- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Krisinto #25696 üzenetére
Világos, de mivel a gyári venti piros, azért piros cuccok kellenek. De ha csak piros van benne, az nagyon egyhangú. Volt még itthon pár kék cuccom, azokat beletoltam. Szerintem összhangban vannak.
Meg ugye azt ne feledjük, hogy a kép nem adja vissza teljesen a valóságot.
-
törölt tag
Ha ennyire nem képesek sokan elválasztani a szakmai és off tartalmat a két topicra, akkor az egyiket akár be is zárhatjuk. Mivel az off-okat nagyon védik egyesek, ezért lehet a szakmai lesz az áldozat...
-
aero.
veterán
válasz
spuros #25681 üzenetére
Az xtremesystems fórumán vannak szép gépek.
-
spuros
őstag
De k*rv*ra tetszenek ezek a házak.. Ha lenne zsetonom a CM-től tuti ezt venném.. Egyébként meg az NZXT Phantom lesz az über ales!
Egyébként tudtok még a pc-style-on és a million dollar pc-n kívűl hasonló oldalakat? Jó nézni ezeket az igényes munkákat..
-
for3l
senior tag
válasz
Krisinto #25673 üzenetére
természetesen ötlet jöhet mindenkitől! ebben a ventiben az a jó, hogy ismerem, mert ilyen van a musashi vga hűtőn (vagy vmi nagyon hasonló pwm-es 1000-2000-es verzió) és volt már szerencsém hozzá, halk és elég jól kavar, de egyben jelenleg számomra kiesik körből, mert 100mm-es és csak 120-as vagy 140-es jöhet szóba
(de mivel 140-esből nem igazán van slim - legalábbis nem tudok róla - marad a 120)
BR4D, majd igyekszem
-
for3l
senior tag
hát nem sok mindent, azaz igazság.
de most mintha újra érezném az erőt magamban!
btw - bár nem ide tartozik, de te vágod ezeket a dolgokat - vmi jó minőségű 120mm-es slim ventire lenne szükségem, ajánlhatnál vmit (meg esetleg boltot is, ahol hozzá lehet férni)
(lehetőleg minél kisebb fordulatú legyen, zajszint a légmozgatás felett áll jelenesetben).
-
for3l
senior tag
pedig hidd el, én is szenvedtem/szenvedek vele, hogy hogy is kéne megoldani.. mikor először vettem szemügyre a házat közelről, nem akartam hinni annak, amit látok, olyan idióta megoldásokat alkalmaztak, hogy nem is értem..olyan nyílások vannak rajta vágva kábelek részére, amiket gyakorlatilag lehetetlen használni.
legszívesebbe eladnám a francba - még ha bukok is rajta - de már eléggé megpiszkáltam és jelenlegi állapotában attól tartok vevőt sem találnék rámajd vmikor elkészül... link
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
AndrewTdi #25654 üzenetére
azt ugye tudod, hogy a Cosmos 628x266x598, az Obsidian pedig 609x229x609, tehát a Cosmos még picit nagyobb is külsőre?
szóval átlagos méretűnek az egyik legnagyobb toronyházat azért nem mondanám. itt látszik, hogy mekkora egy 690hez képest (sajnos Obsidiannal együtt képet nem láttam). mondjuk az Obsidian belül tényleg hatalmas. ezért is mondtam, hogy nem a ház pici, hanem eléggé meg van rakva (CM690be ezzel a konfiggal be se fértem).
az a vicces, hogy a táp kábelei már 5 centinként vannak kötegelve (az első 5ön nem, de utánna végig). háló tényleg lehet segítene, de lehet egyszerűbb lenne kicserélni a CX400ra a FSP GLN500. viszont az meg durva lenne, ha én egy 2.66os celeronD alá beraknék egy 500as FSPt.
köszönöm, a tanácson meg elgondolkoztam, hátha mégis lehetne valamit kezdeni az alsó rengeteggel.
ll-kobe: köszi, még szerintem próbálok finomítani a makarónin alul. kép lesz jobb.
a 80as venti a vga végén tényeg oda van kötegelőzve, VRMeknek sajnos kell a plusszhűtés. és a kártya is kissé lebillen, azt is meg kéne oldanom.
-
-
LLKobe
veterán
válasz
proci985 #25650 üzenetére
Szép ez a ház, de ez a kábelmakaróni tényleg nem semmi
Habár ha nem akarsz a PC-Style-ra kerülni akkor annyira nem nagy gáz. Elég sötét ez a kép, csinálj már párat vakuval is.
A VGA végére oda van erősítve egy venti? Csak mert látszik hogy ott kicsit meggörbül szegény...#25658 Probber: Frankó lett
Szépen elrendezted, pedig látszik hogy nem túl nagy ez a ház. Most esik le, nekem is ilyen házam volt
Szerettem, a maga idejében az árához képest nagyon frankó volt
-
Probber
őstag
Meghalt a vízhűtőpumpám, nincs mese, vissza a léghűtés. De úgy gondoltam, ha már ennyire megbontom a gépet, gyakorlatilag teljesen, akkor az öregedő gépemet teljesen ki is takarítom. Jött az ötlet, hogy a Casetek CK1016-os házon gyárilag nincs lehetőség a kábelek elvezetésére, így majd én csinálok rá.
Fekete kábelszigeteléssel körbevontam a friss lyukakat, ilyen lett:
-
voyi
aktív tag
Mostani gépem így néz ki belülről(CM Storm Scout ház)
Próbáltam minél rendezettebben megoldani a kábeleket, de sajna ez volt a max amit kitudtam hozni. Igazából lett volna mégegy mód rá, hogy a gépház hátuljába gyárilag elvezetett venti meg e-sata és alaplapi csatlakozókat kiszedem,és azokat az 5.25ös felső rekeszek mögött vezetem át, így lett volna hely a többi csatlakozónak is a gépház hátulján.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
proci985 #25650 üzenetére
Néha úgy érzem, hogy picit hülyén néz ki a konfigom abban a nagy házban. Üresen hat. Aztán amikor látom az átlag méretű házakat mint pl a Tiéd, akkor megint elgondolkodom, hogy azok meg annyira zsúfoltak vagyis zsúfoltnak hatnak. Biztos más amikor megvan a ház kábelvezetése, de tömött.
Fogalmam sincs melyik az optimális, talán a kettő között. vagy ki kéne tölteni az enyémet most már tényleg egy kis vízzel.Mindenesetre sokkal gusztább lett így a belsőd, mint volt. Megérte az időt szerintem.
(Talán mégjobb lehetne az összkép ha a táp kábeleit pl 5 centinként összekötegelnéd. Vagy behálóznád.) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Krisinto #25651 üzenetére
napközben lesz szebb is
meg picit közelebb is, a hátlap hűtése pl egyáltalán nem látszik.
egyébként eszembe jutott, hogy a házhoz kaptam 8 darab ragaszthatós (kioldható) kötözőt, azokkal lett a kábelezés elrendezve. sima gyorskötözni nem akartam (ahol nem volt muszáj, vidkarira kell), esetleges gépátrendezésnél az macera.
szóval köszönöm a bíztatást!
elrettentésképpen: egyébként volt az ilyen is, még a codegenes átmeneti időben
viszont bármennyire is ocsmányul nézett ki, a gyakorlatban megfelelően volt hűtve minden komponens (az IFX14 nem fért be, a Corsairt visszacseréltem az FSPre, a vinyók nagyrészét meg meg se próbáltam beszerelni).
-
proci985
MODERÁTOR
nem a legjobb minőségű, holnap nap közben csinálok jobbat. a kötegelős ötlet bejött
mondjuk nem két percbe tellt.
alul a kábelköteg veszélyesen néz ki, de alapvetően egy 500Wos táp összes kábele fel van használva, meg ott megy még az összes előlapi csati (4+4) és még 5 satás eszköz van odakötve. egyedül a 8pinest lehetne eltüntetni felfelé, de azzal se lenne sokkal jobb a helyzet (a hátlapi merevítő miatt nagyon nem lehet cable managelni, hiába vannak ott a lyukak)
-
DavideX
aktív tag
válasz
TomiLi #25634 üzenetére
Köszi! Nemhiába, tőled van a ház
Sata kábelek fehér harisnyával lesznek behúzva, a ház kábelei pedig vékony feketével.
Ja és majd egy komolyabb fényképezővel lesznek csinálva az új képekpincehely: Gyári Silverstone, a házhoz adták. De amúgy lehet kapni külön is: [link]
BR4D:
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
Ma reggel arra keltem, hogy nincs dolgom és rámjött a moddingolás
.
először kapartam meg a gépet sajátkezűleg, bár már 1x átfestettem.
a mod csak annyi volt, hogy a ház tetejére felfúrtam 4 lyukat, amibe egy 12-es venti megy, + az összes szellőzőlyukat sajátkezűleg fúróval, mit ne mondjak elég fárasztó volt, de meglett, és így elsőre szvsz nem is lett rossz
képek:
link1
link2
link3
link4
link5így bekerült lentre 1db 92-es a vinyó elé, a ház hátuljára is egy 92-es, tetejére a 120-as és a cd meghajtó tetejére egy scythe katana II ventije, csak a táp vezetékei sajna rontják az összhangot, de segáz majd egy corsair hx620-al jobban fog festeni, már csak a modularitás miatt is
csak elég hangos a 2db 92-es venti, és a speedfan nem nagyon akarja őket szabályozni, esetleg vki tud vmilyen másik progit? -
gooool
őstag
Hali!
Ma nagy unalmamban kicsit átrendeztem a 690-et,mert volt pár részlet,ami nem tetszett.
Íme az eredmény,az elsők között vannak a régi állapot képei,míg az utolsó 5 a mai munkám eredménye.Várom a kritikákat!
-
Zefír
őstag
válasz
TomiLi #25619 üzenetére
Feleslegesen magyarázol neki, Nem érti ez a segítséget..
Stirbivel ha nem magyaráztuk el 100szor hogy hogyan tegye azt a rohad ventillátort, akkor 1szerse.Most így a VGA-ra fújja a venti azt a meleget ami ott van a CPU hűtőn, vagy ha felfele fúj, akkor meg a táphoz. Mindegyik rossz választás.. Vízszintes szélcsatorna kialakítása a leg egyszerűbb...
A kábelek valami mániája lehet, hogy ott fűzögeti.Am a képek valóban ütősek lettek..
-
TomiLi
addikt
Nagyon jó képek! Tetszik
A gép is nagyon szép!
Írtad, hogy a vezetékeket nem tudod elrejteni!
Nekem lenne egy olyan ötletem - hátha neked is tetszik - hogy az előlapi vezetékeket a függőleges hdd tartó lemez mögött helyezném el (a másiknál, nem ott ahol most van), a gép elejénél alul jönne át arra az oldalra ahol most van. Nem tudom elöl mennyi hely van...
Bejelöltem az egyik képen.. A sima vonal ami látszik, a szaggatot ami nem.
Nem tudom érthető-e -
Sonec
tag
Mert netre tökéletes. Régebbi játékokra is. Van benne 1Gb Ram 3Ghz-es P4 HT-val. Meg jön a HD3850-is bele. És még mindíg megy. Nem úgy mint a másik gépem amibe havonta tönkremegy valami
Előtte egy 2Ghz-es Cerka volt benne emi 2Évig ment 3Ghz-en.Egyébként meg egy átlag gép. Aki nem gamer annak tökéletes
-
TomiLi
addikt
Gratulálok! Nagyon szép kis gép! Nekem nagyon tetszik!
A kialakítás illik a ház nevéhez!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Futás, futópályák
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia