Hirdetés
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saughassy
aktív tag
Sziasztok,
Használ valaki Denon/Marantz erősítőt height virtualizer módot 5.1-ben? Ebben az esetben allítólag nem kell hogy jelezze az Atmos forrást, de az opciónak ott kellene lenni. Viszont nincs. :)
Előre is köszönöm a tippeket. -
Saughassy
aktív tag
-
-
Saughassy
aktív tag
válasz Gino20 #60102 üzenetére
A 2700h nagyjából ugyanazt a minőséget adja mint az 5015, hiszen a hdam-et és az analog full pre outot leszámítva az alaplap is ugyaz. Ha ezek nem fognak hiányozni, teljesen jó vétel a 2700. Ugyanigy tesó az sr6015 és a 3700h is. Valóban hiány van belőlük, de a Denon márkaboltban mintha meg lett volna egy darab egy hete. Sok oka van ennek a covidon kívül is és nem valószínű hogy a közeljövőben változni fog. Például az összes 2020as Marantz, Denon és Yamaha bugos 8k és 4k120 hz implementacioval jött ki, ami ráadásul úgy néz ki, hogy nem javítható szoftveresen.
Bonusznak leégett az AKM gyára, aminek a DAC-jait használta mindkét gyártó.
Tehát ez a feature pont ne csábítson. Ami viszont jó az újakban az az atmos/DTS X height virtualizer.
Ezeket gondold át. -
Saughassy
aktív tag
válasz Gino20 #60166 üzenetére
A Denon app sok funkciót nem mutat, a kalibralast és az elso beallitasokat ne onnan vegezd. A sub milyen gain t kapott kalibrálás után? Ha a speaker level -12, akkor túl magasra allitottad a sub saját gainjet, vegyél vissza belőle (a sub dobozan:) és futtasd ujra. Ha így is zörög alacsony hangeron is, akkor sajna a sub a hunyó.
Az earc beüzemelését hagyd akkorra ha már minden más működik. Emlekeim szerint a denonban is külön kell engedélyezni, plusz nezd át a input assignt, általában ott van elásva a kutya.
-
Saughassy
aktív tag
válasz Gino20 #60282 üzenetére
En a helyedben nyomnek egy factory resetet, es csinalnek egy uj kalibracot, majd az alabbiak szerint nyulnek hozza.
A hangfal mereteket mindenhol vedd smallra. Ez pusztan annyit jelent, hogy igy allithatsz hozzajuk crossovert, amivel meghatarozhatod, hogy az adott ertek alatti frekvenciak a subra menjenek.
A kimert tavolsagokat ne piszkald, hidd el, jobban tudja. Extrem elteresek eseten inkabb merd ujra. Ugye az osszes mert lehetoseget felhasznaltad? Az elso meres felel a poziciok es kesleltetesekert, a tobbibol pedig a frekvencia korrekciok szuletnek. Ket meresi pont kozott ne legyen tobb 60 centinel. Nem kezzel fogjuk kozben es nem szuszogunk bele, nem ulunk a hangfalak es a mikrofon koze sem.
A subnal azert szokott feltunoen mas ertek feltunni, mert a tavolsag valojaban kesleltetest jelent, igy azt semmikepp se allitsd at.
A -12 db meresi eredmeny azt jelzi, hogy tul hangos lett volna a sub, ekkor tekerj vissza a hatan es merj ujra, hogy valahol +-6-8 db korul legyel.
A main+LFE TILOS, nem hasznaljuk, mert ha a crossovereket jol allitod be, akkor ugy is oda iranyitodik ami kell, igy ezzel a beallitassal megegyszer hozzakeverned a mely hangokat.Igy hidd el jol fog szolni. A mindenfele utolagos +-3-4 db s tekergetesek szinte biztosan rossz merest jelentenek, aminek nem a gain allitgatasa a megoldas, hanem az ujrameres, az osszes lehetoseget felhasznalva. Ez tenyleg fontos, nem en mondom, nem urban legend, hanem az Audyessy supportja.
A Dynamic volume ot kapcsold ki, a Dynamic EQ maradhat, de kalibralas utan a ref leveljet erdemes -10-15 db kozelebe tenni. Ha kelloen szarok a hangfalaid es az izlesed, akkor lehet hogy 0-an is jo, de jellemzoen akkor tul fogja tolni a melyeket IS. (Egy sima loudnessnel sokkal tobb mindent allit valojaban).
Egy nullarol inditott automata meres (a sub hangerejet a fent emlitett modon allitva) mindig jo eredmenyt hoz. Nem feltetlenul tokeleteset, de jot. Ha valami nagyon nem tetszik, ismeteld a merest, figyelj a korulmenyekre es jo lesz, hidd el.
-
Saughassy
aktív tag
Azert a sub megitelese nehezebb, elsosorban az LFE miatt, mert ott nincs hangszer sem, amihez viszonyithatnad hogy mi az eleg.
Meg aztan ott a Dynamic EQ ami durvan bele tud pofazni, es fene tudja ki hogy hallgatja, milyen offsettel, ha egyaltalan. Aztan a szobaakusztika is durvan ratesz a szubjektiv erzetekre, az XT32nel en is azt latom, hogy inkabb szakadekot hagy benne ha nem tudja kiszedni a durva eltereseket, pluszt szinte sosem. Igy a vegeredmeny siman lehet melyhianyos.
-
Saughassy
aktív tag
Egyebkent szamszakilag nekem is siman alamert, hallgatoi poziban a gyari pink noise merohanggal 60 dbt mertem csak, a tobbinel megvolt a 75. Ami oriasi kulonbseg, nem is ertem. Viszont ha beallitom 75re, az marhasok, pedig valojaban a subnal 85ot kellene merni a Dolby szerint. Ugyhogy barmit is irt ki, az osszhatas tenyleg ugy volt jo. Nekem.
-
Saughassy
aktív tag
válasz jambiyya #60299 üzenetére
Ez a dynamic eq thresholdja, magyarul ha 0 db-n hagyod akkor ha ennel kisebb hangeron hallgatod, aktiv lesz a dynamic eq, ami leegyszerusitve egy loudness. Ha -10db re teszed, akkor -8-on vagy plane nullan hallgatva nem csinal semmit, mintha nem is lenne aktiv. Tehat a legkisebb merteku loudness -15-nel varhato (Denoneknal legalabbis nem lehet az ala menni).
Mivel kevesen nezunk 0 db n filmet, ez egy fontos parameter, es ha mondjuk -15 on hallgatod ami azert mar eleg tisztes hangero, a 0db s parameter eleg komoly melyemelest csinalni (egyebek kozott). Szerintem tul agressziv, de hat erre van a parameterezhetoseg, vagy akar ki is kapcsolhatod.
-
Saughassy
aktív tag
Persze hogy kilog, ennek megfeleloen kb olyan a soundtrack mintha pacemakert raktak volna rad es siman atveszi a szivritmus iranyitasat.
Azonkivul igy joval nagyobb dinamikatartomany allt a rendelkezesre amit ki is hasznaltak. En marhara elveztem, hogy nem a szokasos kb 4 szint letezik a film alatt: dialog zenevel, robbanas, zene magaban, sima dialog, hanem jon-megy, bekuszik a hallaskuszobtol indulva, majd szepen fokozatosan elural mindent, a cselekmenynek megfeleloen.
Szinte az egesz film erre epul, nagyon sokat tesz hozza a "drive" hoz, es a dinamikai ivekhez.
Nincs kotelezoen meghatarozott arany a dialog/zene/sfx nel, kar ezt szamonkerni rajtuk. Oruljunk hogy nem a konnyu fogyaszthatosag az egyetlen cel. Nem jott be? Van ilyen. Ettol meg nem rossz, plane hibas. Csak nem a 12 egy tucat biztonsagi keveres.
-
Saughassy
aktív tag
válasz Gino20 #60344 üzenetére
Siman lehet kabelezes is, de keress egy teszthangos lemezt, amin vannak merohangok 20-20kHzig. Ott szepen vegig tudod nezni a frekvenciamenetet es a durva hibakat fulre is kiszurhatod. Meg a youtubeon is vannak ilyenek, csak figyelni kell hogy jo minosegu legyen, kulonben a tomorites miatt esetleg nem lesz semmi 20Hz kornyeken.
-
Saughassy
aktív tag
válasz ttomittomi #60367 üzenetére
A yamahan valamelyik olyan bemenetre kellene kapcsolnod, ahol az optikai bemenet az alapertelmezett bemenet. Ennek meg ha hulyen is hangzik, van ertelme. (Mas kerdes, hogy szerintem nem lesz ilyen bemenet) Ha nem talalsz ilyet, akkor az erosito valamelyik bemenetehez (amit nem hasznalsz) hozza kellene rendelned az optikai bemenetet. Ehhez az az erosito menurendszereben valami INPUT ASSIGN vagy hasonlo opciokat kellene keresned. Itt fel van sorolva az erosito osszes kapcsolhato bemenete (latod a nevuket a taviranyiton is). Az ezekhez tartozo fizikai csatlakozokat ossze-vissza lehet rendelni az input assign vagy hasonlo nevu menuben. Ez ugye azert jo, mert peldaul egy CD lejatszot csatlakoztathatsz analog RCA kabellel, es optikaival is. Vagy eppen egy tévét. Szoval keress egy szimpatikus bemenetet, rendeld hozza az optikai bemenetet (vigyazz, lehet tobb is van) aztan kapcsolj oda a taviranyitoval es orulj.
-
Saughassy
aktív tag
válasz ttomittomi #60369 üzenetére
Hat ez nem egeszen annak hangzik. szerintem az input mode csak a kulonfele hangzasmodokat kapcsolja, a hozzarendelt bemenetet nem valtoztatja. Mi az erosito tipusa?
-
Saughassy
aktív tag
válasz ttomittomi #60369 üzenetére
Ugy tunik pedig jol csinaltad. Keresztproba kellene egy masik optikai eszkozzel. Nem tudsz rakotni optikai kabellel egy cd lejatszot? Hogy kizarjuk az erosito hibajat/felrekonfiguralasat. Ha megy, akkor lehet tovabblepni. Amugy az optikai kabel vege sotetben siman vilagit. Nezd meg fenylik-e. Lehet tovabbra sem ad ki semmit az a nyomorult teve.
-
Saughassy
aktív tag
válasz ttomittomi #60406 üzenetére
Örülök hogy végre megy, néha a hiba tényleg trivialis és pont azért nem jut eszünkbe. :) A házimozi sajnos többismeretlenes egyenlet a sztereó hifizéshez képest, az elején fel kell készülni lélekben a hasonló szívásokra. Jó zenehallgatást!
-
Saughassy
aktív tag
Mert sokan nem értik miért pont annyi és mert a gyártók sem mindig ugyanolyan karakterisztikájú potmétereket használnak.
Ugye a lényeg az lenne, hogy a subban (és így az erősítő kimenetében bőven maradjon tartalék az automata kalibráció számára.
De pl az én subom bemenetet kb 15 százalékra kell állítani, hogy, ne kezdjen panikolni az Audyessy.Okolszabalynak jó lehet, de mindig tudni kell, hogy nem a pontos időhöz van köze, hanem a fenti elvhez, így a kapott eredmény fényében merre is kell változtatni ha szükséges.
-
Saughassy
aktív tag
válasz makoss #60989 üzenetére
Ha újra bemerted a rendszert, valószínűleg fullra tette a frontjaid méretét és ezért nem megy semmi a subra. A speakers menüben smallra kellene állítani őket és a crossovert 80ra. Így elvileg meg fog szólalni. Ha nyomsz a távirányítón egy infó gombot a jobb oldalon latnod kéne, hogy az adott módban egyáltalán engedélyezett-e a sub (világít az ikonja)
-
Saughassy
aktív tag
válasz makoss #60992 üzenetére
Igen, mert hazimoziban az LFE jel csak a subra megy, igy mindenkeppen szolni is fog. De a zene modokban, sztereo forrasnal nincs kulon LFE, igy csak az mehet a subra amit a crossoverrel levalasztasz a frontrol. De az Audyessy hajlamos large ra tenni oket kalibralas utan es ilyenkor nincs crossover, vagyis nem kap semmit a subod. Ez nem a hangfalaid vagy az erositod gyengeseget jelzi, ilyen a rendszer logikaja. Legkozelebb mar be fog ugrani (minden újramérés után korrigálnod kell ezt kézzel.)
-
Saughassy
aktív tag
válasz Hattori1986 #61155 üzenetére
Arrol nem is beszelve, hogy nincs az a butor, ahol ne lenne tul alacsonyan.
-
Saughassy
aktív tag
válasz mikrofon #61433 üzenetére
A drágább gumik általában jobban is tapadnak, szóval ez nem jó analógia. Tehát ha 1 milliót koltottel hifire, akkor csorosag 200 forintos elemet rakni a távirányítóba, mert a rendszer "megérdemli" hogy kidobj meg az ablakon ugyanerre 600-at is? Ez az orosz ujgazdagos viccekre emlékeztet.
-
Saughassy
aktív tag
válasz ilovedigweed #61783 üzenetére
Remélem azóta megoldottad. Ez a jó beállítás, ettől még nem fogja használni az összes csatornat, mert a kalibrálás során rájön, hogy nincs meg a többi hangfal.
Szóval hagyd így, kalibralj egyet és örüj. Persze a pre outon az atkonfiguralas nélkül is kijön a jel, ez az egész csak azért kell, hogy a frontok erositoje lekapcsoljon. Így kevésbé fut az avr es a pre out kicsit magasabb jelszint után kezd clippelni.
-
Saughassy
aktív tag
válasz #52221184 #62574 üzenetére
Nekem évekig volt egy Marantz Nr 1504, bár a frontokat a sztereó erősítővel hajtottam vegfokkent.
Használtan megéri az árát, most egy Denon 3700h-ra váltottam. Ha az új áruk különbségét nézzük és csak a hangminőséget, akkor is pont annyival jobb a Denon, mint amennyivel drágább.
Szellősebb, és sokkal dinamikusabb. Ezzel együtt szerintem használtan jó vétel egy ilyen slim Marantz, érzékeny hangfalakkal bőven van benne kakaó. -
Saughassy
aktív tag
válasz Mauzes #62924 üzenetére
Nincs ilyen elfogadhato aron. En azt talaltam ki, hogy megtartottam a sztereo erositot, vettem melle egy nem tul draga hazimozi erositot, es annak a front pre outjat kuldom a sztereoba. Igy dugdosas nelkul van egy jo ar/teljesitmenyu hazimozim, es kompromisszummentes maradt a sztereo zenehallgatas is.
-
Saughassy
aktív tag
válasz Smiley #62971 üzenetére
A sztereo vegfokhoz azert hozzaszolnek: Vegyen egy Marantz NR 1504-et, ez tud TrueHDt, DTS HDt, 3Dt, van rajta HDMI passthrough, Spotify Connect, szoval egy abszolut modern cucc, a kora ellenere. Ez megvan 60k korul, max. A sztereo erosito gondolom eddig is megvolt, ha nem akkor nyilvan annyit kolt ra, amennyit akar. Azt rakja be front vegfoknak. De 50-korul egesz hasznalhatoakat lehet venni, 100ert pedig kivaloakat. (Mondjuk egy Musical Fidelity X-A1 is kijon belole, amit pl en 20 eve nyuzok es meg mindig nem erzem a kesztetest, hogy csereljem)
Szoval az egesz erosito project 60-160 kozott megallhat. Ha ennyi sincs, akkor tenyleg nem erdemes belekezdeni. Nyilvan sokan szeretnenek autot is, de sokaknak csak egy kerekpar elerheto. Es ha adnak is autot 100k-ert, ne csodalkozz, ha mindenki a kerekpart javasolja majd helyette.
-
Saughassy
aktív tag
válasz Saughassy #63573 üzenetére
Lehet firmware problema is, nekem van ket JBL Playlistem is, par het folyamatos hasznalat utan azok meg recsegni kezdenek. Kihuz a falbol, ujraindul es minden jo ujabb par hetig. Ez legyen a legnagyobb bajuk, amugy imadom oket, plane hogy szinkronizalni tudom oket, plusz meg a chromecast audiomat es az rpi t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest