Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz kunberci #1399 üzenetére
Nekem se kéne trafós co gép . Egyszer használtam weldi trafós nagy gépet a legnagyobb co2 palackkal helyszíni munkán egy életre elég is volt belőle. Kollégával vért pisáltunk amikor húzkodni kellett jobbra balra. Az lett a vége, hogy elkapott a harci ideg palackostól bebasztuk egy bobcat kanalába és azzal mozgattuk. Másnap már vállra akasztható mma gépekkel mentünk vissza elég volt az előző napi masszív mélytorkozásból. 2022-ben büntetés a trafós gép. Persze, csak műhelybe lesz, meg nem mozgatjuk majd. Dehogynem. Úgy is lesz húzkodva ide oda akkor meg ne kapjon már sérvet az aki használja.
...
-
kunberci
senior tag
Ez így van. Még a könnyű inverternek is kell egy hegesztő kocsi a palackos mozgatáshoz. Előbb- utóbb úgy is mozgatni kell a gépet. Olyan nincs, hogy mindent meg tudsz hegeszteni a műhelyben. Kell egy gyors-csatlakozót betenni a gáztömlőbe, aztán ha MMA- val akar hegeszteni az ember, akkor vállra lehet venni a gépet, vagy legalábbis könnyebben lehet vinni, és mozgatni.
-
kunberci
senior tag
válasz hódmaci #1405 üzenetére
Még azt javasolom, hogy azt felejtsd el, hogy egy palackot hegesztéshez, és akvarisztikához is akarsz használni. Az nagyon macera, hogy egyszer a hegesztőkocsin van a palack, egyszer meg az akvárium mellett. A reduktorokat is állandóan cserélgetni kellene. Akkor inkább vegyél két palackot.
-
Gyöször
senior tag
válasz kunberci #1410 üzenetére
Nekem úgy van, hogy a co2 meg a corgon reduktorom is iweld, van egy kis hollander amire rákerül a cső, az szerencsére egyezik, így könnyen tudom cserélni a gázt, ha igényesebb munka ugrik be. De a nagy corgon "sarokba van állítva" ezért vettem a lidibe egy ilyen 10 méteres mókamiki préslégtömlőt, azzal oda tudom hosszabbítani a corgont akár a garázs elé is. Most újabban ilyen elég jó puha csővel árulják, a régiek rettenet kemények voltak. Viszont vékony, max kereket pumpálni jó, másra nem való. Meg erre. Mert én is gyorscsatival nyomatom a gépbe a gázt. Van egy kb 5 centi cső a gépen, azon van az apa, ha viszem valahová a kuplungja nélkül akkor megkapja a szolgálati nájlonzacsiját egy darab kék dróttal, nehogy por menjen bele.
Én viszont nagyon szeretek porbelessel barmolni, ma is nagy szél volt. Szereltem be egyből a recés görgőt, ki kellett toldani a tetőmet, mert át akartak vágni a lemezzel. Nem jött össze, viszont így jó szívás meló volt vele, meg még lesz is. [kép]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
kunberci
senior tag
válasz Gyöször #1412 üzenetére
Ezért jó a gyors-csatlakozó a gáztömlőben. könnyen le tudod választani a gépet a palackról. A másik dolog, hogy én hegesztés után leengedem a reduktorban lévő gázt. Ehhez is kell a gyors-csatlakozó. Ebben eltérnek a vélemények, mert nem mindenki engedi el a gázt, van aki gázpocsékolásnak tartja, azt a kis gázmennyiséget, ami nem hegesztésre használódik el.
-
Gyöször
senior tag
válasz kunberci #1413 üzenetére
Én nem tudom leengedni, csak ha meglazítom a cső csatlakozó kis hollandert a reduktoron. Nekem a slag végén a kuplung (anya csati) van, pont azért, hogyha valamiért oldani kell ne sziszegje el. Nem foglalkozt sose vele, kezdő is vagyok, meg pont annak szoktam örülni, ha 2 hét múlva is van még valami nyomás ennyi cdatlakozás után is benne :-) tőled olvastam mostanában ezt, tulképp lehet benne valami, de csak úgy nem engedem el, nekem sok, mert a gyári csövet nem vágtam el kb 1,5 méter.
Ha valami nem túl kémyes munkadarabbal játszok, az utoló centi varraton elzárom a palackot, és addig hegesztek még valamit, amíg nem fröcsög. De ezt is csak akkor, ha palackot akarok cserélni.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
kunberci
senior tag
válasz Gyöször #1416 üzenetére
Nálam a reduktor mellett van a gyors-csatlakozó kuplung egy kis csődarabbal csatlakoztatva a reduktorhoz [kép]. Hegesztés után oldom a csatlakozást, és egy másik ellendarabbal szoktam leengedni a gázt [link] . Gázleengedés után újra csatlakoztatom a gépet a palackhoz. Olyan kevés gáz megy el, hogy számomra ennek nincs nagy jelentősége. A 4,7 m3-es corgon így is elég 10 kg huzal elhegesztésére.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Az a baj, hogy a házban már régiek a vezetékek terhelni nem lehet őket.
Arra is gondoltam, hogy végig kellene vinni a padláson és hátra csinálni egy kiépítést az kb 25 méter lenne légvonalban.
Akkor már 4x4mm lenne gondolom érdemes nem sodrott vezetékkel ami bírja legalább mínusz 25c- ig és valamibe bele húzni például KPE csőbe vagy hasonlóba, hogy védje nehogy megrágja valami.
Körfűrésznek hegesztésnek kell csak de akkor nem kellene a hosszabbítót hosszan le tekergetni... -
JóGéza
aktív tag
Van villanyszerelő topik is.
Ha fixen telepíted, akkor jó lehet a tömör vezeték is. A védőcső az jó ötlet, főleg, ha nap (UV) is érné a kábelt. -
borix
őstag
Köszi srácok az infókat.
-
villifog
tag
Amennyiben hegesztéshez is használnád (MMA inverter), érdemes olyan invertert választani ami hosszabb hosszabbítóról is használható, aminek a leírásában is szerepel pl: Lincoln Bester 170. Nem mindegyik inverter használható hosszú hosszabbítóról, megpurcanhat, illetve nem mindegyik generátor barát, erre érdemes figyelni.
-
villifog
tag
Az Iweld ARC 160 Mini egy jó kis gép, ráadásul ez már "profi" kategória.
Amennyiben viszont nem a villanyóra közelében hegeszt az ember, akkor szerintem számít, hogy jobban bírja a feszültség esést, akkor mindenképp olyan gépet célszerű választani ami, hosszú hosszabbítóról használható, a Lincoln biztosan ilyen. Aztán, hogy kis vagy nagy dinse csatis a gépet választ valaki, azon is múlhat, hogy a többi gépe milyen, ebben az esetben egy frankó munkakábel passzol mindegyik géphez.
Fekete pénteken volt jó árban a mini, akkor kellett volna lecsapni rá, ha Iweldben is gondolkodsz.
Ráadásul nincs is túlbonyolítva mint a microforce.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Nekem 40m 5eres 4mm2 tömör réz megy ki az órától padláson falon mindenhol a garázsba. Fasza. Lehet ilyesmi miatt döglenek az iweldek bár az etap Marci gépe is állítólag hosszabbítós gép és ő mondta is, hogy verette a teszkós narancssárgáról.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
kunberci
senior tag
Miért lenne nehéz. Mindkettő jó kis gép. Szerintem egyikkel sem lősz nagyon mellé. Ha megfelelő keresztmetszetű kábelen használod, akkor egyikkel sem lesz gond. El kell dönteni, aztán megvenni, és használni. Aki annyit filózik egy gépen, az nyugdíjas lesz, mire vesz egy gépet.
-
borix
őstag
-
kunberci
senior tag
Lincoln gépen van fogantyú, nagy dinse csatlakozóval szerelik, olcsóbb mint az Iweld arc mini. Hosszú hosszabbítóról, és aggregátorról is üzemeltethető. Tudja a Lift TIG-et. Én inkább azt választanám, de ez csak egyéni preferencia. A 10 méter 25 mm2 hegesztőkábel még jó lenne hozzá: [link]
Egy teszt hozzá: [link][ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Az a szitu, hogy mikor én vettem akkor "mindenki" iweldes volt (a környezetemben), kinéztem az enyém, bementem 4 különböző nagy város hegesztős boltjaiba, összehasonlítva az ott látottakkal a 215ösöm ár érték tudás arányban azt láttam, hogy nyerő cucc, megrendeltem a szikrahegesztéstől. Hogy mit lehet még venni, meg mi azóta a jó márka én nem tudom. Itt látom, hogy van ilyen, hogy jasic meg blm stb. Ezt a blmet eddig nem is hallottam.
Szóval én nem tudok mit ajánlani.
Górét csináltam én is, de lebontott tyúkól tető anyagából. Jól néznek ki ezek, a második a keskeny alacsony felugrik az egér, patkány, amúgy jó lenne mert keskeny, hamarabb szárad.
Majd lövök képet.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
borix
őstag
válasz Gyöször #1434 üzenetére
Van jó pár nem lakott ház egyre több a patkányok meg nincsenek háborgatva akadnak felénk is.
Arra gondoltam, hogy sűrűbb hálót rakok rá, hogy ne tudjanak majd bemászni.
Ahogy mondod jó ötlet ha magasabbra készítem akkor nem tud felmenni, csak nem másznak fel igaz a csövön?
A fa góréknak az a baja, hogy betton alapra teszik nem is magasra és azon felmásznak.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Porbeles huzalos hegesztőt szeretnék venni 80ezerig. Védőgázra valszeg soha nem lesz szükségem, ez inkább hobbi projektekhez és ház körüli javításokhoz kellene.
Most elektródással hegesztek, de nagyon nem szeretem a végeredményt mindegy mennyit próbálom. Nyilván nagy szerepe van a gépnek is benne, ez egy régebbi német barkácsboltos cucc Super Jet 140 S néven fut. Vagy ragad vele az elektróda vagy fröcsköl nem lehet jól beállítani. Vettem már mindenféle elektródát hozzá hátha jobb lesz de nem. Utálom igazából, valami jobbat akarok.
iWeld Gorilla Multiflux 153 a kiszemelt.
Mit gondoltok róla?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Haveromnál próbáltam parkside-ot, ott döntöttem el, hogy veszek. Igazából nincs viszonyítási alapom csak az az egy. Az oké volt, megnyomtam a gombot és működött. Kicsit koszol a porbél drótkefézni kell de annyi. Nem tudom mi a gépek között a különbség, mi számít jónak mi rossznak. Ezzel kapcsolatban akarok tanácsot.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
kunberci
senior tag
válasz daninet #1439 üzenetére
Szia!
Mi számítana jó gépnek a porbeles hegesztéshez?
Ugyanaz a gép, ami jó lenne a palackos hegesztéshez is. Amennyiben nem zavar a beépített fix "rövid" munkakábel, a gyengébb előtoló szerkezet, a drága porbeles huzal, akkor hobbi hegesztésre megfelelő lehet ez az Iweld gép. amit kinéztél. Ennek a gépnek annyi előnye van, hogy bevont elektródával is tudsz hegeszteni vele. A porbeles hegesztésnél beállítod az áramerősséget (huzal-előtolást), és a gyújtófeszültséget hozzárendeli a gép. Ezt tudod finomítani + - 5 V-tal.
2,2 méteres a beépített munkakábele, 2 méteres a testkábele. Ezt azért írom le, mert nekem a 3 méteres euro csatlakozású munkakábel is nagyon rövid, 5 métereset használok.
Szóval, ha ezek a dolgok nem fognak zavarni, akkor megveheted.A jobb gépeket 120-180 között lehet vásárolni. Ezek alkalmasak bevont elektródás, porbeles, fogyó-elektródás (védőgázos) hegesztésre is. Lecsatolható (cserélhető) munkakábellel rendelkeznek. Az előtoló szerkezet is erősebb, masszívabb. Ezek a gépek 5kg-os huzaldob fogadására alkalmasak.
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz kunberci #1442 üzenetére
Őszinte leszek, valószínű sosem lesz gázpalackom hegesztéshez. A hegesztési munkáim nem érik el azt a szintet ami ezt indokolná. Sokat hegesztek kültérben (~80%-ban kültér) ami szintén ez ellen szól. Szóval feleslegesnek tartom megfizetni azokat a funkciókat amiket sosem használok. Hogy értsd, olyan dolgokat hegesztek mint kapupánt, grillező rács, most salgó polc lábakból építek egy keretet kis kemencének stb.
Esetleg tudsz javasolni jó porbeles nogas gépet?[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
kunberci
senior tag
válasz daninet #1443 üzenetére
Félre értetted. Nem "csak" a hegesztő funkciókat fizeted meg, hanem a jobb minőséget.
Ennyi pénzért, amennyit szánsz a gépre, jobbat nem tudok, akkor vedd meg az Iweldet. Ennyi pénzért ezt kapod.Amúgy én is csak kültéren használom a hegesztő gépeimet, és ugyanilyen használat mellett, amire Te szeretnéd használni. Viszont az a véleményem, hogy kevés használat mellett is a jó, jobb gépet kell megvenni. Egy jobb gépnél egyre jobban megjön a kedved a hegesztéshez, egyre többet fogod használni a gépet. Hosszabb távon a védőgázos hegesztés olcsóbb. Egy normális porbeles huzal elég drága.
[link]
Én egy ilyen esab porbeles huzallal próbáltam a porbeles hegesztést, de nagyon nem nyerte el a tetszésemet. Porbeles huzalnál figyelni kell, hogy ne szívja meg magát nedvességgel a huzal. Párás, nedves környezetnél illene mindig a gépből kiszerelni, és páramentes helyen tárolni. Sokaknak elég az 1kg-os huzaldobos készülék is kezdetben, aztán amikor hamar elfogy a kis tekercs, akkor 4500-ért veheted a kis 1kg-os dobot. [link]Szóval akkor Iweld, de azért ne lepődj majd meg, ha az aksitöltőre való testcsipesz elhajlik, esetleg szétég. [link]
Az elektróda fogó esetleg eltörik: [link]
Ilyeneket esetleg belekalkulálhatsz, és most még a gépről szó sem esett.
Porbeles gépek: [link][ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
válasz daninet #1443 üzenetére
Szerintem fontos szempont az euro-s csatlakozású munkakábel is. Egy MIG (CO-2) trafós gépnél ami beépített munkakábellel rendelkezett, szerettek volna kábelt cserélni (ami azért előfordulhat), és az új kábelt már eurós-ra csinálták volna.
Tehát az is előfordulhat, hogy beépített munkakábelt cserélni kell.
Én is inkább egy picit többet áldoznék rá, szerintem az nem baj, ha van a gépedben egy gázszelep, de most még nem használod ki.
Esetleg ránézhetsz a videóban lévő gépekre is.
Az Iweld 205 is bátran vehető, viszont az Iweld 185-tel elég gyakran előfordultak problémák.
Ezek is azért jóval drágábbak a megadott keretnél, de porbeles használathoz is, és későbbiekben védőgázos hegesztéshez is jók.
Az egyiknél beépített, a másiknál külső kábellal oldották meg a polaritás váltást.
Nagy dinse csatis gépek.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
így kezdődött mikor bementem a kávégépes topikba és 300ezerért vettem a végén kávégépet
értem a körülményességét a porbeles cuccnak (bár ugyan ezt játszom 3d nyomtatónál a műanyaggal egyébként). Esetleg hajlok valami egyszerű védőgázos dologra is.
Viszont erről semmit (tényleg semmit) nem tudok. Mi a legköltséghatékonyabb ilyen otthoni hobbicélra rozsdás kapupántokat pimpelni?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
villifog
tag
válasz daninet #1446 üzenetére
Én ugyan nem iszom kávét, nem tudom, hogy melyik a minőségi gép.
Sokkal szebben lehet dolgozni védőgázzal (védőgázos hegesztéssel). Kisebb a fröcskölés is.
Amennyiben már van előtoló a gépben, már legyen benne gázszelep is, tehát ne csak porbeles, hanem sima huzalos hegesztésre is legyen jó.
Lehet kapni 5 kg-os CO-2 palackot is, nem feltétlen kell 10 vagy 20 kg-os töltetű palackot vásárolni. Amennyiben meg nincs még palack, meg reduktor, addig is lehet használni a gépet porbeles huzallal.
Még 1 kg porbeles huzal 4-5 eFt, addig a tömör huzal kilogrammja 1 eFt. Tehát 4-5 szörös a különbség, ami hosszútávon még a palack beszerzés ellenére is a védőgázos hegesztés felé billenti a mérleg nyelvét.
Ezek is inkább az olcsóbb kategóriába tartoznak, de ennél rosszabb gépet , én nem választanák.Ui: Nem volt szimpatikus a Lidl-is gép, vagy inkább olyat nem akartál? Mondjuk én sem igazán favorizálnám.
Rozsdás vasakat amúgy is fémtisztára kell csiszolni (a rozsdát el kell távolítani) mindenképp. -
kunberci
senior tag
válasz daninet #1446 üzenetére
"Mi a legköltséghatékonyabb ilyen otthoni hobbicélra rozsdás kapupántokat pimpelni?"
Egy jó bevont-elektródás inverter. [link] [link]Nem a porbeles hegesztésről akarunk lebeszélni, hanem egy picivel jobb gépet ajánlani. Tök mindegy, hogy bevont elektródával, vagy porbelessel, vagy fogyóssal akarsz hegeszteni, az alap egy jó gép. Persze a jobb gép többe is kerül, meg a porbeles hegesztéshez külön kell venni recés görgőt, azonban ha veszel hozzá palackot, meg reduktort, akkor olcsóbban tudod majd üzemeltetni, mint a porbelest.
Neked kell eldönteni, hogy mennyit szánsz a gépre. Most talán annyit mondanék, hogy a 80 helyett inkább adj egy picit többet, és próbáld ki a porbelest. Aztán, ha később lesz kedved többet hegeszteni, akkor vehetsz hozzá palackot reduktort. A palackot , és a reduktort viszont azért lenne jó megvenni, mert ehhez meg lényegesen olcsóbb a huzal.
[ Szerkesztve ]
-
-
kunberci
senior tag
A 140/200-as hetrámmal hegesztettem közel 30 évig. Nagyon sokat használtam. Most hegesztek egy ilyen keréktartót éppen, amit annak idején a hetrával hegesztettem. [kép] Természetesen a mostanit már a fogyóssal. Amúgy a trafóval is lehet szépen hegeszteni. A hegesztő nagy súlya viszont hátrány, meg a fogyóssal sokkal könnyebb a munkadarab összeállítása.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest