- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
Helló !
Mindenesetre a Co irányban indulnák el ( én tudok elektródával hegeszteni , sőt szeretek is , de azt hobbi szinten megtanulni nem egyszerű ) , azzal egy kis gyakorlással ( videók megnézésével ) könyen bele lehet jönni !
Nekem profi gépeim vannak de a szomszéd gyerek vett három éve egy Lidl - is porbeles gépet , és meglepődtem , hogy milyen használható, kerítést , kaput csinált zártszelvényből , szöllő lugast egycolos csőből , stb ilyen munkákra több mint jó , de ha nagyobb dolgokat akarsz hegeszteni ahová komoly varratok kellenek oda kevés!! Ja és egy kicsit a porbeles jobban fröcsköl, füstöl , de attól a varrat jó és szép is , csak több idő a letakaritása mint a vedőgázasnak , de a védőgázas is fröcsköl szén-dioxiddal jobban , ha kevert gáz az az van benne argon is akkor már kevésbé fröcsköl !
Mi a szándék , mit szeretnél hegeszteni -
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3415 üzenetére
Pár mai kép [kép] [kép] ( nem bírok sok képet feltölteni , mert kicsi a havi tárhely
) ez egy alma és egy Stanley szilva de minden elfagyott , még a szöllő is
, öreg szomszéd nem emlékszik ilyen méretű fagykárra , van még a starking almám a daru Sóvári szintén alma és a naspolya , talán azok ki bírták , mert még nem virágoznak , és az első udvarban védett helyen van két cseresznye , azon is van fagyás , de sok virág fehér maradt !! A repcéről ne is beszéljünk szinte földig dőlt , de pár nap múlva többet látunk , nagy termés már abból nem messz , ja -6,5 fok lett reggelre !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Janusz001 #3416 üzenetére
Sajnos ezek nekem is angolul van , az én Esab kis inverterem egy tekerő van rajta A és kész !
A Co meg ez vanaz első a terülés , a második a drót sebesseg , de hegesztés közben ott mutatja az ampert ( de ki bírja azt nézni
pláne ha egyedül vagyok ) a harmadik az áram erősség !!
Majd jön "makos0078" kolléga, ő jobban vágja!
-
H-Zol
senior tag
Egy kicsit offba sirankozok , reggelre a repce kifeküdt [kép] ez jelentős termés kiesést okoz , és további két fagyos éjszaka jön
, a kajszin szinte 100%-ban elfagyott a múltkor , és most nemrégen értem haza , a kocsi -3 fokot mutatott és kinéztem a kertbe [kép] [kép] [kép] naspolya , körte csungenek a levelei és deresek is , lent a fű és a tyukhúr recseg ropog
, most fog a többi gyümölcs is elfagyni , ez nem az én évem lessz , a búzák is biztos károsodnak , de az csak holnap derül ki , ez úgy néz ki, hogy nem az én évem lessz !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3408 üzenetére
Még a három tekerő is sok , ami az új gépen van , a régit jobban szerettem egy két állású kapcsoló ( áram erősség ) utánna egy 8 állású finom hangolású kapcsoló és a pótméter a drót sebességének , egyszerű mint a fa ék
!
Nállunk kint a telephelyen áram gondok is vannak , régi TSZ kötések , sok kis tulaj , nagy fogyasztások , gabona csigák, hegesztők , eszterga pad , kutak , van asztalos műhely is , takarmány malom stb és egy régi rendszer !!
Sokszor csinálok egy varratot és már a másik várat nem megy jól ( állítani kell ) , de talán az idén a fő vezetékek fel lesznek újítva és remélem , hogy stabilabb lessz az áram ! -
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3410 üzenetére
Gyakorlat teszi a mestert
, jó drót választás és jó beállítás és megy az , ilyen vékony anyagot 0,8 mm dróttal az ideális hegeszteni , meglehet az 1mm essel is hegeszteni de nehezebb , mert ugye vastagabb a drót és nagyobb amperen olvad be és a vékony anyagot elfújja , de fordítva is igaz egy 10-12 mm anyagot 0,8 mm es dróttal is meglehet hegeszteni , de sokkal jobban , szebben kijön egy 1-1,2 mm dróttal ahol tudsz neki ampert adni , hogy jól beolvadjon !!
Ne is mond a látást , már +2,5 olvasó szemüveget használok , ha meg apró dolgokat ( elektronika , élezés , kés fúró stb oda már a +3 kell ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Janusz001 #3401 üzenetére
Akkor jó ha szépen megy a kis gép , nekem is iweld gépem van , csak az enyém nagy , mezőgazdaságban használom , van hogy hetekig áll, de van amikor összejön ( mint most a műtrágya szóró felújítás ) és akkor napokon keresztül használva van !!
A lézer hegesztest figyelem , sok videót megnéztem és nagyon tetszik , hátha előbb utóbb átlag józsikrészére is gyártanak belőle !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
makos0078 #3402 üzenetére
Nagyon szépen megy a gép , tetszik
, közbe videókat nézegettem, itt egy Co és egy elektródás varrat [link] , mondjuk az elektródától nagyon sok függ , a múltkor írtam is egyik ismerősnek hegesztettem wurht elektródával , de az anyira szépen gyúllad és jól megy , hogy vettem is belőle 2 dobozzal , holnap lefotozom !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
makos0078 #3398 üzenetére
" MMA-val szinte esélytelen, vagy kell egy drága gép hozzá: "
Én még a régi rendszer szülöttje vagyok , se jó gép.csak a régi trafók voltak , ha túl magas volt az amper , akkor a testet úgy oldottuk meg , hogy beiktattunk egy rúgót a testkábel és munkadatab közé, és a rugón ide oda téve a testkábelt nőt vagy csökkent az almper ,mert a rúgó egy ellenállás !!
Az 1,8mm elektródával csodákat tudtunk művelni akkoriban is, és egy ilyen csoda géppel biztosan sokkal könnyebb !!
De amióta van Co azóta minden vékony anyagot azzal hegesztek meg , rutilos elektródával szinte csak a kimondottan vastag anyagokat szoktam összevarrni ahová komoly varrat kell ! -
H-Zol
senior tag
válasz
donmackó #3391 üzenetére
Nem ismerem a porbeles gépeket ( az enyém gázos ) de ha beallitom , és 0,8 -as drótot ( amúgy 1mm használok ami mindenre jó , de erre vastag lenne ) teszek bele simán össze hegesztem !
Ha csak gyors kicsi pontokat teszel akkor is át égeti, egy pont jöjjön össze és utánna már arra a pontra kell tartani a drótot !!
-
H-Zol
senior tag
Nem hegesztés téma, azért teszem off-ba , de a hegesztőm is látszik a képen , és a múltkor tárgyalt betonkeverő is
! A múlt csütörtökön reggel egy kis öklömnyi kutya várt a telephejen
( ez egy volt Tsz állat farm , több tulaj 11 , és valami állat korán reggel behajtott , és kidobta az öklömnyi kis kutyáját
, van kint szabadon 4 nagy kutya azok is kidobodtak mind , úgyhogy azok a senki kutyájai és a mindenkié ( vagyis akik okk kint vannak a 11 tulajbok 4 - en etetik őket , a többi nem igazán ) !! Esett az eső, bent a műhelyben ( raktárban ) javítottunk és egyszer csak látom , hogy a raklapra dobott rossz rongyon pihen az új jövevény
[kép] itt egy másik kép amikor megjelent , és az egyik nagy kutyával ismerkedett [kép] , és nem bántják , egyik sem pedig mind nagy 30 és 40 kiló körüliek , gondolom érzik , hogy kicsike , mert ha betéved egy idegen kutya , elzavarjàk , nem engedik be !! Régóta készülök kamerákat rakni , de most jó jött volna , megláttam volna , hogy ki volt az az állat aki ezt a kis csöppséget oda kidobta ( szívtelen állat emberek vannak ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #3381 üzenetére
Ezt úgy írom , hogy nekem nincs hegesztő asztalom
, 3mm lemezből csináltam mezőgazdasági pótkocsi fenekét és az terhelve van , nagyon jó a tartása, úgyhogy a 6mm több mint jó
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3379 üzenetére
Ház körüli munkákra a kis iweld 120-as is megfelel ( de az tényleg kicsike
) , néztem rolla több videót és tetszik !! Nekem egy 140 A Esab inverterem van , de vagy 8 éves , és amióta megvettem az iweld 251-est azóta elég keveset van az Esab használva mert az iweld tud ezt is azt is hegeszteni !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3372 üzenetére
A Rábának párja nincsen !! Csak jót tudok róluk mondani , már többször szó volt rolla , hogy újraindítják a gyártását , egy kicsit modernebb motor váltóval , de mindég elmaradt , de ahogy most megy a mezőgazdaság az euban, el sem bírnánk vele , az idő is mostanában ellenünk dolgozik , így ahogy mi csináljuk családilag így még nem fogunk padlót , de sokan elhasaltak , most is egy elég nagy gazda itt a faluban be csődölt , át adta másnak a bér földjeit és árul mindent traktorokat , kombájnt , gépeket ! Nekünk egy öreg ( 1992 ) Claas 108-as kombajnink van , nemrég voltam nállatok Hódmezővásárhelyen Axiáleknal alkatrészekért és majd másfél millió ft- ot hagytam ott , pár lánc , csapágy stb alkatrészekért , de a múltkor olvastam , hogy a német class gyár több mint 1000 munkást küldött el , mert nincs eladás!! ( sajnos rossz és felfordult világban élünk ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3369 üzenetére
Azt elhiszem , hogy csak volt
, pláne ha ilyen mostani ki könnyített vödör
, régen minden más volt , tartósabb , erősebb , de most már nem az a cél
!! Egy pár éve kölcsön kertünk egy ilyen modern tárcsát , hogy próbáljuk ki , kimentünk jó száraz volt a búza tarló , elengedtem az öreg sárgát
[kép] , de két kerülő után mondtam az öcskösnek , hogy vigye vissza még nem tépjük szét
, marad az öreg ih7.2 nehéz tárcsa ( azt agyon se lehet ütni ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3368 üzenetére
A műtrágya egy nagyon csúnya dolog , szét eszi a vasat egy kettő , pláne ha nincs jól használva ! Nállunk minden használat után alaposan át van mosva és így is jól szét van ( volt ) rozsdásidva , de igaz 40+ éves a gép ! Ma végeztem a hegesztésel és le lett ecsetelve Ro55 el [link] ez a rozsdát is marja és képez egy fehér oxid réteget és arra megy rá az alapozó és festék , így még egy darabig jó lessz !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3366 üzenetére
Sajnos sok embert átvernek ( át vertek ) ilyen és ehhez hasonló csaló oldalak , olvasgattam a hozzászólásokat, még azok is hamisítványok
, ezért a pénzért kap az ember egy hasznavehetetlen forrasztót !!
Én folyamatosan hegesztem ( javitom ) az öreg műtrágya szorót ( már méterekben lehet mérni a hegesztest amit rá hegesztettem)
kivágtam az alját , mert szét volt rozsdásodva , de csak az egyik fele , a következő képen , már be van hegesztve egy 3mm lemez !
holnap ha nem esik , tesszük fel rá a kerekeket , ott is minden át lett hegesztve , perselyezve , új tengélyek , csapágyak ami cserés volt az cserélve a többi utánna húzva stb , van vele meló , de ha meglessz akkor még évekig el fog menni !! ( Az a hejzet , hogy szeretem is ezeket az öreg gépeket megjavítani , és használni , mert az új gépek töredék időt fognak elmenni , ezekben még van anyag ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3362 üzenetére
Ne is mond , ugyanez a helyzet , egy dér kint minden , [kép] tegnapi kép a négy első kajszi virág elfagyott az ötödik lehet , hogy most fagyott el
, ez egy 4 éves fa , itt ezen a képen két öregebb kajszin látható [kép] , sok a vizhajtás a tavalyi fagyok miatt , de direkt nem vágtam le a nyáron őket , és most sem , jó magasra vannak engedve , mert általában fent kisebb szokott lenni a fagy kár, de a jövő héten már meglátszik , hogy mi maradt ( a szomszédban szét terülő alacsony kajszin fák vannak , ahogy néztem tegnap 80% elvolt már fagyva )
Új és tiszta anyagból sokkal szebb hegesztest lehet csinálni , de én általában gépeket hegesztek és azok olajosak , festettek és sokszor rozsdásak is , ha elég vastag akkor inverterrel elektródával szoktam hegeszteni , ő sokkal jobban ki égeti a koszt és szebb lessz a varrat , de viszont találkoztam olyan új anyaggal amit sem ezzel sem azzal nem tudtam szépen hegeszteni ( ki tudja milyen ócska vasból volt csinálva , mi hiányzott belőle , vagy miből volt sok , mert már vas Érc bányászat nem igen van , mindent ócska vasból csinálnak ) !!
Mi családilag mezőgazdaságból élünk , én az öcsém és van egy emberünk is ( apám már keveset segít be , megöregedett , halad a 80 év felé) , nállunk az öcsém az asztalos , tanult szakmája ( a konyha butorjukat és egy szoba bútort ő csinálta , nagyon szép kókusz dió berakásokkal , azok nem nyeklenek meg ha pakolni kell őket, de viszont nehezek , de már csak hobbi szinten dolgozik a fával ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3359 üzenetére
Át siklottam a hegesztő kocsin , most vettem észre
, nagyon jó lett
, nekem nincs kocsim , nagy a hegesztő, kerekeken van , rajta a palack és a tetején tartom a pajzsot , a letapadas gátló sprét , egy fogó, drotkefe meg egy hideg vágó és egy kis kalapács , de szépen lassan kell húzni mert le potyognak , majd csinálok neki egy kis szélét ( a másiknak volt csinálva ) de ez még garanciás , és nem akarok addig hozzá nyúlni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3359 üzenetére
Lehet metszeni , most rendeltem két metsző ollót , egy kis kézit és egy karos ollót, ezek profi szerszámok ( elegem lett a sok olcsó , vacakokból ) !! Nekem elég messze volt a fa iskola
340 kilométer oda vissza !
Ezeknek a képeknek a neve ( szegény ember vízzel főz
)
a múltkor posztoltam , hogy ki tört a műtrágya szóró kereke , de ma a vázon voltak rohadasok , azokat foltoztam be 2mm lemezből , meg találtunk repedéseket , töréseket ( 40+ éves gép ) , de most rendbe rakjuk és még egy jó darabig kiszolgál bennünket ! Elég sz@r hegeszteni mert hiába van lecsiszolva , csak marad egy kis festék , vakrozsda és csap , fröcsköl , kráterek nőnek ki , de lassan halad , holnap kész is lessz ez a része !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3357 üzenetére
, közben kertészet mezőgazdasági topikban ki beszéltük a metszést , az idén egy ilyen [link] cseresznye fát hoztam , ez viszonylag nem nevel nagy fát , ami a cseresznyénél előny , mert őt úgy kell kézzel szedegetni , de más szempontból is nagyon jó fajta , ellenálló , nem reped , öntermékeny , és nagy ropogós szemű !! Írtam már több oldalon , nekem 100 + gyümölcs fám van de az szinte mind más más fajta ( 20+ fajta körte , 10 + fajta őszibarack , 10 + fajta kajszi ( ami most fagy el
, tegnap reggelre is -5 fok volt ) és így tovább !! Innen [link] Farkas családi faiskola , innen hoztam tavaly és az idén is sok nagyon régi gyümölcsfa fajtákat !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3354 üzenetére
Ez a hozzá szólás elég üres lett , mint az én fejem a sok gyümölcsfa metszős videó megnézése után
, sokat olvastam a metszésről , rengeteg videót megnéztem már , de ez egy szakma , és hogy ne legyen könnyű dolga az embernek egyik metsző mester így mondja a másik másképp, a szőlővel ugyan ez a helyzet !! Most azt tanultam , hogy alma , körte , cseresznye csak sudáron ( egy egyenes központi tengely legyen felfelé, és rajta kar ágak és ág emeletek ) , majd másik topikban is megkérdezem , itt egy 6 éves cseresznye fám
[kép] ez két ágú lett, az újabb videó után ahol jelöltem , ki kéne vágni , mert a két ág konkurál és így nem megy a fa jól !!
-
-
H-Zol
senior tag
Aluminiumot nagyon kevesen és kevés helyen hegesztenek , az nem elég , hogy alu nagyon sok féle fajta összetételből áll ( puhább , keményebb , még keményebb ) ! Anno vagy 25+ éve egy igazi Orosz Druzsbám ( láncfűrészem ) volt , és ki ütötte a karter alját a főtengely, több helyre elvittem de nem tudták meghegeszteni , szét fújta az egészet ( igaz még akkor nem a mostani modern teknokogia volt , hanem rutilos alu elektróda ami eggyenáramot igényelt , nekem még akkor trafós hegesztőm volt ) !!
-
H-Zol
senior tag
Az alu hegeszteshez én sem értek , de a motorommal volt egy kis baleset és a lábtartók le törtek , elvittem egy műhelybe ahol előtte egy alufelnit hegesztett a mester de az nem hőkezelt utólag semmit , meghegesztette szépen ív hegesztővel és kész volt !!
Szerintem szépen lassan hőlégfúvóval kaparóval le jön , de itt egy kis segítség [link] , én kombájn , traktor oldaláról kis gáz lámpával szedtem le , meg égettem drotkeféztem , megint égetés megint kefe és szépen gyorsan le is jött , de azt ígyis úgyis újra festettük ! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3334 üzenetére
Ez nem kérdés , hogy rá van e hegesztve
, nem is akárhogy !! Nagyon sok ki folyt hátul a kis ablakon , utánna a rács melett le lett mászva és lapáttal , vödörrel a kis ablakon ki lett küldve , alatta meg ott volt a rakodó kanala és azzal küldtük át egy másik szóróba !!
A metszésel nincs gond ha megindul a fa , sőt kajszit , őszibarackot nem is szabad nyugalmi állapotban metszeni , mert nem tud védekezni és bizonyos vírusok elpusztítják a fát ha nem tudja kivédeni !! Ahogy olvasgatok , videókat nézek , egyre többet ajánlják a zöld metszést ( van is egy ismerősöm akinek van gyümölcsöse , ő szinte egész évben mec , mindég ott van az olló a zsebben , és ahogy járkál és lát egy nem megfelelő ágat , rögtön le is kapja) !!
-
H-Zol
senior tag
Látom senki nem hegeszt , na majd én fogok nemsokára
, nagyon mutatta az esőt és erre elszórtuk a repcére , búzára a műtrágyát , az utolsó darabot nyomta az öcsém amikor telefonált , hogy ki feküdt az öreg szóró ( 40 év körül van ) tandem kereke [kép]
, ez nem a mi napunk volt , szinte 3 tonna volt benne , kértem egy másik szorót ismerőstől és átküldtük bele az anyagot !! A héten várjuk az esőket , még fákat metszek ahogy az idő engedi , de a jövő héten talpra kell állítani az öreget , úgyhogy lessz fúrás , faragás , hegesztés !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3330 üzenetére
Már ha nem hegesztünk , akkor betont keverünk
!
Nem tudom a nevét de egy nagyon rendes koma volt a GPS házhoz vitt , egy rendezett ház , szépen meg metszett gyümölcs fákkal ( volt egy hatalmas öreg cseresznye fa amire emlékszem , mert az érdekelnekem is van ithon a háznál 100+ gyümölcs fám , a múltkor írtam is , hogy megint hoztam jó régi fajta kis fákat ) . Délelőtt lőttem három képet [kép] [kép] [kép] , a szejjelséget ne nézzetek
, nem mai darab , de nagyon egyben van , de azóta sem lett használva amióta kész lett a csarnok . Van még egy csarnok vázam 16x30 méteres , de ahogy dübörög mostanában a gazdaság nem bírjuk felállítani , de ha egyszer össze jön akkor megint előkerül az öreg keverő !!
Utóirat : az a másik csarnok váz is tölletek van Kiskunmajsáról -
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3324 üzenetére
12 éve építettünk egy csarnokot ( gabona tárolót ) , két év alatt a földek melett , semmi szabadidőm nem volt , se szombat se vasárnap
[kép] ez egy kép belülről, amúgy 12 m széles és 40 m hosszú , itt a kapu ( én hegesztettem azt is ) [kép] [kép] , ez a fel szárnya kinyitva , kettőbe nyitódik , de a másik szárnya is kinyílik , úgyhogy a teljes 12 métert ki lehet nyitni !! De elkalandoztam, rendelni akartuk a betont az aljának és a falaknak de olyan csillagászati árát mondtak, hogy mi kevertük meg , tölletek ( Békéscsabán ) találtam hirdetésben egy 3 talicskás békebeli beton keverőt , 30 méter három fázisú kábellel, nagyon jó állapotban 60 ezer Ft volt, egy kicsit levan pakolva , de holnap lefotozom nektek
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3321 üzenetére
Anno jó 25 éve vettem egy szlovák gyártmányú betonkeverőt ( igaz nem volt olcsó ) , a mai napig használatban van , betont is elég sokat kevert , de mi azzal csávázuk be a búza vetőmagot , évi 350-400 negyven kilós zsákot keverünk be vele !! Találtam két képet , amikor még magasitottam 23 év után
, hogy könnyebben alá menjen a zsák !
Azt hittem , hogy majd inogós lessz de nem , a 40 kilót simán keveri , betonozáshoz , levettem a magasítót !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3319 üzenetére
Nekünk van kint a tanyán egy két konyha szék, és csinált az öcskös három kis sámlit , azokat nagyon sokat használjuk ( javításoknál , hegesztésnél , mezőgép , eke , vetőgép, kombájn , pótkocsik , stb ) ,de sokszor olyan helyeken kell hegeszteni , javítani , hogy akrobata képzés kellett volna előtte
( az ősszel olyan helyen kellett hegeszteni a kombájnt , hogy szinte fejjel lefelé lógtam és látni is úgy láttam , hogy két tükörből ment a mutatvány ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3317 üzenetére
Az nem jó , anyumnak fájnak nagyon a térdei de ő már lassan a 80 év felé jár , nekem a vállaim és a csuklóim , de csak télen és idő változásokor ( a motorozás a sok rossz időben , nem számított se fagy se hó, nyomattuk neki ) !!
Az asszonynak van egy kinti konyhája ( töpörtő , lángos stb sütéshez , ott nem számít
) , van ott egy ilyen állítható bár szék , a múltkor azt mondja , hogy már nem marad fent , mondom neki , hogy mindjárt rá nézek , és egy pár önmenetelős csavar megoldotta , most délután megint baja volt , azt mondja , hogy úgy nyikorog és idegesíti ( kell egy új , na de ebbe a nehéz világba nem dobáljuk a pénzt
, meg amúgy is régen hegesztettem
)
Itt a remekműegy kicsit rozsdás de a célnak megfelelő, látszanak a csavar rögzítsék , és nem a csőnél nyöszörgött hanem mellette ,ott ilyen dupla falú préselés volt , de már csak volt , mert össze gyógyítottam , nem a legszebb mert elég vékony anyag és 1 mm drót van a gépben ( az előbb csináltam ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3312 üzenetére
Köszi , megnéztem a videót , nagyon szép hely ! Sajnos nállunk olyan van , hogy a páromnak térd felett amputálva van a jobb lába , mű végtagot használ , de az nem olyan egyszerű mint ahogy azt sok ember gondolja ( de nem ám ) , és a másik az árak , sok ember álmában sem gondolná, hogy ezek milyen árban vannak , ( érdekességnek be teszem nektek , ez egy futó talp és használtan 1250$ [link] , egy komolyabb térd ízülettel nem is hergellek benneteket
) , na elkalandoztam , rövid távon megy a hegy , lépcső is de nagyon fárasztó, úgyhogy sajnos az ilyen szép helyeket ki kell hagyni , de azért sok szép helyet megszoktunk látogatni !!
-
H-Zol
senior tag
Google térképen beírod , hogy. "Expo Market Jackson" , ez egy hatalmas nagy bazár ( piacra hasonlít , rengeteg minden árus , áru , ott minden van
) , na ott több helyen sütik és jó, de minden Aradi piacon kapható, és sok étteremben is elkészítik !!
Tegnap , felétek jártam[kép] , Szentkirályon voltam gyümölcsfákat vásárolni [kép] vettem is rendesen
, Farkas családi faiskola , sok régi fajtájaik vannak ( már voltam nálluk ) !!
Nem is nagyon merek írni "dellfanboy" kolléga már itt is le hordott a helyesírásom miatt , pedig én igyekszem , de engem sajnos más nyelven oktatták és be be csúszik egy egy hiba!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3310 üzenetére
Akkor te már kostoltad a túrós kapros lángost
, a Bihari hegység ( nagyon szép ) , ott még nem voltam de sokat elmegyünk a Bihari hegyekbe , van úgy , hogy csak egy két napra , ha jól belehúzok kétórás út Arad megyéből a Bihari hegyekig , szeretem a nyugodt járatlan utakat ( az öreg Honda Civic Aerodeck - el sokszor elég extrém utakat bevállalunk , tavaj felmentünk a Bihar tetőre , két terepjáró is ki volt feküdve az úton , a kövek kiszúrták oldalból a gumikat , olyan hejre csak olyan gumival lehet menni ami talpon áll , ne legyen oldalt behajolva , majd nézek egy két képet a gépen ) !!
-
H-Zol
senior tag
a mértékkel vigyázni kell , egyszer én is úgy jártam ( ez is román specialitás ) a lángos belsejében tesznek kapros túrót , toros kapros lángos a neve , az utolsót már csak a szemem kívánta
! Itt már nincs baj a határon , simán lehet jönni menni , tegnapelőtt voltam alkatrész ügyben és ismerősnél , de se egy vámos se egy határőr , kihalt az egész vám !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
domerator #3305 üzenetére
Mi itt bele születtünk ( sajnos ) , és itt mindenki ismeri , nállatok kevésbé , én is szeretem , de a legfinomabb falunapok , vásárok , piacokon , ahol nagy parázson és sok sül egyszerre , mustárral nagyon jó
, nállatok meg hurkát kolbászt szoktam enni , de ott is ott jó ahol nagyban sütik vásárok , szoktam menni Mórahalom , Kistelek , Rúzsai vásárokban
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3300 üzenetére
Engemet is a szerkezet fogott meg ( hogy milyen egyszerűen lehet lejjebb feljebb tenni ) , amúgy is elég ritkán vannak a pálcák rajta , a Románok egyik nemzeti eledele a "Mincs" [link] le bújna közte
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3292 üzenetére
Itt nállunk látod mindent lehet
Ez egy állami intézmény , ahol a kórházi orvosok bérlik a rendelőket ( szerencsére én belül a rendelőben nem láttam , hogy mivel fűtenek ) és ha megnézed az első ajtó , ott voltunk mi oda nem megy be a gáz , pedig az is rendelő, de végig figyeltem , szinte minden rendelőbe bemegy és mindnek külön gáz órája van, és ez ahol fotóztam ez egy kis szárnya az emeletnek !! Szerintem az egész épületben biztos van vagy 60 gáz óra ( mi a 28-as rendelőben voltunk ) !
Nálunk heileg tavaly az önkormányzat a tűzoltók és a villanyszerelők közösen leszedték a fölösleges kábeleket ( 5 különböző kábel Tv vezetékei is fent voltak amik már rég nincsenek , az árokparton mindenütt tele volt ledobott kábelekkel, most aránylag itt rend van ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3291 üzenetére
Pasz , pedig én élőben láttam , és mégsem tudtam kinézni , csak azt , hogy nagyon durva pólusos , ripacsos a hegesztés
!!
De szerintem nem menetes , mert a menetnek kéne egy kis egyenes hely , de itt a hegesztésnél már rögtön kanyarodik !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3289 üzenetére
Igen azt a kilátót én is láttam élőben ( most új út van ott , tavaly ahogy arra jártam rengeteg Magyar motoros és autós kiránduló járt arra , de itt [link] veséztük ki
!
De ez egy gáz vezeték , ilyen helyen profi hegesztőket kéne alkalmazni , de ezt egy inas csinalhatta -
H-Zol
senior tag
Ezt látnotok kell
, ma Romániában egy aránylag öreg orvosi intézményben voltam ( anyossal ) , amíg az orvos vizsgált én nézelődtem ( nem volt szinte senki ) , itt egy kép
felfut a fő gázvezeték az emeletre , és minden rendelőnél külön gáz óra , szép tisztaság meleg , minden rendben volt , az orvos rá ért én meg nézelődtem még a folyosón amikor észrevettem ahogy a fő gázvezeték felfut a könyök hegesztve van , rá kellett nagyítani , a fény se volt megfelelő, de ha ti is ránagyítatok a lényeg jól kivehető
ki mit szól hozzá
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
#20584850 #3285 üzenetére
Tudom , hogy porbeles volt a téma , csak a kolléga írta hogy az íveld huzal az jobb ere írtam , hogy az Esab elektoda a nyomában nem ér a whürtnek ( amiket te írtál azokat nem ismerem , itt nem nagyon kapható Románia ) !
Én szeretem az elektródát is , komoly nagy varratokat inkább azzal csinálom ( mondjuk eltörik egy gép váza , vagy a 4700 kilós öreg Rabewewrk ekén kell hegeszteni , ijeneket bazikus elektródával vissza gyógyítom és az örökös lessz ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
makos0078 #3281 üzenetére
Több rutilos elektródát kipróbáltam már ( utoljára Esab volt ) és a múltkor egy ismerősnek kellett hegeszteni ( sarok vasakat , függőleges hegesztés , ami neki nem áll a kezére) , mentem hozzá , már ott várt a hegesztő és egy pár darab ekektroz , felvartam neki , de az olyan jól ment ( könnyen gyulladt , nem égett félre stb ) , hogy álom volt vele hegeszteni !! Mondom neki , hogy mutassa meg az elektróz dobozát , csak mosolygott és mondta , hogy a sógora hozta a munkahelyéről , de csak egy pár szálat !
Utánna let nézve és Whürt 2,5 elektróz volt , meg is rendeltem , holnap jön meg , majd lefotozom nektek is ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3266 üzenetére
Akkor te ezért vetted , hogyha valaki megkérdezi , hogy neked van mágnesed
, akkor tudjad azt mondani hogy van
!!
Amikor a nagy vas vázas csarnokot építettük akkor sokat használtam , tartotta a szellemeket amíg kifurtam , a kapukat ahogy hegesztettem zártszelvényből azt tartotta , de a méteres is mindég ott volt , hogy nehogy elhúzódjan , meg ha földön is ha hegesztek akármit , odalököm , hogy ő fogja mert nekem az egyik kezemben vágya fogó , vagy a pisztoly a másikba a kézi pajzs, jó ha oda kell pontozni addig megfogom és oda lövöm pajzs nélkül !!
-
H-Zol
senior tag
Tudom , hogy miről.bedzelsz
, mi kis családi gazdaságban dolgozunk ,és mi csinálunk mindent az elejétől a végéig !! A kombájnt , az asztalokat , vetőgépeket igényesen szoktuk eltenni , kifújva le kenve zsírozva , ahol kell festve stb , mert mi dolgozunk vele !! De én is ismerek olyan gazdát ( gazdákat ) amibe te is beleszaladtál
!!
-
H-Zol
senior tag
Én szeretek fújni
, de anyi sz@r festő pisztolyt kipróbáltam ( kölcsön is kaptam , vettem is ) és egy pár éve Mórahalmi vásárban vettem egy használt Profi pisztolyt , na azzal öröm dolgozni
!!
A kombájn búza asztal kint van az ég alatt , és ahogy vége az aratásnak , minden tükör fényes rajta , és egy kompresszoros portalanítás után ( nitrós ) kocsi festékkel lefújom [kép] !
Ahogy vége az aratásnak megint fém fényes , és ez minden évben így megy , le van festve !! -
H-Zol
senior tag
Az a legjobb az ecsettel fújás , két sorral lekenni az a tökéletes !!
Nállam a gázosnál nincs ilyen gond , sokszor olyan rozsdás anyagot hegesztek és nincs vele baj , amivel van az a festék, sokszor gépeket kell hegeszteni , ahová nem férek oda leköszörűlni , na az belegázosodik a hegesztésbe és lesznek nagy vulkánok
, de rá megyek olyankor meg egy sorral , jó nagy Amperral és tökéletesen összegyógyúl
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3231 üzenetére
Nekem van két vas kecske lábam ha olyat hegesztek ami rámegy akkor azon szoktam de van úgy , hogy össze tolom őket és dobok rá deszkákat ! De mint írtam az előbb a lég lehetetlenebb helyeken , kombájn belsejében , alatta ( az fasza
) , pótkocsi alatt , gépeken stb hegesztek , és ott nem állíthatom jó pozícióba , azt ahol meg ahogy van azt úgy kell kivitelezni !!
-
H-Zol
senior tag
Én is kíváncsi leszek a válaszokra , mert nekem se nincsen hegesztő asztal , igaz én sokat nehéz gépeket , mezőgazdasági szerszámokat hegesztek , azoknak meg jó nagy asztal kellene
!! De tényleg sokszor jó volna egy asztal , hogy ne a betonon ( földön ) keljen hegeszteni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3227 üzenetére
Ez tavaly nyári kép
Használtan ( de szinte új ) állapotban hozta be valaki Németországból 7T , és tölle vettük , ha nem hasad , akkor vágja
!!
Ha nagyon srég a vágás akkor figurákat csinál , de amúgy a két szorító karon , vannak fogak és elég jól megtartja ( ma is hasogattam vele )
Ez a 12mm anyag volt a portán , és ebből csináltam , ez jó masszív!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3223 üzenetére
Hát ez az amit nem tudok
, a nyáron lesz két éves a gép , de még mindég ismerkedek vele , teszek ide egy pár régebb feltöltött képet !
Ezt 1-es dróttal hegesztettem [kép] [kép] és ezzel az állítással , a következőt 1,2mm és dróttal [kép] és ezzel az állítással [kép] ,de ez kint van a tanyán , egy volt Tsz állat farm , ahol most 15 tulaj van , és nekünk is van egy kis rész ( a tanya ) , ez a gép 220V megy , a régi gépem is megvan ( 10 + éves ) de az ipari árammal megy 380V , de ott kint öreg vezetékek kötések vannak és nem stabil az áram , azért lett az új gép 220V-os , mert a régi sokszor nagyon rosszul ment !!
Sokszor nem megy jól ez a hegesztősem , akár hogy állítom , és csináltam egy ilyen [kép] három fázist leágaztattam egy , egy pozitív és a negatív mindegyikben belemegy , és át dugom egyikből a másikba és már jól megy ( elég nyögvenyelős, de tavaszra van tervbe véve , hogy meglessz igazítva a villanyhállózat , ott kint ) !! -
H-Zol
senior tag
El is felejtettem , csütörtökön megcsináltam a fa hasogatom asztal magasítását , ( mindég egy palló lett oda téve , de elcsúszott eltört , és most megmagasítottam egy 4 centis U vas és rá egy 12 mm vas lemez ) !!
1mm dróttal hegesztettem , tegnap , tegnapelőtt hasogattam is vele , jó lett
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
makos0078 #3215 üzenetére
Így van hegesztővel könnyű ( könnyebb ) hegesztő csinálni
, annyi sok állat videó fent fény youtuben , ha van időm , kutakodok köztük , sokszor jó ötleteket is látok !!
Az idén még nem hegesztettem , de ma össze szedtem az anyagokat a fa hasítóm asztal magasításhoz , holnap ha minden összejön meg fogom hegeszteni !! -
H-Zol
senior tag
Ezt [link] csak érdekességként ide teszem , ez is hegesztő
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3206 üzenetére
A hidraulikus satu az nagyon jó
, én is sokat szoktam alkotni , de azzal kemény meló van , ha valaki meg akarja csinálni ( de igényesen össze lett rakva ) !
Van egy 6,5Tonnás talpon álló fa hasítóm , de a 30-35 centis kuglit nem hasítja végig, mert alacsonyan van az asztalja, mindég tettem alá egy palló darabot , de vagy eltörik , vagy férecsúszik , és meguntam , ma kaptam egy 12 mm vastag lemezt ( kazán lemez ) 35x40 centis és a jövő héten összehozom az asztal magasítást , hegeszteni fogom, máj lesz egy két kép is !!
-
H-Zol
senior tag
Rohadjonak meg , felénk is sok betörés volt az ünnepek alatt ( kifigyelték , hogy ki nincs otthon és kipakolták őket ) , a másik utcán kocsit le kerekeltek, a másikon nem volt jó a gumi , arról a tető csomagtartót szereltek le
Én is többször kimentem az ünnepek alatt a tanyára de nyugalom volt ( igaz van kutya bőven) !!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3199 üzenetére
Ha neked idáig porbeles volt , akkor tudod , hogy fújni kell , nekem mindég gázos gepem volt , van ( az öreg gépet szinte 10 évig nyúztam ) az új gépet meg másfél éve vettem , de még mindég ismerkedek vele
!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
donmackó #3195 üzenetére
Na most megfogtál
, porbeles gépem nincs , nem is volt , nekem gázos van azt kell fújni , és régen volt szilikonos spré ami ha már kopott volt az áram átadó, belement és rossz lett a kontakt és még meg is szorult a huzal , és ha lent a motornál a görgő feszítő rugó, egy kicsit jobban megvolt húzva , a drótot belegyürte a pisztoly kábelba
, de mostmár vannak szilikon mentes ( víz alapú ) letapadás gátlók , azokkal nincs ilyen gond !!
Nállad lehet elvan kopva az áram átadó, és csinál egy szikrát és egy kicsit be ég , vagy új áramátadóval is így viselkedik ( azok 100 pár forintos tételek és időnként cserélni kell ) , én már érdem ha szaggatva megy már dobom ki ( vagy kézzel ha nagyon mozog benne akkor is kuka !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3189 üzenetére
Régen jártunk erre
, akkor a kolléga elektródát fanatikus
, én úgy vagyok vele amit meg tudok oldani Co - val azt azzal oldom meg , de viszont ha egy nagy vas húzatója , vagy Nagy nehéz gépen repedések az már elektródával szoktam össze gyógyítani , nem az mert megtudom szinte az akármit is hegeszteni elektródával ( a 80-as 90 - es évek elején csak az volt ) , de Co val sokkal egyszerűbb, gyorsabb és minőségi munkát tudok csinálni !
Karácsony , szilveszter közt voltam nállatok , nagy vasat hoztam[kép] , két Rába hidat hoztunk !
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3188 üzenetére
Jó géped van
, végignéztem a videót , jó volt nézni hallgatni
, én télidőben nem igen hegesztek , mezőgazdaságot nyomjuk , és most téli pihenő van , de rá kell vegyem magam , meg a tavasz előtt , mert ültettem a tavasszal egy pár tő szőlőt, és akarok csinálni nekik egy lugast !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3186 üzenetére
Nekem csak gázos van de majdnem ugyanaz , tavaj ahogy megvettem a három pótméteres gépet gépet , én is kezdtem utánna olvasni , írni , fényképezni a jó beállítást de a végén füstbe ment terv lett mert ott kint a telephejen elég nagy az áram ingadozás és hol jó volt , hol nem !! Mostmár mint ahogy írod oda tekerem és jó , de ha nem még egy kicsit tekerem ide , oda
, az a szép hercegnő ( szalonna sütős) hang legyen meg és akkor jó!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3175 üzenetére
Ne is mond , úgy felmentek az alkatrész árak , mintha , aranyat , gyémántot meg ki tudja , hogy mit termelnénk , de nem , kukoricát , búzát , repcét termelünk amit idáig röhej árba vették meg ( most hogy már nincs olajos repce , napraforgó , most ment az ára a menyekbe
, kétszáz tíz , húsz Ft kilója , idáig amikor megtermett és oda adtuk 130-40 Ft volt ) ! Én ( mi ) még az öreg gépeket megjavitjuk de aki belement az új teknilógiába ők veszik az új alkatrészt és jön a szakszervíz ( hát azok is oda adnak minden számot az órabérhez , sőt a kiszállás is egy nagy összeg) ! Ha már így bele mentem
ismerős aránylag öreg JD traktor 20 + éves , 170 lovas , a kipufogó komplett szét égett ( már a hegesztés hegesztés hátán sem tartotta össze , kérték több hejröl ár ajánlatot a legolcsóbb 1780$ , könyörgöm elhiszem , hogy dupla falú , körbe rács és szép fekete , de akkor is egy kipufogó ami lemezből van , de nem volt mit tenni megvették
Az öreg 250 es Rába Steigeren pár éve cseréltem maga a hosszú cső a könyökkel 25000 Ft volt , a vége ami komoly anyag ( kibír 2-3 csövet ) és rajta van a záró kupak amit a kiömlő füst
nyit ki az egy húszas volt , de biztos most az is drágább de messze jár a JD-től !! Még egy napra valóm van szántani , de holnapra esőt jósolnak ami kell is nagyon !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3173 üzenetére
Ez nállam is így szokott lenni
Most is van több nagyobb projekt a sok kicsi melett , az egyik , van egy 6 méteres , gyárilag szója asztal , amit az osztrák ( mert onnan lett véve ) átalakított repce asztalnak, két oldalt kaszával , idáig minden stimmel de a repce vágás végére a behordó csiga közepén van , ha jól tudom 4 sorba 5 darab bedobó új , 20 darab , amik ki be járkálnak , amiből már csak egy pár darab maradt az aratás végére , úgyhogy ígyis úgyis ki kell venni a csigát belőle , mert elrozsdásodott a feneke , na az lessz egy nagy projekt mire az a nagy feneke el lessz távolítsa és ahogy számoltam kell 5 darab 2x1,25 méteres tábla , az 1,5 mm vastag lesz , na ott lessz mit hegeszteni!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3171 üzenetére
Én a négyütemű wartburgal voltam így , hogy az új rendszert le szedtem vagy kétszer ( a földeken meg volt rá saját gyártmány , vastagabb cső és egy hátsó dob ) , de az már a múlt , mindent csinálni kellett volna , motor , kasznizás , festés , kuplung , féltengelyek stb , megvan még az öreg , de kíván véve forgalomból , még úgy nyüstöltük a földeken de mostmár úgy csúszik a kuplung , hogy el sem indul
Egy nagyot mosolyogtam amikor írtad , hogy télen ha lessz időd
, legalább is nállam ha két évig egyvégben tél lenne , az is kevés volna amit betervezek télire , pláne ha hidegebb a tél , akkor át napoljuk tavaszra , az meg mostanában olyan hirtelen jön , hogy az se tudjuk hol a fejünk !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3169 üzenetére
Nállam is így van , látod ott is oda hegesztettem a menetet
!!
Pár éve lerohadt a kipufogó cső az öreg 108-as dominátoron ( tűzveszélyes ) , hívom axialt , azt mondják , hogy nincs csak eredeti , nem emlékszem , de százezer nagyságrendű pénzről beszéltek egy 60 mm átmérőjű, kb két méter és van benne két kanyar , csőröl ( mondtam is nekik ha valami nemesebb fémből volna meg érteném , de ez egy sima cső) !!
Vettem 9000 Ft két és fél méter 59 mm vékony falú csövet , azért 59 mm mert az volt , a végeit bevagdostam kis flexel szépen megnyitottam rá tettem a dobra a vágás végeit be hegesztettem , hogy szikra ne menjen ki , a kanyarokat is be vagdostam , hajlitottam megint vágás hajlitás és a vágásokat meghegesztettem , és lett olyan mint a gyári , azóta is üzemel !! -
H-Zol
senior tag
Pár napja házi kókányt csináltam , vizes tartály csöve kirozsdásodott , a csapja is tönkrement , úgyhogy csere lett , több hegesztéssel oldottam meg , de jó lett
Co -val 1mm huzallal hegesztettem meg !
-
H-Zol
senior tag
Én is azzal szopatom magam
, régen 10+ éve vettem egyet ( valami svájci cucc ) , de abba még nem cserélhető az aksi ( ellem ), és meghalt , látom a mostaniakban cserélhető !
Akkoriban többet hegesztettem , szétb@szott gépek , pótok, csarnok építés stb , de most hébe hóba hegesztek és úgy vagyok vele , hogy arra nekem tökéletes a jó öreg kézi pajzs!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3161 üzenetére
Kerítés projekt , nállam is tervben van , de mindég marad mert van fontosabb , most ha vége a föld munkának két kis szöllő lugast akarok csinálni , már a gödröket ki ástam a nyáron ! Azt amit csinálsz simán osszegyógyítanám elektrodaval is , de én is a Co után nyúltam volna
, már ha van miben válogatni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
#20584850 #3159 üzenetére
Többször is írtam , hogy nincs automata pajzsom
, kézből tartom de sokszor nem is nézem csak hegesztek ( szerintem ez eleget mond ) , a drótot úgy toltam , hogy amelyik kezemben volt a pajzs abba volt a drót is , ez ritka eset !!
De azt írod , hogy feleslegesen raktam be a videót mert házkörüli munkára ráér az ember berakni a nagyobb hézagot is és nincs jelentősége a Co-nak, Te megnézted a videót
-
H-Zol
senior tag
válasz
#20584850 #3155 üzenetére
Én öreg motoros vagyok ( még a szó szoros értelmében is
) , ha te látnád, hogy én sokszor miket művelnek kifáradt öreg mező gépekkel , sokan a kombálynak is úgy köszönnek , hogy csókolom
, de komolyra fordítva a szót , én kihasználom a Co-t de nemriadok vissza az elektrodatól sem ( hiszen azon nőttem fel ) sokszor nem szeget , hanem egyik kezemmel hegesztek elektrodaval a másik kezemmel meg drótot tolok neki ha nagy hézagot kell feltölteni !
A Co -m se játékszer de ha erős komoly varrat kell azt csakis bázikus elektrodaval hegesztem meg!!
-
H-Zol
senior tag
Hegesztős videókat nézegettem , és ez úgy elébem jött [link] , még nem volt Co - én is így csináltam , de azért Co - val sokkal egyszerűbb !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3152 üzenetére
Átkozott jószág , és nagyon ügyes tanulékony , rafinált és ami a legrosszabb , hogy bizalmatlan , ha új kaja jelenik meg ( méreg ) vannak fiatal egyedek ők a kóstolók és napokon át figyelik őket és ha nincs bajuk csak akkor esznek belőle ( azért vannak azok a mérgek , amiknek 5-7 nap után van hatása ) de ahogy elkezdenek hullani , tovább nem esznek belőle !
Most ősszel költöznek befelé, nállam szerencsére nincs csak Egér azokat meg könnyen megfogom , félbe vágott dió egy 7 decis befőttes üveg és már alatta is van ( a héten már hármat fogtam , és tavasz óta fel váltak peckelve az üvegek ) !
A tanyán ott van sok patkány , de méreg is van nekik több fajta , olyan helyeken ahová a kutyák nem férnek oda , és a kutyák is rendszeresen fogják őket , de ez egy szélmalom harc -
H-Zol
senior tag
Látom te már többet tudsz rolla , én is nézegettem már régebben is de nem olvastam utánna sem , mert sejtettem , hogy ez még Átlagjózsinak nem elérhető
De mint ahogy írod esni fog ennek is az ára mint mindennek , az első invertert amikor megvettem az ismerős körbe sokan még nem is halottak rolla ( nem is volt akkor még olcsó ) , most meg szinte minden második házban van egy ! -
H-Zol
senior tag
Ez a lézer [link] hegesztés érdekes , nem ástam bele magam , de öröm nézni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3145 üzenetére
Én általában mindent körbe hegesztek
, és ez 10mm anyag , amíg a tárcsa tart szerintem ez is fog , már azóta élőben is próbáltam , nem tudta a sár , susorka , levél berakodása elgorbiteni , úgyhogy jó lett !!
Tegnap este csak úgy nézegettem videókat itt [link] sok érdekes hegesztest meglehet nézni !! -
H-Zol
senior tag
Na megszületett ma a sár pucoló elhajlott szögvas megerősítése
, kettőt is tettem rá , mármint pucolót !
Az első kép egy alsó hegesztés ( amit nem szeretek hegeszteni , de néha muszály ) !
A második kép az elhajlott szögvasat a 10 kilós kalapáccsal megküldtem és alá felé hegesztettem 10mm vasat !
Ih 7,2 nehéz tárcsa , az öreg Rába birkózik vele -
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3141 üzenetére
Hát igen hibák azért akadnak ! A varrássál nállam nincs gond , már az öcskös sokszor mondja , hogy jó lessz már az , de én azért mindent osszegyógyitok rendesen
, nem is szokott utánnam hegesztés letörni ( ha olyan bajos a dolog akkor eltörik a hegesztés előtt , vagy utánna de soha nem a hegesztésnél !
Régen hegesztettem , nemsoká megyünk ki a tanyára és a tárcsára teszek egy sár pucolot mert mindég berakja egy helyen , mert a szögvas tartót ki hajlította , a 10 kilós kalapáccsal valamennyire vissza hajlitottam és teszek neki oda erősítést , meg , hogy egyenes legyen , hogy jól álljanak rajta a sárpucolók , majd csinálok egy fotót !
4-5 nap alatt le esett 65 liter eső , úgyhogy nagy az öröm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest