Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz22
senior tag
válasz
lazydog
üzenetére
A HDD Wipe az nekem nem csinált semmit, legalábbis azt vettem észre.....nem azzal van gond, a file-okat már átmásolom egy másik vinyóra és le is foglalja azt a lemez területet, de egyedűl csak a kis txt-t tudtam hibátlanúl megnyitni. Nyílván azért veszítenek sok adatot a nagy file-ok és nem tudja már összehozni a képet. (ezt nem tudom szakszerűen, hogy kellett volna mondani.
) -
Krissz22
senior tag
válasz
lazydog
üzenetére
Köszi!
Tényleg működik...azt esetleg nem tudod, hogy van esély arra, hogy a képet is megnyissam? 1kb-os txt-t azt sikerűlt......a helyet azt elfoglalja a kép, de képnézővel nem lehet megnyitni. Valamivel össze lehet hozni, hogy a kép is megnyíljon? Az az érzésem, hogy nem, de ki tudja.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Hali Mindenkinek és Boldog Nyulat!
Volna egy problémám, több free, trial dolgot töltöttem már torrentel, de egy nagyobb gondom lenne.
Leszedtem már pár linuxot, meg a hozzá tartozó dolgokat, debian, suse, meg a népi zenekara. Amúgy XP-t használok, de érdekel a linux is.
Már a második vinyóm adja be a kulcsot, de nem tom miért.
A torrentre gyanakszom, mert több dolgot is seedelek, leechelek egyszerre, amik általában iso filek (suse, trial soft, free OS).
Volt egy maxtorom, ami 3 hónapig bírta, most egy samsungom van és dobálja a hibás szektorokat( most 6-nál tartok). A kis adatforgalom és több file-olvasásból adódóan a fej mozgása megnő (gondolom én) ez végezhet a vinyókkal, vagy semmi köze a torrentezéshez.
A konfigom rendben, a tápom is a kábelek is semmi hardware-s ok nem lehet.
Ha a torrentezés okozhat HDD problémát, hogy lehet ellene védekezni?
PL.: Accoustic management, vagy egyszerre csak egy torrentet töltsek, seedeljek?
Ui: Néha olyan hangot hallat a vinyó, mintha az áram ívet húzna ,de lehet felerősödött csapágy hang is, utána meg vinyó kikapcs hang, lehet elektronika hiba is?
A válaszokat előre is köszi! -
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogyha leformázok egy vinyót és vissza szeretném állítani az adatokat, akkor ahhoz milyen progit kellene használnom ami elérhető a neten?
Meg még valami, hányszor és hogy kellene leformáznom, hogy ne lehessen vissza állítani róla adatot?
Köszi! -
liksoft
nagyúr
5-10 szektorhiba még elmegy. De ennyi.....
Attól zöldek, hogy a gyár még nem tartja hibásnak. Bármelyik bepirosodik, garira érett. Viszont ez már használhatatlan. (Minden gyártó kicsit fényezi magát. Valamint a hiba valódi oka nem dönthető el pontosan, így lehet, hogy bizonyos hibáknál korrekt a gyár által adott küszöb. Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy nem szokták megélni a winyók.)
Egy kivétel va, ha hibás tápellátás miatt viselkedik így. Abban az esetben a hiba megszüntetése után a teljes felület többszöri átírásával és visszaolvasásával lehet stabilizálni a drive állapotát. Utána már nem szabad, hogy változzon. Ha viszont igen, akkor gar vagy kuka.
Aprogram topikja: [link] -
repvez
addikt
ez a sentineles progi mennyire pontos és hogyan tesztel?Mert kiprobáltam és a teljesitményre 100% a kondiciora 16%-ot irt ki és hogy az önteszt 4880 sectorhibát talált és várhato élettartama 45 nap.Viszont a SMART-nál minden zöld pipa van.
Végigfuttatam a segate seatools for win nevü progiját az is rendben végigment.Meg az a gyanus hogy eddig ha a win telepitésnél csak az elsö 20GB-ot particionáltam és formáztam attol még a vinbe megjelent az egész winyo csak kiirta hogy a 320-bol 300 még formázatlan és azt bármikor tudtam win alol formázni, de most meg csak 20GB-ot lát és kész nem is mutatja a formázatlan területet.
Találtam a seagate oldalán egy olyan progit is ami vissza állitaja a gyári adatait a winyonak amolyan low level format szerüség, de többen irtátok hogy azzal többet lehet ártani mint használni.
Tudnátok ajánlani egy olyan progit ami nagy biztonsággal leteszteli és kijelzi az esetleges hibákat?Mert ha visszaküldöm a boltba ott lefuttatnak egy tesztet és ha nincs baja vagy csak formathibája van akkor az nem garanciás hiba és még a tesztért 2500-at elkérnek és visszakapom ugyan ezt a winyot ami a szállitás miatt lehet hogy ujbol sérülni fog.
Remélem tudtok segiteni! -
VW
aktív tag
vincsesztert cserélek,40-es helyett egy 250GB-ra.
javaslatokat kérnék mekkora méretű partíciókat készítsek,a majdani esetleges újratelepítésnél ne kelljen az egészet törölnöm.
olyasmire gondoltam,hogy XP+programfájloknak :20-30GB,meg 2x110GB-os partíció vagy egyben hagyom még nem döntöttem el.
szóval mit javasolnak az öreg rókák?
-
True
aktív tag
Olvastad a Win Time rendszerkövetelményét? Lehet gyenguska hozzá a géped...

Egyébként igazad van, nálam is UA produkálja 4MP-t! ''Pedighát konfigom az adataimnál, '' Uhogy szerintem ez kizárt... Ez valami mocsok Bug, Du megnézem Win98 alatt vajon csinálja-e ezt...
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
molngab
üzenetére
OK. De milyen winyókat hasonlítasz össze? Küldj mail-ben egy Sentinel riportot. Lehetőleg a beállítások utolsó menüpontjából, ugyanis az ottani nyers riport adja a legtöbbet.
A tápegység milyen és mekkora teljesítményű? A tápcsatlakozás korrekt? A master / slave lett beállítva? (Fix drive esetén nem előnyös a kábelszelekt választása.) -
liksoft
nagyúr
Ááááááááá....
Nem-e tapasztal-e laggot-e 4DIK-e !!!!!!!!! A nem-e szóösszetételtől feláll a szőr a hátamon. Szerintem ezt már börtönnel kéne büntetni!
Nézzétek meg a Win XP óráját, a 4-ik (én inkább a régit szeretem 4.-ik) másodperc után tapasztaltok-e lagg-ot (ki lehetne írni magyarul is, hátha többen tudnak segíteni - késés).
Én nem.
Szerk: Házi feladat, a mondatok és a nevek nagybetűvel kezdődnek!
[Szerkesztve] -
jap
aktív tag
házi feladat!
mindenki nézze meg a winxp óráját, nem-e tapasztal laggot a 4dik másodperc után! -
jap
aktív tag
(#1248)
senki? -
repvez
addikt
tudja valaki hogy seagate winyohoz honnan lehet leszedni low level format progit és hogyan kell használni?Ill, hogy müködik-e pendrive-rol, mert nincs már floppy lemez meghajtom.
-
Thrawn
félisten
válasz
molngab
üzenetére
Az én 200 GB-os Samsungomnak semmi baja, másfél éve dolgozik hibátlanul.
Ha most egy Seagate-t vettél volna és ezt csinálná, te mit mondanál a Seagate-ről?
Az adataidnál nem látom milyen gépbe tetted, pedig úgy könnyebb lenne segíteni. Driverek rendben? SATA I v SATA II? Nem megy PIO módban véletlenül? Attól igencsak belassulhat! -
lazydog
addikt
Az XP telepítő CD-vel formattáld a vinyót, mielőtt telepítesz.
Ha valóban 122 MB a hibás terület, az sok hibás szektort jelent. A HD Tune program Error Scan-je hibás Blokkokat mutat. A Health mit mutat? Van olyan sor, ami nem OK, vagy sárgával ki van emelve?
A 43 fok nem vészes hőfok, ha nem hűtöd a vinyót. -
repvez
addikt
válasz
lazydog
üzenetére
A PM-el megnéztem egy particionak mutatja a winyot és primarynak.Majd ezzel sikerült egy 20GB particiot csinálni igy nekiáltam telepiteni az elsö ujraindulásig nem is volt gond,de amikor már a winyorol kellett volna indulni hogy folytassa a telepitést akkor kiirta hogy lemez olvasási hiba és nem tudtam sehogy sem folytatni.Aztán észrevedtem hogy a Reborn lemezen van egy cd-röl futtathato windows igy azt elinditva le tudtam a HD Tune progival tesztelni a winyot ami 2 rossz szektort talált az eleje felé ami egyenként 122MB-os helyet takart gondolom ez miatt nem tud bebootolni.És 43 fokos volt a winyo pedig jol szellözik a gépem tiszta rács az oldala és a hátulja.
Ha visszaviszem a boltba hogy találtam rajta 2 hibás sectort azt elviekben cserélik (még garanciás) vagy elöször leellenörzik hogy tényleg rossz-e?Mert amilyen szerencsém van náluk jol fog müködni és akkor nem tudok mit kezdeni.
ja és a win nem is tudta formatálni.És ahhoz képest hogy 16MB cach van rajta észrevehető gyorsulást nem vettem észre rajta a 2MB-oshoz képest már az elsö napokban sem. -
lazydog
addikt
Változatlanul azt ajánlom, nézd meg mit mutat a Partition Magic.
Az első partíciód típusa legyen mindenképp primary. A többi partíciód meg legyen extended. Ha nem így lenne, megtaláltad a hibát.
Másik fontos dolog, hogy az XP-nek szánt, tehát a rendszer partíciót az XP-vel formattáld, ne a PM-el. -
Triumph
tag
Sziasztok
Van egy Hitachi 7K250-es 80 gigás vinyóm és volt rajta egy bad sector, de a hitachinak a progijával kijavítottam és most gond nélkül működik. Ezt írja a hdsentinel: A lemez felületén található 1 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Az lenne a kérdésem hogy ajánlott e erre a vinyóra rendszert telepíteni?
Előre is köszönöm. -
lazydog
addikt
Csak a méret ügyében lehetsz nyugodt, a formázás nem biztos, hogy korrekt nálad.
Mondjuk egy Partition Magic-el nézd meg, milyen partícióid is vannak a valóságban. Lehet meg fogsz lepődni.
Ennyi partíciót meg értelmetlen dolog létrehozni. Ha valamelyik megsérülne, nem azért tudod majd esetleg helyreállítani, mert hatot csináltál belőlük. -
repvez
addikt
Akkor a méret és a formázás ugyében megnyugodtam.Egyébként a legujjabb bios és driverek vannak fenn a gépemen.Ja amugy az elöbb rosszul irtam SATA2-es a winyo.
És az alaplapi drivert nem tettem fel mert az elsö telepités után egy hét után ugyan ezt produkálta vagy hogy megjelent az asztal, de semmire nem lehetett rákattintani de az egér müködött,de ha nemtettem fel az alaplapit akkor 4 honapig simán ment minden gond nélkül ebböl gondoltam hogy az lehetett a ludas.Természetesen SATA driver az fenn van.
A bioszban a rendszer particio van megadva elsödlegesnek.
A particiot meg azért csináltam ennyit hogy rendezetten külön legyenek a dolgok és ha valamelyik particio megsérülne akkor csak azt keljen formatálni a többit még meg tudjam menteni.külön particiora mennek a játékok,filmek,zenék,felhasználoi programok stb... -
Dr. Romano
veterán
Csak tippeket tudok mondani:
- 305400MB szerintem jó adat, mert a HDD-d csak névlegesen 320GB-os (a hardvergyártóknál 1000 byte 1 KB, a szoftvergyártóknál viszont 1024byte 1KB. Innen adódik az eltérés.)
- Nézd meg hogy a hdd-n 80 eres kábel van e
- tegyél fel friss bioszt és alaplapi drivert
- ha nem gyorsformattal formázol, akkor a 2 óra normális egy ekkora méretű hdd-nél -
repvez
addikt
Hi
Segitsetek megtalálni mi okozhatja a problémámat.Van egy 320GB seagate winyom IDE csatolos és mindenféle elözetes jel nélkül csinálja az alábbi problémát.
Szoval lekapcsolom a gépet elözö este minden rendben majd másnap bekapcsoláskor csak a win betöltöképernyöig jut el és ott megáll minden nem hallani hogy dolgozna a winyo és csak a win logo alatti csik fut.Csak resettel tudom ujrainditani.Ezt már 3x megtörtént a készülék 5 honapja alatt.De eddig mindig megjavult ha ujratelepitettem a rendszert,de most elkezdtem a telepitést és hogy törlom a c:\ particiot.A törlés után a particionevek lejjebb tolodtak, tehát ami eddig volt d: az most c: lett és a c: particiombol f:
.A 320GB 1 20GB és 6 50GB-os particiora volt felosztva NTFS formázással.De valamiért a particios oldalon már csak 305400MB helyet irt ki és az utolso 2 particiot osszevonta és ismeretlen fájlrendszert irt hozzá.
Gondoltam egye fene ujraformázom az egészet(bár sok videom és képem odalett)
2 ora alatt formázta meg a lemezt (ez normális?) majd mikor elkészült kiirta hogy nem tudja formázni mert vagy sérült a lemez vagy rossz a scsi csatolo.
Szoval itt tartok most, hogy van egy 320GB winyom ami csak 305400MB osnak ismer és nem lehet formázni és nem tudok vele semmit sem kezdeni.
Ez egyértelmüen a winyo hibálya és gariba ki tudom cseréltetni vagy közbejátszhat az ilyen dolgokba más alkatrész is?Abit KN9Ultra lap van a gépembe és IDE masteren van a winyo.A legujabb frissitésü winXPSP2 es volt rajta.Napi frissitésü virusirto és routerba épitett hardweres tüzfalat használok virust nem észleltem velük ami még okozhatna ilyet. -
pink75
aktív tag
no, mindenesetre köszönöm, kicsit lehiggadok, aztán meglátom, mit teszek.
-
pink75
aktív tag
-
wwhy
veterán
válasz
liksoft
üzenetére
No, nem akarom én ezt megoldani, max. segítség részemről, amit gondolok. Nekem bejött, igaz Seag. volt a hunyó
pár éve: DOS boot, Norton C latta mindkét hdd-t, és ott szépen át tudtam másolgatni 90%ban; volt olyan, h nem olvasható, azt kihagytam, és kész. Ez - hozzád képest - persze primitív
)
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Jó kérdés. Ugyanis kinek mi a kíméletes. A mentéshez fel kell áldozni egy működő típusazonos drive-ot, kell hozzá tisztatér, és egy pár egyedi szerszám, szaktudás, progi.
Ezekre milyen kíméletes árat gondolsz? (Szakemberből ugyanis az ország legjobb 3-4 szakemberét személyesen is ismerem.
) -
pink75
aktív tag
nna, most segítsetek
adott egy 160GB samsung, IDE
felpörög, kattog párat, azután elhallgat
ez így nem jó nekem, mert leszedik a fejemet, családi képek okán, ha már az én dolgaimat nem is nézem...
szal help van, bizony -
jap
aktív tag
segítsetek!!!!
van 1db 160-as hitachi sata vinyóm:
10gb rendszernek
3gb lapozófájlnak (2,5gb fix)
kb 147gb maradék ....
mind3 NTFS, Partion M-el lett csinálva anno...
windows xp-t telepítek: törlöm a 10es partíciót, xpvel hozom létre az ntfs-t
első indítás és... asztal: és már az órában, a másodperc számlálójában laggolás van!!! 4 másodpercet megy, az 5nél ugrik, és ugyanez tapasztalható filmeknél, zenéknél játéknál is (fraps-el mérve minden 70fölött megy, és az 5 másodpercenkénti laggolások alatt nem mér esést)
lassan a sírógörcs kerülget, hogy ilyen gépem van , és nem tudom használni,
kizárásos alapon a wincsi a hibás, vagy valami alaplap beállítás (alaplabban: asus p5b deluxe biosfrissítés 1004-re és winfos telepítés előtt elem ki és clear cmos).
régi konfigomat teljesen kicseréltem már, de nem szűnik a hiba:
giga ds3 -- asus p5b delux
e6300 - alapon - prime tesztelve!
2x1 samsung -- 2x1 geil ultra - alapon - memtestelve, ill. prime tesztelve!
7900gto -- 8800gts - nincs húzva!
próbáltam 1 zsír új vincsivel (seagate sata2) amit haverom gépéből szedtem, szintén így volt particionálva 10-3-142. nála szuper jól futott minden, én telepítettem az én gépemben és ugyanez a baj, sőt visszaadtam neki és nála is előjött ez a szaggatás!!!!
hd szentinel:
minden 100%os, kiváló stb.
udma, nem pio mód
másol 30-60000-el...
este feltettem a vistát (achi-mód) és vele is ez a gond, mondjuk az óra már nem, de minden játékban fellelhető a szabályos időközönkénti lagg (5-6sec-enként), persze a fraps- szerint nincs!!!
valaki bírja működésre a gépemet:
telepít 1 winfost: xp-t vagy vistát , ami nem leggol!!!!
nagyon meghálálom!!! -
zoltanz
nagyúr
Nekem olyan kellemetlenségem lenne, hogy időnkén az alaplapi IDE csatlakozó néha boot -oláskor nem találja, ilyenkor ki szoktam húzni és újra bedugom ez segít. A meóriákkal is fordúlt már elő. (mért van nekem 128 MB memóriám?
Kontakt spray használjak vagy valami más praktikus megoldása van valakinek, a a processzor csatlakozót azt tudom, hogy az összeszereléskór spayzik ilyesmikkel. -
Nwis86
aktív tag
[link]Na látom többeknek is az a problémája mint nekem van egy 80Gb Seagate vinyom és egy 160 as Samsung és 2 napja rohadtul belassult a gép 1ik pillanatról a másikra (fél éve már volt ilyen de akkor másnap mikor bekapcsoltam a gépet már jó volt) most viszont 2 napja rossz, már mindent kipróbáltam amit csak tudtam hiba ellenőrzések, töredezettség m., ide kábel átkötése stb, most néztem amit írtatok hogy lehet PIO módban van és az a gond, na nekem abban van a 160as, szóval már legalább tudom mi a gond
de mi az hogy csak így használat közben átalítódik :S és nem is tudom visszaállítani
az van kiírva hogy nem használható
pedig jólenne valahogy megoldani mert jelenleg használhatatlan a gép 4.5mb /s és 100% os processzor használat, még msn se jó mert ahogy írok késnek a betűk
valaki nem tudja mi lehet a gond?
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
1. DMA engedélyezve van? BIOS-ban minden stimmel? Kell lennie valami kis lenyíló menünek, jelölőnégyzetnek, hogy milyen módban menjen a winchester.
2. Ezt úgy tudod kijavítani, hogy a winchesterről lementesz minden adatot, és veszel egy másikat. Sajna ez azt jelzi, hogy öregszik a winchestered, és már nem tökéletes. -
Lotusz
tag
-
btonkol
csendes tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség vettem egy winyót 160gb samsung.
Nem úgy működik ahogy kellene a sebbesség 3500kb/s a 45000kb/s helyett.
Mi Lehet a Probléma és hogyan javíthatom?
Előre is köszi
Az előbb rossz helyre írtam a kérdést elnézést érte. -
btonkol
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Vettem egy winyót 160GB Samsung a probléma átlagosan 3500kb/s sebbel másol van amikor működik rendesen akkor 40.000kb/s sebbel másol.
Mitől lehet ez a lassú másolás, és hogyan javíthatom a hibát?
Köszi -
-
liksoft
nagyúr
Rengetegszer elismételtük már, hogy a PM-et csak speciális esetben szabad használni, mert abban az esetben ha a hardware-el nem kompatibilisen dolgozik (sajnos van ilyen), akkor a későbbiekben b@zi nagy adatvesztések lesznek. Vagyis legalább a konfigban az első partícionálást és formázást a rendszer saját lemezkezelőjével illik elvégezni.
-
ovecs
senior tag
segítségre lenne szükségem
Vettem ma 1 250es ata samsung vinyót
partition magic-ben csináltam 1 30as és 1 200as partíciót, a 30asra akartam rakni a windowst. Telepítésnél azt írta ki, hogy a 30as nincs formázva, és nem is tudta a telepítő formázni. Gép ki, régi vinyó be, partition magic
Csináltam 2*100as és 1 30as partíciót.
Telepítőlemez be. a windows szerint nincs formázva az egyik 100as partíció és nem is tudja formázni.
régi vinyó be, partition magic....
Induláskor azt írja ki, hogy a 2. partíció valamilyen karakterei nincsenek sorban... megpróbálja kijavítani, de error-t ír... partiton magic kilép......
Na most mit tudtok ajánlani?
-
indianka
tag
nos, most rátettem a dvd kábelére a 200ast, úgy megy szépen, megnézetm a smartot, és azt irja mindkét vinyóra hogy kondíció kiváló, viszont a teljesítmény csak 50% a 200asnál...ez lehet azért mert most is PIO módban van?...
-
indianka
tag
válasz
liksoft
üzenetére
mármint a vinyó? Samsung SP2014N 200GB PATA
viszont nem biztos hogy az abűnös, mert rádugtam a dvd író ide kábelét, és azzal meg felismeri, és működik gond nélkül..viszont ha vinyó ide kábelre dugom rá akámelyikre mindig csak a rendsezrvinyót ismeri fel, még a biosban sem látja a 200ast...én ebből azt szűrtem le hogy a kábel jó, meg a vinyó is...szóval valszeg az alaplapi bemenet lehet a bűnös...persze lehet h tévedek... -
pepejoe
tag
Hello
Van egy kérdésem:
Vettem egy WD 2500js hdd-t. És Van rajta satás és molex tápcsati is. Ezek szerint mindegy melyiket dugom rá?
Köszi -
indianka
tag
helló,
van egy komolyabb problémám, légyszi segitsetek...
az van, hogy két winyó van a gépemben, az egyik 60as a másik 200as, a 60ason van a rendszer, viszont néhány hete a 200as mindig PIO módban ment, ha frissitettem a drivert akkor is visszaállt, vettem egy új ida kábelt, beletettem és működött udma 5 módban prímán, ez volt pénteken.
viszont ma,...ma hazajöttem bekapcsolom a gépet, és nem látja a 200as vinyómat...mondom mi a fene...kihúztam mindent, visszadugtam, ugyanaz...visszadugtam a régi kábelt, azzal megint látta, semmi gond, jó...gondoltam biztos szar a kábel, elmentem kicseréltem, az új kábellel egyszer sem látta a 200as vinyót, csak a rendszervinyót, akárhogy próbálgatom...
jó, mondom, ebből elegem van, visszadugom a régi kábelt, azzal legalább működött, még ha PIO módban is...visszadugom erre nem látja ez sem mostmár....
mostmár rohadtul kezd idegesíteni ez a gép...a vinyó sztem jó, mert meghajtja azt lehet érezni, meg minden, meg kb egy órája a régi kábellel még jó is volt, de most meg már azzal sem jó....
gondolom a kábel is jó, mivel a 60ast felismeri meg, zsír új...
van esetleg valami ötlet hogy mi lehet a gond? -
True
aktív tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
Cimbimnek meghalt egy 120Gb-os maxtor, olyan tünettel hogy a Winfos be sem/vagy rohadt lassan Kb:15perc alatt töltött be, (de a Hdd akkor sem látszott sehol csak az eszközkezelőben hogy ottvan valami), nem csekély fontosságú adatokkal, melyet oly módon sikerült csak megmenteni (az én gépemben sem volt hajlanó megmutatni magát), hogy Raid karira dugtam egymagába, majd miután felállt a win mindent áthúztam rólla. Lehet hogy ez vezérlő specifikus volt,(Gyári Maxtor Raid kártya) mert utána mélyformázva vissza is tudtam neki adni müködöen a vinyót, ami azután hogy otthon átmentette rólla a cuccokat, visszakerült hozzám, és azóta is remekül használom. Bár még igy 1 év távlatából sem rakok rá fontos cuccot, csak Game install vinyó a funkciója, ha az elpatkol max a savegame-kat vesztem... Bár sajnos ez nem feltétlen segit a te esetedben mivel ha jól emléxem a te vinyód sata1-es, ez meg pata volt...
Mindenesetre remélem találsz te is megfelelő megoldást! Üdv.
[Szerkesztve] -
bugi69
tag
Hali !
Ha kicsomizásnál lefagy az egész winfos az lehet attól hogy behalt az egész vinyó ?Javítani lehet vagy csak csere ?
THX !! -
Nekem-8
tag
válasz
liksoft
üzenetére
Noxy:
Kösz, megnézem,
Liksoft:
Igen, már volt rá példa a cégemnél, felkerestünk pár céget és halom ezres/100 Mega volt a válasz.
A videok nem nagyobbak. Főként a képekre gyúrok, aztán jöhet a többi.
Jelenleg még Norton Commander vagy Volkov kéne, de a google-ban hiába keresem nem találok letölthetőt...ennyire kihalt volna? -
liksoft
nagyúr
válasz
Nekem-8
üzenetére
A DOS jó, de a házi videok mekkorák? Ugyanis a stsndard DOS alatt a file-ok mérete max 2GB lehet, a 7.10-től extended megnyitással 4GB. Vagyis ha 2GB-nál nagyobb file is van, akkor nem biztos, hogy az XP kikerülhető, vagy olyan rendszert kell összerakni (pl: Linux) ami tud nagy file-t is kezelni.
Egyébként egy apró megjegyzés: A végérvényesen elveszett adatok a drágák. Sokszor csak akkor jön já az ember, amikor már biztos, hogy nincs tovább. Kértél már árajánlatot egyébként valakitől, vagy beidegződésből vágtad rá, hogy drága? -
Nekem-8
tag
válasz
liksoft
üzenetére
A szakember túl drága.
Inkább progit keresek ami gyors ilyen esetben. Olyan progi kéne ami mondjuk Dos-ba bootol és ismeri az NTFS-t is. továbbá legyen némi kezelőfelülete. Hasonló mint a Norton Commander vagy a VC régen DOS alatt. Így gyorsba el lehetne kezdeni a másolást.
Az Active Uneraser hasonló, de itt nem egésszen törölt állományról van szó. Lényeg, hogy ne kelljen Windows, hogy tudjak fileokat mozgatni.
8
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
Nekem-8
üzenetére
A haldokló nagypapába sok vitamint és gyümölcsöt kell tömni, hogy holnap megnyerhesse a maratont.

Hibás eszközzel csak halmozod a hibákat. Ha nagyon fontosak és pótolhatatlanok az adatok, akkor vidd szakemberhez. Otthon nincs meg minden lehetőséged. A Maxtor fejlesztésű Maxtor drive nem minden alkatrésze csereszabatos, vagyis még szakember sem minden esetben tudja lementeni az adatokat!
A drive-od feltehetően a halálán van. Ilyenkor minden másodperc számít, nem lehet bénázni. Vagyis ha elkezded formázni, akkor nem csak az adminisztráció egyes részeit törlöd (FAT esetén nagyobb a roncsolás), hanem a haldokló nem cserélhető belső erősítőt is megölöd. Ezek után esélyed sem lesz leszedni az adataidat. -
-
Nekem-8
tag
Hello
Kis HELP-et kérnék. Van egy Maxtor 80 giga SATA-1 -es winyó. A winyó a gép bekapcsolása után ''látszik'' majd pár másodperc után kiírja az XP, hogy hiba, nem lehet írni az G:..... -re. Van hogy tovább látszanak a winyó partíciók, de nem lehet belelépni, mert lefagy a TotalCMD, vagy a Sajátgép is. Az adatok fontosak. Le szeretném menteni, de a GetDataBack elkezdi nézni a winyót. Majd ugye eltelik némi idő, a winyó ''kikapcsol'' és a progi csak ugorja a sectorokat.
A winyón 3 partíció van. Esetleg használna, ha előszőr megformáznám (feltéve ha engedi) majd utánna küldeném rá a GetDataBack-et?
A winyó Slave-ra van betéve.
Köszönöm -
LeC
addikt
hát az az 1 hosszú és 2 vagy 3 rövid az vagy video vagy memo probléma lesz de inkább video. Nézd meg hogy a vga rendesen a helyén van-e és hogy a tápkábelje és rendesen illeszkedik. itt vannak a kódok: [link]
Ill milyen tápod van? Lehet nem birja a tápod a 3 vinyót egyszerre
[Szerkesztve] -
rrobos
csendes tag
- Amikor telepítettem a sata2ön az xp-t, csak az volt bekötve, nem is volt gond egyből felismerte biosba, xp, stb.
- utána lekötöttem, és csak pata volt felkötve 2db pri master+pri slave-en, úgy is ment
- majd sata2 + pata pri slave-es vinyó, (tehát nem a régi bootos) így is ment
- de sata2 + pata pri master (régi bootos winchi) + pata pri slave-es vinyó, sípolás, fekete képernyő. Az, h most, h volt a sípolás passz, de sztem 1 hosszú és utána 2-3 rövid sípolás, de ebbe nem vok biztos.
Nem kell a régi pri masteres vinyót átjumperelni, nem ez a baj? Vagy akkor, h kell működtetni sata-s és pata-s vinyókat egyszerre?
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordás- Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Blue 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD40EZRZ) 100/100
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 870 QVO 2TB 2.5" SATA III SSD
- SAMSUNG PM9E1 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

De legalább a tippem jó.

Ha most egy Seagate-t vettél volna és ezt csinálná, te mit mondanál a Seagate-ről?

Kontakt spray használjak vagy valami más praktikus megoldása van valakinek, a a processzor csatlakozót azt tudom, hogy az összeszereléskór spayzik ilyesmikkel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)