Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz DavideX #26794 üzenetére
Szerintem csinálj papírból egy sablont, és ha van ismerősöd, aki járatos egy kicsit a lakatos szakmában, akkor pikk-pakk össze tudnátok hozni!
Meg éri, mert ha téged nagyon zavar, akkor úgy sem nyugszol addig, amíg nem lesz arra a kivágásra valami megoldás! Hajrá!Annyira nem nehéz, én is most fúrok faragok egy kis lian házat... Féltem tőle, de egész jó lesz, ha kész lesz... csak sajna nincs sok időm....
Bogyorisz
-
jones965
Modder
válasz Erdei88 #26788 üzenetére
Kérdés, hogy mit szeretnél beépíteni? Mindkettő megoldás járható, a munka szempontjából szvsz lényegtelen a különbség. Itt az dominál, hogy a meglévő elég-e a tervezett átalakítás igényeihez. Ez a vízválasztó. Csináltam már elég sok átalakítást, tehát bátran mondhatom - ellenben sok más véleménnyel -, nem minden esetben egyszerűbb a nulláról való építkezés. Hacsak nem valami extrém egyedi megoldásban gondolkozol.
Amennyiben érdekel a véleményem, akkor privátban nagyon szívesen segítek. Mondanám, hogy csinálok is neked egyet, de sajnos idővel nagyon hadilábon állok. Pedig az ilyen elgondolások igazi kihívások számomra. Örülök, hogy vannak ilyen gondolkodás módú emberek, akik nem akarják elfogadni a boltban megvásárolható házakat, és egyedi megoldásokat keresnek. -
jones965
Modder
válasz #97544192 #26789 üzenetére
Persze így utólagosan, én is szerettem volna az oldalon viszont látni a gépet. , bár magam részéről vártam volna még más szemszögből készült fotókat is.
Gratulálok az új pc-style.hu-ra felkerültnek.
Mod:- most látom, hogy földim a 23 rajtszámot viselő. Így pláne hogy ide való!
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
-
törölt tag
-
Törzsúr
senior tag
Üdv,
valaki tudna mondani valakit aki táp harisnyázással foglalkozik!? (Privátban ha kérhetem!)
Köszönöm!
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Erdei88
veterán
Nincs itt valaki, aki annyira vállalkozó szellemű, hogy másnak is építene egyedi házat?
Ehhez hasonlót tervezek, de egyedül nem igazán merek nekiállni[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz KAMELOT #26759 üzenetére
nem keménység kérdése....látod, hiába a csúcsszuper,hardverek, egy nyomorult képet nem tudok csinálni róla
le akartam már mérni,hogy mennyit fogyaszt.... kérek majd egy konnektorba dugható wattmércét. prime + furmark alatt tuti hogy több mint 600W monitorostól,mindenestől
egyébiránt nem 2 hétre terveztem,remélem ugyanezek maradnak még egy évig legalább bár nem vagyok arról híres hogy megülök a hardvereken*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
aero.
veterán
-
DavideX
aktív tag
Sajnos mostanában nem ér rá a fotós, úgyhogy kihoztam az itthoni fényképezőből amit lehetett.
Ezekkel a képekkel tudok szolgálni a pc-style csapatának, remélem megteszi -
for3l
senior tag
picasa-n a nagyítás gomb mellett van két gomb a képek különböző irányú forgatására.
egyébként, amikor nekem (pontosan) ilyen ház + táp kombinációm volt, a kábeleket a két alsó vinyó-slot helyére raktam be összekötegelt formában. kicsit neccesen, de még nálad is sztem pont elférnének a meghajtók alatt.
szerk.: plusz sztem az a két venti kábel is simán bemehetne ott, ahol a 8pin-es jön a procihoz (saccra sztem elérnek a szabályzóig, főleg azzal a hosszabbítóval)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WolfheartGR #26754 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
Az enyémben nincs olyan katonás rend, de azért kicsit javult a helyzet a korábbihoz képest: Galéria
Igen eljött az idő, mikor kinőttem a világítós ventikből...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
válasz Lord Takeda #26747 üzenetére
Azért a SG05B sem nagy darab.
-
Lord Takeda
csendes tag
válasz #19617792 #26746 üzenetére
Igen, a többi topikban is felvetődött, hogy más házzal lenne érdemes próbálkoznom. Fontos a kompatk méret (szállítás miatt is), illetve nagyon megtetszett ez a lian li házikó. Lehet megvárom a nagyobb verziót belőle. (http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=545&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=64&g=spec)
-
törölt tag
válasz Lord Takeda #26745 üzenetére
Mit szólsz a Silverstone Sugo SG05B-hez? Ebbe ~bármilyen 2 slotos VGA belefér, gyárilag jár hozzá 300W-os FSP SFX formátumú, 80 Plus tápegység (ha kell, "könnyű" cserélni), procihűtőből is lehet normálisabb darabot belerakni, jól is szellőzik, stb. A Lian Li Q07 szép, de pár sebből vérzik sajnos. Bár hátránya a SilverStonenak, hogy notis ODD kell bele. SilverStone Sugo SG05B
-
Lord Takeda
csendes tag
Sziasztok!
Két másik topikban már feltettem az alábbi kérdést, végül ide irányítottak, hátha itt tud valaki segíteni.
Egy itx alapú gépet tervezek építeni, amivel azért tudnék játszani is néha. A következő házat néztem ki.
http://www.lian-li.com/v2/en/product/product06.php?pr_index=319&cl_index=1&sc_index=25&ss_index=63&g=spec
Tudom, hogy a 208 mm vga szempontból erősen korlátozó tényező, de azért vannak olyan kártyák, amiknek megfelelő számomra a teljesítménye és beférnek. Gazdaságossági okoból viszont megtartanám még egy darabig a mostani Asus 7900 GT kártyámat. A probléma az vele, hogy 20 cm hosszú a kártya, és a hátulján található a kiegészítő pci expressz tápcsatlakozó. Ez önmaga 1 cm valamint még vagy fél centi a kábelrengeteg ami kijön a csatlakozóból, tehát nem fér be így a házba. Tudtok olyan tápcsatlakozóról/hosszabítóról, ami csak 8 mm hosszú és mondjuk derékszögű? Ezzel még éppen beférne a kártyám. A segítségeteket előre is köszönöm. -
spuros
őstag
Még nem értékeltétek az én gépmadaram. Esős időben nehéz megfelelő fényviszonyokat találni csili-vili műterem híjján..
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz WolfheartGR #26735 üzenetére
bandázsszalag alapvetően az MDPC az én gépembe lenne, és annál nem vagyok annyira árérzékeny.
táp egyébként tényleg szép, gondolkodtam is cserélem a sajátommal, aztán végül elvetettem az ötletet.
fújáson egyébként gondolkoztam/tunk, viszont itt a fórumon eléggé negatívak a tapasztalatok. az olcsó festék ronda vagy lepattog, drága festék többszörös alapozással pedig nem játszik.
más:
apropó, találtam ilyeneket:
zsugorcső
kábelharisnyaáraik se vészesek (30 a váltó), MDPC-Xnél lényegesen olcsóbbak. kérdés, hogy mennyire jók (és posta mennyire veszélyes), de még gyűjtöm az adatokat.
Krisinto: köszi venticsere itt is folyamatos, a 120asok azok a ventik, amik tesztelés után a sajátomból megmaradtak. viszont jó a szellőzés(prime/fur és prime+fur között gyakorlatilag nincs különbség), megfelelően halk is, szóval már nagyon szerintem nem fogom megbolygatni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
WolfheartGR
őstag
válasz proci985 #26734 üzenetére
Én csont nélkül betekertem villanyszerelős bandázsszalaggal.
Teljesn korrekt, nem olyan szép mint a harisnya, viszont nem is akkora macera az elkészítése.Low budget gépnek fullosra sikerült. Igaz a táp jelentősen sokat dob az értékén.
Ami sokat dobna rajta, ha át lenne fújva feketére. Akár sima matt spray-el. Jobban mutatna.[ Szerkesztve ]
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
proci985
MODERÁTOR
vinyók nem rezonálnak, alapvetően mindkettő kultúrált fajta. HDDkereteket elég volt lecsavarni, bármikor vissza lehetne őket rakni a helyükre. rögzítés pedig széles önkioldós gyorskötegelővel történt.
a Swif2nek elég a levegő két helyen, hőfokokat nem zavarja (CM 4in3jai is ilyenek). szivaccsal kókányolni nem akartam (namost ez így lehet furán hangzik, de kívülről fent akartam tartani a kultúrált látszatot).
albert8: egyébként meglepődnél, CM690hez képest egyszerűbb átszellőztetni, mert sokkal kisebb (volt olyanom is), a Cosmoshoz képest meg főleg. kihívásnak se utolsó: megfelelő pénzmagból lényegesen könnyebb jót építeni
más: harisnyákból melyik gyártók ajánlottak? úgy néz ki itt a környéken eléggé mások az alkatrész-elérhetőségi viszonyok, és a bogár még mindig benne van a fülembe (tehát, meglehet, hogy itt simán a nagykerből is tudnak hozni). árban mire lehet számítani? egyéb eszközök beszerzése mennyire macerás?(pl bemegy az ember az első elektronikai boltba, vagy az is problémás)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz D1Rect #26707 üzenetére
De szíííp! De jó lenne, ha én is valami szépet összedobhatnék, csak nem vagyok eleresztve...
(#26709) spuros: Nekem tetszik, egész pofás lett a gép. A ház eleje kicsit fura, de szerintem nem rossz, inkább érdekes. Valami hasonló Tesco-gazdaságos full-fekete, alsó-tápos kuckót el tudnék képzelni, vagy ez, vagy a Sharkoon Rebel 9 Pro Ecoja.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz D1Rect #26723 üzenetére
Nekem sem ment, ameddig el nem törtem a szerszámot amivel lehet csinálni, onnantól kezdve sokkal egyszerűbb volt. 2 kis letölt véget beillesztette kicsit "belekalapáltam" és sorra jöttek ki. 5k-mba került, de gyorsabban haladtam
Én is a napokban rendelek harisnyát és hozzá csatlakozót, pineket stb...
Magam készítek PciE hosszabbítót, mert ha valamikor eladtom a tápom, nem szeretném több napi munkám is eladni, amit senki nem fog megfizetni. -
albert8
veterán
-
jaddz
csendes tag
válasz proci985 #26726 üzenetére
Én imádom az ilyen home-made-barkács gépeket, részemről bejön. Vinyók nem rezonálnak így? Csakmert ahogy látom levágtad az egész hdd keretet és beraktad az 5.25-ös helyre. Mivel van rögzítve? Az előtte kavargó Swif-nek miért csak két helyen megy a levegő? Ha a két rácsos közül kivennéd azt a fehér pattintót és inkább valami szivaccsal helyettesítenéd, rengeteget segítene neki.
*szerk.: Hugod iwiw-je?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
ma elkészült hugom gépe. szóval ha valaha elgondolkodtatok azon, hogy egy Codegenből mit lehetne kihozni szellőzés terén...
gyakorlatilag arról volt szó, hogy volt a (módosítgatott) régi sulinetes konfigom egy Codegen házban, és lehetőleg minimális pénzbefektetésből (tehát általában az itthon lévő maradék cuccokból) kellett ebből a maximumot kihozni. pl 5-6ezrem nem volt kör alakú ide kábelekre (nem Magyarországon élek, tehát a fillérekért az apróból sajnos már nem játszik).
valamint az is kérdés volt, hogy mégis mi az a maximális hűtés, ami belefér a Codegenbe (hugom WoWozik, ami ennek a gépnek felér egy fur+prime kombóval). szóval a művet így nézzétek, ez anno elég volt egy húzott q6600 és egy 3870hez.
szóval: olcsóság mint főszempont, utánna pedig minden alkatrész megfelelő hűtése. alapvetően tudom, hogy ide sokkal szebb gépeket szoktak linkelni, viszont ez inkább egy olyan "it can be done". szóval kéretik nem annyira komolyan venni. nevetni ellenben szabad, tisztában vagyok pár megoldás "szépségével".
Hátul két 80as venti van, ház meg lett emiatt vágva. a ventik egy 2000res kolink és egy 1600as Papst. a procihűtő egy AC4, sajnos socket478ra mást már mostanában nem lehet kapni, de legalább drága volt. egyébként egy katasztrófa, valszeg meg fogom polírozni. a táp egy CX400, ő a kakukktojás. a vidkari gyári ventije csapágyas lett, szóval csere helyett (ventit fene tudja honnan tudtam volna pótolni, AC S1 meg 4-5k) inkább lekaptam a borítást és ráapplikáltam egy 120as CM ventit (1200rpm, Cosmosból). a vinyókat alapból nem hűtötte semmi, ami engem zavart, szóval a vinyók helyét felköltöztettem 3x5.25ös helyre. igazából itt vehettem volna egy 2in3 vagy 3in4 eszközt a CMtől vagy a LianLitól, de annyiból már lassan kijött volna egy Elite331 is... maradt ez a megoldás. cserébe kb 40 centis videokártya is befér a házba. elöl egy PWMes Scythe Kaze van (hozzáadott 2pinről hajtva, lapon nincs pwm), elöl felül pedig egy Swif2 1200. a kábelek végig vannak kötegelve (és rögzítve az oldallaphoz) a lap mellett, a nem kellő kábeleket felkötöttem a ház tetejére, ott állnak a legkevésbé a levegő útjába alapon.
felül szépen látszik a Swif2 (ami ha fentvan az előlap akkor rendesen beáll vízszintbe), alul pedig nem látszik a Scythe. a szigetelő amiatt kellett, mert csak egy helyen lehetett volna rögzíteni a ventit és a porszűrőt, szóval ez ilyen kevésbé szép ámde hatékony megerősítés.
a lyukas fekete 5.25ös takarók a Cosmosból vannak, a szürke gyári. 5.25ös lyuggatott takarót tudnék venni, de ~1500 forintot nem ér meg nekem (LianLit lehet csak kapni).szerintem igazi kis sleeper lett, mellesleg egész jól szellőzik, nem hangos és a portól is védve van.
szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Thx all!
Két bajom van még :
- A 24 pines csati egyszerűen nem hajlandó szétjönni
- Az ház USB csatiját se bírom szétszedni...Sajna szét kell szednem a vizet ahhoz, hogy lehúzzam a 8 pines alaplapi csatit.
Lehet kevés lesz a fehér zsugorcső.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Gerisz #26717 üzenetére
Bevallom, nem értelek.
Project van folyamatban, most is a ház kábeleit harisnyázom, csak lassan haladok, de úgysem sürgős, mert még kell:
- VGA 20/30K
- Dual Radi 12K
- CPU blokk 12K
- Ventik 5K
Szóval ha megvan a ~40-50K akkor lesz igazából kész."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Cthulhu Dawn #26708 üzenetére
Soha, de van full cover blokkom, hamarosan veszek hozzá VGA-t.
(#26710) zH.: Köszi, alig bírtam szülni annyi fényt, hogy látszódjon vmi
(#26711) Gerisz: Tömörített polifoam lapból van kivágva pontosan.
Harisnyázás: A fehér zsugorcső könnyen megég öngyújtótól.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
spuros
őstag
Frissítettem NZXT képtáram.. Tekintsétek meg.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest