Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
villifog
tag
Amennyiben nem akarsz semmikép védőgázos hegesztést, és költséghatékonyabban akarod megúszni, akkor én a Panelectrode gépet választanám a helyedben, és mivel 1kg-os és 5kg-os huzaldob is jó rá, én vennék 2db. 1kg-os porbeles huzalt, látod, hogy fogy, és amikor elfogy egy akkor lesz még tartalékod.
Van 5kg-os porbeles huzal is. Próbára inkább 1kg-os huzalt vennék.A rendelésnél én kérném, hogy 1kg-os porbeles huzalt adjanak a géphez, az 5kg-os SG-2 huzal helyett. Olyan helyen kell megrendelni, ahol van porbeles huzal, és kicserélik Neked. Ezek nagyjából hasonló árban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz villifog #1552 üzenetére
Alszok még rá egy-kettőt aztán meglátom mi legyen.
#1553 Gyöször
Egy biztos, az elektromos sütő azon a fázison van, nem jó párosítás.
Szeretnék 3x32 amperre bővíteni, csak azt nem tudom a falban lévő 2,5-es réz kábel elég-e hozzá. Az egész lakás újrakábelezése biztos nem opció.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
-
bozont
veterán
Pontos nincs. Magát az amper árát kitudod számolni, szolgáltatód oldalán megtalálod az árát. De úgy rémlik 4000Ft+áfa körül van. 32A-ig ingyenes a bővítés. Neked ugye 30A van. Ha mondjuk 3x16A-re szeretnél váltani, akkor az 48A-32A=16A. Az előbbi árral ez 64eFt+áfa + azt hiszem van kiszállási/szerelési költség 15eFt körül.
Ez a minimum. Ha kell szekrény szabványosítás, meg kábel csere akkor szépen szalad felfelé az összeg.
De úgy is felkell előtte méretni mire van szükség, egyáltalán mit bír a hálózat.[ Szerkesztve ]
-
villifog
tag
Viszonylag jó áron, töltött 10kg-os Messer-es CO-2 palack, 2028-ig érvényes nyomáspróbával.
Akit érdekel csapjon le rá, szerintem ennyiért jó vétel:
[link]. -
villifog
tag
válasz villifog #1557 üzenetére
Nagyon hamar eladták, ennyiért nagyon jó vétel volt, ha csak az 5 kg-os Kínai palackot viszonyítjuk hozzá.
5 kg töltetű Kinai palack.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz villifog #1559 üzenetére
Jó vétel azért nem volt, hanem lehetett kapni, az manapság nagy szó tehát kvázi tökmindegy mennyiért adják, ha kell megveszed bármennyiért. Most nem néztem, de gondolom nincs is hirdetve egy darab sem.
Meg ez volt az a palack amit már hivatalosan ki sem cserélhetsz. Az más kérdés, hogy szerencsére még tavaly nekem kicserélték szó nélkül.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz Gyöször #1560 üzenetére
Hmm tévedtem, jól felnyomták ezeknek az árát, valamikor télen néztem akkor nem volt eladó egy darab se. Most meg van még tőlem 15km re is. Pénzért.
Én 27ért vettem a 10kg törpémet, azzal jól lehúztak akkor csak ki akartam próbálni a gépet. A nagyokat meg 8ezerért..
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
villifog
tag
válasz Gyöször #1560 üzenetére
Pedig az annyiért igen jó vétel volt. Van egy saját palackod, találsz olyan helyet ahol megtöltik.
Lemész Siófokra, lebeszéled a cserét, vagy a töltést, és nem kell bérleti díjat fizetned.
[link]. Még ha jól tudom szombaton délelőtt is nyitva vannak, csak előre le kell beszélni. -
-
st6969
őstag
válasz kovyhun #1563 üzenetére
Szia,
ha nem titok, a reduktoron kívül, pontosan mi kell (link ), hogy össze lehessen kötni egy ilyen palackot a hegesztőgéppel?
Nekem a nettó ~40perc hegesztési idő kb. egy teljes "szezonra" elég (csak otthon hegesztgetek ezt-azt), szóval nem vennék nagyobb palackot, meg helyem sincs igazán. -
nagyúr
Sziasztok!
Zöldfülű vagyok, de belevágnék olyan munkálatokba, amit idehaza meg tudnék csinálni (leszakadt zsanér, tartóállvány készítés, ilyen apró dolgok).
Kaptam egy Panelectrode ER23 MMA120 VRD kis inverteres gépet.
Ha bekapcsolom, nem indul el a ventilátor. Kérdésem, hogy annak bekapcsoláskor el kellene indulnia, vagy csak terhelés és adott hőfoknál fog bekapcsolni?
Nem akarnám tönkretenni...(eddig sikerült ívet húzni vele, 2mp-ig is)
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
villifog
tag
-
dellfanboy
őstag
meguntam a testcsipesszel valo benazgatast, gondoltam csinalok egy magneses testcsipeszt mma-hoz. vki csinalt mar itt? 1-2 tipp? van itthon regi hangfalbol jo nagymagnes, kifurom csavar bele es kesz? vagy van amire meg figyeljek?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
nagyúr
válasz villifog #1570 üzenetére
Egy nap alatt le is rendezték, azonnal küldtek egy másikat, én meg visszaküldtem ami nálam volt.
Na ennek azonnal indult a ventilátora.
Ennek örömére ma reggel (miután megcsináltam a napi betevő falatot a családnak - pörkölt...), beültem a youtube-akadémiára egy kicsit. Próbáltam aztán a látottakat gyakorlatba is átültetni, hát nem mondom, hogy nagy sikerrel
Délután após lejött, nem kicsit segített, hogy mit hogyan mire figyeljek (pár ajtót meg mindenfélét hegesztett már ívvel), és végül kaptam nála egy kettes alát.@#1571 dellfanboy
Arra érdemes figyelni, hogy az erős hő hatására a mágnes elveszti mágnesességét.
Azt még nem próbáltam, hogy áramot folyatni rajta, és hogy annak van-e negatív hatása a mágnesességre.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
villifog
tag
válasz cappa72 #1572 üzenetére
Egy kezdő hegesztőnek bevont elektródával szép és jó varratot készíteni sokkal nehezebb, mint mondjuk egy fogyóelektródás géppel. Sok gyakorlás kell hozzá. De úgy sem lehet a gyakorlást megspórolni , illetve szükséges is, hogy bevont elektródával sokat dolgozzon a hegesztő. Több éves, évtizedes gyakorlás után már akinek van érzéke hozzá, szépen fog dolgozni.
Képeket is be lehet rakni, legalább a többi kezdő hegesztő is látja, milyenek az első próbálkozások.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz villifog #1573 üzenetére
A gyakorlást hangsúlyozták a videók is.
Nekem a nehézség biztosan a kor és a hozzá tartozó forrasztási rutin - sok-sok áramkör forrasztásán vagyok már túl. És hát ez ugye teljesen más; jellemzően egy el. áramkörnél ha ívet húz valami, az gáz'. Hegesztésnél meg pont ez lenne a lényeg .
Az első íveknél rutinból megijedtem, és elhúztam a pálcát. Valahogy ezt kell majd tudatosan legyőzni.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
villifog
tag
válasz cappa72 #1574 üzenetére
Fogyós géppel talán a kezdőknek is könnyebb megtanulni hegeszteni, illetve elfogadhatóbb varratot produkálni.
De azok a (normálisabb) gépek, plusz palack, plusz reduktor, már 200 eFt körül mozognak.
A sok gyakorlás után majd úgy is rá fogsz érezni a hegesztésre. Bevont elektródával sokat kell gyakorolni, a megfelelő áramerősséget eltalálni.
Nehéz a kezdőknek a pálca hosszából adódó remegést korrigálni, meg folyamatosan nyomni is kell az elektródát, hogy ne szakadjon meg az ív, szóval sokat kell gyakorolni.
Amúgy sokat szoktam én is forrasztani otthon. -
8th
addikt
válasz villifog #1575 üzenetére
Én kezdőként (most is annak tartom magam) az elektródafogó kábelét kétszer áttekertem az alkaromon, hogy ne rángassa ki a kábel súlya a fogót a kezemből és középen fogtam meg az elektródát mint egy filctollat. Nekem csak így ment a dolog, az elektródafogót fogva nem. Most már úgy is megy de több év barkácshegesztést követően is bőven van még hová fejlődnöm.
...
-
8th
addikt
Némi stagnálást követően szép csendben elindult lefelé a vasanyagok ára. Na nem jelentősen de nálunk a vasudvarban a 30x30x3 mm szögvas szálja 330.- forinttal olcsóbb lett az előző szállítás óta. Lassan neki is állok a régóta halogatott szerelőrámpáknak.
...
-
lacika2009
csendes tag
Sziasztok. Valaki esetleg tudna segíteni Üllő és környékén némi gyakorlat szerzésében? Awizásról lenne szó. Aki tud ilyen helyet ahol újoncokat is fogadnak, esetleg magánszemély is lehet, privátban írjon rám. Részleteket megbeszéljük. Köszönöm előre is.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
115-ös és 125 sarokcsiszolóhoz ti milyen vágótárcsát használtok? Tegnap felraktam a 115-ösre egy Bosch-t (nem emlékszem, hogy a standard-ot vagy expertet, de szerintem az utóbbit), vágtam vele 6-os lemezt 10cm hosszan, utána 3-as lemezt ~30-40cm hosszan, és elfogyott
Emlékeim szerint egy gagyi piacos többet bír ennél -
Gyöször
senior tag
👍👍 Gondolom 1 mm korong volt. Szerintem a maradéknak adj egy puszit is, hogy igazán tökös korong voltál! Ez elég jó eredménynek tűnik!
A piaci az olyat tud, mint semmi más, hogy amikor elkezdesz flexelni, leválik tőből darabjaira törik és vagy a fejedbe vagy a töködbe repül, csakhogy érezd a törődést 🤪
-
-
dellfanboy
őstag
-
st6969
őstag
válasz dellfanboy #1584 üzenetére
Vettem 1.6-os korongot. Nem az említett márkát, hanem ami volt a helyi boltban. Valóban, mintha kevésbé kopna, mint az 1mm-es, de lassabban vág
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Innen rendelt már valaki posta fordultával co2 gázt?
Hogyan működik?
-Futár kihozza? Mármint a töltött palackot.
-Csere? Ott hozza a futár a telit én meg adom az üreset?
-Melyik futár cég szállít?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
villifog
tag
válasz hódmaci #1588 üzenetére
Szia!
Szerintem Neked kell elmenni a palackért.
Szerintem nagy nyomású palackokat nem igazán szállítanak futárcégek.
10 kg töltetű palackot néztél magadnak? Végül is Weldimpex-es gépet vásároltál ?A 10 kg töltetű palack olyan 30 kg környéki súlyban van, azt még egyedül is be tudod tenni az autóba, vagy azért kellene a futár, mert nagyon messze van Tőled?
"-Csere? Ott hozza a futár a telit én meg adom az üreset?"
Van már palackod? Mert inkább akkor szokták cserélni, ha náluk vásároltad az első palackot is. -
hotkar
aktív tag
Sziasztok!
A bevont elektródáknak van valamiféle eltarthatósági ideje? Amit használok (időnként) az már több, mint 30 éves. Nap, nedvesség nem érte, egy műanyag reklámszatyorban élte le élete jelentős részét.
(Nem mintha nem tudnék kifizetni 2 eFt-ot egy kiló elektródáért, de nem akarom csak ezért kidobni.)
-
villifog
tag
Szia!
Szerintem mind a három fontos tényező:
1: A szaki tudása
2: Azért az elektróda is számít valamelyest
3: Milyen géped vanAzért egy újabb inverteres géppel aminek, nagyobb a gyújtófeszültsége, nagyobb a hatásfoka, nagyobb a BI (bekapcsolási ideje), könnyebb dolgozni.
A nagyobb gyújtófeszültség miatt könnyebb ívet fogni, és rengeteg hegesztést könnyítő dolgokkal felvértezik már az új invertereket.Nem írtad, hogy milyen géped van?
Az elektródát meg, ha teheted felmelegíted, bár mi nem szoktuk sütőben szárítani, inkább csak radiátoron (max télen).Amúgy meg igaza van Gyöször kollégának:
Toljad neki, mi baj lehet? -
hotkar
aktív tag
válasz villifog #1593 üzenetére
Eddig egy Centroweld MMA-130 (echte kínai) volt otthon, de azzal leginkább a 3,25-ös elektródával sikerült szép varratot csinálni, viszont legtöbbször a 2-es pálca kellett volna. Az sajnos mindig fröcskölt, nagyon nehezen tudtam ívet fogni és tartani.
Szombaton elcsábultam, és vettem egy iWELD Gorilla Multiflux 153 porbeles + MMA hegesztőt. Hát, még barátkoznunk kell.
MMA módban álomszépen hegeszt (igen, a 30 éves 2-es pálcával is!).
Cérnahegesztős (FCAW) módban azt vettem észre, hogy lassabban tolja a huzalt, mint szükséges volna. 2-3 cm varrat után "elfogy" a huzal csutkára. Kerestem volna a huzalsebesség állítására valamit, de csak az áramot és a feszültséget (minek?) lehet állítani. Aztán valami reklámvideóban egy félmondatban elpöttyintették, hogy a huzalelőtolás a feszültség finombeállítóval valahogy összefüggésben van. Aztán azt vettem észre, hogy ha nagyobb ívet tartok, akkor gyorsabban tolja kifelé a huzalt, így folyamatosan tudok hegeszteni.
Mindegy, még próbálkozok. Vitathatalan előnye a porbeles hegesztésnek, hogy kisebb erőhatás is elég az ívgyújtáshoz, ami olyankor jól jöhet, ha nem tudom/nem lehet rendesen rögzíteni az összehegesztendő elemeket.
Köszi szépen a bátorítást, remélem, most már jó úton vagyok
-
villifog
tag
Az Iweld gép az szinergikus gép.
Idézet kunbercitől:
Szia!
Mi számítana jó gépnek a porbeles hegesztéshez?
Ugyanaz a gép, ami jó lenne a palackos hegesztéshez is. Amennyiben nem zavar a beépített fix "rövid" munkakábel, a gyengébb előtoló szerkezet, a drága porbeles huzal, akkor hobbi hegesztésre megfelelő lehet ez az Iweld gép. amit kinéztél. Ennek a gépnek annyi előnye van, hogy bevont elektródával is tudsz hegeszteni vele. A porbeles hegesztésnél beállítod az áramerősséget (huzal-előtolást), és a gyújtófeszültséget hozzárendeli a gép. Ezt tudod finomítani + - 5 V-tal.
2,2 méteres a beépített munkakábele, 2 méteres a testkábele. Ezt azért írom le, mert nekem a 3 méteres euro csatlakozású munkakábel is nagyon rövid, 5 métereset használok.
Szóval, ha ezek a dolgok nem fognak zavarni, akkor megveheted.A jobb gépeket 120-180 között lehet vásárolni. Ezek alkalmasak bevont elektródás, porbeles, fogyó-elektródás (védőgázos) hegesztésre is. Lecsatolható (cserélhető) munkakábellel rendelkeznek. Az előtoló szerkezet is erősebb, masszívabb. Ezek a gépek 5kg-os huzaldob fogadására alkalmasak.
[link]
[link]
[link]1442-es hozzászólás.
[ Szerkesztve ]
-
quby01
csendes tag
Sziasztok, iweld pocketpower 170-es gépem van és azzal a problémával küzdök, hogy bizonyos időközönként letapad a pálca, és néha úgy, hogy csak erővel tudom leválasztani - a letapadás led folyamatosan villog ilyenkor. 2,5-es pálcákat használtam (esab és panelectrode rutilos). 2mm-es zártszelvényeket próbáltam. 70-90 erősség közötti állásokkal kísérleteztem, vrd végig off, arc force és hot start értékek állításával is kísérleteztem. Tudnátok tanácsot adni milyen bevált értékek mellet tudok eredményesen hegeszteni? Köszi előre is a válaszokat.
-
makos0078
tag
Kezdőként én egy 120-as cukiforce géppel kezdtem gyakorolni, majd szintén 2-es zártszelvényből kerítést fabrikálni.
2-3 kiló pálca után se tudtam biztosan megfelelő folyamatos varratokat készíteni, ezért végül a szakaszos verzió maradt, kb. 80 A-rel, összes okosság kikapcsolva (vagy minimumon) a gépen, 2,5-ös ER23 pálcával. 2-est is próbáltam, nem voltam előrébb vele. A módszer: https://youtu.be/Mi9HTNp0wqM
Voltak hasonló gondjaim, ezek szivattak:
- kilazult az elektróda tartóból a kábel,
- testcsipeszből csak majdnem, ott a kábel keresztmetszetének kb. 1/3-a eltört (jó kis merev rezezett alu),
- érintkezési hibás T elosztóba volt bedugva a gép,
- "magas minőségű" rezezett testcsipesz rögtön elkezdett bizonytalanul érintkezni, miután lekopott róla a bevonat ott, ahol "harap".
Érdemes talán a gép felőli végét is ellenőrizni a csatlakozóknak/kábeleknek.
Jó kis gép, de a kábelek rögzítése kritikán aluli. A rossz csatlakozásokat megtuningoltam, ha nem álltam volna át porbelesre egy másik géppel, akkor cseréltem volna még testcsipeszt is normálisra.
Ha régiek vagy nedvességet kaptak a bevont elektródáid, az is probléma lehet.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Kicsit szétszórt vagyok mindenhol vannak a cuccaim mióta megépült az új garázs. Az újban volt 1 elektróda egy műanyag zárt dobozban, azzal kiválóan tudtam hegeszteni. A régi is jó garázs, nincs padlás csak a pala meleg van mint a dög, ott volt a többi elek, abból kihúztam egy szálat kínlódás volt csak. De kint maradt tegnap a napon, a második már majdnem olyan jó volt mint a legelső. Ugyan az a beszerzés, csak vittem át belőle.
Szóval érted na mit mekegek, mer néha énse. Süttesd a hasát napon, és próbáld ki 1 óra múlva. Hátha megtáltosodsz :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek