- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snücü
tag
válasz
Feribacsi555 #349 üzenetére
Árban össz ez is ott van. És ez kicsit komolyabb gépnek tűnik. Test és munkakábelt meg lehet venni másikat. Mindenesetre köszönöm a tippet!
-
Snücü
tag
válasz
Feribacsi555 #347 üzenetére
Minden stimmelt, teljesen ugyanolyan helyzetben próbáltuk a két gépet. Volt, amikor az enyém nem is gyújtott ívet, a másik meg vígan húzta a szépen terített varratot... szóval egyértelműen a gép tűnik gyengének. Ezért is félek másik Alfaweld-et venni, nem vágyom ugyanarra a szopórollerre védőgázas kivitelben is
-
Feribacsi555
senior tag
Elég érdekes. Vajon jó a polaritás? És közvetlen konnektorba van dugva, vagy hosszabbítóval?
Sajna nem tudok javasolni gépet, nekem bluemig-em van, de nincs finom állítás rajta, 4 fokozat, azt viszont hallás
De bőven elég arra, amit itthon hegesztek. Talán annyiból előnyösebb, hogy a porbeles huzallal is tudnék hegeszteni, ha valahova nem akarnám elvinni a palackot. Mondjuk csak itthon ügyködök. -
Snücü
tag
válasz
Feribacsi555 #345 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Gyanús volt a gép, ezért a saját elektróda csomagommal (2-es és 2.5-es rutilos) elmentem egy barátomhoz, akinek egy 1000 éves 160-as MMA gépe van, talán EPS de nem vagyok biztos benne. Stabil, szép íve volt, könnyű volt ívet fogni vele, szép varratot csináltam vele. Aztán ugyanazon elektróda, ugyanaz az anyag és az én gépem nyűgös. Nehezen fog ívet, instabil, ingadozó az íverősség. Kettes elektródával simán jó voltam 50A-el a barátom gépével 1.5-ös lemezen, ugyanezen beállításokkal az enyém.eldobja az ívet, kicsit emelve az áramon pedig azonnal átégeti az anyagot. Persze nem vagyok profi, biztos az én hibám is a helytelen kezelés, de mivel kellene dolgoznom a vackaimon, inkább invesztálok nagyobb összeget egy védőgázas gépbe.
Szivesen veszek javaslatot más gépre is!
-
Feribacsi555
senior tag
Helló.
Ha neked megér ennyit a gép, akkor vágj bele. Szerintem jó az állíthatósága, bár kicsit meglepő, hogy csak 16 amperos biztosíték kell neki, az enyém kevesebb ampert tud, mégis 20 fölötti bizti kell neki. (mindegy nem lényeg).
Amúgy nem lehet, hogy az elektróda baja az, hogy nem tartja az ívet? Esetleg nedves, nincs kiszárítva
Én anno 80 ért vettem a gépet, de ahhoz vettem nagy palackot (30), reduktort (19), huzalt (passz).
Szóval így összeadva és a kocsit is beleszámolva valós az ára, főleg, hogy mma-t is tud.
5 -ös lemezt vígan el fogja vinni. (Szerintem) -
Snücü
tag
Sziasztok!
Tudom, kicsit buta kérdés, de azért felteszem. Most egy Alfaweld MMA130 inverteres gépem van. Nem vagyok elégedett vele. Ne tartja szépen az ívet, ingadozik, meg amúgy is a védőgázas felé húz a szívem. Mivel hobbi célra kell a gép, főként zártszelvények hegesztésére, illetve időnként 4-5mm-es acél lemezek, ritkán egy kis betonvas is előkerülne. Most látom ezt a gépet akcióban. Szabad ilyen célra megvennem, vagy van esetleg jobb tippetek?
Köszönöm!
A gép:
http://hegesztogepek.info/termek/mig-mma-185-hegesztogep-teljes-hegeszto-felszerelessel/
-
Feribacsi555
senior tag
Szia!
Én csak azt tudom leírni, amit én vennék. Konkrét típus nincs, de én olyan invertert vennék, aminek digit a kijelzője, emiatt ugye pontosan állítható az amper, és avi is egyben. Csak hogy a lehetőség meglegyen a későbbiekben. Arról viszont nem tudok, hogy mennyire speciális dolog lehet 1-es lemezt, elektródával hegeszteni.
-
Kolty
aktív tag
SZiasztok.
Olyan helyzetben vagyok, hogy van egy 160.as ventilátoros hetrám, lecserélném.
Jobb lenne egy könnyű kis gép, amivel talán vékonyabb 1.mm.es lemezt is meg tudnék hegeszteni.
Milyen invertert lenne érdemes vennem amivel nem lenne pl. melegedés problémám, illetve ház körül kiszolgálna? -
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Létezik olyan trafó vagy pálcás inverter amivel a mm.es lemezt meg lehet hegeszteni? -
Kernel
nagyúr
Üdv. mindenkinek, következőt szeretném kérdezni:
Szerintetek az normálisnak számít (vagyis nem hiba), hogy egy 220 V-ra tervezett hegesztőgép 240 V hálózati feszültségnél letilt?
Régen is +/-10 % volt a hálózati tűrés (ez már 242 V lenne), meg egyébként is túl szokták méretezni, 250 V-ig általában a tápegységeket stb.
Ez egy régebbi Fronius állítólag, ehhez hasonló, de 140 A és AWI.
-
Kolty
aktív tag
válasz
SoulReaver #334 üzenetére
Kettes lemezt a trafómmal is tudok.
-
Kolty
aktív tag
válasz
SoulReaver #331 üzenetére
MIt jelent a jó inverter amivel tudok akár 1mm.es lemezt is hegeszteni?
Meg is venném, mert mobilabb mint az öreg hetrám. -
DonDennis
senior tag
Sziasztok.
Érdeklődnék van e itt a fórumban olyan, vagy tudtok e ajánlani valakit aki megtudná nekem csinálni a következő kelléket nekem.Anyag: Fém
1., képen fölülről látszik a tárgy, ami egy darts tábla világítás "háza". Van egy kör ami egy üreges cső aminek a vágott metszett képe a 2., képen látszik, a 3., képen pedig a falhoz való illesztés látszik. Mindenről van pontos méretem is illetve igényesebb rajz is. A kérdésem csak, hogy van e valaki aki esetleg megtudná nekem ezt csinálni vagy ismer ilyen szakembert akit tudok keresni ez ügyben.
Köszönöm szépen.
-
Feribacsi555
senior tag
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
SoulReaver #327 üzenetére
Igazából ne beszéljük le róla
49e Ft-ért nem sok, igaz ahhoz úgyláttam nem járt semmi olyan, ami az awihoz kellene, de az úgyis ráér később.
Ha itthon hegesztgetnék, mint ahogy már nem, én is tuti beszereznék egy awi gépet, sokszor jól jön, főleg, ha elektróda mellé társul. -
SoulReaver
veterán
válasz
Klaus Duran #325 üzenetére
Otthonra fölösleges AWI. Az amolyan precíz, szép munkákhoz való.
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
Klaus Duran #325 üzenetére
Ennyi erővel az elektródással is (majdnem) bármit lehet hegeszteni, ami fém
-
válasz
SoulReaver #324 üzenetére
Azért is nem azzal kezdem. Azt mondta a szaki hogy azzal majdnem mindent lehet hegeszteni ami fém.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Klaus Duran #323 üzenetére
De az awi az teljesen más, mint a bevont. Oda te rakosgatod az ömledékhez a hozag anyagot.
-
áttárgyaltam hegesztős kollégámmal is.
1 tanácsa az hogy ne sajnáljam rá a pénzt, vagy ha csak kicsire kell akkor 20E valamilyen kis vackot.
2 tanács az hogy olyan invertereset vegyek ami tud AWI-t.
Ezeket a tanácsokat megfogadva ezen gondolkodok. [link] Kicsit messze vagyok az induló 40E-töl.
+ az AWI kiegészítőket nem tudom mennyi.
Eleinte valószínűleg maradok a pálcásnál, és ha belejövök akkor átállok az AWI-ra.Köszönöm a tanácsokat
Ugyanezt akciósan 41-ért is megtaláltam. :9
-
SoulReaver
veterán
válasz
Feribacsi555 #321 üzenetére
Addig oké, de nem az anyagiakra gondoltam, mint nehézség.. Egyébként, ha már veszel Fogyóst, akkor nyilván ezeket bele kalkulálod.
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
SoulReaver #320 üzenetére
"....HA van védőgázas ennyiért, akkor azt vedd. Nincs semmi nehézséged vele."
Csak ne felejtse el hozzászámolni az egyéb plusz költségeket a gépnek az árához.
Mint pl töltött palack, nyomáscsökkentő stb... -
SoulReaver
veterán
válasz
Klaus Duran #318 üzenetére
CSak azt írtad az előző kommentben, hogy acetilénessel hegesztettél. Az nem co
A co(fogyó elektródás védőgázas ívhegesztő) HA van védőgázas ennyiért, akkor azt vedd. Nincs semmi nehézséged vele.
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
Klaus Duran #318 üzenetére
Nekem itthon Co van. Én jobban szeretem, mint az ívhegesztőt. Igaz az ívhegesztő praktikusabb hordozhatóság szempontjából (és egy-két más szempontból), viszont szerintem védőgázassal (co) sokkal kevesebb (számomra) a nyűg és könnyebb vele hegeszteni, főleg ha kaput, polcot, stb kell hegeszteni.
-
válasz
SoulReaver #317 üzenetére
Köszönöm.
Csak 150%+ az ára. Majd még körülnézek a környékemen.
Ennyiért van védőgázas, de palackkal nem akarok szenvedi.
Eddig csak CO-val hegesztettem (csak sokan nem szeretik ha co-nak hívják).
Vagy rosszul tudom a nevét. -
SoulReaver
veterán
válasz
Klaus Duran #316 üzenetére
Úgy tudom, hogy a porbeles huzal nagyon fröcsköl, és ugyan úgy képződik salak a varraton.
Egy fasza inverterrel jobban járnál szerintem. Nem egyszeru a pálcás hegesztés, de otthonra szerintem jó.
Egyébként a gázhegesztés egyszerű, ha jó a lángod és ráérzel.
-
Üdv
Vásárlással kapcsolatban lenne kérdésem.Acél zártszelvény / szögvas / laposvas hegesztésére. Polc, kapu, és egyéb ház körüli munkákra.
Eddig csak acetilénes géppel taknyoltam egy keveset.
-
clavell1977
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Keresek olyan úriembert a fórumtársak között, aki gyakorlott AWI hegesztő (alumínium is) és debreceni vagy legalábbis Debrecen közelében él és segítségemre lenne feleleveníteni az ezzel kapcsolatos gyakorlati dolgokat. Privátban kérném szépen
Előre is köszi.
-
honda 1993
senior tag
válasz
SoulReaver #313 üzenetére
Igen, mondták telefonon hogy direkt kérik ebben a pozícióban, de egyébként maga a munka nem követeli meg ezt, mert ennél egyszerűbb melórol van szó.
-
SoulReaver
veterán
válasz
honda 1993 #312 üzenetére
Szia!
Én még csak most tanulom a szakmát, pont fogyóssal hegesztünk, de csak 2-es lemezeket.
Azt hiszem az a PF helyzet.
Jó köcsögök, az egyik genyó helyzetben kérik a varratot..
-
honda 1993
senior tag
Sziasztok.
Co Hegesztő végzettségem van, viszont csak fél évet dolgoztam aztán most 2 éve hogy nem csináltam egyáltalán semmit, és most mennék próba munkára.
(10-es lemez függő tompa varrat)Kicsit félek hogy rég óta nem csináltam, de néhány tanácsot tudtok adni?
-
urbi73
senior tag
válasz
SoulReaver #310 üzenetére
Tényleg jó lett . Persze gyakorlat teszi a mestert .
-
urbi73
senior tag
válasz
SoulReaver #307 üzenetére
Na ezzel én is így voltam .
tényleg behalt sajnos .
-
SoulReaver
veterán
Most kezdtem ezt a remek szakmát, gondoltam rákeresek PH-n, mondván "biztos van ilyen topik" Erre behalt
-
urbi73
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #305 üzenetére
Közben megtaláltam a származását [link] Olasz gyártmány .
A súly meg azért fontos nálam ,mert egy kínai alumínium tekercses xar gép nem több mint 4 kiló körüli van ,amivel 1 pálcát nem lehet elhegeszteni . Az inverter az meg más tészta . Ha a panel bedöglik akkor ki lehet dobni az egészet . Persze gondolom ebben is vannak bevált gépek ,csak azok elég drágák .
Ezek a gépek Orosz gyártmány , nem tudom milyenek lehetnek [link] -
BLUE TORNADO
senior tag
"Kár hogy ilyen kihalt ez a fórum"
Pedig hegesztő a szakmám
Nekem is kéne valami erősebb hegesztő. Most egy 50 Amperes orosz trafóm van, ami akksitöltős is. 1,5-2 mm-es pálcával karosszériát lehet vele hegeszteni. Ez meg bármilyen hoki rutilos pálcát elvisz. El kellene adnom, aztán vennem egy erősebbet. Hátha kellene egy karosszériásnak. 30 Ampert tud a legkissebbet, ja és még üresjárat is van rajta. Egy jó Hetrát én is elfogadnek. Vagy egy jó invertert -
urbi73
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #303 üzenetére
Köszi . Közben már megszereztem a gépet . 2,5 -ös rutilos pálcával ,olyan 100 Amper környékén , nagyon szép varratot lehet vele húzni . Szerintem nem egy rossz gép . Van benne hűtés ami ebben a melegben nem árt ha hűti a gépet . Otthoni felhasználásra elegendő lesz .
Az előző gépen egy Hetra 200 SVE volt ,amitől költözés miatt meg kellet válnom . Sajnos itt nincs ipari áram .
Na ez a gép volt az amivel majdnem mindent lehetett hegeszteni . Egyen irányú volt , egész nap lehetett vele dolgozni , nem tiltott a hőkioldó .
Kár hogy ilyen kihalt ez a fórum . -
urbi73
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #301 üzenetére
Nagyon jó állapotban van , csere üzletbe számolom be . Az érdekelt volna hogy hol gyártották . Súlya kb15 kg , van benne anyag , ilyen kicsi géphez képest .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Kugoo Kirin G1
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest