Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Sziasztok !
Azzal kezdem , hogy van egy jó tizen éves kisipari 250 A Co gépem , amiről utólag derült ki , hogy alluminium dróttal van tekercselve , azért is volt olcsó, több okszidácios problémám is volt már vele , megy megy de soha nem ment jól , meg van egy kis 180A Esab inverteres gépem , ő is már vagy 5 éves de ő hibátlanul megy !
Most úgy döntöttem , hogy veszek egy gépet ami mind a két hegesztőt ki váltja , ezt néztem ki [link]
Szerintetek nem fogok vele mellé nyúlni -
H-Zol
senior tag
válasz villifog #1973 üzenetére
Köszi a gyors választ !!
Konkrétan nem Emagéktól vennem , hanem van egy hirdetés 2025 ig van rá jotállás és talán úgy írja ha dolgozott vele 5 óra hosszat !
Nállam nem ipari felhasználás van de mezőgazdasággal foglalkozunk és amilyen jól mennek mostanában a dolgok sok a javítani , heggeszteni váló !
Kopó alkatrészek feltöltése kemény fémmel , a kombájn sem új azon is akad heggeszteni váló, a pótok is törnek repednek a rossz utakon egyszóval nem fog csak ott porosodni !
Holnap felhívom és be számolok ha össze jön az üzlet !!
Még egy kérdés , mert nekem ez új a voltot, miért kell rajta állítani , mert látom a képeken , hogy pótméterrel lehet változtatni -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #1975 üzenetére
Köszi neked is a választ , így már értem, hogy mire való .
250000 Ft lenne az ára amit hirdetnek azért is gondoltam erre !
A 3 méteres pisztoly nem érdekel , mert ahogy írtam van másik Co M és ezen is azon is Euró csatlakozó van és nekem 5 méteres kabeleim vannak két darab is a harmadik az beteges
A pótkocsi vázát , meg komolyabb gépen ha van törés , repedés azt meghuzom az inverterrel bázikus pálcával és az tuti !!
Az árammal nincs gond volt TSZ területén van egy kis tanyánk ott még vannak rendes vezetékek ! -
H-Zol
senior tag
válasz villifog #1978 üzenetére
Reggel több problémám volt és mire felhívtam a hirdetőt , sajnos el adta !
Új guritas lessz megint kell keresgélni , nekem nem gond a 3 fázisú ,mert a másik is az !
Az egy kisipari gyártmány , Siófokon egy villamos mérnök gyártotta őket , de ez már jó 10 éves !
Holnap csinálok róla képet !
Az a baj , hogy belül minden trafó amikből sok szál jön ki alumínium és gondolom megint kontakt hibája van , mert nem mén jól !! -
H-Zol
senior tag
válasz villifog #1978 üzenetére
Nem volt időm elő húzni , de csináltam két képet rólla [kép] [kép] 2010 be lett véve , annak meg már 13 éve , gyorsan telik az idő
Sok 15 kilós drótot el heggesztettem már vele , de most valami kontakt hibája van és már nem akarok vele bajlódni !!
Esetleg ha el meg a mester aki le gyártotta , oda vissza vinni , hogy nézze át ő, amikor megvettem mondta is , hogy akár milyen gond van keressem fel !! -
H-Zol
senior tag
válasz spanglee001 #1991 üzenetére
Ez szomorú mikor egy új gép így indul , szégyelheti magát a gyártó!!
El nem tudom képzelni , hogy mi lehet talán a mágnes kapcsoló
Mert ugye ő az ami kattog benne , ő indítja a huzal tolást is ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz villifog #1983 üzenetére
Lehet , hogy javítanak de nekem két komoly út , mert ugye vigyem , hozzam, meg szerintem ez a gép soha nem ment jól , úgyhogy inkább meghirdetem rossz ként és hátha lát benne valaki fantáziát !
Közben egy Iweld gépet néztem ki már ezt az új IGBT inverter teknologiásat , és kértem töllük ár ajánlatot , majd be számolok a fejleményekről !! -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #1994 üzenetére
én csak az enyém ből indultam ki abba bizony kattog , de szégyen , hogy egy új gép és már nem megy !!
Erre a gépre [link] kértem ár ajánlatot !
Azt írja , hogy 0,8 és 1 mm huzalra való , szerintetek az 1,2 nem megy el benne az a 2 tized enyit számít , mert nekem van 3 -15 kilós 1,2 drótom !! -
H-Zol
senior tag
Na megrendeltem az iweld gépet , 2-3 nap és nállam lessz !!
Be fogok rólla számolni , hogy , hogy muzsikál
Beszéltem a gyárral , simán viszi az 1,2 huzalt , a csomagban 0,8 és 1 mm huzal toló görgő van de nekem tesznek egy 1,2 huzaltoló görgőt is !
Minden munkakábel benne van a csomagban testkábel , hegesztő fogó és 240 A hegesztő pisztoly ! -
H-Zol
senior tag
válasz dellfanboy #2004 üzenetére
Pedig igyekszem nagyon sajnos én ezt nem tanultam , más topikban volt aki a megfogalmazásomba talált kivetni valót de ha gondolod küldök egy pár l betűt eldarabolod és csinálsz belőle ékezeteket
De inkább foglalkozzunk a hegesztésel ez a topik arról szól , várom az új gépet , nagyon kíváncsi vagyok rá !
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #1960 üzenetére
Hát ezzel én is így vagyok , én is majdnem Békés vármegyében lakom , csak rossz helyre tették a határt és én a túloldalon maradtam de nincs is ezzel semmi gond erről mi nem tehetünk !!
Amit írtál az így van én már sok tengert töltöttem fel és úgy ahogy az esztergàlyosod mondta csak rá erősen szabad és ellentétes oldalon , hogy ne húzza el a hegesztés , egy varat utánna szünet a másik várost a másik oldalára és így tovább , de majd ha csinálok ilyet le fényképezem ! -
H-Zol
senior tag
Ma volt időm elő vettem az öreg Co gépet [kép] minden kontaktot át tisztítotam , mindent meghúztam , de nem lett jobb , megy megy de nem jól ! A hálózati dugókat is át néztem , minden rendben van ott is !
Lehet már a tekercsekkel van baj , mert tizen pár év alatt volt , hogy meg lett melegítve úgy , hogy kis szaga is volt !
Itt ágy búza asztal csúszó, azt hegesztettem meg vele az átnezés után [kép] -
H-Zol
senior tag
Menni fog az ( gyakorlat teszi a mestert ) elősször én is két kézzel fogtam a pisztolyt , támasztottam , most meg szinte nem is nézem , félkézzel támasztás nélkül hegesztek !
Vagy 20 évig pálcával hegesztettem, de mióta megvan a CO , azóta csak nagy vastag komoly dolgokat hegesztek pálcával , általában bázikusal , azt sokan nem szeretik mert egyből oda ragad , pedig megforditom a polaritás, a + a test és a - a fogó!! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2019 üzenetére
Egy öreg 14 éves [kép] alu dróttal tekert trafós kisipari gyártmányú gép , tegnap minden kontakt részét át huztam , tisztítottam , de csak nem megy jól !
Igen nincs meg az a sercegő hangja, és úgy megy mint mikor a kocsi alapjáratban nem egyenletesen jár , na ez úgy megy ! Már ki szolgált , úgyhogy holnap , holnapután jön az új [kép] már nagyon várom !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2037 üzenetére
Nem csomagolom ki csak kedden , Axiáléktól rendeltem Hodmezővásárhely , és rendeltem több mindent és valami csak hétfőn ér oda hozzájuk , úgyhogy kedden fogok menni , amikor minden még lessz ! Rendeltem 0,8 as Co huzalt , nyomás csökkentőt , és több mező gép alkatrészt és azokból jön meg valami hétfőn !!
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2024 üzenetére
Előtotás rendben van , már a villany áram is ki lett próbálva , el vittem egy ismerőshöz , ott is ugyanígy megy ! Hegesztés közben mintha meg állna utánna újra indul megint leáll de ezt folyamatosan műveli !!
Ha csak pontokból rakom akkor nem lehet észre venni csak ha folyamatosan tolom neki !
Szerintem valami a trafóval van mert lett már többször meg melegítve úgyhogy jó erős szaga is volt !
Lehet vele hegeszteni de érdekesen megy . -
H-Zol
senior tag
Most néztem , hogy a Linde 30 literes palackom lejárt 2021 be , ilyenkor mi a helyzet ha viszem be cserélni másikra nem fogják ki cserélni
Van még két Meserem azok korgonok azokat nem is néztem az egyik tele van a másik is félig van ! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2043 üzenetére
Azért is gondolom hogy ebbe is a trafó lehet a ludas , mert más már minden ki van zárva !
Télen ha lessz időm , lehet fel veszem Hanyec úrral ( aki gyártotta ) a kapcsolatot és ha nem valami csillagászati árát mond vissza viszem de nekem a két út is 1400 - 1500 kilométer ha akkor tudja orvosolni akkor csak egy út de ha vissza kell mennem érte akkor kettő. -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
Én ilyen [link] korongal szoktam , nem az élével hanem olyan féloldalra , félkörösre koptatom és finoman lehet vele csiszolni , de ha kell hegesztést vagy valamilyen kiálló részt törést stb azt is ezzel de akkor bátran oda lehet nyomni !
A leveles cucból is van több féle szemcsével de azt én sem nagyon szeretem csak nagyon finom munkára !! -
H-Zol
senior tag
Igazad van elszáltak az anyag árak meg a gabona árán kívül minden
Mutatok én neked Botrányosat [kép] ez egy repce vágó asztal amit jövőre át kell fenekelni az egészet ( nagy meló lessz ) az a félgömb amire rá hegesztettem az javító ív hogy a kis repce mag ne guruljon vissza , minden második kasza ujnál csavarozva van és hátul végig 6 csavarokkal !
Azt meg akartam venni 5 méter hosszú semmi extra egy 1,5 mm lemezből van hajlítva , nem volt csak eredeti Claas , már akkor tudtam , hogy nem lessz olcsó de mikor telefonon kimondta a kereskedő az árát megingott a talaj alattam
Kereken 400000 Ft mondtam is , ez vicc az asztalt vettem anno 1 milió Ft ért !!
Így látszik jobban az egész asztal itt még nincs rajta a javitás [kép][ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Ember és ember közt külömbség van
A minap le fujtuk a búza asztalt mert kombájnt asztalt nem mosunk mert rohad azt csakis levegővel fujuk le !
A repce asztalt is le fujtuk de ő úgy is marad , mert írtam is nagy projekt lessz komplett új feneket kap , jó használtan vettük pár éve azóta csak kisseb nagyobb foltokat kapott de most felújítás lessz !
De viszont a búza asztal nallunk minden évben így [kép] [kép] van le téve !! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2059 üzenetére
Köszi a hosszú választ
Így már érthetőbb és ha megszokom nem lessz azzal gond a másikat is tudom fejből, hányás huzal van benne milyen vastag anyagot akarok heggeszteni , már állítom is oda és kész !
Valami kráter feltöltést olvastam mert van a 2T és a 4 T itt úgy olvastam megnyomom a pisztolyt elengedem a gombot és mikor újra megnyomom a gombot akkor tölti fel a krátert , ezt feltöltöm én se perc alatt , egy pár pillanatot hülik és akkor mégegyszer rá tartom és már fel is van töltve !
De sokszor nincs is kráter mert vessz tartom egy kicsit és kész !
Holnap az az reggel megyek a gépért de csak délután érek oda mert dolgom van Makon , Szegeden cserélem a palackot és csak onnan megyek Hódra!! -
H-Zol
senior tag
Ez nallunk is így volt és így szokott lenni csak mi nagy pótkocsikat ujitottunk fel 6 tonnásakat , kérdeztem is az öcsköst mikor az utolsót a méh telepről haza vittük, hogy kelett ez nekünk de meg lett az is csak a két tengely meg az alváz maradt a többit az alját adda erősítéseket , az oldalakat , a rugófüleket mind ki kelett cserélni de most nagyon sokáig jók lesznek !
A minap írtam őszre egy 6 méter széles repce vágó asztalnál kell az egész fenekét ki cserélni , na az sem lessz kis meló!! -
H-Zol
senior tag
Hú de el vagyok havazva , de meghoztam a gépet össze raktam elősször a pálcás részét próbáltam ki 2,5 és 3,25 ős pálcával bazikussal, nagyon szépen megy , nem szakad meg jó!!
A Co részét nem volt másik huzalom felbontva csak az 1,2 es de szépen megy össze hegesztettem elősször két csapágyat , utánna húztam rá pár kordont és végül egy nem fémtiszta 1 mm lemez darabot rá hegesztettem a csapágyra , szerintem nem akarom el kiabálni nagyon jól megy a másik soha nem ment ilyen jól itt a két gép [kép] itt meg a vizsga munka [kép] de lessz hegeszteni valóm és akkor jövök még !! -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2068 üzenetére
Köszi szépen !! Az nállam az Arc Trait lenne a fojtás azt rá toltam max ra és olyan lett a varrat mintha habos lett volna olyan érdekes hullámos de visszább vettem és ott már jó volt ! A másik két potival játszottam egy kicsit az 1,2 huzallal de jól megy vastagabb anyagon is a két csapágyon meg a lemezt is ahogy oda hegesztettem jól ment !
Lessz komolyabb próba de most a mezőgazdaság az első repce vetés alá készítem a talajt , közbe a szilva, ringlo is érik azt is szedni kell a kertet kaszáltam le ma ez a szörnyű meleg is rá tesz egy lapáttal
A hét elején csinálok egy pár próbát és le fotózom !! -
H-Zol
senior tag
válasz tomajer #2070 üzenetére
Én nem megyek bele ,hogy nagyobbat , komolyabbat , mert nem ez a kérés , én a múlt héten vásároltam egy jó drága iweld fogyó elektródás gépet , de ő már tud MMA t is !
Nekem az általad választottak közül az Iweld jobban tetszik itt néztem rólla egy rövid videót [link]
De várd meg a többiek véleményét is !! -
H-Zol
senior tag
válasz tomajer #2072 üzenetére
Az iweld is magyar termék de a belseje kínai mind a kettőnek
Itt van a [link] gyártó oldala , ez 10 Amperral gyengébb , szerintem ez is viszi a vékonyabb pálcát is , nem néztem utánna de munka kábelek ehez is vannak , a másikhoz pluszba adnak egy kis csomag pálcát !
De hátha fel ébrednek a többiek is és adnak ők is tanácsot !!
Még anyit akartam neked írni , hogy egy ismerős a tavasszal a Lidl -ből vett ilyen kis porbeles Parkside fogyó elektródás hegesztőt , már 3 darab kilós huzalt el hegesztett , kerítés , víz melegítő a napon állványon egy 200 literes hordó stb és életében nem hegesztett azzal sokkal egyszerűbb mint pálcával !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2074 üzenetére
Ok mától kezdve elektróda
Én már a 80-as évek végén elektrodával hegesztettem anno még azokkal a kurva nehéz trafókal a TSz - Ben meg a dinamóval , na azok mentek jól , szerintem mentek úgy mint az inverter , hanem jobban!!
Nekem van ithon egy nagy dinamóm, gyárilag 4 hengeres dízel motor hajtotta , de nekem csak a dinamó van , a terv meg volt egy 3 fázisú 7kw motor kelett volna , ékszíj tárcsák , de szerintem ez már csak füstbe ment terv marad
Na én is el kalandoztam , én szeretek elektródával hegeszteni , sőt ha komoly nagy vasat kell meghegeszteni azt azzal szoktam , de majd ha hegesztek teszek fel képeket !! -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2075 üzenetére
Na most jól össze keverjük "tomajer" kollégát ez zseblámpás fórumon is így szokott lenni , be néz a felhasználó és írja , hogy kell neki egy olcsó mindenre is jó lámpa , hát ez azért ott nem ilyen egyszerű nállam az úgy indul , hogy akkor ide minimum 3 de inkább 4 lámpa kell de ez itt azért más , itt a hegesztőnél szerintem egy de az az legyen aminek lennie kell !
De ha neki nincs komolyabb terve , tényleg csak ahogy írta egy két heft ide vagy oda , ha egy kicsit bele jön , akkor az általa kiválasztott két gép bármelyike jó , de ha kerítés , kapu ajtó , mit tudom én virág , szöllő lugas stb akkor már tényleg egy fogyó elektródás és mint ahogy írtad is , jó a porbeles de azért már akkor tudjon védő gázzal is , elősször mehet a porbeles de ha meg tetszik neki akkor csak meg kell venni hozzá a dolgokat és már mehet is a hegesztés[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2078 üzenetére
Erre írok egy ide tartozó témát és egy nem ide tartozót , most ahogy meghoztam az ipari felhasználásra gyártott Iweld gépet nekem mániám át nézni a csavarokat a test csipeszen a vezeték csak oda volt gyengén közelítve vagy 5-6 fogásbol húztam meg erre át néztem a gépen is de ott minden meg volt húzva rendesen , szerintem a test csipesz úgy jön kinából , ok csak csomagolják a géphez , de azért szégyen , mert ha ezt más veszi meg aki elkezd hegeszteni vakarhatta volna a fejét , hogy miért nem megy jól !!
Vagy három éve vettem egy bika kábelt ( áram átadó ) na tavaly nem indult a traktor mondom adok neki áramot a másikról , oda csipeszelem de semmi nézem a csipesz forró meg mozgatom de csak semmi már ketten tartották a négy csipeszt én indítóztam de csak semmi
Komolyabban meg vizsgáltam a kábelt , réz színűre festett alumínium kábel, az érintkező az is rezesitett vas , meg reszeltem egy kicsit és rögtön fém színű lett és olyan sehogy sem volt rá préselve a vezetékre , hogy szinte mozgott benne , na rá vertem én az érintkezőt kalapácssal a rezesített alumínium vezetékre és nagy nehezen be indítottuk és azóta is ott csüng a szögön , és vettem egy rendeset !
Rengeteg szemét semmire való szart el adnak az embereknek ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2081 üzenetére
Az ipari géphez nehéz réz munka kábeleket adtak a test kábel is ez és az elektróda fogó kábel is réz és a fogó is elég jól néz ki de holnap komolyabban meg vizsgálom a fogó érintkezőjét !
Szép darab régi réz kábel , most is lehet kapni de arany árban mérik meg kell nézzem, valahol van nekem is a régi trafós gépemtől !
Én most vettem egy ilyen 60 Amperes szorítós test csipeszt , majd rá teszem a kis Esab gépem kábelére , mert annak úgyis el van már jól használodva a csipesze , annak is réz a kábelje !! -
H-Zol
senior tag
Egy ismerősöm pont egy ilyen [link] Lidl -is Parkside hegesztőt vett és komoly kerítés projektet csinált vele meg, ahhoz képest hogy olcsó nagyon jó megy a 3mm anyag meg sem kottyan neki
Nem nagy tanulás kell hozzá , viszont elektródával sokkal nehezebb , pláne ha sikerül jó nagy jukakat égetni vele de a porbelessel akár milyen jukat simán be lehet hegeszteni !!
Nekem van Co is és MMA is mind a kettő szépen muzsikál a kezem alatt de viszont amit lehet a Co val hegesztem meg , meg mint ahogy " Gyöször " koléga írja , hogy az MMA val ott marad a sok salak mire le vered ki derül, hogy ketté vált a hegesztés de oda is befojt a salak és marad is , újra rá mész akkor már a két anyagot is itt ott ősze hegeszti de csak maradt hegesztettlen , ISMERŐS
Én általában bázikus elektródát használok , nehezebben gyűlik be , hajlamos az oda ragadásra ( reszketős kezüek előnyben ) de sokkal jobban lehet irányitani és kevesebb a salak is ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2102 üzenetére
Nekem van egy jó hideg vágom , azzal szoktam le kopogtatni a salakot , ha meg véletlenül be fojik ami azért már ritka akkor sarok csiszolóval meg igazítom !
Tavalyelőtt vettem egy Yatos akus sarok csiszolót nagyon jó és praktikus
A régi vasak azok még nem ócska vasból vannak , azok az igazi vasak, már írtam mezőgazdasággal foglalkozok 30-40 éves gépek de azok még meg vannak csinálva -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2108 üzenetére
Ha tisztességes az eladó akkor tart egy bemutató hegesztést és az már elég , én egy hegesztőt adtam el anno , nekem is kicsi lett a vevő sem tudott hegeszteni de be mutattam neki a kis invertert az is 110 amperig tudott és az helyett vettem a 180 A Esab gépet ami mai napig megvan és tökéletesen üzemel !!
-
H-Zol
senior tag
Lehet , hogy így nézve igazad van az új az új ! Az áram átadó az kilós cuc száz pár forint én általában 5-6 darabot cserélek a 15 kilós huzalnál ! Pont a minap írtam , hogy megszivtam egy kocsi áram átadó kábellel ( bika kábel ) alumínium ami nem a legjobb és a csipesz úgy volt rá szorítva , hogy szinte mozgott a vezetéken , kínai szemét és elismert üzletből vettem !
A test ha nem csinál jó kontaktot oda fogja magát szikrázni és melegedni is fog a csipesz ha nincs elég test neki , arra vigyázz , hogy mindég fém tiszta legyen ahová oda csipeszeled , ha rozsdás az anyag sarok csiszolóval ki szoktam fényezni !
Én meg minap a cinezéssel kinlódtam minden hova ragadt , csak ahová kelett volna oda nem , turósodott már a cinező hegyére sem ragadt de akkor mint a csatornások meg savaztam és akkor jó lett [kép] [kép] zseblámpát tuningoltam , a rúgot hidaltam át !! -
H-Zol
senior tag
Itt van a nagy kapu [kép] ezt én csináltam , mindég belülről pontoztam össze mert úgy rá lehetett mérni és lehetett ide oda nyomva igazítani akkor kívül is megpontoztam , utánna jöttek az erősítések azok is így be pontozva és utánna át hegesztve de nem huzódott el sehova !!
Ez mind ki nyílik , egyik szárny rá csukodik a másikra négy négy sarokvason !! -
H-Zol
senior tag
Ezt jó hosszan ki fejtetted
Csak az a baj , hogy a vezeték alumínium én úgy tudom azt az ón nem fogja és a csatlakozó is ijen réz színnel futtatott vas , nem réz ott semmi de kavics ki nyugodtan ha tévedek !!
Van nekem ilyen tűzbe melegítős , vagy a mostani modern világban gáz lámpával melegítős kocka réz és hegyesre kovácsolt van benne egy 8mm kör acél a végén egy fa fogó nem tudom mi a becsületes Magyar neve azzal is meg lehet csinálni , mert elektromos nincs csak kicsike, műszerész dolgokhoz , azzal csináltam a rugó áthídalást , arra azért van szükség mert a rugó egy ellenállás és így sokkal nagyobb fényt dob a lámpa -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2129 üzenetére
A kapu 10 méter széles , a magassága változó , ahogy megy a tető szerkezet , a legmagasabb pontja 4,5 méter , egy nagy csarnokon van , mezőgazdasági gabona raktár , és egy kombájn áll benne az elején !
Úgyhogy ritkán van nyitva az is úgy nyílik , hogy a közepén ki lehet nyitni két szarnyát , akkor a kinyitott rész két , két méter az összesen négy méter az többször nyitva van de ott bemegy a rakodó és a traktor is , de amikor a kombájn jön ki be akkor az úgy történik , hogy a bal szárnyát egybe nyitjuk az 5 métert és amikor egyenesbe van az az fut a csarnok falával akkor a 2 méter is sarokvason van azt még beljebb hajtjuk és ott ki van támasztva és a másik oldal a két méter akkor 7 méter nyitva van és ott ki fér a kombájn vágó asztallal együtt
Jó hosszú lett !!
Szélben érdekes , nagyon nagy szélben nem is lehet , de volt már rá példa , hogy jött a vihar és hajtottunk be a kombájnt akkor két vagy ha van három személy nyitja tartja , de akkor már nincs semmi törés egyenesen ki nyitják az öt métert kombájn be és a kapu is be , ez pillanatok műve olyankor[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest