- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
sörösló #31023 üzenetére
Én az egészet a túlhevült anódra gondolva kommentáltam. Biztos láttál már nagyobb teljesítményű adócsövet (üzemben). Az anódja egy sok mm vastag grafitnak tűnő anyagból van "hajtogatva".
Ha az terhelés (ezúttal feeder plusz antenna) rosszul van illesztve "impedanciailag", nagy a visszaverődés, ami az anódot terheli. Na, azon látszik rendesen, amikor az egész nagy izé vörösen izzik....gyakorlaton használt ECL 86-ban zárlatos lett a fűtőszál egy része, ezért túlfűtött a katódja.
Szemléletes példa, csak annyban sántikál, hogy ezzel az anőd disszipációja nem fog néni, mert az anódáramot végülis a rácsfeszültség dirigálja. A túlfűtött katód ugyan több elektront bocsált ki, de azok ott, a katód és rács közötti felhően tolonganak, ezzel persze fokozva a bajt. Ez a katód gyorsított öregedéséhez vezet.
Félreérthető volt, bocsi hogy megemlítettem.
Miért? Nem volt azzal semmi baj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nők, nőügyek (18+)
- Netflix
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest