Új hozzászólás Aktív témák

• JHC

tag

válasz Balthazar777 #49744 üzenetére

Csak tippem lenne. Régebben míg használtam cd-olvasót, ha sok hibás szektor volt a lemezen, akkor nem csak a meghajtó lassított le WinXP alatt, hanem a Win visszavette az ATA busz sebességet is, vagyis egy jó lemezt berakva sem értem el vele az előző sebességet. Le kellett törölni az eszközkezelőben a meghajtót, majd újraindítani a gépet, és utána jó lett. Nálad lehet kábelhiba is, bár akkor a SMART értékek között jelentkezne. Mondjuk van nálad UltraATA CRC error count.

Viszont lehet, hogy úgy jártál ahogy én egy WD30EARX-el. Mikor eszembe jut, minden meghajtón szoktam futtatni egy "chkdsk /f" parancsot. Nos ezen a meghajtón 10 óra hosszat tartott, pedig ez nem teljes felület vizsgálat. Sentinellel teljes felülettesztet futtatva sincs hibás szektor, csak lassulás úgy, hogy minden SMART érték teljesen normális, viszont 1700GB-tól a sebesség 100-200kB/sec. Namost én tudom, ha más programmal nincs piszkálva, akkor NTFS fájlrendszernél a katalógus szerkezet a meghajtó közepén foglal helyet, és esetemben belenyúlott a lassú részbe. Ennek a teli meghajtónak a mentése 3 napot vett igénybe. Viszont én füllel is meghallgattam a meghajtót, attól hogy nem jelzett semmilyen hibát attól még kattogott folyamatosan, olyan mintha az újra próbálkozások száma végtelenre lett volna állítva a meghajtón belül.

Ajánlom neked is a füllel való vizsgálatot, az eszközkezelős manőver után.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés