Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
Csak halkan jegyezném meg: ha valaki mostanság óhajt BP-re rendelni magának harisnyázott kábelt készen - jobbára Corsair tápokhoz látok ilyet -, akkor legyen szíves kontaktoljon velem PM-ben. Szeretnék beszerezni egy szettet én is a CM V700-hoz.
Őszintén szólva teljesen kezdő vagyok a témában, de ahogy tudom könnyebben hajlanak a harisnyázott darabok és sokat segítene a rendrakásban.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
BL@CK
tag
Úgy nemjó, ha nem elég vastag a harisnya a kábelen, mert nem szorul meg benne, van nekem e22 meg lutro-nak a sima kör alakú és a revolveresből is nekem, ezek közül, a fémes meg a lutro sima kör alakú a legjobb. E22-es változatból amilyen a merlinnek is van olyat kb 2 éve használok, az az én vélemyényem szerint túl szét tartja a kábeleket. Úgy próbáljátok meg magatoknak csinálni, hogy a furatok közötti rész minél kebesebb legyen, mert egy 24pines idétlenül mutat úgy szerintem, de lehet van akinek úgy tettszik.
Shatter your limits!
-
Atke
senior tag
Szerintem elég egyszerű elkészíteni:
3 mm-es furatokat kell csak csinálni, az meg elfér kb egy 10*50mm-es anyagon. Amikor meg van a furat a kör húrjába le kell fűrészelni vagy reszelni a darabot, és már is meg van. Épül egy gépem, kipróbálom hogy olyan egyszerű-e a gyakorlat is mint az elmélet. Majd jelentkezem vele.[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
na most még ez jutott eszembe, mondjuk itt moddolni kell kicsit, átvezetni és megmászáshoz kötni 2x12-öt, de aki éppen harisnyázik belefér és csak 2-300ft:
[ Szerkesztve ]
-
BL@CK
tag
Elfelejtettem írni, hogy ez a méret 16 AWG kábelhez való és azon paracord harisnya, ezzel a mérettel nagyon erősen beleszorul, igaz nekem van leszorító is a tetejére. Nylon harisnyákhoz picit kisebb kell, de a kábel méretére is figyeljetek oda.
Shatter your limits!
-
Erdei88
veterán
válasz spanglee001 #53076 üzenetére
Köszi!
-
BL@CK
tag
Holnap megmérem majd, az ívet is és az egyenes részt is, én amúgy kör alakút javasolnék mindenkinek, nem ilyen bepattintósat, mert az szebben tartja. Tapasztalatból mondom van mindenféle nekem itthon, amit fotóztam nektek, az a mostani gépembe fog bekerülni, de ezis csak azért, mert ilyen érdekes megoldás.
Shatter your limits!
-
BL@CK
tag
A kábel helyénél a furatot, jelen esetben lézerrel van vágva, 2,5-3-as lehet a lyuk rajta, de a tetejénél egy kis egyenes rész rá van hagyva, hogy jobban tartson, nem csak egy félkör ív, ha otthon leszek, majd meg tudom mérni nektek tolómérővel pontosan a furatot, de arra figyeljetek oda, hogy a kábelen milyen harisnya van, ha nylon akkor picit kisebb, ha pedig paracord, akkor pedig nagyobb legyen a lyuk, mert ez vastagabb.
Shatter your limits!
-
do3om
addikt
foka megcsinálja rozsdamentesből, átnyomatja valami koptatón és nem lesz éle (azt hiszem tud ilyet). Persze kérdés mennyire lehet ezt fémből, de szerintem jól megválasztott lyukkal megoldható hogy a kábel még becsússzon a nyíláson de ki nem, mert ugye itt nem hajlik szét benyomáskor mint a műagyag. Szerintem a két részből összerakós sem lenne rossz, nagyban használunk ilyesmit a hidraulika csöveknél. Szerintem kicsiben is megoldható.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Erdei88
veterán
válasz Snip3r_HUN #53060 üzenetére
Ennyiért kimarad
A cérnás módszerről hol olvashatok?
-
Supr@
senior tag
válasz Snip3r_HUN #53070 üzenetére
Wow, brutal ara van otthon, kozel 3x dragabb. Viszont tenyleg nagyon torekeny, en 2db 14pinest ripityara tortem, mikozben raktam a kabelekre a cernas szamomra jobban tetszik, de ahhoz nincs nekem turelmem
-
törölt tag
válasz Snip3r_HUN #53070 üzenetére
Ezért van a cérnás megoldás, amit már ebben a topikba láthattunk. Kicsit időigényesebb, és olcsóbb megoldás, de otthon bárki megcsinálhatja.
-
FullGas
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #53066 üzenetére
Ja hát igen az más tészta. Én a kábel rendezésre gondoltam elsősorban
-
FullGas
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #53064 üzenetére
Köszönöm
Egy kis szabadidő, plusz türelem, ennyi a titka[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz bododani #53051 üzenetére
mert még most került és kerül beépÍtésre pár cucc, aztán ha minden megvan akkor tudom melyik kábelből mekkora kell és utánna épÍtek ki kábelmanagementet, ami valszeg szálanként uv kábelharisnyázott, uv kábelfésűkkel lesz szerelve, de nem kizárt hogy új gépházat építek a nyáron addig felesleges ezzel foglalkoznom. csak belinkeltem, hogy nem dől össze a világ ha csak bevan górva minden kupacra
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
törölt tag
válasz Snip3r_HUN #53060 üzenetére
Van egy kis árkülönbség
-
Erdei88
veterán
Nem tudom, hogy jó helyen teszem a fel a kérdésem, de ilyet itthon lehet-e kapni?
-
zsombor22
aktív tag
válasz Zozzz2000 #53053 üzenetére
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
válasz bododani #53051 üzenetére
Köszi.
Valóságba sokkal jobbak a színek,csak én nem vagyok egy nagy fotós.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
bododani
senior tag
válasz spanglee001 #53048 üzenetére
Aaa én itt nem is látok itt gépet csak egy SSD-t ! Miért nem rendezed el? : )
zsombor22: Elég király lett nagyon bejönnek a színek és az egésznek az összképe!
[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
zsombor22
aktív tag
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
törölt tag
válasz spanglee001 #53048 üzenetére
Why
-
Grózi
veterán
válasz Slammy #53034 üzenetére
Simán.Az alaplapi tálca hátlapján van egy csomó fül és lyuk ahova kábelkötegelőkkel rögzítheted a kábeleket.Én ráadásul 24 és 8 pin-s toldókat is használok,mégis bőven elférnek.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Petyyyyy
addikt
-
jhorogh
aktív tag
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz hszilard666 #53035 üzenetére
Má'n a magyarázat vagy a videó?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz TESCO-Zsömle #53031 üzenetére
Na igen, ez igaz. Csak személy szerint szem előtt tartottam volna ezt is.
Mindamellett gyanítom elég nagy a szívóhatás a rendszerben, arra kíváncsi volnék.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Grózi
veterán
válasz Slammy #53020 üzenetére
Szép lett!
Én is most építek új gépet a H440-be.A gyári ventiket nem találod hangosnak?(feltéve ha a hub-n járnak max.-n) Én cseréltem mindent,5db Lepa Bol.Quiet Red+Akasa Viper.Mind 4 pin és alapon hangjuk sincs.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Petyyyyy #53029 üzenetére
a meleg levegő felfelé száll
Ezt kéretik már elfelejteni, mert pont addig igaz, amíg a gépben nincs egy darab venti se. Ha van, akkor már arra száll, amerre a ventik mozgatják.
Ha van kedved kiszámolhatod 10°C hőmérséklet-különbség felhajtóerejét és összehasonlíthatod egy átlagos venti teljesítményével...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ghoula
senior tag
A képek minőségéért előre is bocsánatot kérek, gyorsan lőttem a készülőben lévő gépemről párat telóval.
Még sok munka lesz vele, de egyszer lesz belőle valami, ha időm is úgy engedi.
A tervezett felső radiátor (EK 280-as) ~10mm miatt nem fér el, kicsit elszámoltam magam. Tervben van egy 240-es EK PE.
És ami hűti mindezt:
Szerk.: Ez egy EK WE duál 180-as radiátor.
Itt még van mit csinálni, amíg a végleges radiátor/venti konfig nincs meg, addig marad karcos, illetve addig előlap nélkül lesz, a porszűrő takarja.[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz m0h0senator #53027 üzenetére
Ebből kiindulva nem lehet az olyan rossz, sőt!
Az viszont hűtést tekitnve kapufa, hogy a gépház tetején nincs kilépő. Valószínűleg lefelé tolja a levegőt a rendszer, ami nem túl előnyös, ha azt vesszük, hogy a meleg levegő felfelé száll ugyebár. Ezzel együtt is egész jó lehet a megoldás.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
válasz m0h0senator #53025 üzenetére
A szín még csak csak, de sajátnak tuti nem kéne. A kábel menedzsment igényes, viszont hogy egy normális asztalra nem fussa, az sajnálatos. Nem lehet túl nagy élmény olyan közelről bámulni azt a monitort.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
m0h0senator
őstag
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Slammy
csendes tag
Ot ev laptopozas utan ismet asztali gep epitesre adtam a fejem, tovabbi kepek erre
-
csontraket
tag
elhelyezésével semmi gond nincs én azért a csövekhez raknék pár helyre 90 fokos töréseket hogy a csövek szépen álljanak ne csak úgy odavezessenek hűtőblokkokhoz(persze több munka van vele és tökéletesen pontosan kikell számolni a csőméreteket is) sőőt szerintem lehet gumicsővel meg sem oldható ahhoz már akril cső kell mert szerintem a sima gumi cső nem biztos hogy bírná a 90 fokos adapterek súlyát és nem maradna pontosan vizszintes vagy függőlegesben az adapterekkel együtt.. bár ez spekuláció mert nem dolgoztam még vele.
-
g.killer
aktív tag
válasz afrojack1 #53008 üzenetére
Király! Nem az én színvilágom de akkor is tetszik! Olyan mintha ez egy láva hűtésű pc lenne!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
afrojack1
senior tag
SC: Herczku_Death
-
Sage83
aktív tag
válasz lornname11 #52995 üzenetére
Helló
Nagyon szép géped van!! Gart hozzá!! Köszönöm a képeket meg az infot....
-
Atke
senior tag
Szerintetek ennél esztétikusabban el lehet rendezni
(2*240+120+vga+cpu+mobo+tartály+pumpa) obsidian 750Dben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest