Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
> Mondjuk a sima elektródás ívheggesztőnél a salak a varraton kívül van, amit lekkell róla verni.
Ideális esetben így van/így kellene, hogy legyen.
> Védőgázasnál meg nem tudom hogy mükszik .
Védőgázasnál egyáltalán nincsen salak (nem véletlenül szorgalmazom ezt)
> Tangerine: olyan is van hogy a varratban benn marad a salak?
Hajjaj. De még mennyire hogy van. Teljesen vegyesen is lehetséges, hogy a varrat tele van salakzárványokkal. Ilyenkor a varrat mechanikai tulajdonsága a nulla felé közeledik.
Ráadásul ezen nem is lehet javítani, nem lehet újra felmelegíteni a varratot. Ezen csak a flex segíthet (varrat kiköszörül, újrahegeszt) -
Tangerine
senior tag
Nem hiszem, hogy áramütéstől kellene tartani. Sokkal inkább megégetni fogod magad, mint megrázni.
Van egy olyan tulajdonságuk a hegesztő cuccoknak, hogy üresjárati feszültség (http://www.trakis-hetra.com/hu/3/fogyel.htm) ez max 40-50 V ami nem fog agyoncsapni, akár kézzel is foghatod.
(A koaxban sokkal nagyobb fesz van.
Víz alatt gondolom nem akarsz hegeszteni.
A bőrödhöz érve nem jön létre az ív, túl nagy az ellenállásod, hacsaknem te vagy a fém Terminátor. -
ÉS mégegy kérdés:
bevont elektródás ívhegesztésnél mindig képződik salakanyag a varraton? Avagy a folyamat tulajdonképp úgy zajlik le, hogy a hő hatására a pálcából kiolvad a kötőfém a munkadarabra majd az így keletkező varratot 'betakarja' a pálcán lévő szintén ráolvadó védőbevonat, hogy a légkör kedvezőtlen hatásaitól megvédje, takarja? Ergo, az ilyen jellegű hegesztési varrat sosem lesz tiszta fémkötésű, mert a folyamat miatt mindig tartalmazni fogja a védő-salak-anyagot? -
válasz
Tangerine #143 üzenetére
Köszönöm, gondolkozom a dolgon, bár inkább akkor a CO2-re hajlok én is.
Kétségtelen azért hogy a pálcás hegesztésnek is megvannak a maga előnyei. (pl víz alatt azzal hegesztenek nem?) No meglátjuk.
Amivel nem vagyok tisztában (de lehet kérdeztem már régebben), hogy ugyebár elektromos ívhegesztésnél árammal dolgozunk, és fém anyagokat hegesztünk. A fém ugyebár vezeti az áramot. Ha én puszta kézzel megfogom (odakapok rögzítés céljából) a fém munkadarabot, akkor ott helyben menten agyonvág az áram? Avagy - ahogy hallottam, olyan nagyfrekvenciás áram jön létre az ívnél, ami 'nem káros' az emberre, tehát olyan lehet mikor pl a TV koax kábelvégét fogdosod és olyan kellemetlenül bizsereg a kezed tőle, a benne lévő elektromosságtól??
És vajon mitörténhet ha véletlen a csupasz bőrfelülethez érünk a pálca, vagy pisztoly végével? Meghegesszük magunkat kicsit, avagy nem is jön létre az ív?
(Hmm.. Asszem ezen kérdésekkel kicsit fényderül hiányos fizikai - elektromoságtan ismereteimre, dehát inkább kérdezek mint nem kérdezek..)
[Szerkesztve] -
Nah, most találtam a neten egy ISKRA MIG 150 tipusú hegesztőgép hírdetést, újonnan, 1 év garanciával, 5Kg-os (Messer) szabvány töltött CO2 palackkal, reduktorral, munkakábellel, 0,8/5 Kg-os huzalelektródával együtt 66e Ft-ért!
(Kipróbálható, megmutatják, egy kesztyű meg egy pajzs kell hozzá és már lehet is hegeszteni vele)
Adatai:
- 230V
- 40-145A
- 0,6-0,8 mm-es huzal
- 4 stop állás
- 28 Kg
De bővebben itt Mig 15 néven (lemaradhatott egy nulla)
Bővebben: link
Namostakkor ezt vagy azt válasszam???
(Ez a CO2-es azért több lenne úgy 20e Ft-al mindent egybevéve, de azért a minőség a fontos alapon kérnék véleményt)
[Szerkesztve] -
válasz
Tangerine #139 üzenetére
Jut eszembe a gép adatai közt szerepel, hogy 1,5 - 3,25mm pálca használható hozzá.
Én javarészt zártszelvényeket szeretnék összehegeszteni, azokból mindenféle állványt, vasasztalt, padot, akár polcot is csinálni - egyenlőre ezek a legfontosabbak. Kíváncsi lennék hogy olyan 4*2cm-es profilmetszetű zártszelvényeket hogyan lehet hegeszteni vele, megegyeztem az eladóval hogy mindenképp mutassa meg hogyan dolgozik a gép.
Ahogy nézegetem újból a hegesztőgép kínálatot, hát amit 40e Ft alatt a barkácsboltokban lehet kapni... bililemezből készült ház, otromba állat amper szabályozóval, a kapható legolcsóbb, leggagyibb kapcsolókkal ellátva, valami ótvar pálcafogóval, dög nehéz, tiszta ratyi az egész.
Úgy 80e Ft-től kezdődnek a normálisabb - valahogy jobban kinézőbb, látszólag már mondhatni minőségibb inverteres hegesztők - amik még mindig a hagyományos pálcás tipusok.. (Ezek után mibe kerülhet egy kicsit is normálisabb CO2-es gép...)
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
válasz
kendioxid #135 üzenetére
Hát az attól függ, hogy milyen vastag kábel van a hosszabbítón. Meg a hosszabítóra is rá van írva, hogy mit bír. Szerintem egyel nagyobbat is elbír, mint ami rá van írva. Pl. a 16A-es hosszabbítóba nyugodtan beledugnám a 25A-es fogyasztót, vagy a 10A-esbe egy 16-os fogyasztót..
Egy valamire figyelj, ha hosszabbítódobról van szó, akkor tekerd le teljesen, akkor is ha nem kell a teljes hossz, mert egy nagy fogyasztó esetén nagyon bemelegszik a vezeték, ha fel van tekerve. Az átfolyó áram is és a tekercsként funkcionáló dobban keletkező örvényáram is melegíti. Én már jártam úgy, hogy egybeolvadt az egész vezeték a dobon egy kiadósabb hegesztés után.
[Szerkesztve] -
kendioxid
csendes tag
mit tudtok az alábbi ügyben:
szerintetek lehet hosszabítóval használni (egászséges-e) 16-25A körüli fogyasztóknál, vagy kerüljem a használatát? -
tomcs
őstag
ha mar itt ez a jo kis topik, megkerdezedm.. hatha
nincs veletlen vkin ek motoros csempevagoja? 10 db bordurcsempet kene marha pontosan 45 fokba vagni (azaz 8at 45 fokba, 2t csak rovidebbre) -
válasz
Tangerine #130 üzenetére
Hát nem sok, de ez van..
Jobbanmondva, nincs és várhatólag nem is nagyon jutok oda egyhamar, hogy legyen számomra elérhető áron CO2-es hegesztőgép. Most voltam az OBIba és ott árulnak egy hibrid gépet, ami normál ívvel megy, de elektródaadagolója van, csak gáz nélkül. Na az kerül még 50e Ft-ba. (Régebben már újságoltam hogy láttam egy NO GAS felirattal ellátott hegesztőgépet ami furcsamód majdnem ugyanolyan pisztollyal megy mint a védőgázosok. Na ez az! Ha bármelyik OBiba bemégy láthatod, TIP márkájú)
Szintén az OBI-ba mondták hogy nem is forgalmaznák védőgázas gépet (a Duna plazához közeli boltról van szó), legutóbb mikor volt nekik a legolcsóbb 70e Ft- volt. -
Tangerine
senior tag
válasz
kendioxid #131 üzenetére
> nem gyári trafót akarok csinálni, nekem nem kell ''hőkikapcsoló''(ebből inkább azt szűröm le, hogy kettönk közül te nem értessz hozzá)...
Ahogy gondolod, csak nehogy leégjen.
> sima villanyszereléshez használt tömör vörösréz is megteszi, zizeg, hát zizeg. a z lektronáram, akkor is másneses mezőt fog előállítani...
Hát ha rajtahagyod a szigetelést, akkor az is megteszi. Persze akkor nem tudod olyan sűrűre tekerni, és mégjobban melegszik. -
kendioxid
csendes tag
válasz
Tangerine #128 üzenetére
nem gyári trafót akarok csinálni, nekem nem kell ''hőkikapcsoló''(ebből inkább azt szűröm le, hogy kettönk közül te nem értessz hozzá)...
sima villanyszereléshez használt tömör vörösréz is megteszi, zizeg, hát zizeg. a z lektronáram, akkor is másneses mezőt fog előállítani... -
Tangerine
senior tag
válasz
kendioxid #124 üzenetére
Kár nekiállnod, főleg ha alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. (a kérdésedből azt szűröm le)
El sem tudod képzelni, milyen drága a tekercselődrót.
A trafókat méretezni szokták, ez adja meg a menetszámokat drótvastagságokat, és a vasmag paramétereit. Ehhez kell kiszámolnod, hogy nmennyi drótot kell venned. Aztán a tekercseléshez gép is kell ám! Szorosan kell tekerni, meg lakkozni (különben zizeg). Aztán kell neki doboz, teljesítményszabályzó (vagy megcsapolások), hőkikapcsoló, hegesztőkábelek, testcsipesz, elektródafogó.
Nem érdemes nekiállni, az biztos. Az alkatrészek több kerülnének, mint készen megvenni. -
kendioxid
csendes tag
most akarok venni gépeket, szerszámokat a műhelyembe, milyen márkákat ajánlottok, fúró, flex, köszörő, akkusfúrócsavarozó, dekopírfűrész stb.
ha nem használom sokat akkor érdemes venni ezeket a baumaxos 2000 ft-os cuccokat, vagy ezek még arra se jók?
mod:
acetilén(disszu) és axigén palackot keményforraztásokhoz mennyiért lehet kapni, mennyi a töltésük, mennyi a fúvoka hozzá?
mivel tudok olcsón rezet forrasztani rézzel?
[Szerkesztve] -
kendioxid
csendes tag
hány méter és milyen vastag rézvezetékből tekercselik a primer ioll sec. részt, mert 20-30k nagyon sok, biztos érdemesebb venni vezetéket és akár én is megtekercselem.
van egy 24V/16A es trafóm, nem tudom eredetileg mire van, de biztos nem heggesztésre, de 1.5V-os elemből szedett szénrúddal tudok vele rezet ívvel ''forrasztani''. 16A helyett persze ilyenkor jóval több az áram...
mennyi a rövidzárlati áram, amikor 40A a heggesztési áram? -
kendioxid
csendes tag
szerintetek érdemes házilag tekercselni ívheggesztő trafót, esetleg villanymotortekercselővel elvégeztetni, vagy nem éri meg, inkább vesgyek kész heggesztőtrafót?
-
_az
senior tag
Help!
Hátha ti tudjátok, hol találok ilyet...
Vascső kéne. Ugyan nem gázhoz, de az kéne. Fél colos, vagy fél méter hosszú és MENETES. Ha nincs, akkor marad a méhtelep+szomszéd lakatos, de hátha találok egyben valahol...
amúgy ehhez kéne:
Találok ilyen csövet valahol készen???
Thx
[Szerkesztve] -
Srácok!
Tegnap voltam az OBI-ba, és ott láttam egy olyan hegesztőgépet, aminek hegesztődrótelőtolásos pisztolya volt, de az is rá volt írva hogy NO GAS...
Létezhet az, hogy van olyan működésű gép ami gáz nélkül hegeszt előtolásos ívvel?
Különben meg volt egy 120e Ft körüli TIP Industrie nevezetű 170A-es CO gépezet is..
[Szerkesztve] -
misu
senior tag
Hy All!
Újra itt az ezermesterek között..
Kaput kellene csinálnom..
Még sohasem csináltam ilyet..
Szóval 40-es ''L'' vasból, 5-ös vastagsággal lenne az alapanyag..
1,5m magas és 2,5m széles lenne és dupla szárnyú....
mod: egyenlőre merevítés nélkül...
amúgy meg colos deszka megy rá 20centi széles és keresztbe...
viszont csak sima (HÁZI) hegesztőtrafóm van otthon (BKI) és 2-es pálcát viszi szépen....
5leteket, tanácsokat szívesen vennék...
Elméletet vágom, de a gyakorlat....szóval más...
Holnap leszek!
Szép napot!
Bye!
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
4 állású, az igaz, de szerintem ezzel, plusz a drótadagolóval (szerintem az is befolyással van az áramra) elég jól be lehet lőni az adott feladatra.
Biztos jobb egy 150-200e Ft-os, ha valaki meg tudja fizetni.
Össze lehet a 40e-es géppel is hegeszteni különböző vastagságú lemezeket, éppen a múlt héten próbáltam 1-es és 4-es lemezzel. Ilyenkor kicsit érdemes gyorsabban húzni a varratot, és a vastagabbra rátartani.
Milyen gépet árulnak az OBi-ban?
Ha nagyon pattog, akkor elképzelhető, hogy:
- túl kevés a CO2
- túl sok a CO2
- túl kicsi az áram
- a fúvóka vagy áramátadó-fej (nem tom hogy híják) nagyobb, mint a drót. Pl. 0,8-as fúvókában 0,6-os drót nem érintkezik rendesen.
Az enyém is letilt időnként, sajna olyankor várni kell, míg lehűl. Bár én már láttam szobaventivel megtámogatott levett burkolatú gépet is.
Az enyém leginkább akkor tiltott le, amikor a tartányt hegesztettem 4-es lemezből, bár egy élt (40-50 cm) meg tudtam egyszuszra hegeszteni.
Ipari/étkezési CO2? Szerintem hülyeség, csak egyfajta CO2 van. Ha mégis lenne, akkor valószínűleg annyi lenne a különbség, hogy az étkezési tisztább, ami max előny lehet. Én pl egy szódástól kunyeráltam a CO2 palackomat, amit odaadott egy O2 palackért. Tehát ha van étkezési, akkor az az volt. Utána már a Lindénél cseréltem, de nem vettem észre különbséget. Viszont az argon és a CO2 között, ég és föld a különbség.
A vetemedést nem nagyon tudod elkerülni. Esetleg azt szokták, ha nincs mechanikai igénybevétel (pl egy folt a kocsi alján), akkor nem kell végighegeszteni, hanem csak kis szakaszokat. Vagy nem tudom, hogy ma hogy csinálják, de régebben azt is láttam, hogy pl küszöbcserénél nem hegesztik, hanem keményforrasszák rézzel. Ehhez persze lánghegesztő cucc kell. Az egyik gyorsan forrassza (kis darabokat), a másik meg a víztől csöpögő ronggyal azonnal lehűti.
Ha végig kell hegeszteni a lemezt, szerintem akkor is érdemes először megpötyögtetni, és utána minél gyorsabban csinálni.
De a kalapálást nem lehet megúszni pl egy ajtó foltozásnál.
Na persze a kalapálás egy külön művészet, hogy hogyan kell, hol kell melegíteni, ütni és mennyire. Melegít-üt-hűt.
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
válasz
Tangerine #113 üzenetére
Inkább irj pár tanácsot
nekem szintén egy ilyen obis 140a vacakom van
anno én tanultam ezekkel a gépekkel dolgozni, de azok kicsit profibbak voltak, nem csak 4 álású volt a kapcsoljuk
azzal tudtam hegeszteni rohadt vékony lemezeket is egymshoz és egymásra, meg 1cm castag fémeket is rendesne össze olvasztva, söt a vékonyat a vastaghoz is
ezzel a problémáim: ha külömbözö vastagok a fémek a vékonyabbat nagyon megolvasztya, a vastagabat meg nem csak ráolvad a vékonyabb össze nem, egy csavarhuzoval lepatintom róla
vékonyakat sem tudok egymáshoz mert átjukad, vagy csak ''pattog rajta'' nem hegesz
vastagakat jol hegeszt(4*4 zárt szelvény 2mm falvastagsággal) csakhogy hamar bemelegszik és oylankor letilt, és ha meleg akkor nem hegeszt normálisan, szintugy csak pattog a fémen és a felszinre olvad amik aztán rohadtul nem tartanak semmit,
többen mondták már hogy azért lehet a pattogás mert sok cot kap, vagy pedig nem ipari gáz hanem étkezhez hazsnált co val van töltve
ebben menyi a valoság alap?
ezen felül hogy érdemes lemezeket egymáshoz hegeszteni anélkül hogy meggyürödne vetemedne, hullámosodna?(pl kocsi karoszéria) -
Tangerine
senior tag
Igen, a huzal jön ki a pisztolyból, ugyanúgy mint a rotring ceruzából a hegy, csak sokkal gyorsabban, akár 20 cm/sec. Ez megolvad, és ebből lesz a varrat.
Elsőre fura, de hamar rá lehet érezni.
A CO2-t úgy állítsd be, hogy éppenhogy csak jöjjön, de azért ne fröcsögjön nagyon a fém. Mint ahogy a levest fújod, kb annyira jöjjön a CO2.Ki kell tapasztalni.
Elmész a MÉH-telepre hozol egy csomó lim-lomot vasdarabot oszt' összehegeszted őket gyakorlásképpen.
A varrat vastagsága elág sok mindentől függ:
- drót vastagsága
- drót sebessége
- áramerősség
- milyen gyorsan hegesztesz
Ha eljössz érte Paksra, akkor megmutatom hogyan kell. -
válasz
Tangerine #111 üzenetére
Nézegetem ezeket a CO hegesztő gépeket, közel állok hozzá, hogy lesz ami lesz veszek egy gépet, meg hozzávaló cuccokat, elolvasok néhány interneten talált szakmai dokumentációt és nekiállok hegeszteni magamtól - bár jóvolna ha valaki tudna időt szakítani rá és segítene, hogy egyáltalán mit és hogyan kell. (gépkezelés és hegesztés)
Az OBI-ban egyféle, 140A- es gépet kapni, 45e Ft-ért. Adnak hozzá egy kis tekercset is, azon láttam, hogy azért elég vékony az a huzal amivel hegesztenek.
Konkrétan a huzal folyósodik el a magas ívhőfokon és kötést alkot a vasdarab anyagával?
Milyen vékony varratot lehet készíteni vele? Minél jobban adagolódik a huzal, gondolom annál vastagabb lesz a varrat.. -
válasz
Tangerine #105 üzenetére
Hű, ha én így tudnék hegeszteni boldog lennék!
(Sok fórumon óva intenek a gagyi pár tízezer Ft-os gépektől, mert fröcskölnek, rossz kivitelezésűek és nem lehet velük jól dolgozni..)
Olyan nagyon finom és vékony hegvarratokat hogyan lehetne csinálni pl 1-2mm-es alu lemezeknél, profiloknál, léceknél?
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Köszi a kimerítő választ. Ennyire részleteiben sosem tanultam. Én csak szimpla géplakatos vagyok, szóval a hegesztés csak egy dolog volt a sok közül, amit tanultunk.
Mivel hétvégén ismét hegedülni szándékozom, ezúttal 1,5-ös saválló lemezből kellene egy doboz-szerűséget csinálnom a páraelszívó kivezetéséhez.
Azt mondd meg nekem, ha tudod, hogy jó lesz-e nekem ehhez a CO2, vagy argont kell szereznem? Drótom már van, de még sosem hegesztettem saválló dróttal. Eddig max. olyat csináltam, hogy egyik darab saválló a másik sima, és sima dróttal hegesztettem. -
Tangerine
senior tag
Mivel aktuális volt egy kis hegedülés, tegnap megejtettem, és csináltam mindjárt képeket is neked a cuccokról: Bővebben: link
-
Hűű!
Találtam egy nagyon jó hegesztéssel is foglalkozó oldalt, aminél rengeteg érdekes linkek is vannak! (pl angol nyelvű leírás a hegesztés során fellépő veszélyekről)
És itt találtam ezt is:
[Szerkesztve] -
Romeo23
tag
MIG= metal inert gas. Semleges védőgázt használsz. Ilyenek a nemesgázok. Mindegyik jó lenne hegesztésre, de nagyon drágák, így marad a viszonylag olcsóbb argon és főleg az USA-ban alkalmazott hélium. Előnyük, hogy kicsi az ionizációs potenciáljuk, azaz 10-30 V ívfeszültséggel fenn lehet tartani a villamos ívet pl argon gázban. Másik nagy előnye az argonnak, hogy meg lehet benne valósítani a permetszerű cseppátvitelt, ami minimális fröcskölést eredményez. Hátránya a magas ára.
MAG=metal active gas. Aktív védőgáz alkalmazása. Ilyen a CO2. Olcsóbb, mint a nemesgáz, de vele csak nagycseppes anyagátvitel valósítható meg, amely fröcskölés tekintetében nem a legkedvezőbb.
A gázpalackon van egy átfolyás mérő. Ezzel méred az átáramló gáz mennyiségét. Van egy szabályzó rajta vagy talán mellette, és azzal állíthatod ezt a mennyiséget.
A hegeszőáram a bevitt hőmennyiségre van hatással: Q=I*I*R*t. Tehát I a négyzetenHa a bevitt hőmennyiség nő, nő a hegesztendő anyag hőmérséklete. A hegesztőáram növelése nagyobb hegfürdőt eredényez, ha közben nem változtatod a hegesztési sebességet. Minél nagyobb áramra képes egy gép, annál nagyobb az átolvasztható anyagvastagság anyagminőségenként. Lényeges szempont egy áramforrásnál hogy milyen áramnemre és polaritásra képes.
AWI hegeszés a legjobb mech. tulajdonságokat adja. Alumíniumra a legjobb választás, váltakozó árammal. Ha csak egyenáramot tud a gép akkor Al-hez mindenképpen fordított polaritás kell (elektród pozitív)
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Sokkal komolyabb elektronikájuk van. És méretre is kisebbek.
Valóban nem kell eletródaadagoló, de ez legalább annyira hátrány mint előny, ugyanis neked kell adagolni a pálcát, miáltal az egyik kezed ezzel teljesen lefoglalod. Egyébként azzal is szépen lehet hegeszteni, akár alumínium öntvényt is. Én csak kipróbálás erejéig használtam AWI-t, úgyhogy nem nagyon tudok nyilatkozni róla. -
Tangerine
senior tag
A ''pisztoly'' (nem tudom, hogy vajon ez-e a hivatalos neve ) jár a géphez, azaz együtt van a géppel, nem is lehet elválasztani tőle. Ebben van egy cserélhető betét. Ez olyan mint egy karburátorfúvóka. Van egy furat a közepén, ebből a drót vastagságának megfelelőt kell beszerelni, hogy ne lötyögjön a drót (gondolom az érintkezés miatt), de be se szoruljon.
Van rajta egy gomb. Ennek megnyomásakor két dolog történik. Elindul a CO2, és ha be van kapcsolva a gép, akkor a drót is elindul kifelé, azaz máris lehet hegeszteni.
A 140 A a maximális áram amire a gép képes. Ezt tkp. lehet íverősségként is felfogni.
Minél nagyobb annál jobb a gép, azaz annál vastagabb anyagot tudsz vele hegeszteni. Ennek persze egyéb vonzatai is vannak, nagyobb/nehezebb/drágább a gép. 140-160 A-esnél nagyobb gépek már inkább iparinak számítanak, 3 fázisúak, erre figyelj, főleg ha nincs otthon 3 fázis.
Az én gépem a 4-es lemezzel elbírt, bár élenként pihentetni kellett, mert túlmelegedett.
Ilyen a tartály, amit csináltam 4-es lemezből: http://tangerine.uw.hu/hegesztes/tartaly.jpg
A varrat (le lett festve): http://tangerine.uw.hu/hegesztes/varrat.jpg
Az áramot 4 fokozatban a kapcsolókkal lehet állítani, a tekerővel a drótsebességet lehet állítani, de lehet, (nem vagyok teljesen biztos), hogy a tekerő az áramot is befolyásolja. A komolyabb gépeken két tekerő van, de a 4 fokozat tökéletesen jó barkácsra.
Ne a neten keresgess szerintem, az akciós katalógusokban hamarabb találsz.
A MIG/MAG különbséget Misu leírta a 68-as h.sz.-ban. Attól függ, hogy milyen gázt használsz. Ha argon, akkor MIG, ha CO2 akkor MAG. A gép viszont ugyanaz.
Képeket valószínűleg tudok majd csinálni később.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Rap, Hip-hop 90'
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest