- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
A telefont több ember látja, az erősítőt meg csak akit elhívsz magadhoz. Tudom, hogy nevetségesen hangzik, de sokaknál abszolút no.1 szempont a veretés, jobb anyagi helyzetben lévőnek mutatni magukat, mint ahogy valójában állnak. (Ld. még 25+ éves akkori felső kategóriás autók, amik se szervizt, se tele tankot nem nagyon látnak már.)
-
VoidXs
Topikgazda
Nem mindenkinek ez a legfőbb hobbija. És igen, 100k alatt kis szerencsével olyat össze lehet rakni, ami az itteni rendszerek jó részét lenyomja. Egy példa 50-ért egy használt Yamaha DSP-AX1, 6 ch inre rákötsz egy PC-t, bekalibrálod, és már feljebb vagy minőségben, mint a legtöbb új 1 milliós erősítővel.
-
Joshi
titán
Nem csak neked szól...
Nagyon fura, hogy egy mobiltelefonért a 100ezer forint aprópénz, de egy jó 5.1-es házimozi erősítőért sajnálják az emberek a pénzt. Nekem senki ne mondja hogy nem tudja vagy nem érti az értékrendet. Aki még ott tart, hogy egy valamire való erősítő 100ezer alatt kapható, az inkább ne nézzen filmeket és ne is foglalkozzon ezzel.
-
embe
nagyúr
válasz
lacoszka #84988 üzenetére
Tudom minden fillér számít a mai világban, főleg karácsony előtt.
De szerintem teljesen más felhasználói élményt adna ez az erősítő. 4K, Spotify stb...
A távkapcsoló meg szerintem orvosolható.
Nem ismerem az eladót. jelenleg 40Ft.-nál tart az ára. -
Abban igazad van hogy 10-15-nél többet nem ér..
de most még a 20-25-ért se kapni értelmes hdmi bemenetest (jelenleg). De azt viszont simán megéri az Onkyo, jobban megvenném mint jelenleg hardveraprón 40-ig bezárólag bármelyiket... (szubjektiv, talán egy kivétel) de ez ne legyen magasabb árra rábeszélés. -
lacoszka
tag
Szép estét nektek,
Érdemes régi avr erősítővel foglalkozni? onkyo tx sr500e kb 20 éve! kedves kollégám megválna tőle jelenleg "lg dvd lejátszós erősítős 5.1 rendszer van"
Köszönöm -
svgyula
addikt
válasz
a.t.t.i. #84978 üzenetére
Milyen op. rendszert használsz? Milyen a VGA szoftver? Van-e dedikált VGA? A HDMI kimeneti hangot a windowsban nem a
hangoknál hanem a VGA vezérlőben kell engedélyezni/beállítani. Az Nvidia vezérlőnél a digitális hangbeállítás-forrás katt-alul windows hangbeállítások megnyitása-itt eszköz kiválaszt-hangformátum beállít->végigmegy. Ezután a gépház-hangok-eszköznél kiválasztod a megfelelő formátumot/felbontást. Ha nem lesz a kettő azonos nincs hang.......
Sajna a windows több hangkimenet esetén hajlandó az egészet az összes beállítást random módon nullázni gyakran tapasztalom sajna.
A radeonnál nem ismerem a menüt 10+éve volt ilyen kártyám.
-
makkmarce
őstag
hát, sajnos többet én sem tudok, mert nem nagyon próbáltam. Esetleg átváltod az üzemmódot dolby-ba, tehát amit támogat, és nem auto-n hagyod? Ha ráerőlteted, lehet nem lesz minden tökéletes, de lehet, hogy normális lesz a hang.
Én ezzel próbálkoznék, illetve ha nagyon halkan kell valamit hallgatni, akkor akár sima multistereo, vagy valamelyik zenemód? Nem ideális, viszont ha halkan hallgatod, az amúgy sem ideális. -
mexel
veterán
válasz
makkmarce #84974 üzenetére
Nekifutok mégegyszer, a másik hszt ébredéskor írtam telefonon félszemmel. Szóval ezek a funkciók megvannak, de hiába állítom be kb olyan mintha be sem kapcsolnám. Az Auto Advanced Volume az a 1080-ból már ki is maradt, feltételezem azért mert az olyan brutálisan csökkentgette-növelte a hangerőt hogy használhatatlan volt. Mondat közben elhalkult stb, azt nem lehetett használni.
A Sound Optimizer bárhová állítva ugyanolyan, tesztelgetem egy ideje mindkettő erősítőn.Igazából a Dynamic Range Compressor lenne ami erre való, de ott sem az auto sem az on állás nem teszi ezt meg igazán. Van erősítő ahol ennek a beállítása már közepesen is jó, itt csak auto, on és off van.
DE: "Ez a funkció csak Dolby Digital és Dolby TrueHD források esetén működik." és sajnos nagy része annak amit nézek nem ilyen
Arra gondoltam van valami elbújtatott menü valahol ami jó erre -
Azteeek
tag
Sziasztok
Győr környékén tudtok ajánlani valakit aki erősítő javítással foglalkozik? Van egy denon x3200w erősítőm és a hangfal csatlakozók kontakthibásak (ha kicsit megnyomom a csatlakozót akkor működik majd egy idő után újra ezt kell csinálni. Egy ilyen kis hiba miatt nem szívesen cserélnék erősítőt mert egyébként teljesen megfelel nekem. -
a.t.t.i.
senior tag
Sziasztok. Osszekotnek egy laptopot hdmi-n egy Harman/kardon avr151el, de akarhogy allitom nem jon ki hang belőle. Mi lehet a hiba?
Forrást beallitottam.. -
a347
aktív tag
Köszi szépen, felraktam. Így már mennek a lejátszások.
Kérdés: Hogyan lehet rábírni, hogy Dolby Vision-ba menjen? Az Androidos verzióban volt külön menü erre, de CoreElec alatt nincs ilyen lehetőség. Csak HDR mód ki/be kapcsolás van, semmi egyéb (profi beállítási módban). -
mexel
veterán
válasz
makkmarce #84973 üzenetére
Köszönöm, ahogy írtam ez a jettő, az első és utolsó linken kévő nem jól teszi a dolgát hiába kapcsolom ve. A második csak a 860 ban van az meg használhatatlan, a 1080 ban nincs is. Az olyan hirtelen és indokolatlan teljes hangerő csökkentéseket és emeléseket végez még zenénél is hogy élvezhetetlen minden. Más erősitőn a dynamic range vekapcsolása jó szokott lenni, itt nem sok hatása van, a soind optimizer pedig egy kb fix hangeerőemelést végez. Lehet ez miatt megy az erősítő a háztól pedig a hangminősége kiemelkedő
-
makkmarce
őstag
-
makkmarce
őstag
van benne, a DN860-et találtam, ott ez a menete:
https://helpguide.sony.net/ha/strdn10686/v1/hu/contents/TP0000638295.html
A többiben is van szerintem, az AN1000-ben is. Írja is itt, hogy vannak üzemmódok, mikor nem működik (pl pure direct) -
mexel
veterán
Nagyon megtetszett nekem a sony str-dn860 és 1080 hangja, mindkettőben van valami ami nagyon jó, nem egyformák. Viszont egy valamit nem tudok a Sony-kon igazán jól beállítani, az hogy ne legyen túl nagy különbség a halk beszéd és a hirtelen nagy dinamikájú hangok között. Onkyo-n, denon-on, főleg magasabb kategóriába nez egész jól ment, volt valami Night funkció is ha jól emlékszem ( panelban sokat nézek este filmet)
Nem használ valaki sonyt, nem tudja mit és hogyan érdemes? kettő funkció ami erre van nem az igazi, mintha semmit sem csinálna egyik sem -
a347
aktív tag
válasz
DroiDMester #84043 üzenetére
No, végül beruháztam egyre. Meg is jött Kínából 2 hét alatt.
Eddigi tapasztalatok Zidoo Z9X után:
A Zidoo után jóbal fapadosabb érzés használni. Felraktam a Kodit aztán belevágtam. Kapásból találtam két filmet, amit nem bír lejátszani normálisan. Az egyik VC-1 kódolású. Olyan mintha odavissza játszaná le a videót nagyjából 2 másodperces ugrásokban 2-szeres sebességgel.A hang az stimmel, azzal nincs gond.
A másikat filmet kb 8 percig hiba nélkül játszotta, aztán ugyanazt a hibát kezdte produkálni mint az előzőnél. Pedig ez egy sima HEVC kódolású volt.
A másik elég nehézkes dolog a távirányító. A Zidoonál mindenhez volt külön gomb. Hangsáv, felirat, stb. Az Ugoosnál menükbe kell mászkálni, ha valamit állítani szeretnék. -
Djuree
félisten
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok de hátha tud valaki válaszolni.
Van asszonynak egy kis masszázsfotele és van benne 2 hangszóró de csak aux bemenete van. Szeretném megcsinálni hogy szóljon neki, mondjuk telóról spotifyon a zene.
Van valami kütyü ami mondjuk bluetoothal össze tudja kötni a telót az aux-al?
Vagy hogy lehetne ezt működésre bírni? -
Sziasztok!
Egy Sony DB940 QS
Magnat 144-414
Magnat Monitor Supreme 200
Magnat Center 250
Magnat Sub 201
összehangolásában kellene segítség.
A szoba egy 6x6 négyzet alakú 325cm belvilágú tégla épület.
Hangszorók elhelyezése a szokásos mód.
Bevitt hang optikai kábelen DTS.
Képtelen vagyok az ideális beállításra.
Nagyon sok hang fenn akad, holott tudom hogy ott kellene lenni, de nincs ott!
Olyan mintha részlegesen megsüketülnék, de az emeleti nappaliba hallom azokat a hangokat.
Nincs erre valami demo lemez, vagy valami olyan beállítási trükk amivel ezt össze lehet lőni? PinkFloyd a kedvencem, de azt hallgatva így csak felidegesítem magam, hogy nem azt hallom amit kellene...
Mit dobjak ki és mit vegyek helyette? -
mexel
veterán
Sziasztok. Beüzemeltem egy ( nekem) új erősítőt. Sony STR-DN 180. Van egy fura észrevételem. Amikor a tv boxon leállítom a filmet akkor egy nagyon kis kattanás, vagy puffanás vagy nem tudom mi hallatszik ( mint amikor leválasztanak valamit valamiről) A másik erősítőnél ( szintén sony csak kisebb tesó, uyganezen a rendszeren) nem hallottam ilyet. Ezt mi okozhatja? Valami hibás lenne? Nem hiszem hogy kellene bármi kis kattanásnak lenni a hangszórókból.
-
Janaboy
veterán
Úgy tűnik cserélnem kell a subkábelt.
Van egy ilyenem, az megfelelhet erre a célra?
Vagy rendeljek inkább egy ilyet?
[link] -
MeSKA
aktív tag
válasz
DeV-O-6 #84950 üzenetére
Elméletileg át kell menjen a hang, de sajnos lehetnek kompatibilitási problémák. De legrosszabb esetben valamelyik bemenetére kötöd. Az tuti. Viszont erősítővel kapcsolatban nézz szét a német amazonon, mert nagyon jó árban vannak ott az erősítők. Pl az S770h nemrég 333 euró volt (új bontatlan). Az meg kb ugyan az mint az X1800.
-
MeSKA
aktív tag
Srácok, az új erősítők miért nem tudják a Dolby ProLogic II-t? Gondolok ilyenre pl, hogy Denon X2800, X3800 stb. Hogyan csinálnak akkor ezek sztereóból 5.1/7.1-et?
-
-
DeV-O-6
csendes tag
Sziasztok! Adott egy PC, RTX3080 gpu-val, és van egy Samsung S90C55 TV 4db HDMI- vel, az egyik ezekből eARC. Szeretnék egy házimozi erősítőt. Van 4db magnat vector 77 hangfal, és egy magnat aktív sub. A kinézett av egy denon x1800H. A kérdés az, hogy össze tudom kötni a rendszert úgy, hogy a gpu-ból a TV-be megy direktbe egy HDMI kihagyva az AV-t? És a TV meg az AV össze lenne kötve eARC-al? Át fog menni a hang a pc-ről is meg a tv-ről is az erősítőbe? Bocs ha láma kérdés, de addig nem venném meg az AV-t amíg ez nem tiszta. Nem szeretném a gpu-t az AV-ba kötni késleltetés miatt.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Janaboy
veterán
Abban amúgy kérhetek segítséget, hogy mi az ajánlott crossover és speaker config?
Front Mission m74i
Center Mission m5c
Surround Misson 72i
Sub KRK S10.4Audessy után a front és center Large volt.
A crossover frekvenciák pedig 40 Hz volt mind3nal.
Az LPF to LFE az 120Hz.Ezek jó értékek?
Próbáltam kicsit utánanézni hogy érdemes beallitani, de túl sok és nem egyértelmű infót találtam.
Talán a legáltalánosabb a 80Hz mindenre.Köszi!
-
Janaboy
veterán
Nem a mélynyomó búgott már a második körben hanem a többi hangfal.
De időközben úgy tűnik sikerült megoldani, bár némileg komplikált lett. Több összetevős volt a probléma.
Az egyik gond ez az antenna hurok, most kihúztam a tvből az antennát,így nincs búgás. Megrendeltem a leválasztót.
Btw itt egy kérdés ezt a galvanikus levalasztót hova érdemes kötni? Ahogy bejön a főkábel egy elosztóba megy, amiből megy az egyik a modembe a másik az egyik tvbena harmadik meg megint egy tvbe. Be lehet ezt rakni rögtön az elosztó elé?Ezzel már a nagyobb búgás megoldodott de még mindig volt zúgás, recsegés.
Kikapcsoltam mindent, kihúztam az összes hdmit és láss csodát, semmi.
De rövidre fogva van egy szerverként funkciónáló Linuxos mini pc, ami amúgy külső tápos (nem földelt, szóval ebből kiindulva fura), és annak a hdmijet kihúzva megint kisebb lett a zúgás.Harmadik gond hogy nekem a tv mögött van 2 túl fesz védett elosztó (egymásba kötve) amibe a tvtől kezdve minden be van kötve. (lehet a kis szerverből kiindulva amúgy annak a tápja okozza a hibát, ezt nem próbáltam ki, most jutott eszembe).
De van a mélynyomó mellett egy másik aljzat, oda felraktam egy túlfesz védett hosszabbítót abba átdugtam a mélynyomót (így az erősítő külön van) és az összes korábbi zúgás teljesen megszűnt.Remélem igyis marad.
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Zsmester89 #84940 üzenetére
En orulnek, ha a tévé mögött lenne egy kijaratom tappal, adatkabellel. Bar a Samuhoz van egy IO box, ami azt jelenti, hogy valojaban a teve mogott kimegyek, aztan padloszinten mar jovok is vissza. Igy nem lenne kabel.
A tevenezos kanape alatt jo lenne feljonni arammal, hogy a telefonok tabletek tudjanak toltodni a kanapen is.
A hatsokhoz oke, hogy az ember lejon a padlasrol, majd vegigvesi az oldalfalat is, de ugye fel is kell menni az erosito mogott.
Erosen erdemes meggondolni a kivetitonek valo elokeszitest, tappal, adatkabellel egyutt.
Hirtelen ennyi.
-
-
Zsmester89
őstag
Költözés és egyben felújítás okán kérdezném, hogy vezeték behúzásra, rendszer elhelyezésre mik a javaslatok? Mi az amit biztosan ugyan úgy, vagy épp máskêpp csinálnátok, hogy megfelelő házimozi körülményeket teremtsetek? Ez a nappali, a 65"tv szerintem a hosszú falra megy középen, akkor a hátsókat (MA Bronz 5.1) fel tudom rakni az ajtótól jobbra és balra. Most mêg van lehetőségem vésni, stb...Atmos mennyezeti hangszóró csak beèpíthető van - gondoltam padláson keresztül leállok vele. Csőben vinnétek a vezetékeket a frontokhoz is?
Köszönöm -
-
Janaboy
veterán
Köszönöm ez a nagyobb problémát megoldja, de még mindig marad egy gyenge zúgás.
Most egy külön hosszabbítóval egy másik aljzatba átdugtam az erősítőt és a mélynyomót és még igyis van egy halvány zúgás.
Ha a mélynyomóból kihúzom a tápkábelt akkor megszűnik.
Rca kábelt cseréltem de az nem hoz változást.
Mit tudok még tenni? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Janaboy #84934 üzenetére
Koax szerencsére könnyen elcsatolható egy trafóval.
-
Janaboy
veterán
Megjött a KRK S10.4 es mélynyomó, de valami nagyon nem kóser
Ha be van dugva minden (RCA inbe ment a kábel), akkor nem csak hogy a mélynyomó búg megállás nélkül de az összes többi hangszóró is.
Ha kihúzom az RCAt vagy a tápkábelt, akkor megszűnik a búgás a hangszórókon is.
Mi lehet a gond?
Marantz Sr5015 az erősítő.Annyi plusz infó, de nem tudom hogy ez releváns-e, hogy valami gond lehet a subkábellel is, mert ha mozgatom néha nem megy ki a jel az erősítőből. De nem tudom, hogy ez a búgásra hatással lehet-e..
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #84911 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy nyersen, eq nélkül tologatom a sub delay egymáshoz képes és úgy keresem a legjobb görbét. Úgy kéne csinálnom, hogy levágom a kiugrást és utána tologatom a delay-t egymáshoz képest ? Ebben az esetben előfordulhat, hogy nagyobb beszakadást okozok.
Nekem valami oknál fogva jól működik a rew alighment tool. Nagyon közeli értéket mérek vissza mit amit megjósol. -
válasz
Vhiktor #84927 üzenetére
Gondolom nézted már,de ajánlom AV forums szálait,sok segítség szokott onnan beesni.
Láttam hogy a DLBC 1 eves csak a Denonra,nem tudom,hogy abból jöttek új verziók azóta,de hasonló panaszok érkeztek több szálban,mint tőled már a hírnél is [link] szóval gyanús,hogy a visszatérítés marad.Reméljük jobb lesz a helyzet késöbb. -
Vhiktor
nagyúr
Én szeretném szeretni. Mert ezt leszamitva a tererzet, a részletesség, tisztaság sokkal jobb. De a mozi lényegét nyirja ki nalam.
Még teszek próbát korábbi verziókkal, ha valakinek van tuti tippje akkor azt szívesen fogadom, illetve előveszem a mini dspt és ha 1 subnak fogja látni dirac akkor szerintem jó eséllyel már meg tudja oldani. De nekem ezekhez pont hogy nem volt kedvem.
-
válasz
VoidXs #84924 üzenetére
Nálam is volt amúgy gond, egy régebbi verzióval ment le jól a kalibráció. A legújabb folyamatosan hibát adott,de utána szerencsére élmény lett a dolog.Most már toltam rá 3 profilt is az Arcamra a Bronze és a Silver szetthez külön valamint egy és két subos felálláshoz. Nem frissítek
-
VoidXs
Topikgazda
Igen, jó a Dirac, amikor működik, de tényleg komoly gondok vannak a stabilitással, többféle 3+ milliós procin is találkoztam nem csak ezzel a konkrét hibával, hanem mással is. Bár továbbra is ajánlom, mert a legtöbb szobában közel tökéletes megoldás, megértem, ha a javításra várakozás valakinek visszatérítést érő probléma.
Annyit még hozzá kell tennem, egy utolsó próba gyanánt, hogy amikor egy másik, Dirac-féle GD-lapító algoritmust használó szoftvert bétateszteltem (csak ott bele is engedtek nézni a kódjába), ott kijött, hogy a túl nagy időbeli eltérések térdre kényszerítik. Ha tehát procin kívüli aktív crossover van a rendszerben, vagy túl nagyok a hangszórók, az ilyen megoldások nem működnek.
-
válasz
Vhiktor #84922 üzenetére
Értem a végletes kijelentésed, de a Dirac akkor is az egyik legjobb AVR hez integrált kalibráló szoftver. ( nem szubjektív vélemények alapján) és nálad valami nem volt kóser. Lehet a Denon kompatibilitással van gond,az első generációs Dirac támogatásuk. Nem azt mondtam hogy te rontottál el valamit, hanem hogy ott valami nem stimmel.
Valószínűleg ha a Dirac megfelelően működne akkor te is elégedetteb lennél a végeredménnyel mert annak nem az aduyssey szintjét kellene hoznia hanem jobb eredményt adna elméletileg, mint ahogy nálam is tette. -
Vhiktor
nagyúr
Semmi nem lett elrontva, már 10szer újra mertem. Egyszerűen szar a szoftver. Most hogy ez a dirac vagy denon hibája nem tudom, de nem is erdekel. Audyssey simán megugorja, ez meg a t@knyán csúszik úgy pofára esett, és még finoman fogalmaztam. 2 subbal nem tud mit kezdeni, olvastam hogy másnál 4 subbal nem tudott o is visszakérte a pénzét.
Ennyi pénzert nem akarok hónapokat kiserletezegetni és főleg nem akarok béta tesztelő lenni.Akinek van kedve eljohet hozzám, probalgathatja, de ez lesz az eredmény neki is.
-
válasz
Vhiktor #84917 üzenetére
Nem tudom mi lett elrontva nálad a Dirac beméréssel de valami nem ok.Anno olvastam AV fórumon, hogy a régebbi verziók jobban működtek.
Én megvettem az Audiszi ACM1 mikrofonját,jó drágán, a teljes verziós szoftvert elég sok pénzért úgy összeségében 170 dollárt volt az upgrade aztán eladtam az egész Marantz-Cinema Audissey verziót mert nem bírt a két subbal és a helyiség korrigálásval. A Yamaha 3080 az Arcam 390( Dirac!) a Sony 1080 megtette.
Dony másnak adott segítségét használtam _ így utólagos engedelmével, elnézést. és remekül működik.
Sajnos nincsenek meg az Audyssey méréseim már. Anno itt írtam róla. [link]
összeségében amúgy nem volt rossz az sem,csak a mélytartomány, az nem stimmelt. -
VoidXs
Topikgazda
Ez nem igaz. Az algoritmusukat azzal védik, hogy egy szerveren fut maga a szintézis, akárcsak a Magic Beans esetében, így hiába fejted vissza a kódot, csak azt látod, hogy valahova elküldi az adatokat, azt nem, hogy mit csinál velük. Van hibakód is arra, ha kihúzod a hálókábelt küldés vagy fogadás előtt. Igen, működik crackbiztosságnak is, ugyanis hiába töröd fel, hogy engedjen át a loginon, a szerver nélkül nem tudsz vele mit csinálni, az nem fog belépési adatok hiányában beengedni.
#84915 I'am Dony: Mindkettő többpontos mérés, ez már éppen elég. Nincs az a helyes többpontos mérés, ami a szoba bármelyik pontján így nézne ki, ez bizony a szoftver hibája, nem a felhasználóé.
Volt, amikor 3.1-ig vagy 3.2-ig kellett visszamennem, hogy egyáltalán be engedje fejezni a mérést. Ez is szerveres inkompatibilitási hülyeség volt, szépen hozta magával a legújabb bugot, amikor subot nem engedett kalibrálni.
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #84914 üzenetére
A Khaoszénak ehhez semmi köze. Nála az egy mérés és az átlagok hasonlítása a hiba.
A korábbi általad reagált esetben vélemenyem szerint azért tudott, mert a mérési pontok helye és számai átlaga alapján ezt adta ki. 8 mérés vs. 9/13/17 nem tudtuk meg melyik volt, nem árulták el. A kettő csakis akkor lesz összehasonlítható egymással, ha azonos pontokon végzett azonos számú mérésen alapul.
Másrészt valóban hiba a Dirac részéről, hogy beta tesztelőnek használja a usereket, ezért nem ajanlom seniknek a legújabb buildeket. A legtöbb régebbi vashoz a 3.4.4 hibamentes, az újakhoz max a 3.9.7.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #84913 üzenetére
Akkor az Audyssey miért tudott értelmes eredményt ugyanígy? Diracnál van egy csúszka, hogy a középső pontnak mekkora hatása legyen a végeredménybe, alapálláson középen van. Átlagolt eredménnyel sem fordulhat elő egy jól működő rendszerben, amit a képen látunk. Ha tanulni szeretnél a témában, scalloping loss a jelenség neve, és nagyon nem szabadna itt megjelennie, de korábbi verziókban is volt rá példa. Mivel a FIR szintézis a szerveren fut, nem tudsz mit csinálni, csak várni, hiába cserélgeted a saját verziód.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #84910 üzenetére
Nem rontotta el amúgy csak sokan ebbe a hibába esnek, hogy csinálnak REW 1 pontra egy EQ-t, ami tök jól néz ki az egy pontban, aztán ráengednek Audyssey, Dirac stb. sok pontos mérést amik átlagon számolnak és nyilván rosszabbul néz ki, mint a REW 1 pontosa.
Ha csinálsz a Diraccal is egy pontra szinte egyezni fog azzal amit a DSP-d kiad. Ha pedig REW átlaggal, MSO val csinálod akkor sem lesz hatalmas eltérés. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Khaosz55 #84910 üzenetére
Rew-el( mini dsp) mikor csinálod,ugye adsz neki egy eq-t,levágod a tetejét hogy ne legyen sok hnagerő vesztés se,majd egymáshoz képest tologatod időben, ami valamelyest simít a görbén.
Ezt hogy csinálná-ja a dirac,(csak kérdezem). Együtt méri a szubokat és többször,vagy mi alapján csúsztatja egymástól?
A rew alighment se pontos jóslás.
Kiváncsi lennék mi alapján kalkulál. -
Khaosz55
addikt
válasz
Vhiktor #84890 üzenetére
Na és én még a 4sub korrekciót akartam dirac-ra bízni, amikor kézzel meg 3dB belül vagyok. Tehát rábíztam, hogy korrekciózza a 3dB belüli görbét. Rew ellenmérés után kiderült, hogy elrontotta. Lehet azért mert a dirac úgy gondolja hogy a 13 pontos mérés után máshogy kell csinálni.
Érti a fene . -
Saughassy
aktív tag
Igen, regen Denonnal 3xxx-tol volt az XT32. Es az igazsag az, hogy a butabb Audyssey-k jelentosen butabbak. Szoval ha a korrekcio fontos, nem javaslom hogy kevesebbel beerd.
Es az App is csak az XT32vel megy, amiben van par olyan opcio, ami nem erheto el az erosito menujebol sem. -
lenox
veterán
Koszi mindenkinek. Akkor a legolcsobb uj opcio az a Denon x3800h, jol ertem?
-
Joshi
titán
Marantz 7011 is tudja az Audyssey xt32-t. Gondolom itt nem az erősítő a lényeg, hanem hogy tudja az Audyssey xt32-t. Aztán az Audyssey xt32 már megbirkózik két subbal is.
Persze itt megint felmerül a kérdés, hogy az XT32 csak külön-külön képes megmérni a subokat, aztán csak összefésüli a két mérést és abból kalkulál, vagy együtt is tud mérni és kalibrálni.
Ha jól olvastam titeket, akkor az borítékolható, hogy a Dirac-hoz használt (pl Umik-1) mikrofon pontosabb, mint az Audyssey mikrofonja. -
Saughassy
aktív tag
https://manuals.denon.com/avcx3700h/eu/en/GFNFSYhguxmdhl.php
Elvileg ez a Denon x3700h doksijanak idevago reszere mutat. Papíron tehat az is kepes kulon kezelni. (szinten XT32)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest