Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) kunberci válasza szpigi73 (#1200) üzenetére


kunberci
aktív tag

MiG-nél kétfajta skálázás van. Huzalelőtolás, és gyújtófeszültség, vagy hegesztőáram, és gyújtófeszültség. Lényegében a kettő ugyan az. Amikor növeled a huzalelőtolást, akkor nő a hegesztő áram, és fordítva is igaz, hogy amikor növeled a hegesztő áramot, akkor növeled a huzalelőtolást, tehát több "madzag" jön ki a gépből. [link]
2, 43-3 perc között nézd a videót. Ez szinergikus gép, de mindegy, hogy ezt huzalelőtolásnak, vagy hegesztő áramnak nevezed, skálázod, ehhez rendeli hozzá a gyújtófeszültséget szinergikus módban. A nem szinergikus módban meg te állítod be mind a két paramétert.

[ Szerkesztve ]

(#1202) szpigi73 válasza kunberci (#1201) üzenetére


szpigi73
csendes tag

Ha fél évvel korábbam látom ezt a videót, akkor valszeg ilyen gépet vettem volna. Széleskörűen beszabályozható, agregátorról is működik, 50m-es hosszabbítóról is megy, tehát nem érzékeny a fesz. esésekre. Igazi otthoni, mostoha körülményektől sem visszariadó mindenes.
Köszönöm a magyarázatot, valahogy én is így gondoltam, csak lehet másképp fogalmaztam.

(#1203) kunberci válasza szpigi73 (#1202) üzenetére


kunberci
aktív tag

Magadtól választottad az Iweld 185-öt? Kértél valakitől tanácsot gépvásárlás kapcsán? Kicsit utána érdeklődtél vásárlás előtt? Ebből a típusból elég sok meghibásodott az első szériákból. Az Iweld az első szériánál a polaritásváltást is lefelejtette erről a gépről. Reméljük, hogy a Tiéd sokáig fogja bírni.
[link]
[link]

(#1204) Gyöször válasza kunberci (#1201) üzenetére


Gyöször
senior tag

Mivel a 185ös nem szinergikus gép ezért az úgy működik ahogy én leírtam. Ha a feszültséget feljebb tekered akkor nő az áramerősség. Ha drótot veszed feljebb akkor egy idő után visszatologatja a pisztolyt mert nem tudja leolvasztani, tehát azzal nem nő az áramerősség.
Nekem a 215ön külön poti van az mma áramerősséghez, így nincs kavarodás. Az Amper potit akárhová tekerem mig módba nem változik semmi. Csak mivel a poti drága, így kevesebbet tesznek.
Ha beválik a 185 nem rossz gép az, de szerintem kicsi. Én szeretek 1es dróttal dolgozni.
Szpigi: nekem a 0,6-0,8 huzalhoz való spirál átmérője a spirál fém részén mérve ahol nincs rajta kék vagy fekete gumi, az 3mm.
A 0,8-1,0 mm hez való spirál volt benne gyárilag az 4mm átmérőjű.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1205) szpigi73 válasza kunberci (#1203) üzenetére


szpigi73
csendes tag

Igen
Nem
Igen
Olvastam én is, hogy hibás széria volt a 185, de inkább az első szériás citromsárga gépek, az enyém már a fekete-sárga.
Ár-érték arányban jó volt sztem, kb 75e-be van nekem, annyiért nem nagyon van ilyen gép. Bízom benne, nem lesz vele gond, eddig jól teljesít. Láttam a két videót is anno, a 185 keresésére kidobta a YT.
Elég nehéz a neten infót gyüjteni bármiről is, sok az elfogult és néha nem is saját vélemény. Az Iweldet is sokan imádják, mások meg óvva intenek tőle. Majd kiderül. Az is lehet, gondolok egyet, felteszem a netre, aztán ha elviszik jó árban, megszabadok tőle, míg van rá gari, utána már nehezebb lesz eladni.

(#1206) szpigi73 válasza Gyöször (#1204) üzenetére


szpigi73
csendes tag

Gondolom az áramoltatott gáz miatt van akkora méretdifi, de én nem használok (egyenlőre) védőgázt, így meg csak elfér az a 0.9-es huzal a 3-4mm-es "alagútban" :)

[ Szerkesztve ]

(#1207) kunberci válasza Gyöször (#1204) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nem állítottam, hogy a 185-ös szinergikus.
A 185-ös gép kicsi szerinted? Én egy 160-as géppel hegesztek, ami számomra tökéletes, nincs is szükségem nagyobbra. Itt inkább az a lényeg, hogy amit ráírnak azt legalább tudja-e?
Tudod ez olyan mint a számítógép tápegységeknél többet tud egy 300 W-os seasonic, mint egy 500W-os gembird, acorp, Jnc, Vargáné és társa, és sorolhatnám.

Rosszul tudod:
"Ha a feszültséget feljebb tekered akkor nő az áramerősség."

Ilyen nincs!!!!

Azt írhattad volna, hogyha feljebb tekered a feszültséget, akkor nő a hegesztési teljesítmény, ez még fedte volna a valóságot, de így ahogy leírtad, ez értelmetlen. Nem is értem, hogy mit akarsz ezzel mondani?
Ugye nem vagy elektromos szakember?

(#1208) kunberci válasza szpigi73 (#1205) üzenetére


kunberci
aktív tag

Én mindig kíváncsi lettem volna, hogy mitől lett jobb ugyanazért az árért, a 2., vagy a 3., vagy a 4. széria? Jobb IGBT-t tettek bele, vagy csak azért, mert a színe sárgáról feketére változott? Mi változhatott ugyanazért az árért?

(#1209) Gyöször válasza szpigi73 (#1206) üzenetére


Gyöször
senior tag

De nem a belseje 3as meg 4es hanem a külseje teee :-))) csak azért mértem meg, hogyha rá akarsz saccolni milyen spirál van benne neked gyárilag.. mikor én vettem a gépet akkor azt néztem, hogy a 185 max 0,8 as dróttal használhato.

Kb 5 centi lóg ki a pisztolyból 0,9 telwin porbeles. Belemegy a 0,6-0,8 huzalhoz való spirálba. De nem húztam ki a kábelből, hogy végigfűzzem a spirálban. Nem lehet 1es dróthoz való spirálba belenyomni a 0,6os huzalt, mert beleszorul ahogy tolja. Megtörik, cikcakkos lesz.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1210) Gyöször válasza kunberci (#1207) üzenetére


Gyöször
senior tag

Jó akkor tekerjétek fel az áramerősséget a huzalelőtolással mert van rajta A betű is. Enyémen nincsenek digit műszerek, nem is hiányzik.

Te szoktál hegeszteni 1es dróttal? Nem az amper volt a kritérium, hanem hogy fogadja az 1es drótot, meg a 15kg dobot ne csak az 5öset.

1es drót a teljesítményem plafonja felé jár. Igen fel kell csavarni a fesz potit. Legyen az akármennyi is de a 215re 200A van írva, a 185 meg talán 170?

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1211) kunberci válasza Gyöször (#1210) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nem, nem szoktam 1 dróttal hegeszteni. Simán elfogadom, hogy nálad az volt a szempont, hogy nagyobb teljesítményű géped legyen, 1-es dróttal is tudjál hegeszteni, és 15kg-os huzaldobot fogadjon a géped. Ezzel semmi gond nincs. Azt szoktam mondani, hogy nem vagyunk egyformák mindenkinek más szempontjai vannak. Te a nagy palackot favorizálod, én a kicsi könnyen mozgathatót.
Képzeld el, hogyha mindenki egyformán gondolkodna. Mindenkinek egyforma autója lenne? Milyen unalmas lenne a világ? Mindenkinek suzukija lenne, és más autó nem is lenne a világon, milyen egyhangú lenne. Attól függetlenül, hogy mindkettőnknek az van.
Szóval a hegesztésre visszatérve: a MIG gépeknek az előnye a vékony anyagoknál mutatkozik meg legjobban. Könnyebben össze tudsz állítani vele egy munkadarabot. Könnyebben pontozgatsz vele, mint egy bevont elektródás inverterrel. Én pl: 3 mm -es zártszelvénynél, 5 mm-es szögacélnál vastagabbakat ritkán hegesztek odahaza, erre tökéletes az én 160-as gépem is. Aztán 10-12-15 mm-es anyagvastagságokhoz már inkább bevont elektródát szoktam használni.

(#1212) #87057920 válasza Gyöször (#1210) üzenetére


#87057920
törölt tag

(#1213) Gyöször válasza #87057920 (#1212) üzenetére


Gyöször
senior tag

Mióta írkálunk róla ilyen írásokat keresgetek, amiből megértem mi történik ha feljebb tekerem a fesz meg huzal potikat.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1214) draco31


draco31
veterán

Hello!
Nem gondoltam hogy van itt ilyen topic is. :)
Teljesen kezdő vagyok, kb a legolcsóbb trafós masinám van, Einhell BT-EW 150v, pár éve valahol nagyon akciós volt, aztán megvettem, de kb 2 hete kezdtem csak el jobban foglalkozni vele. A hozzá járó alap pajzzsal szórakoztam eddig. Azzal legalább annyit megtudtam, hogy elég jól bírja a szemem a hegesztést.
Aztán 1 hete láttam egy akciót automata pajzs, nézegettem őket korábban is, de így most túl olcsó volt, így megvettem. DX-350D. Lentebb a táblázatban DKMZ350 néven írja. Hát ég és föld egy alap pajzshoz képest.
Nem gondoltam, hogy ennyivel jobb egy automatával. De biztosan kell még állítanom valamit rajta, hogy tökéletes legyen, az oldalán kint lévő állítót nem értem még pontosan mit csinál. Érzékenység és késleltetés van belül, azok mind a kettő minimumon vannak még. De kb azonnal kapcsol ahogy megindul a hegesztés.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#1215) kunberci válasza draco31 (#1214) üzenetére


kunberci
aktív tag

DIN 9-13
[link]

"Az érzékenység pontos szabályozása fontos, ha kis áramerősségű TIG hegesztést végzünk, a lencse kiválóan reagál a gyengébb ívfényre is!

A késleltetés szabályozó lehetővé teszi, hogy a hegesztő beállítsa, mennyi ideig maradjon a lencse sötét, miután az ív kialszik. A rövid késleltetés segíti a munka gyorsabb elvégzését fűzővarratok esetén, míg a hosszabb késleltetés hasznos a nagy áramerősséggel történő hegesztésnél."
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1216) draco31 válasza kunberci (#1215) üzenetére


draco31
veterán

Köszi!

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#1217) Gyöször


Gyöször
senior tag

Hegesztem a tetőmet, 1 nap alatt 8 méter varat rittyent ki a pisztolyból.
Cserépléc mire felkerül még 14 méter.. csak azt már a tetőn kell...

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1218) dellfanboy válasza Gyöször (#1217) üzenetére


dellfanboy
senior tag

milyen teto ez, hogy meg a csereplec is fem?marmint nem sok ilyet lattam, miert femet valasztottal a fa helyett?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#1219) Gyöször válasza dellfanboy (#1218) üzenetére


Gyöször
senior tag

:-) cseréplécnek keztük becézni ami a lemez alá megy

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1220) 8th


8th
addikt

Üdv. Helyszíni munkákhoz rengeteg szögvágás miatt (50x50 zártszelvény, 45°) szükségem lenne egy 220-as gyorsdarabolóra. 60ezer körül tudnék rászánni (indokolt esetben többet is) mit érdemes annyiból nézni?

METABO CS 23-355
RYOBI ECO2335HG
MAKITA M2403

?

(#1221) kunberci válasza 8th (#1220) üzenetére


kunberci
aktív tag

Üdv.
Arra lenne érdemes figyelni, hogy lágyindításos legyen. Nekem Makita van, ami nem lágyindítású [link] . Annyi előnye van, hogy a satuja kézzel rögzíthető szerszámmentesen, viszont a B 16-os kismegszakítót leveri, mint a pinty. C 16-ról üzemel rendesen. Kitelepülős munkára, ahol nem tudod megmondani előre, hogy milyen árambetáplálás van, oda a legfontosabb szempont a lágyindítás, ezért amiket néztél, azok kilőve.

(#1222) kunberci válasza 8th (#1220) üzenetére


kunberci
aktív tag

Esetleg: [link]

(#1223) Gyöször válasza kunberci (#1222) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ja lágyindító nélkül ilyet nem szabad venni/használni, elégnek a kötések a falban. Nekem a B20at leveri, a B25öt 10ből 4szer leveri. Kis keresztmetszetű vezetékről veretik a vastelepen nálunk. 20m teszkós hosszabbító van bedobva az óraszekrénybe mikor az eonos kiszúrta, hogy jé itt C20 van, de papíron B20.
Én vettem egy lágyindítót és elébemókoltam a makita lw1401emnek.
Ezzel a 60x40et le sikerült vágni 60fokra is

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1224) kunberci válasza Gyöször (#1223) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nálam szerencsére nem veri le a kismegszakítót otthon, máshol meg nem használom. A másik, ami jó dolog a szerszámmentes satu állítás. Mondjuk ezek a gyorsdarabolók nem olyan pontosak mint a fűrészgépek, de nekem otthonra tökéletesen megfelel. Már egész pontosan tudok vele vágni.

(#1225) 8th válasza kunberci (#1221) üzenetére


8th
addikt

Erre én is gondoltam. Sajnos volt már rá példa, hogy míg én javítottam a nagykapuját az embernek a kolléga őrt állt a villanyóra szekrénynél mert 70 amper felett egyszerűen leverte az áramot a kis inverteres mma gépem.
Igazából jelképes összegért ledarabolná nekem a vaskereskedés embere is az anyagot de nála a 45° soha sem 45°, szóval inkább leszabnám én magam. Meg néha hiányzik egy ilyen daraboló mert a mai napig képtelen vagyok kisflexxel normálisan szöget vágni. Nagyflexxel tudnék de azzal a széles vágókoronggal meg kínszenvedés ennyit dolgozni. Nem azt mondom egy két vágás belefér de, na. Mindegy holnap futok egy kört a helyi barkácsboltokban hátha van valamijük a számomra.

(#1226) kunberci válasza 8th (#1225) üzenetére


kunberci
aktív tag

Sokkal jobb a gyorsdaraboló mint a flex. Már előbb meg kellett volna vennem. Még akkor is jobb, ha nem tökéleteset vág. Én a flex-el nem tudtam soha jó gérvágást csinálni.

(#1227) Gyöször válasza kunberci (#1226) üzenetére


Gyöször
senior tag

Múltkor 15 fokot kellett vágnom (75öt ha azt nézzük, hogy 45re lehet beállítani a satuját a makitámnak) azt már nem lehetett a gyorsdarabolóban. 7 db kellett 40x40x2ből, 2 végén a 15fokok. Tetőbe ilyen átkötés, tehát nem ártott ha egyformák lesznek. Viszonylag jól sikerültek, nagyflexxel durrantottam le őket egy minta volt rájukszorítózva. Na trafópálcával nem biztos, hogy meg kellett volna hamar hegeszteni, de azért jobban sikerültek mint amire számítottam :-) de ha fogok egy 20x20at, hogy gyorsan gérbevágom, azt úgy el tudom baxxni, hogy rossz nézni.
Sőt múltkor egy 25x25 akadt a kezembe, hogy kell belőle egy 3 centis kis darab, egyenes, semmi trükk, ott se sikerült találkozni a kisflexes vágásomnak, ahogy körbeértem :B

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1228) 8th válasza kunberci (#1226) üzenetére


8th
addikt

Nekem sem megy. Nem is ment soha. Precízen feljelölöm jelen végigvágom mégis olyan a végeredmény mint az ökörhugyozás. Ha néha sikerül is megfelelő szöget vágni (20-ból talán 1x) az is inkább csak a véletlen műve. Amikor magamnak készítettem itthon a garázsajtót és szar lett a vágás kipötyögtem elektródással a hézagot. Otthon vagy akár ismerősöknél ez a bénázás simán belefér de máshol nem.

(#1229) kunberci válasza 8th (#1228) üzenetére


kunberci
aktív tag

Mint már írtam a gyorsdaraboló sem vág tökéleteset. Az enyémnél is van eltérés a függőleges oldalon. Nem teljesen 90° a satu, és a korong beállítása gyárilag. Azonban még így is sokkal jobbat lehet vágni vele, mint flex-el. Nálam az is szempont volt, hogy a satut szerszámmentesen lehessen állítani, ezért választottam a makitát. Érdemes majd, ha veszel egy gyorsdarabolót a satun jelölni egy függőleges vonalat a vágástól visszafelé, pl: 10 centire. Sokkal pontosabban lehet vele egyformára vágni a vasakat, ha vonalhoz mérsz, és nem a mindig a tárcsához nézed a vágást. [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#1230) Gyöször válasza kunberci (#1229) üzenetére


Gyöször
senior tag

Meg nagyon pontosan alá kell támasztani a hosszú anyagot, hogy felfeküdjön a gép asztalára.
Én mérőszalaggal szoktam mindig mérni, rájöttem mit kell mérni és akkor oké a hossz.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1231) kunberci válasza Gyöször (#1230) üzenetére


kunberci
aktív tag

Rövid anyagnál is látszik az eltérés, ha rendesen felfekszik, akkor is.
Én is rájöttem, hogy hogyan kell mérni, és így milliméterre egyforma, mindegyik azonos hosszúságú munkadarab. Ráadásul nem kell mindig vizslatni a tárcsánál a jelölést. Ott már amúgy sem látom olyan jól.

(#1232) bozont válasza kunberci (#1229) üzenetére


bozont
veterán

Kár hogy ilyen drágák a legolcsóbb darabok is. Ritkán használnám, de nagyon jól jönne. Én lehet kipróbálok egy ilyen befogót a flexhez, az megvan 8-12e Ft-ból. Vagy megpróbálok összedobni egyet, rengeteg videó van hozzá yt-on. Már csak egy olyan üzlet kellene ahol nem csak egyben lehet megvenni a vasanyagot (6m). Vagy legalább hajlandóak eldarabolni, mert 2m még talán befér az autóba.

Esetleg tudtok ajánlani olyan webshopot (vagy boltot ami elpostázza akár) ahol Lincolt 7014-es elektródát lehet kapni? Nem találtam csak 6013-t.

(#1233) 8th válasza bozont (#1232) üzenetére


8th
addikt

Az ilyen univerzális állványokat pénzkidobásnak tartom. Túlságosan kis átmérőjű a sarokcsiszoló korongja a daraboláshoz.

(#1234) kunberci válasza 8th (#1233) üzenetére


kunberci
aktív tag

Igen, sajnos ez így van. A 230-as flex korong is kicsi a gérvágáshoz. A 355-ös koronggal lehet már normálisan gérvágni pl: 40x40-es zártszelvényt. 230-ra elkopik a gyorsdaraboló korongja, már nem is használom. Én mondjuk a gyári hozzáadott koronggal sokat szívtam. Ki is lett selejtezve. Ezt szoktam venni: [link] . Most már csak az új számjelölésű kapható (A-89953-5), ebből is vettem, de azt még nem próbáltam.

(#1235) kunberci válasza bozont (#1232) üzenetére


kunberci
aktív tag

Itt lehet venni Lincoln elektródákat: [link]
Kérdezz rá arra, amit keresel.

(#1236) bozont válasza kunberci (#1234) üzenetére


bozont
veterán

Arra a néhány vágásra amire használva lenne bőven elég, van nagy sarokcsiszoló is 230-as koronggal. A 60-as csövet még átviszi egy vágásból.
Mondjuk nem is néztem hogy ez a Yato korongos, így meg főleg nem venném meg, csak ha tárcsát is lehet rá tenni.

(#1237) kunberci válasza bozont (#1236) üzenetére


kunberci
aktív tag

Tárcsánál mire gondolsz? [link] ?
Ezek a gyorsdarbolók korongosak: [link]
Nem is tudsz mást tenni rá a fordulatszám miatt. Amelyik gép alkalmas a fém kőrfűrész tárcsára, annak teljesen más (kisebb) a fordulatszáma. [link] .
A két gépre való tárcsa nem csereszabatos, ez nagyon fontos. Nem úgy van, hogy csak ráteszünk egy gépre kőrfűrész tárcsát.

[ Szerkesztve ]

(#1238) bozont válasza kunberci (#1237) üzenetére


bozont
veterán

Az utóbbira gondoltam, körfűrészlap. Igen, sejtettem hogy nem lehet rátenni (rémlett hogy már fordulat kell hozzá). Ilyennel nagyon szépen lehet vágni, de sajnos árban már inkább ipari kategóriák ezek. :(

(#1239) kunberci válasza bozont (#1238) üzenetére


kunberci
aktív tag

Hegesztéshez nekem a daraboló is megfelel, az én igényeimet ez is kielégíti. Ezzel csak egy baj van, hogy nagyon szórja a szikrákat, így inkább kint használható jobban. Mivel én hegeszteni is csak kint szoktam, ezért ez nem jelent akkora gondot. A fűrésztárcsa ára is magas. Annyiért már elég sok daraboló korongot lehet venni.
Nem lenne rossz egy ilyen fűrésztárcsás gép sem, de az már nekem árban sok.

(#1240) 8th válasza kunberci (#1239) üzenetére


8th
addikt

Számomra igazából egy asztali szalagfűrész lenne az ideális (például) de nincs "kedvem" venni. Ez a 85 x 85 mm anyagot elcsapja 45°-ban sorjamentesen de hát alsó hangon két kiló baccameg. Tavaly ilyenkor nézegettem akkor még 170k körül mozgott az ára. Az alapanyagok mellett szörnyen megdrágultak a gépek is. :(

[ Szerkesztve ]

(#1241) kunberci válasza 8th (#1240) üzenetére


kunberci
aktív tag

Ez is jó lenne, de ezeket a gépeket jól be kell állítani, akkor vág jól. A kész fűrész szalag drága, ha veszel méterbe, azt meg jól kell tudni összehegeszteni, kemény-forrasztani. Ez sem egyszerű feladat. Egy kicsit olajozni is kellene a szalagot fűrészelésnél. Én meg azt nem szeretem, ha olajos a vas hegesztésnél, tehát utána zsírtalanítani kellene. Mindegyiknek van előnye, hátránya. Szerintem a gyorsdaraboló egyszerűbb, viszonylag olcsó a korong hozzá, azzal nincs annyi macera.

[ Szerkesztve ]

(#1242) bozont válasza Gyöször (#1230) üzenetére


bozont
veterán

Már egy ideje megvolt nyitva ez a videó, de csak most néztem meg. Pont az alátámasztás témába vág. [link]

[ Szerkesztve ]

(#1243) Gyöször válasza kunberci (#1234) üzenetére


Gyöször
senior tag

Úú bakki a gyári korong (makita) tán 3as vagy mekkora, be van vágva a sarokba. Egyszer oda akartam adni valakinek, de rájöttem, hogy marad a sarokban nem akarok kib@szni senkivel :-)
Vágtam vele, az egy dolog, hogy nem halad, csak gyilkolom a gépet, de az anyag is bekeményedik előtte, ha nem izomból és gyorsan durrantom le. Na a makita koronggal nem lehetett gyorsan elvágni semmit. Mégcsak ez, hanem valahogy elhajlott a korong vagy én nemtom de vágott egy tök ferdét és kapott a gép alja is belőle. Frankón belevágott saját magába. Elég sok vasat elvágtam vele, igaz a makita korong nem sokat kopott de nagyon rossz volt vele vágni.
Swaty comet. Azt vettem tán 5öt még a géppel együtt rendeltem. 3,5ös vastag, de ég és föld. Na ez jobban is fogy mint a makita. De alkalomszerűen van használva, kibírom egyenlőre.

[ Szerkesztve ]

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1244) Gyöször válasza bozont (#1242) üzenetére


Gyöször
senior tag

Faja, de kell 2 vagy esetleg 3.is ha hosszút vágsz le a 6 méterből

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1245) Gyöször válasza bozont (#1232) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ne csinálj hülyeséget, hogy kisblekóval akarsz gyorsdarabolni. Kár belefeccölni az energiát. Én 40ért vettem az LW1401et, annyiért hozzá nem fogtam volna semmihez. Talán 60ért se (én) de ha akarsz barkácsolni egyet, csináltass egy tengelyt korongbefogó pogácsákkal esztergályossal, rá ékszíj talpas Y csapágyak (fordulatra figyelni) bazi nagy 380as villanymotorral (jó ha van otthon valami bizalomgerjesztő darab, motort venni már hülyeség) valami hintázós vázat kreálsz hozzá, azt veretheted 355ös koronggal a vasat.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1246) kunberci válasza Gyöször (#1243) üzenetére


kunberci
aktív tag

A gyári koronggal ugyanez volt a helyzet. Nem vitte, és én is belevágtam a gép alsó lemezébe. Ez ilyen "kemény" korong, ami nem kopik annyira, de nem is visz, "csak izzott a vas". Ráadásul a gyári korong még k@rva drága is [link] .
Az 5db -os B 10665-5 tel meg semmi gondom nincsen. Annak meg darabja ezer valamennyi.

(#1247) do3om


do3om
addikt

Hátha érdekel valakit. Kézi körfűrész volt, de régi dög nehéz darab szóval nem vettem hasznát, kétkezes munka is nehéz volt vele.
Így ez lett a sorsa. Amikor nem kell leszerelem az asztalról. Sajnos csak a 230as korong fér el rajta.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#1248) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Volna itthon egy inverteres ívhegesztőm és szeretnék magamnak összerakni egy vasasztalt.
40x40 vagy 30x30 zártszelvényből.
Milyen elektródára lesz szükségem illetve mekkora az ajánlott hegesztő áram?
Nem vagyok profi csak barkácsolok, így nem szoktam napi szinten benne lenni ezekbe a dolgokban ezért kérdem. Annyit már hallottam hogy bázikus meg rutilos :)

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#1249) bozont válasza hódmaci (#1248) üzenetére


bozont
veterán

Még én is elég kezdő vagyok, de azért elég sokat olvastam a témában és sok videót néztem. E6013 vagy E7014-es pálcát keress. Ezek minden pozícióban használhatóak, általános felhasználásra nagyon jók. Utóbbi kicsit erősebb varratot ad, de egy asztalnál ez szerintem nem annyira lényeges, nincs akkora terhelés.
A 2,5mm-es pálca elég ide. Ehhez általában 85-90A az ajánlott beállítás (gyári adat 60-100A). De ez persze több dologtól függ, például: anyagvasagság, pozíció. A legjobb ha előtte kiteszteled hulladékanyaggal mi a legjobb beállítás.

(#1250) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok!
Zártszelvény (2mm falvastagságú) hegesztésnek a 70%-án túl vagok de a hegestő elektródám nagyon fogyóban van így venni szeretnék.
Amit kinéztem: Elektróda Eb 12 2.5 (ok 55.00) (6070ft/4.5kg)
Amit eddig használtam: Eb 23 2.5 (Ok 46.16) (ez nagyon drága lett 10500ft/5kg)

Azt szeretném kérdezni hogy az első is jó lenne nekem?
Vagy még van egy alternatíva: Eb 23 3.2 (Ok 46.16) (6050ft/5kg)

Inverteres hegesztő gép 5-ös pálcáig (220A-ig).

[ Szerkesztve ]

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.