Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12701) INGJOKE válasza RR-13 (#12699) üzenetére


INGJOKE
veterán

Én már másnap nem tudtam belépni valami technikai hibát írt, a csaj szerint a 30 nap végéig mennie kellene :)

(#12702) beers válasza RR-13 (#12699) üzenetére


beers
addikt

Én most ürítem a kasszát, szerdán tervezem megszüntetni!
A havi részletezőket és számlaszámokat már mentettem!

M&N

(#12703) RR-13 válasza INGJOKE (#12701) üzenetére


RR-13
őstag

Így van, az ÁSZF. szerint a felmondási idő utolsó napján szüntetik meg a netbankot. :K
Kivéve, ha a felmondással egyidejűleg az ügyfél a netbankot is "felmondta" (még ha nem is kérdezték meg róla a fiókban, hogy akarja-e) mert akkor az azonnali hatályú.

Ha van kedved, akkor kérlek nézd már meg, hogy a papíron, amit adtak azon rajta van-e a netbank megszüntetés? Elvileg, ha az ügyintéző azt mondta, hogy 30. napon szűnik csak meg, akkor nem végezte el az azonnali felmondást a netbankra..., de aztán lehet, hogy mégis :F

(#12704) goop


goop
őstag

A bankmonitoros cib eco mellé is 1xxx Ft a virtuális kártya?

(#12705) RR-13 válasza beers (#12702) üzenetére


RR-13
őstag

Amennyiben február 12-én szüntetted meg, akkor jó eséllyel kiszámlázzák majd a márciusi 2.390 Ft havi díjat, mert a felmondási időre is "jár" nekik a havi díj, kivéve, ha előre teljesíted a március hónapra is a díjmentes számlavezetés feltételt.
Vagyis, ha február 15 - március 14 között történik bejövő utalás minimum 150 ezer Ft összegben.

Amennyiben "csak" február 12-éig történik pl. egy min. 150 ezres bejövő utalás, akkor az csak a februári havi díj mentességére "elég"!
Ahhoz, hogy a felmondási idő végéig is teljesüljön "előre" a feltétel, ahhoz február 15 vagy 16-án kellene érkeznie egy min.150 ezres utalásnak, és pl. február 17-én történő felmondás esetén már a márciusi havi díj is díjmentesnek kellene lennie.

Mi március 01-én akartunk bemenni, de az vasárnap, ezért helyette február 21-én megyünk be megszüntetni, és február 18-án utalunk még 1x egy kb.151 ezres összeget ide-oda, hogy meglegyen a felmondás végéig (március 21-ig) is a díjmentes számlavezetési feltétel. :K

[ Szerkesztve ]

(#12706) beers válasza RR-13 (#12705) üzenetére


beers
addikt

Ez szuper, akkor kerítek valakit, aki utal....
Ha magamnak utalok a CIB-es számláról? :)

[ Szerkesztve ]

M&N

(#12707) RR-13 válasza goop (#12704) üzenetére


RR-13
őstag

Szerintem 1.573 Ft az éves díja. BM ECO-nál is (ONLINE csomagban 0 Ft). :U

(#12706) beers: Az teljesen jó úgy. :K

(#12708) beers válasza RR-13 (#12707) üzenetére


beers
addikt

Akkor megy a csikicsuki.... :R

M&N

(#12709) RR-13 válasza beers (#12708) üzenetére


RR-13
őstag

Máshogy nem lehet :N
Amennyiben pl. február 17-én történő felmondásod alkalmával az ügyintéző "kérni" akar 2.390 Ft -ot, akkor mond, hogy már teljesítetted a márciusi hónapra is a díjmentes számlavezetési feltételt.

Attól még, hogy most ezt levezettem, és elvileg ennek így kellene lennie lehet, hogy a rendszerük "direkt" buta lesz. :DDD

(#12710) .tnm válasza RR-13 (#12705) üzenetére


.tnm
addikt

"felmondási időre is "jár" nekik a havi díj"

ebben megint nem vagyok biztos, már abban sem, hogy ez egyáltalán "felmondási idő", mert igazából ekkor már nem teljesértékű ez a számla*. nekem a bázis számlacsomagom volt a hitel mellé, ami havi ~4000 Ft lett volna, ha nincs a hitel. mikor végtörlesztettem (azaz mikor megkaptam a törlési engedélyt a banktól), akkor felmondtam a folyószámlát, és ott is 1 hónap múlva szűnt meg a számla, azaz a következő hónap (asszem 21-én), abban a hónapban már nem volt hitelem ugye a banknál, de nem számolták fel a számlavezetési díjat. szerintem nem jogos, talán nem is szándékos, hogy ráterhelnek számlavezetési díjat egy felmondott számlára, egyszerűen csak hibás a rendszerük. Ha valaki megreklamálná, szerintem igazat adnának neki.

* ezt megtatalám máshol is, hoyg felmondási időnek nevezik

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12711) RR-13 válasza .tnm (#12710) üzenetére


RR-13
őstag

Jár a banknak a felmondási időre a számlavezetési díj, ebben biztos vagyok., mivel rendes felmondásnak számít. A számla csak a felmondást követő 30. napon szűnik meg, addig a számlát a bank fenntartja, így jár neki a havi díj.
Még talán akkor is jár nekik, ha ők mondják fel 60 napra a számlát. :K

Bár a K&H zéró, bank általi felmondásnál nem emlékszem, hogy számoltak fel díjat, mert ott egyedi eset volt, nem mentem át másik számla csomagra, és ezért megszűnt a számlám.

A te eseted is egyedi lehetett.

És nem a felmondott számlára terhelik fel utólag, hanem a felmondáskor előre terhelik fel a felmondási nap utolsó napjáig.
Az Erste rendszere a felmondáskor, a záráskor előre kiszámolja, hogy mennyit kellene fizetnie a számla teljes megszűnéséig. :U

Bárcsak tévednék, mert akkor itt másnak sem számolták volna fel kb. 1 hete a 2.390 Ft.-ot, ráadásul nekem annó az OTP-be is előre ki kellett fizetnem a felmondási időre a számlavezetési díjat. :K

[ Szerkesztve ]

(#12712) .tnm válasza RR-13 (#12711) üzenetére


.tnm
addikt

nem azt kétlem, hogy megteszik, azt kétlem, hogy jogosan teszik meg. ha febr.12-én felszámolják a márciusi számlavezetési díjat, amely elengedési feltétele utalás febr.15 és márc 15 között, akkor ez egy teljesíthetetlen feltétel, és akkor ebben az esetben:
- ez vagy egy számlazárási díj, mert nem lehet elkerülni
- arra kényszerítenek, hogy mindig csak a hónap második felében mondd fel a számládat, amivel viszont több, mint egy hónapos felmondási időt kényszerítenek ki, ami viszont tilos (tudomásom szerint)

egyébként ha a privi L számláról az utalás nem abszolút ingyenes, akkor az, hogy csak azért utal oda valaki, hogy a feltétel teljesüljön, majd utána azt a pénzt nyilván tovább utalja, akkor ezen második utalásnak a díja megint egy elkerülhetetlen fix összeg, ami a számlazárással szorosan összefügg, tehát a gyakorlatban számlazárási díj. biztos vagyok benne, ha valaki ebbe beleállna, akkor az erste meghátrálna.

a hiteles számlámhoz nem volt bankkártyám így nem tudom, most hogy van, de anno mikor diákszámlámat szüntettem meg az erste-nél, akkor pl. a bankkártyát vissza kellett adnom megszüntetéskor és deaktiválták is. ha most is így van, akkor a felmondási időben már nem ugyanazt a szolgáltatást nyújtja az erste, mint előtte, (havi kétszeres ingyen kp felvét pl. kuka) nem tudom milyen alapon számolna fel teljes díjat (arról nem is beszélve, hogy a havi díjat időarányosítani kéne amúgy is, ha nem a teljes hónapban él a szerződés)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12713) RR-13 válasza .tnm (#12712) üzenetére


RR-13
őstag

Az általam leírtak szerint megoldható, hogy ne fizessünk semmit felmondáskor.
Majd kiderül, hogy ez "működik"-e így valóban.
Kellene, hogy működjön, mert leegyeztettem az Erste központtal előtte, hogy mit tegyek, hogy díjmentes legyen a számlavezetés a megszűnésig, és ne kelljen fizetnem felmondáskor. :K

Számla zárási díj nincs. És mivel a privi. "L" számláról ingyenes az utalás, ezért az ide-oda utalás jelen esetben nem jelent többletköltséget, csak egy kis plusz odafigyelést, munkát. :K

Amikor a szerződési feltételt elfogadtuk "tudtuk", láttuk, hogy a rendszerük milyen idő intervallumot vizsgál a díjmentes számlavezetéshez.
Az általam leírt folyamat logikus kellene, hogy legyen, és ezért ők nem támadhatóak, mert a 30 napos felmondási idő akkor is annyi, ha a hónap elején szünteted meg a számlát vagy a közepén.
Ahhoz, hogy a felmondástól a számla megszűnéséig díjmentes legyen a számlavezetés, nekünk kell odafigyelni a részletekre, és megoldást találni.

Ők jogosan terhelnék ki a márciusi díjat, ha február 13-án mondanám fel a számlát, mert ha nem terhelnének díjat, akkor március 01-március 12-ig "ingyen" vezetnék a számlát feltétel teljesülése nélkül.

Ezért kell rá megelőző "utalás", hogy ezen időszak is díjmentes legyen!

Abban igazad van, hogy ha 14-e előtt mondjuk fel a számlát, akkor a következő havi feltételt nem lehet teljesíteni, vagyis a bank számolási rendszere, erre tekintettel hibás, és a kb. 4 éve "kitalált" feltételrendszere nem az ideális. .. Viszont így fogadtuk el.

Szabad döntésünk, hogy mikor mondjuk fel a számlát, semmi kötöttség nincs, csak oda kell figyelni rá, hogy ne fizessünk pluszban semmiért, ha nem muszáj.

Abban az esetben, ha pl. március 01. napján utaltam volna 150 ezret, és aznap bemegyek felmondani a számlát, akkor a számla március 31-én megszűnt volna, vagyis a rendszerük áprilisra már nem számolt volna fel előre semmit.

Csak mivel március 1 vasárnap ezért ez a tervem megdőlt, és helyette a dupla 150 ezres utalás a megoldás februárban. És pl. a febr. 21-ei felmondás.
Felmondhattam volna már október 01-én is a számlát, de nem tettem, pedig akkor 1x 150 ezres utalás is elég lett volna, hogy hónap végén megszűnjön a számla.

Sajnos kevés hónap van, ahol megoldható a hónapon belüli felmondás, és megszűnés is, mert 31 napos hónap kevés van, ahol 1-e munkanap. :(((

[ Szerkesztve ]

(#12714) RR-13 válasza .tnm (#12712) üzenetére


RR-13
őstag

Az időarányosan számolt havi számlavezetési díj jogos érv, de ha jól emlékszem a számlavezetési díj minden megkezdett hónap egészére "jár" a banknak. :(((

Az, hogy csökkentett funkcionális lehetőség marad a felmondási idő alatt az is így van, de nincs szét bontva, hogy ha ennyivel vagy annyival kevesebbet "tud" a számla, akkor a díj is csökken, pedig akár így is lehetne. :K
Viszont bankról beszélünk, és ez sosem volt az a terület, ami elsősorban az ügyfelek igényeit leste volna. :U

(#12715) .tnm válasza RR-13 (#12713) üzenetére


.tnm
addikt

nem akarok belemenni mélyebben a vitába, de ehhez mit szólsz:

októberben végtörlesztettem, október 21-én felmondtam a bázis számlámat, ennél a feltételek most is és akkor is ezek voltak (az összeg lehet változott)

Havi ügyfélkapcsolati díj (Ft/hó) (bankszámlák számától függetlenül, számlatulajdonos keretszerződése esetén) 2.600.Ft (3)

(3) A Banktól felvett Szabad felhasználású jelzáloghitellel vagy Piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek részére, a jelzáloghitel törlesztése érdekében nyitott számla havi ügyfélkapcsolati díja és számlavezetési díja a hitel futamideje alatt 0 Ft. A 0 Ft-os díjak a hitel utolsó törlesztésének, vagy végtörlesztésének hónapjáig áll fenn, az utolsó törlesztést vagy végtörlesztést követő naptári hónaptól a Bank a hirdetmény szerinti alap díjat számítja fel.

Ennek ellenére nem kellett a november 21-én megszünő számlámért semmit sem fizetni (0 Ft volt rajta), sőt október 21-én az erste rendszere szerint 4 Ft kamat járt volna nekem (gondolom a végtörlesztett összeg látraszóló kamata). ezt november elsején láttam is a netbankban/mobilappban, mint egyenleg. (mellesleg november 30-ig be tudtam lépni az erste app-ba, dec 1-én lett "átmeneti technikai hiba")

és arra gondoltam, hogy mivel a hitel futamideje alatt nem lehet felmondani a bankszámlát, a hitel törlesztése után pedig mindenképp át fogsz lógni a következő hónapra, ezért csak így járhatnak el, különben átverés lenne, amiért büntetnék őket.
Ha hozzávesszük, hogy a bankszámlacsomagot eleve az erste szüntette meg és ezért kénytelen az ügyfél lépni, akkor megint nem tisztességes magatartás, hogy ezért pézt számít fel (mi van azokkal, akik nem tudnak 150ezer Ft kölcsönt kérni).

GVH is szokott olyanért büntetni, amit elfogadtattak ugyan a felhasználóval, de nem fair, mert apróbetűs, mert szerződéskötéskor nem hívták fel rá külön a figyelmet. Szerintem ez is ilyen. (Tudom, hogy az MNB a felügyeleti szerv a bankoknál, ez csak hasonlat.)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12716) eastsider válasza RR-13 (#12709) üzenetére


eastsider
nagyúr

tehát
ha hétfőn(10e) felmondom a privilegiumot és 6an érkezett rá pénz, az ugy ok nem ?
Mi ez a 30napos felmondási idő ? Utána is kérhetnek pénzt ?

Vagy utalnom kell még rá 15e után, és vissza tudom magamnak utalni hogy ne szamlazzanak?

[ Szerkesztve ]

(#12717) RR-13 válasza eastsider (#12716) üzenetére


RR-13
őstag

Fentebb részletesen leírtam, hogy mit kellene tenni, hogy ne kelljen a március havi számlavezetési díjat kifizetni, vagyis, hogy ne fizettesse ki a számla felmondásnál a bank :

Tehát, ha 10-én mondod fel személyesen, és volt 1 vagy több min. 150 ezres bejövő utalás, akkor is kérni fognak 2.390 Ft-ot a március havi számlavezetésre, mert a felmondás után 30 nappal, csak március 10-én szűnne meg a számla.

Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, minimum február 16-án tudod felmondani a számlád, és 15 vagy 16 -án még valahonnan kérned kellene min. 150 ezres utalást, hogy a március hónapra is teljesüljön a díjmentes számlavezetési feltétel. :U

(#12715) .tnm: Értem amiket írtál, és nem is vitatkoztunk szerintem semmin.. nagyjából egyetértek, amiket leírtál. Viszont írtam, hogy esetedben egyedi eset lehetett.
Tehát engem semmivel nem kell meggyőznöd, mert amiket felvetettél jogosak, de akkor sem így vannak a gyakorlatban általában.
Vagyis nem kell ellenpéldákat felhozni, mert nem rajtam múlik a bankoknál a folyamat. :(
Az Erste Privilégium "L" díjcsomag kedvezményes kondíciói határozott időtartamra jött létre, nekünk 2016. július 13-tól - 2019. március 01. napjáig.
Ezért nem volt tisztességtelen az eljárásuk, mert nem határozatlan időre kötöttük a szezrődést. Sőt még "jó fejek" is voltak, mert kb. 3x hosszabbítottak a határidőn... :U

Ellenben a K&H Záró számlánál, ahol határozatlan időre volt megkötve, mégis kivezették és egyoldalúan megszüntették. :W

Az Erste vezette ki a Privi. "L" stb. csomagot igen, de helyette egy egyedi Privit vezetnek be, ami már nem annyira kedvező, de ehhez a fentiek miatt joguk van :(((

[ Szerkesztve ]

(#12718) RR-13 válasza eastsider (#12716) üzenetére


RR-13
őstag

Azt kihagytam előbb, hogy a bank utólag nem kér majd pénzt, mert előre kéri el a számlavezetési díjat, amikor felmondod a számlát.
A felmondást nem fogadják be, ha nem fizeted ki az addig, vagy a felmondáskor kiszámolt díjakat.
Egyébként elvileg nem tudnál már 15-e után utalni, ha 10-én felmondtad, mert technikailag nem engedi a rendszerük egy felmondás alatt lévő számlánál.

Azért kérdeztem rá ma, hogy valaki be tud-e még lépni a netbankba a felmondási idő alatt... és mivel nem tud belépni INGJOKE , gondolom más sem fog tudni, és így utalni meg főleg nem :(

(#12719) nimfas válasza RR-13 (#12718) üzenetére


nimfas
addikt

Nem tiszta.... felmondási idő alatt még tudod használni a számlát nem?
Vagy akkor miért 30 nap a felmondási idő?
Netbank, mobilbank nem működik, kártya?

(#12720) RR-13 válasza nimfas (#12719) üzenetére


RR-13
őstag

Elvileg igen, gyakorlatilag INGJOKE által leírtak szerint mégsem lehet belépni a netbankba... :(
A 30 nap felmondási idő arra szolgál csak, hogy ha valahonnan beérkezik még valami összeg, vagy kártyaterhelés, akkor azt letudják könyvelni.
Ez az átmeneti számla időszak.

Az esetlegesen bejövő jóváírást kérésre, a felmondás alkalmával megadott másik banknál vezetett számlára utalják át, vagy pénztárban kifizetik.

Te már elvileg semmilyen tranzakciót nem kezdeményezhetsz a számlán, mert a felmondás napján zárják a számlát. Ez még nem megszűnést jelent, mert már csakis egyirányú pénzmozgás könyvelés lehetséges.

A Te irányodból nem lehet pénzmozgás kifelé, hiszen a felmondás napján ott a lehetőség, hogy a benn lévő pénzt kivedd, vagy átutald a felmondás előtt.

A kártyát is elkérik a felmondás napján, és érvénytelenítik.
Viszont a kártyával, akár a felmondás napján végzett kártyás tranzakciót minimum csak másnap könyvelik le, ezért a kártya szerződés a számlaszerződés napjával 30. napon szűnik meg szintén. :K

[ Szerkesztve ]

(#12721) nimfas válasza RR-13 (#12720) üzenetére


nimfas
addikt

Akkor becsekkolok a CIB bankos cucchoz. :) Nagyja pénzt már utaltam a Webkincstárba, onnan is ingyen utalják vissza ha kéne. :)

(#12722) .tnm válasza eastsider (#12716) üzenetére


.tnm
addikt

ha nem sajnálod a potenciális kétszeri sorbanállást, akkor kipróbálhatod, hogy 10-én elkezded felmondani és ha rád akarják verni, a következő havi számlavezetési díjat, akkor tagadd meg a kifizetését és hivatkozz a bankfelügyeletre, hogy lehetetlenné teszik a kedvezményes feltétel teljesítését.

legrosszabb esetben nem csinálod végig 10-én a felmondást, követed RR-13 fenti ajánlásait és felmondod a hónap második felében. jobb esetben elkezdenek telefonálgatni, végül igazat adnak Neked, elengedik a jövő havi díjat és akkor mi is tudni fogjuk, hogy ez a jó módszer ez erste hülyesége ellen. ;)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12723) RR-13 válasza .tnm (#12722) üzenetére


RR-13
őstag

Nem igazán tudja kétszer elkezdeni a felmondást, mert a rendszer csak akkor számolja ki a fizetendő díjakat, ha a felmondás keretében a zárást elindítja az ügyintéző, és zárja a számlát.
Visszafordítani a folyamatot szerintem technikailag nem lehet, ha a zárást elvégezte.
Más kérdés, hogy akkor mi történik, ha az ügyfél megtagadja a díj kifizetését..., lehet, hogy ráterhelik a felmondott számlára.

A kedvezményes idő intervallum alapján tőle is elkérhetik február 10-én a márciusi 2.390 Ft -os díjat!

Az általam leírt folyamatot, az itt kettő tag által leírt 18, és 28-án történt felmondás, és az Erste "ajánlása" alapján írtam le! :K

(#12725) RR-13 válasza huan (#12724) üzenetére


RR-13
őstag

Igen én pl. a BB-tól megkaptam a kimutatást január 21-én! :K
Az Erstétől még nem.

(#12726) #07746304 válasza huan (#12724) üzenetére


#07746304
törölt tag

CIB-től én nem...

Simple app áttekintő

(#12727) RR-13 válasza #07746304 (#12726) üzenetére


RR-13
őstag

Megint ügyködtél! Jó lett! :C

(#12728) #07746304 válasza RR-13 (#12727) üzenetére


#07746304
törölt tag

Köszi :R Beüzemeltem egy videó rögzítő applikációt, amely olyan esetekben jön jólk - minőség szempontjából - ahol nincs tiltva a rögzítés app által :K

(#12729) RR-13 válasza #07746304 (#12728) üzenetére


RR-13
őstag

Igen az jó dolog! :K
Én meg valamit ki akarok találni arra, hogy a CIB "levegye" a képernyőmentés tiltását az appról, mert megőrülök, hogy semmit nem enged menteni, csak a Push értesítésben lévő üzenetet.. csoda, hogy azt igen. :U
Felesleges ez a védelem, mert online internetbankban meg PC-én is lehet menteni bármilyen képernyőt...
A többi bank nem tiltja a képernyőmentést csak a CIB, legalábbis én csak erről tudok :(

Igazából nem tudta a CIB részletesen indokolni az okát, mert az nem indokolás, hogy a biztonság miatt :D

(#12730) #07746304 válasza RR-13 (#12729) üzenetére


#07746304
törölt tag

Azt nem tudtam, hogy csak a CIB csinálja. Amúgy igen, így értelmetlen a dolog, főleg akkor ha egy applikációban engedélyezve van a biometrikus azonosítás. Mert ki más ujjlenyomata lehetne, mint azé a személyé aki anno hozzáregisztrálta magát ?:)

Régen beszántott accomról, az FHB biztonsági indoklása, hogy miért tiltották az Origint:

(#12731) .tnm válasza RR-13 (#12723) üzenetére


.tnm
addikt

azon a ponton nem írt alá még semmit az ügyfél. természetesen megszakítható.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12732) .tnm válasza huan (#12724) üzenetére


.tnm
addikt

granitnal is elkészült csak épp értesítés csak a netbankban jött róla, azaz csak akkor látja az ember, ba belép. (és utána os kicsit macerás megnézni, mert hozzácsapták a 2019-es havi pdf kivonathoz.)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12733) .tnm válasza RR-13 (#12729) üzenetére


.tnm
addikt

android-os gránit app is tiltja a képernyőmentést (fyi)

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12734) RR-13 válasza .tnm (#12731) üzenetére


RR-13
őstag

Kíváncsi vagyok, hogy valakinek volt-e hasonló tapasztalata.
Egyébként szerintem senki nem fog potyára bemenni, ha előre tudja mire számíthat a díj terhelésével kapcsolatban. :N

(#12733) .tnm: Nagyszerű.
Az OTP, K&H, Erste, Budapest Bank nem tiltja, és érdekes, mert ezek a legnagyobb bankok! :U

Kérlek, hogy 5 percen belül ne kezdj új hozzászólást, hanem szerkeszd a meglévőt, Pl. ahogy én csinálom, főleg ha ugyanannak a tagnak írsz! .

[ Szerkesztve ]

(#12735) teleahocipöm válasza RR-13 (#12699) üzenetére


teleahocipöm
senior tag

30 napos felmondással lehet megszüntetni a számlát? A KH-nál azonnal megszűnt, ha jól emlékszem.
Mondjuk a CIB-nél meg a számlanyitás nem egyszerű, mert ugyan bementem megkötöttem a szerződést (videós) és azt hittem akár utalhatok is, mert az appot letöltve be tudtam lépni. Bár a számlanyitáskor egy darab papírt kaptam QR kóddal, azonosítókkal, de csak másnap tűnt fel, hogy nincs rajta a számlaszámom.
Pár nap múlva hívtak, hogy minden rendben elfogadta a bank számlanyitási szándékomat, :F. Közölték, hogy email-ben elküldték a számlaszámomat -hát nem-, az online felületen ott a letölthető szerződésem nézzem meg -hát azt sem találtam, de sok mást igen-, és hogy csináljuk meg a jelszót a telefonos ügyintézéshez, meg a kártyához. Viszont az utalások, megbízások áthozásával kapcsolatban nem hívtak, pedig ígérték. Azért csak beindul valahogy

(#12736) RR-13 válasza teleahocipöm (#12735) üzenetére


RR-13
őstag

Igen ez törvényi előírás, hogy rendes felmondás esetén 30 nap múlva szűnik meg a számla.
A K&H-nál is így volt, maximum ők a felmondás után nem foglalkoztak már díjakkal stb.
A számlád viszont technikailag élő volt 30 napig, pont azért, hogy ha valami jön még rá, akkor tudják fogadni, más kérdés, hogy Te már nem fértél hozzá sehogy a számlához...

A CIB videós számlanyitást én ezért nem választottam, mert más (lassúbb) a folyamat, nem nyílik meg egyből a számla, és alig adnak dokumentumokat, és ezek szerint a felületen sincs, ami kellene.
Vagyis nem mindig a gyorsabb megoldás a jobb... :N
A megbízás áthozási folyamat sem egyszerű utólagos bankváltási folyamatnál..., nagyon kíváncsi leszek, hogy oldják meg és mennyi ideig tart. :U

(#12737) .tnm válasza RR-13 (#12734) üzenetére


.tnm
addikt

Kérlek, hogy 5 percen belül ne kezdj új hozzászólást, hanem szerkeszd a meglévőt, Pl. ahogy én csinálom, főleg ha ugyanannak a tagnak írsz! .

Asztali gépről így szoktam. Telefonról egy halál másolgatni és 3 tök különböző téma volt. Nem tudom miért nincs még mindig a rios-ban egy multi-válasz opció...

(Mellesleg a regisztrációm korából, és a hsz-eim számából leszűrhető, hogy nem hsz vadász vagyok, ezen túlmenően nem tudom miért zavaró a három témában írt külön három válasz.)

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12738) RR-13 válasza .tnm (#12737) üzenetére


RR-13
őstag

Nálam nem volt aláhúzva, amit kértem!
Egyébként nem kell "másolgatni" ha ugyanannak a tagnak írsz, két különböző témában, mert elég új bekezdésben reagálni egy hsz-en belül!
Mellesleg senki nem "gyanúsított" azzal, hogy hsz. vadász lennél főleg, hogy ez közösségi topik, ahol 0,25 -ös szorzó van "csak", furán nézett ki, ennyi....

[ Szerkesztve ]

(#12739) .tnm válasza RR-13 (#12738) üzenetére


.tnm
addikt

a 'ctrl+I' mellé véletlen megnyomtam az 'u'-t is és nem vettem észre.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12740) RR-13 válasza .tnm (#12739) üzenetére


RR-13
őstag

Rendben. én nem így szerkesztek..

A jövőben nyugodtan válaszolhatsz PC-én is külön hsz-ben, mindenkinek, mert nincs vele gond. :N

[ Szerkesztve ]

(#12741) huan


huan
őstag

Sziasztok!

Erste-sektől kérdezném:
Az elektronikus számlakivonaton a tételek mellett van illeték oszlop is. A banki tételeket is terheli még további illeték? Ugyanis azok mellett is van.
Dühítő a havi "felesleges" 2000-2200Ft ilyenekre.

Valamint olvasom a számlakivonat alján:
"Tájékoztatjuk, hogy 2020.05.01-töl a Bank módosítja a lakossági számlák díjait: a Lakossági Banki Szolgáltatások ÁSZF-ben szereplö 3.4.1. c)
pontra hivatkozva a KSH 2019.évre megállapított 3,4%-os fogyasztói árindex változása okán díjemelést alkalmaz."
Még egy ok, hogy váltsak Erstéről is...

(#12742) .tnm válasza huan (#12741) üzenetére


.tnm
addikt

ha ez a tranzakciós illeték oszlop, akkor nézd meg, hogy tényleg le is vonják-e, vagy csak feltüntetik.
egyik családtagom egy olyan régi számlacsomagban van, aminél nem kell illetéket fizetni* mégis mindig megjelent a kivonaton. egyszer bementünk reklamálni és egy 10 perc után az ügyintéző rájött, hogy az csak fel van tüntetve és valójában nem terhelték rá a számlára egyiket se. (nekem eszembe nem jutott volna, hogy irreleváns infót tesznek a kivonatba...)

de kiszámoltuk és tényleg, csak "megtervezésnek" van ott

*mármint a bank nem terhelte tovább az ügyfélre

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12743) beers válasza RR-13 (#12709) üzenetére


beers
addikt

Most néztem, nincs 150k összesen a 2 számlán! :(
Revolutról tudok free Erste IBAN-ra, esetleg CIB-re utalni?

[ Szerkesztve ]

M&N

(#12744) RR-13 válasza beers (#12743) üzenetére


RR-13
őstag

Elvileg tudsz, nekem nincs... de ezt a Rev. topikban kérdezd meg, talán ott előbb kapsz választ! :K

(#12745) beers válasza RR-13 (#12744) üzenetére


beers
addikt

Megnéztem, elvileg lehet költségmentesen!
Tesztelem jövőhéten!
:R

M&N

(#12746) RR-13 válasza beers (#12745) üzenetére


RR-13
őstag

Viszont, ha biztosra akarsz menni, akkor a Rev-ről a CIB számládra utalj, és a CIB-ről az Erstére, hogy teljesüljön a feltétel. :K
Az Erste valamit kavart a Rev-el kapcsolatban, azt hiszem Hk-val feltöltést kp. kivétnek tekintik, de nehogy ne vegyék figyelembe az onnan érkező utalást is, azért írtam. :U

[ Szerkesztve ]

(#12747) beers válasza RR-13 (#12746) üzenetére


beers
addikt

Így szándékoztam! :K

M&N

(#12748) RR-13 válasza beers (#12747) üzenetére


RR-13
őstag

Okés, csak mert így kérdezted: "tudok free Erste IBAN-ra, esetleg CIB-re utalni?"
És itt elől volt az Erste sorrendileg :)

(#12749) pethYeti


pethYeti
addikt

Erste hitelkártya igényléshez elfogadja az OTP felületről nyomtatott számlakivonatot amin nagybetűkkel rajta van, hogy másolat?

(#12750) RR-13 válasza pethYeti (#12749) üzenetére


RR-13
őstag

Elvileg igen, mert nem írja, hogy eredeti kivonat kell, legalábbis itt nem.
Csak ezt írja: "utolsó három havi rendszeres munkabér jóváírást tartalmazó bankszámlakivonat vagy..." :K

Viszont biztos, ami biztos bevinném az OTP-be hitelesíteni, lebélyegzik és akkor talán jó is.
De, ha már bemész, akkor lehet, hogy díjmentesen kikérnék 3 havi eredeti kivonatot, ha azt rögtön oda tudják adni, ha nem akkor hitelesíteni a másolatot, ha egyáltalán azt lehet. :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.