- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patentfogóval rá szoktam fogni a munkadarabra valami kezem ügyébe kerülő hulladékvasat és azon szoktam "bemelegíteni" az elektródát a tényleges hegesztés előtt. Párszor meghúzom rajta míg ívet gyújt aztán gyí. Én azt tapasztaltam felhevítve könnyebben fog ívet mint csak úgy hidegen. ER23-al folyton ezt kellett játszani pedig nem hiszem, hogy nedves lett volna. Légmentesen le volt zárva a doboza én bontottam ki. Lincoln Omniával nem kell így bohóckodni. Az az elektróda nekem nagyon bevált.
-
emre
veterán
A 2,5-es EV50-es elektróda például folyamatos hegesztésre való, kicsit nehezen fog ívet, de lehet neki folyamatosa tolni. Ha megakad le kell koppantani a végéről a salakot.
Mondjuk én 2-es zártszelvény nem 2,5-es pálcával hegesztenék, de még nem nagyon vagyok képben, én is rákérdezek kollégáktól mihez mi lenne a legjobb. Lehet önmagában a 2.5 vastagsággal sincs semmi gond.
-
Vladi
nagyúr
Nekem is nored eye van, jó.
Más:
Próbálok hegeszteni. 40*40*2-es zártszelvény. Szépen becsiszolom előkészítem, derékszög mánessel. oké.
2.5-es elektróda, mma hegesztés. 70-80 A. Viszont 3-ból 2 elektródát egyszerűen nem tudok begyújtani. Ennyire szar vagyok, vagy ennyire szar az elektróda? Tud olyat, hogy régi és nedves és akkor nem gyullad, csak ragad? De a 3. viszont jó, azzal szépen boldogultam. -
Otthoni barkács hegesztéshez szerintem bármilyen olcsó automata fejpajzs megteszi. Én egy filléres Iweld Nored Eye II pajzsot használok már második éve. Mondhatjuk, hogy a legolcsóbb volt amit akkoriban kapni lehetett ennek ellenére teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha két három órát egyfolytában rajtam van akkor sem érzem kényelmetlennek vagy nehéznek. Potom tizenkétezer forintért kapni ennek a pajzsnak az egyel újabb verzióját. [link]. Nem pénz érte.
-
Tanácsot kérek. Ritkán hegesztek otthon ezt-azt. Az apukámtól örökölt régi pajzson már nem látok ki aminek az lesz a következménye, hogy a szemem bánja.
Vennék egy mai - nem is tudom - pajzsot, szemüveget. Olyan automatikusan sötétedőt gondoltam.
Melyik típust, gyártmányt ajánljátok gyakorlati tapasztalatok alapján? -
Azonnal irány a szemészet (ha azóta még nem voltál) vagy bármilyen más orvosi ügyelet addig amíg az idegen testet a szemgolyód be nem fordítja egy olyan helyre amit már nem érnek el csak úgy egy csipesszel/fogóval. Ha ez megtörténik onnantól átvált nagyon nem viccesbe a történet.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Kicsit off, de mást is érinthet
A szemembe salak pattant, szerencsére hideg.
A szemhéjjam alatt érzem. Ötletet szeretnék kérni, h hogyan tudnám kicsalogatni.
Illetve amennyiben elmegyek vele szemészetre vajon mivel állnak neki kiszedni?
Köszönöm. -
Vladi
nagyúr
KÖszi a könyvet! Van még pár, így már szerintem elég lesz.
Közben megnéztem, ilyen hegesztőm van. Elég komoly ahogy nézem.
A kézésről szerintem lemondok egyelőre. Olyan iskolarendszerben úgysincs, ami nekem megfelelne.
Jövőre meg már lehet iskolarendszer se nagyon lesz. -
emre
veterán
Innét letölthető:hegeszteseloadas.pdf
-
Vladi
nagyúr
Kicsit kihalt a topik. Nekem is megjött a hegsztés kedvem. Csak előbb meg kell tanulni.
Próbáltam nézni valami képzést, de amit találtam alfakaposnél nettó kamu, mást meg nem tudok most vállalni.
Na majd ha rájönnek, hogy mit is akarnak az okj után.
Addig marad a garázsban gyakorlás és az autodidakta tanulás. Ehhez tudnátok valamilyen köynvet ajánlani? Ami nem gépészmérnöki szinten írja le - valami ilyen könyvem már van, 900 oldal, köszi
- de nem is primitív. Nameg viszonylag beszerezhető.
Gondolom kezdőnek jó az mma hegesztés, ehhez van már gépem is a cégben. Van némi zártszelvényem, felszabom és nekiállok.
Kellene még egy jó pajzs. Néztem ilyen automatán sötétedőt. Nem semmi, hogy hol tartanak.
-
do3om
addikt
-
Kolty
aktív tag
Ezt az anyagot lehetséges-e ívvel hegeszteni? Ha igen akkor milyen pálca kell hozzá? Köszönöm.
A mágnes fogja.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190824v00q6zrit.jpeg
-
New Life
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék otthonra egy inverteres hegesztőt.
A HETRA Mini-t néztem ki, nagyon jó árban van, 8-9e Ft-tal olcsóbb, mint a Iweld Gorilla Pocketpower 150.Megér ennyi különbözetet a plusz 20A, illetve van olyan eset amikor nem elég a 120A?
Ha van valakinek tapasztalata ezzel a Hetra Mini-vel, kérem írjon pár sort.Köszönöm szépen!
Üdv:
NL -
do3om
addikt
válasz
SoulReaver #580 üzenetére
Nekem 190-es van. Otthoni munkákra tökéletesen megfelel. Kábele megfelelően hosszú, súlya kicsi ez a régi trafó után igen jó. Szép varratokat lehet vele készíteni, volt hogy huzamosan hegesztettem vele ugy 70cm-ert itt a kábel elégé felmelegedett, a csipeszeknél kicsit megolvadt de szerintem az ilyen használat otthon nem jellemző.
Mondjuk használok speciális pálcát amivel rendkívül könnyű szép varratot csinálni. -
SoulReaver
veterán
A porbeles egy fos... Csak kókányolásra való. A Co-t nem helyettesíti. Vagy elektróda, vagy co, de a 2 egyben nem jó
Én nagyon szemezgetek ittonra egy iweld gorilla 170-el, csak nem találok róla igazi hegesztő tapasztalatokat.
Először úgy volt, hogy egy esab buddy tig-et veszek, de végül is nem használnám itthon ki. Elektródával is bőven elboldogulok itthon.
Van esetleg ilyen valakinek? Pár tapasztalatot szívesen olvasnék!
Köszi előre is.
-
Egy ilyen Alfaweld Hobby MIG - MMA 131 ideális lenne neked.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Láma vagyok a témában ezért fordulok hozzátok.
Szeretnék itthonra magamnak hegesztőt venni.
3-es dróttól a 40-es zártszelvényig hegesztenék nem napi szinten.Vagyis szigorúan saját otthoni 'hobby' célra
Tehát mikor éppen szükségem van rá.Mivel nem nagyon tudok hegeszteni ezért a töltőhuzalos hegesztőkre (probeles) gondoltam. Bár lehet elég lenne valami márkásabb inverter is hátha a "fejlettebb" elektronika segítene a hibáimban.
Olyan 40-50e ft rászánnák.
Tudnátok valami megbízható készüléket ajánlani? -
mekkkelek
újonc
Sziasztok,
Inverteres MIG gepet keresek, lehetoleg tudjon aluminiumot is (es esetleg TIG-et is
) mi a velemenyetek a kovetkezo kettorol:
Mastroweld MIG 180MI
https://www.zakanyszerszamhaz.hu/termek=13957_Mastroweld-MIG-180-MI-(DC-Lift)-inverteres-fogyoelektrodas-CO-hegesztogepIweld Gorilla Pocketmig 185 Aluflux
https://gepszerszam.hu/termekek/iweld-gorilla-pocketmig-185-aluflux-hegesztogep-kocsi-ajandek-p10879.htmlAmennyire en latom a Mastroweld tobbet tud, de nem ismerem egyik markat sem..
Koszi elore is!
-
ledger
tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, sokáig egy házi gyártmányú trafóssal, majd egy szintén trafós csak gyári géppel (Telwin moderna 150) dolgoztam itthon.
Most elhatároztam, hogy veszek egy inverteres gépet.
A kiszemelt BLM1800DTM_SMART van valakinek tapasztalata ezzel a géppel, használ valaki ilyet?
Nekem semmi tapasztalatom ezekkel a gépekkel, mindössze annyi amit itt olvasgattam.
Maximum 60ezret szánnék rá.
Ha van valakinek beváltabb vagy jobb tanácsa gépügyileg azt szívesen venném.
Nem ipari használatra kell, itthon szerelgetek a műhelybe, az átlag otthoni használóktól azért többet dolgozok vele, elektromos hálózatom az 3X16A
Amúgy milyen gyártmány ez a blm? Nem találok infót róla. -
johnahex
tag
Tegnap ki lett próbálva.
ER23 2.5 85 amperen szépen viszi.
Apám 40 éve hegeszt, megdicsérte.
"Szép varratot csinál, nem szakítja meg az ívet."
Kicsit drágálta...Nekem is tetszett, jól dolgozik. Dnipro MMA - 258 A próbáltam előtte, az nem volt ilyen jó.
Hálózati kábel jó vastag, munkakábel sem olyan rossz.
Megmarad a Jasic. -
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van bárkinek bármilyen tapasztalata a Centroweld 130 MMA inverteres hegesztőről ? [link]
Vagy a Iweld Gorilla Pocketpower 130 -ról ?
-
Vannak apróságok amelyek nálam feléjük billentenék a mérleg nyelvét. Ha nem is számottevően de hosszabb kábellel szerelik a gépeiket mint a konkurens gyártók plusz nekem az is szimpatikus, hogy nagy méretű masszív testcsipesz van már a 120A gépükön is. A Jasic globális szereplő a hegesztőgépek piacán nekem több bizodalmam lenne bennük mint egy Iweldben, de azt sem gondolom rossz gépnek ettől függetlenül. Használati értékben ugyanazt tudják, az áruk is nagyjából azonos.
-
-
do3om
addikt
Én az utóbbit használom, igaz nem 130 hanem 190-es.
Használtan vettem, nekem bevált, nem tudom a kábel hosszban van e eltérés a 190 és 130 között. Nekem elég ami van rajta de rövidebbet nem szívesen látnék rajta.
Pajzs, az egy nagyon egyszerű ami a másikhoz van, annál ha nem akarsz költeni egy olcsóbb fejpajzs is sokkal jobb, nem kell automata, csak sokszor jó ha van szabad kezed. -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék hegesztőt venni, otthonra barkács célokra, a véleményetekre lennék kiváncsi:
a) HETRA MINI
b) Iweld Gorilla Pocketpower 130
Utóbbinak állítólag rövid a kábele...
Míg az elsőhöz jár pajzs is...Nem tudom...
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Inverteres hegesztőt szeretnék venni. Már kinéztem az Iweld Gorilla Pocketpower termékcsaládot ( 130,150,170) csak azt nem tudom, hogy melyiket bírná el itthon a hálózat.
3x16 A-es kismegszakító van a villanyóránál.
Tudnátok segíteni? -
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Korlát hegesztéséhez szeretnék venni MIG, vagy inverteres hegesztő gépet.
A kérdésem az lenne, hogy a kiszemelt gépek közül ti melyiket ajánlanátok, illetve melyik lenne jobb ilyen munkákra.
Jelenleg 17 folyóméternyi korlátot kellene hegeszteni, illetve később 2darab 4,5 méter hosszút.
Alapvetően nem ez a tervezett fő tevékenységi kör, max egy évben 2-3 ilyesmi lenne. Viszont muszáj megcsinálni, nem opció, hogy csináltassam mással. Így kénytelen vagyok beruházni saját készülékbe.
Ha lehet, nem költenék eszement összegeket rá, de muszáj, hogy szép legyen a kivitelezett munka, lehetőleg ne kelljen több száz korlátelemet órákig körbe flexelni, hogy nézzen ki valahogy.. Nem hátrány, ha nem kell fél mázsa revét kiszedegetni a füves udvar talajából, ilyen szempontból jó lenne a MIG. viszont a nagyobb térfogat, a plusz palack raktározási gond is, egy invertert kissebb helyen el lehet rakni, a következő munkáig, ami adott esetben hónapokkal később lesz..
Plusz gond, hogy a maximum amper, amit ki tudok venni a konektorból , 13 amper..
Tapasztalat hagyományos trafóval van, elég jelentős, évekkel ezelőtt egy cégnél elg sokat dolgoztam egy dinamós, fixen telepítettel, egy keveset acetilén-oxigén lánghegesztővel illetve otthon pedig egy hagyományos praktikeres trafó volt. Sem inverteressel, sem MIG-el nem dolgoztam még.
Mivel külföldön élek, sajnos a magyar boltok nem jöhetnek szóba, pedig elég barátságos kínálatuk van.
Ami szóbajöhet Nagyjából felhasználható összeg magára a gépre kb 200, illetve a kiegészítők kb plusz 50. Ha indokolt, mehet feljebb is, de az már anyagilag jobban fáj, mint szeretném...
A szóbajöhető boltok: (Helyileg ezek elérhetőek számomra..)
MachineMart
ScewfixAmit nézegettem, az a screwfixben a 149 es inverter, vagy a 249 es MIG, A machine martban kb bármi, ami a keretbe belefér..
A válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is!Ui: a mostani munka, amihez kellene : 40x10es laposvas vízszintesen, 40es zártszelvény oszlop, 10es tömör vas kvadrát anyag a pálcák.
-
hali01
őstag
válasz
kismeno32321 #555 üzenetére
Csö!
Én mostanában vettem a Zákánytol egy ilyen 200-ast. Arra amire neked is kell. Elötte egy ezeréves HETRA-m volt. Amivel sok mindent fel épitettem. Egyenlöre csak probálgatom, de kb olyan,mintha egy trabantbol egy ferrariba ültem volna. Palackom még nincs. Porbelessen használom. De kell egy palack,mert ez a töltelékes drót igen nagy port,koszt csinál.
A beállitásokban jó lenne ha vki tudna segiteni néhány általános adattal. Amiböl ki tudnék indulni. Mert egyenlöre csak találgatok. -
kismeno32321
újonc
Sziasztok! Ztrust MIG-230 Co gépet tervezek vásárolni karosszériás munkára Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek ilyenje? Iweldes véleméyneket hanyagoljuk, mert a korábbi gorillám
az többet volt szervízbe mint a műhelybe, ezért abból a rakás k*kiból nem kérek.
https://www.zakanyszerszamhaz.hu/termek=19475_Ztrust-MIG-230S2-fogyoelektrodas-vedogazas-inverteres-hegeszto
-
odium
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni gépvásárláshoz. Háztáji mezőgazdaságban kéne ellátnia a feladatát, az 1-es lemeztől az esetleg 10 mm vastagságú anyagok hegesztéséhez is alkalmasnak kell lennie, nem ipari jellegű használatra, de ha kell bírja az 1-2 órás folyamatos munkát. Árban 30-50 ezer közt kéne maradni. Köszi.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Van itt valaki, aki hegesztés bérbe vállal Budapesten? Egy (teljesen saccra 140 * 60 cm) fém keretre lenne szükségem 40*40 szögacélból. Nem vészes meló annak, akinek van hozzá felszerelése, de sem bérelni nincs kedvem, sem gyerek érkezés előtt foglalkozni ezzel nincs időm.
Ha valakinek "közérdekű" jellegű infója van, jöhet ide, de ha ajánlatot is adna a munkára, az jöhet privárban!
Új hozzászólás Aktív témák
- Reklámblokkolók topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Synology NAS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest