Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) ovics válasza #87057920 (#950) üzenetére


ovics
aktív tag

Ha nincs sok a betonban akkor ki lehet bajlaglemezzel is hozni, és akkor mehet ugyan így előre legyártva.

(#952) st6969 válasza kunberci (#949) üzenetére


st6969
őstag

Nem vagyok már fiatal, 42 éves, nem fogok sokat hegeszteni, bár ez relatív. Amit a ház körül meg kell csinálni (kerítés, bográcsállvány, bak, grillsütő, kürtőskalács sütő, stb.), csak magunknak, meg ezen felül, ami megtetszik ötletes youtube videók alapján. Nagyon tetszik ez a hegesztés, igaz 1-2 dolgot csináltam csak eddig. Nem mondom, hogy ügyes vagyok, de lehetne rosszabb is. Szeged környékén lakom.
2-3as zártszelvény, szögacél, laposacél anyagaim vannak barkácsoláshoz, illetve két 1,5-es lemez tábla (egyik rozsdamentes).
Lemezből ilyesmiket gondoltam pl.:

#950 ph_user777
& #951ovics
Köszi a tippet, Kunberci javaslata alapján (sarkokat pöttyözve) tegnap már megcsináltam, nem lett tökéletes, de elfogadható (tudod, amikor a vízmértékben nem pont középen van a buborék, de a csíkból még nem lóg ki :)) ).

(#953) kunberci válasza st6969 (#952) üzenetére


kunberci
aktív tag

Én 9 évvel vagyok nálad idősebb, és csak 2-3 éve vágtam bele a MIG fogyóelektródás hegesztésbe. Előtte 30 évig egy Hetra trafóm volt, azzal is nagyon sok mindent meghegesztettem. A hetra után lett egy MMA inverter, és utána a palackos MIG gép [link] . Én is csak magamnak hegesztgetek itthon.
Nagyon drágák a vasanyagok, drágák az elektródák, huzalok, érdemes szépen, jól megcsinálni a hegesztéseket, ha zárványos a hegesztés, az baromi ronda. Vékonyabb anyagvastagsághoz amúgy is a védőgázos fogyóelektródás hegesztés ajánlatosabb a bevont elektródával szemben. Palackvásárlásra Siófokot tudnám ajánlani: [link]. Itt bármilyen palackot tudsz vásárolni, ami Neked szimpatikus, és választani, válogatni is tudsz. 5, esetleg 10 kg töltetű CO-2 palackot, esetleg 4,7 m3-es (20 literes) corgont, ha kevert gázzal szeretnél hegeszteni. Itt fogod majd tudni cserélni is a palackokat mindenféle bérleti díj nélkül is. Egy 10kg töltetű CO-2 palack 2-3, vagy több évre is elegendő lehet számodra. Azért gondolom, hogy érdemesebb most kiadni egy kicsit többet a hegesztőgépre, palackra, mert szebb varratokat fogsz tudni készíteni, jobban megjön majd a kedved a hegesztéshez. Nyilván ha nem akarsz palackot venni, vagy csak később, akkor azokkal a gépekkel is tudsz porbeles huzallal hegeszteni, amiket linkeltem. Bármennyire is drágának tűnnek azok a gépek, még mindig az olcsó kategóriához tartoznak. Ha érdekel a palackos dolog, akkor priviben küldök képet CO-2 , corgon palackról, ami szerintem jó méret, meg a masináimról.

(#954) Gyöször


Gyöször
senior tag

Cserélt valaki mostanában palackot? Mi lett a helyzet szerintetek idéntől?
Azt mondták tavaly a linde megtartja a 10kg magas kb 140cm palackját cserélhetőnek.
A 180cm magas 150bar 7,1m3 corgonom sztem megszűnt mert a weblapon fent van de az ára 0.
Szerk: most megnéztem fent van minden mint tavaly, árakkal, sztem nem is változott

[ Szerkesztve ]

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#955) st6969


st6969
őstag

Sziasztok!
Ismeritek ezt a fajta állítható kapu forgáspontot? Hogy kell ezt felrakni? M16-osat vettem, ez a legkisebb. Jól gondolom, hogy a zártszelvényt meg kell fúrni a menetes száron lévő kisebb alátét átmérőjével? Ebben az esetben ez 25mm :Y Létezik, hogy ekkora furatot kell fúrni? Fele ekkora fúrom sincs, a szomszédomnak, aki lakatos, szinte "mindene van", a legnagyobb fúrója ekkora (az is barkácsolt).

Van valami ökölszabály arra vonatkozóan, hogy milyen magasságba kerüljön a két zsanér? Minél lentebb/fentebb? A kiskapu és az oszlop magassága is 1,3m. Mondjuk az oszlop tetejétől és aljától 15-15cm-re raknám, jó lehet? Erre a 60x40-es oszlopra lesz.

(#956) borix válasza st6969 (#955) üzenetére


borix
őstag

A hegesztőnek adsz egy kis ampert és kifúrod vele. ;]
Ahogy adja magát 15-20 cm a végektől.

(#958) st6969 válasza #46372352 (#957) üzenetére


st6969
őstag

Ez eszembe jutott nekem is, hogy körbefúrogatni, bár kicsit melós...
Hogy érted, hogy kézből nem lehet vele fúrni? Ha előfúrok neki 10-essel, akkor sem tudom a 2-as falvastagságú zártszelvényt átfúrni? Kitekeri a csuklómat?

(#960) st6969 válasza #46372352 (#959) üzenetére


st6969
őstag

Kifurkáltam 3-as és 7-es fúróval, most már csak reszelni kell. Vagy azon gondolkodtam, hogy befogok fúróba egy kb. 10-es köracélt, amire csiszolópapírt erősítek. Azzal talán gyorsabb (?)

(#961) Gyöször válasza st6969 (#955) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nem lesz ez egy kicsit overkill a mellkas méretű kiskapudhoz? Hogy fog kinézni az a nagy büröm akármi :-) unokatesómék nyomattak ilyet az pedig 2 méter magas kiskapu, kb akkora zsanért rárecsegtettek, hogy kb 20as anyagból házilag esztergált diópánt. Mindig meg szoktam dícsérni öket, hogy még bírja, meg tüntetőleg óvatosan nyitom nehogy "leszakadjon" :-)))
Nekem a 4 méter széles 2,5 magas 2 szárnyú garázsajtón van 2 dió kb 14es anyagból.
Ha állítható kell bőven sok lenne ha fogsz 8 db 12es csavart azoknak ki bírod fúrni a zártszelvényt kommersz csigafúró mérettel. Veszel 3/8ados csövet azt ráhegeszted keresztbe a csavarra, hogy T betűt kapj, 2 laposvas darabot kifúrsz zsanéronként 12esre és azt ráröcögteted a kapura, majd áttolod rajta 12es csavart. De 10esből is bőven elég lenne csak ahhoz nehezebb csövet keríteni.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#962) st6969 válasza Gyöször (#961) üzenetére


st6969
őstag

De bizony, overkill :)) (ez tényleg csak egy kiskapu 20x40x2-es zártszelvényből, ami az előkertet választja el a hátsó kerttől, hogy a kutya ne jöjjön előre a nagykapuhoz, amikor kocsival ki-be állunk). Gondoltam én ezt már akkor, amikor megvettem a pántokat, de ez volt a legkisebb, ami állítható. Mindenképp állítható kellett, mert számolok azzal, hogy a kapu hegesztésekor derékszöget, párhuzamost, függőlegest, egyenlő átlókat csak nyomokban fog tartalmazni...
Leszabtam már az anyagot, 45°-ba vágtam, 2 szál 124cm, 2 szál 118cm. Nem mondom, hogy tökéletes lett a vágás, de talán elmegy. Viszont ekkora asztalom nincs, amin ezt leszorítva meg tudnám hegeszteni. Betonjárda van, ami viszonylag egyenes, de ott meg nem tudom leszorítani. Van 2 bak is, azokra 1-1-et le tudok szorítani, de ott meg attl félek, nem lesz egy síkban (meg még csavarodik is :( ). Erre esetleg valami ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#963) Gyöször válasza st6969 (#962) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ahogy hegeszted úgy tekeredik az egész, ez normális. Gondolj bele mi volt mikor a 2m x 2,5m ajtót hegesztettem. Még egyenes betonom se volt.
Összecsipkeded. Amerre elmegy az átló nagyobb irányba, ott a végére ejted, igazodni fog szépen. Ha van bakod az nagyon jó, mert ráteszed, belenézel és megpróbálod visszanyomni síkba. El fog görbülni maga a zártszelvény a hőtöl. Sőt az se biztos, hogy gyárilag egyenes. Alátámasztod és 2 vagy ha kell 4kg kalapáccsal megigazítod. de ügyesen kell mert behorpad utána meg csúnya. Vagy rászorítasz esetleg oda is hegesztes picit amit ütsz. Vagy esetleg ilyen kiskaput nem biztos kell kalapálni, elég lehet ha ráállsz
Az átló ha kicsi van benne és sosem lesz jó akkor hegesztéssel is korrigálható. Készre varráskor kigondolom merre fogja húzni és a 4 sarkot úgy varrom meg félig, hogy jó irányba mozduljon.
Én így szoktam bénázni.
Többiek?

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#964) 8th válasza st6969 (#962) üzenetére


8th
addikt

Én a garázs sík betonpadlóján szoktam nagyobb dolgokat összeállítani és hegeszteni. Nem a legkényelmesebb megoldás de nekem nincs akkora asztalom se bakom amin egy kétszárnyas ajtó keretét és hasonlóan nagy méretű dolgokat el tudnék készíteni.

(#965) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Sziasztok!

Látom nincsenek napi bejegyzések a topicban, de remélem azért valaki olvassa és tud majd nekem segíteni :D
Vettem egy Iweld Multiflux 153as gépet. Porbelessel próbálok majd hegeszteni, pontosabban még csak gyakorlok, mert elég kezdő vagyok a dologban.. Reméltem, hogy a gép helyes beállításaira vonatkozóan lesz majd a használati utasításban info.. de kb 0 erre vonatkozó infot tartalmaz.
3 hegesztési mód közül kiválasztottam az FCAW-t ez adta magát. Aztán az Amper és Volt választó ugye manuális, Voltnál -5 +5 a skála.. de ugye nem tudom, hogy mihez képest -5 és +5. Leírásban annyi van, hogy 15.5-21Vig van munkafeszültség.

Arra sincs semmi táblázat vagy hasonló ami a komolyabb gépeknél a házon belül vagy mellékelve szokott lenni, hogy pl 0.9es huzallal 3mm vastag anyagnál milyenek az ajánlott beállítások, pl A/V stb..

Azt tudom, hogy itt az Amper állító potméter a huzalsebességet állítja, a Volt pedig a varrat szélességét/magasságát szabályozza.

Ezzel kapcsolatban lenne valami jótanácsotok, optimális beállításra?
3mmes zártszelvényt hegesztenék a gyári 0.9es huzallal.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#966) JóGéza válasza kicsi kecske (#965) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Szia!
Néhány tipp a porbeles hegesztéshez.

(#967) kicsi kecske válasza JóGéza (#966) üzenetére


kicsi kecske
tag

köszi!

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#968) Gyöször válasza kicsi kecske (#967) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ha túl sok a huzalelőtolás tologatja vissza a pisztolyt. Ilyenkor ha tudsz emelni a feszkón, és indokolt mert vastag az anyag, akkor azt lépd meg, ha már nem, akkor vedd lejjebb az elötolást és lassabban haladj hegesztéskor.
Ha meg elfogy a drót, nem látod, mindig visszaég a pisztoly felé akkor kicsi az előtolás.
Tekergetve fogsz rájönni, sok hegesztéssel.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#969) kicsi kecske válasza Gyöször (#968) üzenetére


kicsi kecske
tag

köszi a tanácsokat!

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#970) st6969


st6969
őstag

A zártszelvényeken "gyárilag" valami olajos, vagy inkább koromszerű réteg van (fekete lesz a kezem, ahogy hozzányúlok). Mivel érdemes ezt leszedni?
Aldiban vettem ilyen fémvédő lakkot. Ismeri valaki? Minőségre milyen lehet? Azt írja, nem kell alapozni...elhiggyem?

(#971) kicsi kecske válasza st6969 (#970) üzenetére


kicsi kecske
tag

Ez mikor volt akcióban? Lemaradtam róla 😡😡

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#972) 8th válasza st6969 (#970) üzenetére


8th
addikt

Én a legolcsóbb lakkbenzin higítót használom erre. Egy kiürült ablaktisztítós flakonba áttöltöm és nem kell a rongyot öblögetni meg flakont nyitogatni. Egyik kézzel rápermetezem másikkal törlöm le a koszt. Kényelmesebb is gyorsabb is egyszerűbb is. Lakkot passzolom, nem ismerem. Rengeteg lakk/festék van a piacon amit nem kell alapozni mehet közvetlenül az anyagra, biztos nem rossz ez sem.

(#973) st6969 válasza kicsi kecske (#971) üzenetére


st6969
őstag

Pontosan nem emlékszem, pár hónapja vettem.

#972 8th
Köszi, van valami hígító itthon (aromás hígító?!), én is azzal estem volna neki.
:R

(#974) kunberci válasza st6969 (#970) üzenetére


kunberci
aktív tag

Csiszold át a vasat csiszoló vászonnal, és utána áttörlöd lakkbenzin higítóval, vagy még költséghatékonyabban sima benzinnel. Utána mehet a festés.

(#975) Gyöször válasza kunberci (#974) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nitrós rongy. Jó bőven pancsolva. Viszi mint foxi a lábtörlőt :DD

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#976) kunberci válasza Gyöször (#975) üzenetére


kunberci
aktív tag

Palackcserével mi a helyzet? Tudtál corgont cseréltetni?

(#977) Gyöször válasza kunberci (#976) üzenetére


Gyöször
senior tag

Én tavaly szereztem be egy nagy 7,1m3as 150 baros palackot, ha jó vagyok az nekem 20 évre elég. Csakúgy kérdeztem, hogy mizu, mert van egy 10 kilos co2, azt űzöm, ha nem lényeges dologról van szó. Az majd el fog fogyni jövőre, de ha nem vigyázok rá akár idén is. Lenne egy 30 méteres kerítésem, meg egy melléképületre 30m2 lapos tető vázza, meg akarok egy trágyaszórót fakítani valahogy a semmiből, az jó buli lesz... :-)
Ti mit tudtok a palackcseréről?

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#978) kunberci válasza Gyöször (#977) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nekem is sokáig elég lesz a corgon. 4,7m3-es Messer-es corgon palackjaim vannak, ezeket használjuk a hegesztéshez, és a 10kg-os CO-2 palackokat meg szódához. Siófokon cseréltettem eddig a palackokat, ezután is ide fogom vinni. [link]

(#979) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Nagy munkadarabokat hogy vagy hol szoktatok hegeszteni?
Csinálnék egy kiülőst a teraszra de a 300x100as alap vázat nem tudom kirakni sehova h meglegyen minden derékszög. A derékszög magnesekkel meg van benne 3 centi eltérés az atloban.. Szetvag tőle az ideg 😡😡

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#980) Gyöször válasza kicsi kecske (#979) üzenetére


Gyöször
senior tag

:) a mágnes az csak segítség nem mérőeszköz. Fogj egy lakatos derékszöget, vagy amit néha a lidiben lehet venni kb 40 centi már kezdi megmutatni mi görbe. Lehet, hogy az anyag maga, vagy nem 45 fok a szög esetleg nem jól vágtad le és eltérés van a zartszelvény 2 oldala közt.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#981) kunberci válasza kicsi kecske (#979) üzenetére


kunberci
aktív tag

Én egy nagyobb darab vastag OSB lapra fúrtam két szögvasat derékszögbe. Ehhez szoktam szorítóval hozzáfogatni a hegesztendő anyagokat. Ekkora méretnél, amit Te szeretnél hegeszteni: átlót kell mérni. Úgy tudod pontosan beállítani a derékszöget, persze, ha a darabolás is pontos.

[ Szerkesztve ]

(#982) 8th válasza kicsi kecske (#979) üzenetére


8th
addikt

Kiállok a garázsból és ott a padlón, az egy relatív nagy sík betonplacc. Úszókaput az udvarban a fűben csináltam. Hat méteres szál anyagokat lefektettem, kiszinteztem, összepontoztam, hogy ne mozduljon el és jobb híján azon állítottam össze a kaput.

kunberci: Szintén zenész, sablonozok én is amit csak tudok.

[ Szerkesztve ]

(#983) kunberci válasza 8th (#982) üzenetére


kunberci
aktív tag

Még újkorában: [kép] , azóta egy kicsit barnább lett az OSB, de ugyanolyan tökéletesen ellátja a feladatát.

(#984) st6969 válasza kunberci (#983) üzenetére


st6969
őstag

Kitűnő megoldás, köszi, hogy megosztottad! :R Egyszerű és nagyszerű! Szerintem én is fogok ilyet csinálni :K

(#985) kunberci válasza st6969 (#984) üzenetére


kunberci
aktív tag

Mi a helyzet? Megvetted a porbeles gépet?

(#986) st6969 válasza kunberci (#985) üzenetére


st6969
őstag

Nem, egyelőre nem. Még nálam van a kölcsön gép (csak bevont elektródával tud), egyelőre halogatom, gyűjtöm a pro-kontra érveket. A múltkor bogarat ültettél a fülembe azzal, hogy olyan gépet vegyek, ami tudja a védőgázast is, és eléggé hajlok rá. A szomszédom a nyár folyamán elvileg megveszi a gépét, és akkor azt is ki tudom próbálni (ő CO-val fog hegeszteni). Utána fogok dönteni. Még az az előnyöm is megvan, hogy szükség esetén odaadja a palackot, jóban vagyunk. Ez is egy plusz érv a védőgázas mellett.

(#987) kunberci válasza st6969 (#986) üzenetére


kunberci
aktív tag

"gyűjtöm a pro-kontra érveket"

Azt hittem, hogy a lóvét gyűjtögeted. A viccet félretéve, tényleg az a jó, ha kitudod próbálni, és azután döntesz.

[ Szerkesztve ]

(#988) st6969 válasza kunberci (#987) üzenetére


st6969
őstag

Na igen, hát a lóvé az bizony lényegi kérdés... :)) Az szinte biztos, hogy palackot nem fogok venni magamnak, egész egyszerűen azért, mert nem számítok sok hegeszteni valóra a ház körül, és még kevesebb olyan munkára, amihez nem lenne alkalmas a bevont elektródás módszer. Viszont, mivel lesz a szomszédban palack, talán butaság lenne olyan gépet vennem, ami azt nem tudja.

(#989) kunberci válasza st6969 (#988) üzenetére


kunberci
aktív tag

Az az igazság, hogy szerintem a normális porbeles huzal, az Esab huzal. [link]
Ami 25 ezerbe kerül, és még akkor sem lesz olyan a varratod, mint sima SG-2 es huzallal, és védőgázzal. A sima SG-2 es huzalt meg kapsz 4,3-4,8 ezer körül. [link] [link] . Szóval szerintem még palackkal is olcsóbban jössz ki hosszútávon, mintha porbeles huzalt veszel. A porbeles huzalra ráadásul jobban oda kell figyelni. Ne szívja meg magát nedvességgel. Párás, nedves időben ki kell fűzni a gépből, és le kell zacskózni a már említett ok miatt. Az nagyon jó, ha a szomszédtól el tudod kérni a palackját, de akkor már érdemesebb elkérni géppel együtt, és akkor gépet sem kell venned. Egy normálisabb automata pajzsra is szükséged lesz, ha még nincs ilyened, ami megint 25-30 ezerbe kerül kb. Szóval tényleg elég sokat el lehet költeni hegesztésre. Az ilyen olcsóbb porbeles gépeknek az előtolója [link] is gyengébb, mint a nagyobb kombi gépeknek [link] . Szóval tényleg nagy kérdés, hogy az ember mennyit szánjon hegesztésre?

[ Szerkesztve ]

(#990) st6969 válasza kunberci (#989) üzenetére


st6969
őstag

Valóban, ez alapján hosszú távon tényleg egy ilyen Aluflux 205-ös lenne az észszerű választás. Pajzsom nincs, de ami tippeket korábban itt láttam, azok inkább olyan 15ezer körül voltak (amit most használok kölcsön pajzs, az egy Lidl-ben leárazott automata pajzs, 10 ezer helyett 4ezerért vette a tulaja, elvagyok vele, bár lehetne nagyobb az ablak, és akár kényelmesebb).
A gépet nem szívesen kérem kölcsön, bár odaadná, de nem szeretném, ha pont nálam dögölne be (igaz, most is kölcsön gépem van, ráadásul egy ESAB, de azt úgy "tukmálták" rám, hogy vigyed, ameddig kell :DDD ). Palack az más, az csak nem romlik el.

(#991) kunberci válasza st6969 (#990) üzenetére


kunberci
aktív tag

Én bevállalnék a gép mellé egy 10kg-os CO-2 palackot. 2db 5kg-os huzalhoz biztosan elég egy töltet, ami azért Nálad jó pár év lehet, viszont akkor nem kell megvenni a drága porbeles huzalt. Ja és bevont elektródával sem jössz ki sokkal olcsóbban.
[link]
Mi ilyen palackból csináljuk a szódát. [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#992) Gyöször válasza kunberci (#991) üzenetére


Gyöször
senior tag

Volt az a 20 kilós co2 amit elcseréltem corgonra, alig akart kifogyni, gondoltam csinálni kéne szódát. De viszont lövetem nem volt, hogyan.

Ha nem jár borsos szabadalmi díjjal lőnél képet róla, mit alkottatok a palackra? :-))) Tippre szódás patronra rávarrva valami menetes akármi? Van egy saccper kb 3-5 literes szódás palackom, tök buli lenne szódázni belőle.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#993) kunberci válasza Gyöször (#992) üzenetére


kunberci
aktív tag

Ez alapján kezdtem. [link] A hozzászólások alatt a csatolmányoknál látsz képeket.
Én egy patronba fúrtam lyukat, és hegesztettem egy menetes csövet, amire került egy gyors csatlakozó ellendarab. A palackra oxigén nyomáscsökkentőt tettem, aminek a kimeneti órája bar-os skálázású. [link]
10 bar -ra van tekerve a nyomáscsökkentő. A lényeg, hogy hideg vízből kell készíteni, és elnyeletni kell a CO-2 öt. Rázogatni kell a szódás szifont töltéskor, és utána is be kell tenni a hűtőbe egypár órára. Este elkészíted, reggel kivéve a hűtőből egész jó szóda iható.
Egy hálózati szódagép lenne az ideális, de egy normális 300 e Ft körül kapható.
[kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#994) Gyöször válasza kunberci (#991) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nekem is ilyen kis palackom van, totya vagy milyen becenevű ez. Ezt vonták tán ki. Jó mert nem rántja el a gépet 'kocsistúl lovastúl'.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#995) Gyöször válasza kunberci (#993) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ja akkor jól tippeltem, hogy patront hekkeltetek meg. Pihent agy :-))))
Arra gondoltam, hogy esztergáltatni kéne a szomszéddal egy hollandert a szifonra, patron tartó menetűt, aztán úgy valahogy de ez, hogy ott a patron készen és passzol az eszembe nem jutott.
Co2 átfolyásmérős reduktorral nem jó? Amúgy abban a co2 palackbañ már csak 10 bár volt mikor leadtam, telibe is mehetett volna. De nem is mertem játszani vele, nehogy levigye a fejem :-)
Nézegettem a szódagépeket, 150 ért volt már ilyen lelakott ocsmány dudva akkor bezáró kiskocsmákból.
Végülis megoldottam egyszerűen. Leszoktam a szódáról, oszt csá :DD Segített Oberna is a helyi szódás, olyan büdös ihatatlan vízböl csinál lónyálat aranyáron, hogy kell a francnak :(((

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#996) kunberci válasza Gyöször (#994) üzenetére


kunberci
aktív tag

Ez a legkedveltebb palackméret a CO-ból. Nem vonták ki, csak bérpalack lett belőle. Siófokon tudod cseréltetni, úgy mint eddig, bérleti díj nélkül. Linde, Messer, Kínai minden van.

(#997) kunberci válasza Gyöször (#995) üzenetére


kunberci
aktív tag

Saválló patronból, és csőből jobb lenne megcsinálni. Meg nagyobb palack is jobb lenne, mint a literes. Nézted az ezermester fórumos palackokat? [link]

(#998) kunberci válasza Gyöször (#995) üzenetére


kunberci
aktív tag

A CO-2-es reduktorral nem jó (liter/perc). 9-10 bar környékén bele kell pumpálni a palackba a CO-2-öt. Nálunk a 10 bar vált be.

(#999) st6969 válasza kunberci (#991) üzenetére


st6969
őstag

10kg-s palack a legkisebb, amit érdemes megvenni? Itt látok 5kg-sat is. Vagy ez nem utántölthető?

(#1000) kunberci válasza st6969 (#999) üzenetére


kunberci
aktív tag

Ügye ez kínai palack, amit linkeltél. Természetesen lehet 5 kg töltetű palackot is venni, de mivel nem sok különbség van árban a két palack között, én a 10kg-osat preferálnám inkább. Ha gondolkozol palack vásárlásán, akkor rábeszélnélek egy Balatoni útra. legfeljebb egy fürdéssel összekötitek a palackbeszerzést. Magasságra egyforma az 5, és a 10 kilós palack. Átmérőben van eltérés. A 10 kilós 21 centi, az 5 kilós 13 centi körül van. A hegesztőnek úgy is kell csinálni egy hegesztő kocsit, és akkor a 10kg-os palack jobban passzol a hegesztőgép méretéhez. [link]
[link] Ez az 5 kg-os töltetű palack.

Mindenképpen azt javasolom, hogy Magyar szabványos palackot válassz, vegyél. A kínait nem fogod tudni eladni, ha mégsem kell a palack. Linde-t, vagy Messer-est vegyél.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.