- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
awokado
tag
azt hogy érted hogy egyirányú utca?
Vagyis?
[Szerkesztve] -
awokado
tag
Most egy ilyen hhd-m van:SAMSUNG SP1604N(ata 133)
És ilyen alaplapot készülök venni:Gigabyte 965p ds 3
És ha jól tudom akkor a fenti alaplapon csak SATA csatlakozó van,de a hdd-m ata 133
Mit tegyek?
Nincs pénzem új hdd-re
Nincs valami átalakító?
Vagy tévedek az alaplap és hdd-vel kapcsolatban?
Segítsetek légyszííves... -
magi20
senior tag
válasz
liksoft #1994 üzenetére
jah bazz,most nézem hogy te ezzel foglalkozól,azért kened ennyire....jesus na naggyából értem hogy mit mondasz,de akkor ezt semmilyen programmal nem tudom én megcsinálni,mivel eddig semilyen baj nem volt a vinyókkal,tehát semmilyen adat nem veszett el soha sem.
vmilyen szinten nem lehet ezeket a hibás szektorokat újra helyrehozni,-???
ez a hdd regenerator mi a búbánat? -
liksoft
nagyúr
Ezek a hibás szektorok az adatterületből ki lettek zárva, és helyükre másikat tesz a winyó automatikusan. Vagyis felületteszttel NEM FOGOD MEGTALÁLNI ezeket. Viszont a drive adminisztrációs rendszeréből lekérhető. Mivel a legtöbb progi a hivatalos SMART kiértékeléssel dolgozik, és a drive nem érte el a küszöbszintet, így nem jeleznek hibát, vagy más mértékben. A Sentinel kiértékelő algoritmusa mechanikai átépítésen átesett ADATMENTÉSES winyók SMART-ja alapján is készült. Így alapjaiban más a metodikája.
-
magi20
senior tag
válasz
liksoft #1991 üzenetére
thx,,bár ezt már olvastam azt hiszem,,sajna így sem tudok többet,valszeg elmér a progi,meg is fogom írni sentinelnek,mivelhogy lefuttatam a hd tune-t és a life prot,meg még valamit,és egyik sem talált hibát,sem bad sectort sem semmit.
bezzeg a hd sentinel valami 987 sector meghibásodásáról ír.....érdekes nem értem.
most 30 fokra lehűtőttem,de így is 20% maradt a kondicíió,de benchmarkokban semmi gyorsulás nincsen.
a másik 2 maxtornál a 120-asoknál sem talált semmit,mármint bad sectorra gondolok. -
magi20
senior tag
sziasztok,,nekem egy nagyon egyszerű kérdésem lenne,de aztán lehet hogy mégsem az lesz
rendelkezem 2 db pata 120 6Y120PO vinyóval
hdd sentinel szerint: az első 100% kondíciós,viszont a másik csak 67%-os,azt írja hogy a lemez önteszt során talált 7 hibás szektort.,na most kérdem én,hogy ezek bad sectorok?
helyre lehet őket hozni? ez a vinyó átlagban nálam 27 fokos,a másik meg 24.
viszont a hdd life pro,,,,meg azt írja mindkettőre..
hogy 73-illetve 74%-os a kondiciójuk,és nincsen semmi bajuk.
Mi a fene ez? nem értem.melyik progi a jobb?
most szereztem egy másik 120-ast,ingyé.ez picit gázosabb lesz szerintem,
Kérdem én: létezik egy HDD REGENERATOR nevű progi::::elviekben bad sectort is képes olyan helyre átrakni,ha nem javítható,hogy még simán működjön faszán a vinyó.de vmiért nem tudom teljessé varázsolni a progit,pedig van minden hozzá,így elvileg amikor bebootolok róla,csak 1 db-ot csinál meg.
VKI ismeri ezt a progit?
másik kérdés..másik gépemben,van egy maxtor sata 1-es 160gb-os vincsi,erre
20%-os kondíciót ír ki,bár ez 40 fok köürl megy. és már csak progi alapján 50 napja van hátra...
vki tudna segíteni?mi listázza ki a bad sectorokat?és van-e rá vmilyen megoldás? -
Piscatel
csendes tag
Hello mindenkinek. Van egy nagy problémám a héten átpakoltam a gépem konfigját egy új házba mert az előzőbe nem fértem el. A probléma az hogy ha bekapcsolom a gépet akkor a windows beröltése elött újraindul és így ezt folytatja a végtelenségig... a winyót leformáztam egy másik gépben és megpróbáltam rá windowst lelepíteni persze az eredeti hardverkörnyezetébe és ott is a windows telepítése előtt újraindul... Szóval nem értek semmit mert eddig minden jó volt az átpakolásig mindent úgyan úgy tettem vissza, de mégsem akar menni a dolog. Kérlek E-maillel dobjatok meg mert értelem szerüen nem tudok sokat gépezni most se otthoról netezek. Nagyon köszönöm mindenkinek előre is respekt meg hála meg minden!
Írjatok mielőbb, Üdvözléttel Piscatel! -
stultus78
tag
Sziasztok gyerekek most raktam fel a Vistát és a másik vinyóm betűjét nem tudom átnevezni (szeretem ha sórban van.) mert ezt irja ki hogy valami rendszerkötetet tartalmaz.
Régen azon volt az XP-m.
Tudtok valami Vistakompatibilis particionálót? -
Bári
tag
Nagyon nagyon nagyon köszönöm a gyors segítséget! Bár a szemem jojózik, mert bő fél napja ülök a gép előtt, végül is sikerült megmentenem a zenék 95%-át. Sajna veszteségek mindig vannak. Ezeket megpróbálom pótolni. Összegezve elmondanám, hogy a javasolt progi nagyon jó, de azért ezt nem partíciók javítására találták ki, és elég lassú. Az Easy Recovery viszont hosszas beállítás után végül segített (ez mentett meg).
Még egyszer szeretném megköszönni a segítséget! -
Bári
tag
Helló!
Sürgős segítség kellene. A Win XP már megint ''szarakodott''. Azaz a mobil rack-et csatlakoztatva néztem a filmet, majd bezárva a WMP-t zenét akartam hallgatni. Ez a mobil rack-en egy külön zene meghajtón található. Erre kifagyott a rendszer, azaz a sajátgép ''nem válaszolt''. Semmi gond ilyenkor újraindul és nincs gond. Ekkor még látta a partíció tartamát és hosszas unszolás után képes volt megynitni a partíciót, de csak a fő mappáig jutottam. Újraindítás után viszont elveszett a meghajtó. Eredeti Zene neve Helyi lemezre változott és a Win kéri, hogy formázzam, mielőtt használnám. A gond az, hogy mostmár a laptopom is ugyen ezt csinálja, holott én semmilyen parancsot nem adtam ki a lemez formázására. Most elveszett a jó 15 GB-nyi zeném? Ugye nem? Hogyan tudnám visszahozni a sírból az egészet? A fájlok szerintem még tutira rajta vannak, mert az egészet nem formázhatta, ugyanis ahhoz a múltkor jó 5-6 perc kellett. Annyi ideje most nem volt a gépnek. Nit tehetnék?
Kérlek segítsen valaki!!! -
LeC
addikt
válasz
Ádibádi #1979 üzenetére
Szeva Ádi,
Don't panic!
itt ez a progi: [link]
Remélhetőleg ez megtalálja az összes mostanában törölt/elveszett particiód
Ha meg nem, akkor még mindig ott van a get data back meg az easy recovery!
Csak már ne nagyon irogass meg formázgass azon a lemezen, mert azzal is csak az adatok menthetőségét veszélyezteted! -
liksoft
nagyúr
MINDENKINEK !
Fontos adatok mellett (gépen kívüli mentés nélkül) OS-t NEM installálunk !
Ugyanis HW vagy SW hiba esetén (amire ''véletlenül'' ''pont nincs felkészítve'') csúnya adatvesztések lehetnek. Ami fontos még. Ha beütött a baj, soha ne írjunk a sérült eszközre!!! Vagyis ide másolni, installálni, OS-t innen futtatni tilos! Csak felülírás lehet az eredmény ami rontja az adatok visszaállításának esélyeit. Tessék másik winyóra installálni OS-t, adatmentő progit, próbafutást csinálni, majd csak ezután a rendszerbe tenni a mentendő eszközt! -
Ádibádi
tag
Üdv mindenkinek!
Kérlek titeket segítsetek vhogy mert már az egyvérzés kerülget.
Akkor tehát kezdeném az elejéről:
Tehát van 1 db. 200GB. -s ATA 133 ( SAMSUNG ) HDD-m. ( Tökéletesen üzemel ezzel nincs is gond ) Viszont történt kb. 2 órája hogy fel akartam rakni a magyar VISTÁT ( 3 particióra van osztva a HDD : 1. az XP nek ez 10 giga 2. a vistának ami nem volt előre formázva csak meg volt hagyva neki 15giga hogy ne keljen darabolgatni és a 3. az adat részleg , ezen volt minden adatom ) tehát fel akartam rakni az előre kivágott 15 gigára a vistát és a többihez nem is nyúltam természetesen fel is ment szépen de mikor progikat szerettem volna telepíteni rá látom hogy az adat particiót nem látja a vistamondom mi van ?
Úristen hova lett ?
XP elindít az sem látja ( már ) pedig eddig semmi gond nem volt. Ekkor már az agyvérzés szélén voltam ( hiszen KB. 140 GB. FONTOS adatom volt azon a részen ) de gondoltam csak megoldom vhogy. Vista partició letöröl ( a telepítőben az adat parti üresként szerepel ami lehetetlen hisz 2-t egyszerre nem formázhatott elvileg
) XP elindít semmi válozás már a szívroham is majdnem rámjött , idegességemben felraktam a Partiton Magic 8 -at de az meg unallocated -nek látja azt a fent maradt 180 gb.-t
Próbáltam undelete partition- ozni de nem talált ilyet.
Nem tudom mi tévő legyek ilyet még életemben nem láttam pedig már volt sok furcsa esetem de ez mindenen túltett
Akinek bármilyen hasznos ötlete van kérem írjon!
Előre is köszönöm
u.i : Bocsi a hibákért már fáradt vagyok de nem tudok most aludni e miatt -
NorbZ5948
csendes tag
CSÁ
VAn egy Maxtor 40 gigás vinyóm...nem nagy durranás...(mobilrackben van, és arra pont elég h a havernak vigyem a cuccot meg hozzam a havertól a cuccot)
Nahh az bajom vele, h 2 pin az amibe az IDE kábel belemegy, letört 1 pedig nagyon mozog és le fog törni...Lehet ezt szervizelbi valahol, vagy forrasszam meg? csak az a baj h pont ahogy a HDD-ből kijön ott tölrt el röktön szval valami hiperszuper forrasztóra lenne szükségem? Vagy esetleg ha valaki meg akarja venni jó pénzért, az írjon PM-et -
liksoft
nagyúr
válasz
Tejberizsa #1973 üzenetére
De van. Leadod adatmentéssel foglalkozó céghez. Ha sokat próbálkozol lehet, hogy sokkal rosszabb állapotba kerül. És akkor már profi sem tud segíteni.
-
Tejberizsa
csendes tag
válasz
liksoft #1972 üzenetére
Sajnos semmi nem garantálja, hogy a mechanika is jól működik. A táp és a jumperelés közötti kondi elszenesedése elég látványos a nyákon
Egyenlőre vezérlő elektronika cserével próbálkozom, hátha... Próbáltam már másik 40-es Samsung-al, aminek 88i6522-LG-s volt a vezérlője, de meg se mukkant. (Mondjuk, sejtettem, de egy próbát megért)
Valami ötleted nincs?
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
Tejberizsa #1971 üzenetére
Hali!
Ennél a típusnál jópár firmware létezik, melyek egymással nem csereszabatosak. Vagyis előre láthatólag több elektronikába kell beruháznod mira a jót megleled. Viszont mi a biztosíték arra, hogy a külső elektronika ment tönkre? És a mechanikán belül minden tökéletesen ép? -
Tejberizsa
csendes tag
Hali!
Megvételre vennék egy Samsung SP0411N (40Gb/7200/2MB/Pata) wincsit. Elszállt az elektronika és a céges dolgaim ezen voltak, úgyhogy most a hajam tépem miatta. Persze nem archíváltam. A nyákon a vezérlő tipusa a következő: 88i6522-lG01
FH49531B.1
0509 A3P
Taiwan
Ha valaki rendelkezik ilyen wincsivel és eladná, küldjön egy PM-et please! -
Krissz22
senior tag
Még annyi, hogy a ebből a benchmark tesztből lelehet szűrni komolyabb dolgot a vinyó állapotáról? Az egyértelmű, ha mondjuk leesik 10MB/s -re, akkor az nem jó. És hogy érdemes tesztelni? Nyílván programokat bezárni..... és közben nem használni másra a gépet
Amúgy az előző esetben a cpu használat mind2 vinyó esetén 4.1% körűl volt. -
Krissz22
senior tag
Az mitől lehet (gondolom több oka is lehet), hogy két ugyan olyan tipusú vinyó ennyire más tesztet csinál HD Tune alatt? Itt a tesztről kép: [link]
Egyik esetben sem volt más programmal használva a winchester.
És hasonlóan fiatal mind2ő vinyó. -
liksoft
nagyúr
válasz
schumi62 #1964 üzenetére
Régi, 5400 fordulatú, Quantum fejlesztésű drive. Elléggé sok mechanikán belüli problémája van. A fejszerelvénye nem csereszabatos, így az eredetit kell a mentéshez feléleszteni, ha hibás. Amennyiben nem indul, a motorja állhatott be (besült), vagy a fejek tapadtak meg a felületen. Az elektronikai hiba ilyen idősen ennél a típusnál ritka, így még annak esetén is a mechanika ellenőrzése elengedhetetlen egy mentés során. Ennek megfelelően a mentés ára sem kicsi, hiszen macerás típusról és hibáról van szó. Ha érdekes lehet, keress meg, vagy a neten nézz adatmentő cégek után. ''Sufnituning'' nem ajánlott. Inkább a szakember.
-
csabors
tag
válasz
csabors #1786 üzenetére
Sziasztok!
Említettem egy rossz szektoros Samsung HDD-t (a ''fiatalabbik'') amin folyamatosan növekedett a hibás szektorszám.
No hát tegnap teljesen tönkrement! Reggel még ment, majd utaztattam egy kicsit (mint a hímestojást) és este már nem pörgött fel, és a BIOS sem ismerte fel
Garis volt még, de buktam kb. két heti határidős munkát.
Azt hiszem nem véletlenül ''pakolgatta'' a hibás szektorokat...!
Garanciális cserénél a szervizes srác elég gyanakvó volt , szagolgatta 10 cm-röl nézegette vagy 5 percig, mutogatta a kollégáinak, próbálta elindítani de aztán rájött, hogy menthetettlen...
Még egyszer kössz a segítséget mindenkinek!
Üdv: -
OAKLEY
csendes tag
Helo,Egy kérdésem lenne,kaptam egy SATA2-es merevlemezt és az én gépembe IDE kábel van,van valamilyen átalakitó IDE-röl SATÁRA.köszi
OAKLEY -
ecsje
csendes tag
Nem tudtam megoldani ezt a problémát:
A cél, amiért egy új konfigot vettem:
Egy PC, amit tudok használni jó procival (3000 GHz),
Tudom használni meglévő két szinte új 80 GB-s IDE Sansung vincsivel.
Tudjak használni win2000-t is és xp-t is.
tudjam használni meglévő tv kártyámat is (win2000 alatt megy.
Vettem egy GA 965P-S3-as alaplapot. Azt írja a manual, hogy IDE és WIN2000 ok.
eladót megkérdezetem tudja-e kezelni a régi ides vincsimet.
azt mondták igen.
ehhez képest az ide csatoló ezen az alaplapon csak autoba és large-ba állítható. LBA-ba véletlenül se.
Így viszont win2000 nem tud elindulni róla.
Mi a teendő?
nem jó ajánlat, vegyek sata-s ide-t, ne akarjak win2000-t.
segítségetek előre is köszönöm.
(elég ciki, hogy az eladóknak gőzük nincs róla mit árulnak, mit lehet kezdeni vele?) -
ecsje
csendes tag
válasz
schumi62 #1957 üzenetére
milyen néven jelentkezik be a gép indulásakor?
Maxtorok hátán van egy fantázia név. ha bejelentkezéskor ezt írja ki, akkor passz.
akkor maxtor honlap, ott egy teszt. ha azt írja ki, hogy kérkjél rma számot, akkor kicserélik, ha még nincsen 3 éves.
de adatot lementeni maxtorról - új névvel - álom, álom... -
schumi62
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Maxtor D540X-4K tipusú vinyom ami egyik napról a másik napra nem volt hajlandó elindulni.A lemezek nem pörögnek fel,és az egyik ic amelyikre az van írva: oGere Quantum és
négyzet alakú pillanatok alatt tűz forró lesz.Szerintetek mi lehet a gond?Elektronika cserével esetleg le lehetne menteni róla az adatokat?Pótolhatatlan képek vannak rajta. -
föccer
nagyúr
válasz
nagyvezer #1955 üzenetére
Szia.
Ez inkább szoftos hiba lesz. Nem látom ngay esélyét, hogy a vinyó valamilyen hibája miatt rebootolna a masina.
Ajánlom figyelmedbe a WinXP-s topikot: [link]
Ott szerintem hamarabb megadják a választ
Addig is érdemes megnézn a következőt:
Kapcsold ki az automatikus újraindítást és nézd meg, hogy milyen hibával omlik össze a rendszer.
/ saját gépen jobb klikk->tulajdonság-> speciális fül-> indítás és helyreállítás beállításai. Itt vedd ki a pipát az automatikus újraindítás elől, majd okézz le mindent.
Az így szerzett hibaüzit írd be a fent linkelt topikba, és biztosan kapsz valami választ.
Ajánlom még ezt az oldalt: [link] Ide írd be a hibakódot, és nézd meg, hogy mit jelent.
sok sikert.
üdv.: föccer -
nagyvezer
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitseg kellene. Nemregen vettem egy samsung 500 GB-s sata2-s vinyot. A gepemben mar volt egy maxtor 250 GB-s Sata1-2-s vinyom, az alaplap pedig egy Asrock 775-Twins-HDTV. [link] Bekotottem az ujat csak magaba es felraktam ra egy rendszert, majd megprobaltam mindkettovel inditani a gepet es akarmelyikrol bootoltam, mindig egy darabig ment a rendszer aztan ujrainditotta magat a gep. Szerintetek mi a teendo?
Koszi -
lazydog
addikt
válasz
Texasflood #1950 üzenetére
Telepítsd az SP2-t, és megoldódik a gondod.
-
daninet
veterán
hali!
nem olvastam vissza volt-e vkinek hasonló baja ha volt majd kapok a fejemre mind1.
van egy 40gigás maxtor vinyó nem egy mai darab de ide-oda vinni tökéletes.. elég nehéz volt nemrég rátenni egy particiót csak a windows féle lemezkezelővel engedte aztis windows PE-ből, partition magic nem tudott particiót csinálni valamiért... lényeg hogy rajta van, lehet rátenni adatot minden, viszont ha berakom egy gépbe ugy megfogja az egészet hogy pl msn bejelentkezés 3-4 perc mert nem válaszolva gondolkodik és ugyanez a többi programnál is... mehet a kukába vagy van vmi megoldás?? -
liksoft
nagyúr
válasz
Texasflood #1950 üzenetére
Attól tartok, a problémádra az orvosságot [link] itt fogod meglelni.
Szerk: A legfontosabb az első hozzászólás!
[Szerkesztve] -
Texasflood
csendes tag
Van egy 200 GB-os vinyóm! De valamiért az XP csak 130 Gigát ismer fel! ez miért van? a 20gigásombol mind a 20at felismerte... lecseréltem 200asra és abbol nem ismer fel csak 130at!
-
GombócArtúr
senior tag
Köszi lazydog és jarod1! Megnézem!
-
liksoft
nagyúr
válasz
szandisas #1945 üzenetére
Az 50 fokot nem szereti. Ezért vannak ventillátorok beépítve a házba. Ha a hibahatárt átlépi és az alaplapi SMART jelez, akkor garissá érett. Viszont nem csak a csatlakozó, hanem a tápegység tápfeszültsége is kérdéses. Minőségi táp, lehetőleg 3 évnél fiatalabb, és ne legyen határra terhelve - legyen benne teljesítménytartalék.
-
Jarod1
veterán
válasz
GombócArtúr #1936 üzenetére
Ez tutti memóri Ram probléma, telepítésnél próbálja teljes memóriát használni de valamelyik adatbusz rossz és ezért áll le.
-
elistvan
őstag
Üdv!
Van egy nem nagy szám 30gigás 5400-es fordulatú idés Quantum fireball vinyóm
adatai:
QUANTUM part nuber: QML3000LD-A
PN: JP-012340-12541-132-18VI REV:A01
CT: 239741055LK2AL P/N: 204532-001
képek:
http://kepfeltoltes.hu/view/070620/K_p_028_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070620/K_p_029_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez sajna egyik pillanatról a másikra behalt. Fel sem ismeri a gép, fel sem pörög. Pedig számomra fontos lenne legalább az adatok miat. Bevittem Kazincbarcikára a BChem informatikára ahol tettek rá másik elektronikát de azzal se lett jobb. Azt mondták a motorja halt meg vagy akadt be. Anmikor leállt nemvolt füst vagy semmi ilyesmilyen szag. Semmi külsérelmi nyom.
Ha esetleg tud vki segíteni a javításban annak nagyon örüklnék. (Miskolc mellett lakom.) -
szandisas
őstag
[link] most vettem ezt a winyót... gondolom ez nem túl egészséges...
-
davee1989
csendes tag
Szerintetek milyen számot kell beírni ha elektronikát kleresek egy 30gigás quantom fireballhoz?
Van egy csomó szám rajta
és leírok egy párat vki bökjön rá h melyik az elektronikájé...
D8915GJ 101
0107KP006 (jobb oldali csippen fejjelefelé átulja feléd!)
T10421 (Ide konektor alatt!)
MS311B7 36(bal oldali csippen fejjelefelé átulja feléd!)
Reélem jókat írtam be!
Köszi a segítséget! -
lazydog
addikt
válasz
GombócArtúr #1936 üzenetére
A memória vizsgálatával kezdeném (goldmemory).
-
GombócArtúr
senior tag
Sziasztok!
Van egy P3 Celeron gépem 10GB-os IBM HDDvel 256+32+32 Rammal.
Nem megy minden rendesen. Felrakom a windows XPt, egy darabig fel tudom telepiteni a letöltött programokat, drivereket. Aztáncsak: CRC hibára hivatkozva nem tömöriti ki a programot, a windows hibát talál az Exe fileba és nem lehet telepíteni...
A windows meg rendesen megy, lehet netezni, kyodaiozni meg minden.
Nem hiszem hogy winchester hiba, mert az előző (igaz bad sectoros) 2,4Gb-sen is ezt csinálta. Mi lehet ez: Memória, Alaplap? Hogy derítem ki?
Várom a tanácsokat, elég frusztráló!
dánke -
Jokko
tag
válasz
liksoft #1932 üzenetére
Kösz a segítséget, megpróbálom azokat megcsinálni amiket leírtál, és az egészet azzal kezdem hogy veszek egy új tápot.
Bocs az offtopic kérdésért, de milyen megbizható és olcsó (max 10ezer) tápot ajánlanál nekem: két satás vinyó, egy dvd olvasó van a gépemben, ati radeon 9600os vidikártya, asusa7v600as alaplap (több vinyót vagy dvd meghajto-t nem tevezek egy pár évig)? -
liksoft
nagyúr
A hiba forrását kéne először megtalálni. Lehet táp, tápcsatlakozó (esetleg toldó), alaplap, memória, winyó. Utána (ha nem a winyó volt), a winyót tesztelni a gyári tesztprogrammal, majd ha jó, akkor új rendszert rá.
A CHKDSK futását a boot során tiltani kell. Sokkal több a kár mint a haszon belőle. A HDSentinelben be lehet állítani a tiltást.
Az összes csatlakozást (memória és bővítőkártyák is) megtisztítanám (isopropyl alkohollal), mellőzhető terhelést (pl: CDROM) leszedném, és így próbálnám minimum konfigban a gépet tesztelni. Majd folyamatosan visszatenni az elemeket. A táp lehet bűnös. -
Jokko
tag
válasz
liksoft #1928 üzenetére
Másfél éves a tápom, de nem minőségi, valami noname, probléma még eddig nem volt vele, lehet lassan megér egy cserét.
A helyzet a délelőtt folyamán rosszabodott, azóta már nem bír feljönni a rendszerem sem, egyszer kifagyott egy 10 percre, én kinyomtam, most visszajöttem,megigazítottam a csatikat, elindítom, hogy mit csinál, ekkor kétszer lefutatta a chkdsk-t, ami nagyon sok hibát talált és törölt indexeket, leírókat. Ezt megtette kétszer, az eredmény: a xp töltés képernyője után 3 percig feketeség, utána pedig egy ilyen hibaüzenet:
''Stop: c0000218 {Hibas Rendszerleiofájl}
A rendszerleíró nem tudja betölteni a következő struktúrát (fájlt) : (\SystemRoot\System32\Config\Sofware), illetve annak naplóját vagy egyik változatát
Sérült, hiányzik, vagy nem irható
A fizika memória listázása...
A fizikai memóriakiiratás kész
További segítséget....''
Ilyenkor mi a teendő? format c: és új rendszer, vagy helyre lehet-e még állítani a régi rendszerem, vagy dobjam el a vinyot, mert ennél már csak rosszabb lesz? -
Csapi007
veterán
Hello
Samsung 250GB-os SATA-s vinyóm most 41 fokos.
Ez sok? Mennyi a maximum érték? -
liksoft
nagyúr
Ez egy Seagate 80GB-os, nem Samsung winyó. 7200.7 széria NCQ-val.
A magyarázat pedig a listád alján olvasható. Van 4 szektor a felületen ami kezelhetetlen. Ezek vizsgálat alá kerültek. Ha több írás / olvasás alkalmával is hibásak, kitiltásra fognak kerülni a használatból. A Seagate hőmérője egészen jó szokott lenni, 1-2 fok eltéréssel hiszek neki.
Ha a tápegység vagy tápcsatlakozó érintkezési hibája miatt keletkezett íráshiba miatt az a 4 szektor, akkor újraíráskor el fog tűnni. De a mostani meleg miatt a tápcsatikat mindenképp megigazítanám. A tápegységed minőségi? 2-3 évesnél nem öregebb? -
Jokko
tag
válasz
liksoft #1926 üzenetére
a S.M.A.R.T. ezeket az infokat adja a vinyorol:
Your hard disk is a ST380817AS with firmware 9.01.
The average temperature for this hard disk is 34C (MIN=24C MAX=44C) and yours is 39C.
Attribute Current Raw Overall
Raw Read Error Rate 54 50574631 Normal
Spin Up Time 100 0 Very good
Start/Stop Count 100 895 Very good
Reallocated Sector Count 100 0 Very good
Seek Error Rate 80 102803869 Very good
Power On Hours Count 97 3316 Good
Spin Retry Count 100 0 Very good
Power Cycle Count 99 1025 Normal
Hardware ECC Recovered 58 129071658 Good
Current Pending Sector 100 4 Very good
Offline Uncorrectable Sector Count 100 4 Very good
Ultra DMA CRC Error Rate 200 125 Very good
Write Error Rate 100 0 Very good
1TA Increase Count 100 0 Very good
+your hard disk has 4 pending sectors
your hard disk has 4 offline uncorrectable sectors
The overall fitness for this drive is 92%.
The overall performance for this drive is 92% -
davee1989
csendes tag
SZiasztok, nekem van egy quantum firaball 30gb-vinyóm(pontos sorozatszámot most nemtok írni) és letört róla egy két ide csatlakozótű.....
Elég ha kicserélem az elektronikát(feltéve ha találok)?
köszi -
Jokko
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám, előre is bocsánat, ha rossz topikba írom a kérdésem, de nem tudom, hogy mi a baja a gépemnek és én a vinyóra tippelek.
A helyzet röviden:
Van egy 80 gigás Samsung vinyó a gépemben, amin a rendszer van, ezenkívül van még benne egy másik Samsung is, amin adat van. Mostanában, ha a 80asról póbálok másolni a másikra, akkor kifagy az egész rendszer 15-20 másodpercre, és olyan hangot ad a vinyó, mint amikor indítom, újra felpörög. Ezután két eset szokott előfordulni :
-a 20 másodperces kifagyás után minden megy tovább
-van olyan, amikor kékhalált kapok
A második esetben a kékhalál olyan szokott lenni, h ''a rendszer a számítógép biztonsága érdekében leállt, ha már többször kapott ilyen hibaüzenetet, akkor BIOS-ban kapcsolja ki a memória átlapolást és árnyékolást''.
Van egy másik fajta kékhalálom is, ami csak egyszerüen annyit ir, h probléma lépett fel.
Miota ezek a kékhalálok megjelentek, azóta minden induláskor elindul a c:/windows/system32-ben lévő dumprep.exe kétszer egymásután és egy hibaüzenettel elküld.
Ha túl sok mindent csinálok párhuzamosan, több ablakban, akkor is szokott 15-20 másodperces kifagyás előfordulni mostanában elég gyakran.
Kérdésem az lenne felétek, hogy mi lehet a probléma oka és mit lehetne ellene tenni?
A merevlemezem sérült, vagy a memóriám, esetleg nagyon töredezett a merevlemez.
Válaszaitokat előre is köszönöm ! -
satci
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a problémám hogy chkdsk-val leakarok ellenörizni egy winchit. És azt írja ''használja a /p parancsot''. És itt a kérdésem: Mit kellene csinálnom hogy le ellenörizze? Mert, ha beírom /p akkor nem csinál semmit PLS help
-
-
Zozzant
addikt
most viccen kívül hogy lehet azt fordítva?
direkt be van vágva b@zeg
na mosmá mindegy úgyis, annyi hogy az elektronikát elfüstölted szépen, esetleg kereshetsz rá másikat és megpróbálhatod kicserélni, talán adat maradt rajta, az egész műveletnek a sikeressége konvergál a nullához... ez van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben hozza PC-s kézikonzoljait a Microsoft
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gmail
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest