- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csumpa93
tag
Úgy néz ki, hogy ideiglenesen végére értem a mostani gépépítésnek
Bár még tervbe van egy G6 Oled meg tök szivesen váltanék egy 5700x3d-ről valami 9000-es szériára, de most egy ideig marad már ez
Eléggé ki lettek centizve a dolgok, a ram még egyébként pont nem ér hozzá a ventihez és az alaplap IO covernél sem férne már be egy hajszál sem a vízhűtő mellett.
De nagyon csendes, jó kis build lett úgy gondolom. De eléggé megfáradtam, mire ide jutottam.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Egy nem hétköznapinak mondható, rögös úton jutottam el oda, hogy, hosszú évek óta, újra gépet építsek. Régen kicsit beleuntam a folyamatos gép fejlesztésbe és a vele kapcsolatos, szoftveres, windowsos marhaságokba. Kicsit az egyszerűségre vágytam és egy PS5 meg egy iPad társaságában élveztem is az életet. Majd megelégeltem a Sony ökörségeit és a számomra kedvezőtlen PS+-os libary-t, átváltottam Series X-re amit nagyon szerettem a sokkal jobb support és a gamepass miatt. Gondoltam a kicsi 1TB-os verziót lecserélem a hamarosan érkező Galaxy Black Xboxra, de mire eladtam a Boxot, addigra kiderült, hogy itthon nem is lesz kapható az iPad sem volt mai csirke, így csere reményében az is repült. Mivel a Microsoftnak nem kell a pénzem és az Apple árazásától is hanyatt vágódtam, mérlegelve a helyzetet, inkább egy új gép építése mellett döntöttem. Inkább szenvedek a windowsal, de most pont a fent említett dolgokra untam rá.
Egyelőre élvezem az RGB nyújtotta parádét, de majd lehet kikapcsolásra kerül pár nap múlva. Még tetszik
Egy Ryzen 7 5800X és egy 3070Ti közös együttműködése zajlik most éppen.
-
csumpa93
tag
Muszáj volt lecserélnem a TUF-os kártyát. Elkövettem azt a hibát, amit nem szerettem volna, mégpedig, hogy korábban megfogadtam, hogy soha többet nem veszek ASUS terméket
Minddel befürödtem korábban.
Az össszes korábbi Asus kártyám hangos volt és meleg
jó a melegedés a helyhiány miatt volt, de attól függetlenül hangos is volt egymagába, néha a teljesítményből is visszavett már így 85 fok felett.
Tápos is forgattam össze vissza, így ventivel felfele voltak jobb hőfokok.
Eladtam és lecseréltem egy Gigababyte 1660 superre.
Kicsit vékonyabb a kártya, több helye van szellőzni. Így kb max 50%-on mennek a ventik és 70 fok fölé nagyon nem is megy.
-
csumpa93
tag
"Hosszú" idő után újra visszatértem a PC-hez.
Sokáig PS5-ön játszottam, de rájöttem, hogy nagyon szeretek a régi játékokkal játszani.
Visszafele kompatibilitás miatt Series X-ben gondolkodtam, de végiggondolva, ha Hapróról "összekukázok" egy PC-t, lehet jobban jövök ki.
És igen
olcsóbban, mint egy series x összeraktam egy gépet, így innen-onnan összeválogatva és tökre boldog vagyok az eredménytől. MiniITX build volt a terv és össze is jött.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Megosztanám veletek a legújabb építményemet
Volt egyszer, hogy egy i5 4670-es, 1060-as configot szerettem volna lecserélni. Vagyis inkább azt öcsémnek adtam, mert neki atom foscsi PC-je volt, én meg akkor mondom, építek egy másikat.
Hosszú böngészgetés után egy miniITX konfigot akartam összerakni, de rengeteg kompromisszummal járt és nem azokat tudtam volna belerakni amiket szerettem volna. Egyébként egy NZXT H200-at terveztem alapnak.
Az elvetésre kerül, majd szépen lassan pár hét alatt összeraktam eme csodát ami az első képen látható:
Látható, hogy egy Meshefy C dobozban egy:
-i5 8600K- mert miért ne ha már hozzá jutottam kedvezményesen egy:
- ASUS Z370-G alaplaphoz
-16GB Predator ram
és egy RX 580 társasága boldogította egymást.Csak röviden, két kártyát küldtem vissza ciripelés miatt, mert eléggé zavaró volt. Ráadásul a második RX 580 hűtése bazi hangos volt és rettentő meleg így elvetettem a piros oldal gondolatát. Az első kártyát már raktam is vissza a dobozba a ciripelés miatt ezért nem tudtam, hogy a kártya alapból ilyen forró és hangos. Ez egy nagy csalódás volt az ASUS-szal szemben, na nem baj, nézzünk mást
Gondoltam lehet a táppal lehet a baj a ciripelést illetően, de azt is cseréltem út közben, volt FSP meg EVGA, de végül egy Corsair bizonyult jó párosnak az új kártyával, mert ezzel nagyon picit ciripel, már szinte észrevétlenül. Az új kártáról később, lejjebb írok.
Közben amíg kártya nélkül vagyok, feltűnt, hogy a vízhűtés rosszalkodik. A program nem akar rendesen működni és szabályozni, el sem indul néha a windows-al együtt és emiatt idegesítően maxon pörög, mert miért lehetne szabályozni valamit az alaplapról, aminek dedikált pumpa csatija van? Ezt nem értem. Néha úgy nem indult el a program,úgy, hogy újra kellett telepíteni, hogy jó legyen, ráadásul a színeket sem jegyezte meg mindig. Így a hűtőtől is búcsút vettem, csak itt már nem tudtam élni a 14 napos elállással, mert eltelt egy kis idő. Nagyon csalódtam a hűtőbe, vagyis maga a build nagyon menő és fasza, csak a hozzá tartozó alkalmazás nem ér egy fabatkát sem.
Így teljesen lemondtam a vizezésről úgyhogy találni kellett egy menő hűtőt, ami képes egy tuningos procit lehűteni, nem víz, és nem torony, mert azok nekem nem tetszenek, csak ilyen szemből ventis társai.
Így lett egy Dark Rock TF hűtő, majd később egy GTX 1070 QuickSilver edition (Mert a piros-feketétől már okádok) amit boldogan használok, nagyon patentul, halkan működik az egész rendszer, aztán majd lesz egy 2060 vagy 2070 később.
A végén pedig a Meshify C lett lecserélve egy Define Mini C TG-re, mert a rácsos előlap nagyon bazárinak hatott. A csatlakozók az előlapra voltak forrasztva, rendesen leszedni sem lehetett. A porszűrő is bele volt olvasztva, a takarítása borzasztó volt és minden zaj kiszűrődött az előlapon. A Define háznak kimondottan tetszett, hogy a tetejére lehet tenni zajvésős fedelet és nekem masszívabbnak érződik a Meshify társánál
Bocsi a fos képekért
Remélem pár embernek bejön a művem
-
csumpa93
tag
-
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Nos... lecseréltem az Enthoo pro házamat, ugyanis túl nagy volt nekem :/ tudni kell, hogy nem találkoztam még olyan jó házzal minőség és anyaghasználat szempontjából, de mivel nem fértem mellette így mennie kellett. Nem is találtam a helyébe másik házat, nem is tetszett semmi,. úgy voltam vele jó lesz az az asztalon
Azután rátaláltam a Phanteks Eclipse-re ami nem igazán fogott meg, de mondom a márkába eddig nem csalódtam és az ára is tetszett. Majd tovább keresgélve rátaláltam a Corsair 400C-re. Nagyon megfogott a kinézete, a mérete pont ideális volt, úgymond a legkisebb ATX háznak tűnt, az ára épp, hogy elment, de Corsairre még panaszt nem hallottam és a név biztosíték volt a minőségre, így meg is rendeltem. Megjött kicsomagolás, csodálkozás, megvizsgálás. Elég vegyesek lettek a tapasztalatok. Ami a legjobban, úgymond fájt, hogy nem valami vastag az anyag, kicsit hiányzik a súlya. Beletörődtem ugyanis piszok jól néz ki. A másik ami szembetűnt, hogy a táptakaró műanyagon, (igen műanyag) volt 2 kisebb karc, de a polír paszta megoldotta. Mondjuk nem is baj, hogy műanyagból van, kevésbé sérülékeny, mint a fényezett fém. Összeraktam, nagyon meg voltam vele elégedve, a kinézete mindenért kárpótolt. Véletlen fordítva dugtam fel az újraindító gomb kábelét, megcseréltem ám de a vezeték kicsúszott a csatlakozóból
visszadugdostam, működik, majd megcsinálom rendesen csak egy kicsit felb*szott. Nem akarom emiatt garanciába visszaküldeni. Ami a lényeg, összeraktam, működik, nagyon tetszik, de az előbb említett dolgok miatt nem olyan nagy az örömöm.
-
csumpa93
tag
válasz
Sebestyen01 #58112 üzenetére
Nekem volt micro atx házam, abba alulról szívta a levegőt a táp, de a belőle felszálló hő eléggé beszorult a táp meg a vidkari közé. Én is megfordítottam, hogy bentről szívja el a meleget és mérhetően hűvösebb volt a levegő a házban, főleg a táp és a vidkari között.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Végül én is elértem végre azt a gépet amit szerettem volna. Néha kicserélődött ez-az, de végre most tartok ott, hogy nem fogok innentől lecserélni semmit amíg be nem adja a kulcsot (kopkopkop).
Legutóbb most egy nagyobb beruházás volt, főleg amiatt, hogy fagyogatott és leállt a gép sokszor. Kicseréltem a tápot, alaplapot, és a házat is végül meg is oldódott a probléma. Haveromnak eladtam a régi cuccokat, nála meg semmi baja (na mind1
) Szóval, ha minden jól megy majd kb. 3-4 év műlva jövök az új képekkel, addig is majd mások gépét fogom figyelni
2x vettem N200-at, mert meggondoltam magam aztán mégis az lett megint, de ismét "ráuntam"
Volt:
-FSP Raider 550
-Gigabyte H87M-D3H
-CM N200
-Cryorig H5 UniversalJött:
-Thermaltake Smart SE 630
-Asus Z97-AR
-Phantekn Enthoo Pro
-Phanteks PH-TC12LSMost egy ilyen kis idővonalat fogok csinálni, hogy nézett ki eddig amiket összeraktam. Kb. a proci, vidkari, ram, ssd, vinyo az ami megmaradt az első választástól.
-
csumpa93
tag
válasz
Tomdriver #56484 üzenetére
Én is rengeteg helyen kerestem, de nem találtam ilyen ledet. Ebayen lehet rendelni, de onnan nem volt kedvem, aztán tegnap voltam a piacon (itt szegeden) aztán látom egy faszinál lehet ledeket kapni
Volt is pár kiállítva, hogy világít. Tökre megörültem, mert volt kirakva ilyen azt kérdezem tud-e ilyet adni. Mondta hogy nincs, na mondom légszíves vágd szét nekem a bemutató darabot, mert nekem az kell -
csumpa93
tag
Csak egy 34k-s háztól nem ezt várja az ember :/ na mind1 lesz@arom, csak tudjátok a tudat.........
-
csumpa93
tag
Történt egy kis upgráde
-CM N200
-Cryorig H5
-Raider 550 ment-Phanteks Enthoo Pro
-Phanteks PH-TC12LS
-CM G550M jöttŐszintén amikor mentem átvenni a házat kicsit szorult a gyomrom, hogy -istenem ennyit kiadni egy házra. Még azon is gondolkodtam inkább át sem veszem, visszaküldöm. Kicsit húzták a fogamat a fizetés közbe, de amikor átvettem és majd megszakadtam amikor megemeltem, mosolyat csalt az arcomra, hogy talán tényleg "HÁZ" van benne
És beigazolódott. Hatalmas, nem is hittem volna, hogy ekkora. Hihetetlen minőségi a cucc.
Vastag az anyag, jó a fényezés és kis apró dolgok még amire figyeltek a tervezők ami miatt megéri és szerintem ez a legjobb ár/érték arányú gépház. Minden esetre nem bántam meg és nem cserélem le egy darabig
-
csumpa93
tag
válasz
zolikaDB #55967 üzenetére
Nekem egy N200-am van és teljesen megvagyok vele elégedve. Olcsó, jó anyaghasználattal bír. Egy FSP raider 550 kábelezést gyönyörűen elvezettem a tálca mögött. Jól szellőzik , mindenhol porszűrő, elől egy USB 3.0 Magyarul tökéletes lenne minden micro atx konfighoz, egy a baj, hogy neked 3 HDD-d van, ebbe meg csak 2 fér. Ha érdekel este rakok fel neked képet hogy néz ki
-
csumpa93
tag
válasz
SoulReaver #55355 üzenetére
Milyen lap? Nekem is giga és nem volt benne.
-
csumpa93
tag
válasz
Snip3r_HUN #55118 üzenetére
Mi az a cucc amire a ventik vannak kötve?
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Bocsi az offért, de hol lehet kapni értelmes ventiszabályzót ami nem olyan drága?
-
csumpa93
tag
válasz
Snip3r_HUN #54755 üzenetére
Már nem azért, de minek 1000 watt?
-
csumpa93
tag
válasz
Snip3r_HUN #54129 üzenetére
Rántanék egyet AWP-vel és leborítanám a házat
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Honnan szerzitek be ezeket az EK cuccokat vagy úgy az összes vizezéshez szükséges cuccot?
-
csumpa93
tag
válasz
DR|FTK|NG #53578 üzenetére
Köszi mindenkinek a dicséretet
imádom és ami a legjobb az egészbe, hogy a saját keresetemből lett meg. Imádom ezt a hűtőt. Könnyű szerelni, sztem faszán néz ki és ami fontos, hogy nem limitál a ram mérete miatt, kitudom használni mind a 4 slotot. Nagyon jó fokokat produkál. Egy i5 4670-en idle-ben 28-29, 100%-on max 42-43 fokos a proci. Kicsit görcsbe rándul a gyomrom ha a víz-pc kombóra gondolok
de talán egyszer és akkor is nem kompaktoznék hanem építeném, de az még feleannyi lenne mint a gép.
-
csumpa93
tag
válasz
hszilard666 #53271 üzenetére
Nyáron jó lesz a gépnek azért a 2700-es fordulat
meg szeretem a hangjukat, de mindennek van határa, amíg nem zörög, csattog kattog csak levegőt szállít addig elmegy
Meg csak játék közbe szoktam nyomatni, akkor meg fejesen vagy hangfalon nyomom, szóval elnyomja
-
csumpa93
tag
válasz
Snip3r_HUN #52947 üzenetére
Nem lóg egy picit ez a kártya? Am grat. Elég fasza
-
csumpa93
tag
válasz
ittakary #52602 üzenetére
Na holnap átveszem az enyémet és megmutatom én is.
tartsunk össze, mint N200 tulajok. Mondom annyira megbábtam, hogy eladtam, hogy veszek még eggyet. Ennél jobb ház 10.000 körül nincs. És ehhez hasonlóak is 20-nál kezdődik, annyi külömbséggel, hogy van kábel védő gumi meg nem microATX. Az anyaga és az összeszerelése szerintem kiváló. De annyit biztos nem adok házért. Választhattam, hogy 60k gtx760 és 20k-ért ház, vagy 70k-ért gtx 770 és 10k-ért ház. Szerintem a hülye is tudna rá válaszolni
-
csumpa93
tag
Használtan nem szeretnék házat, kényes vagyok a legapróbb hibára hisztis lenni. Ahhoz képes, hogy milyen budget katekória, szerintem az egyik legjobb ház. a anyaga is király meg maga az egész tartalmazza a leglényegesebb szempontokat amik egy jó házhoz kellenek. kiválóan szellőzik, könnyű szerelni, szerintem jól néz ki. Annyi, hogy a kábelelvezetés kicsit macerás, de okosan kilehet azt is matekozni, hogy szép legyen. A régi házban is szépen elvezettem.
-
csumpa93
tag
Sziasztok
Új képekkel jelentkeznék ugyanis történt egy kis változás
Ami ment:
-Cooler master Gemein II M4
-Cooler master N200Ami jött:
-Asus GTX 770
-Cryorig H5 Univelrsal
- És hétfőn jön a ház, szintén egy Cooler master N200Valahogy megbántam, hogy eladtam a házat, de barátom megvette, úgy, hogy nem is vesztettem rajta. Utána nézegettem a házakat és mit mondjak, egy normális ház ott kezdődik, hogy 20K
annyit én meg nem vagyok hajlandó kifizetni. Okés, ennyibe kerül, de én sajnálom. Ebbe a házba ráadásul olyan dolgok vannak amik a 20k-s házakba sincsenek, így úgy döntöttem, hogy ugyan ilyenem lesz
A proci hűtő is egy jó kör volt. Felraktam, minden fasza volt, utána lekellet vennem, mert nehéz volt mellette szerelni, majd miután újra visszaraktam az egyik csavar megállt félúton ami a procihűtő tartó egyik csavarja volt. Próbáltam cserélgetni a csavarokat, de mindig volt egy csavar amelyik megszorult. Nem volt mese kis erőszak csőfogóval, kicsit fostam, nehogy eltörjön, de összeerőszakoltam őket, max soha nem szedem szét
. Ez nemértem miért történt ha esetleg valaki talál rá választ annak megköszönöm, hozzáteszem az első felrakás gondmentes volt, csak a második felrakásnál léptek fel komplikációk. És végül jött a VGA amit használtam szereztem több mint 2,5 év garival. Nagyon jó, teszi a dolgát nincs eddig semmi ami kifogott volna rajta (FullHD) Úgy döntöttem nem várok tovább a 960-ra. Jó lesz ez néhány évig.
-
csumpa93
tag
válasz
csontraket #51965 üzenetére
Minek az a 860-az táp???? Vagy úgy voltál vele, hogy biztos ami biztos
-
csumpa93
tag
válasz
GeronimoTama #51532 üzenetére
Csak nem lóg az a kártya??
amúgy elég fasza, az a táp nem nagyon illik oda
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Van itt olyan fórumtársatok, aki vállal kábelharisnyázást? Persze nem ingyé :-)
-
csumpa93
tag
válasz
Cthulhu Dawn #51121 üzenetére
Az Álomprocihűtőm
nekem ha minden jól meg egy H5-öm lesz
Ez a ház elég fura elrendezésű xD összességében jó cuccok, de nem ezt a házat választottam volna.
-
csumpa93
tag
válasz
bododani #50946 üzenetére
Én is a letisztult gépeket szeretem, nem az ilyen tranformerseket
köszi a dícséretet. A billentyűzetet meg imádom, haverom lomtalanításánál került elő, aszonta neki nem kell úgyhogy elfogadtam
semmi baja, nem sárgult be és még tiszta, csak kicsit hangos
Hát.......
mi számít soknak vagy kevésnek, vagy rosszul felhelyezve? nincs másik venti a gépbe és az oldala mindig levan véve róla. annyi paszta van rajta, hogy pont befedi a procit egy ilyen 1-1,5 mm vastag szerintem max a fedés, terhelés nélkül olyan 29-31 szokott lenni. Mondjuk ez a "szarul paszázott" Haswell széria, lehet nem az a baj? vagy akkor másik hűtő kéne!?
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Csináltam egy kis montázst a gépemről + csináltam egy kis stressz tesztet amit 1 órán keresztül csináltam, nem tudom esetleg tovább kellett volna-e? szerintetek ezek jó értékek vagy esetleg van valami gebasz!? Fagyás, akadás, kikapcsolás, újraindulás nem volt a teszt közbe. Lassan érik már az új videókártya is
mikor jön a GTX 960 már
-
csumpa93
tag
szisztok! valaki tudna abba segíteni, hogy lehetne a rezonanciát megszüntetni a gép és az asztal között? gumitalpakon van a ház szóval nemértem :/ mondjuk ezis egy csoda volt mire rájöttem, hogy az asztal rezonál nem az egyik alkatrész zúg. xD
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Nem tudjátok melyik kolega mutatta itt meg a gépet? Azt amelyik full passzívhűtéses volt? Tökre megihletett. :-D
-
csumpa93
tag
válasz
Snip3r_HUN #50773 üzenetére
Hogy az istenbe van az a VGA összekötv a lappal???
-
csumpa93
tag
Na végre, kész lett az én kis gépem is. És imádom!
Igaz még 1 vidkari kell bele, hogy röpködjenek a headshotok, de már annélkül és egész használható, egy r9 280-ra gondoltam, de ha esetleg jobbat ajánlotok azt meghallgatom (i5 4670, 8GB ram, 2TBvinyó, 120SSD, h87-es gigabyte lap) A procihűtő tökre megrémiszt milyen jól működik
alapjáraton 30 fokos a proci, néha azt hiszem "lefagy" nem tudom, hogy ez a normális-e de ezelőtti gépeim jóval melegebbek voltak
A led fény igazából nem vakít meg ilyenek, pont faszán világít, csak a képen az nem jön át :/
-
csumpa93
tag
.
-
csumpa93
tag
Na... már csak egy proci és szaladhatunk is
nem nyer modding versenyeket, de egész jól néz ki szerintem. Egy takarólemezt terveztem a táp melletti részhez és egy kis textil szig.szalagot a kábeleknek. Több ramot már sajnos nem tudok beletenni a proci hűtő miatt, egy olyan 2-3 mm távolság van köztük
így is a ventit tartó keretet másképp kellett ráraknom, hogy elférjen :/ aztán már csak egy vidkari és 4-5 évig hozzá se nyúlok, vagyis ez a tervem
-
csumpa93
tag
válasz
GrmnShepherd #48636 üzenetére
nemtudom, mert még nem indítottam el, meg megmondom őszintén szeretem a ventik hangját hallani egy kismértékben
ha már elkezd kattogni na az zavar már
-
csumpa93
tag
Ez nagyon fasza
küldesz 1-2 képet a kábelmenedzsmentről meg a takaróelemekről? ez tetszik, valami hasonlót terveztem én is, hogy csináltad?
PÜ-be beszéljünk
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!