- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbi73
senior tag
Üdv . Milyen gyártmány a Parva 145 E Hegesztő ? 140 Amper . Megéri ilyet venni használtan ? Otthoni felhasználásra kellene .
-
senki11
aktív tag
válasz
BLUE TORNADO #297 üzenetére
Igen. Valami hézagolóféleség kellene. Megpróbálok írni egy-két boltnak. Biztos kell ilyennek lennie, hisz a gyári gépeken is ezekkel van megoldva az állítható csatlakozás. Köszi a választ egyébként.
-
senki11
aktív tag
Üdv! Nem tudom jó helyen járok-e, de azért feltenném a kérdésem. Szeretnék összeütni otthon egy guggoló állványt. A villái egymásba csúsztatható zártszelvények lennének. Az összetéthez keresek műanyag kupakot... - oda, ahol az 50x50mm-es szelvény becsúszik a 60x60mm-es szelvénybe. Bárhogy keresem, nem találok a neten csak zárókupakokat, pedig biztos gyártanak ilyet is. Tudnátok tanácsot adni, hogy hol keressem? Melyik cég foglalkozik ilyesmivel?
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #294 üzenetére
Sajna nem értek azon a nyelven, ami az adattáblán szerepel, de ha következtetnem kéne, akkor az 50-hez 2-es elektródát javasol maximum, de inkább vékonyabb. Igen, nagy méretű, de nem minden a méret (lásd a mai inverterek példáját). Milyen vastag anyagot akarsz vele hegeszteni? Továbbá ha tényleg csak 50 ampert tud, akkor olyan elektródát is kéne venni, aminek ilyen kevés a gyújtási pontja (bocs nem jutnak eszembe a szakszavak). De ahogy rémlik, egy 2.5-ös elektródának olyan 60-80 amper kell, hogy begyújtsa letapadás nélkül.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Feribacsi555 #293 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/160618/DSC_0293_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/160618/DSC_0294_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt van róla 2 kép. Minden adat rajta van
Normál méretéhez képest, elég kevésnek tartom az 50 Ampert -
Feribacsi555
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #292 üzenetére
Ha az 50 ampert jelent, akkor csak arra gondolok, hogy az kevés a 2.5-ös elektródának.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Feribacsi555 #291 üzenetére
Rutilos és 2,5 mm vastag. Egy nagy főkapcsoló van rajta, amin 4 szám van. 0-30-40-50. Az 50-esen hegeszt a legerősebbben, a 0-on, viszont semmot, csak a gép zúg, úgyhogy az szerintem az üresjárat lenne.
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #290 üzenetére
Hali.
Milyen elektróda? Rutilus vagy esetleg bázikus? Illetve milyen vastag?
Amúgy lehet kevés neki az amper... -
BLUE TORNADO
senior tag
Hali. Van egy román hegesztő trafóm. Az adattábla szerint valami 50 Amperes. Ez szerintem rettentő kevés. Nade. Van ennek a trafónak egy nagy hibája. Ragad a pálca, ha hegeszteni akarok. Ha egyszer megindul a hegesztés végre, akkor pedig nem olvasztja össze az anyagot, olyan, mintha valami hernyó lenne a vason. Az anyag nem rozsdás, a pálca nem nedves, az áramerősség a maximumon van. Valaki tudna valami magyarázatot?
-
kakukkfu
újonc
Üdv, én a helyedben nem költenék már trafós gépre, nagyon szuper inverteres gépeket lehet már kapni mint ezek: [http://www.szikrahegesztes.hu/hirek-ujdonsagok/tavaszkoszonto-extra-akcio]
Ezt a gépet használtam már és nagyon jól bírja, míg a régi Hetrám hamar elfáradt főleg nyáron a melegben.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Pálcás gép vásárlása elött állok.
Max 35.000.ft.om van rá.
Inverterek drágábbak is ugye, illetve valamelyik fórumba azt olvastam, hogy azt könnyebb hazavágni.
Mi a véleményetek a következő trafókról?
http://www.jofogas.hu/vas/Elado_Hetra_hegeszto_trafo_47572276.htm
http://www.jofogas.hu/vas/Elado_Hetra_100_160_hegeszto_220_380_v_48569665.htm?first=1
http://www.jofogas.hu/vas/Hetra_hegeszto_trafo_44214855.htm
Az első a leg tetszetősebb számomra, mert abba van ventilátor. (aztán lehet a többibe is van csak nem látszik)
Mennyire lehet melléfogni ilyen hetrákkal?
Ezek elvileg viszik a 3,2.es pálcát is?
Köszönöm.
-
cronos
tag
sziasztok
rozsdamentes csövet milyen bevont elektródával tudnék hegeszteni?inverteres ívhegesztőm van.
kipufogó csőről van szó.üdv.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Van egy rokonsággal közös hagyatékból visszamaradt mig 240.es gépünk amit eddig senki nem használt (anno azzal a jelszóval nem lett eladva, h ha valakinek valamire kell akkor ott van és használja.....
Eddig nem volt rá szüksége senkinek, de most nekem lenne kettő csippentésem az autóm alvázán.
Ahhoz szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan állítsam be ehhez, mert ezen aztán van mit állogatni.
Köszönöm ha tudtok valami frankó kis beállítást amivel el se égetem az anyagot meg be se ragad a drót... -
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Találok valahol heggesztésről alap oktató videót?
Olyanra gondolok ahol pl. pajzson keresztül kamerával felveszik, hogy hogyan mozgatva a pálcát milyen varratot lehet elérni.
Elmondják, hogy rá kell-e nyomni a pálcát az anyagra vagy elég ha serceg és huzkodni.
Köszönöm.
-
vili79
csendes tag
stahlwerk plasma 55 s-ről mi a véleményetek???
esetleg, kinek van ilyen?
vagy bármilyen stahlwerk gépe? -
aphra2
senior tag
válasz
Feribacsi555 #279 üzenetére
Hála a teremtőnek nem volt ilyen gépem , de volt alkalmam kipróbálni , és keveset dolgozni vele , semmire se jó , a ráírt adatok pedig a vicc kategória .
-
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
karesz86 #275 üzenetére
Helló.
Attól függ mit értesz gépjármű hegesztés alatt
Karosszériázást? Vagy esetleg szerkezet hegesztést?Ezekről a gépekről azért tudni kell, hogy nem éppen finomhangolhatók (legalább is szerintem).
Ahogy látom két kapcsolóval lehet állítani az áramerősséget, amivel ugyebár pontosra elég nehéz belőni a dolgot, de ezt már neked kell eldönteni. -
karesz86
tag
Kérlek benetek írjatok. Privátot is
-
karesz86
tag
Szép napott egy kis segítséget kérnék hogy ez a masina alkalmas lenne e gépjárművek hegesztésére?
Einhell SGA150
-
Hulk24
senior tag
válasz
Feribacsi555 #273 üzenetére
Az már nem rossz. Én is szemezgettem a karcagi Weldi MIG 180-al, aztán lemondtam róla!
-
Hulk24
senior tag
válasz
Feribacsi555 #268 üzenetére
Na sikerült megtudnod mennyit bír a gép??
-
moha21
veterán
Hi!
Nem tudjátok egy tűzvédelmi szakvizsga most nagyjából mennyire kerül?
-
aphra2
senior tag
válasz
Feribacsi555 #268 üzenetére
A konkrét fogalmat én se tudom , nem tudom milyen gépet néztél , link a gépről ? az biztos , hogy a hiperekben kapható bohóc Co gépekkel dolgozni nem lehet, ha esetleg olyat szeretnél , az felejtős.
Van pörgősebb fórumja a témánk, ott biztos hamarabb kapsz választ. [link] -
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Mostanában kacsingatok CO hegesztőgéppel.
Néztem konkrétan egy hegesztőgépet és a leírásában ez van:Hegesztőáram:25-95 A
Bekapcsolási idő (15% ) : 160 A
Bekapcsolási idő (60%) : 80A
Bekapcsolási idő (100%) : 65 A
Tehát a kérdés. Most akkor a gép maximum 95 ampert bír? Ezt csak azért nem értem, mert a bekapcsolási idő szerint 1,5 percig lehet 160 amperon hegeszteni, hogy ne süssük meg a gépet. Akkor mi az igazság?
Kerestem neten, de sehol nem találtam meg a pontos fogalmát a hegesztőáramnak. -
Hurki
újonc
Próbálkozz egy elemcserével
Ha az sem segít akkor kazetta csere. Nekünk egy Speedglas En 175 FT pajzsunk van. 3 év után adta meg magát ez ellem. Volt meglepetés mikor AWI-zás közben kikapcsolt
Kapott új elemet és kutya baja
Ha már pajzsoknál tartunk kinéztem magamnak egy Speedglas 9100-ast. Kérdezgettem róla a hegesztőket, azt mondták h annyival rosszabb mint a másik, hogy nem nagy panorámás. Ha épp olyan szögben tartod a fejed akkor bevillan. De szerintetek, "hobbi" hétvégi hegesztésre bőven meg felel? Ezekre használnám: Elektróda, AWI, CO
-
tPedro_
őstag
Sziasztok,
Nem tudja valaki, hogy hol foglalkoznak hegeszto sisak szervizzel?
Amiket talaltam, ott csak hegeszto gep, pisztoly, kabel stb. szerviz volt, de sisak nem.
Egy Optrel (sperian?) markaju (pontos tipusszamot most nem tudok) sisakrol lenne szo,
amiben elromlott az automatikusan sotetedo erzekelo, vagy annak valamely alkatresze.
Lenyeg, hogy nem sotetedik be. -
Hurki
újonc
Sziasztok, egy kérdéssel fordulok hozzátok. Tudok egy eladó Co2 gépet jó árban. Nagyon tetszik is a gép, meg is venném, de nem tudom mi a márkája, égre földre kerestem, de egyszerűen nem találom. Leírok róla pár adatot, hátha valamelyikőtök felismeri az adatok alapján.
- 250 Amperos
- tud MIG illetve MAG hegesztést is (vagyis megfelelő gázzal és huzallal tud AFI-zni), azt hiszem váltó áramot nem tud tehát alut nem lehet vele hegeszteni
- emellett van plasma vágó funkciója (sajnos a plasma vágó tönkre ment benne de ha nem nagyon zsebbe nyúlós összeg, lehet megcsináltatom)
-380 Voltról működik.
- az elejére az van írva, hogy ME-240 az oldalára az, hogy WSG (az S betű egy CO pisztoly rajta)
-kijelzője, vagy mutatós szám lapja nincs, viszont teli van kis pot méterekkel (0,5A; 1A; 1,5A ; 2A stb...)
-ha esetleg ez is szempont, akkor narancssárga színe van és "beépített palack tartó a hátulján", és természetesen gurul is
- a munka, és a testkábel, nem beépített, tehát cserélhető sima nagy kuplungos csatlakozással.Remélem valaki ráismer erre a gépre
A segítségetek előre is köszönöm
-
leno17
újonc
szevasztok , remelem valaki benez , meg ha nem is tul valoszinu
csak egy kerdesem van . van egy tig hegesztom , most vettem egy uj palackot , pure argon van rairva , 10l-es es idaigiba mindig 200 bar volt , ebbe csak 180 . a baj , hogy nem tudok vele hegeszteni , mert cask izzik , de mintha nem jonne a gaz . pont olyan a jelenseg mint amikor kifogy.
mit lehet tenni vagy mitol lehet . kb 3-5 fok van , lehet a hofok miaatt van ?
szep napot
-
fps8
senior tag
Ma vizsgázok Co hegesztésből! Szorítsatok
-
fps8
senior tag
Igen, a könyvben is az van hogy előmelegítő égővel kéne melegíteni a munkadarabot (esetünkben a hegesztendő részt).
A felületet gondosan elő kell készíteni: zsírtalanítás, rozsda és festékfoltok eltávolítása (drótkefével, ronggyal stb)
A repedések (ha vannak) végeit ki kell fúrni, hogy ne repedjenek tovább.
Előmelegítés nélkül is lehet hegeszteni, csak akkor oda kell figyelni rá hogy nem szabad öntöttvas elektródát használni, mivel lehűléskor a karbon rideg cementit, ill. martenzit formájában lesz jelen.
Tömítőkötésekhez (fedősorok) ötvözetlen Ni, vagy Ni-Cu ötvözetű (30% Cu-tartalmú monel fémötvözet) pálcát kell használni.
Az előmelegített hegesztéskor a vékony falú öntvények esetében a melegítés hőmérséklete 200-350 °C, bonyolultabb, nagyobb méretűeké 600-700 °C.
Fontos még hogy a munkadarab felhevítése lassú hevítés legyen (30-40 °C/h) (ami esetünkben elég nehezen megoldható lehet...)
Előmelegített hegesztés után szintén figyelni kell rá hogy a lehűlés lassú legyen.Maradj inkább annál, hogy bemégy a boltba, és azt mondod hogy öntöttvas kazánhoz keresel pálcát. Ha nagyon nem tudja mit adjon, akkor az imént leírt információk segítenek.
-
fps8
senior tag
Üdvözlet nagy és fényes fórum lakói! El tudná nekem valaki magyarázni röviden, és érthetően (tényleg röviden) hogy hogyan működik a hegesztéshez használt inverteres áramforrás?
-
aram01
nagyúr
sziasztok,megtudnátok mondani nekem hogy öntvényt(kazán) milyen pálcával lehet meghegeszteni
-
Batman2
őstag
A hétvégn még oljat is cseréltem a járgányban, a motorban is és a differenciálban is.
A differenciálban 2 éve cseréltem, valszeg 80w90-es volt benne, azt adhattak a boltban, de ezt most átcseréltem 85w90-es, hypoid hajtómű olajra, amit pedig a meteorban javasoltak, hogy ez való hozzá (valvoline) !Érdekes, hogy a differenciálból is jó koszos, áttetsző, barna lötyit engedtem le, pedig abba nem kerül korom és egyéb szennyező, igaz, a 2 évvel ezelőtti csere előtt lehet még az eredeti volt benne !
Sajnos a 80 feletti búgása nem sokat változott így sem, bár lehet nem csak a differenciál az oka.
Jut szembe !
Végignéztem az járgány alját egyúttal és a kardán tengelyt megmozgatva van egy kis holtjátéka a hátsó félnek, ami a diffeenciálból jön ki !!
Vagy fél-egy centi a holtjáték forgatva, előre-hátra nem lötyög.Ez normális e, ha nem akkor minek lehet a hiába ??
Mikor indulok a járgánnyal, akkor könnyen berázkódik valami a hajtásláncban, mint ha lötyögne valami.
A kardán csapágy gumi ággyal együtt tavaly volt cserélve, a kardán keresztek nem tudom milyen állapotban vannak, a harditárcsa sértetlennek látszik !
Lehet hogy a keresztek vannak megkopva,vagy mindenképpen a differenciál hibája lehet ez ??
Két talpasom gumi harangja ki van szakadva elől, kotyogó hangot is ad ki úthibákon, ezket is cseréltenem kell.
Üdv.
-
mikulecz
újonc
Cső mindenki!
Műanyaghegesztésben kérném a segítségeteket.
Az autóm lökhárítója roggyant meg,hőlégfúvóm van.
Köszönöm előre is!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest