Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy GTX 970 kártya van a gépemben (amire az összefoglaló azt írja ugye hogy nem jó a 4K ra) viszont megnéztem a VGA honlapját és azt írja a HDMI 2.0 ás rajta.
Akkor mégis jó lehet?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Megnézem. Nagyon köszönöm a segítségedet. Szerintem kelleni fog még 😁
....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Megnéztem. Megcsináltam a beállításokat úgy ahogy le van írva. A tv át is vált HDR módba minden ok viszont akad mint a szemét...
A proci folyamat 98 99 100%-on pörög.
Akkor nagy valószínűséggel a proci lesz a gyenge keresztmetszet?
🤔
Ha igen akkor mit ajánlasz? A gép játékra nincs használva egyáltalán. Csak internet 4k film full hd nézésre meg youtube.
Mivel ugye most core 2 quad van benne így gyanítom alaplapot is cserélném kell.
I5 re gondoltam én illetve valami alap alaplapra.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
válasz tupacamaru #28432 üzenetére
Ezt nem értem. A videokártya jó ( gtx 970) a proci pörög 100 on. Akkor miért kellene videokártyát vennem?
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz proly01 #28433 üzenetére
Ohhh értem. Szóval hogy olyan kártyát venni ami támogatja a gyorsítást így levéve a procról a terhet? Erre gondoltál?
Igazából működhet ez a megoldás is ha így kivitelezhető. És működni fog normalisan.
Jelenlegi configom:
Core 2 quad 2.66
4gb ddr 3 1333
Msi alaplap
Evga GTX 970
Nem tudom,hogy lenne jó.......Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Bocsánat,most már tiszta!
A plex-et nem ismerem (persze tudom hogy media server) de nem olvastam utána nem tudom mennyire megbízható ingyenes e mit tud stb... annyit tudok róla amit az összefoglalóban olvastam.Nem használtam még sosem media servert filmezésre.
Annyit kell tudni,hogy hamarosan költözöm majd és ott UPC-s 150mb netem lesz.Nem tudom elég e ez neki?De majd utána olvasok magának a plexnek.Annyiban segítsetek légyszíves hogy ha nem a plex mellett döntök akkor ezek szerint jobban járok anyagilag ha "csak" a videó kártyámat cserélem le?
-
proly01
őstag
válasz proly01 #28436 üzenetére
Mármint értem ezt úgy,hogy elég ha veszek a GTX 970 helyett mondjuk egy GT 1030 -at húszon ezer forint körül és teljesen hibátlanul fognak menni 4K-s 60 gigás remuxok meg a videók 4K ban HDR 10 el a tv-n meg a youtube videók is és bírni fogja a core 2 quad proci is?
-
proly01
őstag
Letöltött 4K filmeket szeretnék nézni PC-ről MPC HC val tv-n.
Ennek keresem egy olyan módját mint a mostani FHD ban ami tökéletesen működik és bevált.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Leírom akkor neked itt a "félelmeimet" meg mindent részletesen... hátha tudsz segíteni.
Amit előre is nagyon köszönök!
A TV az most egy Philips 55 803 vagy később esetleg egy 65 8303 as lenne. A tv a monitor is.
A router a telekomos kapott routerem 150mb nettel.(Mint említettem költözni fogok ott UPC lesz nem tudom a upc routere tudja e az 5Ghz-et) Ez tud elméletileg 5GHz et mert a telefon is így kapcsolódik hozzá a beállítás menü szerint. a Tv a routertól 1 m-re a Pc től 2 méterre van szóval nincs messze és adott esetben kábellel is simán összekötöm.Sőt a Pc most is utp vel van a routerhez kötve csak a tv kapcsólódik wifin a routerhez.
Így a plex játszik elméletileg úgy hogy semmit sem kell cserélnem a gépben.
De...
Van valami amit utálok és egyszerűen nem tudok belőle engedni.. ez pedig az hogy ha nem tudok a filmek képén állítani. Ha nem tölti ki a tv képét a film. Nem tudom ezzel kapcsolatban a plex mennyire kompatibilis. van e rajta képarány mód vagy ilyesmi.
Mert most a FHD tartalmakat pc ről nézem ugye úgy hogy a MPH-HC ban ha nem tölti ki a képet a film (16:9) alapból úgy van beállítva a MPC-HC hogy teljes képben dobja ki.Vagy rögtön open matte et nézek( ez 4k ban nincs is) Szóval lehet a plexnél ha úgy van állítani a tv képén hogy a 16:9 es filmeket kitegye teljes képre minőségi romlás nélkül?
A másik a töltés... nem tudom mennyire van 4K film plexen nézése közben töltés filmnézés közben? Gondolok itt tekerésnél belepörgetésnél stb....
Illetve még ami eszembe jut tud a plex HDR-t is HDR 10 et? Vagyis ha egy HDR10 es filmet indítok el pl akkor a plex azt csak továbbítja és ugyan úgy ahogy én elindítottam a Pc-n így a tv fel fogja ismerni HDR jelként?Nagyon szemzek egyébként a plexel...
Nem beszélve arról hogy ha vennék egy GT 1030 at akkor megint rögtön alaplapot is kellene cserélnem mert a mostani alaplapon PCi 2.0 ás az meg már azt hiszem 3 as,de hamár itt tartunk akkor az új alaplapba új processzor is kell mert a mostanim core 2 quad ami ugye 775 ös foglalatú így nem kompatibilis az új alaplapokkal.
Szóval,
Köszönöm a segítséget! és bocsi hogy ilyen hozzá nemértő módjára írom a dolgokat.puMba:
Nagyon köszönöm a segítséget!
Kipróbálom.Az a biztos! Valamit akkor nagyon félre értettem.Azt hittem minimum 100 as net kell a 4K hoz hogy tudja streamelni.
Nem értem akkor miért nem elég a tv 100megája és miért elég vagy kell a router.
Van erről valami leírás esetleg?
Tényleg érdekel után olvasnék.[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz tupacamaru #28443 üzenetére
Valaki írta itt a fórumban,hogy vett egy régi 2.0 ás alaplaphoz 1030 as kártyát és ilyen mikró szaggatások voltak a film közben neki.Mire rájöttek,hogy ettől van,hogy a kártya 3.0 ás a foglalat meg 2.0 ás. Nem tudom igaz e...
Nem tudom linkelni hirtelen hol volt több ezer hszt. elolvastam már.
Milyen kártyát ajánlanál te vagy ez az 1030 as jó opció 4K HDR re youtube 4K ra illetve hogy bírja a proci is levegye a terhet róla(core 2 quad 2.66) meg hogy ne szaggasson a videó?[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
Azt még azért megkérdezném,hogy az mitől van hogy a 4k film 3.0 ás pendrive ról is akad és 3.0 ás vinyóról is a tv 3.0 usb foglalatába dugva.
Annak nem mennie kellene?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
válasz SunMount3r #28455 üzenetére
Philips 803 oled tv.
Samsung M3 vinyo.[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz SunMount3r #28459 üzenetére
Biztos! És igazad is van. Tényleg kék színű a dedikált usb pereme és rajta is van hogy több áramot ad. Abba dugtam és kuka. Akad mint a fene.
De kipróbálom ma egy másik filmel.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Kipróbáltam tegnap 3 különböző filmel usb 3 on samsung m3 as vinyorol mind 3 esetben akadt a film.
-
proly01
őstag
Tudnátok abban segíteni hogy LG SJ4 et PC hez MPC-HC hoz mivel kössek össze és mik a helyes beállítások?
Az 5.1 es filmek is max sztereoban szólalnak meg az is úgy hogy mintha víz alól beszélnének és a mélyládán is a beszedhang szól.
Előre is köszönöm.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Pumba!
Rád mindig számíthat az ember!Nagyon köszönöm a gyors válaszodat és a segítségedet
Maradhat akkor a kapcsolat bluetooth-on továbbra is ezek mellett a beállítások mellet vagy kössem össze esetleg HDMI vel vagy optikán?Tudnál még abban esetleg segíteni,hogy adott egy LG C8 as tv a videókártyám GTX970 filmet MPC-HC val nézek.Ha elindítok egy filmet a pc n 1080p ben és mondjuk HDR-es akkor vált ugye a tv HDR jel re össze vissza ugrál a kép mire elindul majd mikor kilépek van hogy az ugrálás mellett a képi beállításokat is elfelejti és átmegy ilyen 400x600 as felbontásra a tv.Ez mitől lehet?
-
proly01
őstag
Legújabb VGA driver van fent,de win7 64 bitem van.
-
proly01
őstag
Hogy érted hogy elég a kezelofelulet?
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
Köszönöm! És azt hogyan tudom használni? Úgy értem hogyan tudom a PC-men levő filmeket a tv belső lejátszóján lejátszani anélkül hogy a winchestert be dugnám a tv usbjébe.
Lehet ilyet?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Köszönöm. Este kipróbálom mindenképpen most már milyen.
-
proly01
őstag
Szeretném megkérdezni hogy adott egy LG SJ4 es soundbar. Hogyan kössem össze LG C8 tv vel,hogy ha használok Playstationt mediaboxot vagy vinyorol nézek 4K-t PC-ről is nézek filmet illetve ugye set up box van még.
A Sound bar on van optika illetve HDMI is.
Jelenleg bluetoothal használom minden jó csak mikor a PS-t bekapcsolom alapból kiirja a tv hogy visszavált a tv hangszoroira es nincs HDR kép se. Ezt nem is értem mondjuk... Szóval hogyan kellene összekötnöm hogy minden stimmeljen és a lehető legjobb hang szólaljon meg mindenhol.
Előre is köszi!....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
-
proly01
őstag
válasz SunMount3r #28965 üzenetére
Rendben! Köszönöm megpróbálom.🙂 Egyébként én teljesen láma vagyok ehhez vagy ezekhez szóval azt nem értem hogy ha bedugom a tv arc hdmi -jébe a soundbart akkor az ugye lefoglal egy hdmit a pl. 4 -ből a 3 asba bedugom a PS-t akkor hogy lesz a PS en hang? Már bocsi a láma kérdésért de ugye tök külön bemeneten vannak
..érted? Bekapcsolom a soundbart a HDMI arc on aztán at kell tennem a tv bemenetét hdmi 3 ra hogy jatszhassak a konzollal... és?😳[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz SunMount3r #28967 üzenetére
Ahhh azt hiszem értem. Szóval ebben az esetben úgy működik a tv arc bemenete durván példázva mintha egy erősítő hdmi kimenete lenne vagy mintha a tvn nem csak optikai hanem hdmi kimenet is lenne ergo mint egy erősítőn. Jól értem?
-
proly01
őstag
Acer Revo RN76 mini pc jó 4K ra?
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Van Egy acer revo mini pc amiben van egy integrált intel HD 620 as videokártya. Na most ez elméletileg egy viszonylag erős kártya "értsd elmegy rajta elméletileg a 4k is" de nekem MPC HC vel még a full hd videók is akadnak mint a fene. Legújabb driver minden friss windows 10 home 64 bit. Mi lehet a baj?....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Nos....
A konfigom egy Acer Revo RN76 os mini pc integrált Intel HD 620 as VGA val.
A baj ott kezdődik hogy sem 2.0 ás Hdmi vel sem pedig display portal nem engedi feljebb tenni a felbontast 29hz -nél tehat az összefoglaló szerinti 60hz 4k nál ez nem is szerepel az opciók között. Aztán ha beállítom úgy ahogyan az összefoglalóban írva van a mad VR-t akkor kapok egy hiaba üzenetet barmilyen film elindítása esetén legyen az HD full HD vagy sd hogy konkrétan nincs hang. ( telepítsem a megfelelő kodeket) és most akármit csinálok nem tudom visszacsinalni a hangot. Egyébként most így ezekkel a beallitasokkal nem akad a HD sem a full HD csak épp nincs hang. A 4K továbbra is akad.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
válasz proly01 #29151 üzenetére
A legfrissebb vga driver van fent a windows om tegnapelőtt frissített egy nagyot most jelen pillanatban nem talál frissítést. Azt hogy N es e azt nem tudom. Azt sem.tudom mi az,de mivel szaggat a videó telepítettem a leírásban 5 -ös pontjában szereplő codec pakkot.
MPC-hc legfrissebb mad VR legfrissebb. A leírásból telepítettem őket. Mivel en sem tudom hogy 1.4 es vagy 2.0 as a hdmi ezért display portal is kipróbáltam a dolgot és azzal is szaggat. Ha lejebb veszem a felbontást full HD ra akkor minden okés csak a 4k akad. De ugye sajnos a tvn nem a full hd felbontás az ajánlott. Meg most hang sincs. most azt sem tudom hogy azt a pakkot telepítenem kellett e egyátalán meg azt sem mitől nimcs hang. Mit töröljek stb.......Pr:)ly....
-
proly01
őstag
-
proly01
őstag
Este leszek otthon akkor tudom majd linkelni neked.Illetve beszéltem az Acer-el és azt mondták a verzió szám alapján 2.0 HDMI és 1.4 es display port van a pc-ben.Szóval ezek alapján azt sem igazán értem miért szürke a HDR lehetőség a beállítások között.Azt mondták driver probléma lehet mégpedig szerintük az hogy letöröltem a gyárilag telepített (hozzáteszem 2017.09) havi drivert amiben még HDR re lehetőség sem volt,na mind1.Mert hogy ezeket hiába régi külön ezekre a gépekre gyártják. Szóval....nem tudom.
Ami fix hogy próbálom kideríteni a probléma gyökerét és azt vettem észre,hogy mind display portal mind HDMI vel csak 4K 30p ig engedi feltenni a felbontást és akadnak a videók ami mkv az mp4 nem.Viszont ha lemegyek Full HD re ott enged 60p is és ott makulátlanul megy a full HD videó. Vagy driver vagy pedig valami beállítás gond lesz szerintem.Nem értem,nem hinném hogy az lenne a bibi hogy letöröltem a gyári integrált drivert és feltettem az intel oldalról a legrrissebbet.
Köszönöm hogy segítetek!....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
A megjelenítőm egy C8 as LG oled és a HDMI ultra HD deep color be van kapcsolva a PC bemenetre a tvn.Illetve beállítottam a leírásban szereplőeknek megfelelően a tv-t mielőtt neki álltam a többi pontnak.
Jelen pillanatban a mini pc display portal egy HDMI átalakítóval van összekötve a tv vel (mivel a tvn nincs ugye display port) de ha csak "simán" HDMI vel kötöm össze akkor sem enged 30hz fölé.Azt még kipróbálom hogy átdugom a kábelt és megnézem Playstation-ön hogy HDR megy e a kábellel.Mert a kábel új (egy HAMA premium hdmi kábel amúgy semmi extra).Gondolom ha megy a HDR PS-en akkor a kábelt kizárhatjuk.
Abban van valami amit az acer mondott a driver-rel kapcsolatosan vagy az bullshit?Csak azért mert nem szívesen raknám vissza gyárira a windowst erecoveryvel ha semmi értelme annak amit mondanak.
Egyébként arra emlékszem az előző kérdésed megválaszolva,hogy a hardveres gyorsítás aktív MPC-HC-n alul azt írja DXVA2 és egérrel rámegyek azt írja hardveres gyorsítás.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Megpróbálom HDMI->HDMI vel illetve egy másik kábellel is.Igen,necces mert nekem is volt már gondom Hama kábellel.
Igazából nem is a 4K mert már leszarom a TV lejátszójával megoldom a 4K-t,csak tudod az hogy a full HD is akad... illetve az hogy ha már ott van és elméletileg tudja és használhatnám rá akkor tudja és szeretném rá használni mert kényelmesebb megoldás lenne mint plexel a"pufferelés" és szeretnék rá megoldást találni mi lehet a gond.SunMount3r: Nem pro-m van csak gondoltam ha a HDR megy akkor nem lehet rossz a kábel. De kipróbálom más kábellel most. Illetve csinlok screeneket beállításokról meg arról amiket PuMba kért és belinkelem majd nem telefonról fényképezve.
Egyszerűen nem értem mi lehet a gond...
Core 2 quad nvidia 980GTX 4GB DDR3 rammal volt a régi asztalim és simán mindenféle mókolás nélkül tette a dolgát még a 4k is ment HDR el akadozva, itt meg trükközni kell napokat mert nem tudja az ember mi lehet a baj.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
válasz proly01 #29182 üzenetére
Nos...
Nem hagyott nyugodni a dolog így elmentem és megnéztem tüzetesebben a dolgokat.
Kipróbáltam 3 különböző HDMI kábellel és nem tudom 4K 60p re állítani a felbontást csak 30p re. Aztán letöröltem a VGA drivert és feltettem az acer álltal javasolt "gyári" ezer évest,hátha....Természetesen a pc azonnal jelezte hogy van újabb de mondom hátha,nem működött természetesen.Aztán feltettem vissza a legújabbat próbáltam más bemeneten és másik megjelenítővel is. Csak 3960x2160 30p re tudom állítani max a felbontást. Próbáltam egyedi képbeállítást is létrehozni nem sikerült.Nem támogatott hibával kidobott.
Tényleg nem értem mi lehet a probléma. Nagyon csalódott vagyok.
Pedig biztosan érzem hogy ott lehet a kutya elásva hogy 4k ban nem tudok 60hertz et állítani.Szerintem ha rendesen tudnám állítani a 4K 60p at akkor minden gond megoldódna.Bár érdekes az is hogy miért nem megy a HDR pl.....Pr:)ly....
-
proly01
őstag
Igen PuMba,de abban egyet értünk,hogy a full HD nak azért legalább mennie kellene normálisan,nem?!
Én már a 4K elengedtem.Majd nézem az LG beépített lejátszójáról.
a 2.0 ás HDMI miatt nem is értem miért nem engedi a 60p-t. a 30-nak mi a feltétele?Az miért megy?....Pr:)ly....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest