Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
, sajnos , hogy ilyen világban élünk , hogy mindent sz@rt árulnak , én is nyúltam már többször mellé, nem hegesztés hanem más téren !
Igen ne sajnáld a kakaót pláne ha szakaszosan ( pöttyözve ) hegeszted , ha folyamatosan húzod neki akkor kell odafigyelni , mert ha túl nagy a Kraft akkor át égetheti az anyagot , de akkor se nincs nagy gond mert szépen pöttyözve betöltöd !
Ma kezdjük vágni a kukoricát ,de ahogy hallom negyed termés van , és olyan apró szemek mint három négy nagyobb búza szem de nemsoká élesben látom !! -
Gyöször
senior tag
A bubit azt csak ledurrantom hidegvágóval vagy kisvisítóval. Hülyén nézne ki ha otthagynám. Ritkán előjön egy-egy. De nem jöttem még rá mitől. Ezeket nyomkodott gombbal pöttyözgetted, vagy végigrecsegtetted lengetett pisztollyal? Gondolom utóbbira nem volt hely idő meg igazából igény sem, hogy pikkelyes legyen. Csak kapaszkodjon a vasba..
Miget tolod? Nem a mig29esre gondolok a reptéren, hanem hogy előre haladsz hátrahagyva a kész varratot?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Leviszi a rozsdát meg a festéked is ha van kraft állítva a gépre. De ha megpuccintottad egy kicsit már úgy jelzés szintjén, hogy megmutattad neki a nagyoló korongot ahol össze akarod ragasztani, akkor túl is teljesítetted a kívánalmakat.
Van egyébként amikor hegesztek minden faja aztán egyszercsak kijön egy ilyen piros buborék a "késztermékből" mikor elengedem a gombot. A legvégén. De az nem szokott habosbabos lenni mint ez.
És ha meggyilkolod ezt a sarkot egymilis koronggal és megvarrod kivülről? Az nagyon nagy fa lenne meg kisfejsze?
Munkavédelem az fontos. Rövidgatya póló papucs, köszörülésen felejtett ótómata pajzs.
[kép saját]U.i: fontos! A gatya hawaii mintás legyen, legalább! a kazal tyúkbél meg a mellékelt ábra szerint zanzásan összekuszálva, hogy a 'záram tévedjen el! Így tart csak a taknyolás, nem habos
Vagy a flexen legyen burkolat, vagy a fejen mindenálló szakiellenör kobak. Valahogy így!
[link youtube][ Szerkesztve ]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
H-Zol
senior tag
Én az ijet ha szennyeződés ( mert nállam csak kint szabadban van gáz gond ha nagyon fúj a szél ) az ki ég és jó nagy amperrel rá megyek megint , ujraolvasztom az egészet és jó szokott lenni !!
Nem kérnék a hejedből azzal a gázszeleppel , abban így ahogy írtad régen is elég nehéz megbízni ( az öreg kisipari hegesztőmben 10+ évig csattogott a gáz szelep és most is hibátlanul működik ) ! -
H-Zol
senior tag
Szennyeződés ( rozsda , por , festék ) is így felhabzik , de szerintem is ahogy "Gyöször" kolléga is írja itt lehet védőgáz gond is !!
Én egy kicsit még állítanak a gépen a vízszintes varratot nézve , nagyobb amper , vagy egy kicsit kevesebb drót , ezt gyönyörű laposan össze lehet gyógyitani , de nem rossz
Vágjuk ( vágtuk a napraforgót , semmi nyaralás ), az időhöz képest nem lett rossz , itt három hónapja mérvadó eső nem volt !! -
Gyöször
senior tag
Nekem egy 2méter 10 centi magas vizilabdázó fogorvos vette ki, nem jelentett neki problémát aműtét ;-) 3 asszisztens fogta le akárhány kézzel a fejem, én nem bírtam ellentartani a dokinak, akkora válla volt mint enyém 2x egymás mellett nem jól állt a fog,fekve volt az ígyben és neki nött a 7esemnek. A fülemből is genny folyt. 4be vágta aztán a negyedek is 4emberesek voltak. 3 injekció volt előtte. Mikor végzett, összevarrta fasszául, véletlen a pofazacskómat is hozzárittyentette egy hurokkal ;-) kérdeztem tőle ilyen nyelv nélküli artikulációval, hogy egyedül jöttem doki kocsival, mi lesz most? Kérdi: milyen messze lakom. Mondom 1 óra. Jó, vezessek haza nyugodtan. DE NE ÁLLJAK MEG SEHOL! Olyan volt baszki az az estém konyörögtem az Úrnak, hogy elteljen a legalább 3,5 óra 4 helyett, hogy berepíthessek a számba dupla adag fájdalomcsillapítót, ami egy olyan 10 percig hatott. De meg se mertem pisszenni mert az asszony meg bármikor indulhatott volna szülni Én úgygondolom nem kellett szüléskor madzaggal a pöcsömet rángatni mert volt sejtésem mit élt át
-
makos0078
tag
Majd látod, lehet hogy a gyorsaság kárpótol, ha meg tudod oldani. Első alkalommal egy kis zártszelvény darabon próbáltam ki ecsettel, aztán csodát láttam, akkor született meg az elhatározás. Falu szélén lakom, az első éles melót úgy csináltam, hogy kiköltöztem káddal, mosóval stb. a telek elé, az utcára. Kicsit megfeketedett a fű, ahová lecsöppent, meg ahol mostam, de 2 hét múlva nyoma sem volt.
Értem a problémát, nekem némi füvet is tartalmazó rövidre nyírt gaz van a kertben, nem sajnáltam, úgyhogy a 2. turnusnál már ott dolgoztam. Nem mellesleg nem volt pofám mégegyszer az utcára kimenni, sok kisgyerekes család sétálgat azért errefelé.[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
Hál Isten annyi eszem volt, hogy a gres lap nyesedékeket eltettem a lapozáskor, így a maradék darabkákon tudom tesztelni, hogy ilyen-olyan arányú híg sósav egy cseppje megmarja e a felületét. Az lesz, hogy megpróbálom olyan híg oldattal, amit a lap már jól bír, aztán az vagy leszedi a rozsdát vagy nem. Akkor leszek bajban, ha a hígabb is meglátszik rajta egyből, de csak nem.
-
makos0078
tag
Ilyet (20%) használtam hígítás nélkül:
https://www.dm.hu/chemitat-haztartasi-sosav-p5997473311021.html
A hatás szinte azonnali, ecsettel simogatva segíts rá, és akkor kb. max. 1 perc. Vagy ha vastag rajta a reve, akkor lehet, hogy 2-3.
Akkora “kádat” csinálj, ami nem sokkal nagyobb a vasnál, és akkor nem kell sok lötyi. Számold azért bele, hogy kényelmesen be tudd rakni, meg kivenni. Elég annyi cucc, hogy éppen ellepje az anyagodat.
Ebben a melegben borzasztó büdös lesz a sav a párolgás miatt. Ha lehet, a szeles időt kerüld, mert úgy még rosszabb.
Öltözz be meg vigyázz, hogy hova csöppen, ahogy részleteztem régebben.
Ha kivetted a savból, akkor gyors és alapos vizes mosás és szárítás, és akkor vakrozsda se nagyon lesz rajta utána. Én magasnyomású mosó + lombfúvó kombót használtam erre.
Az így lesavazott cucc zárt térben (házzal egybeépített garázs) tárolva hónapok alatt se kezdett rozsdásodni. Ami kültéren volt “csak” fedett helyen, az nyilván igen. Jobban, mint a vastelepi anyag, mert nem volt már rajta az olajfilm. Amit a sav egyébként másodpercek alatt leszed, úgyhogy nehogy nekiállj előtte felesleges zsírtalanításnak, mint én első alkalommal.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Lehet , hogy az valami márkásabb gumi volt , itt csak kínai szemetet lehet rájuk kapni , tavajelött nagy boldogan újságolta a boltos , hogy igaz dupla árba de van neki 4 sor vászonos gumija , na mondom akkor abból viszek hármat , be dobom a kocsiba elindulok és át járta a kocsit az a büdös nem is tudom ebonit , műanyag szag de nem gumi szag
Feltettük őket , talán másfél évet ki bírt és megrepedezett , mert ugye nem gumi , hanem valami műanyag keverék és az is kitört
Ja a talicskára vett a múltkor az öcskös valami narancssárga színű tömött gumis kereket , fura nyikorgós hangokat adott tolás közben, ahogy egy kicsit meglapúlt , elég nehezen is lehetett tolni , de az ősszel tele lett pakolva valami nehéz , vasakkal és úgy maradt a hétvégére , hétfőn rá nézek , mondom öcskös ez ki fakadt , képzeljétek be hajlott a súly alatt , valamennyire hejre jött , kirúgta magát, de azóta olyan huppogósan megy !
Sajnos már semmi nem olyan mint régen volt !![ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Képen a legnagyobb ugrató (K szegély az utcán), amit majd le kell küzdenem a szekérrel. Lefelé (a garázsból kifelé) arra kell majd figyelnem, hogy le lóduljon meg nagyon a szekér. Visszafelé meg fel kell lendítenem a kocsit a térköves járdára. Ha nagyon nehézkes lesz, akkor lehet hogy laposvasból csinálok egy kis rámpát, aminek egy rövidebb derékszögű kiálló része lesz a végén. Azt meg bele tudom nyomni a fugába, mint a képen. Szemléltetésnek egy darab alu profil van a képen. Kb. 4 cm hézag van alatta “rámpa üzemmódban”. Az a sötétebb kő van az utcán, úgyhogy 2x5 métert (garázs felől ki az utcára, majd vissza a személykapun) azon fog zötyögni a kocsi. A személy járdánál már nincs K szegély. Bent az udvaron már a pirosas Barabás kő van. Azon hangtalanul gurul a szekér, amit onnan is tudok, hogy az utolsó képen látható napernyő tartó (kb. 90 kg) is csendben gurul rajta. A kerekek ugyanolyanok, kb. 10 cm külső átmérővel. (2 db fékeset onnan fogok átszerelni a hegesztős szekérre.)
[kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nekem van ilyesmi , újkeletű Molnárkocsim , és talicskám is , én már anyi féle fajta külső gumit vettem rájuk , de azok úgy sz@rok ahogy vannak , egy , maximum két év és kitörik , megöregszik , mondjuk én használom is őket , vetőmagokat , alkatrészt , akumlátort stb , minden nehéz dolgot velük mozgatunk meg !
Pont a minap vettem két tömött kereket , azt teszem majd a Molnárkocsiba -
makos0078
tag
Te figyu má’. Értem, már hogy mire gondolsz, de szerinted jó ötlet lenne a telepakolt szekrényt a tetején a géppel meg a 200 baros-reduktoros palackkal oldalra billegetni? Felborítom a kócerájt, aztán rakéta lesz a palackból, és a falu másik végén fogom megtalálni egy háztetőbe fúródva. Ballonos kerék hegesztés-vasmunka környékén? Nem jó ötlet. Majd alkalomadtán küldök videós bizonyítékot, hogy a sárga-piros Barabás térkövön milyen szépen gurul. 🙃
Palackkal, szekrénnyel, alaplemezzel, szerszámokkal, kábelekkel, satöbbivel gyors fejszámolás alapján kb. 120-150 kg lesz alsó hangon az egész.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Nem nagyon értem, hogy lenne jó az a molnárkocsi a szekrénynek-palacknak-gépnek. A szekrény lényege, hogy elnyelje a szerszámokat.
Küszöb nincs, a tett helyszínére vezető út az beton-térkő-aszfalt-térkő. 1 centinél nagyobb szintkülönbség nincs, egy helyen K betonszegély viszont van. Az kifelé a garázsból nem olyan gáz, mert legurul róla, visszafelé kicsit majd érdekesebb lesz. Majd lehajolok, aztán ráemelem. Igen, zötyögni-zörögni fog az egész, de leszarom. De csak egy részen rázkódik egyébként, ahol rusztikus kő van, próbáltam. Ha ez így mégse jönne be, akkor marad az eredeti terv, és hátulra mennek a 20 cm átmérőjű tömör gumis vaskerekek. Macerásabb lett volna feltenni, de szerintem nem is fog kelleni. Ballonos kereket biztos nem használnék, több okból sem.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Kincset találtam neked..!
Átcseréled a munkakábelt/pisztolyt, aztán továbbadod ugyanannyiért. Vagy alkudj belőle, és akkor akár kereshetsz is rajta. 😂
Sorry, nem tudtam kihagyni. 🙃
https://www.facebook.com/share/k4PHGByy4cu2XLcn/?mibextid=79PoIi[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Vajon tényleg kicserélte vagy ez már ezt ezzel , a nem épp sikeresnek mondható pisztojal dobtak piacra !!
Holnap nállatok utazok sokat Kiskunhalas, kombájn dobkosár , Petőfiszállás gyümölcsfa csemeték , és végül haza felé Mezőkovácsháza kút alkatrész , szép kis kör lessz ! -
makos0078
tag
Mágnesszelepből pont újat vennék, egy kukás gépé ki tudja, milyen. Van olcsóbban is: https://hegesztopisztoly.hu/webaruhaz/hegesztogep-alkatresz/egyeb-alkatreszek/
Euro aljzatból meg amikor nyomoztam, legalább 4 féle mélységűt láttam. Méricskézni kell, hogy melyiket tudnád összehozni az előtolóddal - amit nagy eséllyel nem tudsz arrébb szerelni. -
makos0078
tag
Nincs mit, 3 percem ment el rá.
Énnemtom… de a sokat emlegetett Kis Kék pisztolygombját olyan könnyű volt nyomkodni, hogy élek a gyanúval, hogy annak a pisztolyában a gázszelep is valami jobb fajta volt.
Egyébként az jutott még eszembe, hogy nyitott állapotban kitámasztanád valahogy azt a rohadt gázszelepet, aztán mégis megmókolnád elektromos gázszelepesre a rendszert. Nem is feltétlenül kéne (egyelőre) beépíteni a gépbe a gari miatt, onnan csak a jelet kéne kivezetned valahogy. Aztán lehetne az egész egy külső egység a gépen kívül.
Random találat egy alkalmas szelepre:
https://a.aliexpress.com/_EJdI5fn
Vannak pár dolláros dolgok is elsősorban akvarisztikához, gondolnám, hogy napi 1-2 kapcsolásra tervezve inkább. Pl.:
https://a.aliexpress.com/_EGOV0Vr
A dupla gombos pisztoly nekem továbbra is bal kézzel vakarom a jobb fülemet kategóriának hangzik.
-
Most nézem, pár ezresért itthon is van, pl.:
https://www.hegesztestechnika-webaruhaz.hu/termekek/gazszelep-230v-[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Ez egy nagyon szép elgondolás 👍, de sajnos sokan nem így látják , pedig ahogy írod , rá mehet , cég hírneve , hát ha nagyobb cég akkor azt nem hiszem , hogy rá megy !
Itt sajnos minden az olcsósításról szól , ilyen világban élünk !
Én ami hegesztöim voltak , ezeket megúsztam , még a kisipari Balatonszabadi Hanyecz féle gépről is csak jókat tudok mondani , az Iweld az meg egyenlőre ép , hogy be lett üzemelve , de az azért más az egy ipari gép igaz az ára is az !!
Felénk csak a kajszín szokott elhagyni az utóbbi pár évben , tavaly előtt volt a legnagyobb gond , akkor alig maradt , tavaly is lefagyott olyan 50%-ban , de ha most is lesznek márciusi , vagy áprilisi fagyok akkor minden lefagy , mivel nagyon meg vannak indulva -
makos0078
tag
Dobtam fel pár képet a főbb méretekkel a Binzel pisztolyom kapcsolójáról. Hátha be tudsz mókolni egy ilyet. A mikrokapcsoló menne a levesbe a pisztolyodból.
Csak egy ötlet.
https://postimg.cc/gallery/JHp0PKM -
H-Zol
senior tag
Jó , hogy ennyi türelmed van hozzá , de mostmár csak jónak kéne , hogy legyen !
Én úgy vagyok ilyen dolgokkal , hogy ha egy két gyötrelmes nekifutásból sem jön össze , akkor félre teszem , most is van egy két ilyen pihentetett projektem
Más , mezőgazdasági topikban is feltöltöttem , hogy február 24 van és nállam levelei vannak a kajszín fának , és a jövő hétre 18-19 fiókokat mutat és lassan ki is fog virágozni
de az őszi baracnak sem sok kell
Hogy mi lessz ennek a vége , majd kiderül ! -
H-Zol
senior tag
Te aztán jó nagyot szívtál ezzel a pisztolyal , a következő hegesztő , egy euró csatis legyen , tízen éve , gond nélkül megy
Ma át hívott egy szomszéd , hogy hegesszek neki össze egy disznó ól ajtót, munkahelyen le szabta , van hegesztője is , de azt mondja , hogy nekem jobban megy , a munkahelyről, hozott azt mondja tavaj egy pár elektródát , de nem tudja mi a neve , minden esetre kurv@ jól ment , nem fotóztam , mert siettem , egy PVC kutat ástam ki , vágtam le a kút fejet , mert nem tudtam ki levegőztetni , le engedte a vizet , jó tízen éves
Hétfőn megyek Mezőhegyes re venni újat csak nem tudom a golyós szelep a jobb , vagy ez [link] a vissza csapó szelepes
-
setup
tag
Rámakróztam a gariban kapott pisztoly érintetlen ravaszára. Felnagyítva látszik, hogy ugyanott el is kezdett gyönyörűen kikopni a műanyag a dugattyú tetejétől és ez vatta új, csak annyit használtam, amennyi ahhoz kellett, hogy a robogó doboztartó konzolját megvarrjam.
-
makos0078
tag
A flakont pedig nem árt bezárni, különben…
https://youtu.be/pj40G8x2SVY?si=cT3jnza6JaTdfHrW
4 perctől a károk. Pötit rozsdás lett neki minden is. -
H-Zol
senior tag
Akkor nem 100% , de ipari , az olajosok a kőalojos csöveket tisztítják vele , és onnan hozta , már nem most , egy ismerős !
Igazad van , ha le veszem a dugót rolla , szabályosan gőzöl , kétszer tisztítottunk vele traktor hűtőt , azóta egy hűvös raktár sarkában pihen !![ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Ne aggódj, nem én találtam ki, csak sokat keresgéltem mill scale removal-ra, aztán jött ez az ötlet.
Próbáltam spéci csiszolótárcsákat: drága, gyorsan kopik, rohadt lassan megy. Ok, nekem a reve eltávolítása volt a cél.
Fólia: melóhelyen kunyeráltam a raktárból. Valami jó vastag, egy darabkát tesztnek bedobtam pár órára a savba, aztán kibírta.
Ja igen, a végén a folyadék kiöntése körülményes. Az én “edénykém” kb. 2,5 méter hosszú, és collos deszkából van, nehéz is. Azt felemelni és kiborítani csücskös. Első alkalommal mindenhova (is) folyt, másodszorra már csináltam a nylonból egy kiöntő csőrt az egyik sarokba.
A leghosszabb anyagodnál min. 20-30 cm-rel legyen hosszabb a vályúd a ki- bepakolás miatt. És akkor kell figyelni a legjobban, mert ha beleejted, akkor fröccsen a cucc.
Szemedre vigyázz! “Búvárszemüveg”!
Tegyél oda egy vödör vizet, hogy le tudd mosni magad.
Gumikesztyűből hosszított szárú, vastag, savállót (rá volt írva) vettem.
Beton felületen se csináld, mert azt is megmarja (elszínezi) a sav.
Az anyagot érdemes forgatni, mert az alját nem fogja rendesen marni. Vagy valami távtartó az edény aljára.
A sav nekem frankón felmelegedett, ahogy kezdett kávé színűvé válni a leoldott cucctól. Akkor még jobban párolog = még büdösebb. 😖
Ui.: a fű ott se köszönte meg, ahová a mosóvíz (felhígult sav) került. (A zártszelvény belsejéből jó messzire ment a sugár, majdnem eltrafáltam az egyik gyümölcsfát.)
Kicsiben ki tudod próbálni először egy kis vasdarabon. -
makos0078
tag
Ez visz mindent. Olaj, zsír, rozsda, reve.
2 mm zártszelvény max. 2 perc, a 3 mm laposvas 3-4 perc volt.
Mindenképp meg akartam szabadulni a revétől, mert akkor még porfestetni akartam a kerítés elemeket. Olvastam, hogy ha nem maratják le előtte, akkor a fellazult reve egyben jöhet le a festékkel. Szomszéd pont így járt a méregdrágán megcsináltatott kerítésével, a 2-3. év után már dobálta le a festéket nagy darabokban.
Deszkából összeütöttem egy vájút, az volt kibélelve 2 réteg vastag fóliával, ami kipróbáltan bírta a savat.
Olyan helyen kell csinálni, ahol nem gond a lecsöpögő sav. A kertet választottam, ahol igénytelen fűnek csúfolt valami van. Ahová lecsöppent, ott elfeketedett a fű, de pár hét után rendbejött.
Ecsettel segítettem rá a maratásnál, ami kész lett, az azonnal bő vizes és alapos mosást kapott magasnyomású mosóval. A zártszelvény belül is!
Utána állítva szárítás, hogy a levegő körbe tudja járni. Szelesebb és melegebb idő előny. Jah, a savazás után neutralizálni kéne valami lúgos cuccal, de a bő vizes mosás is jó. 2-3 évvel később se rozsdásodott vissza, amit beltérbe elraktam úgy csupaszon.
A száradási időtől függően minimális vakrozsda kialakulhat rajta, ami festés előtt még előny is lehet.
Genyó és odafigyelős munka, de nagyon gyors. Be kell öltözni, saválló gumikesztyű, körben tömített szemüveg, stb. Ha rád fröccsen, gyorsan le kell öblíteni bő vízzel, és kész. Nekem is sikerült, nem mar szét rögtön, annyira nem kell félni tőle.
A vasak végeit lesorjáztam, hogy ne szúrja ki a fóliát meg a kesztyűt.
Büdös a sav, mint a fene, maszk se sokat segít.
A teljes kerítés anyagot lemostam kb. 8 liter savval, 2 külön alkalom volt.
A készermék opálos fényt kap (a varrat környéke a drótkorongtól fényes): https://youtu.be/y4Z2M2NrJtw?si=3uLKmwPz4RnB-cvn
Azt se tudom, milyen revés anyagot hegeszteni, mert a hegesztést már úgy kezdtem tanulgatni, hogy az első adag anyagot megvettem a kerítéshez. Többet, mint kellett, és már a fürdetett anyagon kezdtem gyakorolni.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Ez a beszéd. Ne aggódj, nekem is tetszik a bevont elektróda meg a porbeles bűze. 😁 Lehet, hogy csak azért, mert tudom, hogy valami komoly dolog történik. Ja, a forrasztóón füstje se rossz. 🙃
Nem tudom a távolságot, de egy hosszú csővel elviheted a védőgázt messzebbre is.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
1. Sose vennék olyan gépet, ami hamis Ampert ír ki. Hogy állítom be? Milyen turpisság van még benne, ha már ezt elkövették? Stb.?
2. Kurva sokat utánaolvastam /-néztem gépeknek, kissé gagyiknak is. Egyszer sem olvastam euro csati hibáról. User error a megolvadás. Sajnos nem hülyebiztos a csatlakozó tervezés ügyileg.
3. Az összes “gyártót” felnyomnám szívem szerint, aki azt mondja (és le is meri írni), hogy a kábelekre nincs gari. Ez szembemegy a jogszabályokkal. Megtévesztés. Kb., mint amikor az extra garit eladják úgy, hogy az egy plusz, közben meg a szavatosságról van szó, ami egyébként is jár.
4. Kicsit az az érzésem, hogy meg akarod magyarázni, hogy a beépített munkakábel jobb meg megbízhatóbb. Nagy általánosságban sajnos nem igaz. A Te esetedben meg főleg nem. Én sajnálom, ha azt reklámoztam, hogy milyen jó az a kis 14-es pisztoly, és ez befolyásolta a gépvásárlásos döntésedet. A saját tapasztalatomból indultam ki, fogalmam se volt, hogy az enyém egy ritkaság volt.
Szerintem fogadd el, hogy a géped olyan, amilyen, esetleg próbáld meg visszavetetni vagy eladni. Hozzádobsz valamennyit, aztán veszel egy komolyabbat. Épp most dobott fel a FB egy hirdetést egy nagyobb gépről, amin még gari is van, meg AWI pisztoly is jár hozzá. 100-ért hirdetik, azaz lehet, hogy 90-ért el tudnád hozni. Átküdjem a hirdetést? Bár, lehet hogy holnap már nem lesz meg. Ezekre gyorsan rá kell repülni.
A segítséget szívesen.
Peace[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nekem van egy tízen éves kisipari 250A gépem ami szerintem tekercs hibás , mert nem megy jól ( nagyon sok 15 kg drót el lett vele hegesztve ) , és a nyár végén vettem egy Iparinak mondott Iweld 252-es gépet majd 400 ezerért itt egy román videó [link] 4 mm anyagon húz egy varatot kisebb amperon utánna növeli az ampert és huzal tolást és megint húz egy kis varratot és a végén két 4mm anyagon csinál egy sarok varratot , az szerintem több mint jó
Ezt a gépet amit te linkeltél ki kéne próbálni és a fogyasztó védelmiseknél , jelenteni 350 A az vicc írtam már a szomszéd vett olcsón kis invertert a kijelzőn 250A jelenik meg és a 2,5 elektrodával fulladozik -
makos0078
tag
Ha nem tudtad eddig, akkor: nevenincs “gyártók” azzal “szórakoznak”, hogy hihetetlen teljesítményt írnak a gépeikre. A kínai gyártó meg partner benne, hogy akár a kijelzőt is úgy kalibrálja, hogy a valóság többszörösét mutassa. Ezeket nyilván nem kell elhinni. Találtam már egyszer 1000 Amperes MMA gépet. Újdonságokat írtam?
[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
Itt van pl. a 205 dupla áron és az 1,2mm-es huzalt eleve bele sem lehet tenni. Látszólag állva hagyja a piacot ez a Ryodel csoda ami száz helyen kapható 70-80k közötti áron, de hogy, hogy nem leginkább ilyen online csoda webshop az összes eladó és élőben csak akkor látod, amikor otthon kibontod.
-
H-Zol
senior tag
Nem olyan nagyon tolja el az O gyűrű, olyan kis hajszál vékonyak , tízen éve teszem veszem de soha semmi gond nem volt vele , olyan az érintkezője mintha új lenne !
Mint ahogy "makos0078" koléga is írta egy picit meg kel mozgatni két ujjal amikor húzod rá az anyát , de érződik az amikor jól oda szorul !! Nagy balek kell legyen aki így össze égeti , ismerős körben is van több gép de még ilyet nem hallottam !
Ha jól értem a gáz szelep ha túl nyomod akkor tönkre megy hát ha így van akkor az nagy gáz , és kéne neki egy megállító , hogy ne tud tönkre tenni de viszont tudd behúzni rendesen !! Az eurós más csak egy mikró kapcsoló van azt oda kapom tövig és semmi baja ! -
makos0078
tag
Ez 99%-ra user hiba volt. Az euro dugót meg kell emelni/ mozgatni, amikor meghúzod a rögzítő gyűrűjét. Különben megszorul a gyűrű, mintha meghúztad volna, de közben meg nem. Elkezdesz hegeszteni mondjuk 150-200 Amperrel, aztán olvad is szét az egész, mert mondjuk 1 mm2-en érintkezett.
Első google találat: https://www.mig-welding.co.uk/forum/threads/dont-forget-to-tighten-your-euro-connector.99448/ -
makos0078
tag
Az a dugó a rossz érintkezéstől égett szét. A megolvadt (eredetileg sík) felületen érintkezik. Annak ráadásul nem fémbetétes a szorítógyűrűje, ami esetleg megakadályozhatta volna ezt. Magában a gépben érintetlen volt az aljzat. Az eladó akkora görény volt, hogy ezt a szétégetett dugós munkakábelt adta a géphez, én meg nem vettem észre, csak otthon. Pedig indulás előtt még mondtam is, hogy én kihúzom azt a dugót, mert úgy befér a gép az ikeás szatyorba. Kikapta a kezemből, hogy ő megcsinálja, és addig sunyizott, hogy nem vettem észre. Remélem, ez volt a legnagyobb öröme az életében. Mindegy, a gép még így is jó áron volt, a csati meg volt valami 3e Ft, meg már tudom legalább, hogy kell kicserélni.
Én is valami mikrokontrolleren gondolkodtam egyébként, ami egy relén keresztül vezérelte volna az utólagos gázszelepet egy külön tápról, pl. régi telefontöltőről. A gáz előfúvás szerintem nem téma, a szóban forgó 205-ös Gorilla se fúj előre, akkor kattan a mágnesszelep, amikor a huzal indul. Az 5 méteres munkakábellel se volt gondom soha, amikor a napi első használat előtt elfelejtettem “feltölteni” gázzal.
Hát ja, vagy megbarátkozol így a gépeddel, vagy kis buktával el tudod adni, ha még értelmes hosszúságú garival rendelkezik. A 205-öm eladó lesz… 😉[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Ilyen az euro csatis kábele: https://hegesztopisztoly.hu/webaruhaz/kabelek-csovek/koaxialis-kabelek/
Belül megy a gázcső, és abban megy a huzalvezető spirál is.
Körbeveszi egy fémharisnyás cső, abban szaladgálnak az elektronok.
Kívül meg a gumi borítás. Ja, alatta még a drótok a kapcsolónak.
A vége le van krimpelve, ahogy látod, és az a menetes cső van beletekerve a pisztolynyakba meg az euro csatiba. Szóval, abban utazik minden, kivéve a kapcsoló jelét.
Itt egy rossz minőségű videó, nem találtam jobbat: https://youtu.be/AXgoY2phylo?si=PlS1_AtQ8wnKAn6n
Meg egy saját fotó, mert cseréltem már pisztolynyakat (meg euro dugót is).
Sajna egy ilyet nem kötsz be csak úgy a gépedbe. Aljzat kéne a gépbe meg mágnesszelep meg annak valami vezérlés. Esetleg egy projekt gari idő utánra, ha elférne az aljzat egyáltalán. Vannak videók a YT-n (euro torch conversion).[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Az euro csatinál max. a dugón lévő O-gyűrű megy szét, használtan vett munkakábelen cseréltem is. Az idő eszi meg, vagy ha sokat dugdossák. Ha már valami, akkor a gépben lévő elektromos gázszelep mehet szét.
Ne aggódj, a csak porbélre jó gépekhez gázszelep nélküli pisztoly jár, annyival is olcsóbb az előállítása. -
makos0078
tag
Edon meg Redbo (meg ki tudja még milyen néven) fut az a gép, már vásárlás előtt tudtam. Pont azért mertem megvenni - az országban szerintem a legelső darabot - mert így találtam róla véleményeket.
Nem teljesen ugyanaz mindegyik, de a gyártó szerintem olyat legózott össze ezekből, amilyet rendelt tőle a forgalmazó.https://www.wildberries.by/product?card=88692847&option=143590820
A gyártó ez, de náluk sincs már, szerintem kifutott.
http://www.chinaredbo.com/en-us/about.htmlItt a videóm a gép beléről, 2:00 percnél nézd a kép alján az alaplapon a feliratot. 🙂
Ez is ugyanolyan OEM cucc, mint a többség.
https://youtu.be/MIKDlNzqIME?si=RQe1AYzDjhzqTfIm[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Az a vicc, hogy fogalmam se volt, hogy nekem ilyen exkluzív gomb volt azon a pisztolyon.
A másik vicc, hogy megnézem a fotókat a Zákány oldalán a gépről, aztán a hagyományosat látom. Simán jöhetett az a gép is többfélével, ahogy pl. az előtoló motorról is kiderült a másik fórumon. Nekem az ékpályás kör közepű görgő ment bele, más meg négyzet közepű verziót kapott. (Más a motor tengelye - más fajta görgő kell bele.)
Kicsit (sokat) keresgélve is alig találtam nagy gombos pisztollyal szerelt munkakábelt, pl.:
https://www.tokopedia.com/tto-jkt/mig-torch-mb14-set-2-5m-mig130g-torch-caldwell?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=pdp-seo
https://www.kamenik.hu/Hegesztopisztoly-Fix-MIG-MAG-hegesztopisztoly-MB14#googtrans(hu)
https://www.blibli.com/p/mig-torch-mb14-caldwell-torch-mig-130g-stang-las-co-caldwell-130ec/ps--PTM-70085-102154
99% találat az olyan, mint a tiéd.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Szerintem jó lessz , csak az a baj , hogy ilyenekkel kell vacakolni , hogy jó legyen , szégyen a gyártóktol , hogy ilyen sz@rt ki adnak a kezük alól , és a másik , hogy ezt nem sokan csinálják meg , mert nem tudják , nem értenek hozzá !
Ez több mindennel így van , úgy ahogy van nem jó , nekem is van egy szallagos kés élezöm ami használható, de nem jó , több sebből is vérzett , egy pár erősebb rugót teszek bele , és egy helyen át fúrtam a műanyag házat és össze fogom csavarozó , a hétvégén össze fogom már rakni , mert már nem most szedtem szét , de mindég maradt !![ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Szerintem se lenne praktikus az a 2 gombos pisztoly.
Viszont: már a Napnál is világosabb, hogy minimum a ravasz más.Ezt tőled loptam:
Ezeket meg a fotóim között találtam:
Nézd meg a billentyű kialakítását. Az én volt gépemé kevésbé anyagtakarékos, és kilóg szépen.
Nem 100, de az utolsó képen sanszos, hogy ez a teljesen benyomott állapot.
Már írtam, de ez tényleg úgy működött, mint egy műszer. Minimális erővel nyomható volt, előbb a gázt engedte, stb.
Találtam egy videót is, amin valamennyire látszik. A “mellékelt ábra” mutatja, hogy én is a vastag kesztyűben használtam.
Na, majd megpróbálom begyűjteni a gépet kollégától, és mutatni a pisztoly beltartalmát is.
A franc se gondolta volna egyébként, hogy ezekből is többféle van.
https://youtu.be/ONtG8HACJVU?si=_tnhbIAkLOfIuw3n[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Sok sz@rt ki próbáltam én is villany sütő, bojler , mint ahogy írod hősugárzó, sokszor össze olvadt , akkor mondta valaki , hogy a porcelános a jó , de mostmár tudom , hogy a leghitványabb műanyag is jó , csak legyen rendes kontakt és akkor nincs hő !!
És rá találtam a neten , hirdetésben régi Román , béke beli konektorokra ami rugó rá segítéssel , nyomja a rezet azok még mindég teszik , és ahová nem jutott oda vettem Legrand konektorokat igaz drága volt de jó is , de valahol olvastam , hogy a mostaniak is jók de már nem a régi ! -
makos0078
tag
Tudtommal a “klasszik” dugalj/dugvilla csak 16 A-ig van. Felette van az ipari csati, ami nagyobb.
Az én új gépem max. effektív 18 A körül is tud zabálni, aztán azon is a normál dugvilla van. Ez is “vicces”, de a többi ilyen kimaxolt egyfázisú gép is ilyen.
Semmi gond azzal a 25 A bizti + 16 Amperig jó konnektorral. Előbb leold a bizti, ha gebasz lenne, mint hogy bármi megolvadna.
FB-n / Jófogáson kereshetsz MT vagy MBCU kábelre. Láttam egész (100 m) tekercseket, csak nem akartam annyit venni. Beltérbe szerintem jók ezek. Kutattam itthon régi madzagok után, beugrott, hogy még faterék építkezéséből maradt egy hosszabbító, 30+ éve tolták vele végig a házépítést. Ez egy házi gány kábel volt 2 darabból összetoldva. A 4x2,5 MT-nek semmi baja, hajlik meg csillog a réz sodrat a legvégén is. A gumis kábelszakasz az a kezemben porladt szét. 🤣[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Jah, egyébként sasoltam használt hosszabbítókat gumikábellel, de aztán szerencsére láttam egy repedezett borításút, úgyhogy gyorsan letettem erről a vonalról.
Ez legalább új kábel, a hossza meg nekem pont elég.
Valahogy nem volt kedvem új gumikábelt venni ilyen hosszban. Csoda árak vannak. -
Gyöször
senior tag
Nem csak ezekben a nagy ipari gépekben euro csatis a mig kábel, hanem az enyémben is, sőt még az enyémnél kosebbekben is. Itt nem kell küzdeni a kábel cserével, visszahúzom belőle a heghuzalt aztán egyet kell csavarni a nyakán és lejön az egész mig kábel.
-
H-Zol
senior tag
Igazad van én is sokat törtem a fejem , néztem a hirdetéseket itt is , nállatok is , és mivel már van ithon egy 14 éves amit újonnan vettem , írtam már többet rolla , kisipari de nagy gép 250 A és valami van a trafóban , hol megy hol nem , lehet ahogy írtad a melegedés re át húz , nem tudom a kontakt részeket mind át néztem , meg tisztítottam , át húztam mindent és mégse megy jól !
És csak úgy döntöttem , és megvettem a méreg drága Iweld 251-est !
A munkábel ezeknek euro csatlakozós , azzal nincs gond , nekem is van 4 munkakábelem , kettőt 14 éve nyúzok és semmi bajuk !! -
Gyöször
senior tag
Ezek euro csatisak, bármilyen márkájú munkakábelt rátekerhetsz.
Az a 2 kapcsoló a huzaldob előtt amire a kérdés vonatkozik pld fingom nincs. A felső kapcsoló mellett pld annyi nyíl van mindenfelé, hogy először eltévedtem aztán elszédültem míg nézegettem.. az alsó esetleg a befűző lehet? Valamelyiknek annak kell lennie. Vagy az egy másik gomb lehet máshol?
-
H-Zol
senior tag
Ez még egy egyszerű trafós gép , sok kijövetel a trafóból az erősség (A) állításnak , drót sebesség állítás és szerintem ennyi , ha tolja a drótot , és nincs ki kopva és a tekercsek nincsenek meg égve , ennek mennie kell és ez még Séd nem úgy mint az én kis Esabom az made ín Kína
De igazad van ezek már ipari gépek és nem csak azért veszik , hogy nézegessék , de vannak kivételek , az egyik ismerősöm olyan gépet vett ugyan ilyen nagy lomha , csak olasz, hogy leporolás után úgy nézett ki mint az új , szerintem nálla 5 év alatt már többet ment , mint az első tulajnál 10 + év alatt !! -
do3om
addikt
Nincs mit nézni rajta, megvan.
Csak ezzel kellesz dolgoznom ezért kérdezem, előtte Weld Impex 300 gépet használtam.
Az aljában volt vagy 1 centi por, megtakarítgattam, ha lesz gáz kipróbálgatom, amúgy próbálva így működik.
Majd használat közben kiderül mit megy, amúgy biztos rohadt sokat nyúzták.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
H-Zol
senior tag
Végül is meg kell próbálni , tanulunk mi is belőle , még el sem indult az üveg , a kínai újhold év miatt , de a vissza jelzések jók , nekem 30mm jön , ha itt lesz , be számolok rolla ! Van Yatós 160 részes kulcs készletem , 6 szög kulcs készlet , normál és colos , 220 v kis sarok csiszoló 5 éves , rendesen használva , egy szett ütős krova készlet ,akus sarok csiszoló, nagyon erős jó, a Lidl -issel nem is lehet egy napon említeni , orfűrész ,az is akus , olajozó , pontozó, kiütők , meg még egy pár apróság , de ár érték arányban nagyon jók !!
[ Szerkesztve ]
-
-
H-Zol
senior tag
Ez egy egyszerű, és pár másodperces megoldás volt ,és nem is látszik , olyan mint a gyári, de ha látszana is akkor is jön rá a matt takarás !! Sör ritkán van benne , nem nagyon iszok , és ha mégis inkább egy kis jó házi pálinkát
Jaj nem is írtam , megjött a minap Kínából a kis ponthegesztő, egy gyors próba volt , nagyon jól oda süti a nikkel szallagot , de ha csinálom az aku pakkot , úgyis megmutatom itt is a hegesztést ! -
H-Zol
senior tag
Ez fájó de valós , több ilyen példát is fel tudnák sorolni , hogy megveszed az új dolgot , és rá jössz , hogy ez így nem jó , és akkor jön a fúrás faragás , alakítás , eszelés , de ezt nem mindenki tudja , ezért jók ezek a fórumok , topik !
Led-es hűtőszekrény világítás, villog , tönkre ment , Google , meg is lett 6800 Ft , közbe be jön Aliexpreszről is a hirdetés , na, na mondom itt hármat veszek 3800 Ft -ért , jó vissza jelzések , ehhez a típushoz való , megrendeltem hármat , ha lúd legyen kövér meg is jöttek a múlt héten , minden fasza de az istenért nem pattan be a helyére, nem is látod , nem is férsz oda , meg rajta van az a réz csöves hőfok szabájzó is , nagy nehezen rá jövök , hogy egy nagy kocka sárga alkatrész fél centivel aráb van az új alkatrészen ,és az nem engedi be , a merev műanyag házba Egy kis eszelés és be nyúltam a cinezővel , és csináltam neki hejet , és tökéletes lett , de ezt nem mindenki tudja megcsinálni !
Itt látszik a sárga alkatrész amiről írtam ! -
H-Zol
senior tag
Én Axiáléktól vettem , személyesen , és biztos vagyok benne , hogy ugyan az a menet mint amit (b.) kolléga vásárolt a neten és én bizony rá tekertem és használom is , de ha most , ez itt nem lett volna téma , én rá nem jövök az életbe de holnap le fogom ellenőrizni!!
[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
https://youtu.be/LHxtItHfEXk?si=dGWEx0ojY1CPHPDw
0:35-től ott a pisztoly. Azóta is olyan szétszedett fotót keresek, amiben ott a rugó a ravasz meg a mikrokapcsoló között. Még nem találtam. Vagy hülye vagyok. De talán nem. 🙃 Úgy működött az a pisztoly, mint egy precíz műszer. -
makos0078
tag
Érdekes, mert a kis Hyundai gépemen ugyanilyen pisztoly volt.
Egyáltalán nem kellett erősen nyomni, határozott kapcsolás érzete volt, és ha elkezdtem nyomni, a gázt előbb adta, csak utána kattant a mikrokapcsoló. Még írtam is valahová, hogy különösebb bűvészkedés nélkül lehetett vele gáz elő- és utóáramlást is csinálni. Biztos ezeknél is van szórás a minőségben meg kialakításban.
Úgy emlékszem, nekem a billentyű meg a mikrokapcsoló között volt egy rugónak hajtott lemezcsík, tehát a billentyű csak a gázszelepet nyomkodta közvetlenül. Ha neked is van benne rugó, lehet hogy azzal tudsz trükközni valamit.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Kösz a nép nevében a hasznos leírást.
A huzalvezető spirállal való küzdelmet valószínűleg úgy tudtad volna elkerülni, hogy leszeded az előtoló burkolatát, és akkor kiszabadult volna a vége. Remélhetőleg nem tört meg, én már jártam úgy spirál cserénél euro csatis munkakábelben, hogy kicsit erőszakosan toltam be az utolsó pár centit, elakadt a pisztolynyak környékén, aztán lett is benne egy hirtelen kanyar. Legjobb tudásom szerint kiegyengettem, de azért nem lett olyan, mint előtte. A funkcióját azért ellátja. -
H-Zol
senior tag
A műszer jó , kalibrálni nem lehet , most megnéztem H4 izzó és 55-60w a 60w mértem és 18650 es Li-ion celákkal tápláltam , és egy kicsit több volt a volt mint 12 v !
De ez csak egy ilyen gyors nagyja mérés volt .
A műszer nagyon jól mér, több elektromos gépen is teszteltem , az Ampert , és a volt mérőjét is profi mérővel össze mertem ! -
H-Zol
senior tag
Az én gépem az rohadt drága volt , de a test kábel , elektroda fogó kábel , és benne a gépben is , ahol az euró csatlakozóra rá van kötve a gép az is réz , de ezt el is vártam tölük !!
Biztos , hogy valamilyen szinten ki van az számolva , hogy réz hejet alumínium , de a szomszédom ( már írtam , nem olyan túl régen ) vett egy nagyon olcsó kis névtelen invertert , 2,5-ös elektródával , nyögvenyelősen ment , vett rá réz kábeleket, ami szinte anyiba került mind a gép és most szépen viszi a 2,5-ös elektródát, én próbáltam így is , úgy is , de mondom ez egy nagyon gagyi gép , digitálisan ki jelez 220A de jó ha 100 amper megvan ! -
makos0078
tag
Én nem lepődtem meg. Már írtam, hogy a most vásárolt, (normál esetben) 300+ ezres gépemhez is alus kábeleket kaptam. Azon se lepődtem meg (sajnos). Ez van, de szerintem ki van ez találva, és működik. Nyilván van rajta veszteség, meg nem bírja úgy a gyötrést, stb., de abszolút használható. Legalább könnyű. Nyilván nem 0-24 160 Amperre van kitalálva. De a géped tuti, hogy sokkal hamarabb le fog tiltani túlmelegedés miatt, mint hogy elfüstölne a kábel. Persze, ha zavar, akkor cseréld ki tiszta rézre. De akkor a többit is. 😀
-
H-Zol
senior tag
Teljesen egyet értek veled én se foglalkoznék vele de sajnos mi a mezőgazdaságban már a bőrünkön érezzük , holnap el adjuk a raktárból a búzát ( írtam is , hogy ki nyitva , le fogom fotózni a kaput) , nincs tovább mire várni , meg kell venni a műtrágyát , kukorica , napraforgó vetőmagot , gázolaj, gyomirtó, növény védő szer , és remélem sok javítás, alkatrész nem fog kelleni , mert arra már nem marad pénz , aki nincs benne nem tudja , olyan nyomott gabona árakat tartanak fent a nagy urak , hogy ezt a leg őszintébben írom , szinte semmi haszon nem marad !! Nem hiába vannak kint a Német , Francia , Dán , Román , Lengyel , gazdák és ők tőlünk fény évnyire vannak , még a Magyar mezőgazdaság is sokkal előrébb van mind itt nállunk !! Egyszó mint száz nekem , már szorul a hurok a nyakamon
-
makos0078
tag
Ok, így már máshogy hangzik. Próbáld meg belealkudni még az ingyenes postát a lakcímedre vagy csomagküldő pontra.
Ezeknél látod, hogy mi minden fut a munkakábelben:https://www.emag.hu/technic-sga-tw-14-mig-mag-hegeszto-pisztoly-2-5-m-hossz-mk14-25m/pd/DXTCMJMBM/
-
makos0078
tag
Hát, én ezt nem fogadnám el. A kiszerelt munkakábel hibátlan, de használt állapotban ér max. 5 ezer Ft-ot. Egyébként is kinek adod el. Újat lehet venni 11.000 Ft-ért. (Most vettem egy használt, 4 méteres euro csatist 10-ért, amire 500 Ft-ot kell költenem.)
Jogilag is bűzlik az egész. A cég jogilag gyártónak minősül. Te meg a jogszabályok alapján közvetlenül hozzá is fordulhatsz a jótállási igényeddel. Ezt meg is tetted. Ezt meg úgy akarják rendezni, hogy adnak hozzá alkatrészt, oszt’ oldd meg magadnak?? Ez nem annyi, hogy kihúzod a kábelt, meg bedugod az újat. Az előtoló burkolatát le kell szedned, esetleg szabnod kell majd a huzalvezető spirált a hossza miatt. Át kell dugnod a gáz csatlakozót. Be kell kötnöd a pisztolykapcsoló vezetékeit, nem hinném, hogy ott a végükön a gyári csati. Ami egyébként is lelakkozva van bedugva az elektronikára. Az előlapi polaritásváltó fütyit úgy képzeld el, hogy annak a kábele direktben megy a pisztolyba. Amikor én gondolkodtam a cserén hosszabbra (Hyundai MIG-161), akkor azt is sikeresen megállapítottam, hogy a gyári új munkakábelben nem elég hosszú a vezeték ehhez, tehát toldanom kellett volna. Azt a “vastag” kábelt annyira nem egyszerű. A dinse csatlakozót (polaritásváltó) szintén le- / fel kell szerelni a csere miatt.
Szerintem a gépet vidd, és csinálják meg maguk. Sajnos érte is kell menned, ha kész. Ok, az egész megoldható úgy is, hogy csak a pisztoly vagy a szelep cseréje, de továbbra sem értem, hogy ajánlották fel ezt így. Le is írták? 😀
A hosszabbítás nem igazán életszerű. Az előtoló se örülne valószínűleg. A gázcsövet és a pisztoly kapcsoló vezetékeket talán nem probléma összekötni, de kéne bele egy 4 méteres spirál, és mi lesz a külső köpennyel meg az áram kábellel.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Jaj de szeretek ilyeneket olvasni itt még nem találkoztam vele de másik topikban olyan viták szokták kerekedni és csak olvasok és nevetek , sajnos a háttér hatalom nyomul most előre , meglovagolva a klíma hisztit !! Nállunk csütörtökön már a sajtó foglalkozott a karbon adóval csak úgy nagyjából , ház lakóhely felmérések voltak vannak kinek hogy van elszigetelve , művel fűt stb egy példa aránylag egy kis falusi ház ami szigetelt és fával van fűzve arra 850 euró évi karbon adó lessz , na én egy nagyon nagy , szigeteletlen de vastag 50 centis tégla falak vannak , akkor én mennyit fogok fizetni 1500-2000 eurót 🙈két kocsim van 1280 és 1400 köbcentis ék ,azokra nem lessz olyan sok évi 15000 km kocsinkent és egyikre 80 a másikra 100 euró karbon adó lessz , de ettől mivel lessz jobb a bolygónak
-
dellfanboy
őstag
hogyha ujpest vasutallomasrol beszelunk akkor 1 megallo az ujpest kozpont metro vegallomas onnan pedig a 14es villamos elvisz a célhoz. villamos helyett opcio a 170busz az meg még kozelebb rak le a célhoz.
en mar kezdem unni kina tamogatasat az alirol, megha olcso is a cucc. a szallitas okozta kornyezeti terhelesrol nem is beszelve..
5km tavrol beszelunk ez bicoval 20perc de gyalog se hinnem hogy tobb lenne mint1ora.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Gyöször
senior tag
Az én motoromhoz nem volt oldaldoboz mikor kerestem mittomén már 2007 körül. De egy olyan szett amit kinéztem kb 150től indult de az inkább csak a tartórendszer ára volt. Valami fél miller lett volna meg mivel nem volt már akkor DR BIG-re így felejtős.
Viszont felmentünk a motorkiállításra nejcsikémmel, csak a dobozokat fotóztam, hazajöttem és megcsináltam a kis trafómmal. 2 aludobozt vettem kecskemétit, valami 20-30 ezer lehetett a kettő. Az a trafó hogy kidolgozta az árát, kb 14 ezer volt az obiban mikor 14 évesen megvetettem faterommal :-))ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
H-Zol
senior tag
Ez tényleg durva egy öreg , kocsihoz , sokszor nem ér annyit a kocsi , mint amibe kerül az alkatrész Most megyek ki a tanyára kutyákat etetni és a Zseblámpas hobbimnak eleget tenni de most sötét van nem fog jó lenni a kép , lehet már írtam itt , nem tudom , de holnap csinálok egy képet , egy öreg repce asztal alkatrészről , az úgy le sokkolt , hogy azzal álmodtam amikor meg mondták az új árát, igaz eredeti , nem utángyártott , de akkor is , az idén nincs repcénk , de jövőre én fogom le gyártani , töredék áron Holnap lesz fotó!
-
setup
tag
Na, most hogy meghegesztettem levitték ezt a verziót negyvenezerre. De ez azt hiszem műanyag verzió ráadásul. Az enyémen a kapaszkodó az műanyag és ez olyan, mintha azzal egybe lenne fröccsöntve.
Amúgy ez így szokott lenni, hogy ha megdolgozom vele, másnap feltesznek egy használtat ötezerért -
H-Zol
senior tag
A huzal ki szedéssel nincs gond , szépen fogod a drótot ahogy vissza tekered a dobra , de előtte le kel csípni a végét és mikor kint van , nem tudom az 5 kilós , hogy van de van a dob szélén lyuk oda be dugod és elhajlítod !
Van amikor napi többször cserélek huzalt , hol 0,8 kell hol az egyes , de van úgy , hogy az 1,2 es !!
Jó lett a doboz , és a tartó is -
makos0078
tag
Ügyesen összehoztad. 👍
Hát igen, a visszaküldés szopacs, és sajna túl könnyű a géped, hogy kötelezően az ő költségük legyen a küldözgetés.
Esetleg próbáld közvetlenül a Panelectrode-t, ha lepattansz. Eskü, mintha valahol olvastam volna, hogy a gyári hibás gépet ingyen utaztatják. Lehet, hogy egy nagyobb gép könyvében volt, sajnos passz.
Én csinálnék egy rövid videót, amin jól látszik/hallatszik a probléma, és rögtön küldeném azt is. A gép gyári számával indítanám a videót. Sok sikert, kevés bosszúságot![ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Itt látod a gázszelepet:
https://a.aliexpress.com/_Ex7GiLXPl. itt van, mint alkatrész:
https://a.aliexpress.com/_Ez3iTXF
Nem mondom, hogy pont ezt vedd meg, csak példa.
Gyors keresés alapján itthon nem árulják, vagy hülye néven van.
Nem garis már a géped?[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nem tudom anyira nem értek hozzá , ha nem kerülne sokba át alakítani , hogy ne a pisztolyon legyen a szelep , nekem a kisipari Siófoki ( Hanyecz ) féle gépem , és az új Iweld is úgy van , hogy a gépben van a szelep és 14 éve megy a kisipari , de soha semmi gond nem volt vele , pedig , jó pár 15 kg tekercset ki tolt!
Idegesítő, hogy egy szinte új gép és máris , gondok vannak vele
De ez a mezőgazdaságban is így van az új csúcs kategóriás traktoroknál , már garancia idő alatt kezdődnek a kisseb gondok , utánna meg ahogy telik az idő sorba jönnek ilyen szelep , ojan szonda stb míg az öreg Rába , ki megy a világból -
-
H-Zol
senior tag
Az a fehér trutyi a zinkált lemez miatt van , azt elég szar hegeszteni , mert hegesztés közben gázok szabadulnak fel , de amúgy nincs vele gond , drótkefe le viszi és kész !
Egy kicsit le kellett volna köszörűlni ott ahol hegesztetted , de így is jó
Sokat meg spórol az ember ha , csináld magad vonalon el indul , rettenetes árak vannak minden téren
Én a kertbe merészkedtem ki ebbe a jó időben , mert ha meg indul a földeken a meló , az itthoni az mindég marad , de van még a télből egy kicsi , csak elég hullám vasút , most éjszakátol megint vissza térnek a mínuszok !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Lámpás fórumon is ellenzik a forrasztást , a ponthegesztővel nincs gond mert egy másodperc és kész , ott nem melegszik fel , sok videót megnéztem rolla !
A lámpáim 90 % kúp nélküli akuval mennek , és még ráadásul a kúpost nehéz is beszerezni , és sokkal drágább is , most egy 8 aksis nagy lámpát alakítok át , az aku tartóba , esztergáltattam kis sárga réz kupokat , és azokat forrasztottam be , még nincs teljesen kész , de egy két nap és meg lesz ! -
setup
tag
mondjuk lehet inkább töröltetni kéne a hsz-t egy modival, mert egy égő cella mérgező füstjétől egy kisebb helyiség másodpercek alatt Mordor lesz Nem játék. Nincs idő akkor elkezdeni vakarózni, hogy mi legyen. Vagy nekiállni bent oltogatni... na, annak se lesz jó vége, aha hát inkább ja, töröljük
-
H-Zol
senior tag
Azt a piros aksit ismerem , még kezdő lámpás koromból oda a pozitív végére én is forrasztottam , de azt mondta egy szaki, hogy a hátulja veszélyesebb , így inkább vettem egy kis ponthegesztőt , kuponnal mindennel 12400 Ft volt !
Neked is lámpába kell az aksi
Én elég keményen lámpázok , itt egy két évvel ezelőtti kép [kép] azóta még lett , vagy 3-4 lámpa pluszba , már egy éve nem vettem lámpát , ezekből alakítottam át , és most is folyamatban van 3 lámpa alakitása ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Így van elég az aku sarut le venni , én már traktornál , kombajnál nem szoktam le venni ha Co - val hegesztem , régen a nagy nehéz trafos hegesztőnél le szedtem !
De inkább ved le , nem az elektronikát bántotta régen sem , hanem a generátorba a diódákat baszta ki !!
Én is hegesztettem a motoromon és nem lett gond , szinten dobozokat de vagy 15 éve ! -
makos0078
tag
Utólag nem tudom, mit csinálnék máshogy. Ki kellett volna próbálnom a beállításokat, hogy át tudjon bújni az első gyökvarrat a túloldalra. De a levágott csíkokon már nem volt kedvem kísérletezni, meg a nap végére már elegem is volt az egészből rendesen. Merevítők nélkül azért nem állnék neki. Félelmetes, hogy milyen erők lépnek itt fel. Leginkább attól tartottam, hogy letépi az odapöttyözött csíkokat, mondjuk azoknak adtam rendesen. Valószínű, hogy az sem lett volna 100% (90%) megoldás, hogy mondjuk előre gyökölve lett volna mindkét oldal, és megvarrtam volna a merevítős oldalt is a csíkok környékét kihagyva. Mert akkor azok leszedése után be kellett volna rakni a kihagyott részeket, amitől megint meghúzta volna a dolgokat, ráadásul valószínűleg hullámosra. Na mindegy, elkészült. Már csak azért se csiszolom le a varratokat, nehogy megváltozzon a bent maradt feszültség, aztán hajlongjon ez még nekem. Lánghegesztő cuccom nincs, hogy melegítéssel próbáljam utólag korrigálni a torzulásokat. A legegyszerűbb az lett volna egyébként, hogy egy harmadik lemezzel összecsavarozom ezt a kettőt, de szeretek kiszúrni saját magammal.
Ezt már előtte is láttam, a fickó is küzd, mint a disznó a jégen. Neki se a “jó” irányba hajlott: https://youtu.be/gRpfOPb6u3E?si=kniZBGz4-6AAnBJL -
makos0078
tag
Hát, én szerintem megpróbálok ebből egy lemezt csinálni a videó szerint, mindenféle plusz merevítő nélkül. Úgyis ki akartam próbálni a vastagabb anyagot. Majd a levágott csíkokon gyakorolok. Lehet, hogy a függőlegest is megpróbálom, mert vízszintesen könnyebben kicsöpögne a gyökből az első varrat. Nem a gyökölés lesz genyó munka, hanem a majdnem 2 méter vágás kis sarokcsiszolóval. Mindegy, majd kész lesz. Ha meg elhúzza a hegesztés, akkor varrok egy sort a púpos oldalra, hátha visszamegy. Ha meg púpos marad, akkor az a fele megy alulra, hogy ne legyen a levegőben a szekrény 2 sarka.
Meglett ma a szekrény, a 41 cm széles változat. Nagy fekete lyuk a két fiók, teljes oldalfallal, fullra kihúzható teleszkópos vasalattal. Papíron 90 kiló cucc mehet a kettőbe. A 125-ös sarokcsiszoló eltűnik benne. A szekrényen van némi festékhiány itt-ott, de semmi komoly. Kulcs nincs, majd megpróbálom meghekkelni. Felül meg van ütve az eleje, majd kalapács segít rajta. Alig horpad be, ha rárakom a gépet. Ha így kitolom a sarkára, akkor még pakolászni is tudok mellé munka közben. Találtam tolókarnak valót is. Jó lesz ez. Ja, egy 10-es volt ez a bitang szekrény. Vettem volna még a garázsba is tárolónak, de csak ez az egy volt az eladónak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendszergazda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...