Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JHC

tag

Üdv!
    Van egy olyan gépünk, amihez csak korlátozott a hozzáférésünk, tehát nincs rendszergazda jogosultságunk, de pld az eseménynaplóhoz hozzáférek. Akik telepítették a gépet, úgy csinálták meg, hogy Intel RAID BIOS-ban RAID1-re van konfigurálva a lemez rendszer, így mögé nem látunk be. Gyanítom, hogy valami készülődik, de akik megnézhetnék, mindenkit hülyének néznek telefonon keresztül, és nagyon nehéz meggyőzni őket az ellenkezőjéről. Vakon bíznak az Intel Raid Utility-ben, elmondásuk szerint az majd jelez nekik távolba, ha baj lenne valamelyik lemezzel. Én viszont olvastam olyat, hogy mikor az már jelez, már régen késő is lehet. Na most az van, hogy végig böngészve az eseménynaplót, amit nem is szabadna látnom, 1-2 hetente van egy hibaüzenet a "disk" nevű forrásból: "Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk0\DR0) a lapozási művelet közben". Na most nekem az a tapasztalatom, ilyen akkor szokott lenni, amikor olyan lemez szektor lassul be ami a virtuális memória fájl alatt van. Eddig különös dolog nem történt, de ma 3-szor lassult be úgy a gép, hogy az egérkurzornak 10-15 másodperces volt a késleltetése, majd újraindítással próbálkozva elérte a végkifejletét, és csak a kikapcsológomb segített. Viszont érdekes módon a nem rendes kikapcsolást követően nem történt RAID tömb újraépítés 3-ból egyszer sem. Gyanakodhatok-e lemez hibára, vagy esetleg SATA kábel lenne a probléma? Van a gépben 2db PCI->soros kártya, láttam már olyat, hogy kezdődő dögléstől beakadozott a rendszer, de ez nem lenne magyarázat az eseménynaplóban lévő hibaüzenetre.

Új hozzászólás Aktív témák