Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
válasz
szpigi73 #1147 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a huzallal van a probléma. Az biztos, hogy az esab huzal az egyik legjobb. Eddig milyen huzalt vettél, használtál?
Meg kellene próbálni másik huzallal, vagy az eddig használt huzalt másik géppel. Zárójelben jegyezném meg, hogy Iweldből én inkább a 205-öst választottam volna.Egy 10kg-os törpe CO-2 palack már bőven jó. Ezzel legalább 2 db 5kg-os sima SG-2 es huzalt el tudsz hegeszteni. Ennyi körül már jó árban van: [link] . Nem tudom, hogy milyen közel laksz Siófokhoz? Itt palackot is tudsz venni, és töltetni, cserélni is tudod majd: [link] (jó áron.)
Én corgont használok, szintén Itt vettem. [kép] Itt láthatod a 10kg-os CO-2 palackot, és a 4,7m3-es 200 bar-os corgont. -
villifog
tag
válasz
szpigi73 #1147 üzenetére
Szia!
Az Iweld porbeles huzal is igen drága, az Esab is 25 eFt.
2 db. Esab porbeles huzal 50 eFt. Ráadásul csak 9kg.
Veszel egy 10 kg-os CO-2 palackot és 2 db. 0.8-as SG-2 es huzalt, és árban ugyanott vagy. Egy 10 kg-os palackkal minimum 2 db. 5 kilós huzalt elhegesztesz. Sokkal szebb varratot lehet vele készíteni, mint a porbeles huzallal. -
szpigi73
csendes tag
válasz
kunberci #1145 üzenetére
Lehet, hogy elhamarkodottan döntöttem, de pont ma délután rendeltem 5kg-os Iweld porbeles huzalt 18500-ért, bízva abban, hogy nem a huzallal van a baj. Van tapasztalatod az Esab-bal? Nem a hegesztéssel keresem a kenyerem, csak házfelújításhoz vettem, de nem akartam sok pénzt se beleölni, meg küszködni sem vele, de úgy látom egyik sem sikerült :-)
A CO² elgondolkodtató, de nem tudom mennyiért jutnék hozzá, mennyire macerás a töltése, mennyit bír ki, stb. ? -
athomi
veterán
Sziasztok!
Van egy régi hegesztő trafóm, amit megvennének tőlem. Tudnátok segíteni mennyi lenne ennek a reális értéke?
-
szpigi73
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Porbeles hegesztésnél kell hegesztőspray-t használni? Az a gondom, hogy sokszor belesül a porbeles huzal az áramátadóba és nem győzöm kipucolni. Persze addig áll a munka és megy fel a pumpa. Már cseréltem áramátadót is, de fél óránál nem bírt többet. A gép: Iweld Pocketmig185 aluflux, 0.9-es huzal, 1.0-es áramátadó, a beállítás: 5mm anyagnál 100A/19.5V. Így is nagyon fröcsköl (szerintem), de ha kisebbre veszem az értékeket, nem lesz jó a varrat
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, mint sok előttem szóló kezdő, én is szeretnék hamarosan némi hobbi tevékenységből kifolyólag hegeszteni. MMA-s gépen gondolkozom, viszont először a perifériákat fogom beszerezni hozzá.
Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen teljesen fapados pajzs jó lesz nekem?
https://www.bauhaus.hu/gys-flip-flap-hegeszto-fejpajzs-2.html
Azt írja, a DIN11 üveg 175 amperig megfelelő védelmet ad.
(Magyarul úgy értelmezem, hogy az én táki-báki apróbb hegesztéseimhez teljesen meg fog felelni)
Viszont, amit nem értek, hogy a pajzshoz adnak egy ilyet is, ez pontosan mire jó?
(Olvasni tudok, de mivel ezen nem lehet átlátni, így a porvédelmet hogyan biztosítja, amiről írnak?)
https://www.bauhaus.hu/gys-hegeszto-szurouveg-5db-2.html
Köszi!+1 bónusz faktor: panel környezetben fogom csinálgatni, vmelyik szomszéd garázsa előtt. :-D Ezt mennyire vehetik zokon a szomszédok? (ívfény, stb.)
-
kunberci
senior tag
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Kb 20-30k között van valami használható MMA invereteres heggesztő otthoni felhasználásra, hobbi célra vagy inkább felejtsem el ennyiért és inkább béreljek? -
-
Gyöször
senior tag
válasz
ahenobarbus #1128 üzenetére
Gau azaz! Onnan Kéri Lacit ismertem személyesen, meg az első szocimotoros talin votam Szajki tavak kemping. Motorok megvannak idő nincs részemről.
Nekem iweld fantom4xl van még az nem színhű. Maga a pajzs jó is lenne, de ha lecsukom lehúzza a fejemről a pántot, de nemtom jobban beállítani biztos tojás vagy golyó a fejem :-)
Meg tennem kellett valami árnyékoló csíkot a pajzs tetejére, mert felül besüt a nap meg a neon is a garázsban. És akkor a fényforrást látom a kijelzőben nem a melót.
Hátha ez a BLM jobb. -
ahenobarbus
tag
üdv,
A Lidl-s az két érzékelős csak. De meggyőztetek, beruházok egy ilyenre : link.
Pálcás MMA-val próbálkoztam eddig, és egy ilyet kapok kölcsön is, amíg nem veszek vagy hagyom a fenébe a hegesztést .uff, ocs.
-
Gyöször
senior tag
válasz
ahenobarbus #1123 üzenetére
Te nem motorozol vagy motoroztál? Ha igen nem jártál régen valami motoros levlistára? Már a nevére sem emlékszem. A fórum meg még a web előtti időkből rémlik valami uff , ocs aláírás...
-
villifog
tag
válasz
Nem írtad, hogy milyen hegesztőgéped van, milyen eljárással hegesztenél?
Én Esab pajzsot használok, 30-35 eFt-os kategória, kisebb látómező, nem egyszerűen cserélhető elem, nem real, tru color pajzs. Én inkább a drágábbat választanám, de úgy is a Te döntésed lesz.
Teljesen mindegy, hogy hobbista vagy profi hegesztő vagy, a szemedre oda kell figyelni. -
kunberci
senior tag
válasz
Nem csak a látómező számít, hanem az ív érzékelő szenzorok száma is. A BLM-nek 4 van, a Lidl-snek nem derül ki. Szerintem is jobban járnál az általad linkelt BLM-el is. Ahhoz utólag tartozékokat is kapsz. Hegesztésnél alap egy normális pajzs. Amit linkeltél BLM pajzs, az is az "olcsóbb" pajzsokhoz tartozik.
Géped Van? Milyen? Hegesztettél már? Most milyen pajzsod van? Anyagilag a BLM is megterhelő már?
-
ahenobarbus
tag
válasz
villifog #1121 üzenetére
üdv,
Értem mit mondasz, de ha jól emlékszem eddig ezt volt az ajánlott minimum: link.
Plusz 7000forint azért a 12mm-el nagyobb látómezőért, kezdő hobbistának, soknak tűnik, van más különbség is? Mert a leírás nagyjából ugyanannak tűnik, egy két dolog kívül vagy belül állítható annyi más...uff, ocs.
-
villifog
tag
válasz
ahenobarbus #1118 üzenetére
Minden másra is kell figyelni hegesztés esetén, de a szemedre legfőképp.
Amennyiben inkább automata pajzsot szeretnél, én inkább spórolnék hozzá, és egy nagy látómezős normális pajzsot választanék. Arra is érdemes figyelni, hogy cserélhető legyen az elem, és ne kelljen szétszedni a kazettát.
100x100-as látómező, cserélhető elem, pl:BLM V4 Real Colors GNX
Sajnos inkább az elején kell mindenből egy elfogadható minőséget választani, pont azért, hogy ne kelljen később cserélni a pajzsot. -
Gyöször
senior tag
válasz
ahenobarbus #1118 üzenetére
Nem vágom mi az ára, de a 4x10es lőrés nekem kicsinek tűnik.
-
ahenobarbus
tag
üdv,
Megéri ez a lidl-s pajzs az árát? Elméletileg TrueColor, de amit ajánlani szoktatok az pont a duplája árban, és most csak nagyon barkácsfelhasználásra lenne. Ha rákapok a hegesztésre valószínűleg vennék egy jobbat.
uff, ocs.
-
kunberci
senior tag
Nekem van egy 200-asom. Tartalékba vettem a Rilon mellé.
[kép]
[kép]
[kép]
Szerintem jó kis gép. Mondjuk én 55-ért vettem a 200-ast régi áron, és még akció is volt rá. Most elég jól felment az ára.Igen a 170-es, és a 200-as nagy dinse csatis. A 170-esnek a bekapcsolási ideje is jobb mint a 200-asnak. Szerintem otthoni használatra a 170-es nagyon jó választás. Egy nagyon pici negatívum, hogy ventije nekem egy picit hangos, de legalább nem lehet panasz a hűtésre. -
törölt tag
Ezek szerint Kína...
https://youtu.be/zCohWPmDqF8?t=622(de valószínű a ráírt teljesítményt tudják, és a kábelek is korrektnek tűnnek, betáp kábel is jó vaskos)
-
Azt nem tudjátok esetleg, hogy a magyar piacra készülő lincoln gyártmányú inverteres hegesztőket hol gyártják és milyen minőségű a belseje? Az alap lincoln gépeknél is szükséges lehet a kábeleket cserélni? Gondolkodom rajt, hogy veszek inkább egy normálisabb hegesztőt, de ez még csak elmélet, nem tudom mi lesz a vége.
Köszönöm szépen!
szerk: találtam ezt az adattáblát róluk, ezek szerint a 170-es már a nagyobbik dinse csatis:
Persze a kábel egy másik kérdés.
-
Rivaul
addikt
válasz
#87057920 #1113 üzenetére
Köszönöm! Ezért nem ment. Tekertem mindent mindenhova. Nem értettem hot start mellett is miért tapad stb. Most ez alapján próbálkoztam egy trepnin. A hegesztési áramot a minimumra vettem. 2-nél 40-re, 2,5-nél 60-ra. A hot startot 60 és 80-ra pálca fajtánként. Az ív gyújtás eddig minimumon volt. Most feltekertem 60-ig. Az arc forcot és a vrd-t meg kikapcsoltam. Nah így sikerült ívet is gyújtanom és azt szépen megtartanom, mind két pálcával. A kezdeti gyújtás kicsit nehézkes volt de ahogy elkezdtem utána már újra gyújtani azonnal sikerült. Talán az ív idejét kicsit feljebb veszem, csak azt kell megtalálni hogy hol nem lövi szét azonnal az anyagot. De az eddigiekhez képest ég és föld már most. Nem is értem miért nincs egy hasonló magyarázat a használatiba. Ez még is csak egy kis barkács kategória. Szóval még egyszer köszönöm
-
törölt tag
A legnagyobb baj, hogy még a mértékegységek sincsenek megadva:
1. Ívgyújtás ideje - talán milliszekundum lesz, 100 ms 1 átlagos emberi szempillantás, a beállított Hot Start értéket ennyi ideig tartja (elméletben!)
2. Hot Start - Ívgyújtás áramerősség - a legtöbb gyártó ezt %-os értékben adja meg a beállított hegesztő áram függvényében, ha itt ampert kell állítani és mondjuk a hegesztő áramerősség 80 A, akkor ez lehet 90 A, vékony anyagnál a nagy érték átégéshez vezethet
3. Hegesztő áramerősség - ez szerintem egyértelmű, sok mindentől függ hova állítod
4. Arc Force - állítható automatikus íverősség szabályozás - ezt is %-os értékben szokták megadni nem pedig fix áramerősségként, ha például a hegesztő áramerősség 60 A, de az Arc Force 120 A, akkor több hőt kap az anyag, könnyen átég. -
kunberci
senior tag
Én azt javasolom, hogy a VRD-t kapcsold ki. A hegesztőáram a beállítása a legfontosabb. 2,5-es pálcánál 70-90 A próbálkozz, de a hegesztő pálca dobozára rá szokott írva lenni a min-max érték.
Próbáld meg elsőre így beállítani, ahogy a srác hagyta, állította a videón:
[link] -
-
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Lecseréltem a régi 220/380-as 50 kilós Hetrámat. Nem igen bírta a hálózat, meg a derekam semEgy Iweld Microforce 120 VRD lett helyette. Itthon barkács hegesztgettem. Kerítés, kapu, kennel stb. Nem vagyok túl ügyes, de azért aminek kell az ott maradt. Nah most a kis Iweld kifogott rajtam. Mikor bekapcsoltam tette a dolgát. Aztán elkezdtem tekergetni és most az istennek nem marad egybe semmi sem. Nem néztem meg az alap beállításokat én hülye, kezelésijébe meg kb semmi nincs az alábbiakon kívül. 2-3mm zártszelvényeket meg ilyesmiket szoktam leginkább hegeszteni. 2 meg 2,5 pálcával. Ezekhez leírnátok kb mit, mekkora értékre állítsak? Minden 10-től 130-ig tekerhető. A hatos menüpont beállításai kellenének, az a 4 opció. Legalább egy viszonylagos alapot. Jelenleg használhatatlan
-
Gyöször
senior tag
Szerintem az van, bemész bármelyik telepre és segítenek. Úgy veszem észre nem mindenki tartja ezt a törvénykezést, nem tudom, hogy csinálják, de ezer éve lejárt 5kg dissoust cseréltem meg egy 20kg co2-t gondolkodás nélkül megoldották. Na jó a lejárt diszura volt egy kis szájalás
Ha magánszemélytől akarsz palackot venni, lőjj pár fotót róla és mutasd meg a telepen. De azt fogja mondani, hogy kell mert errefelé palack hiányra panaszkodnak. Cseretelep felénk esélytelen, hogy emberi áron kiadjon palackot, meg leginkább sehogy. -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest