- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Ed Parker #17058 üzenetére
akkor másképp mondom: a tisztességes hangzáshoz kell egy jó szett, ami 30k-nál indul. egy jó erősítő ami kiszolgálja 60-80k-nál, egy szub rész megint 30 + 30, egy fejegység, ami kiszolgál egy ilyen rendszert (én aktív hívő vagyok ,de mondjuk hogy megoldjuk passzívban kompromisszumosan) az úgy 60-80k, mert kell a 3 pár preout. aztán kell az ajtószigetelés, kábelezés, stb. ami 100k körül jön ki. ez összesen 300k minimum. én ez alatt nem vennék hifit, mert elégedetlen lennék, szarabbul szólna, mint az otthoni húsz éves hangszóróm egy gagyi technics erősítővel.
ha meg olyasmit akarok, amit otthon is hallok, akkor az rsII az alapszint, tehát 100k felett indulunk csak a fej, egy erősítő közelít a 150-hez, egy szett 50k-tól indul, stb...
és akkor egy dex p9, genesis, brax, stb. színvonalról már ne is beszéljünk... ami persze nem mindenkinek cél, de egy ilyen embert nem győzől meg, hogy egy 20e forintos erősítő jó ár/érték arányt képviselés olyan túlzottan egy ilyen "sznob" sem akar nagy dolgot, csak hogy szóljon úgy a zene a kocsiban, mint a 30 éves otthoni hifinken...
na de bocs ez már nagyon off...
-
nebulo5
senior tag
válasz
still2 #17095 üzenetére
Ha türelmes vagy, vársz még 1 - 2 hetet! Addig, remélhetőleg reális (kb. 20.000 Ft-ra) árra csökken ennek a "mélynyomónak" az ára! A hang dobozaidhoz tök jó lesz... Persze, ha az erősítőhöz méltóbb sub-ot kívánsz beszerezni, akkor valami mást kellene találnod, úgy 25 e. környékén.
-
andorra
őstag
Az audiofil kifejezés, nem készülékekre vonatkozik, hanem olyan személyekre, akik nagyon igényesek a rendszerük hangzására és ez nem okvetlenül abban nyilvánul meg, hogy minnél drágább készülékeket igyekeznek beszerezni.
A hifi kifejezés már idejét múlta, elkoptatták. Egy olyan szabvány volt, amit a legtöbb készülék már régen is is játszva teljeístett..
Abba bele kell törődnöd, hogy ezen a területen nincsenek egzakt módon megfogalmazható minőségi szintek. -
still2
tag
Sziasztok! Van egy H/K 355 erősítőm és hozzá Jamo 606 hangfalrendszer. Nekem jelenleg megfelel. Ezt azért írtam mert tudom hogy mi az általános vélemény ezekről a hangfalakról. Milyen mélynyomót válasszak ehhez a felálláshoz. A szoba kb. 5x4m. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #17086 üzenetére
+1
ugyanezt mondom én is,ez egy rossz topik az effajta témákhoz és álmodozni is kár róluk,engem is hidegen hagy.
Ricsik: számomra sem világos hogy mi alapján történik az árképzés és a besorolás,soha nem is kutattam,egyszer találtam egy holland fórumot,ami tele volt ilyen mese dolgokkal,érdekességképpen jó volt,de számomra tök felesleges és lényegtelen dolgok.
szóval nekem az 5000€-s szint már bőven jó és valahol itt is van a vége. -
DjKoxi
senior tag
Ha veszel egy optikai kábelt, és összekötöd a tv-t az erősítővel akkor az erősítődet az optikai bemenetre kapcsolva minden hang fog szólni. ( lehet van ami csak 2.0-ban BBéci
).
Ha nem szól, akkor vagy nem nyomtad be kattanásig az optikai kábelt, vagy a tv hang menüjében aktiválni kell az optikai kimenetet. Legjobb ha auto-ra állítod. -
Peak
addikt
válasz
ricsik #17085 üzenetére
Mik ezek a minőségi szintek?
Meg van határozva valamilyen paraméter, érték vagy tulajdonság, ami alapján egy gyártó el tudja dönteni, hogy a termékét egész pontosan melyik osztályba is sorolja?
Vagy az ujságírók és a vásárlók ez alapján tudják beazonosítani az osztályt egy terméknél?
Netán az ár az, ami ebben az esetben mérvadó?
A 100.000 ft. alatti az gagyi, a 300k alatti az közép osztály, de nem hifi? Vagy Hi-Fi az is?
Hisz ráírták régen a szalagosmagnókra is hogy HiFi.Számomra ez kicsit homályos, hogy egész pontosan most hogy is van ez, hogy valamire rá lehet mondani hogy highend, vagy hifi, vagy audiofil, vagy ultrahighend, amire más nem mondaná? Ezek alapján ez nem tűnik valami egzakt dolognak, mint felhasználó.
-
ricsik
őstag
válasz
Ed Parker #17080 üzenetére
Szerintem sem 100e euro-nál kezdődik a High-End. A High-End nem egy állomás, hanem egy besorolási osztály. Nyilván minőségben nem ugyanaz a 5.000 EUR és a 100.000 EUR készülék, de ha elérnek egy bizonyos minőségi szintet, akkor mindkét esetben beszélhetünk High-End készülékről szvsz.
-
BBéci
legenda
Te talán még nálam is többet bújod a netet, a választ is bizonyára megtaláltad, amihez nem tennék hozzá semmit. [link]
Hiába tisztázzuk mi itt a high-end és az audiofil kategóriák jelentését, határait, ha a köznyelvben tojnak rá, az emberek 90%-a helytelenül használja.
Szerintem aki ebbe a topikba jár, helyén kezeli ezeket a kifejezéseket. -
BBéci
legenda
válasz
tdd587 #17078 üzenetére
A high-end ma már nem a szó szerinti - felső véglet - jelentésében használatos, hanem egy meglehetősen széles kategória elnevezése. Sajnos sokan ráhúzzák felső-középkategóriás cuccokra, ami engem rendkívüli mértékben bosszant, de nem lehet mit tenni ellene. AVO-s kollégáimmal sokat agyaltunk a besorolásokon, nagyjából a nemzetközi szaksajtóban elfogadott ár és minőségi kategóriákhoz igazodunk. Ennek értelmében az említett Norma simán belefér a high-endbe. Az pedig durva tévedésnek érzem, hogy integrált erősítő nem lehet high-end és most nem kezdem sorolni a nyilvánvaló példákat.
A müncheni HIGH END 2012 kiállításon is találkoztunk az "ultra high-end" kifejezéssel. Amiket Te emlegetsz, azok oda tartoznak. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
tdd587 #17074 üzenetére
Sztem erre egy másik topik kellene hiend és felette címmel.
Ott lehetne ekkora számokkal dobálózni, itt sztem nem sok értelme van.
Én is a második célcsoportba tartozom, pedig elherdáltam már én is egy jelentős összeget hifire.Béci: persze ez így is van, de ezek azért még föld közeli cuccok, nem azok amiről tdd587 fórumtárs beszél.
-
tdd587
őstag
Lehet csak szétoffolom a topikot, de egy integrált erősítő hogy lehet hi-end? Még a ML 383 sem volt az, csak egy nagyon jó (ML kedvelőknek a legjobb) integrált erősítő. Mivel a ML gyárt külön előfokot és végfokot, amik magasabb minőséget képviselnek, egy kompromisszumos/kisebb termékük aligha lehet hi-end...
-
-
mp54
senior tag
A tv gazdájának nem lesz erre se pénze, de inkább igénye...Azt, hogy legalább ilyen "jó" tv-t vegyen ,arra is nekem kell rábeszélni....(42" is elég lesz 2,5-3 méterről, LCD se rossz...)
Tovább erőltetve az "abból főzzünk, ami van" vonalat, működne-e a következő:
A tv adás+ a saját médialejátszó hangját (lehet, hogy a kettő ugyan az?!) SCART-on keresztül , meg a DVD sztereó analóg RCA kimenetét IS, egy közösítő segítségével rádugom a HIFI egyetlen bemenetére??? Ha igen, DVD hangja kijönne a tv hangszóróin is? (HDMI-in odamegy...)
Ha nem elég világos: az lenne a jó, ha minden hang állandóan a hifi bemenetén lenne, és ha bekapcsolom a hifit erősítő módban, akkor azt hallgatom, ha nem, akkor a tv hangszóróit... -
tdd587
őstag
válasz
Ed Parker #17067 üzenetére
5000 EUR (új áron számolva) már vannak egész jó hangfalak, messze nem belépő cuccok. De hogy a hi-end nagyon messze van még, az biztos.
100.000 EUR sem a vége még és én pl. nagyon szeretném, ha megérdemelném, hogy ott tartsak már. Én azzal szoktam nyugtatni magam, hogy ha annyi lé lenne, akkor én is más lennék és se időm, se kedvem nem lenne zenét hallgatni.
Amúgy szerintem nem jó a százalék, erről kb. én álmodok egyedül, másokat ez itt nem nagyon érdekel és ha nyerné is a lottón az összeget, előbb költözne kertes házba/venne mercit/nyaralná el stb. mint hogy irány a kereskedés...
BBéci: hangfalról volt szó.
-
Ed Parker
nagyúr
Ebben egyet is értünk, akkor inkább úgy fogalmazok, hogy van az alap autóhifi, ami ugyanúgy okozhat másnak örömet és nem feltétlen kell rá 100ezret költeni.
Természetesen új áron,fejegyseg, hangszórók, kàbelek,erősítő, stb.
De a jó fogalma Neked is és nekem is más, mindig mihez viszonyítjuk?Aztán a közép és felső kategoria, ami a csillagos ég.
-
mp54
senior tag
A jövőben megvásárolandó Pana 50ST50 tv hangját javítanánk egy meglévő Sony mini hifi-vel.
A hifin egyetlen hang bemenet van: analóg sztereó RCA. A tv-n NINCS ilyen kimenet, csak optikai és fejhallgató. Van azonban SCART. Akkor most a SCART-on nem kapható vissza az a hang, ami a DVD lejátszóból HDMI-n a tv-be bement? -
Toobee
veterán
Felületesen olvastam végig, külső média lejátszóra gondoltam, elnézést!
Ha már média lejátszó. Gondolom senki nem haragszik meg, főleg regger, ha bemásolom, amit írt. Az új Dune lejátszók.
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #17064 üzenetére
Ez pontosan megegyezik azzal, amit én írtam.
Bár néhány napja egyik topiktársunkkal vitatkoztunk erről. Ő állítja, hogy Yamaha erősítője 5.1-nek érzékeli, azt, ami szerintem csak sztereó lehet. Ez sajnos a Yamahák hülyesége, magam is tapasztaltam.
Ed Parker!
Mit jelent az, hogy nem csak a többszázezres autóhifi a jó?
Szerintem abban is van egy minimum, ami alatt nem beszélhetünk jóról, csak azért, mert fel lehet ismerni a számot, ami éppen szól. A teljes rendszer költsége (tápkábel, biztosíték, erősítő, mélyláda, hangszórók, hangszóró- és RCA kábelek, fejegység, zaj és rezgéscsillapítás) nem úszható meg 2 kilónál kevesebből. Természetesen új árakkal számoltam. -
tdd587
őstag
válasz
Az akkor ne vegyen inkább semmit részhez: ezeknek azért van létjogosultsága, mivel hifiben folyamatosan lépkedve felfelé szépen lehet haladni ÉS az embernek általában kezdőként semmiféle elképzelése nincsen arról, hogy milyen lesz majd a sor végén a 100.000 EUR hangfal. Arról kb. annak van elképzelése, aki most jár 30.000-nél.
Egy kezdőnek meg 5.000 EUR már hi-end. De egy tesztelőnek...?
-
Ed Parker
nagyúr
Én ezzel nem értek egyet, sok haverom van, aki az életbe nem adna annyi pénzt egy fejegysegre mint én,mert neki bőven jó az olcsobb is, ettől én még nem beszélem le róla, csak ha tényleg valami otvar cuccot akar venni.
nem egyformák az igények.
Nem csak a többszázezres autóhifi a jó, ahogy autóban is nem csak a 6millio felettiek.
Nem mindenki igényli a komolyabb kategóriát, kényelmet.A 30ezres geniuszt én sem ajánlanám, nem is nagyon szoktam ajánlani, viszont egy 100 ezres hm csomagról nem biztos hogy lebeszélnék kispénzüeket.
-
Peak
addikt
én a gagyi analog UPC kábeltévé hangját toslinken küldöm át az erősítőnek az lg 47ld750-ből...
-
BBéci
legenda
válasz
Én is azt mondom, inkább ne vegyen semmit, hanem gyűjtögessen még egy évig.
Autóhifiben - nézz be a topikjába - a legtöbben 15-20000 forintos fejegységtől és 8-10000 forintos hangszóróktól várják a csodát. Azokat nem lehet autóhifinek nevezni, mint ahogy a 30000 forintos géniuszt sem házimozinak. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
orbano #17052 üzenetére
Autóhifiben is elég sok fejegységet erősítőt meghallgattam, de nincs ekkora szórás mint amiről beszélsz.
Tény hogy vannak referencia készülékek, amik tényleg kiváló hangot adnak egy olyan láncban, de annak olyan ára is van.
Nem egészen fél éve adtam el pio p88rsII-es fejegységemet én is, az valóban jó hangú rádió.Alatta a 30-80ezerig nem annyira kiugróan nagyok a különbségek.
A másik meg hogy a teszko gazdaságos és a milliós cucc között azért van óriási választék,szóval nem igazán értek egyet ezzel a gondolkodás móddal.
Lehetne itt sokmindent szarozni, minden csak viszonyítás kérdése.
De egy dolog viszont nagyon fontos, a rendelkezésre álló keret,ha valamire csak 100eFt van akkor az inkább ne vegyen semmit?
Mert a szövegedből ez jön le. -
-
Erről mi a vélemény? BenQ W1200 ennek is okádék képe van?
Üdv,
Vik -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #17036 üzenetére
Miért kellene bemásolni? Mennyiben tartozik a topik témájához?
Kit érdekel egy sértődött, magát megbántva érző ember véleménye?(#17052) orbano
Egyetértünk!
Amíg csak Trabantra lett volna pénzem, inkább BKV-val jártam és gyűjtöttem egy normálisabb autóra.
De a legfőbb probléma az, hogy az emberek nem képesek értelmezni a leírt szöveget. Kiragadnak valamit, félremagyarázzák és elméleteket gyártanak köré.
Ezt írtam: "addig voltam kizárólag DLP párti, amíg nem próbáltam ki a TW9000-et."
Erre mit válaszoltak rá: "Nem kéne annyira temetni a DLP-t"
Nem vette észre a kizárólag szót, ami azt jelenti, hogy a korábbival ellentétben már elfogadom, sőt elismerem az LCD vetítők képességeit is, nem kizárólag DLP-ben gondolkozom, eszemben sincs temetni.
Még sorolhatnám a hasonló csűrcsavarásokat. -
orbano
félisten
válasz
Ed Parker #17032 üzenetére
autóhifiben sok olyan emberrel találkoztam, aki miután megtudta milyen minőségre számíthat a pénzéért, inkább nem vett semmit. én ennek a magatartaásnak a híve vagyok. nem munkeszköznek veszi itt senki a cuccot, csak egy szórakosztató eszköz. ennek okán én megengedem magamnak, hogy lenézzem pl. a teszkógazdaságos legalja sz@rokat megvevő embereket minden termékkörben: a gagyi gémer laptoptól kezdve az olcsó tvn át bádoghangú ötponteggyig bezárólag... viszont ugyanígy sajnálom a kispénzű embert, aki a fiának egy búgó, vaskos műanyagdarabot kell vegyen laptop gyanánt, amiről akkor még nem tudja, hogy egy éven belül tönkremegy. de ha valaki ugyanezt saját maga szórakoztatására veszi meg, kiröhögöm.
-
dzvk
csendes tag
válasz
bajnokpityu #17049 üzenetére
igen, azzal is próbáltuk...a tv adás nem megy át a házimozihoz, csak fordítva...
-
dzvk
csendes tag
válasz
bajnokpityu #17046 üzenetére
csak bemenő scart van a tv-n
-
Patice
nagyúr
Sajna nincs. Pedig egy analóg sztereó kijárat a TV-n megoldotta volna a problémád. De nincs rajta.
Mindegy, már ezen is spórolnak a gyártók.
Nézz utána a MindigTV-nek, szerintem tetszeni fog a "szolgáltató függetlenség". Analóg adás képe nem lehet túl szép azon a TV-n. A digitális adással máris lépnél képminőségben.
Azért az optikaitól se várd, hogy átviszi neked majd az 5.1-et, bár nem tudom pontosan. Ezt ki kell próbálnod. A Tv médialejátszó része valószínűleg sztereó hangot tud küldeni az optikán keresztül. 5.1-re kevés az esély.
-
Dorian
félisten
válasz
orbano #17028 üzenetére
Cseppet sem értek egyet. Ha valakinek nincs sokszázezer Ft-ja akkor ilyen célra akkor dögöljön meg és ne mozizzon, ne hallgasson zenét?
Az élet csupa kompromisszum. Az igényeket pedig binyony, egyrészről az anyagi lehetőségek korlátozzák. Miért ne örülhetne az ember ha nem csúcsminőségű holmija van? Kicsit ferde az ilyen értékrend. -
dzvk
csendes tag
ja, várj, most látom, hogy másik kábel kell a kimenethez, amit odalinkeltél...hát azzal tényleg elég szar lehet a hang
akkor jelen pillanatban nincs élvezhető megoldás? -
HornedReaper
senior tag
Olyat nem gyártanak digitális (koaxiális) kábelnek, hogy egyik vége 3,5mm mono jack -> RCA dugó a másik? Nekem kell csinálni?
X-Fi hangkártyámat szeretném kipróbálni digitális kimeneten keresztül is az erőlködővel.
Amúgy feladja a német 1-2 napon belül a H/K AVR 330-ast. Zenére sokkal rosszabbra számítsak, mint egy Yamaha RX-V1200 esetén? (ezt ajánlották még elfogadható áron)
A front hangfalaim "kis" System Fidelity SF-2030-asok jelenleg (6 Ohm, 120/180W, 16cm-es mély, reflex cső hátul - nagyjából Jamo S406-osak, elvileg jobb hangszórókkal). Ezt írták róluk valamikor:
Quote from SF-2030 review in T3 magazine (CRO, 09/2005):
�The sound presented by SF-2030 was way above most of the speakers we have heard so far in this price level in most of the vital elements of sound. Tonal balance and timbre were very good, and although the general sound spectrum leans on the bass area, the sound has lot of character, generally warm and bodied. Despite the emphasized bass, it never loses control and there�s never any boominess or distortion even when playing very loudly. The dynamics is much more agile from any comparative speaker and the space dimensions of the sound are way above the average.�
Verdict: 5 stars out of 5
Jó lenne valami drágább szettet is otthon kipróbálni.. Ha majd a hangfalakat is lecserélném, használtban mi az ajánlott 5.1-es márka zenére is, használt áron 100eFt alatt? (lehet 2 SF maradna surroundnak, előre elég lenne zenei álló front és hozzá illő center)
Épített hangfalakat mennyiért raknak rendbe/mérnek be váltóügyileg, ha esetleg vennék dobozt és hangszórókat?
-
dzvk
csendes tag
Igen az átállás digitálisra tervbe van, de egyelőre nem hiszem el, hogy sehogy sem működik!
bedugtam azt a kettős kábelt és semmi...egyébként nem némul el a tv sem, de ha kikapcsolom a tv hangszórót, akkor sem jön semmi az 5.1-ből...
-
Patice
nagyúr
Kicsit jobban utána néztem a rendszerednek...
Igen, lehet, hogy ez a TV csak akkor tud a digitális kimenetén sztereó hangot kiküldeni, ha a beépített digitális Tv tunerét használod.
Így marad az analóg csatlakozás, annak működnie kell, de sajnos a TV-den nincs analóg hangkimenet, csak füleskimenet, így vagy ezt használod egy ilyen kábellel, de így a TV automatikusan némul és max.-ra fel kell majd venni a TV-n a hangerőt, hogy elég erős legyen az analóg jel a házimozinak.
A házimozi rendszered amúgy ARC-képes, de a TV-d nem, így ezt nem tudod kihasználni.
A másik megoldás, hogy (idővel) digitális adásra állsz át és úgy már működni fog az optikai összeköttetés. Mondjuk a MindigTV-t tudom javasolni.
Veszel csomagban kártyát + kártyaolvasót + előfizetést rá X hónapra és antennával veszed az adást. Ha elég közel vagy valamelyik adóhoz, akkor erősítős szobaantenna is megteszi, ha távolabb, akkor megfelelő nyereségű kültéri tetőantenna.
-
dzvk
csendes tag
a leírásban nem találom, hogy ARC képesek-e...
tv LG 42LW4500
Blu-ray LG HX906PAAkkor a digitális optikai kábellel azért nem működött, mert nem digitális az előfizetésem?
Egyébként nagyon köszi a segítséget, próbálom az rca-val. Akkor a HDMI kábel is marad ugye? a 2RCA azt jelenti, hogy csak a 2 audio részt használom, és a videot nem? Mert nekem csak 3 fejes van itthon.
...mondtam, hogy amatőr kérdez! -
Ed Parker
nagyúr
-
Patice
nagyúr
A TV pontos típusát nem írtad le, de nagy valószínűséggel nem ARC (Audio Return Channel)-képes a TV-d, így nem tudja ugyan azon a HDMI kábelen visszaküldeni az audio jelet a blu-ray házimozinak, ami szerintem szintén nem képes erre.
Ha a házimozinak van valamilyen digitális vagy analóg bemenete és a TV-nek valamilyen analóg vagy digitális kimenete, akkor ezeket kösd össze megfelelő kábellel és kész.
Analóg: általában 2RCA-2RCA csatlakozó mindkét eszközön. --> Analóg 2RCA-2RCA kábelre lesz szükséged.
Digitális: általában optikai csatlakozó mindkét eszközön. --> Optikia digitális kábelre lesz szükséged.
-
dzvk
csendes tag
Tudtok segíteni egy amatőrnek olyan kérdésben, amit valószínűleg sokan feltettek már, de mégsem találom a számomra megfelelő választ
LG smart 3d led tv és LG 3d blu-ray házimozi
összekötve hdmi kábellel
a dvd illetve a lejátszóba csatlakoztatott egyéb eszközökről szól és látszik minden, de a tv adás nem szól a hangfalakon keresztül, csak a tv hangszóróin, vagy ha azt kikapcsolom, akkor sehol...
hozzáteszem nem digitális előfizetésünk van, hanem sima analóg kábeltv...mit tegyek???
-
Pgabor79
aktív tag
Kösz mindenkinek a filmajánlót! Megyek "megveszem őket"!
-
orbano
félisten
"Szegény kezdő, kevésbé tehetős, de nagy képre vágyókat rendesen a földbe tudod ilyesmivel döngölni, gondolom a magas lóról ez már nem látszik..."
Legalább a szegény kezdő látja, hogy a számára soknak tűnő pénzért még mindig csak kompromisszumos sz*rt kap. Lehet elbátortalanodik és inkább nem vesz, és megkíméli magát a csalódástól. Ha sokan tennének így, lehet egy év múlva ugyanezért a pénzért már sokkal jobb minsőgéet kapna, mert rájönnének a gyártók, hogy nem lehet minden vackot eladni. De sajnos az emberek hozzáállása fordított: nem egy jó terméket akarnak venni, hanem valamit, ami belefér a büdzsébe, aztán örülnek, hogy az árához képest jó.. akármekkora sz*r is egyébként... persze biztos jók ezek bizonyos igényű embereknek, de az is a ló túlsó oldala, ha mindenre rásütjük, hogy jó, csak mert az ár/érték aránya jónak tűnik.
ez tök ugyanaz, ami hifinél is megy... a többszázezres kategória alatt csak hitvány vackokat lehet kapni. pedig ha kicsit műveltebb/igényesebb lenne az átlagember, olcsóbban is megkaphatná a minőséget. -
Pgabor79
aktív tag
Tudtok ajánlani valami jó filmet? Tegnap este megnéztük a Project X-et, hát, valami borzadály volt!!! Valami jó vígjáték érdekelne....
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Vikthor #17021 üzenetére
Én a napokban egy jóval olcsobb mint Millás projit ajánlottam neked, de mondtad hogy neked nem kell a 3D és már a 450 is sok.
Sztem is vannak olcsón jo vetítők, aki meg megtudja fizetni a komoly kategóriát, az vegyen jobbat.
Én tuti nem adok 1 millát egy vetítőért, 800-at sem. -
Sztem EZT érdemes megnézni, ha meg nincs időd, akkor menj a 2:40-re és onnan...
Vakteszt egy nem high-end DLP és LCD közt. És nem ez az egyetlen videó és általános vélemény az örök DLP kontra LCD vita közt. Ahogy Arty is írta, tuti, hogy minden kategórián belül vannak jó vételek és kevésbé. Ugyanis igenis szempont az emberek pénztárcája, mert nem mindenkinek az apucija/anyucija fizet... nekem legalábbis nem. Ergo, ha vki 250-300 rongyot tud erre áldozni, akkor ebben a kategóriában kell szétnézni, akár használtan, mert a keret adott. Én is amikor PC konfigot ajánlok az ismerősnek, akkor nem mondom nekik rögtön azt, hogy figy már 100 rongyos gépek közt nincs értelmes, és menjenek a 350 ezres konfigokra, mert akkor hazudnék. Én csak tanácsot kértem tőletek, hogy mi a tapasztalat vélemény ebben a projektor árkategóriában. Erre meg kapok egy közel egymillás ajánlatot, hogy az alá ne adjak, mert nézhetetlenül undorító lesz a vetített kép minősége... Azért sztem ezt te sem gondoltad komolyan.
Na üdv, és peace...
Vik -
Acer projektorokat érdemes venni, jó a maga kategóriájában házimozi célra? Vagy maradjak a nevesebbgyártóknál, pl. optoma vagy ehhez hasonló?
-
törölt tag
Látom a problémád megoldódott.. ha ilyen hsz.okra van időd. Ha nem, ird meg légyszi mi a problémád és arra koncetráljunk... ha korrektül kérdezel, én is ugy válaszolok.
Bocsi, nem személyeskedés, de egy balaton-körut biciklivel, utána egyből 2 nap 14 órás meló elég fárasztó nincs kedvem személyeskedni,catelni, véleményt hallgatni meg máskor is tudok.. -
törölt tag
válasz
Freddy7170 #17016 üzenetére
Yamaha NS- G modell lenne a legjobb.
3.1 -el akarsz térhatást?Surround is kellene, vezetékeket meg el lehet dugni pl. szegélyléc mellett...
-
Freddy7170
csendes tag
Üdv!
Tanácsot kérnék. Egy meglévő, folyamatosan fejlesztett rendszerhez keresek center sugárzót. Az eddigiek, melyekkel tökéletesen meg vagyok elégedve:
Yamaha RX-V520RDS erősítő
Yamaha NS-G40 MKll front
Yamaha YST SW215 mély
Sajnos az eddigi "súgom", akitől tanácsot tudtam kérni, már nem elérhető.
A két háttér sugárzó valszeg nem játszik, mivel ahhoz újra kellene kábeloznom a szobát.
Várom meglátásotokat. -
KisApám
addikt
A tanács:
használtat, használtat, használtat, mert olcsóbb mint az új, nagyobb kategóriájú de régebbi erősítőt lehet venni és talán jobb a hangja is.Ha sikerül, akkor így újonnan jóval olcsóbban vehetem meg a neten található árakhoz képest, ezért döntöttem így, amúgy maradtam volna a tanácsnál.
És ahogy a neten olvastam a felbukkanó cikkekben, a Marantz SR5006 sem olyan rossz, a Marantz SR 5007 meg kicsit remélem jobb is.
-
BBéci
legenda
Úgy látom, Te direkt azért jöttél ebbe a topikba, hogy belémköss, hogy szétcincáld minden szavamat. Jó lenne tudni, hogy miért, kinek a kérésére teszed.
Nos, rendben van, válaszolok a megjegyzéseidre, de egyet kérek, ne személyeskedj, ne minősítsd a véleményemet, csak írd le a sajátodat!
Igen, szoktam olvasni a projektor.hu tesztjeit, azok szerzőjét személyesen ismerem, szoktunk beszélgetni vetítőkről, tévékről egyebekről.Íme az Epson TW9000 mérési eredményeiből néhány adat, amiket alapul vettem:
Maximális kontraszt: a műszer kiakadt, valahol 4-500000:1 között lehet
Maximális natív kontraszt: 10200:1
Kalibrált kontraszt: 200000:1 körül
Kalibirált natív kontraszt: 6900:1Talán mégsem hazudnak akkorát, mint gondolnád, mint ahogy sugallod.
Ha az Infocus specifikációját, a maximális 5000:1-et tényként fogadjuk el, mi marad belőle kalibrálás után? Pláne világos falú szobában. Szerintem homályos pacák halmaza.Az őszinte szubjektív vélemény, ha negatív előjelű, az degradálásnak számít?
Annyit bátorkodtam kijelenteni, hogy egy olcsó vetítő képe helyett inkább egy kiváló tévét
nézek.Az efféle kijelentésektől megkímélhetnéd a topik békés, nyugodt közönségét: "miért, mit érsz vele, ha ő azt mondja, hogy számára a hangfal 2 millánál indul?
akkor nem veszel semmit? vagy nekiállsz gyűjtögetni, szomorúan?"Linkeld be kérlek, mikor és hol írtam, hogy számomra a hangfal 2 millánál indul! Netán a 700000 forintos vetítőből következtettél erre?
-
Toobee
veterán
Itt mindenről lehet, pár napja kávézásról ment a diszkurzus. Nincs olyan; hogy BBéci rajongó. Mindenkinek van véleménye/tapasztalata. Minél többet hallasz, annál több oldalról kapsz képet. Itt mindenki más anyagi helyzetben van, más és más cuccok veszik körül, mások az igényei stb. Én a Dune miatt megkaptam a média lejátszó topikban, hogy sznob vagyok, az Egreatek meg 25e ft-ból megkerülik az egyenlítőt, segítség nélkül, de váltásalsót azért visznek. Szóval, ha neked megfelel, akkor okés, de a másik ember nem lesz több/kevesebb azért, mert más elvárásai vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG SL10Y 5.1.2-es Hangprojektor + LG SPK8 háttérsugárzó szett
- Harman Kardon AVR 171S
- TCL 55C805 - 55 QLED MiniLED 4K 144Hz okostévé - garanciával
- Apple Airpods Max 2nd Gen. (2024) USB-C Starlight, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airpods Max 2nd Gen. (2024) USB-C Starlight, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52