Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) Zaji válasza makos0078 (#2999) üzenetére


Zaji
őstag

Milyen okos funkciókat tud?

(#3002) makos0078 válasza Zaji (#3001) üzenetére


makos0078
tag

https://youtu.be/mYb9e__tQ2E?si=2s0X-xYnHTBTOkTt
Kezdőknek nagy segítségek. Aztán, ha már van némi gyakorlata az embernek, szépen lejjebb veheti vagy kikapcsolhatja őket. Legalábbis én így csináltam.
Sok gépben benne van már a Hot Start meg az Arc Force, viszont a legtöbbnél nem lehet állítani őket. Engem pl. egy idő után inkább már zavart, hogy 2-3 cm-ről is ívet húzott még, amikor elemeltem az elektródát a végén. De egy kezdőnek meg tök jó, aki még nem tud fix távolságot tartani az egyre fogyatkozó pálcával, mert legalább nem szakad meg az ív.
Meg ez lehet, hogy nem zavarja a szomszéd néni rádióját.
A mérete pedig:

(#3003) makos0078 válasza Majom19 (#3000) üzenetére


makos0078
tag

Uh, rövid ujjúban nem hegesztünk. Egyszer (tényleg) elfelejtettem felvenni az inget, össz. 1 perc a porbéllel, aztán 1 hétig hámlott a bickóm, de plusz poénnak alkar alsó harmadától lefelé fehér volt a kezem is a kesztyű miatt.
Kéne, hogy legyen egy rohadt nagy figyelmeztető ábra a huzalokon/gépeken, hogy vigyázz bmeg, szétugrik a huzal, ha nem figyelsz. Én is csak azért úsztam meg, mert rohadt sok videót megnéztem, mielőtt elkezdtem hegedálni.

[ Szerkesztve ]

(#3004) Gyöször válasza Majom19 (#3000) üzenetére


Gyöször
senior tag

Én meg pont azt vettem észre tökvéletlen, mikor a kutyakennelt megmagasítottam fatárolónak, hogy a porbeles olyan ívet fog reménytelenül vastag kétezer éves míniumos vagy milyennek hívta apám festéken, hogy öröm volt vele a meló. ha eszembe jut a porbelesem neve ráírom válaszban.

Ja puszta hülyeségemből adódóan negatívon maradt a test, nem váltottam polaritást. Olyan is lett a remekmű, de a drótkefét el lehetett felejteni. Elfogyott a széñ-dioxid, így jöttem rá. Nemtom a polaritás váltással mi változott volna ívet fogásában?

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3005) Majom19


Majom19
tag

Megtanultam egy életre. :DDD
Annyjra nem volt vészes mert bontáskor fogtam a huzal végét, de megindult.
Van még mit tanulni bőven, azután lassan nekiállok a tolókapunak.

Igen

(#3006) Majom19 válasza Gyöször (#3004) üzenetére


Majom19
tag

Nekem is könnyen húzott ívet csak valamiért nem tapadt meg rajta, ha húztam inkább 3mp-ig egy helyre toltam az anyáknál.

Hát ezt a polaritásos dolgot nem vágom.
1-2 éve fater mma gépével negatív testtel próbáltam hegeszteni, mert betekerte az elektróda fogót zöld sárga szigetelővel, ha jól emlékszem.

Igen

(#3007) Gyöször válasza Majom19 (#3006) üzenetére


Gyöször
senior tag

Mma és porbelesnél, ha egyenáramú géppel dolgozunk a pozitívra kell tenni a testes csatit. Az elektródafogó vagy a mig kábel megy a ➖ minuszra.

Asszem.. 🥸😁

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3008) makos0078 válasza Gyöször (#3007) üzenetére


makos0078
tag

Rá van írva a dobozra, hogy melyiknek milyen polaritás kell.
A 6013 pl. tipikusan olyan, ahogy írod, de a (-) jel mellett a (~) is rajta van, azaz váltóáramhoz (régi trafókhoz) is jó.

(#3009) Zaji válasza makos0078 (#3002) üzenetére


Zaji
őstag

A méretén én is meglepődtem. A mostani Migatronic inverter mellett egy apróság.

(#3010) H-Zol válasza Gyöször (#3007) üzenetére


H-Zol
senior tag

Egy pár éve , valahol olvastam , hogy bázikus elektródával úgy kell hegeszteni , hogy a mínuszon legyen a fogó ! Azóta úgy is csinálom , de azelőtt évekig a + volt a fogó és úgy is jó volt :D
Ha ki érek a tanyára , rá nézek a dobozra, mert soha nem néztem !
Tegnap leszakadt a vetőgép , de azt nem fogom meg hegeszteni , húzásra szakadt le nem feszitésre, az oldalsó felfüggesztő kar🙈 szar vagy kínai, tajvani , vagy török , mert itt már mindenki gyárt mindent :W
ami mellette van azt tettem fel , kaptam , az meg békebeli , az nem fog elszakadni , mégegyet be kell szerezzek mert a másik oldalt is a szakadós párja van fent !!

[ Szerkesztve ]

(#3011) Gyöször válasza H-Zol (#3010) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nekem az első sima sg2es heghuzalomon az volt írva, hogy váltó vagy minusz a dróton, legalábbia én így értelmezem a minusz jelet. Na úgy nem lehetett vele csinálni semmit, plussz a dróton tudtam vele dolgozni. Doboza megvan asszem, jövő héten lefotózom, hogy ti mit néztek ki abból az ábrából.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3012) H-Zol válasza Gyöször (#3011) üzenetére


H-Zol
senior tag

Nekem a Co hegesztőn mindég a + van a dróton !
Befejeztük a kukorica vetést és láttam , hogy a csuszócsoroszja eléggé megvan viselve :D
ott van egy kopott , és egy feltöltött
itt látszik az új hegesztő is :D , nagyon meg vagyok elégedve vele !
Szépen feltöltöm , egy kicsit megköszörűlöm , kap egy kis élet is , és mehet a napraforgó vetés , a mostani hideg után !!

(#3013) H-Zol


H-Zol
senior tag

Írtam már , hogy egy 0,8 drótot megfogott a rozsda a két oldalán , nagyon , és amikor onnan jött a rozsdás drót az áram átadó nem csinált rendes kontaktot , és fröcskölt , szaggatott , volt amikor kithúztamn a rozsdás drótszakaszb és levágtam , de ma végre elfogyott :D
betettem egy 1mm drótot és azzal fejeztem be a csoroszjákat , próbálgattam a gépet vastagabb , vékonyabb anyagokon ,de megy tökéletesen ! Egy 1 mm lemezt is meglehet vele hegeszteni , de egy 0,8 dróttal sokkal egyszerűbb !

[ Szerkesztve ]

(#3014) H-Zol


H-Zol
senior tag

De egyedül vagyok itt :U :D
Alkottam , hegesztettem , ki nem találjátok , hogy mi lessz ez , vagy mégis :F

(#3015) hotkar válasza H-Zol (#3014) üzenetére


hotkar
aktív tag

1. tipp: kerti szivattyúhoz feltöltő tartály

feltéve persze, hogy passzol a menet a szivattyúhoz.

2. tipp: dízelmotorhoz valami üzemanyag-ellátó kézikészülék :))

(#3016) H-Zol válasza hotkar (#3015) üzenetére


H-Zol
senior tag

Elsőre sikerült :R :C
A tavasszal ki ástam a kerti kutat , kútfej csere volt , több ajánlásra nem golyós hanem béka szelepes lett , és mégis elmegy a víz :W Én kiveszem a csavart a szivattyúból és öntök bele egy kis vizet , és rögtön felkapja , de az asszonynak nehéz , ő többnyire kerekesszékkel közlekedik , locsol , és azért csináltam ma ezt a légtelenítőt , egy olajszűrő a kis tartáj !
Nem tudtam feltenni , mert vagy két órája szakad az eső, de holnap a hejére kerül !!

(#3017) hotkar válasza H-Zol (#3016) üzenetére


hotkar
aktív tag

De hogy töltöd fel a tartályt?

(#3018) H-Zol válasza hotkar (#3017) üzenetére


H-Zol
senior tag

Az alja üres ( egy tölcsérnek felel meg ) ott lehet a vizet bele tölteni !
Majd csinálok még egy fotót , ha felszerelem !

(#3019) hotkar válasza H-Zol (#3018) üzenetére


hotkar
aktív tag

Arra azért számíts, hogy elég komótosan fog a víz lefolyni, mert a levegőnek is ott kell közlekedni visszafelé.

Viszont kétségtelenül kényelmes, mert feltöltés után a csapot elzárva be lehet röffenteni a gépet, nem kell csavarozgatni.

(#3020) 8th


8th
addikt

Ezt a linket könyvjelzőzzétek. Sok hasznos holmi.

(#3021) Majom19 válasza 8th (#3020) üzenetére


Majom19
tag

Köszönöm! :R

Igen

(#3022) H-Zol válasza 8th (#3020) üzenetére


H-Zol
senior tag

Na itt van olvasni való rendesen :R !!

(#3023) makos0078 válasza 8th (#3020) üzenetére


makos0078
tag

Köszi!
A Dunaújvárosi Főiskola tankönyvénél fel is röhögtem, akkoriban próbálták ezt ott nekem is tanítani, csak rohadtul nem érdekelt. Mint sok más tantárgynál, egy bulis éjszaka után jöttek kelteni a koleszba a haverok, hogy gyere már bmeg, ZH-t írunk, hoztunk neked is fénymásolt puskát… oszt’ valahogy abból is lett egy kettesem. Mondjuk, ha lett volna gyakorlat is, lehet hogy érdekelt volna. :D

(#3024) Gyöször válasza makos0078 (#3023) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nekem ez sztori marketingből volt pesten a bmf-en, csak úgy, hogy jöttek kifelé az előző vizsgaidőpontról haverok, kérdezték: tudod? Dehogyis csak jöttem szétnézni. Azzal a lendülettel előrángatták az összes puskát és elhalmoztak vele ott frankón az ajtó küszöbén, én meg megírtam belőle 5ösre. Majd pár évre rá szolnoki fősulin szembe jött egy ilyen marketing nevű tárgy: nosza kreditátvételi kérelem, 5ös beírva. Kb az volt a legjobb jegyem egész főiskoláim alatt :DDD Legnehezebb az volt benne olyan csúnyán írta be az indexbe a tanárnő a nevét aláírásnak, én meg nemcsak a tantárgy egyetlen betűjére nem emlékeztem, de még a tanárnő nevére sem. Valamit meg írni kellett a kérvényre...

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3025) Gyöször válasza H-Zol (#3013) üzenetére


Gyöször
senior tag

Pulse tig paraszt módra :DD Ha foltokban rozsdásodik a drót, épp a legjobb. Lehet, hogy ezért ennyire jó a kapott enyhén rozsdás huzalom nekem is? :C

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3026) Gyöször válasza H-Zol (#3014) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nem törtek el a szivattyúban azok a műanyag cuccok? Ejektor meg konfúzor? Elmegy a víz a kútból teljesen a békaszelepből is?

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3027) hotkar válasza Gyöször (#3026) üzenetére


hotkar
aktív tag

A vizet csak a lábszelep tudja visszatartani. A jetszivattyú kinetikai elven működik, tehát csak addig van nyomáskülönbség a szívó- és a nyomóoldal között, ameddig jár (ellentétben pl. a dugattyús szivattyúval). Ez tehát álló helyzetben nem tudja visszatartani a vizet, ezze való a lábszelep. Egészen biztos, hogy az enged át.

Ha engem kérdeznek, akkor szivattyúhoz csakis golyós lábszelepet ajánlanék.

[ Szerkesztve ]

(#3028) Gyöször válasza hotkar (#3027) üzenetére


Gyöször
senior tag

Amit írsz igaz, csak én úgy gondoltam, hogy az önfelszívó gázleválasztós nekem jól felkapja a vizet akkor is ha nem a szájáig ér a kútszárban. Maga a szivattyú legyen tele. Pld van egy hidroforos rendszerem, ott a szivattyú után egy nagy visszacsapó szelep van, a tartály meg gondoskodik róla, hogy a jet szivattyú meg legyen töltve. 2-3szor bekapcsolom tavaszi indításkor meglódul a víz is a kútból. Pedig csak egy Prima made in china szivattyú.

Na ha a kútba visszafolyik a víz és az kirántja a szivattyúházból is akkor nem fog működni a dolog .. meg akkor se ha falsol valahol. Meg akkor se ha repedt az ejektor konfúzor mittomén mik a beceneveik a műanyag dolgoknak benne.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3029) H-Zol válasza Gyöször (#3028) üzenetére


H-Zol
senior tag

"hotkar" neked is írom !
Ez egy Szegedi műanyag kút , 10 + éve megy , egy elpumps 1500B szivattyúval, és rajta egy ilyen modern nyomáskapcsoló van , elejében ( hosszú évekig ) nagy nyomást csinált és kikapcsolt , szinte belerándúlt a szivattyú , két nap múlva is amikor kinyitottam a csapot az rögtön indult , utánna már egyedül is félóránként bekapcsolt , nyomást csinált megint és kikapcsolt , onnantól nem hagytuk bekapcsolva , csak amikor locsoltunk ( nekem a kertbe nincs gond , én folyamatosan locsolom a fákat , az asszony kerekesszékkel, egyik viragtol a másikig , meg a magaságyások között nálla kell a ki , be kapcsolás ) !
Már vagy három éve alig akarta a vizet felvenni , csak levegősen ment , és az a cseles nyomáskapcsoló ha érzi , hogy túl pörög a motor a levegő miatt , leállítja :W , oda kell menni áramtalanítani és újra és újra mire felkapta a vizet , és a végén már csak akkor tudta felkapni ha a kis csavarnál öntöttem bele vizet a szivattyúba !
Erre tavasszal kiadtam és lecseréltem a kútfejet , béka szelepesre de ugyanaz a helyzet , most csináltam azt a kis tartájt , a felső légtelenítő csavar hejére , de ott nem szívás , hanem nyomás van , úgy működik , hogy megindítom a szivattyút és oda bele fuja a levegőt de semmi :W , és most úgy csináltam , hogy megindítom a szivattyút a kis tartályon el van zárva a csap és amikor le áll a szivattyú megnyitom a csapot és akkor szív be vizet a kis tartályból és utánna elindul és szívja a kútból a vizet !
Helyes írást ne nézetek mert hosszú lett :D

(#3030) H-Zol válasza Gyöször (#3026) üzenetére


H-Zol
senior tag

Jön a második rész !! Ismerős szerint kellett volna a kút és a szivattyú közé betenni egy eggyenirányitó szelepet , mert amikor nekem az a modern nyomáskapcsoló kikapcsolja , akkor nyomás keletkezik a kútfelé is és szerinte lehet szétnyomta valahol a csövet a földben ( szerintem nem , mert ott voltak a golyós szelepek a kútfejen ) , egy ilyen szelepet meg be tudok tenni és akkor nem fog elmenni a víz a szivattyúból , de amit te írtál azok a műanyag cuccok , ha megrepedtek azok is tudnak csodákat művelni ( néztem videókat és ott körbe írják ) , ahogy lessz egy kis időm , bele fogok nézni !!

(#3031) Gyöször válasza H-Zol (#3030) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ez réz. Persze a szelep benne műanyag. [kép]
Ja közben rájöttem, hogy én mondtam a műanyagokat is benne. Éspedig azok a műanyagok, műanyagból vannak :-D

[ Szerkesztve ]

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3032) H-Zol válasza Gyöször (#3031) üzenetére


H-Zol
senior tag

Na látod egy ilyen szelepet , mind amit te is beiktatták én is ( kellett volna ) kell , hogy betegyek , akkor már a szivattyúból nem tűnik el a víz ! Akarok ígyis , úgyis , még egy kutat furatni a kertbe , mert a mostani az udvarban , van és 60 méteres háromnegyedes tömlővel locsolom a fákat a kertben ! Lehet fúratok két kutat , mert ez már 10+ éve működik !! Csak legyen egy kis időm , mert ez a hirtelen nyár , utánna a majdnem téli idő :D ki készít , most indulok ki , kombinátorozni egy darabot , hogy holnap az öcskösnek , legyen terep vetni a napraforgót , a hideg miatt nem vetettük el , de hétfőn kedden , ellesz vetve , a kukorica is majd három hete elvan vetve , és 2-3 levélben sárgúlt, a levelek véget a fagy is megfogta , de mostmár ő is beindul !!

(#3033) Gyöször válasza H-Zol (#3032) üzenetére


Gyöször
senior tag

Mi elvetettük ki is kelt 2 levelesre, meg is sárgította a fagy a hegyét, de azzal nincs baj, most meg a fácán veri ki. Pedig madárka ellen csávázott a mag. Olyan büdös volt majd megpusztultunk a vetőgép körül pedig nem is vákumos csak potyogtatós hobbi :-)

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3034) H-Zol válasza Gyöször (#3033) üzenetére


H-Zol
senior tag

A Fácános hejre , ahol tudjuk , hogy sok a fácán , ott be vetettük 9-10 centire , lassabban jön ki de nem ás olyan mélyre a fácán !! Láttad , azért is töltöttem fel a csoroszjákat , hogy jó mélyre be tugyuk vetni ! Holnap , holnapután , benyomjuk a napraforgót , ma csináltam terepet , és holnap is terepet csinálok , az öcsém , meg veti !

(#3035) Gyöször válasza H-Zol (#3034) üzenetére


Gyöször
senior tag

Én is megpróbáltam leküldeni a sárgaföldig, de vagy nem ment le addig, vagy vídiás a csőre ennek a tetves madárnak. pirosat fosik a csávázott magtól a rohadék, ott terül a kukorica közt a vérvörös lepény alakú híg ürüléke.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#3036) H-Zol válasza Gyöször (#3035) üzenetére


H-Zol
senior tag

Végülis nállunk nincs anyi fácán mint nállatok , nem is csinálnak nagy károkat , de viszont a vadnyúl százával van és a napraforgót , képesek hektárakat lerágni :W ma vetett az öcskös , holnap ketten vetjük , 35 hektárt , és utánna jön a harc a nyilakkal , gáz ágyúk , keserítés , kihajtás ( de vissza megy :D ) Három négy hét , a rizikós, addig rágja ameddig sima a szára , miután beszőrösödik , utánna már nemigen bántja !!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.