Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #29300 üzenetére
Ha nem vagy bejelentkezve akkor nem lehet tölteni, de az tuti hogy van valami kritérium. Az előző 2-300MB-os cuccokat simán letöltöttem, de ez nem megy.
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #29302 üzenetére
Te egy mágus vagy. Ha a korábbi 2-300MB-os videót akarom letölteni akkor az simán megy, de ez a több mint 3GB-os viszont nem megy. Az alábbi képeket kapom.
Ez a kisebb méretű állomány. Ez gond nélkül töltődik.
Ez pedig a mostani ami nem megy. Link1, Link2
Szerintem ne offoljuk szét a topikot, ez nagyon nem ide tartozik.
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #29304 üzenetére
Én nem szomorkodom. A minőséget pedig a legtöbb ember a sima HDR10 és DV között se tudja megkülönböztetni. Ahhoz nagyítóval kellene keresni a különbségeket, még egy minőségi tévénél is.
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #29306 üzenetére
Nehéz konklúziót mondani, ahhoz minőségi tartalom is kellene. Demók között nekem mintha jobban tetszene úgy összességében a DV anyag.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Igen!
erről már értekeztünk!
A demók,? az egy más kávéház!
Mi a f@sz-ért nem tudják a filmeket is "megcsinálni" olyan gyönyörűre,mint a demókat ?
Nagy (50-60 GB-os ) UHD, bluray HDR ,DolbyVision,stb..... supermozik ! És olyan gyenge a minősége némelyik filmnek,hogy egy sima 1080p-s bluray jobb képpel rendelkezik.
MIÉRT ???Lehet ez csak egy költői kérdés ?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz hjtz4t3wrseg #29308 üzenetére
"Mi a f@sz-ért nem tudják a filmeket is "megcsinálni" olyan gyönyörűre,mint a demókat ?"
1. Pénz és időhiány. Így is elég sok időbe és pénzbe kerülnek.
2. Steril, tökéletes dolgokkal kevésbé tudunk azonosulni, a demók pedig már ezt a határt súrolják.[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Ezzel egyet értek !
De ugyanakkor, ha már az állampolgár beruház a hobbijára nem kevés kápé-t, akkor elvárható lenne ,hogy 2019-ben már ne szemcsés,mosott képet kelljen nézni a túlárazott,méregdrága megjelenítőkön ! Holott a technika tudna jobbat is leadni(lásd üzletekben a vevőcsalogató káprázatos bemutatók)
Tudom régen, a 80-as években kiguvadt szemekkel néztük az alig-látható,gyenge minőségű, hangalámondásos filmeket,és az is megfelelt,de az még az őskorban volt !
Az meg hogy drága egy film elkészítése ?
Vicces kifogás! (már nem a Te részedről)
A Blu-ray filmek sem olcsóak
A mozijegy sem olcsó
A házimozi (TV-projektor-erősítő-hangfalak-kábelek.akusztikai panelek stb..) sem olcsó !
Sok - sok millió ember áldoz nem kevés összeget erre világszerte akkor talán elvárható lenne hogy jó minőséget kapjanak.
Szvsz .[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #29310 üzenetére
Ebből nekem úgy látszik, hogy a HDR és DV is hasonló jelenleg, mint ami a 3D-vel történt. Vevőcsalogató, látványos új technika, amiben meg is volt a potenciál, de így a végére már kiderült, hogy alig készültek olyan filmek, amik rendesen ki is használják a lehetőségeit. Ez is a tartalom gyártók hozzáállásán múlott persze. Mára már szinte felesleges a nagy Hollywoodi produkciók 3D-s változatával próbálkozni, mert annyira gyengék és jobban jár az ember a 2D-s változattal. Azért ennyire nem gondolom, hogy rossz a helyzet a HDR-ekkel, de mint a fentebb említett teszt is bizonyítja, hogy az utómunka minőségén is nagyon sok múlik, így a HDR, meg a DV plecsni sem garancia semmire.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz SunMount3r #29311 üzenetére
Így igaz!
De azért az általad anno említett 3D-s filmeket megnéztem, és elég jók voltak(mármint a 3D hatás )
Nem tudom,(mert nem néztem már rég 3D-s filmet) milyenek lehetnek a mai "szuperfilmek" 3D-ben,mert manapság az UHD élvez előnyt.Érdemes-e megnézni valamelyiket egyáltalán 3D-ben is ?[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #29312 üzenetére
Írtam már, hogy amikkel én próbálkoztam az újabb "szuperfilmek" közül, azok nem jöttek be. Pl. az Avengers egyik része, az első Ant-Man és a Ready Player One is ilyen volt. Ettől még lehetnek kivételek. Itt egy Topic, ahol rengeteg filmet értékelnek 3D hatás szempontjából, szóval it válogathatsz. De itt is találtam már olyat, hogy jókat írtak róla, de nekem közel sem tűnt annyira jónak, szóval van benne szubjektív faktor is bőven.
-
PuMbA
titán
" 2019-ben már ne szemcsés,mosott képet kelljen nézni a túlárazott,méregdrága megjelenítőkön ! Holott a technika tudna jobbat is leadni(lásd üzletekben a vevőcsalogató káprázatos bemutatók)"
A profi eszközök és az ehhez kidolgozott munkafolyamatok nagyon lassan változnak - ez igaz minden területre az életben. Volt régen a filmszalag, 90-es évek végén jött a digitális 2K és még most kezd elterjedni a digitális 4K. A TV gyártók meg el akarnak adni TV-ket évről évre, szóval nem tudnak mit csinálni, mint nyomni ezeket a demókat meg a képjavító algoritmusokat, mert egyébként semmiféle tényleges változás nincs a forrás oldalon, azaz a filmkészítőknél. A szemcsés kép egyébként nem jelent rosszabb minőséget, csak más stílus.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ja, ahogy írja Pumba az a szemcsés kép sokszor szándékos is. Ha jól tudom erről az infókat ez még a klasszikus filmes korszakból maradt meg, ahol még mindent filmszalagra rögzítettek és ez ennek volt a természetes "mellékhatása" (film grain). Ami aztán beépült a files köztudatba és stílusjeggyé, filmes eszközzé vált. Tehát egy mai digitálisan rögzített film esetében is sokszor utólag szemcsésítik a képet, amolyan "művészi megfontolásból".
A TV-kben, lejátszókban és ahogy tudom még pl. a MAdVR-ben is szoktak lenni különböző "képjavító" eljárások, amik direkt ennek a mértékét csökkentenék. Ilyen van pl. a HiMedia-kban is az Imprex képjavító motor részeként. Persze ez néha elég erős beavatkozással jár az eredeti kép összetételébe, ezért pl. nekem nincs is igényem rá. Amennyire csak lehet, szeretem a legeredetibb minőségében látni a képet.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
SunMount3r
nagyúr
Hát, nem tudom, hogy egy mai, modern digitális 4K-s kamera esetén mennyire lehetne szemcsés a kép alapból, de gondolom messze nem olyan mértékben, mint a régebbi filmszalagos felvételek esetén. Ha csak nincs a kamerának olyan speciális "módja", amivel ezt külön fokozni lehetne.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #29317 üzenetére
Összekevertem, mert a digitális képnél zaj van, nem szemcse
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Az mk3D-t milyen PC-s lejátszó viszi 3D-ben?
-
Srob
tag
Szia Joshi !
Találtam megoldást a nagy fájlok megosztásához! Tegnap sokat szarakodtam különböző fájlmegosztókkal, köztük a Dropbox-al is, de az összes általam próbált helyen méretkorlátba ütköztem.Többszöri sikertelen próbálkozás után feladtam. Közben rátaláltam a fenti megoldásra. Pofon egyszerű, csak mindkettőnknek egy időben kell gépközelben lennünk. Ha ez megvan, küldök privátban egy számsort, amit 10 percen belül be kell írnod az Input Key részbe és töltés. Az én feltöltési sebességemet fogod megkapni ami max 2.3 MiB/s. Kipróbáltam a 3.65 GB kb. fél órán belül átmegy. Mikor végzett, nyomok egy okét és egy kis idő múlva nálad is befejezi. Ha ez a variáció megfelel akár küldhetem is."curiosity killed the cat"
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #29321 üzenetére
És tényleg működik? Kipróbáltad? Én nem tudom kipróbálni mert nekem nincs 3D tévém és projektorom. Egyik cimborám szív vele.
(#29322) Srob holnap este lesz időm, ha az neked is jó.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Mostanában megfigyeltem, hogy az 5-6GB-os, átkódolatlan Stream verzióknak általában még jobb képminősége szokott lenni, mint a 7 vagy akár 10GB-os, magasabb bitrátás BD Rip-eknek. Nem tudom hogy csinálják, mert nyilván ők is átkódolják utólag egy sokkal jobb forrásanyagból, de biztos jobban, mint a legtöbb Rip-er. Főleg a sötét részeknél feltűnő, hogy jól látható az egész kép, nincsenek zúzott feketék, pixelesedés, után húzás és egyéb anomáliák. De a legjobb persze továbbra is a BD Remux marad. Csak a hangot sajnálom ilyenkor, mert ugye nem, hogy HD, de még sima DTS sincsen. Az is érdekes, hogy mikor fog ez megváltozni és váltanak a Stream szolgáltatók a többi hangsáv felé, de nem hiszem, hogy az e-ARC elterjedése lenne majd a változás kiváltója, mert sima DTS eddig is lehetett volna, mégsem volt.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz SunMount3r #29330 üzenetére
" De a legjobb persze továbbra is a BD Remux marad. Csak a hangot sajnálom ilyenkor, mert ugye nem, hogy HD, de még sima DTS sincsen."
Mármint TV-n keresztül.Himedia + AVR -nek legjobb a BD remux(DTS:X, DolbyAtmos stb....)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #29333 üzenetére
Összekeverted, én ezt a Stream-es forrásokra értettem, ott nincs csak max SD DD+Atmos. Ez részben a még sima ARC, részben a kompatibilitás miatt is lehet, mivel sok TV-nek nincs DTS licence sem. Emiatt sem várok kezdetben sokat az e-ARC-tól, hogy majd jön a megváltás és a HD hang passtrhough, mikor még a sima DTS-t is kispórolják a gyártók. A sima DD-nek meg már évek óta ingyenes a licence.
A BD Remux-oknál egyértelmű, hogy ott a legjobbat választhatja az ember, de még az e-ARC lehetősége után is az AVR-be kell majd vezetni előbb a kábelt a fenti okok miatt. Max a felső kategóriás TV-k esetén látom esélyesnek, hogy ott lesznek HD hangok is.
-
Srob
tag
válasz SunMount3r #29330 üzenetére
"De a legjobb persze továbbra is a BD Remux marad"
Az általam megosztott anyag, amit kizárólag ebben a listában szereplő releasek-ből készítettem is BD Remux. Addig veszteség mentes is maradhat amíg a hang meg nem haladja a DD 640 kb/s. És itt jön a hanggal kapcsolatos észrevételed, amivel teljes mértékben egyet értek. Ezeknek a konténereknek sajnos vannak korlátai, és én inkább a hangot áldozom be. Bár valamikor nem is kell, mert sokszor a magyar hang még ezt a szintet sem üti meg (pl: Alita). A HD hangok egyenlőre az mkv kiváltsága. Remélem ez változni fog, amire a mai állás szerint élég kevés az esély.(#29331) blg Semmiben. Ez a TERMiNAL-os változat, de küldöm a BHD verziót, egy próbát megér.
"curiosity killed the cat"
-
proly01
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy van egy LG SJ4-es hang rendszerem 2.1 es soundbar amit HDMI arc al használok egy LG tv vel. Hogyan állítsam be MPC-HC val hogy megfelelő legyen a hang filmek és minden allatt akár stereo akár 5.1 a forrás? Mit állítsák a lejátszó beállításai közt és a win10 beállításaiban(ha ott egyáltalán kell)?
Nagyon köszönöm!
....Pr:)ly....
-
NRG
tag
Valaki magyarázza el pls, miért az RGB ajánlás az összefoglalóban.
Tudtommal minden film anyag YUV 4:2:0-ban készül jelenleg. Ezen felül, nagyjából semmilyen eszköz nem képes 4k, full RGB 4:4:4 10bit szín-re. Eleve nem számít semmit még akkor sem ha tudná mivel a forrás YUV 4:2:0. Ellenben a 10bit (vs 8bit)szín nagyon is látható a színátmeneteknél. -
Joshi
titán
Azért, mert az YCbCr az RGB HDMI konverziója fényértékkel kiegészítve. Tehát PC-én egyértelműen az RGB Teljes a jó. Blu-ray lejátszók, vagy médialejátszók nem is tudnak RGB-t. Viszont PC-én fontos lehet az RGB játékoknál vagy grafikus munkáknál (Photoshop, 3D tervezés stb).
Még mindig nem értem hogy miért használják egyesek az RGB 444-et, mikor olyan nincs is. Az csak YCbCr-nél van, és az a mintavételezés mértékét határozza meg.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ahogy én tudom, a YCbCr-ből is RGB kell hogy legyen a legvégén, mert a TV-k csak így tudják megjeleníteni a képet, végül ez lesz ahogy végül te is "látod" a képet. A kérdés inkább az, hogy mi végezze a YCbCr-ről RGB-re való konvertálást, a lejátszó eszköz, vagy a TV. Ha eleve RGB-ben küldi ki a HTPC, akkor a TV már nem konvertál tovább, mert azt elvégezte a lejátszó program.
Itt a kérdés, hogy mivel kapsz jobb minőséget a lejátszó eszköz, vagy a TV konverziójánál. Gondolom HTPC és főleg a MadVR esetén az előbbivel. Ahogy tudom ez az oka ennek a beállítás javaslatnak is, legalábbis MadVR esetén. (Aztán ha tévesek az infóim, majd kijavítanak.)Én is csodálkoztam rajta, de ezek szerint a színtér konverzió minősége jobban hat a képminőségre, mint a bitmélység. Pedig ez utóbbi különbsége (8 vs 10bit) is igen észrevehető szokott lenni bizonyos esetekben, főleg ha banding-ot is okoz. De ezt meg a MadVR (szintén, ja jól tudom) valami jobb minőségű dithering-el küszöböli ki.
[ Szerkesztve ]
-
NRG
tag
Értem a hozzászólásokat, de az RGB ajánlást továbbra is hibásnak látom.
Itt filmek lejátszásáról beszélünk a topic neve is ez.Az RGB hátrányt jelent filmezés esetében, mivel a forrás YUV. Ezen felül minőség romlást is okoz a beállítása mivel ide-oda konvertálja az eredeti anyagot és 8bit-re rontja a színt. A topic szerzőjének javítania kellene a hibát.
-
PuMbA
titán
Nincs minőség romlás, hiszen ha YCbCr-t adsz ki a VGA-n, akkor is RGB-ben számol a madVR, tehát mindegy Minden, ami átmegy egy PC-n az biztosan RGB lesz valahol a folyamatban.
LG OLED-eknél pedig a 10bit valamiért erősebb lépcsőzetességet okoz a színeknél, mint a 8bit. madVR topikban fedezték fel.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Melyik radeon drivert használjátok rx 560/580-as kártyákkal a hibátlan lejátszáshoz? Most vettem egy rx560 4Gb-ot HDR 4k-hoz és a legújabb adrenalinnal vannak problémáim (nem játszom, csak office és mpc-hc).
-
Krilehor
tag
Szia, Itt elég jól le van írva mikor milyen beállításnál milyen konverziók lesznek. Ez alapján a
lejátszóban Limited (Y'CbCr ), GPU beállításokban Full (RGB), TV-nél Limited (Y'CbCr ) beállítás az optimális. Sokat próbálgattam és a Black Clipping teszt videó valóban ebben a beállításban jött át a legkorrektebben LG oled B8-as TV-vel.[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a win10 hdr beállítását csak játékok esetén érdemes bekapcsolni? Mert próbálgattam, de minden variációban elcseszi a filmeket (mpc-hc + madvr)
A 10bit viszont nem okoz problémát, ezt is jól látom?"I've seen things you people wouldn't believe"
-
NRG
tag
válasz SunMount3r #29348 üzenetére
10-12 bit -en 422 a maximum jelenleg 4k60-on.
a desktop-om jelenleg: [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- SkyShowtime
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- Battlefield 2042
- Android szakmai topik
- Milyen routert?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest