- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
xtremetuning #53199 üzenetére
nyugodt lehetsz minden kerek nálam, van surround hatás rendesen, csak lehet erősen túloztam, de a sorrend megállja a helyét...
-
Peak
addikt
válasz
Vikthor #53196 üzenetére
szerintem ezt nem lehet igy számosítani, mivel a filmtől, stilustól, jelenttől függ, hogy a hangmérnök milyen teret, atmoszférát akar megteremteni a keveréssel.
egy szobában játszódó jelenetnél, pl. két ember között elhangzó dialógusnál nincs szükség surroundokra, csak ha pl. az időjárásban hang is megjelenik, pl. villámlás-dörgés, hangosan kopogó eső, szél.de nézz meg egy akciófilmet, minden hangcsatornán szinte 100%ban szól hang különböző intenzitással.
nem beszélve egy koncertfilmről.
-
válasz
Warter #53194 üzenetére
ilyet nem mondtam egy szóval sem, hogy a filmjeim sztereóban lennének... nálam a minimum a bd25, HD hangra megyek ahol lehet természetesen fullHD-ban, elvégre 15 TB azért van a HTPCben...
Ettől függetlenül a surround filmek hangjai 70% center 20% front és 10% surround, ez persze saccperkábé, de így oszlik el majdnem mindenhol.
-
válasz
t-bali3 #53190 üzenetére
nálam is a szobaakusztika bemérése után korrigálnom kellett a surroundokat, mert nekem sem voltak elég hangosak, de azt is szem előtt kell tartani, hogy túl sokat se adjál rá plusszba, mert eleve nem sűrűn szólal meg a filmek 5 max 10%-ban jön onnan hang és ez pár perc csak...
-
t-bali3
senior tag
válasz
Vikthor #53182 üzenetére
Úgy értettem, ahogy írod. 7.1es hangnál biztos lekeveri és mixelve van, de olyan nincs túl sok. Az érdekelne, hogy 5.1 forrásnál milyen hangokra keverik/szánják a stúdiók. Oldalsóra, hátsóra, mindkettőre? Vagy filmje válogatja?
MasterMarknak annyiban igaza van, hogy lehet nem szerencsés a távolság hátul. Így is +6dB van rajtuk hátul, de otthon meglesem majd.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
bajnokpityu #53173 üzenetére
Keresztben van neki elhelyezve az egész, így csak egyik oldalra rakott akusztikai panelt ( előbb rosszul írtam), a másik oldalon ablak van. De a hátsó hangdobozainak felét szépen eltakarja a kanapé.
-
Norbi 72
veterán
Urak,érdemes lehet a gyári Y subkábelt(PSW 110),monóra cserélni?
Esetleg a gagyinak kinéző noname-t minőségi kábelre cserélni?
-
válasz
MasterMark #53180 üzenetére
szerintem félreértetted a kérdést, mert nem az elhelyezést kérdezte, hanem, hogy mely hangokért felel a hátsó 2 az 5.1 felállásnál. Én meg úgy vélem, hogy a 7.1 extra 2 surroundjai az 5.1hez képest lekeverődik az 5.1es surroundjaira. Tehát a 7.1-ben van külön oldalsó és hátsó, míg az 5.1nél meg "egybe" oldalsó+hátsó...
-
t-bali3
senior tag
Sima 5.1 felállásnál a surround csatornák oldalsó vagy hátsó hangokat akarnának reprodukálni? Régóta filózom, mert többnyire a beszúrt ábrák 5.1nél oldalra teszik a követendő elhelyezést. Nálam a szobában most hátul vannak, majdnem olyan messze, mint a frontok, de pici a szoba és így nem erőltetném 7.1et. Ha 7.1 a hang, akkor egyértelmű, de 5.1nél nem az nekem.
Panaszkodtam nemrég a kevéssé használt hátsó csatornákra. Szerintem benéztem, mert van hang, csak lehet túl halkan jön. Este babrálok kicsit.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #53171 üzenetére
Nálad csak akkor megoldható a dipól, ha a mennyezetről engedsz le két konzolt és oda fogatod őket.
Nem annyira szép, ellenben Majabiztos -
cekkk
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #53173 üzenetére
Ennyire nem ért hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Oldfighter #53172 üzenetére
pont oldalra semmi?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
bajnokpityu #53171 üzenetére
Most előre és hátra rakott csillapító paneleket. Tudja ő is, hogy mik a gyengéi a rendszerének. Ennél megdöbbentőbb egy másik tagnak az az elképzelése, hogy a Yamaha nagyvas kiválóan érzi magát egy szinte alakra méretezett lyukban a szekrénysorában. Egy-két hónapja már volt itt róla kép is, hogy milyen elcseszett is az a szekrénysor ahová mindent besajtolt. No mindegy, majd megfő neki.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Oldfighter #53167 üzenetére
Tökig kéne csillapitania, és akkor talán monitor dobozokkal el tudna érni egy jó szobát. Amikor megláttam, mondom belinkelem, mert nem tudom,hogy van-e hiba,amit nem követett el.
(óriási membránfelületek pici csillapitatlan szobában, magassugárzó az égben,dobozok merőlegesen rátolva a falra, üveg polcozat)nálam dipól? bal hátul totál legsarokba tudom csak tenni, másik oldalon meg folytatódik tovább a fal. Azt gondolnám úgy a jó a dipól, ha direkt oldalsó falra kerül, és a hátsó fal is közel van.
-
atika88
senior tag
Szerintetek jó vételnek számít ez a mély: http://hardverapro.hu/apro/taga_tsw-120_sub ???
Vagy jobban járok használtan egy hasonló árú mélynyomóval? -
Oldfighter
senior tag
válasz
bajnokpityu #53162 üzenetére
A srác akié a rendszer már átalakította, éppen tegnap néztem meg az új képeit. Kicsit elszaladt vele a ló amikor ilyen álló dobozokkal rakta körbe magát. A mostani elhelyezés se jön be nekem, de mint mondja nincs sok választása.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #53162 üzenetére
Gratulálok, nagyon szép rendszer
Dipólra cserélnéd az oldalsó dobozokat?
(#53166) BBéci
Uppsz, akkor ezer bocsánatDe egyszer szívesen meghallgatnám Xt és Pityu rendszerét
-
bajnokpityu
félisten
ebből vajon lehetne még jobb hangot kihozni?
dipól háttereket nálam elvileg el lehetne helyezni? nem ismerem ezek működését...
-
robi-k
őstag
Menüből választható, a Pio-nál Dual üzemmódban mind2 HDMI kimenetre kimegy a kép és a hang is, a Separate üzemmódban a HDMI Main kimenetre csak a kép megy, míg a HDMI Sub kimenetre pedig csak a hangot adja ki. Az utóbbi (Separate) üzemmód jó azoknak is, akiknek van 3D TV-je és egy régebbi, nem 3D képes házimozi erősítője, és szeretne 3D-t nézni a TV-n.
-
robi-k
őstag
Vagy esetleg egy átprogramozott Pioneer BDP-450 vagy a BDP-LX55 is segíthet, hisz annak eleve 2 HDMI kimenete van (így az első HDMI Main kimenet megy a TV-ra vagy a projektora, és a második HDMI Sub kimenet megy az Emotiva-ra), és képminőségben nem rosszabb a az A400 popinál (köszönhetően a QDEO-nak).
-
Tamoo
nagyúr
Elosztó témához... Én már egy ideje azon gondolkozok, hogy veszek egy alap kontaset-et meg szereletlen Supra Lorad-ot, aztán abból faragok valami hifi elosztót magamnak.
-
menyoronc
aktív tag
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #53143 üzenetére
Köszi az infót.
Lehet,hogy megoldódik a dolog.
-
atika88
senior tag
Sztem ez egyéni igény kérdése...kinek ez, kinek az. No meg pénztárca, hogy mire telik.
Illetve pl. Én személy szerint elektronikus zene párti vagyok (minimal, d&b stb.). Ahol igen is nagyon sokat számít, hogy nem a frontokat "szedetem" szét a mély hangokkal!
A kérdésemre egyébként továbbra is várom a választ -
atika88
senior tag
Jól látom, hogy ha egy mélynyomónak minél kisebb a Frekvenciaátviteli képessége (pl. 29 - 140 Hz), akkor az azt jelenti, hogy annál "mélyebbre" képes lemenni? Illetve egy belépő szintű házimozihoz, némi zenei hallgatásra egy 22nm-es szobába mit/mekkora mélynyomót ajánlatok?
Köszönöm a segítséget! -
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #53124 üzenetére
Meg kell hallgatni őket otthon
Hol van olyan forgalmazó (Kácsán kívül),akitől el lehet vinni az elosztókat,kábeleket?
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Napokban fog megjönni egy lg bh6420p házimozi.
Nem tudjátok, hogy hány méter kábelt adnak a hátsó hangfalakhoz? Ugy mondták nekem h általában 5m szoktak az viszont tuti kevés nekem. Milyen a hangfal csatlakozója? Ha nem csiptetős mint a régebbieké akkor honnan tudok beszerezni hozzá hosszabb kábelt?Köszönöm!
-
Tamoo
nagyúr
Supra-nak is van saját elosztója, azt próbálta már valaki?
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #53116 üzenetére
Néhány százezer Ft-os rendszer alatt ezer fontosabb dologra érdemesebb költeni, mint spéci méregdrága elosztókra.
-
Ed Parker
nagyúr
netán ps audio
(#53114) z123456789:egy ilyennel nagyon nem tudsz mellényúlni.
-
Dorian
félisten
válasz
z123456789 #53110 üzenetére
Nem kell azt a kérdést annyira túllihegni egy viszonylag magas szintű rendszer alatt, ha más igényünk, célunk nincs, egyszerű elosztó legyen, ne túlfeszvédős meg miegymás.
Amúgy a külön fali aljzatok sokasága se sokat számít, hiszen azok is sorosan vannak kötve. -
Norbi 72
veterán
Köszi.Esetleg tudsz ajánlani jó elosztót 50K környékén?Vagy valaki más?Tudom,hogy nálad feljebb van a léc,de hátha.
Régebben azt mondtátok,hogy a mostani Belkin
egy rakás sz.rnem túl jó.(#53105) z123456789: Köszi.
(#53111) BBéci :A Qbase-t megnézem, a többi nekem kicsit drága
-
BBéci
legenda
válasz
z123456789 #53110 üzenetére
Komolyabb rendszerekbe Furutech, IsoTek, QBase és hasonló elosztók javasoltak.
-
z123456789
addikt
Érdekes.
Mintha úgy emlékeztem volna, hogy amikor tavaly elkezdtem itt fórumozni (még TV-m sem volt) akkor ajánlott/illő volt egy túlfeszvédős elosztó használata.
Tuti félreolvastam valamit...
Vagy nektek minden egyes eszköznek külön fali csatlakozó van?Ti is használtok elosztót nem?
Vagy ha már van hang komponens a rendszerben, akkor nem túlfeszvédős ajánlott hanem más.
Na és akkor mi?
Csak mert most már ott tartok hogy lassan elkél egy normális elosztó, mert kezd sok lenni a T elosztó.
Ezért érdeklődöm, és mivel előreláthatólag szeretném a rendszert bővíteni rövid időn belül a hang összetevőkkel is, szükségem lenne egy jó tippre hogy milyet szerezzek be? -
sting2
addikt
Már megint szegény Rénszarvas..
Ha a " Sas " leszáll, akkor nálam is kiderül az Alcess - igen, nem kérdés. -
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #53105 üzenetére
Ne vegyél túlfeszvédett elosztót. ha elmégy otthonról, ha villámlik, kihúzod, de a maradék időben miért rontod a hangot?
Nem mondom,hogy alap láncokban egyáltalán kihallani negativ hatását, de egy közepes láncon már lehet rontani.
-
Dorian
félisten
Alces az olcsóbb rendszerek gyakori, tipikus hibáit frankón orvosolja, és itt még nem tapasztalja az ember a negatívumokat. Aztán ha az ember (jócskán) fejleszti a rendszert, úgy a pozitívumokat eléri máshogy, a negatív dolgok meg már kihalhatóak. Kérdés, hogy az ember akar-e (érdeklődés, idő, energia, és főleg pénz) ilyen szintű rendszert
Képre meg simán csak f@sza. -
z123456789
addikt
(#53104) bajnokpityu
(#53101) Tamoo
Hm...
Akkor ha már nektek szegeztem a kérdéseket, és egyelőre még csak gondolati síkon fut az erősítő, meg a hangfalak, szerintetek amiket feljebb linkeltem azok közül valamelyik értelmes választás lenne?
Mondjuk ez.Csak mert Béci mondta hogy szünetmentesbe nem kötné a hang cuccot.
Ebben nincs szünetmentes, viszont az olcsóbb kategóriás túlfeszvédős elosztók között már itt emlegettétek.(#53102) Norbi 72
ALCES -
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #53099 üzenetére
TV előtt nálam egyértelműen pozitiv, sztereo előtt elsőre pozitiv, később egyre inkább negativ volt a tapasztalatom.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Beraknád a linket?Megnézném
Tamoo:Ejj,ez nem jó hír..
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Van akinek bejön, van akinek nem. Én is hallottam változást, de nem tudtam igazán eldönteni, hogy jobb lett a hang vagy rosszabb.
(#53098) skoos: Szerintem igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Nők, nőügyek (18+)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest