g4d-n volt, a csövezés még rajta figyel.

-
wierra
senior tag
Természetesen Imitől. Már régóta 3,5k nála.
Nekem speciel nem ér meg egy ezrest az utánajárkálás. -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Változatlanul nem értem minek kicserélni 7g4d alól a szilenteket poliuretánra.
- Ez az autó sosem lesz pályagép, ha jól sejtem nem is cél ez.
- Poliuretán szilentek nem arról híresek, hogy napi hajtás komfortérzetére pozitív hatást gyakorolnának.
- Minek kicserélni olyan szilenteket is, ami nem csereérett? -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Front ködlámpa nem ér sokat?
.
Voltam olyan ködben, hogy ködlámpával ha lassan is, de tudtam haladni; anélkül viszont meg kellett volna állnom.
Minden esetre nekem többet ér a ködlámpa az Accordban, mintsem DRL-re cseréljem az izzót benne. -
wierra
senior tag
nappali menetfény
-
wierra
senior tag
pl. Ki lett cserélve FL-ére?!

-
wierra
senior tag
NFL - piros/sárgás óracsoport, hányás színű kárpit, műanyag váltógomb
FL - fehér óracsoport, kék kárpit, bőrös váltógomb -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
(#30623) zolynet: nincs fejlesztés, nincs új fotó

(#30629) DeathAdder: jaja, már készítem a cavintont...nem emlékeztem, hogy tettem-e már fel képet, meg amúgy is xc-t akartam hergelni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#30637) Winner_hun: így vettem, nekem tetszik; egyébként háromdé kárbonfólia, és azé' fekete, mert így alacsonyabbnak tűnik

A többieknek pedig köszi a tetszésnyilvánítást
. (ebben az állapotban rekviráltam a vastartalmat, úh. az elismerés az előző tulajt illet) -
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
"György"

-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
1.4 alá teljesen felesleges bármilyen rendszert építeni. Könnyen elérhetsz így akár teljesítménycsökkenést is. Vegyél a kipuffra króm véget 'oszt csá. A többit meg rakd félre és a gyereknek vegyél olyan családiautót, amiben van esélye (meg persze Nektek is) a túlélésre egy esetleges baleset esetén.

-
wierra
senior tag
Végül is igaz, Wájtból kiindulva minden autó egyformán fogyaszt,...ha a garázsban áll

-
wierra
senior tag
De vajon mennyit fogyaszt egy ATS?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- iPhone topik
- Vicces képek
- Visszatér a legendás trilógia? – Újabb Halo-remake-ek készülhetnek a háttérben
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Formula-1
- Mikrotik routerek
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S20 FE / 6/128Gb / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest