Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14151) RR-13


RR-13
őstag

Erste Rendszerkarbantartás:

"Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. április 27. 20:00 óra és 2020. április 28. 0:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, mely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja."

[ Szerkesztve ]

(#14152) .tnm válasza huan (#14144) üzenetére


.tnm
addikt

Privátban írtál részleteket, ezeket nyilván nem fogom megosztani, de érdekes volt a problémafelvetés és a tanulság szerintem általános.

Ha egy éven belül is kellhet a pénz, akkor gyakorlatilag azzal jársz a legjobban, ha beteszed a párnád alá, vagy egy széfbe. Semelyik folyószámlára nem tudod berakni úgy, hogy ne kapjál vissza kevesebbet névértékben (sem és, akkor még az infláció fel sem merült).

Gránit digitálisnál is pl. legalább 6 hónapig kéne lekötni az összeget (1,00%-os feltétel nélküli éves kamat, ismétlődő 3 havi lekötéssel), hogy kamatozzon annyit, amit utána kiutalás 0,40%-os díja elvisz. (És ebben az esetben figyelembe vettem azt a mostani akciót, hogy a bankkártya első éves díját elengedik ÉS a lehető legolcsóbb módját választottam annak, hogy majd elvidd onnan a pénzed, ha ATM-ből akarnád felvenni, az sokkal drágább lenne.) Egyébként, ha a 6 hónapig fix lekötés megoldható, akkor már ezen a digitális számlán a felemelő 6 havi betét a legjobb, az 3% EBKM-mel kamatozik (amelynek csak az a feltétele, hogy legyen bankkártyád, amit nyilván automatikusan kapsz a digitális számlacsomaghoz).

A második évtől viszont a kártya sem ingyenes, hanem ~3500Ft, tehát a kamatnak még ezt is ki kéne termelnie. És nagy valószínűséggel ez a legjobb bankszámlás megoldás, a többi ennél csak rosszabb lesz.

(Azzal se foglalkoztam, hogy kerül a számlára pénz, pedig annak is költsége van, illetve a számla megszüntetésének hajcihőjére se tértem ki, ami önmagában is egy érdekes kérdés minden banknál és a Gránitnál sem tudom, hogy erre van-e pl. kényelmes "digitális" megoldása, valszeg nincs.)

Állampapír talán megérheti, de egy éven belül az se nagyon és bár nem értek hozzá, mintha éven belüli visszaváltáskor nem a névértéke számítana, azaz van benne némi kockázat.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#14153) axioma válasza .tnm (#14152) üzenetére


axioma
veterán

Csak az allampapirra: vannak rovidek (dkj), csak nagy osszeg es 1+ honap kell ahhoz, hogy a diszkontalas (ami miatt a lejaratkor nevertekre valtodva nyereseg lenne) valoban nominalisan is lathato mennyisegu forintot eredmenyezzen, ilyen 200e Ft 2-3 hetre me'g neverteken veheto csak meg. Ami mint kamat me'g mindig nevetseges, de hosszabb papiron a valtas/visszavaltas konnyen negativba viheti, ez meg nem (ha a lejaratot kivarja).

[ Szerkesztve ]

(#14154) huan válasza axioma (#14153) üzenetére


huan
őstag

Nem számít a kamatozás, mert "tárolni" szeretném leginkább. Akkor is Kincstári értékpapír nyilvántartási-számla?

(#14155) .tnm válasza huan (#14154) üzenetére


.tnm
addikt

Jó de gondoljuk nem kevesebbet szeretnél kivenni, mint amennyit betettél. Ezért a kamatnak legalább annyit kéne fedeznie, amennyibe kerül majd Neked a "berakás" meg a "kivétel".

(#14156) huan
Mondom, nem ismerem a terméket. Esélyes, hogy ez lesz a legjobb, de körültekintően nézd meg az hirdetményt, nyitás/zárás költsége, kötelezően igénybe veendő szolgáltatások vannak-e, azoknak van-e díja, stb. A készpénzfelvételnél pl. egyből megzavar engem, hogy ugyan nincs kp felvételi díj, de kp felvételkor esedékes tranzakciós illetéket meg írnak. Ami elvileg számodra nem kéne, hogy releváns legyen (hiszen ezt ők kéne, hogy fizessék az állam felé), de gyanús, hogy itt szerepel.

(#14158) huan
Én eddig azt feltételeztem, hogy nincs olyan számla, amire tudnál a végén utalni.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#14156) huan válasza .tnm (#14155) üzenetére


huan
őstag

(#14157) axioma válasza huan (#14156) üzenetére


axioma
veterán

De tr.ado van ra, ha kedvezobb is. A kiutalasnak nincs dijon felul tr.adoja se, ha sajatra kuldod.

[ Szerkesztve ]

(#14158) huan válasza axioma (#14157) üzenetére


huan
őstag

Saját számlára is? "A kiutalasnak nincs dijon felul tr.adoja se, ha sajatra kuldod." - tehát ingyenes
Diszkont jegy vásárlás pedig történhet kártyával, ami szintén ingyenes?
Minek van díja ezek esetén?

[ Szerkesztve ]

(#14159) axioma válasza huan (#14158) üzenetére


axioma
veterán

Csak sajat szamlara utalaskor nincs tr.ado. Masikra kiutalva is csak tr.ado van, a szokasos 3 ezrelek max. 6e Ft.
DKJ vasarlas a MAK reszen ingyenes, nyilvan amig a kartyas vasarlas tr.adojat benyelik a bankok (kartyadijban szedik be), addig ingyenes.
Ami miatt nem kompatibilis megoldas sima utalassal, hogy HA a lejarat elott visszavaltod a DKJ-t, akkor ott a (magasabb) diszkontalasi kamatlab miatt van veszteseg. Es elvi szinten nincs biztositek arra, hogy mindig 3 heten belul lejaro legyen (me'g ha az elmult 5+ evben kettonel tobbszor nem is futottunk bele, akkor is a kov. szerdara volt).

[ Szerkesztve ]

(#14160) RR-13


RR-13
őstag

Budapest Bank jelenleg rendszert frissít:

[ Szerkesztve ]

(#14161) ghostie válasza petipetya (#14146) üzenetére


ghostie
tag

Új számlanyitóknak fél évig 3% a kamat a withsave számlán lekötés nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#14162) huan válasza axioma (#14149) üzenetére


huan
őstag

"A Diszkont Kincstárjegy 3 és 12 hónapos futamidejű,"

"N Y I L V Á N O S A J Á N L A T T É T E L
Diszkont Kincstárjegyek forgalomba hozataláról

...
3. Törlesztés, visszaváltás:
A névérték visszafizetése lejáratkor, egy összegben esedékes. A Diszkont Kincstárjegyeket a
Kibocsátó lejárat előtt nem váltja vissza."

Ezzel ez a bajom :(

[ Szerkesztve ]

(#14163) Speedy7 válasza huan (#14162) üzenetére


Speedy7
tag

A MÁK előtt Cetelem Takarékszámlát használtam. Nincs fenntartási költsége, oda/visszautalás ingyenes és látra szólóan fizet 1% kamatot. (több, mint a semmi)

(#14164) dptrsk válasza Speedy7 (#14163) üzenetére


dptrsk
addikt

Odautalás a számlacsomagodtól függ

(#14165) axioma válasza huan (#14162) üzenetére


axioma
veterán

Tudod mit? Nem erted a mukodeset, ezert megsem ajanlom neked. Bocsanat, kar volt belemenni.
[A lenyeg: kincstari arfolyamjegyzes van ra a lejaratot koveto 15. napig vetel-eladas, a 15 napon belul csak (te szempontodbol) eladasi. A kincstar megvasarolja toled, mert magasabb kamatlabbal diszkonta'l, tehat neki ezen lejaratkor annyi nyeresege van. Ilyen tranzakciot tudok neked mutatni mind a ket iranyban, mukodik. Az allam, a kibocsato valoban nem valtja vissza, de az kit erdekel a kincstari szamlanal? Raadasul en azt javasoltam tobbszor is, hogy a fenti, 15 napon tul, de mivel hetente van kibocsatas, max. 3 het mulva lejarot vegyel a kincstartol, nem kibocsataskor az allamtol 3-12 honapost. ]

[ Szerkesztve ]

(#14166) huan válasza axioma (#14165) üzenetére


huan
őstag

Valóban nem értem, de ez miért gond? Nem azért vagyunk itt? Köszönöm azért!

(#14167) axioma válasza huan (#14166) üzenetére


axioma
veterán

En csak ugy erzem hogy allandoan azt keresed, hogy mit nem mondtam jol, es a kozhoz fordulsz ahelyett hogy kerdeznel, mar a cafolattal. Ehhez nekem nincs idegzetem, bocs.

(#14168) huan válasza axioma (#14167) üzenetére


huan
őstag

Dehogy, akkor az írás nem adja át. Csak nem értem, és óvatos akarok lenni. A közben meg lehet más is hozzátesz. :)

(#14169) axioma


axioma
veterán

Most kaptam levelet a cib hitelkartyas moratoriumrol. Az a weboldalas belepes elsore nekem se sikerult. Aki hasonloan jart, meg tudta utana oldani neten, vagy csak telefonon? [Regi java-s es mobilos hozzaferesem van, de ez kulon levelben jott, a mobilalkalmazasban nem lattam moratoriumosat.]

(#14170) RR-13 válasza axioma (#14169) üzenetére


RR-13
őstag

Egyik CIB netbank felületen, és a mobilappban sem lehet nyilatkozni a moratóriumról.

Külön van felület ehhez, ami itt érhető el, és ugyanúgy lehet belépni, mint a netbankba stb. (gondolom itt próbáltad)

Nekem, akinek nincs ott hitelkártyája is sikerült a belépés, ezért nem értem, hogy akinek van hitelkártyája az miért nem tud belépni... :U

(#14171) axioma válasza RR-13 (#14170) üzenetére


axioma
veterán

Megoldodott! En vagyok a hulye, a withkey irja hogy mi az azonositom, en meg mivel touch id-zom azt nem hasznalom, es egy regebbi 8-jegyuvel probaltam azonositani magam. Mea culpa. (Amugy mind a ketto hitelem feljott pipa nelkul, holott a szemelyi kolcsonrol mar egyszer nyilatkoztam, msot biztos ami biztos ujra bepipaltam, nehoyg a nem-pipaval felulcsapjak a korabbit.)

(#14172) cocka


cocka
veterán

Azt tudja valaki, hogy amikor a CIB Internet Bank című javás cucc betöltésekor megjelenik, hogy Downloading Application... majd Verifying Application, akkor ott mi változik?

A jnlpt használom, tehát nem az exét (nálam ott darabos az egér mozgása plusz sokkal lassabbnak tűnik). A .jnlp meg gyors, csak a java.com-ról kell hozzá telepíteni a latest verziót. Meg mi szükségem is van egy 35 megás fájlra? A cibib_n.jar meg kemény 3.51 MB, ami kicsomagolva kb. 7.81 MB, ami a sok kis fájl + klaszterméretek miatt lesz 11.5 MB. Ehhez adódik a kemény 885 bájt.

De mikor változás van, hol a changelog?

Ja mondok jobbat, nálam waterfoxban a böngészőben is bejön a javás verzió. :)

Ha esetleg valaki nem tudná, honnan lehet elérni:

https://ibank.cib.hu/CIB_Internet_Bank.jnlp

(#14173) hodostamas


hodostamas
addikt

Egyszerűsitett Bankváltásnál kb mennyi idő mire lezárják a régi számlát és átkerül az egyenleg? Csoportos beszedések már átkerültek rég, illetve a régi számlán mai nappal lejárnak.

[ Szerkesztve ]

(#14174) RR-13 válasza hodostamas (#14173) üzenetére


RR-13
őstag

Erre valószínűleg a régi bankodtól kapnál közelebbi infót, mert minden banknál változó lehet ez az idő, mert sok dologtól függhet.

Alapjában 13 munkanap alatt megtörténhet, ha nem jön közbe zavaró tényező. :K

(#14175) hodostamas válasza RR-13 (#14174) üzenetére


hodostamas
addikt

Köszi :) Közbe megnéztem az ügyintézi ápr. 30-ra írta a dátumot a váltásra, szóval holnap talán... ha nem akkor muszáj lesz bemennem.

Mindenesetre az OTP-nél 1 órás telefonálás alatt..
- Első ügyintéző szerint először megszünt a számlám, majd megtalálta de nincs ötlete mi a helyzet, ídőt kért és hogy kapcsol illetékes kollégához, (na itt 30 perc várakozás)
- Kolléga csak hitellel foglalkozik, nem érti miért kapcsoltak oda, kapcsol az illetékeshez,
- Kolléga csak szépkártyával foglalkozik, nem érti... (itt már visitva röhögtünk feleségemmel) kapcsol egy ügyintézőhöz, de mondtam akkor már olyanhoz akinél panaszt is tehetek :),
- Kolléga nem érti mivan, menjek be a számlavezető fiókomba.. mondtam nekem nemtudom melyik az mert Axából automatán átkerültem :D De hát hova járok bankba..? mondom netbank. Na itt vége lett mindennek... Megkaptam a telefonbeszélgetés számát és elbúcsúztunk :)

:))

[ Szerkesztve ]

(#14176) RR-13 válasza hodostamas (#14175) üzenetére


RR-13
őstag

Ez szép felesleges kör volt akkor ... :U
Még mindig itt tartanak, hogy semmit nem tudnak ott sosem telefonon.. a kapcsolgatáshoz értenek kb. csak... Ez nekem is ismerős... :W

Nem tudom mikor kezdted a bankváltási folyamatot, de a "hivatalos" ügyintézési ideje, bonyodalom nélkül 13 munkanap, mint ahogy írtam fenn is. :K
Nem április 14-én kezdted el a bankváltást?

(#14177) hodostamas válasza RR-13 (#14176) üzenetére


hodostamas
addikt

Igen, kicsit problémás ügyfélnek érzem magam hogy kérdezek :)

Április 8.

(#14178) RR-13 válasza hodostamas (#14177) üzenetére


RR-13
őstag

Akkor nekik 16 munkanap, ha holnap lezárul. :K

(#14179) hodostamas válasza RR-13 (#14178) üzenetére


hodostamas
addikt

Igen, sikerrel le is zárult, OTP regisztrációm törlődött, egyenlegem átkerült.

:R

(#14180) RR-13 válasza hodostamas (#14179) üzenetére


RR-13
őstag

Na ez jó hír :B Most akkor melyik bankhoz is mentél? :D

(#14181) hodostamas válasza RR-13 (#14180) üzenetére


hodostamas
addikt

Raiffeisen :)

(#14182) Anonymusxx


Anonymusxx
aktív tag

Sziasztok

Szerintetek az hogyan lehetséges hogy a bolti vásárlás után az sms ben érkező értesitőben kb 30 % több kiadás van, mint ami a blokkon van rajta ? Tehát pl a blokkon van ezer ft, de az sms szerint 1300 ft-ot fizettem a boltban.

Ez már 2-3 alkalommal fordult elő sorozatban a napokban, de egy boltban volt, máshol nem fizettem a kártyával mostanában.

Lehet hogy a boltos csal valahogyan?

[ Szerkesztve ]

(#14183) RR-13 válasza Anonymusxx (#14182) üzenetére


RR-13
őstag

A leírásod szerint nagyon valószínű, hogy a boltos "mindig" kb. 30%-al többet üt be a POS terminálba, mint a valódi vásárlás, és ez viszont szabálysértés.
A POS terminál papírját érdemes elkérni, elrakni az ilyen esetek miatt is!
Pont azokkal tudják megcsinálni ezt, aki nem teszi el a banki POS nyugtát. :K

(#14184) BullZeye válasza Anonymusxx (#14182) üzenetére


BullZeye
veterán

Ú, melyik bolt ez?

(#14185) Anonymusxx válasza BullZeye (#14184) üzenetére


Anonymusxx
aktív tag

Egy kis városszéli bolt, az ország délkeleti részében..

(#14186) INGJOKE válasza Anonymusxx (#14185) üzenetére


INGJOKE
veterán

Vásárolj valami nagyobb boltba ott alapból a gépről átveszi a terminál az adatok és nem tud csalni vele 🙂

(#14187) cocka válasza INGJOKE (#14186) üzenetére


cocka
veterán

Coopnál annyira gagyik, hogy kézzel írják be a kártyaszám utolsó 4 jegyét. lol

(#14188) INGJOKE válasza cocka (#14187) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nem is nagyon járok oda. A faluba ahol dolgozom már csak kup van. Azóta az árak x1,5 és alig lehet normális cuccot kapni. :)

(#14189) Anonymusxx válasza INGJOKE (#14186) üzenetére


Anonymusxx
aktív tag

Az a baj hogy normál bolt messze van, de egy ideje amúgy is a házhosszállításon gondolkozom, a spárból is lehet házhoz kérni, és elég olcsó is.. pk sincs ha elérsz egy minimum összeget, csak a kenyeret veszem meg majd itt...

(#14190) cocka válasza Anonymusxx (#14189) üzenetére


cocka
veterán

Spar online shopnál a min. rendelés eleve 10k és csak Pest megyében szállítanak házhoz.

(#14191) petipetya válasza Anonymusxx (#14189) üzenetére


petipetya
nagyúr

Off, de éppen kezd elfogyni a papírzsepi és ugyanezen ok miatt elkezdtem nézelődni. A kenyeret megveszem a pékségben, így a többi dolog miatt nem szívesen megyek be a boltba, ahogy az régebben melóba járás közben történt. A házhozszállítást és a multikat nem szeretem, ellenben a közelben lévő 3 csomagautomatát (postai, alzabox és foxpost) előnyben részesítem. Éppen a minivegyi.hu-ból rendeltem pár cuccot, melyek már kezdtek elfogyni (papÍrzsepi, dezodor, spray, kavé, szappan, csoki, sebtapasz stb.).

Nehéz megtalálni a megfelelő boltot, itt például a papírzsepire kerestem a szinte legolcsóbb verziót az árukeresőben és kiadta a boltot (mert 400 Ft-ért a tököm rendeljem egy csomaggal), aztán csekkoltam a szállítási módokat, kikerestem a többi cuccot, és végül leadtam a rendelést. Egyszóval teljesen véletlenül találtam meg, lehet van ennél jobb, olcsóbb, gyorsabb stb., de nem tudom, mi alapján lehet megtalálni az ideális webshopot. Facebook csoportokban történő kutakodás kizárva részemről :D

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#14192) Anonymusxx válasza petipetya (#14191) üzenetére


Anonymusxx
aktív tag

Azt hittem hogy a spár mindenhova szállít, de valóban csak pestre, illetve hogy biztos lesz egy csomó választék, ahonnan szállítanak házhoz, de nem nagyon találtam ilyet...

(#14193) cocka válasza Anonymusxx (#14192) üzenetére


cocka
veterán

Ehhez még annyit, hogy most hogy minden ilyen nagyobb élelmiszerbolt árat emelt + maradj otthon kampány van, itt lett volna a lehetőség, hogy mindhárom vagy ha esetleg a CBA Prímát is idevesszük, akkor 4, országosan kiterjessze a házhozszállítós mókáját.

És mikor, ha most nem? Auchan is csak Pest megye ill. Bp. környéke, Tesco nagyobb városok is: Pécs, Szeged, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Veszprém és Nyíregyháza (ha már így belejöttek, azért lennének még tippjeim, hogy hova kéne)

[ Szerkesztve ]

(#14194) INGJOKE válasza cocka (#14193) üzenetére


INGJOKE
veterán

Tesconál meg auchannál ha jól emlékszem van ilyen karantén doboz (fix cuccokal) azt bárhova kiviszik a futár. :D

(#14195) Is-tee


Is-tee
aktív tag

Sziasztok!

Elnézést, ha sületlenséget kérdezek, de van arra lehetőség, hogy valamelyik banknál nyitok egy számlát, és havonta X összeget utalnék rá? (Amolyan félre tett pénz) De ezen kívül nem érkezne rá pl jövedelem, vagy bármi más, csak amit én az adott hónapban rá utálok.

(#14196) agroman válasza Is-tee (#14195) üzenetére


agroman
senior tag

biztosan van vmi olyan felteteled amit nem osztasz meg es neked fontos, mert amit leirtal az minden Mo-i banknal alap..

------

(#14197) axioma válasza Is-tee (#14195) üzenetére


axioma
veterán

Miert ne? A kerdes a koltsegek, ugy mar trukkosebb ha ingyen akarod. De nemreg volt egy ilyen kerdezo, kevesebb mint egy hetet kell lapozni hozza.

(#14198) .tnm válasza Is-tee (#14195) üzenetére


.tnm
addikt

Persze, van ilyen.
De hogy tényleg meg is éri-e Neked az attól függ, hogy minden hónapban fixen érkezne-e rá ez amit Te utalnál rá és ha igen mennyi (illetve az az "annyi" az is biztos-e).

Ha költeni se akarsz róla, akkor egyébként lehet, hogy megtakarítási számlát keresel, vagy esetleg állampapírt kéne inkább venned. (Igazából a további igényeid, ha vannak, sokat befolyásolnak.)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#14199) Is-tee


Is-tee
aktív tag

Jogos, hogy nem voltam elég konkrét, elnézést. Lényegében igen, egy megtakarítási számlára gondoltam, ahogy a fent említett fórum társ írta. Nyilván nem féltel, hogy ingyenes legyen, az alap költségek nyilván hozzá adódnak. Az, hogy mennyi összeg megy rá, az ugye függ a munkától is, esetleges egyéb bevételen. Ez havi szinten 10 000 és 30 000 között lenne.

(#14200) Is-tee


Is-tee
aktív tag

Az járható út lenne, ha gránit bankon keresztül nyitok egy számlát, és azon belül Magyar Állam papírba? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.