Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12551) RR-13


RR-13
őstag

Nemsokára a BB is bevezeti végre a QR kódos azonosítás funkciót!
Így az sms belépés helyett ez is választható lesz... :U

[ Szerkesztve ]

(#12552) pomk


pomk
őstag

Hosszú és bonyolult ügy, remélem tudtok segíteni / tanácsot adni...
Adott volt egy Prémium (PP1) bankszámla a Budapes Banknál és ezzel párhuzamosa egy Egyenlítő 2 nevű hitel. Ez mellett még van egy UPC hitelkártyám is, de az jelen helyzetben nem lényeges. 2018 év végén egy munkáltatói kölcsön segítéségével részlegesen előtörlesztettük a BB hitelt azért, mert a munkáltatói kölcsön jóval kedvezőbb feltételeket biztosított. De mivel csak részleges előtörlesztésre volt lehetőség az összegek közötti különbségből adódóan, így a BB-nél még maradt hitelünk. Időközben lejárt a Fundamentánk, ill. kaptam egy értesítőt hogy a PP1 számlám megszűnik és menjek be nyilatkozni hogy mire szeretném váltani. Már elég régóta nem vagyok megelégedve a BB-vel és motoszkál bennem a bankváltás gondolata így kapóra jött a Fundamenta és a PP1 lejárta is.
Van még egy pár csavar a sztoriban a Fundamenta miatt, de a fő kérdés most az, hogy mivel bankot szeretnék váltani és megszüntetni a BB számlát mi a legjobb átmeneti megoldás arra az időszakra amíg a Fundamenta utal a BB számlára és végtörleszthető a hitel és ezt követően megszüntethető a számla és a hitelkártya is? Ha jól rémlik az Egyenlítő hitel feltétele az, hogy legalább 2 csoportos beszedés legyen ill. hogy a BB-nél vezetett számlán legyen annyi összeg amiről le tudják emelni a havi törlesztőt. Ezen kívül mivel bankváltás lesz az új számlám már létezik és a következő fizetésemet már oda kértem. Így viszont nem fogom teljesíteni a PP2, új bankszámla a BB-nél, feltételeit.
Mivel a lakáshitel törlesztése miatt muszáj lennie egy BB számlának, így arra gondoltam hogy a PP2-ről váltok egy olyan lakossági számlára aminek feltételeit teljesíteni fogom és meghagyok 2 csoportos beszedést hogy a lakáshitel feltételei is teljesüljenek.
Mit gondoltok van ennél jobb megoldás?

(#12553) #07746304 válasza RR-13 (#12546) üzenetére


#07746304
törölt tag

Javítottam a linket, vagyis a videót. Plusz lecserélte a PIN-t :D Egy szám híján majdnem kitalálták kommentben.

Az új link:

https://youtu.be/1i-YJ6bXjQg

(#12554) Hintalow válasza Huroq (#12539) üzenetére


Hintalow
senior tag

Iden első félévben kezdi el a Rafi cserélni az ATM-jeit befizetősökre, jelenleg nincs ilyen lehetőség még. :N

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#12555) RR-13 válasza #07746304 (#12553) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi, akkor most ez az elérhető videó. :K
PIN ügyileg vigyázni kell :DDD

(#12556) cocka válasza #07746304 (#12553) üzenetére


cocka
veterán

Hmm... de ha aktív a kevert billentyűzet, sosem tudhatják, hogy épp az adott helyen milyen szám volt. Ha tudják, hogy kikapcsoltad a keverést, na az gáz. :D

(#12557) #07746304 válasza RR-13 (#12555) üzenetére


#07746304
törölt tag

Igen, elég volt a másodperc törtrésze, kevert volt a billentyűzet, mindig az, csak a kitakarásnál látszott egy picit a kiosztása részben :D Így aztán valaki írt egy kommentet Youtube-on, egy számjegy kivételével eltalálta, így szépen megváltoztattam :) Na meg a videót javítottam, hogy már NE látszódjon a kevert billentyűzet egy villámlásnyira sem :) Miután látta a kevertet, hiába volt kitakarva amikor bepötyögöm, ki tudta venni takaráson keresztül is melyik lehet :)
Ezen felül újabb számjegyekkel toldottam meg. Nem tudom mennyi a limit, de szerintem 8 számjegyű lehet.

Aztán volt egy másik érdekesség is: Van egy olyan, hogy alkalmazás helyreállítási kód. Mondom oké ezt is megváltoztatom, ebben az az érdekes, hogy kéri a régit, de erre nem emlékszem, hogy beállítottam volna. Felhívtam a CIB-et, hogy ezt tartalmazza e a szerződés, vagy lehet újat kérni?! Azt mondja küld egy új SMS-t, és állítsam be újra. SMS megjön, de beállításkor nem kéri, hogy adjam meg az alkalmazás helyreállító kódot (az újat), rá sem kérdez.

(#12558) cocka válasza #07746304 (#12557) üzenetére


cocka
veterán

10 számjegyet lehet max. beállítani és a minimum 5.

(#12559) RR-13 válasza #07746304 (#12557) üzenetére


RR-13
őstag

Amikor az mobilappot regiszitráltad, akkor kellett megadni a helyreállítási kódot, legalábbis így emlékszem.
Most amit, küldött sms-ben kódot az alkalmazás újra regisztrációs sms volt?
És akkor most végül sikerült megváltoztatni a helyreállításai kódot is? :U

(#12560) Huroq válasza Hintalow (#12554) üzenetére


Huroq
senior tag

Nagyon szépen köszönöm az infót. Telefonon annyit tudtak csak, hogy még nem elérhető. :)

(#12561) headhunter válasza sifarr (#12550) üzenetére


headhunter
addikt

"...Viszont azoknak, akik korábban regisztráltak, mint a virtuális kártya bevezetésre került, nem módosult (automatikusan) a szükséges beállítás..."

Próbáltad a mobilalkalmazásnál az újraregisztrálást?

Debrecenben ezt javasolták a virtuális kártya létrehozási hibára. (130-as hibakód)

(#12562) #07746304 válasza RR-13 (#12559) üzenetére


#07746304
törölt tag

Amikor az mobilappot regiszitráltad, akkor kellett megadni a helyreállítási kódot, - erre én is, de érdekes, mert a jelszószéfben nem találom. Amit küldtek újra az egy újra regisztrációs SMS volt, azaz kettő. Gondoltam, ilyenkor reseteli, de hiába regisztráltam be, kétszer kérte, hogy adjam meg ugye az új PIN-t a mobilapplikációhoz, amit be is írtam kétszer, mert ugye ugyanazt kell az elgépelések miatt, azonban helyreállító kód megadását nem kérte.
(#12558) cocka : Köszi az infót.

(#12563) #07746304


#07746304
törölt tag

Tegnap voltam megint bent, ahogyan azt írtam is. Kérdezem, hogy egy okostelefonon lehet biometrikus azonosítással használni a két számlát a válasz az volt, hogy igen. Ez igaz is, csak azt felejtette el mondani az ügyintéző, hogy csak a kedvenc számlánál. Tehát ahhoz, hogy a családtagomét használhassam, be kell írni a PIN-jét, majd átállítani kedvencnek, de mivel azért állandóan csak az enyém a kedvenc, nyilván nem életszerű, hogy mindiog beírja az ember a másik számlának a PIN-jét - aminek hivatalosan is én vagyok a kezelője regisztrálva - aztán belövöm a biometrikust, majd ha végeztem visszaállítom :D Semmi értelme úgy, így maradt a felemás megoldás, annál a számlánál PIN kevert billentyűzettel...

(#12564) sifarr válasza headhunter (#12561) üzenetére


sifarr
senior tag

Próbáltad a mobilalkalmazásnál az újraregisztrálást?
Nem. De most a tanácsodra megcsináltam. Töröltem az app adatokat, magát az appot is legyalultam, újratelepítettem, regisztráltam.
Semmi. Minden ugyanaz.
Mindegy, írtam már nekik. Majd válaszolnak valamikor. Remélem, meg is oldják, mert így még biztosabb vagyok benne, hogy a számlámhoz kapcsolódó beállításoknál nem stimmel valami.
Más, kisebb, használatot nem befolyásoló problémáimat is megírtam, amelyek szintén szerveroldali beállítási hibából származhatnak.

(#12565) headhunter válasza sifarr (#12564) üzenetére


headhunter
addikt

Újraregisztrálás után az Online bankban, nálad is "homokórázik" a virtuális kártya? [link]

(#12566) #07746304


#07746304
törölt tag

Múltkor mondta az ügyintéző, hogy a debreceni fiókot fel fogják újítani most a közeljövőben, de elfelejtettem tegnap meg megkérdezni, hogy mettől meddig nem lesznek nyitva.

Itt remek az Unióban egyébként, mert nekem közel van, de ha ideiglenese bezár, akkor a környéken nincs másik:

alt="" title=""

Az érdekes, hogy Mátészalka miért volt vonzóbb mint Hajdúszoboszló :D

[ Szerkesztve ]

(#12567) sifarr válasza headhunter (#12565) üzenetére


sifarr
senior tag

Újraregisztrálás után az Online bankban, nálad is "homokórázik" a virtuális kártya?
Igen, nem is lép tovább. Viszont az applikációban szinte azonnal elindul a folyamat, csak a végén hibára fut.
Nekem az Online bank egyébként lassú. Nem elviselhetetlenül, de azért eléggé zavaróan. Az Internetbank (javas) gyors, az applikáció is, csak a belépésnél gondolkodik 2-3 másodpercet.

(#12568) #07746304 válasza sifarr (#12567) üzenetére


#07746304
törölt tag

Nos én csak a JAVA-s verziót szoktam használni, ha egyedi átutalást kell intéznem. Ez alól kivétel volt tavaly, amikor az ügyvédem és az eladó előtt utaltam el ingatlan tehermentesítésre 3.6 millát a Fundamentának (ekkor azért bántam, hogy korábban mindig a JAVA-s verziót használtam). A JAVA-s-ban az a jó, hogy 10+ éve ugyanaz a felület. Megszoktam, gyors.

Minden ami az Internetbankon belüli CIB-es funkcionalitást illeti, és elérhető, a JAVA-s a 100%.

összetettben csak 9x százalék, mert mondjuk ha kizárja valaki Telekóddal magát azt csak személyesen tudja elintézni a bankfiókban (múltkor az egyik invitáltam így járt, és kiderült, hogy nem az ő hibája volt, jól tudta a telekódot, hanem éjjel rendszerkarbantartás miatt volt fennakadás). De azért mehetett egy kört a bankfiókban.

A CIB mobilapplikációban azért valamivel kevesebb funkció érhető el mint a JAVA-s verzióban, azt így saccra olyan 70+ %.ra mondanám.
Ha új csoportos beszedési megbízást kell létrehoznom, azt a JAVA-s verzióban teszem, ha egyedi utalást (előbbiek már be vannak állítva az új címemen is hónapok óta, utóbbira meg nagyon ritkán van szükség, mert ahol vásárolni szoktam- megbízható Webshopok -, el van mentve a kártyám. Ja igen, a CIB havi számlakivonatokat is JAVA-sban mentem le, és nyomom fel a OneDrive-ra és a Google Drive felhőimbe.

(#12570) RR-13


RR-13
őstag

A CIB a mai napon megjelent hirdetményében kizárták 2020. február 01. napjától a közvetítőn keresztüli ajánlás miatti jóváírás lehetőségét.
(én eddig sem "tudtam", hogy az is ajánlásnak számít, és az után is lehetne kérni)

A mai napon megkérdeztem telefonon, hogy nekem jóvá írják -e az 5 ezret, és, ha igen mikor?
Amire azt a választ kaptam, hogy következő hónap második felében.
Külön elmondtam, hogy azért is kérdezem, mert a Bankmonitor kft. ajánlott, és erre érvényes -e a jóváírás.
A válasz egyelőre az volt, hogy: "igen" ... :U

Továbbá a CIB Bank a Welcome programban, a most megjelent hirdetményében előnyösen módosítja 2020. február 01 - 2020. március 31. napjáig az új számlát nyitók részére felajánlott ajánlási bónusz mértékét:

Személyes (papír alapú) nyitás esetén 5.000 Ft ---ról 10.000 Ft-ra míg
ONLINE nyitás esetén 10.000 Ft ---ról 20.000 Ft -ra emelte fel!

Ezt követően 2020. április 01. napjától viszont hátrányosan módosítja a jóváírás mértékét a következők szerint:

Személyes (papír alapú) nyitás esetén 10.000 Ft ---ról 3.000 Ft-ra míg
ONLINE nyitás esetén 20.000 Ft ---ról 10.000 Ft -ra

És az ajánló ügyfél részére 5.000 Ft --- ról 3.000 Ft -ra csökkenti!

[ Szerkesztve ]

(#12571) #07746304 válasza RR-13 (#12570) üzenetére


#07746304
törölt tag

Pff, ennyit variálnak vele... jó hogy nem az €-Ft ingadozásához alakítják :D

(#12572) RR-13 válasza #07746304 (#12571) üzenetére


RR-13
őstag

Na igen :D
Furcsa, hogy az Erste Privi. "L" stb csomagok megszűnésének dátumával (2020. április 01.) egybeesik az ajánlási összegek csökkentése :U

(#12573) Eyesis


Eyesis
őstag

Sziasztok, a 2 gyerekes csókót már meglévő gyerekekre fel tudom még használni előtörlesztésre? Sajnos amikor a lakáshitelt vettük fel még volt egy irreális felső limit a lakásra, ezért nem tudtuk felvenni önrészhez.
Ha még ilyet lehet, akkor azt a bankomnál kell vagy ott, ahol a hitelem van? (Fundamentánál lett végülis emiatt is a lakashitelünk)
Köszi,
Gyula

Eyesis

(#12574) axioma


axioma
veterán

Cib bank, utalnek, erre atmeneti szerverhiba vagy mit irt. Tobbszor probalva is, mert hogy ezt a remek tanacsot irtak a vegere. Nalam megint romlott az atlaguk a mobilbank mukodesre...

[ Szerkesztve ]

(#12575) #07746304 válasza RR-13 (#12572) üzenetére


#07746304
törölt tag

Érdekes kis szinusz hullám lesz ez :) Most jön egy hirtelen emelkedés, amikor jobb lesz invitálni, mint korábban (kár, hogy én már nem tudok többet :D ), aztán meg mélyrepülés... ki fog itt 3K-ért ügynökösködni ?:)

(#12576) RR-13 válasza #07746304 (#12575) üzenetére


RR-13
őstag

Egyetértek :K
Az a 3 ezer az már kicsit "vicc" kategória, főleg, ha a 10.000 Ft -os emelt összeget vesszük, amiből lesz a 3 ezer :U

(#12577) axioma válasza axioma (#12574) üzenetére


axioma
veterán

Nem probalgattam tul surun, de most mar ment.

(#12578) beers


beers
addikt

Tegnap megjött a visszaigazolás a bankmonitortól!
Volt olyan, aki a CIB-nél szerződéskötéskor elindította az "egyszerűsített bankváltás" folyamatot?
Erste Privilégium L-ről váltok!
:R

M&N

(#12579) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Aki bankmonitoros CIB ECO -t kötött az kötött mellé Baleset őr biztosítást is?
Én elméletileg igen, de ma jött egy e-mail, hogy törölve lett mert nem lett befizetve a havi díja.
Én úgy emlékszem, hogy ez ingyenes 3 hónapig, nem? Utána pedig 600Ft/hó, ha jól emlékszem (sajna a papírok nincsenek nálam).

Köszi a választ.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#12580) cocka válasza #07746304 (#12553) üzenetére


cocka
veterán

Amúgy nem teljesen értem, hogy mi hátrányod származna belőle, ha tudják a pin kódod. Nem tudják se a telefonszámodat, se a felhasználói azonosítót, tehát önmagában egy pin kód szart sem ér.

Plusz ugye regisztrációkor a rendszer automatikusan a banknál megadott telefonszámodra küldi az smst, tehát igazából csak belső ember tudhatja, hogy mi a fenti két adat, de valószínűleg az accountlopás qrva gyorsan kiderülne, mert ugye a rendszer nem enged egyszerre két eszközt használni, tehát "amelyikről" el lett lopva, az egyből értesítene a bejelentkezéskor.

(#12581) RR-13 válasza pvt.peter (#12579) üzenetére


RR-13
őstag

Szia.
Te hol olvastad, hogy az első 3 hónap díjmentes? Én nem találtam ilyet... :(

A törlés az érdekes, mert a biztosítási díj esedékessége a kötést követő hónap 1. napja ( a kockázatviseléssel egyidejűleg) , és a terhelés az a 2. vagy 3. napon történik, ha csop. beszedéssel lett beállítva. :K

Mikor kötötted meg?

(#12582) pvt.peter válasza RR-13 (#12581) üzenetére


pvt.peter
őstag

A CIB-es ügyintéző mondta így. Az első három hónap ingyenes, és a bankmonitoros CIB ECO mellé jár.
Többször is visszakérdeztem a folyamat során és többször is megerősítésre került, hogy az első három hónap ingyenes és majd csak utána kerül havi 600Ft -ba a biztosítás.
Még fel is írtam emlékeztetőbe, hogy április végén mondjam le, ugyanis nem szeretem az ilyen "rám tukmált" dolgokat. :D De így végül is úgy tűnik megoldódott a dolog.
De azért majd megnézem a papírokat, ha odajutok. Vhol vmi félrement és nem én emlékszem rosszul.

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#12583) INGJOKE válasza pvt.peter (#12582) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nekem is volt valami biztosítás ajánlat mellé, de mivel van minden nem érdekelt és a csaj se erőszakoskodott. :)

(#12584) RR-13 válasza pvt.peter (#12582) üzenetére


RR-13
őstag

Akkor ez tényleg érdekes, és jó lenne, ha megtalálnád, mert elvileg a szerződésben benne kellene lennie, de lehet, hogy nincs, és csak simán elfelejtette ráaktiválni az első 3 hónap díjmentességet :(
Akkor még kérdheted, ha akarod, hivatkozva, hogy elrontották :W
Mondjuk továbbra sem tudom, hogy mikor kötötted..

(#12583) INGJOKE: Nekem meg sem említették a biztosítást :N

[ Szerkesztve ]

(#12585) RR-13


RR-13
őstag

Közben megkérdeztem, és elvileg nem díjmentes a ECO számlához az első 3 hónap balesetőr, és egyik ECO-hoz sem. :(

[ Szerkesztve ]

(#12586) RR-13


RR-13
őstag

A másik ügyintéző viszont azt mondta, hogy nem tud ilyenről, hogy 3 hónap díjmentes lett volna, mert tavaly volt 1 hónap díjmentes, de annak a promóciónak vége... igaz, közben megtaláltam ezt, mert jelenleg is kinn van az ablakban ez az 1 havi kedvezmény :DDD

(#12587) INGJOKE válasza RR-13 (#12586) üzenetére


INGJOKE
veterán

Jah akkor lehet nekem tavaly ezt ajánlották fel... :)

(#12588) RR-13 válasza INGJOKE (#12587) üzenetére


RR-13
őstag

Furcsa ez a kedvezmény mértéke, mert mindenki mást mond a CIB-nél :N

(#12579) pvt.peter: Neked mikor kötötték :F

(#12589) goop


goop
őstag

1 hete kötöttem a bm oa cib ecot, kártya még sehol. Mennyi idő szokott lenni amíg kiér?

(#12590) RR-13 válasza goop (#12589) üzenetére


RR-13
őstag

A 10. napon érkezik meg kb., tehát van még 3 napod :K

(#12591) RR-13


RR-13
őstag

A Budapest Bank 2020. február 01. napjával szinte mindegyik hirdetményét módosítja.

A kedvezményes számlavezetésű fizetési számláknál, a minimum utalási feltételként teljesítendő összeget, a nettó minimálbérrel egyező összegre: 107.065 Ft-ra emelték.

Az Ajánló program keretében az eddigi Lakossági Fizetési Számla nyitása után járó 20.000 Ft ajánlási kedvezményt - 2020. február 01. napjával - 10.000 Ft-ra csökkentik, diákszámla esetén 5.000 Ft-ra.

2020. január 31. napján 22:00-23:00-ig az InternetBank és Mobilbank nem lesz elérhető!

(szerintem aktiválják a QR kódos belépési menüt. :K )

(#12592) sifarr


sifarr
senior tag

A jelenleg hatályos CIB ECO kondíciós lista szerint a Balesetőr 2020. január 1. és 2020. március 31. közötti csatlakozás esetén az első három hónapban díjmentes.
Ez a kondíós lista érvényes (!) a bankmonitoros szerződések esetében is, a bankmonitoros promóciós kedvezmények együttes alkalmazásával. (Mert nincs kétféle CIB ECO számlacsomag.)
Ha valaki szeretné a biztosítást és élni kíván a háromhavi kedvezménnyel, akkor reklamálja meg.

(#12593) goop válasza RR-13 (#12590) üzenetére


goop
őstag

Tuti, köszi.

(#12594) RR-13 válasza sifarr (#12592) üzenetére


RR-13
őstag

Van kétféle CIB ECO Számlacsomag, mivel külön hirdetményben rögzítik a Bankmonitor kft. közvetítőn keresztül nyílt CIB ECO csomagnak a részleteit, ami eltér az alap CIB ECO -tól. :U

(#12595) sifarr válasza RR-13 (#12594) üzenetére


sifarr
senior tag

Van kétféle CIB ECO Számlacsomag, mivel külön hirdetményben rögzítik a Bankmonitor kft. közvetítőn keresztül nyílt CIB ECO csomagnak a részleteit, ami eltér az alap CIB ECO -tól.
Nincs!
Egy bankszámlacsomag díjtételeit, feltételeit (beleértve a kapcsolódó termékeket) a kondíciós lista tartalmazza, kivéve, ha valamely(ik)ről külön kondíciós lista rendelkezik (pl. bankkártya).
A hirdetményekben a bank a kondíciós listák változásait (csak a változó tételek), más közzéteendő információt, szabályozást és a promóciós kedvezményeket, feltételeket, illetve változásait teszi közzé.
Amit linkeltél, az a bankmonitoros promóció utolsó hirdetménye a változásról, de nem a szabályzata. Ebből is látszik, hogy a hirdetmény =/= promóciós szabályzattal.
A kondíciós lista esetében hasonló a helyzet. Van az ECO számlacsomag kondíciós listája. Ezt módosítja (nem a hirdetmény) a promóciós szabályzat. A kondíciós listának csak azon tételeit módosítja, amelyek szerepelnek benne. Minden más díjtétel, feltétel (pl. mennyi az elvárt jóváírás összege), stb. esetében az aktuális kondíciós lista a hatályos. Azaz a "sima" ECO-os kondíciós lista és a promóciós szabályzat mindig (2 évig) együtt értelmezendő.

S hogy elhidd, amit írok.
Nekem egy lezárt csomagom van, Online. Hányféle Online csomag van? A logikád szerint kettőnek kellene lennie. Ugyanis én nem fizetek számlavezetési díjat. Kaptam egy egyedi kedvezményt (promociót) ezért ez nekem nulla. De ettől nekem sem "másféle" csomagom van, mint a többi csomagtársamnak, az enyém is ugyanaz.

Pont azért fontos ezt tisztán látni, mert a "kétféle csomag" azt a félreértést eredményezheti, hogy a bankmonitorosok nem figyelik az ECO kondíciós lista változásait, azt gondolván: nekem más csomagom van, rám a változás nem vonatkozik.

[ Szerkesztve ]

(#12596) RR-13 válasza sifarr (#12595) üzenetére


RR-13
őstag

Van kétféle CIB ECO Számlacsomag,...

Kétféle.. én ezt írtam... érted? Nem két különböző nevű ECO!

Addig, amíg a "Bankmonitoros" ECO csomag aktív valakinek, addig azok a szabályok, és árak vonatkoznak rá!
Amint lejár a 2 év kedvezményes - Bankmonitor miatt kötött - ECO számlacsomag, akkor "átkerül" az alap ECO díjcsomagba, így ez két különböző számla típus!
Az egyik ECO díjmentes a másik meg nem az. A nevükben azonosak, de a csomagban nem.

Csak erre próbáltam rávilágítani.
Egyébként több esetben leírtam már, hogy a Bankmonitoros ECO-hoz kapcsolódik külön hirdetmény!
Ezért aki, figyelt tudhatja, aki nem az meg utána tud járni.

Továbbá én tudom, hogy mit linkeltem!
És szándékosan a hirdetményt, hogy látszódjon a lényegi különbség az alap ECO-hoz képest!

Valamint nem írtam, hogy egyenlő lenne a promóciós szabályzat a hirdetménnyel.

Azért mert neked nem kell az ONLINE csomagod után fizetni számlavezetési díjat, azért a "Bankmonitoros" ECO nem egyezik az alap ECO csomaggal, főleg mert eleve így nyílt meg, Bankmonitoros "ajánlással', vagyis nem az alap ECO-ban!
És azért, mert az nem csak a számlavezetési díjban különbözik, hanem jó pár dologban.

Továbbra is: a nevük azonos, de mégsem ugyanaz a két csomag!

[ Szerkesztve ]

(#12597) cocka válasza sifarr (#12595) üzenetére


cocka
veterán

CIB Partner?

(#12598) sifarr válasza cocka (#12597) üzenetére


sifarr
senior tag

CIB Partner?
Nem. :N
Én nem felelek meg a CIB Partner feltételeinek. És pl. nem vonatkozik rám a kp felvét 50 %-os díjkedvezménye sem, ami a partnerben van.
Ez egy teljesen egyedi, személyre szóló kedvezmény.
Annyi történt, hogy rámosolyogtam a bankra, az visszamosolygott, és egy hálás levélben érteített, hogy eltörli számlavezetési díjamat. :K
Hasonló egyedi kedvezményt egyébként bárkinek adhat egy bank, akár neked is. Csak ki kell érdemelni. ;)

(#12599) sifarr válasza RR-13 (#12596) üzenetére


sifarr
senior tag

Azért az előzmények fontosak.
pvt.peter vetette fel a balesetőr 3 havi díjmentességének kérdését, s hogy vonatkozik-e a bankmonitorosokra is. A felvetésére nem kapott egyértelmű választ, hogy igen vagy nem.
Erre írtam én senkinek se címezve (neked sem), hogy a válasz ott van a (sima) ECO kondíciós listájában. Ebben a hsz-ben én fogalmaztam úgy, hogy nincs kétféle CIB ECO számlacsomag. Ez arra utalt, hogy a bankmonitoros kedvezményt leszámítva minden más kérdésben a sima ECO kondíciós lista az érvényes. Azaz minden egyén infót is abban kell keresni.
Te erre a zárójeles mondatra reagáltál, miszerint van kétféle ECO.
Erre válaszoltam, s próbáltam érthetően kifejteni (nem sikerült), hogy mi a viszony a sima és a bankmonitoros promóció között, hogy miért félreérthető kétféle ECO-ról beszélni.

Na most.
pvt.peter felvetésére a legkézenfevőbb válasz az lett volna, hogy ott a sima ECO kondíciós listája, ott a válasz. Azért nem jutott eszébe ez senkinek (akik a választ keresték), mert a fejekben bizonyos mértékig valóban kétféle számlacsomagként él a sima és a bankmonitoros ECO. És ezért bizonytalanok, hogy adott esetben hol keressenek egy információt.
A bankmonitoros külön hirdetményben? Hát ott, pl. a balesetőrről semmi infot nem fognak találni. De nem lesz külön hirdetmény a bankmonitorosoknak pl. arról sem, amikor a sima ECO havi jóváírási feltétele megemelkedik a 2020-as nettó minimálbér szintjére.

A kétféléről pedig csak ennyi: minden bankmonitorosnak ECO számlacsomagja van, de nem minden ECO szamlacsomagosnak van bankmonitoros kedvezménye.

De nem folytatom tovább.
Természetesen, mint mindig, te tudod jól, te fogalmazol jól, meg egyébként is neked van igazad. :N

[ Szerkesztve ]

(#12600) mcfing


mcfing
csendes tag

Furcsa dolgot vettem észre mai nap, amire nem találok magyarázatot, hátha valaki okosabb mint Én.
Ersténél bankolok Erste EgySzámla Díjcsomagban.
Mai nap folyamán ellenőriztem a havi díjak levonását és arra lettem figyelmes, hogy a szokásos 229 Ft "ügyfélkapcsolati díj" címen most 1190 Ft vontak le (plusz az utalások után a jutalék stb... további dolgok, de az más tészta). Elolvastam a díjakra jutalékokra vonatkozó doksit és ott tisztán látszik mik a feltételek FELNŐTT esetében:
- legalább havi 150.000 Ft jövedelem átutalás jóváírása a keretszerződésbe tartozó
bármely bankszámlára legfeljebb két részletben VAGY
- a tárgyhónapban a keretszerződésbe tartozó bankszámlák terhére végzett 35.000 Ft
összegű bankkártyás vásárlás
[link]

Na már most mind a kettőnek megfeleltem januári hónapban nem is kicsivel, még is azt az összeget vonták mintha nem értem volna el legalább az egyik feltételt.

Annyi történt pluszba (bár szerintem ez még decemberbe volt) hogy igényeltem Erste Hírnököt belföldi telefonszámra aminek a díja 530 Ft vagy ha esetleg két telefonszámra igényeltem volna :DDD ami még plusz 220 Ft akkor se sehogy sem jön ki az az összeg (1190ft).
Tehát az csak a fentebb említett díj lehet, annak ellenére hogy a feltételeknek megfeleltem.

Valakinek valami ötlet miért? (nyilván itt nem az összeg hanem az elv miatt vagyok kicsit mérges) :(((

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.