Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gekkoXT
senior tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Igen, az van nekem is. Sima csavarral is be lehet fogatni hdd-t de úgy nincs meg az illúziója a kis gumis csillapításnak. (Egy számítáestechnika boltos sráctól vette, aki akkor unta meg, hogy hatalmas és nehéz, én meg jókor voltam jó helyen és valami 10-15 ezerért vettem meg tőle mindennel együtt.)
-
gekkoXT
senior tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
HD Sentinel Beállítások menüpont Lemezfigyelés almenü Lemezek leállásának akadályozása mezőbe írd be a HD Sentinel szerinti sorozatszámát a lemeznek és nem fogja csinálni, ha fut a program.
-
gekkoXT
senior tag
Pár hete vettem két WD Red Plus NAS 8Tb hdd-t. Ma akrtam beszerelni őket.
Az egyik konkrétan fel sem pörgött. Azt hittem valami a gépemmel van, de bármit csináltam, semmi. Másik gépben sem.
A másik hdd-t sikerült inicializálni de a Hd Sentinel egyből 99%-ra rakta és gyenge szektorokat jelzett rajta. Elkezdtem felület ellenőrzést csinálni és 32%-nál már 2 hibás szektort talált a vadiúj üres hdd-n.Ez hihetetlen. Konktéran hímestojáksént vittem a boltból haza őket és szekrényben érintetlenül vártak.
Holnap viszem vissza gariztatni.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
unknownerror
üzenetére
Lehet kapni ilyen behatás szenzort csomagküldéshez. De olcsóbb és biztosabb simán személyesen elvinni.
ShockWatch
TiltWatch
SpotSee
LogMore
https://www.freska.hu/hu/shockwatch-skid-mate/szallitmany-figyeles-ellenorzes-kar-megelozesi-cellal/shockwatch-utes-leeses-leejtes-jelzo -
gekkoXT
senior tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Köszi! Kipróbálom! Mindenről van backup, igen. Külön NAS van abban raid 0 párokban hdd-k. De erre külön rá fogok nézni!!!
Kíváncsi vagyok ez megoldja-e ezt, de majd elmondom az eredményt.
Csak valahogy azt lenne jó kikísérletezni, hogy mi a fene csinálja ezt.
Amikr azt hittem, hogy csak egy hdd vacakol, egyesével lehúztam őket, úgy indítva a rendszert, de akkor jöttem rá, hogy nem az egyik kezdi megadni magát hanem valami más hiba lehet. Úgy kell elképzelni, hogy mondjuk rendszer indítás után csinálja, majd 2 órát nem, majd megint. Pedig ahogy írtam, energiagazdálkodás csekkolásával kezdtem.Ilyen nagy kapacitású hdd-kből miről van tapasztalat, mi a jó típus szerinted?
-
gekkoXT
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom kideriteni, mi "baszogtatja" a hdd-imet? Olyan mintha parkoltatgatná néha egyiket másikat, de csak időlegesen. Néha előfordul, utána semmi. Nem megy sleep-be meg semmi ilyen oka nincs. HD sentinelt is megvettem direkt, hogy hátha látok valamit, de semmi jele, hogy hardveres probléma lenne. Bár mondjuk nem pro módon ismerem a programot.
Olyan, mintha szoftveres, windows vagy hasonló dolog lenne.
Van valami mód, hogy kiderítsem, mi okozza ezt? -
gekkoXT
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi az infót! Asustor NAS-ba raktam általános tárolási céllal kettőt tükrözve és baromi idegesítő volt hogy parkoltatás klattyogása hallatszik. Gyakorlatilag nem volt rá adat írva tehát a minimális lemez hozzáféréseknél mindig azonnal meg is történt a parkolás. Gondolom a HD Sentinel csak a program futásakor és csak pc-re rakva tudja befolyásolni ezt, nem tudja fixre beállítani a hdd-ben. Érdekes mert sok Toshiba hdd-m van és egyiknél sem tapasztaltam ezt még, csak ennél a frissen vásárolt típusnál.
-
gekkoXT
senior tag
Van két Toshiba P300 4Tb HDWD240 lemezem, mindkettőnél nagyon gyakori a power safe állásba váltás, emiatt a halk klattyogás.
56 indulási ciklus alatt 1100 fölötti load/unload cycle van.Ez normális? Itt vissszaolvasva másoknál nem láttam ilyen magas értékeket ilyen alacsony indulási számnál.
NAS-ban vettem észre, gyakorlatilag szinte nulla adat írási mennyiség van rajtuk.Átraktam PC-be, újra particionálva formázva ugyanez.
-
gekkoXT
senior tag
Kérdés:
8hdd van a gépemben. ebből 2 pci-os kiegészítő kártyán keresztül.
Néha, ha sleep-be rakom a gépet, utána elfelejti egyik másik hdd-t.
Ha újraindítom a gépet, újra látja az összeset.Ezt mivel tudom megszüntetni?
Nem a hdd-knek van baja.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ! BONTATLAN! WD BLUE Sata SSD 1TB,2.5,560/530
- 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ új, 1év garancia/ Steam Deck ready
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN SEAGATE BarraCuda 1TB,2.5 SSD,560/560
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- Eladó 2 db pixel 7
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez a samsung egy jó régi darab.