Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
zolee5016
üzenetére
Ez egy ASRock H61M-VG3 alaplappal szerelt gép amiben valszeg valamilyen Celeron/Pentium van esetleg i3 de szerintem inkább Pentium. Ramból szerintem 4GB van benne, a képre ránézve IGP-t fogsz használni és egy 350W-os tápot (talán Thermaltake?). És persze valamilyen Cooler Master hűtőt.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Goblin12
üzenetére
Öcsém micsoda cucc a Noctuatól.
Ez a Cromax cuccos elég furi, még nem is láttam ilyet. 
Amúgy szép gép, csak a tápoknak a kábele itt is kicsit kitűnik.
Egy tipp (bár tuti ezért megköveztek sokan
): Én pl a ventilátoromnak a kábelét úgy csináltam meg a színes részét hogy húztam rá egy zsugorcsövet és ott ahol látszódik a kábel színes része azt bekentem alkoholos filccel. Tudom kicist kontár munka de így legalább nem kellett lecserélni az egész kábelt és ingyen volt. Azóta szép egységesen fekete az egész kábele. 
-
Wiz Khalifa
veterán
Na azért egy NAS-t vizezni kemény lenne.

Amúgy én beszélek aki 2 hét múlva hozz haza egy Xbox One Elite-et.
Igaz az asztali PC-m nagyon le lesz "amortizálva" valszeg emiatt. 
Amúgy vizezni én is szerettem volna egy időbe de mindig féltem tőle, nehogy valami gebasz legyen és vigye a gépem a túróba.
Na de elég az általam generált offból nehogy le legyek cseszve.

-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Én meg a jelenlegi géphez így jutottam nagy vonalakban:
2012.08:
Kompletten vettem egy gépet. Táp és HDD nem volt illetve a ház is elég gagyi volt.Mikor megvettem a tápot, HDD-t és a házat ez volt a konfig: Asus P5QL-Pro, C2Q Q9300, 3x2GB Kingston 800MHz DDR2, Sapphire HD6770, Gigabyte SuperB R460, Thermaltake V4 Black Edition. Ezután lett egy alaplapcsere Gigabyte EP45-DS3-ra. Monitor valami HP 15"-os volt.
Ezután jött egy váltás.
2014.08:
A HDD-n kívül mindent lecseréltem.Chieftec CX-01B-B-SL, Gigabyte 990XA-UD3 rev. 3.0, AMD FX-8320 + Arctic Freezer Xtreme rev.2, 4x2Gb Kingston 1333MHz DDR3 (KVR1333D3N9/2G), XFX HD5850 Black Edition, Cooler Master V700.
Ekkor már a monitort is lecseréltem egy jobbra: Samsung SyncMaster 245B
Ezután gépház csere: Cooler Master Stacker T01-es G5 moddal.

Ezután jött egy gyökeres váltás.
2015.02:
HDD, proci hűtő és a táp maradt ugyan az.Gigabyte B85N PHoenix, i5-4460 + Arctic Freezer Xtreme rev.2, Crucial Ballistix Tactical Tracer 2x4GB 1866MHz DDR3 (BLT4G3D1869DT2TXOB), Gigabyte HD5870, Cooler Master V700, Cooler Master Core V21.
Monitor csere: Acer G277HLbid-re.

Ezután procihűtő, VGA és ház csere a következőkre: Alpenföhn Matterhorn Pure, Sapphire R9 280x Vapor-X, Bitfenix Prodigy CK (CaseKing) Anniversary Edition.

De mivel a tápot nem tudtam berakni rendesen mert hosszú volt nem sokkal később ház csere egy Anidées AI7MWW-re amiben már alaplap csere is lett: Gigabyte GA-B85M-D3H rev1.2

És az AMD-s gép időszakába (2014.06.) építettem egy kis netes gépet is: ASRock H61MV-ITX, Celeron G1620 + Raijintek Zelos, Kingston 2x2GB 1333MHz DDR3 (KVR1333D3N9/2G), Thermatake TR2 RX 450W, Cooler Master Elite 130.

És az i5-4460-as gép eladása után volt egy kis ideig (kb 1 hónapig) egy HP 2570p laptopom de nem bírtam megülni a seggemen így lett a jelenlegi gépem.
MSI B150M Mortar Arctic -> MSI B250M Mortar Arctic -> Asus Maximus VIII Gene, i7-6700, Alpenföhn Matterhorn Rev. C White Edition, Crucial Ballistix Sport LT White 4x4GB (16GB) 2400MHz DDR4 (BLS4C4G4D240FSC), Super Flower Leadex II Gold 750W, Samsung 750 EVO 256GB, WD10EZRX (ez az a HDD ami a legelső gépbe lett véve), WD40PURZ, Asus ZenDrive U9M Gold, LG 34UM68-PDe amúgy volt hogy ilyen-olyan épített és gyári gépeim is voltak volt hogy havonta, kéthavonta cserélődtek tehát rengeteg képem volt már.

De a fő vonal az ez volt.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Látom nem csak én vagyok olyan hogy filmet nézzek netezés közben is akár. Na épp ezért vettem nem rég a 21:9-es monitorom. Nagyon fasza erre.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Navaren
üzenetére
Nálam is volt a sima Pure Rock-nál ilyen "holtjáték" de nem érdemes vele foglalkozni mert a venti nem tudna olyan fordulaton pörögni hogy rezonálhasson vagy mozoghasson. Illetve emiatt könnyebb tisztítani is mert könnyebb levenni mint ha nagyon feszes lenne. Ezért csinálják így szerintem. Nekem a Pure Rock Slim is ilyen volt mikor raktam össze egy netes gépet.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Nem furi az ívelt monitor? Így ahogy nézem a képeket nekem nagyon feltűnik hogy az alsó meg a felső vonal nem egyenes tehát hogy ha pl nézel egy filmet furcsa lehet hogy alul és felül nem egyenes nem?

(#63513) KAMELOT:
A procin!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
És ez a három venti mindig ilyen csicsás?

Vagy be tudod állítani hogy mondjuk csak fehéren világítson/lilán/mittudomén még min? Amúgy azt a procihűtőt még módolhatnád. Hogy az AMD az vízszintbe legyen.

Vagy ha már ennyire a fénytechnika akkor lehetne ilyen a hűtő, lecserélhetnéd erre: AMD Wraith Spire RGB
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Szép de kérdés mivel fogod a procit hűvösen tartani?

-
Wiz Khalifa
veterán
Én úgy csináltam meg szintén V21-nél hogy vettem egy USB 3.0 hosszabbítót és szálanként lecseréltem vékony de formálható szálas vezetékre. Ezáltal megtudtam úgy hajtani hogy a csatit ahogy bedugtam egyből lehajtottam és az alaplap alá elvetettem. Ugyan ez volt az Audio kábellel.

Fotót nem lőttem a dologról de valahogy így kell elképzelni. Tudom kicsit gagyi ábra de most ezt tudtam össze dobni.

Amúgy nekem a Core V21-el az a bajom volt hogy nagyon meglátszott az előlapon a por a rácson.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem, de tény hogy abba tetszik igazán.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Én a Phanteks Enthoo Evolv mATX TG-t mikor vettem majdnem 50k volt...
Nem igen akartam kiadni ennyit egy házra de úgy voltam vele hogy majdnem havi szinten vettem a házakat. Mert nem tetszett. Mindbe volt valami kifogásom. Ez meg pont tetszett. Mindenbe. TG, elrendezés, kinézet, stb... Hát ezért szántam el magam.

De azért a tápomon a felirat lehetne fordítva, fas....om.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fogtunder
üzenetére
Mindenképp mATX-et akartam ezért lett ez. És fehér belsejű megint nem annyira jó mert a fehér alaplap, cpu hűtő, ram, táp nem nézne olyan jól ki ha egy fehér alaplapi tálcán van.
Ez így szép szerintem, annyi hogy a táp kábelét lecserélem még fehérre és akkor nagyon faintos lesz.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Nálam az alaplap is és a ramok is fehérek. Meg ugye a táp is.

Ha a házból is lenne fehér kiadás (mert ugye a TG-ből nincs) akkor az is az lenne. Ezért maradtam a Galaxy Silver-nél mert az legalább valamennyire "hajaz" rá.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Zοltta
üzenetére
Amúgy a ventilátor az full fehér és nem világítós, csak még mielőtt valaki megkérdezi.

Csak a ledfény ennyire visszaverődik róla.

Vega64 Silver lett volna a terv... De mire úgy alakult hogy megveszem addigra a bányászok kizsákmányolták az egészet. Azóta meg nem is foglalkoztam vele. Jól szolgál még ez az 5870.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
No változott a konfig két eleme.

LG BH16NS40 > Asus SBC-06D2X-U
NZXT Phantom 410 (black-orange) > NZXT H440 (black-orange) -
Wiz Khalifa
veterán
Nos a hétvégén ha minden igaz rakok össze egy gépet. A hardverek ezek lesznek.
M/B: MSI Z97S Krait Edition
CPU: Intel i7-4790K
CPU cooler: Thermalright HR-02 Macho
RAM: Kingston HyperX Fury White 16GB kit2 1866MHz
VGA: Sapphire R9 280X Vapor-X Tri-X 3GB OC
PSU: EVGA SuperNova 650 G1 (NEX650G)
ODD: LG BH16NS40
Case: NZXT Phantom 410 (black-orange)Majd lövök képeket, illetve a TechTeszt-en (aláírásomba a link oda vezet) lesz mindenről kicsomagoló videó. A házzal kapcsolatban akit érdekel elmondom a véleményem a minőséggel kapcsolatban illetve a szerelhetőségről.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Baggio04
üzenetére
Szerintem a legjobb választás ez a monitor az árkategóriájában. A talpa stabilabb mint a vele egy árban lévőké, a VA panel nekem totálisan bejött mind játékra, filmnézésre és netezésre. Teljesen Flicker Free még kis fényerőn is. Elvileg nem az de nekem kis fényerőn se vibrál.

A képe gyönyörű azonban sajnos jobb és bal oldalt picit van egy bevilágítás de engem nem zavar. Sokkal minimálisabb mint más IPS monitoroknál az IPS Glow.
Itt egy kép a kijelzőről.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Nekem is bejön az a ház. Gondolkodtam hogy az vagy ez a Core V21 de inkább maradt ez.

(#54364) Grózi:
Igazából a venti kopott már ki. 6 éve pörög minden nap. De nyáron rárakom az új ventivel az egyedi burkolatom.
Csak az a gáz hogy nem fog passzolni a házhoz annyira.
Mert a házat mégsem festetem le gyöngyház fehérre. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Köszi.

Ne aggódj.
Ha májusba minden jól megy jön egy Gigabyte GA-B85M-D3H a Phoenix helyett. A Phoenix meg megy egy ablakos Raijintek Metis-be.
Csak azt nem tudom milyen színű legyen a Metis...

(#54362) ZeroDK:
Halkak is.
A VGA hangos csak a gépbe. Meg a két CM venti ami a VGA-nak fúj. De ezen kívül a hátsó Noctua le van szabályozva 10dBA-ra az első CM MegaFlow meg 13dBA-ra. Így csak a VGA-t hallani sajna. 
-
Wiz Khalifa
veterán
Na a gépem elrendeztem végre.
Így rakok fel pár képet. Az utolsó képen a látható fénycső kikerült vissza egyéb okokból de sajnos nem lőttem új fotót. Úgy hogy azt ne nézzétek ott. Illetve a kábeleket alul a HDD-nél jobban eltakartam. De majd elvileg májusba lesz alaplap csere és akkor csinálok nektek újabb fotót róla. 
Addig is.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
spanglee001
üzenetére
És én még attól fosok hogy 65-70cm-ről pixeles lesz a 27"-es BenQ GW2760HS moncsi. Bár meg kell hagyni hogy sajna szemüveges vagyok (távollátásra) így lehet még jobb is lesz.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
És ilyen közelről nem pixeles neked?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Pontosan hogy az lesz.
BenQ GW2760HS. De az majd márciusba lesz megvéve mert most sokat költöttem másra.
Most adtam el kb 2hete a Samsung SyncMaster 245B-m.(#53293) Petyyyyy:
Jah.
(#53294) Because:
Köszi.
A procihűtő ég az FX8320-as procimról maradt meg.
Az egérpad meg csak úgy jött amúgy mert nem szeretem a Startcraft-ot -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
kisza25
üzenetére
Nekem meg az túl kicsi lett volna. Pl a kövi VGA-m se férne bele meg ha netán váltok lehet nem Mini-ITX lesz a kövi lapom.
Majd nem évente vagy félévente váltok konfigot. Sajna nagyon kíváncsi vagyok. 
(#53287) Petyyyyy:
Szerintem is jó kis konfig bár az itt lévők mellett eltörpül.
De majd nyáron kerül bele az egyedi VGA hűtés, fénycsík, stb... 
A VGA ki van takarítva. Az a kosz nem igen jön le a lapátról. Hozzám is így került decemberben a kari.
De úgy is új venti kerül bele majd a hűtésem mellé így nem annyira érdekel. 
Ui.: a sweetspot mit jelent?

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
idegbeteg18
üzenetére
Biztos nem kompakt víz lesz.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Én Thermaltake Core V21-et használok. Tökéletes mini-ITX-hez.

A modularitását már sokszor kihasználtam és ki is fogom mivel gyakran kell ide-oda helyezni a gépet így van mikor oldalra fordítottan van a lap van mikor fektetve, mikor hogy.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Pedig nem néz ki rosszul. Lehet egy kis kocsikhoz is használt hibajavító festék is elég lenne szerintem ha nem kensz fel túl sokat és nem lesz vastagabb a többi festési résznél. Akkor szerintem nem lehetne annyira észrevenni.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Az oldallap aljánál mi lett? Lepattant a festék?
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Hát az.

Amúgy az a ház amit linkeltél abba az a HDD helyes részek hogy vannak. Jól látom hogy mindegyiken van külön led? Amúgy sose tudtam és még most sem tudom elképzelni hogy a kábelek hogy hol mennek meg stb... Olyan furi az egész.

(#52921) sixpak:
Nekem pont azért tetszik mert nincs össze vissza csicsás hajtás benne, a formája letisztult. Ezért szerettem telefonba is az Apple-t...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Amúgy milyen ez a monitor? Jó?
Lehet vennék egyet. Milyen fehér? Lakkozott? Szóval a kosz nem fogja be? 
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

): Én pl a ventilátoromnak a kábelét úgy csináltam meg a színes részét hogy húztam rá egy zsugorcsövet és ott ahol látszódik a kábel színes része azt bekentem alkoholos filccel. Tudom kicist kontár munka de így legalább nem kellett lecserélni az egész kábelt és ingyen volt. Azóta szép egységesen fekete az egész kábele.

Megy gariba.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)