Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok!
AWI mellé szeretnék venni egy új pajzsot. Mit használtok, ajánlanátok?
GCE Eclips 3.s és az iWeld Falcon 5.5 amit néztem.
A válaszokat előre köszönöm!
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
Vladi
nagyúr
válasz SMartin-HU #601 üzenetére
Elég komoly pajzsok ezek! Hivatáshoz kell? Fentebb beszéltük már, hogy kinek mi van hobbi/kisipari szintre.
il sole non sorge più ad Est!
-
SoulReaver
veterán
válasz SMartin-HU #601 üzenetére
Nekem esab warrior tech van, awizok, tökéletes, már 2 éve lassan.
-
SMartin-HU
tag
Nem jelzett a rendszer, hogy írtatok.
Közben megvettem a Falcont. Eddig tetszik.
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
SMartin-HU
tag
válasz SoulReaver #603 üzenetére
Tetszett a warrior, végül a 4 érzékelő miatt kanyarodtam a GCE és az iWeld irányába.
-
SoulReaver
veterán
válasz SMartin-HU #606 üzenetére
Ez is 4 érzékelős.
-
SMartin-HU
tag
válasz SoulReaver #607 üzenetére
Igazad van. Összekevertem.
A látómező mérete miatt néztem a két másikat.
-
SoulReaver
veterán
válasz SMartin-HU #608 üzenetére
Szerintem ez a látómező dolog túl van gondolva... Egypontot nézel hegesztésközben úgy is...
Nekem nincs gondom, az amúgy sem kicsi látómezővel.
Próbáltam már 4-5 pajzsot, az enyém sem a legjobb, de 20-30 között kb a legjobb. Megbízható, nem villan be, miközben hegesztek. Nem zavar be a nap sem, ha kint hegesztek..
-
SMartin-HU
tag
válasz SoulReaver #609 üzenetére
Nem állítottam, hogy nem jó. Egyszerűen felpróbáltam őket, megtetszett és ez lett a vége.
-
(baphomet)
tag
Sziasztok!
BUÉK.
Használ itt valaki inventor pro 2018-at?
Köszönöm
-
atees
őstag
Sziasztok!
Házkörüli melókra, kb hobbi szinten néha valamit meghegeszteni, vennék egy Co hegesztőt.
Mi lenne az a belépő eszköz amit már érdemes megvenni, de nem 100.000Ft?
Pl.: varstroj varmig 1400?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek választani?
Árban szinte semmi különbség így az nem mérvadó.
Itthoni felh., nem napi szinten.
Főleg az üzembiztonság és a tartósságot szem előtt tartva ti melyiket ajánlanátok a kettő közül? Illetve a tudást is figyelembe véve. 2,5 pálca sűrűbben, nagyon ritkán talán 3,2Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Péter6087
csendes tag
Sziasztok!
MAG 250A gépet szeretnék venni. 3x16A áll rendelkezésre. Milyen típust javasoltok?
ESAB vagy IWELD márkákra gondoltam. Van esetleg valakinek tapasztalata hogy melyik a VW BMW és Mercedes a piacon? Valami profi, tartós gépet szeretnék.
Köszönöm
Péter -
8th
addikt
Centroweld gépek megbízhatóságáról és alkatrész ellátottságáról van valakinek tapasztalata? Kinéztem műhelybe egy ECOMIG 225K 200A gépet (elsősorban a 4T és a 15kg dob miatt) de nem ismerem a márkát így tartok tőle kicsit.
...
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Tudtok ajánlani 35k környékén megbízható inverteres gépet ?
Otthoni felhasználás céljából,hobbi szinten... de azért legyen benne tartalék
Gondolom hűtőventi van mindegyikbe ?
Pajzs nem fontos úgy is kell venni valami komolyabbat..
Itt van egy pár amit nézegettem de nem tudom...
Tapasztalt szakemberek véleményét kérném..
Jöhet megbízható márkás nem márkás de jó lenne 2 év gari a géphez.
- [MATEWELD Hungary Buffalo Power Super Mini 120]
- [Expert NXWI160]
Előre is köszi a választ !Üdv,
-
Ferike81
senior tag
Szia
Azt azért elmondom az elején, hogy nem vagyok szakember, csak itthon hegesztgetek, ha valamit kell. Mielőtt gépet vettem volna jól utánaolvastam a dolgoknak, és ezután mentem el két ismerős szakihoz is véleményért. Mindkettő azt mondta, hogy otthoni használatra 160 A bőven elég, ha csak nem akarok hidat hegeszteni a kertben. Valóban. Eddig olyan 5mm falvastagságú vasat is 100A alatt hegesztettem. A Másik amit mondtak (és ezt a forgalmazó is nagyjából megerősítette), hogy a belseje a vezérlése az nagyjából mindegyiknek kínai. Kivéve a nagy márkák, de azok ugye nem a 40 ezres kategóriában vannak. A szomszédom lakatos szakember, vele kipróbáltattam az enyémet, azt mondta, hogy tud mindent ami otthoni használatra kell. Könnyű, megfelelő vastagságú kábelek (bár a test és munkakábel is lehetne hosszabb), és aki tud hegeszteni az szép varratokat tud vele csinálni. Én nem rég használom, de sokkal könnyebb vele dolgozni, mint a régi hetrával. Nekem ilyen gép van, fejpajzs pedig ilyen. A fejpajzsnál fontos, hogy cserélhető legyen a védőplexi, mert ha rápattan a szikra az cserélhető. Valamint nem megy alá a füst. Ez is fontos.Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
S.O.S.
senior tag
-
CZ01
friss újonc
Sziasztok minden hegesztő fórumosnak!
Szeretnék belevágni a hegesztésbe, egy ideje olvasom a topicot csupa + tapasztalattal
Sok netes nézegetés után most találtam ezt a gépet....
https://inverteres-hegeszto.arukereso.hu/iweld/gorilla-microflux-131-nogas-p442702914/
Örülnék és megköszönök minden véleményt
Üdv és köszönöm előre is cz -
st6969
őstag
Üdv,
szabványméret csövekből keresnék olyan méreteket, amiket egymásba lehet csúsztatni (viszonylag passzentosan). Kb. olyan 5cm körüli átmérőben gondolkodom.
Több féle célra kell, az egyik pl. az, hogy lebetonozok kb. 50cm-es csődarabot, aminek a vége a talajszinten van (esetleg alatta egy kicsivel). Abba tudok csúsztatni egy pont beleillő 1,5m hosszú csövet, pl. tollasháló tartót. Ha nem kell, csak simán kiveszem (és nem akadályoz a fűnyírásban). Vagy a tűzrakó mellett a bográcsállvány tartót is így tudnám levehetővé tenni (és akkor nem zavarna mondjuk a szalonnasütéskor).
Remélem érthető amit írok -
Flashback
addikt
Sziasztok,
Tudtam hogy van ilyen topik is...
A Listämon mindíg rajta volt a hegesztés most hogy épitkezünk eljött ez az idö is.
Kezdésnek kisebb dolgokat kellene csinälni mint pl kapu zsanér felheggesztés. Zártszelvények heggesztés stb.
Mit gondoltok mi az a hegesztö ami nekem jó lehet ?
Milyen (automata?) védömaszk ajänlott? Mi az amit kezdéshez meg kell vennem?
Bocs az amatör kérdésekért...[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Gyöször
senior tag
válasz Flashback #634 üzenetére
Szerintem ez bonyolult egy kicsit, mert hegeszthetsz bevonatos elektródával, valami kis vállról indítható egyfázisú géppel (mma) vagy használhatsz huzalelektródás gépet (mig/mag). Ezekből van kicsi egyfázisú meg nagy 3 fázisú. A nagyot hagyjuk. Kis migmagból van olyan ami önvédő porbeles huzallal működik csak, én elég sokat hobbizgatok, de azzal én képtelen vagyok értelmesen dolgozni. Ilyen gépeket lehet venni néha olcsón a lidlben. Illetve van kicsi egyfázisú védőgázas hegesztőgép, ilyen van nekem, iweld gorilla pocketmig 215. Ehhez mindjárt kelleni fog egy palack védőgáz, ami pld 10kg CO2 alkalmi áron kb 10ezer, hivatalosan meg vagy 50 vagy bérlés ami sztem hülyeség.
Ezek után van a TIG Hegesztő amit sztem hagyjunk most.
Ha csak néha meg akarsz csípni valamit talán egy mma kis inverteres gépet lenne érdemes beújítani. 160 Amperes sztem elég, max 200.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
8th
addikt
válasz Flashback #634 üzenetére
Üdv. Hogy neked mi való azt csak egy tényleges próba során tudnád megmondani. Van akinek sosem áll rá a keze a bevont elektródára van aki nem is akar mással hegeszteni. Én ezzel barkácsolok itthon:
IWELD Pocketpower 150 mma inverter
IWELD Nored Eye aut. hegesztőpajzs
IWELD Kevlar kesztyű. Jó ideje csak ezt veszem mert baromi tartós cucc nem szakad el két hónap alatt a varrása mint a noname piros hegesztőkesztyűknek és árban nincs egy ezres sem köztük. Kevés nagyobb szopás van az életben mint amikor a varrásnál szétnyílt vacak kesztyűn becsöppen az olvadt fém a kezedre.Az egész tokkal vonóval nem volt még 50k sem. A bevont elektródás hegesztés nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Nem kell hozzá semmi csak egy gép és egy olcsó elektróda meg némi kézügyesség. Hátránya, hogy nem lehet vele folyamatosan hegeszteni mint co2-val bár a ház körüli barkácshegesztéshez erre nincs is szükség. Én is mindenképpen mma irányába terelnélek. Általános ház körüli javító/barkács munkákhoz ideális költséghatékony megoldás. 4mm anyagvastagságig elegendő egy olyan hegesztő ami stabilan tud 140A-t, felesleges pénzkidobás annál erősebbet venni. Otthonra barkácsolni nem vennék co2 felszerelést mert olyan magas a bekerülési költsége, hogy szinte sohasem térülne meg. Én vettem de utólag egy kicsit meg is bántam. Ha nem lenne hébe-hóba egy kis maszek munkám rá nettó pénzkidobás lenne az egész.
...
-
Gyöször
senior tag
válasz Flashback #637 üzenetére
Kíváncsian várjuk mire döntesz. Van fent jútyúbon valami török vagy arab srác, nagyon jó videókat tesz föl, hogyan kell hegeszteni elektródával. Nem egyszerű szakma, védőfelszerelés, kitartás legyen. Én nagyon szeretek hegeszteni, nem nagyon tudok, de n tántorít el, amit akarok összerakok és általában egyben is marad :-)
https://m.youtube.com/watch?v=MhOB0Cu8zJw&list=PLfIG4k5N5pEHornJAQhDA_4LIUjj2_VII&index=3&t=0s
Itt van egy videó tőle, tetszik a salak eltávolító perverziója. Ha jól csinálják akkor így lejön magától, nem kell vakarászni meg kalapálni.
Nézd meg a csatornát, megmutatja hogyan kell felfelé, lefelé stb. Mindig lefelé haladtam, mióta ezeket nézem fölfelé szoktam indulni 3szögelve.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
8th úgy érted, hogy elektródával nem lehet folyamatosan, hogy elfogy és ki kell cserélni? Én miggel sem szoktam kilométer hosszan recsegni, elhúzódik az anyag annyi hőtől. Ha valami hosszút végig kell varrni, akkor kb 2-3-5 centit és azt is ráklépésben vagy hogy mondják, visszafelé az előző varrat kezdetéhez. Pld most lett kész az utánfutóm, alja, oldala lemezt kellett végigvarrnom illesztéseknél aztán síkba csiszolni, hogy ne akadjon a lapát, meg tűrhetően nézzen ki.
-
8th
addikt
Építési hulladékos nagy konténert javítottam és lemezeltem nemrég azon volt másfél méter hosszú varrat is. Az mondjuk vastag anyag volt így nem vetemedett el. De pl. smoker ajtóra is egyben kellett ráhegeszteni a takarólécet, annak is volt legalább 70cm a hosszabbik oldala. Ott a megrendelő kifejezett kérése volt, hogy az esztétika miatt egyben hegesszük végig mert nem lesz lecsiszolva a varrat. Attól mondjuk fostam eléggé de szerencsére nem vetemedett el az sem.
...
-
Gyöször
senior tag
:-) meg kellett néznem mi az a smoker :-)
Futóm hátsó ajtaja 20x20x2 zártszelvényen 1,5 lemez, rajta 15x2 laposvas takarólécnek 126x35cm a méret alig hegesztettem rajta, kb 1 centis szakaszokat 10 centinként de utána fél napot kalapáltam mire felment újra a zsanérra meg valamennyire zárt is :-)
-
Atomantiii
addikt
Ezek a Jasic ARC inverteres hegesztők mennyire ajánlottak? Othhoni hobbira, ház körüli barkácsra, ilyesmire kellene valami.
Pl egy 160-as?
Vagy elég lenne nekem egy IWELD Pocketpower 150-es is, mint ahogy a korábbiakban 8th ajánlotta? Bár árban nincs nagy különbség.
-
8th
addikt
válasz Atomantiii #643 üzenetére
A kettő közül én a Jasic gépet venném. Kényelmesebb, hogy van rajta egykezes hordfül meg van rajta sarokvédő is. Nagyobb a testcsipesze is így vastagabb anyagra is rá bírod haraptatni (korlát, vascső, kerítésoszlop stb.) ami pl. kerítésjavításnál nem egy hátrány. Én is csak azért vettem iweldet mert itt helyben épp nem volt jasic raktáron és sürgősen kellett valami. Amúgy ezzel sincs baj működik jól hegeszt.
...
-
8th
addikt
válasz Atomantiii #645 üzenetére
Nekem az elődje van (nored eye 2) kollégámnak meg ilyen amit kérdeztél. Teljesen jó mind a kettő. Próbáltam jó néhány 20 ezer forint alatti automata pajzsot, magasan ez volt a legjobb. Ha esetleg ilyet vennél és idővel a koszos védő plexit kicserélnéd arra figyelni kell, hogy csak a víztiszta teljesen átlátszó jó bele különben szart se fogsz látni benne. Nekem jó érzékkel sikerült a vizsgára időzíteni a cseréjét, hogy majd az új plexivel milyen faszán látom majd mit baszok el. Előző este otthon az új plexi berak a régi kidob mert minek már az. Aztán vizsgán volt meglepi amikor felvettem és konkrétan semmit sem láttam benne. Két perc levegővétel és szóismétlés nélküli káromkodást követően uzsgyi futkostam fel alá, hogy adjon gyorsan valaki egy pajzsot mer' az enyém szar. Így utólag már röhögök de ott rendesen elkapott a cifrafosás az idegességtől.
2.5-es rutilos elektródából tárazz be. A nagyon vékony 1mm alatti anyagokat leszámítva a ház körül az jó a mindenhez is....
-
Gyöször
senior tag
válasz Atomantiii #645 üzenetére
Nekem fantom 4xl van sztem érdemes 100x60as látómezejűt venni. Más ami még van vele, lehet golyó a fejem, de mindig leesik ha lecsukom, felnyitom. Azon kívül aknában, kocsi alatt hegeszteni nem lehet vele, mert nem kapcsol le, erre kapott egy cob ledes fejlámpát 3M tépőzárakkal, ezt ajánlom bármilyen pajzsra nagyon jó! Így kiválóan működik és sokkal jobban látom mit csinálok.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Ha autómata pajzsot vennétek, akkor semmi mást nem tudok ajánlani, mint az ESAB warrior-t. 20.000-30.000ft között lehet kapni. Nagyon megbízható, nem villog be, mint ezek a gyenge iweld pajzsok. Mar az anyagan érezni, hogy minőségibb és a beállítások is jobbak.
Nekem volt vagy 3 féle iweld pajzsom, de elcseréltem őket 1-1 üveg sörre, mert annyit értek.
Awi és Elektródás hegesztésben dolgozom napi szinten, elég jól kitapasztaltam ezeket.
ESAB....
-
8th
addikt
válasz SoulReaver #649 üzenetére
Személyes véleményem az, hogy a warrior tech-től pont nem kell hasra esni. Ismerem jól, dolgoztam benne. Egy jófajta kínai pajzs semmit több. Ugyanaz az olcsó elektronika van benne mint a 10-15ezres centroweld, z-tools, güde, iweld, mastroweld pajzsokban, annyival tud többet a tízezres szaromnál, hogy az érzékelői jóval mélyebben vannak így kisebb eséllyel sötétül el ha más is hegeszt melletted. Ezért tuti nem fizetnék ki dupla árat.
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?