Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
Sziasztok!
(örök téma) Mosogatógépet vennék, és két típusra sikerült leszűkíteni: Gorenje GS62010W, vagy Bosch SMS40M52EU.
A Gorenjéről nem sok értékelést találtam, de van rá 4 év gyári gari, kb. ezen kívül semmi nem szól mellette (de ellene sem). A Bosch már a kosaramban volt, amikor egy utolsó google keresés eredményei megtaláltam az amazon.de értékeléseit 2016-al bezárólag, és a 2.5-ös értékelés nem volt túl bíztató (pedig a magyarok szeretik ). Tudásra kb. ugyanaz a két gép, van valakinek tapasztalata a Gorenjékkel?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
updog
őstag
Sziasztok!
Halmozottan hátrányos helyzetből indulva, keresek keskeny (max 50 mély, max 60 széles), előltöltős, beépíthető mosógépet. Az áruházak keresői nem igazán dobnak találatokat, vagy valamelyik kritérium nem teljesül. Nem hiszem el hogy még senkinek nem jutott ez eszébe.. Árukeresőben 5 találat volt, mind "hazudik", beépíthető kategória alatt sima gépek vannak (lakástakarék felhasználás miatt az is fontos lenne, hogy benne legyen a termék nevében hogy "beépíthető", az OTP az élő fába is beleköt).
Panel fürdőbe ekkora fér el, az ok az hogy a lakástakarékot el kell költeni, ahhoz meg beépíthetőnek kell lenni az eszköznek amit megveszek (meg persze azért kapóra is jön mivel hullik szét a régi). Ár emiatt nem is igazán számít, azért negyedmilliót már nem adnék egy mosógépért. 3-5 év garanciát szeretnék rá. Köszönöm előre is a tippeket
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
updog
őstag
Igen a 45 centis simákat én is megtaláltam már Köszönöm mindenkinek a válaszokat, akkor valami workaround lesz... (valszeg nem a fürdőbe méretezem, de akkor meg a konyhabútort kell szétszedni)... grr ez az LTP már kikészít.
-
updog
őstag
válasz flegga92 #51917 üzenetére
Smartmi++. De légtisztító topicban ezzel is szoktunk foglalkozni.
-
updog
őstag
Sziasztok!
Sodastream (Spirit, a bepattanós/nem csavarós) szódagép pro tippek érdekelnének, mert sehogy sem sikerül normális, erős szódát csinálni vele. Víz hűtése megvolt, 7-8 szisszenést is beletoltam már de még mindig alig enyhe.
Közben nem szökik a gáz (nem hallom legalábbis), kipróbáltam azt is hogy várok a nyomások közt 1-2 percet (kolléga javasolta), 4-5. nyomás után már kicsit sziszeg kifelé a végén, és érezhetően nehezebben megy bele az utolsó 1-2, de még ennyi után is, megkóstolva semmi extra...
-
updog
őstag
válasz arcsin #63112 üzenetére
+Bazsee71 köszi a válaszokat, a CO2 palackot kicsavartam és be, nem változott semmi, jól volt alapból szerintem.
Nyomom mint ökör, hallom hogy szelel kifelé 2-3 nyomás után, de nem lesz savas.
Most az lett a megoldás hogy belenyomok 3-4-et, kiveszem a palackot, aztán visszateszem és még egy hosszút beleküldtem. Na így már egy olyan kellemes enyhe bolti víz-hatást sikerült elérni.
De egyelőre magyarázhatom asszonynak hogy megint milyen sz*rt vettem már Nem az igazi még mindig.
-
updog
őstag
válasz Bazsee71 #63122 üzenetére
Minden rendben volt látszatra eddig is, de most "megoldódott" a probléma, a hüvelykujjammal kicsit felnyomtam a palackot miközben toltam bele a co2-t, tökéletes erős szóda készült három nyomásra.
Viszem vissza és rendelek helyette olyat, ami nem "csatos" hanem csavaros és nem kell ezzel szórakozni...
-
updog
őstag
Sziasztok!
Van egy Fagor FEC2105T mosógépünk, idén lesz 10 éves, teljesen jó még, de az ajtajából már palacsintaméretű rozsdalemezek esnek le, most elérte a pontot, hogy már nem tartja magát, mindig óriásit csattanva visszazuhan, és lassan belátni a belsejébe a lyukon. Amúgy ha nem lenne két gyerek, akkor mondanám hogy fogjuk kézzel amíg pakolunk, aztán jól van, de így már kicsit veszélyes.
A fő kérdés, hogy WTF, néztem a bontó/alkatrészes oldalakat, ebay-t, egy ajtó 60-80e forint. Ez reális? Nincs egy komplett mosógép áránál olcsóbban bontott ajtó?
Akkor értem én, veszek egy újat, kiszolgálta az idejét, viszont akkor én hogy tudok
visszaélni azzal, hogy van az ajtó kivételével egy tökéletes mosógépem, ami a bontóból alkatrészenként összeszámolva 274.000 forintot ér, míg ha a Teschvérem énelviszem kft.-nek adom, akkor még én fizetnék az elszállításért?[ Szerkesztve ]
-
updog
őstag
Sziasztok!
Van (volt...) egy Gorenje GS62010 mosogatógépünk, ami a héten azt csinálta, hogy többé semmit Na jó, program(ok) elején szivattyúz, feltölti vízzel a belső teret, majd utána tényleg semmi nem történik, áll mint katiban a gyerek, minden programon végigpróbáltuk, viszont erősen jön belőle az amperszag amíg ezt a semmit csinálja.
Már megrendeltük a cserét, nem volt kérdés hogy 7 éves cucc lévén nem szórakozunk a javítással (már korábban is volt javítva), viszont az új gépnél bepipáltuk hogy vigyék el a régit.
Namost felmerült bennem a kisördög hogy azért ezt meg sem nézettük szakival hogy mi baja van, van-e olyasmi szolgáltatás valahol hogy elviszik, megpróbálják megcsinálni, és fel tudják esetleg ajánlani valaki rászorulónak? Vagy egy 7 éves budget gépnél ne is akarjak inkább így kiszúrni senkivel? A nagyáruházak (esetemben MM) gondolom szakszerűen megsemmisítik majd?"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
updog
őstag
Sziasztok!
Ma lement a fi relé, ami ritkaságszámba megy (bár nyilván tkp. örülök neki). Aztán feleségem mondta hogy a villanysütő (8 éves Electrolux kombinált) - bár visszakapcsolt - nem nagyon akar már melegíteni. Tehát - ha tényleg az a hibás - nem a (saját külön) biztosítékát verte le hanem kompletten a lakás fi reléjét.
Nyilván hétfőn első lesz szerelőt keresni, most szerintetek addig mit tudok csinálni, és mire készüljek (kapcsoljam le addig a biztosítékát és ne használjam? kiszolgálta az idejét és valami elengedett/megsült benne?)."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
updog
őstag
válasz BB9000 #84068 üzenetére
Köszi az alapos leírást
Mindenképp lesz még tesztelés, a vicc az hogy azóta minden eszköz ami akkor ment, (köztük az adott sütő is) ment már újra, és a fi relé nem oldott le azóta... a sütő funkcionalitását próbálom tesztelni, természetesen feleségem arra sem emlékszik hogy a 100 program közül (alsó, felső, grill, légkeverés etc. ) épp melyiken volt amikor lement...
-
updog
őstag
válasz soldi3r #84070 üzenetére
A ~ jelölés miatt gondolom igen
Amúgy tök egyértelmű lesz a légkeverés fűtőszála, megy fél órája a sütő maxra tekerve, és még mindig 30 fok van benne (viszont már nem okoz gondot a hálózaton). Köszi mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen légkondit a lakásba?
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Microsoft Excel topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó használt, Britax Römer Kid II gyerekülés, gyermekülés 15-36kg
- Eladó INDESIT felültöltős mosógép garanciával
- Eladó Skoda Octavia III tetőtartó, Garanciás 25-05.hóig (adapter, talp és keresztród)
- Eladó használt, 1,5 évig Garanciális Fisher FPR-123DE4-R hűtő fűtő mobil klíma 3,5kW + tartozékok
- Eladó egy Roidmi F8S S1 SPECIAL EDITION vezeték nélküli porszívó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest