Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viperabácsi #29891 üzenetére
3000G is Raven Ridge, mint a 2400G, nem tudom, hogy a multimédiás részét frissítették e a Picassoéra (3400G pl), vagy sem.
Maradj szerintem is a 3400G-nél. -
-
PuMbA
titán
válasz
Exodius #29895 üzenetére
Ja, meg a memória sebesség, illetve, hogy azonos memóriák legyenek. 1600 az elég ergya, már 2-3 éve 2400Mhz az alap, ma meg már a 2933Mhz, ami kb. kétszer gyorsabb, mint az 1600-os, tehát két 1600-os dual channelben csak olyan gyors, mint 1db 2933-as.
A dual channel csak integráltnál számít, illetve talán pár CPU memória sávszélesség igényes számításnál. Renderelés meg ilyenek.
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #29891 üzenetére
Ha 4K 60fps-es videót kell SDR-re konvertálnia a VGA-nak, akkor oda már kevés lesz
-
válasz
viperabácsi #29877 üzenetére
3400G akkor lehet érdekes a 2400G-vel szemben, ha fontos a 4K Netflix, a 2400G még nem viszi a védett 4K tartalmakat. (PlayReady 3.0)
-
MZperX75
addikt
S
-
PuMbA
titán
válasz
lcee79 #29886 üzenetére
AMD ajánlottabb és az új árakat figyelembe véve használtan érdemes, garanciával
Arra figyelj, hogy jobb / nagyobb hűtésű változatot vegyél, mert az csendesebb lesz. RX550 2GB már elég és olcsón mennek, de nem sokkal drágábbak az RX560 4GB két ventis / hőcsöves cuccok sem.
-
lcee79
addikt
Hi!
Mostanában elkezdtem 4K filmeket letölteni, mert vettem karácsonyra egy tv-t (LG C9) mindent lejátszik szépen azzal nincs gond, sőt, a dune-t azóta nem is használom...
De gondoltam beruháznék egy videókártyára, hogy a gépen is legalább bele tudjak nézni, és ne azt a fakó vackot lássam, amit alapból lebutítva játszik
És sajna a monitormon (DELL U2311H), nincs HDMI bemenet csak displayport, az alaplapon meg nincs displayport, csak HDMI
Szóval az lenne a kérdésem, hogy mi lenne az a legolcsóbb videokártya amivel rendesen tudok 4K-t nézni.
Játszani nem nagyon játszok, ezért is nincs.
Bár ha veszek videokártyát akkor még előfordulhat ez is
De nem akarok többszázezret költeni rá, de egy "normális" összeget még megérne nekem.Köszi!
-
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #29879 üzenetére
Mondjuk újonnan pár ezer Ft a különbség csak közöttük
Használtan egyértelműbb a 2400G.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
viperabácsi #29879 üzenetére
Ahogy PuMba írta, a 3400G felesleges, egy jól optimalizált időzítésű dual channel RAM-al lehet a legtöbbet dobni a teljesítményén. Erre ott van segítségül a Ryzen DRAM calculator progi.
A legolcsóbbakat leszámítva bármelyik B450 lap jó alá. -
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #29877 üzenetére
Dual channel fontos, hiszen a GPU-nak ugye nincs saját memóriabusza
Felesleges plusz kiadás, az alapértelmezett madVR beállítások már jók és ahhoz nem kell sok teljesítmény.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
viperabácsi #29875 üzenetére
Hello! Szüleimnek egy ilyen gépet raktam össze, AMD 2400G APU-val és gond nélkül ráküldi passthroughban a HDR10-et TV-re az mpchc+madvr, nem volt soha akadozás/fagyás. Hardveres dekodolással megy.
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Érdekelne valaki használ -e közületek AMD APU-t MPC-HC +madWR ?
-
Wade0303
aktív tag
Pl itt: [link] [link]
De mondom, onnantol hogy az LG, Vizio, Panasonic, Philips es Sony tv-k is lejatsszak DolbyVision flag-el ezeket az mp4 fileokat, sztem az eleg bizonyitek hogy tamogatja.
Az, hogy nemelyik eszkoz nehanyat jol letud jatszani, mas fileokat meg nem az nem azt jelenti hogy az mp4 nem tamogatja a DV-t, mert akkor egyik DV-s eszkozon sem mennenek egyaltalan.
Kb 10 eve meg azon ment itt es egyeb forumokon is az agyalas es teszteles hogy bizonyos AVC/x264 kodolasu fileokat lejatszott nehany nepszeru LG bluray asztali player, masokat meg nem. Attol meg senki sem vetette fel hogy "biztosan az mkv kontener nem tamogatja rendesen a h264 streameket". -
djpundro
aktív tag
Mivel van mostan a 754 philips Oledem ,tesztelgetem .Annyira rajöttem hogy a halozatrol nagyon jol kezeli a Dolby Vison meg HDR10+ filmeket.
Na most vannak HDR 10 filmek es mivel szeretnem az S912 lejatszomat is a coverek vegett hasznalni ,megtudnatok mondani ,magyarazni hogy mivel tudnam letesztelni hogy (nem biztos szakmai a szotaram ) dinamikus nem dinamikus metadatokat hogyan kezeli a tevem ?!
Van peldaul Spears & Munsil a Lovas resz ,de van e meg valami ,amivel letudnam tesztelni pontosabban ?( mondjuk a philips belsö lejatszoja HDR10+ kent kezeli ,es allitolag csak hdr10 ,nem tudom miert mutassa akkor + nak ?! ) -
Wade0303
aktív tag
Termeszetesen az mp4 teljes mertekben tamogatja a DolbyVision-t, errol kis utana olvasassal megtudsz gyozodni de eleg megnezni ezeket a releaseket mediainfoban. Ha a koztudottan teljes DV licenszes LG es Vizio tv-k gond nelkul lejatsszak az osszeset de az Oppo nem akkor miert merul fel hogy "lehet az mp4 nem tamogatja vagy a release a rossz"?
Nyilvanvaloan az Oppo firmware-e nem szereti a DV-t (es HD hangsavokat) tartalmazo mp4-et. Nem is irta sehol sem a gyarto hogy ez a lejatszo tamogatna az ilyen fileokat. Az oppo eseteben a DV licensz a teljes BluRay lemezekre (es ezek iso backupjaira) vonatkozik, ez van a specifikaciokban is feltuntetve. Az hogy az ilyen-olyan tort firmware-ek, nehany dv-mp4 file-al megbirkoznak, masik nehannyal meg nem az nem azt jelenti hogy a releasekkel lenne barmi hiba.
Amugy semmifele "DV toresrol" nincs szo a dual layer fileok eseteben, itt a mediainfoban is lathatod hogy igazi profile 7 dv-rol van szo, tehat a dv layer teljesen erintetlenul, kulon savban irodik bele a fileba. Az SL valoban kerdojeles mivel azt csakis a DVDFab kepes legyartani es ok nem tettek kozze hogyan mukodik az eljarasuk. A DL mp4 releasek a real deal, 100%-os DolbyVision fileok, ha ezek nem mennek akkor csakis a lejatszoval lehet problema. -
Joshi
titán
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az MP4 teljes mértékben támogatná a Dolby Visiont. Ha támogatja, akkor se biztos hogy a release készítője megfelelően készíti, illetve ki tudja melyik MP4 verziós támogatás fut az adott lejátszón.
Ha letöltöm az eredeti ISO vagy mappás release-t, mint pl a First.Man.2018.2160p.TWN.UHD.Blu-ray.HEVC.TrueHD.7.1-nLiBRA-t (89GB), az megy hibátlanul az Oppo 203-al. Szóval én az MP4-et gondolom hibásnak, vagy csak egyszerűen rosszul készítik a release-ket.
-
Srob
tag
[Gemini Man DV.SL.HFR] A DL verziót fel sem rakom, mert az LG-n is akadozik.
-
Joshi
titán
Elvileg az Oppo teljes Dolby Vision támogatást ad, ettől függetlenül mégis gondja van az MP4-es releasekkel. Gondolom itt inkább az MP4 konténerrel vannak a bajok, vagyis az Oppo nem kezeli megfelelően ha DV-t tartalmaz.
Aztán ott van a Sony tévék, mert ők nem adnak teljes DV támogatást. Azt hiszem csak profil 5-ig van támogatva, a profile 7-et már nem kezeli. Elődekodólás szükséges ahhoz, hogy gond nélkül lejátssza a DV anyagot. Az általad említett SL/DL gondolom a Single és Duble szavakat jelentik. Hogy aztán ez mit jelent, azt nem tudom. Talán azt, hogy a DV külön képsávban van, vagy valami hasonló. Egyébként ez nem szokott gond lenni DV-t támogató eszközöknél. Én nem tudom, de vannak gondok rendesen. -
Srob
tag
Kétféle Dolby Vision létezik a (FEL) teljes javító réteg, a (MEL) minimális javító réteg. A meglátásom szerint a problémákat a két kódolási módszer a DL/SL és a FEL/MEL helytelen megválasztása okozkhatja. Például a FEL esetén csak DL, MEL esetén SL. A Matrix MEL és valószínű SL kódolás.
MPEG-H HEVC Video 67241 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 bits / HDR / BT.2020 /
* MPEG-H HEVC Video 63 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 bits / Dolby Vision / BT.2020 /
A First Man FEL és valószínű DL kódolás.
MPEG-H HEVC Video 57127 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / HDR10 / BT.2020 /
* MPEG-H HEVC Video 6606 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / Dolby Vision / BT.2020 /
Nem értem, hogy nálad mért fagy be x akta,az LG-n meg szépen megy. Nem tudhatjuk, hogy milyen támogatás van a készülékekben és talán ezért érdemes próbálkozni mindkét formátummal. A release készítők már odaírják, hogy DL vagy SL verzió és ez jó! Talán a leírásban még feltüntethetnék, hogy FEL vagy MEL a forrás. -
Sefter
veterán
nem is értem, miért nincs a tv-ken gigabit...+10 cent lenne a költsége
-
Joshi
titán
Én az MP4-es DV-és releaseket elengedtem, nagyon változó hogy éppen mit kezd vele a lejátszó. Most itt nem feltétlenül a tévé belső lejátszójáról beszélek. Pl a legutóbb felrakott Mátrix mp4-es DV-és releaset gond nélkül viszi, aztán a legutóbbi First.Man.IMAX-es DV-és holmiba meg már belefagy. Dolby Visiont nem erőltetném, egyszerűen nincs feltörve rendesen, vagy nem tudom miért ennyire ingadozó a lejátszhatósága.
-
Srob
tag
válasz
djpundro #29860 üzenetére
A Bohemian Rhapsody HDR10+os film, a Godzilla Hdr10+ és Dolby Vision is. Mivel MKV konténerről van szó valószínüleg a DV sávot kivették belőle, mert nem támogatott formátum. Tehát maradt a HDR10+ és az ezzel kompatibilis tv-k belső lejátszója le fogja játszani. Viszont, ha a Godzilla MP4 konténer ami DV támogatott, a tv-d a legnagyobb HDR formátumot fogja választani ami a DV-n.
-
djpundro
aktív tag
Hat nagyon meglepödtem ,mert ez Saphi soft ,de 10 x er jobb amedialejatszasa mind az Androidos tevenek .HDR 10+ is meg a Dolby Visiont is lejatsza siman a Synology Nas DS118 rol .Szoval nem gondoltam volna .Allitolag a HDR10+ semmi lejatszo nem tudja lejatszani ,marmint muxolva MKV t.
Egyik Bohemian.Rhapsody a masik Godzilla -
djpundro
aktív tag
-
Exodius
őstag
Whoah! Azért itt [link] elég durván és szépen le van írva jó sok dolog a madVR finomhangolásáról. Most jöttem rá, hogy azért a Jinc-re fölpakolni mindent elég megterhelő volt a 2 GB-os RX 550-nek. Azért szaggatott szerencsétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- HP EliteBook 2540p 12.1" 1280 x 800 Dual Core i5 540M (2.53 GHz) 4GB RAM 60GB SSD +240GB HDD
- Komplett simrig eladó (igény esetén PC-vel is akár)
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó
- Obsbot Tail Air webkamera PTZ
- AUDEZE Maxwell Wireless Gaming Headset - PlayStation
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest