- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Ezt [link] csak érdekességként ide teszem , ez is hegesztő !!
-
H-Zol
senior tag
válasz philoxenia #3206 üzenetére
A hidraulikus satu az nagyon jó , én is sokat szoktam alkotni , de azzal kemény meló van , ha valaki meg akarja csinálni ( de igényesen össze lett rakva ) !
Van egy 6,5Tonnás talpon álló fa hasítóm , de a 30-35 centis kuglit nem hasítja végig, mert alacsonyan van az asztalja, mindég tettem alá egy palló darabot , de vagy eltörik , vagy férecsúszik , és meguntam , ma kaptam egy 12 mm vastag lemezt ( kazán lemez ) 35x40 centis és a jövő héten összehozom az asztal magasítást , hegeszteni fogom , máj lesz egy két kép is !! -
H-Zol
senior tag
Rohadjonak meg , felénk is sok betörés volt az ünnepek alatt ( kifigyelték , hogy ki nincs otthon és kipakolták őket ) , a másik utcán kocsit le kerekeltek, a másikon nem volt jó a gumi , arról a tető csomagtartót szereltek le
Én is többször kimentem az ünnepek alatt a tanyára de nyugalom volt ( igaz van kutya bőven ) !! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz philoxenia #3199 üzenetére
Ha neked idáig porbeles volt , akkor tudod , hogy fújni kell , nekem mindég gázos gepem volt , van ( az öreg gépet szinte 10 évig nyúztam ) az új gépet meg másfél éve vettem , de még mindég ismerkedek vele !
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz donmackó #3195 üzenetére
Na most megfogtál , porbeles gépem nincs , nem is volt , nekem gázos van azt kell fújni , és régen volt szilikonos spré ami ha már kopott volt az áram átadó, belement és rossz lett a kontakt és még meg is szorult a huzal , és ha lent a motornál a görgő feszítő rugó, egy kicsit jobban megvolt húzva , a drótot belegyürte a pisztoly kábelba , de mostmár vannak szilikon mentes ( víz alapú ) letapadás gátlók , azokkal nincs ilyen gond !!
Nállad lehet elvan kopva az áram átadó, és csinál egy szikrát és egy kicsit be ég , vagy új áramátadóval is így viselkedik ( azok 100 pár forintos tételek és időnként cserélni kell ) , én már érdem ha szaggatva megy már dobom ki ( vagy kézzel ha nagyon mozog benne akkor is kuka !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3189 üzenetére
Régen jártunk erre , akkor a kolléga elektródát fanatikus , én úgy vagyok vele amit meg tudok oldani Co - val azt azzal oldom meg , de viszont ha egy nagy vas húzatója , vagy Nagy nehéz gépen repedések az már elektródával szoktam össze gyógyítani , nem az mert megtudom szinte az akármit is hegeszteni elektródával ( a 80-as 90 - es évek elején csak az volt ) , de Co val sokkal egyszerűbb, gyorsabb és minőségi munkát tudok csinálni !
Karácsony , szilveszter közt voltam nállatok , nagy vasat hoztam [kép] , két Rába hidat hoztunk ! -
H-Zol
senior tag
válasz philoxenia #3188 üzenetére
Jó géped van , végignéztem a videót , jó volt nézni hallgatni , én télidőben nem igen hegesztek , mezőgazdaságot nyomjuk , és most téli pihenő van , de rá kell vegyem magam , meg a tavasz előtt , mert ültettem a tavasszal egy pár tő szőlőt, és akarok csinálni nekik egy lugast !
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3186 üzenetére
Nekem csak gázos van de majdnem ugyanaz , tavaj ahogy megvettem a három pótméteres gépet gépet , én is kezdtem utánna olvasni , írni , fényképezni a jó beállítást de a végén füstbe ment terv lett mert ott kint a telephejen elég nagy az áram ingadozás és hol jó volt , hol nem !! Mostmár mint ahogy írod oda tekerem és jó , de ha nem még egy kicsit tekerem ide , oda , az a szép hercegnő ( szalonna sütős) hang legyen meg és akkor jó!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3175 üzenetére
Ne is mond , úgy felmentek az alkatrész árak , mintha , aranyat , gyémántot meg ki tudja , hogy mit termelnénk , de nem , kukoricát , búzát , repcét termelünk amit idáig röhej árba vették meg ( most hogy már nincs olajos repce , napraforgó , most ment az ára a menyekbe , kétszáz tíz , húsz Ft kilója , idáig amikor megtermett és oda adtuk 130-40 Ft volt ) ! Én ( mi ) még az öreg gépeket megjavitjuk de aki belement az új teknilógiába ők veszik az új alkatrészt és jön a szakszervíz ( hát azok is oda adnak minden számot az órabérhez , sőt a kiszállás is egy nagy összeg) ! Ha már így bele mentem ismerős aránylag öreg JD traktor 20 + éves , 170 lovas , a kipufogó komplett szét égett ( már a hegesztés hegesztés hátán sem tartotta össze , kérték több hejröl ár ajánlatot a legolcsóbb 1780$ , könyörgöm elhiszem , hogy dupla falú , körbe rács és szép fekete , de akkor is egy kipufogó ami lemezből van , de nem volt mit tenni megvették Az öreg 250 es Rába Steigeren pár éve cseréltem maga a hosszú cső a könyökkel 25000 Ft volt , a vége ami komoly anyag ( kibír 2-3 csövet ) és rajta van a záró kupak amit a kiömlő füst nyit ki az egy húszas volt , de biztos most az is drágább de messze jár a JD-től !! Még egy napra valóm van szántani , de holnapra esőt jósolnak ami kell is nagyon !
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3173 üzenetére
Ez nállam is így szokott lenni
Most is van több nagyobb projekt a sok kicsi melett , az egyik , van egy 6 méteres , gyárilag szója asztal , amit az osztrák ( mert onnan lett véve ) átalakított repce asztalnak, két oldalt kaszával , idáig minden stimmel de a repce vágás végére a behordó csiga közepén van , ha jól tudom 4 sorba 5 darab bedobó új , 20 darab , amik ki be járkálnak , amiből már csak egy pár darab maradt az aratás végére , úgyhogy ígyis úgyis ki kell venni a csigát belőle , mert elrozsdásodott a feneke , na az lessz egy nagy projekt mire az a nagy feneke el lessz távolítsa és ahogy számoltam kell 5 darab 2x1,25 méteres tábla , az 1,5 mm vastag lesz , na ott lessz mit hegeszteni !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3171 üzenetére
Én a négyütemű wartburgal voltam így , hogy az új rendszert le szedtem vagy kétszer ( a földeken meg volt rá saját gyártmány , vastagabb cső és egy hátsó dob ) , de az már a múlt , mindent csinálni kellett volna , motor , kasznizás , festés , kuplung , féltengelyek stb , megvan még az öreg , de kíván véve forgalomból , még úgy nyüstöltük a földeken de mostmár úgy csúszik a kuplung , hogy el sem indul Egy nagyot mosolyogtam amikor írtad , hogy télen ha lessz időd , legalább is nállam ha két évig egyvégben tél lenne , az is kevés volna amit betervezek télire , pláne ha hidegebb a tél , akkor át napoljuk tavaszra , az meg mostanában olyan hirtelen jön , hogy az se tudjuk hol a fejünk !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3169 üzenetére
Nállam is így van , látod ott is oda hegesztettem a menetet !!
Pár éve lerohadt a kipufogó cső az öreg 108-as dominátoron ( tűzveszélyes ) , hívom axialt , azt mondják , hogy nincs csak eredeti , nem emlékszem , de százezer nagyságrendű pénzről beszéltek egy 60 mm átmérőjű, kb két méter és van benne két kanyar , csőröl ( mondtam is nekik ha valami nemesebb fémből volna meg érteném , de ez egy sima cső ) !!
Vettem 9000 Ft két és fél méter 59 mm vékony falú csövet , azért 59 mm mert az volt , a végeit bevagdostam kis flexel szépen megnyitottam rá tettem a dobra a vágás végeit be hegesztettem , hogy szikra ne menjen ki , a kanyarokat is be vagdostam , hajlitottam megint vágás hajlitás és a vágásokat meghegesztettem , és lett olyan mint a gyári , azóta is üzemel !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Pár napja házi kókányt csináltam , vizes tartály csöve kirozsdásodott , a csapja is tönkrement , úgyhogy csere lett , több hegesztéssel oldottam meg , de jó lett
Co -val 1mm huzallal hegesztettem meg ! -
H-Zol
senior tag
Én is azzal szopatom magam , régen 10+ éve vettem egyet ( valami svájci cucc ) , de abba még nem cserélhető az aksi ( ellem ), és meghalt , látom a mostaniakban cserélhető !
Akkoriban többet hegesztettem , szétb@szott gépek , pótok, csarnok építés stb , de most hébe hóba hegesztek és úgy vagyok vele , hogy arra nekem tökéletes a jó öreg kézi pajzs !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3161 üzenetére
Kerítés projekt , nállam is tervben van , de mindég marad mert van fontosabb , most ha vége a föld munkának két kis szöllő lugast akarok csinálni , már a gödröket ki ástam a nyáron ! Azt amit csinálsz simán osszegyógyítanám elektrodaval is , de én is a Co után nyúltam volna , már ha van miben válogatni !!
-
H-Zol
senior tag
Többször is írtam , hogy nincs automata pajzsom , kézből tartom de sokszor nem is nézem csak hegesztek ( szerintem ez eleget mond ) , a drótot úgy toltam , hogy amelyik kezemben volt a pajzs abba volt a drót is , ez ritka eset !!
De azt írod , hogy feleslegesen raktam be a videót mert házkörüli munkára ráér az ember berakni a nagyobb hézagot is és nincs jelentősége a Co-nak , Te megnézted a videót -
H-Zol
senior tag
Én öreg motoros vagyok ( még a szó szoros értelmében is ) , ha te látnád, hogy én sokszor miket művelnek kifáradt öreg mező gépekkel , sokan a kombálynak is úgy köszönnek , hogy csókolom , de komolyra fordítva a szót , én kihasználom a Co-t de nemriadok vissza az elektrodatól sem ( hiszen azon nőttem fel ) sokszor nem szeget , hanem egyik kezemmel hegesztek elektrodaval a másik kezemmel meg drótot tolok neki ha nagy hézagot kell feltölteni !
A Co -m se játékszer de ha erős komoly varrat kell azt csakis bázikus elektrodaval hegesztem meg !! -
H-Zol
senior tag
Hegesztős videókat nézegettem , és ez úgy elébem jött [link] , még nem volt Co - én is így csináltam , de azért Co - val sokkal egyszerűbb !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3152 üzenetére
Átkozott jószág , és nagyon ügyes tanulékony , rafinált és ami a legrosszabb , hogy bizalmatlan , ha új kaja jelenik meg ( méreg ) vannak fiatal egyedek ők a kóstolók és napokon át figyelik őket és ha nincs bajuk csak akkor esznek belőle ( azért vannak azok a mérgek , amiknek 5-7 nap után van hatása ) de ahogy elkezdenek hullani , tovább nem esznek belőle !
Most ősszel költöznek befelé, nállam szerencsére nincs csak Egér azokat meg könnyen megfogom , félbe vágott dió egy 7 decis befőttes üveg és már alatta is van ( a héten már hármat fogtam , és tavasz óta fel váltak peckelve az üvegek ) !
A tanyán ott van sok patkány , de méreg is van nekik több fajta , olyan helyeken ahová a kutyák nem férnek oda , és a kutyák is rendszeresen fogják őket , de ez egy szélmalom harc -
H-Zol
senior tag
Látom te már többet tudsz rolla , én is nézegettem már régebben is de nem olvastam utánna sem , mert sejtettem , hogy ez még Átlagjózsinak nem elérhető
De mint ahogy írod esni fog ennek is az ára mint mindennek , az első invertert amikor megvettem az ismerős körbe sokan még nem is halottak rolla ( nem is volt akkor még olcsó ) , most meg szinte minden második házban van egy ! -
H-Zol
senior tag
Ez a lézer [link] hegesztés érdekes , nem ástam bele magam , de öröm nézni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3145 üzenetére
Én általában mindent körbe hegesztek , és ez 10mm anyag , amíg a tárcsa tart szerintem ez is fog , már azóta élőben is próbáltam , nem tudta a sár , susorka , levél berakodása elgorbiteni , úgyhogy jó lett !!
Tegnap este csak úgy nézegettem videókat itt [link] sok érdekes hegesztest meglehet nézni !! -
H-Zol
senior tag
Na megszületett ma a sár pucoló elhajlott szögvas megerősítése , kettőt is tettem rá , mármint pucolót !
Az első kép egy alsó hegesztés ( amit nem szeretek hegeszteni , de néha muszály ) !
A második kép az elhajlott szögvasat a 10 kilós kalapáccsal megküldtem és alá felé hegesztettem 10mm vasat !
Ih 7,2 nehéz tárcsa , az öreg Rába birkózik vele -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3141 üzenetére
Hát igen hibák azért akadnak ! A varrássál nállam nincs gond , már az öcskös sokszor mondja , hogy jó lessz már az , de én azért mindent osszegyógyitok rendesen , nem is szokott utánnam hegesztés letörni ( ha olyan bajos a dolog akkor eltörik a hegesztés előtt , vagy utánna de soha nem a hegesztésnél !
Régen hegesztettem , nemsoká megyünk ki a tanyára és a tárcsára teszek egy sár pucolot mert mindég berakja egy helyen , mert a szögvas tartót ki hajlította , a 10 kilós kalapáccsal valamennyire vissza hajlitottam és teszek neki oda erősítést , meg , hogy egyenes legyen , hogy jól álljanak rajta a sárpucolók , majd csinálok egy fotót !
4-5 nap alatt le esett 65 liter eső , úgyhogy nagy az öröm ! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3137 üzenetére
Igen azt szoktam figyelni , hogy pozitív vagy a negatív kell az elektróda fogónak , a bázikusnak biztos a negatív kell ( azzal sokat szoktam hegeszteni ) és délután megnéztem több dobozt is , és tényleg ott a hullámos jel idáig nem is figyeltem !!
Régen a trafós korszakban minden honnan ( TSz , Gyárak , Olaj kútasok stb) kaptuk az elektródát , és akkor nem tudtuk , hogy van olyan is ami azzal nem megy ( vagy nagyon rosszul ment ) azokat félre dobtuk !! Akkoriban nem voltak inverteres hegesztőgépek , de voltak vállalatoknál dinamó hegesztő gépek ( 15 éve beszereztem egyet , de nem lett megcsinálva , mert gyárilag egy 4 hengeres dízel motor hajtotta , és én át akartam alakítani villanymotor meghajtására , de közbe jöttek az inverterek )
Az én trafóm sem nagy , de egy kicsit nagyobb mint a rövid gatyás képen , azon annyit nevettem , jó volt a tálalás -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3129 üzenetére
Hát ez nem rossz termés , és a csövek is nagyon szépek !! Mi szemesen törjük de olyan kicsik a szemek , mint négy emberibb búza szem !! 1993 óta turom a földet , de ilyen kis szemű kukoricát nem törtünk , meg 2000 - Ben , az első nagy szárazságban is emberibb szemek voltak ! Holnap megpróbálom lefotózni !
-
H-Zol
senior tag
Igen a Német paraszt kap komoly támogatás ti már felét sem , mi itt még csak annyit , hogy azzal együtt fogunk éhen halni , ha így marad az idő , meg a gabona felvásárlási ára ! Itt nállunk ha jól jár az idő a napraforgó 3500 és 5000 kiló között szokott mozogni ,mi most 2400 kilót értünk el , ha nem változik az ára , szinte semmi nem marad rajta , a kukorica 9000 és 12000 között szokott lenni , amit idáig vágtam 4500 és 5000 kiló között adott , ez is csak minimumot hoz ha nem fog változni az ára !!
-
H-Zol
senior tag
, sajnos , hogy ilyen világban élünk , hogy mindent sz@rt árulnak , én is nyúltam már többször mellé, nem hegesztés hanem más téren !
Igen ne sajnáld a kakaót pláne ha szakaszosan ( pöttyözve ) hegeszted , ha folyamatosan húzod neki akkor kell odafigyelni , mert ha túl nagy a Kraft akkor át égetheti az anyagot , de akkor se nincs nagy gond mert szépen pöttyözve betöltöd !
Ma kezdjük vágni a kukoricát ,de ahogy hallom negyed termés van , és olyan apró szemek mint három négy nagyobb búza szem de nemsoká élesben látom !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3121 üzenetére
Én is úgy vagyok vele , hogy legyen neki Kraft , azért is írtam a kollégának , hogy én még tekernék neki !! Én is általában úgy hegesztek mind te , lehet a gatya nem Hawaii mintás , kint dög meleg , törik valami a gépen nincs idő beöltözni mint egy profi hegesztő !!
Mostanában nem igen hegesztettem , aratás után egy kis pihi, közbe egyvégben kert locsolás , most meg kimaradt az ősz , forgó levágva , holnap kukorica asztal vissza szerelése és neki megyünk a kukoricának , szedjük össze azt a kicsit ami lett rajta ! -
H-Zol
senior tag
Én az ijet ha szennyeződés ( mert nállam csak kint szabadban van gáz gond ha nagyon fúj a szél ) az ki ég és jó nagy amperrel rá megyek megint , ujraolvasztom az egészet és jó szokott lenni !!
Nem kérnék a hejedből azzal a gázszeleppel , abban így ahogy írtad régen is elég nehéz megbízni ( az öreg kisipari hegesztőmben 10+ évig csattogott a gáz szelep és most is hibátlanul működik ) ! -
H-Zol
senior tag
Szennyeződés ( rozsda , por , festék ) is így felhabzik , de szerintem is ahogy "Gyöször" kolléga is írja itt lehet védőgáz gond is !!
Én egy kicsit még állítanak a gépen a vízszintes varratot nézve , nagyobb amper , vagy egy kicsit kevesebb drót , ezt gyönyörű laposan össze lehet gyógyitani , de nem rossz
Vágjuk ( vágtuk a napraforgót , semmi nyaralás ), az időhöz képest nem lett rossz , itt három hónapja mérvadó eső nem volt !! -
H-Zol
senior tag
válasz Kicsirics77 #3088 üzenetére
Vannak jó kis gépek, amik egy háznál mindent kielegitenek , nekem egy 220A kis esab inverterem van , és egy Iweld 251A Co és egy hibás magyar kisipari 250A Co ( az még trafós ) ,meg még valahol megvan a régi 50+ kilós trafóm ( ha az mesélni tudna ) !!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3078 üzenetére
Ezeknek a Pakisztániaknak [link] nagyon sok videojuk van , van egy pár videó amiben kételkedek a sikerességében , de viszont sok jó ötletet láttam már tőlük !
A múltkor késés fórumon több felhasználó vásárolt Pakisztánból származó késeket , többek között damaszkolt acéllal is ( több féle és keménységű acél van összekovácsolva ) , és nagyon megvoltak elégedve , ahhoz képest , hogy máshol szinte csak a marha bőr tok került volna annyiba mint itt a kés a tokkal együtt !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3075 üzenetére
Ahogy írod tényleg Nagy vas , 13000 kiló az ön súlya , kár, hogy nem indították újra a gyártását ( a Hun traktor Kft már a 7 - edik darabot újítja fel nem marad semmi csak a váz és a hidak a többi mind új , motor váltó, osztómű , és még automata kormány is kerül bele , ha van rá igény de nem olcsó mutatvány ) !
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3071 üzenetére
a képet ebből [link] a hirdetésből loptam , vettünk egy pár hidat és majd haza kéne hozni , de nem tudjuk , hogy hány kiló , a tulaj sem tudja !!
Én azt mondom , hogy nem messze jár a 2000 kilótól , ebbe még van anyag , tömör öntvény 2,5 méter széles és tele fogaskerekekkel ,van Püspökladányban egy nagy Rába bontó, rájuk írtam Wiberen , el is olvasták és jól nem méltóztattak válaszolni , pedig ott rengeteg Rába szét lett bontva és eladva , mindegy nincs benne pénz és le se sz@rtak
Én nagyon meg vagyok vele elégedve , van alkatrész ellátás még új is , és bontott is , egy igénytelen és olcsó fenntartású traktor , és minőségi munkát lehet velük végezni , a legmodernebb gépekkel is elbír , csak legyen rá pénze az embernek !! -
H-Zol
senior tag
válasz Kicsirics77 #3067 üzenetére
Igen ez egy elkopott tárcsalap , és abból a nagyobb fajtából !!
Túl nagy a távolság közöttünk , másképp adnák neked is !
Traktoros , vagy aki földel foglalkozik , ha van ilyen ismerősöd , biztos adnak neked is ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Az este csináltam , napernyő talpat , mert az a vizzel feltölthető talp az egy vicc ( igaz ez egy olcsóbb változat ) ez már a második
a célnak megfelel , az asszony szépen lefesti és mehet bele az ernyő!! -
H-Zol
senior tag
Helló !
Linkeltd már be , hogy milyet vettél , nem ismerem őket , de szerintem a teljes felületnek el kellene , hogy sötétedjen !
Az automata pajzs is elsötétül az egész , meg a fekete üveg is sötét , sőt ha nem jól illeszkedik és bejut mellette egy kis fény , már az is zavaró tud lenni ! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3058 üzenetére
Akkor felétek is jól lopnak , ha a kamerára is kamera kell !! Mi is várjuk az esőt , mint a messijást , de csak pár liter csepergett , most fejlődik a búza szem , de minden agyon kíván szomjazva , meg a hideg a napokban megint 5-6 fokok voltak reggelente , nem is halad sem a kukorica , sem a napraforgó !
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3054 üzenetére
Olyan 3500W - osom van de abban én sem bízok , de van lakat fogom az megméri az átfutó ampert , mér AC és Dc-t is , de a voltot is meg akarom mérni , hogy változik e , mert álló helyzetben !!
Nem a régi gépet kipróbáltam még két különböző helyen , ott benne van valami gond , ennél az új gépnél minimális állításokra volt szükség , az öreg gép meg amikor rájött az öt perc sehogy nem ment !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3048 üzenetére
Hát így ahogy le írtátok, én is maradok a kézzel beállítós gépekkel
Két napja hegesztek , kombájn javítás , a ferdét is levettük, volt rajta elég sok hegeszteni való , festék , rozsda , habzik , de a vége jó lett !!
A leg idegesítőbb , hogy régi TSz vezetékek és valami nem okés , szerintem ingadozik az áram , mert szépen beállítom , jól megy , tizpercmulva megint kell állítani mert vagy sok , vagy kevés az áram , de holnap beteszek egy áram erősség mérőt , hogy lássam mit mutat ! -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #3045 üzenetére
"Setup" kollégát szívatta meg a munkakábel ( régen járt már ő is erre felé )
Nekem szimpatikusabb a Panelectrode , egyszer kipróbálnak egy ilyen szinergikus gépet , az enyémek nem azok , még mindég ismerkedek az új Iweldel a régi az egyszerű volt A és előtolás és 10 + év alatt bőven tudtam , hogy milyen vastag anyaghoz milyen dróttal hová kell állítani ! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3035 üzenetére
Mi elég jól megúsztuk a fácánt , de láttam több olyan földet amit már vetőgéopel körbe vetették , vagy csak az egyik szélét , de egy ismerősnek egy kisebb darabja van , ő az egészet újra vetette , azt mondta ha ki fog kelni , nem lessz más kiút , kimegy kutyával és vigyázni fog rá ( nem olyan egyszerű ez a mezőgazdaság, mind sokan gondolják !!! )
-
H-Zol
senior tag
Az úgy történik , hogy van 35 hektárt napraforgónk , 3 parcellában és van 2 gáz ágyúnk ( az is csak egy pár nap max egy hétig ér valamit , megszokják ) azokat reggel este másik helyre , más irányba tesszük , de így is rájönnek , hogy az nem puska ! Reggel este teszünk bennük egy , egy kört kocsival ( kihzavarjuk őket ) , ha már nők egy kicsit akkor jön a vegyszerezővel a keseritő cucc ( ide passzol a vicc sírva de csak eszik ) , foglalkozós a történet , szerintem hétfőn , kedden kelni fog !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3035 üzenetére
Végülis nállunk nincs anyi fácán mint nállatok , nem is csinálnak nagy károkat , de viszont a vadnyúl százával van és a napraforgót , képesek hektárakat lerágni ma vetett az öcskös , holnap ketten vetjük , 35 hektárt , és utánna jön a harc a nyilakkal , gáz ágyúk , keserítés , kihajtás ( de vissza megy ) Három négy hét , a rizikós, addig rágja ameddig sima a szára , miután beszőrösödik , utánna már nemigen bántja !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3033 üzenetére
A Fácános hejre , ahol tudjuk , hogy sok a fácán , ott be vetettük 9-10 centire , lassabban jön ki de nem ás olyan mélyre a fácán !! Láttad , azért is töltöttem fel a csoroszjákat , hogy jó mélyre be tugyuk vetni ! Holnap , holnapután , benyomjuk a napraforgót , ma csináltam terepet , és holnap is terepet csinálok , az öcsém , meg veti !
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3031 üzenetére
Na látod egy ilyen szelepet , mind amit te is beiktatták én is ( kellett volna ) kell , hogy betegyek , akkor már a szivattyúból nem tűnik el a víz ! Akarok ígyis , úgyis , még egy kutat furatni a kertbe , mert a mostani az udvarban , van és 60 méteres háromnegyedes tömlővel locsolom a fákat a kertben ! Lehet fúratok két kutat , mert ez már 10+ éve működik !! Csak legyen egy kis időm , mert ez a hirtelen nyár , utánna a majdnem téli idő ki készít , most indulok ki , kombinátorozni egy darabot , hogy holnap az öcskösnek , legyen terep vetni a napraforgót , a hideg miatt nem vetettük el , de hétfőn kedden , ellesz vetve , a kukorica is majd három hete elvan vetve , és 2-3 levélben sárgúlt, a levelek véget a fagy is megfogta , de mostmár ő is beindul !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3026 üzenetére
Jön a második rész !! Ismerős szerint kellett volna a kút és a szivattyú közé betenni egy eggyenirányitó szelepet , mert amikor nekem az a modern nyomáskapcsoló kikapcsolja , akkor nyomás keletkezik a kútfelé is és szerinte lehet szétnyomta valahol a csövet a földben ( szerintem nem , mert ott voltak a golyós szelepek a kútfejen ) , egy ilyen szelepet meg be tudok tenni és akkor nem fog elmenni a víz a szivattyúból , de amit te írtál azok a műanyag cuccok , ha megrepedtek azok is tudnak csodákat művelni ( néztem videókat és ott körbe írják ) , ahogy lessz egy kis időm , bele fogok nézni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3028 üzenetére
"hotkar" neked is írom !
Ez egy Szegedi műanyag kút , 10 + éve megy , egy elpumps 1500B szivattyúval, és rajta egy ilyen modern nyomáskapcsoló van , elejében ( hosszú évekig ) nagy nyomást csinált és kikapcsolt , szinte belerándúlt a szivattyú , két nap múlva is amikor kinyitottam a csapot az rögtön indult , utánna már egyedül is félóránként bekapcsolt , nyomást csinált megint és kikapcsolt , onnantól nem hagytuk bekapcsolva , csak amikor locsoltunk ( nekem a kertbe nincs gond , én folyamatosan locsolom a fákat , az asszony kerekesszékkel, egyik viragtol a másikig , meg a magaságyások között nálla kell a ki , be kapcsolás ) !
Már vagy három éve alig akarta a vizet felvenni , csak levegősen ment , és az a cseles nyomáskapcsoló ha érzi , hogy túl pörög a motor a levegő miatt , leállítja , oda kell menni áramtalanítani és újra és újra mire felkapta a vizet , és a végén már csak akkor tudta felkapni ha a kis csavarnál öntöttem bele vizet a szivattyúba !
Erre tavasszal kiadtam és lecseréltem a kútfejet , béka szelepesre de ugyanaz a helyzet , most csináltam azt a kis tartájt , a felső légtelenítő csavar hejére , de ott nem szívás , hanem nyomás van , úgy működik , hogy megindítom a szivattyút és oda bele fuja a levegőt de semmi , és most úgy csináltam , hogy megindítom a szivattyút a kis tartályon el van zárva a csap és amikor le áll a szivattyú megnyitom a csapot és akkor szív be vizet a kis tartályból és utánna elindul és szívja a kútból a vizet !
Helyes írást ne nézetek mert hosszú lett -
H-Zol
senior tag
Elsőre sikerült
A tavasszal ki ástam a kerti kutat , kútfej csere volt , több ajánlásra nem golyós hanem béka szelepes lett , és mégis elmegy a víz Én kiveszem a csavart a szivattyúból és öntök bele egy kis vizet , és rögtön felkapja , de az asszonynak nehéz , ő többnyire kerekesszékkel közlekedik , locsol , és azért csináltam ma ezt a légtelenítőt , egy olajszűrő a kis tartáj !
Nem tudtam feltenni , mert vagy két órája szakad az eső, de holnap a hejére kerül !! -
H-Zol
senior tag
De egyedül vagyok itt
Alkottam , hegesztettem , ki nem találjátok , hogy mi lessz ez , vagy mégis
-
H-Zol
senior tag
Írtam már , hogy egy 0,8 drótot megfogott a rozsda a két oldalán , nagyon , és amikor onnan jött a rozsdás drót az áram átadó nem csinált rendes kontaktot , és fröcskölt , szaggatott , volt amikor kithúztamn a rozsdás drótszakaszb és levágtam , de ma végre elfogyott
betettem egy 1mm drótot és azzal fejeztem be a csoroszjákat , próbálgattam a gépet vastagabb , vékonyabb anyagokon ,de megy tökéletesen ! Egy 1 mm lemezt is meglehet vele hegeszteni , de egy 0,8 dróttal sokkal egyszerűbb ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3011 üzenetére
Nekem a Co hegesztőn mindég a + van a dróton !
Befejeztük a kukorica vetést és láttam , hogy a csuszócsoroszja eléggé megvan viselve
ott van egy kopott , és egy feltöltött
itt látszik az új hegesztő is , nagyon meg vagyok elégedve vele !
Szépen feltöltöm , egy kicsit megköszörűlöm , kap egy kis élet is , és mehet a napraforgó vetés , a mostani hideg után !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3007 üzenetére
Egy pár éve , valahol olvastam , hogy bázikus elektródával úgy kell hegeszteni , hogy a mínuszon legyen a fogó ! Azóta úgy is csinálom , de azelőtt évekig a + volt a fogó és úgy is jó volt
Ha ki érek a tanyára , rá nézek a dobozra, mert soha nem néztem !
Tegnap leszakadt a vetőgép , de azt nem fogom meg hegeszteni , húzásra szakadt le nem feszitésre, az oldalsó felfüggesztő kar🙈 szar vagy kínai, tajvani , vagy török , mert itt már mindenki gyárt mindent
ami mellette van azt tettem fel , kaptam , az meg békebeli , az nem fog elszakadni , mégegyet be kell szerezzek mert a másik oldalt is a szakadós párja van fent !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Igen és sokan vissza is élnek a három év jótállássál , több fórumon olvastam , de ismerős körbe is megtörtént , különböző gépeket , sarokcsiszoló, ütve fúró, stb , ipari szinten használták és vitték vissza , és vagy a pénzt , vagy másikat kaptak , de olyat is olvastam , nemrégiben , hogy vissza vitte és megalapították , hogy a gép az ipari használattól szét kopott ( elhasználódott ) és se másik , se pénz nem volt
Nekem nincs egy Lidl - is gépem sem , én a Yatós vonalon gyűjtöttem be több gépet , és van egy pár professzionális gépem !! -
H-Zol
senior tag
Helló !
Nekem két Co -gépem van , és egy inverter , porbeles géppel , pár alkalommal hegesztettem , a szomszéd gyerek vett a Lidl ben , egy ilyen [link] gépet , ez nagyon jól megy , itt , ott 30+ éve hegesztek de ez az aránylag olcsó kis gép , egy háztartásban mindent kielégít !! -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2989 üzenetére
Hát mit is mondjak , ez nagyon jó , hiba nincs benne , nekem is tetszik a géped , ezekkel már lehet hegeszteni , igaz kell egy kis hajlam , rá érzés, utánna olvasás, videók nézése , mert aki ezt tanulta és ezt csinálja , az más !
Én sem tanultam , nem is a szakmám , de már gyerekkoromban , meg a régi nagy nehéz trafós gépekkel kezdtem , akkoriban az volt !
Most meg újabbnál újabbak , jobbnál, jobbak , csak pénze legyen az embernek
Én is hegesztek mindennap, mert megindultunk a földeken dolgozni , és hol egy kis repedés , vagy egy kis törés szinte mindennap akad , de ha lessz komolyabb hegesztés , jövök képekkel !! -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2987 üzenetére
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek !
Mind a négy füle a kanálnak alul be volt repedve , kilett köszörűve és szépen függőlegesen vissza hegesztettem , egyik legkönnyebb hegesztés a vízszintes , nincs gond a szálakkal szépen lefolyik !
Szép terjedelmében le írtad a hegesztő viselkedését
Ki próbálnák élesben én is egy ilyen gépet , de látom , hogy jól megy 👍
A Salgó polc összekötőket , amit és amire hegesztettél ismerem , pedig itt nemsokan ismerik , de én hoztam anno tölletek több polcrendszert és mégse nincs hely -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2983 üzenetére
Van egy öreg kanalas rakodónk , a múltkor le tettük a gabona kanalat a raktár elé , mert a fülek ahonnan fel van akasztva , alul be voltak repedve . Most útban volt és tegnap meg hegesztettem őket , az új Co-val de nem a Co részével hanem elektródával !
mostmár megindul a földeken a meló, és ha nem is mindennap , de sűrűbben előkerül a hegesztő[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2981 üzenetére
Egész tetszetős lett az a varat , én is szoktam így járni , nem is ritkán , de addig alakítom , hogy a vége mindég jó , de olyan is van , hogy le vágom és újra hegesztem
A múltkor vettem egy 20 méteres kompresszor tömlőt, a régi az rá volt egy cuclira dugva , de ennek vannak gyors csatlakozós végeji , gyorsan le csaptam flexel a cuclit , nagy nehezen találtam egy véget és rá is hegesztettem , minden fasza rá dugom az új tömlőt elő veszem a lefújópisztolyt és nézem , hogy ennyire hüje nem lehetek , két apa csatlakozó van a kezemben , amit hegesztettem az is apa volt és anya csatlakozó kellett volna oda , na én is úgy csináltam mind te ott hagytam
Holnap veszek anya csatlakozót , mert nincs és újra nekifogok ! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2979 üzenetére
Csak jó lessz az , Március közepe van és a fűkaszát vettem elő, le szedem a borítást , mert nagyon el van belül koszolódva , egy kis takarítás , zsír a fejbe , légszűrő, új gyujtógyertya , és a jövő héten le kell nyomtam az udvart , kertet mert rettenetes nagy , máskor majd április közepén ha kellett a kasza , fejen áll az időjárás
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2977 üzenetére
Ma hegesztettem , elő kaptuk a vegyszerezőt , a téli pihenőből , és látom , hogy a jó Román 65 lovas traktoron csöpög a gázolaj , a magasnyomású cső, amelyik megy a magasnyomású pompától a porlasztóig , annak le repedt az a konikus feje , le szedtem , le vágtam flexel , kaptam valakitől Rába csöveket annak ugyan az a feje, csak a menet az anyán más , annak is levágtam egy végét és rá hegesztettem a rossz vég hejet és mehetett tovább
A hétvégén másodjára megfújom háti motoros permetezővel a gyümölcsfákat, kajszín elvirágzott, őszibarack fő virágzásba van , szilva kezd , és a körte alma is a jövő héten virágozni fog , ja és a cseresznyén is egy , egy virág nyílik !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2975 üzenetére
Már hiányoltalak , gondolom te is elvagy , havazva mint én , hirtelen jött a tavasz , minden a fejemre szakadt , egyszerre !! Én is tolom a taligát , nem csak ő !! Ma sikerült lefújni a kajszínt , mire szinte elvirágzott , és az őszibarackokat is , nem tudom itt írtam e , meghoztam a 21 gyümölcsfát , azok is földben vannak . Van a kertbe vagy 10 kajszí fám, de egy tavaly nagyon sokat termett , most elég kevés virág van rajta , de viszont olyan leveles lett , hogy a szomszédok is csodájára járnak , már február végén jöttek a levelei , itt egy kép
Rajta az idő és a dátum is , a többi meg így néz ki, sok virág , semmi levél !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Lehet , hogy az valami márkásabb gumi volt , itt csak kínai szemetet lehet rájuk kapni , tavajelött nagy boldogan újságolta a boltos , hogy igaz dupla árba de van neki 4 sor vászonos gumija , na mondom akkor abból viszek hármat , be dobom a kocsiba elindulok és át járta a kocsit az a büdös nem is tudom ebonit , műanyag szag de nem gumi szag
Feltettük őket , talán másfél évet ki bírt és megrepedezett , mert ugye nem gumi , hanem valami műanyag keverék és az is kitört
Ja a talicskára vett a múltkor az öcskös valami narancssárga színű tömött gumis kereket , fura nyikorgós hangokat adott tolás közben, ahogy egy kicsit meglapúlt , elég nehezen is lehetett tolni , de az ősszel tele lett pakolva valami nehéz , vasakkal és úgy maradt a hétvégére , hétfőn rá nézek , mondom öcskös ez ki fakadt , képzeljétek be hajlott a súly alatt , valamennyire hejre jött , kirúgta magát, de azóta olyan huppogósan megy !
Sajnos már semmi nem olyan mint régen volt !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nekem van ilyesmi , újkeletű Molnárkocsim , és talicskám is , én már anyi féle fajta külső gumit vettem rájuk , de azok úgy sz@rok ahogy vannak , egy , maximum két év és kitörik , megöregszik , mondjuk én használom is őket , vetőmagokat , alkatrészt , akumlátort stb , minden nehéz dolgot velük mozgatunk meg !
Pont a minap vettem két tömött kereket , azt teszem majd a Molnárkocsiba -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2963 üzenetére
Ez nagyon jó lett ( lessz ) , mint az én nagy gépeim , csak ezen vannak fiókok is
Én a gép tetejére szoktam pakolni , fogók , kalapács , ott van a letapadás gátló , és a kis kézi pajzs is Általában betonon húzgálom , de ha földre kell menni egy gép mellé , akkor ketten , egyik húzza a másik tolja , de ha olyan macerás akkor inkább , megvarrom a kis inverterrel !
( lassan megindul a meló , és akkor lessz hegeszteni való is , most a hétvége a kertre megy el , metszés , permetezés , mert el vagyok maradva , kis százalékkal mondtak pár liter esőt , erre tegnapelőtt éjjel , és tegnap le esett 43 liter )[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2952 üzenetére
Tegnap és tegnapelőtt én is boronaltam ( fogasoltam ) Egy ludláb kapás gép , ami semmire sem volt jó , mondta is akitől olcsón megvettem , hogy szerinte nem jó , de én láttam benne fantáziát , és tényleg nem volt jó , 7,5 méter amikor földbe kapaszkodott , le akarta tépni a 250 - és Rába hátulját , úgyhogy ki szélesítettem 9,5 méterre , vettem új nehéz fogas táblákat és lett belőle egy hasznos gép , volt rajta elég sok hegeszteni való , de ezt még a régi inverteremmel csináltam , ami le égett !!
[kép] [kép] [kép] -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2952 üzenetére
Na meg lett hegesztve a gép , ezek még a jól javítható kategória
Amikor hallom a külföldi ( mindegy , hogy JD , Case , stb ) traktort lovagló gazdákat , hogy 10 ezer euró, néha 15-20 ezer is , a javítása csak pislogok , mint szentesi béka a kocsonyába , a második Rábát 6000 eurojert vettem , 4 szinte új gumi , váltó , osztómű minden fasza , csak a motor kuka , most ősszel lett egy motor és , majd soron lessz a beszerelése ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2951 üzenetére
Megy az anyag spórolás minden téren , nem is akarok ( merek újabb ) kocsit venni , mindennapi autó egy kis Opel Corza , 1,2 ecotech motor 2005-boől ,évi 20-24000 kilométer megy bele , Másik kocsin egy Honda Civic Aerodeck ( ritka példány ) 5 ajtós kombi 2000 - be gyártott , 1,4 motor , évi 4-6000 kilométer megy bele , nekem egyenlőre megfelelnek és a biztonsági öv sem rövid
De komolyan anyi jóval fiatalabb rozsda fészket látok , és jönnek hibák egymás után , mert már úgy vannak megcsinálva , több ismerősöm , panaszkodik , hogy ha egy kicsi meghúzzák a kocsit az , az kiporgetik , utánna több hiba jelző ki gyűlik és mennek a szerelőhöz ! Én mint öreg motoros a hondat sokszor ki huzatom tiltasig ( sokan azt se tudják , hogy van olyan ) és kutya baja , tegnap is nállatok bele nyomtam 420 kilométert , de csak nyugisan mert nem ismerem , hogy hol mérnek!
De ez ugyan így van a szakmában , az új mező gépek , traktorok , jók , jók de igen szajszervíz igényesek , ami nem olcsó, rengeteg szenzor , elektronika , ami egy idő után kezd el potyogni !!
Nekem öreg gépeim , traktorjaim vannak amit , meg tudok javítani , és már az sem olcsó , tegnap is majd egy millió Ft ot költöttem alkatrészekre -
H-Zol
senior tag
Vajon tényleg kicserélte vagy ez már ezt ezzel , a nem épp sikeresnek mondható pisztojal dobtak piacra !!
Holnap nállatok utazok sokat Kiskunhalas, kombájn dobkosár , Petőfiszállás gyümölcsfa csemeték , és végül haza felé Mezőkovácsháza kút alkatrész , szép kis kör lessz ! -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2931 üzenetére
Pont ilyen a kisseb binzelem , ezzel szoktam 0,8 esetleg 1 mm dróttal hegeszteni , tízen + éve megvan de még nem láttam belülről , csak így képeken , pedig megszámolhatattlan kattintás van benne
A kombájnon cseréltem mikró kapcsolót és meg is kérdeztem , hogy tán aranyból van , hogy ilyen drága , és azt a választ kaptam , hogy nem csak titánból és 5 millió kattintást garantál rá a gyártó !! -
H-Zol
senior tag
Ez egy nagyon szép elgondolás 👍, de sajnos sokan nem így látják , pedig ahogy írod , rá mehet , cég hírneve , hát ha nagyobb cég akkor azt nem hiszem , hogy rá megy !
Itt sajnos minden az olcsósításról szól , ilyen világban élünk !
Én ami hegesztöim voltak , ezeket megúsztam , még a kisipari Balatonszabadi Hanyecz féle gépről is csak jókat tudok mondani , az Iweld az meg egyenlőre ép , hogy be lett üzemelve , de az azért más az egy ipari gép igaz az ára is az !!
Felénk csak a kajszín szokott elhagyni az utóbbi pár évben , tavaly előtt volt a legnagyobb gond , akkor alig maradt , tavaly is lefagyott olyan 50%-ban , de ha most is lesznek márciusi , vagy áprilisi fagyok akkor minden lefagy , mivel nagyon meg vannak indulva -
H-Zol
senior tag
Jó , hogy ennyi türelmed van hozzá , de mostmár csak jónak kéne , hogy legyen !
Én úgy vagyok ilyen dolgokkal , hogy ha egy két gyötrelmes nekifutásból sem jön össze , akkor félre teszem , most is van egy két ilyen pihentetett projektem
Más , mezőgazdasági topikban is feltöltöttem , hogy február 24 van és nállam levelei vannak a kajszín fának , és a jövő hétre 18-19 fiókokat mutat és lassan ki is fog virágozni
de az őszi baracnak sem sok kell
Hogy mi lessz ennek a vége , majd kiderül ! -
H-Zol
senior tag
Nekem van három fázis , de a régi TSZ telephelyén van a tanyánk , szét lett darabolva és most vagy 12-15 rész és tulaj van , a régi gépem 3 fázisú, de mindég gond volt vele hol az egyik fázis teljesít alul , hol a másik és a hegesztő nagyon érzékeny rá , úgyhogy az új Iweld 251 az egy fázisú az az 220 volt , így választhatok a három fázisból egyet , de szerintem nagyon jól megy ezt a képet
még a nyáron töltöttem fel , egy tömörítő henger , csonkot hegesztettem fel vele , 1,2 dróttal , ezen az állításon
még mindég , csak ismerkedek a géppel -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2922 üzenetére
Nekem se béka se golyó nem volt benne , hanem ilyen
vissza csapó szelep bújt elő belőle , megkeményedett rajta a gumi és sehogy sem zárt , sőt a kézi pumpa nagyon nem zárt és szerintem onnan tudott szívni levegőt a szivattyú, mert már vagy három éve vacakolt , levegősen jött a víz ! Most bajban vagyok , hogy golyós , vagy béka szelepes ( az oldalon vissza csapósnak írják ) legyen !! Neked sok bajod volt a golyóssal ! Még én is akarok egyet a hátsó udvarba és egyet a kertbe furatni , mert ez az egy van és ezzel locsolunk mindent az asszony elől én hátul , a kút az első udvarban van ! -
H-Zol
senior tag
Te aztán jó nagyot szívtál ezzel a pisztolyal , a következő hegesztő , egy euró csatis legyen , tízen éve , gond nélkül megy
Ma át hívott egy szomszéd , hogy hegesszek neki össze egy disznó ól ajtót, munkahelyen le szabta , van hegesztője is , de azt mondja , hogy nekem jobban megy , a munkahelyről, hozott azt mondja tavaj egy pár elektródát , de nem tudja mi a neve , minden esetre kurv@ jól ment , nem fotóztam , mert siettem , egy PVC kutat ástam ki , vágtam le a kút fejet , mert nem tudtam ki levegőztetni , le engedte a vizet , jó tízen éves
Hétfőn megyek Mezőhegyes re venni újat csak nem tudom a golyós szelep a jobb , vagy ez [link] a vissza csapó szelepes
-
H-Zol
senior tag
Akkor nem 100% , de ipari , az olajosok a kőalojos csöveket tisztítják vele , és onnan hozta , már nem most , egy ismerős !
Igazad van , ha le veszem a dugót rolla , szabályosan gőzöl , kétszer tisztítottunk vele traktor hűtőt , azóta egy hűvös raktár sarkában pihen !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Ez tényleg jó ötlet , nállunk ezt egy maszek sorozatban gyártja , csirke etetőnek ketté van vágva , be van a kupak előtte ragasztva , és szépen deszkából ki van vágva egy talp amelyik körbe öleli a gömbölyű részét is , és facsavarral rá van csavarozva , és még olyan változatot is csinál , hogy pár centinként át fúrogatva , és drót bele fűzve , hogy ne tudják ki kaparni a gabonát !!
Ilyen talpakon vastagabb cső tökéletes ilyen mosásra , áztatásra !
Nekem van 100%-os sóssavam az ha ra csöppen a betonra forr habzik , mint a forralt tej , víz hűtőt savaztam vele , bele öntöm, de pár perc és ki kell önteni belőle és utánna rögtön vizet neki , és olyan a víz hűtő mint az arany ![ Szerkesztve ]