- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezért kérdeztem én is mert nem értettem mikor a denon support válaszolt valakinek, hogy nem vállalnak garanciát mivel harmadikfeles a program. De akkor lehet a hangzásra írták nem az esetleges meghibásodásra.
Van esetleg egy linked ahol szájbarágósan elmagyarázzák a lépéseket? Sose csináltam még ilyet.
-
eL Geri
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #83898 üzenetére
Nem tudom mit érnek ezek a telefonos mérések, de most néztem meg én, hogy van egy ilyen az iPhone-on is
Este kíváncsiságból mérek majd vele az ülési pozíciómból. -
€uro
őstag
Köszönöm. Nekem is ventihez kell, amit majd egy USB-s/Zigbee-s kapcsoló vezérel.
Érdekes, hogy az előlapi USB mindig kap áramot. Pont, hogy annak nem sok értelme van (szerintem).
-
Szia, kis Denonnál nem tudom hogy van, de 4500h esetében (sem írnak semmit az usb-ről, viszont ..) a hálózati beállításoknál ki lehet választani, hogy mindig aktív vagy sem. Ha aktív, akkor pl böngészőből vagy mobil eszközről bármikor tudod "ébreszteni" az erősítőt, cserébe standby is kap tápot az usb. Ha ezt az opciót kikapcsolod, akkor viszont elveszi róla a tápot. Én front oldalra kötöttem usb ventit, először fura is volt, hogy "ok, kikapcsoltam az erősítőt, de mi a franccé' megy még mindig a légkavaró??"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
eL Geri #83886 üzenetére
nekem ket XTZ 12.17 Edge van. en is max kozepes hangeron hallgatom (este annyin sem), de az emlitett Blade Runner 2049 alatt kb a szobaban folyamatosan erezni, ahogy dolgoznak. alacsony hangeron is. kb ahogy egy jobb moziban megszokja az ember.
korabban ket Yamaha NSSW200am volt, azoknal az emlitett SVS erosebb, attol fuggetlenul, hogy SB vagy PB modelled van.
-
eL Geri
őstag
válasz
proci985 #83885 üzenetére
Én is szombat óta használgatom az SVS 2000-t
Nekem eddig nem volt soha sub-om. Én viszonylak halkan TV-zek (nem saját döntésem). Így egyenlőre annyira nem érzem a hatását, talán bele tudom beszélni, hogy itt-ott igazi mély van… de kicsit reméltem, hogy halkan hallgatva is izgibb lesz. De azért nagyon örülök neki. -
bteebi
veterán
válasz
Mauzes #83868 üzenetére
Így érthető. Csak azért furcsálltam, mert a teszten, amin láttam, volt hozzá szub. (Mondjuk ha azért a csepp szar subwooferért elkérnek 300k-t, az azért elég kemény!
) Azt hittem, hogy az alapból van hozzá. A sógoromnak van egy JBL-es soundbarja - egész jó az is, konkrétan meglepődtem rajta -, na ahhoz van szub. Vagy 200k-ért vette, bár már vagy 10 éve. Nyilván az se olyan, mint egy dedikált házimozi, de elég szépen szól, és térfogatban, meg árban se annyi.
Kisbaba és szomszédok mellé valóban nem való subwoofer. Tapasztalatból mondom én is.
De jól tetted, hogy vettél. Meg fogsz lepődni, pláne azzal a zárttal.
Zenéhez nagyon jó lesz, de házimozihoz se lesz rossz.
#83880: Tyű, most olvasom, hogy mekkora szerencséd volt az SVS-sel. Jó szórakozást hozzá!
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Ide irányitottak a kérdésemmel!
Létezik spdif közösitő? Mindenhol csak elosztót látok!
2 bemenetet kellene 1 erősitőre kötni!
üdv -
€uro
őstag
Denon AVC-S670H erősítő hátulján található egy tápellátásra szolgáló 5V-os USB port. Standby módban kap áramot ez a kimenet? (Használati útmutatóban nem találtam erre vonatkozó információt.)
-
Mauzes
addikt
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és hogy sokan reagáltatok. Csak egy disclaimer, hogy most a mérete miatt "kellett" Sony-t vennem, abból a legjobbat választottam, ami létezik. Ha később lesz kedvem fejleszteni, akkor cserélhető lesz a következő lakásomban.
Tegnap sikerült beszerezni egy SVS SB-2000 sub-ot. Szerencsém volt, mert akcióban elfogyott és már csak 1000-est tudtam berendelni, de amikor mentem értem a boltba, akkor derült ki, hogy van egy legutolsó darab 2000-es, amit a gazdája nem vett át.
Most jön a türelmes állítgatás, bejáratás, megszokás időszaka. Csak azért írtam be ilyen hamar a negatív észrevételeimet, hogy minél hamarabb tudjam megítélni, hogy ha esetleg 14 napon belül elállnék a sugárzóktól, akkor meg tudjam tenni. Ugyan anyagilag racionális lenne, mert semmiképp nem többszörösen jobb a hang, mint amennyivel drágább a soundbar-omtól.
De azt már eldöntöttem, hogy marad a 3.1 rendszer, már javult annyit a hangzás (vagy a fülem), hogy a legtöbb tekintetben érezhetően jobbnak tartom. Egyedül a beszédhangokkal nem vagyok még elégedett (se center multi hangnál, se frontok sztereónál), de ez lehet beállítás vagy elhelyezés hibája is. Jól érthető és tiszta, de valahogy nem élethű.
-
törölt tag
Van aki használja az audyssey one-t? Jobb mint a Audyssey MultEQ XT32? Van reális kockázata hogy tönkreteszi az erősítőt?
-
b.
félisten
válasz
Mauzes #83866 üzenetére
Szia! Itt írtam erről az erősítőről anno. [link] Pont a párbeszédek és az effektek voltak az erősségei nálam, emlékeztet az Arcamra.
Szerintem 100%, hogy valamit elállítottál, beállítási gondod van. A Silverekből doboz hangot önmaguktól nem kaphatsz, ezt nyugodtan veheted készpénznek, csak az AVR beállításai miatt.
Van Bronze 500 szettem is, az sem doboz hangú pedig eggyel lejjebb focizik, az MA 300 silver meg csodálatosan szól.
A Sony tele van viruális módosítási lehetőségekkel, spatial soundal, tv hangszoróinak +centerként való használatával és ilyenekkel és a hangfeldolgozásnál is volt egy csomó hangkép.
Szerintem nem direkt feldolgozásra van állítva, azaz belenyúl a hanganyagba. Már nem emlékszem rá, hogy kell beállítani, [link] de úgy próbáld ki ,hogy semmit nem változtatsz az erősítőre jutatott hanganyagon.( semmi felkeverés meg ilyesmi, direct mód) EZ nálad azért jelenthet gondot, mert 3.0 és így a hátsó hangszorók effektjei elvesznek,de le tudod ellenőrizni a centered működését valamint arra ügyelj, hogy a Sony rá tudja keverni a center hangját a Tv-re és egyszerre szólnak ,ez egy speciális Sony eljárás. Ellenőrizd le hogy ez a mód legyen kikapcsolva, mert rettenetesen szól úgy a center.Itt láthatod [link] melyik beálításokkal használhatja a TV-t is centerként és felborítja az egész rendszeredet mert lehet sima kétcsatornásként kezeli.
Amit még mindenképpen érdemes lecsekkolnod a vágást, mert nálam bemérés után 200 Hz-ra vágta a frontokat és a centert, amit egy erősítő sem csinált eddig. Azt állítsd át 80 Hz-ra. Szóval ez csak három dolog amit leírtam,ami nálam előjött,és ez mind tönkrevághatja a hangot teljesen. Ha ezek közül bármelyiik fennáll akkor már kútba is esett a hangzásod. -
BBéci
legenda
válasz
Mauzes #83871 üzenetére
Valamit félreértettél. Sehol, senki nem vitatta, hogy a hangdobozok alá tüske vagy valami más elcsatolás szükséges. Nem poénból adnak mindegyikhez, kivéve a gagyikat.
A háromdarabos SuperSpikes készlet 7000 Ft volt, amikor megvettem. Amikor pár napra kölcsönadtam, egyszer kapcsoltam be a rendszert, 5 percig tudtam elviselni a hangot, annyira hiányoltam a tüskéket. Háttérsugárzóim alatt 500 forintnyi Blutac van. -
jambiyya
őstag
válasz
Zsmester89 #83862 üzenetére
Volt bronze 500-am, egy x3600-al használtam. Tetszett, de egy stereo (vmelyik Vincent) erősítővel is hallottam, és határozottan hallható volt a különbség. Gondolom ilyenkor szokás elindulni végfok irányba. Amúgy szubjektív ez is, volt x1000-em, gyorsan túladtam rajta, de az új gazdája elégedetten használja évek óta.
-
lenox
veterán
-
mexel
veterán
Sziasztok. Tudja valaki nagyvonalakban, hogy a Sony erősítői, a régebiek, kb hol kezdtek belépni a 4K hdmi -be? Volt STR-DN 860-asom, arra ráírták de nem tudta, valahol a 1060 környéke volt talán, most ismét tennék próbát Sonyval, de nem tudom a számozásukat mi mit jelent ( mint pl denonnál az elő és második szám, évjárat és szint pl)
Vagy hol tartanak az újabb sony-k a régebbiekhez képest, mert most látok 550-es és 790-eset stb amik elvileg újabbak, a külsejükben sem történt sok minden, ezek mennyire lehetnek lebutítva a régebbiekhez képest?
Van itt is valami rendszer? Nyilván, de nem találok semmit erről.
A denont is itt magyarázta el pár mondatban valaki érthetően -
Mauzes
addikt
Nem harmada, hanem fele pénz, de nem is ez a lényeg. Hanem hogy nem is ismertem, és helyette (nyilván drágábban) egy jó nevű márka ismert termékét válaszottam, gondolva két szempontra: 1. valószínűségi alapon várhatóan jobb lesz, 2. eladni jóval könnyebb lesz.
#83870BBéci: ezt abszolút elhiszem, hogy elhelyezéssel javulna. Egyelőre (ideiglenesen) a környezetem ennyit enged, ebből kell kihozni a maxot.
A rezgéscsillapító termékek is egy elég vitatott topik. Én tapasztalat híján nem akarom vitatni, de nem igazán láttam, hogy szubjektív tapasztalaton kívül objektív mérésekkel igazolták volna. Szóval ez ártól is nagyban függ, hogy kipróbálom-e, de mondjuk ilyen Viablue Ufo kategóriájú termék, amiből 120 ezer lenne a 4 db hangfal alá való, hát erősen kérdőjeles, hogy erre érdemes-e költeni. Nyilván a pár ezres készletekkel nem veszít sokat az ember.
-
BBéci
legenda
válasz
Mauzes #83866 üzenetére
Egy ideig 70 cm magas, 1 m széles könyvekkel telepakolt polcokon álltak a frontsugárzóim. Amikor átkerültek Pro-Ject állványokra, drámai mértékben javult a hangzás. Leginkább a basszus, ami túlzó és elfolyós helyett pontos és megfogott lett.
Hasonló volt a helyzet a centersugárzóval, ami a 8 rekeszes médiabútor középső, fölső polcára volt betéve. A tévét fali konzolra szereltem, a helyére került a center hangdoboz és brutálisan jobb lett a hangja. Össze nem hasonlítható mértékben. Hozzáteszem, ugyanakkor tettem alájuk Soundcare tüskéket, tehát a kettő változás együtt eredményezte a sokkal jobb hangot. Az is pozitívum, hogy a front hangdobozok magassugárzójának padlótól mért magasságához sokkal közelebb került a centeré. Ha nagy az eltérés, nem lesz egységes a hang. Talán Dirac-kal sem.
Pont ezért ne tedd a tv fölé!
Sokszor azért javasoljuk a soundbárt igazi házimozi rendszer helyett, mert annak az elhelyezése sokkal egyszerűbb, mint az álló vagy állványos hangdobozoké.
A Sonyd egy viszonylag új modell, szerintem ugyanannyiért 4-5 éves, 4000-es Denont vehettél volna.Az Enchant 1300 adatlapján 70 hertz szerepel, mint alsó határfrekvencia. Az olyan messze van a Silver 100 35 hertzétől, mint Makó Jeruzsálemtől. A tesztünkben olvasható, hogy basszusgutárt és lábdobot nem tudott tisztességesen megszólaltani. 5 centi átmérőjű hangszóróktól ez is szép teljesítmény.
-
Mauzes
addikt
válasz
bteebi #83867 üzenetére
Nem vettem hozzá sub-ot. Egyrészt mert sub nélkül is (viszonylag) korrekt mélyeket tudott a bar. Másrészt mert drágább lett volna a hozzá való sub, mint a soundbar. Harmadrészt a korábbi lakásban a lakótelepi szomszédok és a kisbabám miatt is kifejezetten nem akartam sub-hangokat.
-
bteebi
veterán
válasz
Mauzes #83859 üzenetére
"Én csak arra gondoltam, hogy eddig is sub nélkül használtam egy soundbart"
Nincs hozzá alapból szub? Vagy csak az egyáltalán nem volt használva/beüzemelve?
"És akkor ott tartok, hogy közel 1 millióból lesz egy (remélhetőleg) jobb rendszerem, mint a régi soundbar, ami kb. 200-at érhet a másodpiacon
. Ez persze nem panasz, az árakat ismertem és kalkuláltam vele."
Az nem kérdés, hogy már a mostani rendszered is (majdnem mindenben) sokkal jobb. Szerintem itt már leginkább az a probléma, hogy nagyon megszoktad, tulajdonképp megszeretted a soundbar hangját, az új rendszer meg nem olyan. De ettől még semmiképp sem rosszabb, "csak" más. De mondom, türelem rózsát (és bejáratott hangfalakat) teremt, és ha utána állítod be az egészet jól, akkor már nem fogod bánni a cserét, sőt.
Az SB1000 pedig jó lesz, zenéhez pláne. Ne bánkódj a 2000-en, (elsőre mindenképp) elég lesz az 1000 is, pláne ha eddig nem is használtál mélyládát.
-
Mauzes
addikt
Csak azért nem tértem ki erre, mert tudom, hogy az elhelyezés nem ideális
, viszont a jelen körülményeim mellett nem tudok (akarok) változtatni rajta.
- A frontok két db 20-30 kilóval megpakolt "szekrény" tetején helyezkednek el a tévé jobb és bal oldalán, kb 110 cm magasan. A hangfal állványt azért zárom ki jelenleg, mert 3 eleven kisgyerekem van és így az eszközre és rájuk nézve is veszélyt jelentene. Majd ha a legkisebb totyogó is nagyobbra nő, akkor majd jöhet állvány.
- A center a tévészekrény alatti polcon helyezkedik el. Jelenleg nem tudom jobban megoldani, de ez egy ideiglenes kompromisszum, mert a jelenlegi bérelt lakásból hamarosan elköltözünk, és addig már nem akarok átalakítani. Ezen belül megpróbáltam segíteni rajta , azaz teljesen ki van húzva a külső síkba, hogy ne legyen early reflection, illetve felfelé van irányítva a hallgatási pozíció irányába. Még egyetlen dolgot fogok megfontolni, hogy kérjem-e a tulajtól egy kisebb polc felszerelésének lehetőségét a tévé felett, de esztétikailag semmiképp nem tesz jót a nappalinak. Illetve nem is tudom előre, hogy biztosan jobban szólna.A Sony-t amúgy használtan vettem egy fórumtárstól. Nézegettem mást is használtan, de egyrészt méretre a Sony volt tökéletes, másrészt egy középkategóriás Denon/Marantz sem tűnt különösen jobbnak, amennyire utűna olvastam (esetleg Audissey miatt).
-
BBéci
legenda
válasz
Mauzes #83853 üzenetére
Még mindig nem árultad el, hogy min állnak a hangdobozok. A frontsugárzók alá nehéz, stabil állvány kell (leginkább Monitor Audio), a centersugárzó alá valami rezgéscsillapító, tüske, akármi hasonló kell és nehogy betedd egy szekrény/készülékállvány polcára!
Nem jó ötlet 5.1 anyagot sztereóra kevertetni, az sosem fog igazán jól szólni. Illetve esetleg csúcskategóriás AVR-rel.
Pont ezért mindenképpen szükséges, elengedhetetlen a centersugárzó.
Mivel nincs Atmos, nem említettél játékot, 4K/120 hertzet, sokkal jobban jártál volna egy pár éves, használt AVR-rel, mint az új Sonyval.
Szubláda valóban sokat dobna az élményfaktoron. -
Mauzes
addikt
válasz
jambiyya #83860 üzenetére
Igen, a Sony "adottság" volt. De ahogy egyre többet olvastam róla, úgy tűnt, hogy csak jelentősen többért tudnék olyat venni, ami tényleg jelentősen jobb (zenére is). Pl. Arcam.
Meg hát ez egy örökös mókuskerék, ha jobb az avr, akkor majd előbb utóbb kell egy jobb sugárzó, meg akkor legyen egy brutál sub, és ez így megy körbe-körbe.
Nézegettem én is Monitor Audio Gold, Dynaudio Evoke meg Revel sugárzókat, meg millióhoz közelítő erősítőket, de aztán húztam egy határt, hogy életem első rendszere ne legyen túl drága, hanem egy jó közepes szintet üssön meg. Aztán majd eldöntöm, hogy érdekel-e ez a "hobbi", hogy sok-sok pénzért fejlesszek.
-
-
embe
nagyúr
válasz
Mauzes #83859 üzenetére
Ízlések és pofonok ugye...ezen nem lehet vitatkozni.
De én még molyolnék ott a beállítások körül.
b. kollégának szintén MA Silver hangfalai vannak, és elég sokféle AVR-rel hajtotta őket. Kezdve Arcam, Anthem, Cambridge Audio, NAD ... nagy Yamaha és többféle Sonyval is.
És elmondása szerint szerette a Sony hangját.
Nálam is volt olyan hogy egy új (nekem legalábbis új ) erősítő beállításánál valami nagyon nem jól sikerült, és csak fogtam a fejem a kapott eredmény hallatán. Nekem a hangfalaim vagy 6-7 éve ugyanazok, ugyanazon a helyen, így tudom hasonlítani a hangzást.Lehet nálad is csak valami kapcsoló nem a jó irányba van billentve, és ez már elég ahhoz hogy anomáliát okozzon.
-
Mauzes
addikt
válasz
bteebi #83855 üzenetére
Egyszerűen össze tudom foglalni: a legtöbb szempontból érezhetően jobb, de pár szempontból pedig nem tűnik jobbnak. Így ez utóbbiak okozzák az elégedetlenséget, hiszen azt vártam, hogy mindenben jobb lesz és remélten sokkal jobb.
A basszust értem, hogy a zenéhez is hasznos (kell). Én csak arra gondoltam, hogy eddig is sub nélkül használtam egy soundbart, tehát ebben a relációban igaz, hogy nem a basszus hiányát tartom a fő problémának (főleg, hogy a polcsugárzó jóval mélyebbre megy).
Persze azt is értem, amit lenox írt, hogy nem mindegy, melyik tartományról beszélünk. Úgyhogy a biztonság kedvéért be is rendeltem egy sub-ot, egy akciós SVS SB1000-et 200-ért. Tudom, hogy ez "kicsi", de sajnos lemaradtam az SB2000-ről akciósan, 460-at pedig nem adok érte.
És akkor ott tartok, hogy közel 1 millióból lesz egy (remélhetőleg) jobb rendszerem, mint a régi soundbar, ami kb. 200-at érhet a másodpiacon
. Ez persze nem panasz, az árakat ismertem és kalkuláltam vele.
-
leírtam hogy gagyi a génius nem is értem miről akarsz meg győzni!
AVR.nél én se ilyet használok, ott komoly 520W os SUB-om van, szóval tudom mi a különbség a genius és egy rendes SUB között!
persze hogy nem fog lemenni 30-40Hz-re, lehet még 60.ra se. ebben még nem D osztályú erősítő van hanem valami integrált TDAxxxx.
De látom a lényeg nem ment át, azok a polc sugárzók bármennyire is jók és akár le tudnak menni 30-40Hz-re is nem fognak a szekrénybe SEMMIT meg mozgatni itt a lényeg, hogy nem tudnak kellő erőt mély tartományba így élettelen lesz a mély velük!
Csak ennyi lett volna a demonstráció lényege!a kollégánál meg sz.tem nagyon rosszul van be kalibrálva a szett mert ahogy kiveszem a szavaiból a center sugárzó el nyomja a másik 2őt.
-
lenox
veterán
Elozo genre latam merest.
https://www.monitoraudio.com/en/support/past-products/silver-6g/silver-100/
Itt azt irjak 40 Hz – 35 kHz -6 dB.
Meres itt:
Tehat valojaban a +- 6 dB az igaz, vagyis 40 Hz-en mar 12 dB-lel (vagy inkabb tobb) van a 100+ Hz szintje alatt.
Ebbol azt tippelnem, hogy a 7g-nel is ez a helyzet csak 35 Hz-re. De a -3 dB, az 50-70 Hz kozott lehet. Nincs ezzel gond, lehet barmit csinalni vele, csak hianyozni fognak a melyek. Marmint ha megszokta valaki, akkor nem feltetlenul, csak ahhoz kepest, amit a valosagban lehetne hallani.
Itt egy meres a HK-rol:
Tehat azt latni, hogy a soundbar ebben a 60-100 Hz tartomanyban jobban teljesit. Ami egybevag a tapasztalattal. Szoval kene egy sub.
-
embe
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #83854 üzenetére
"az is lehet jelenleg full rossz rendszert használok, csak nekem tetszik" A magad örömére csinálod, hogy neked tetszen...És ha tetszik, akkor ok. Ez a lényeg - neked tetszen!
-
bteebi
veterán
válasz
Mauzes #83828 üzenetére
Szia!
Eddig kb. hány órát használtad a rendszert? Gyakorlatilag fix, hogy még nincs bejáratva se, már pedig az nagyon fontos. Ezen kívül talán a beállítások se jók még.
De nézzük meg a saját állításaidat: van (volt) egy 300 ezres soundbarod egy elég jó gyártótól, ami elég jól szerepelt teszeken (és már nyilván nagyon megszoktad az egész jó hangját).
És ezzel szemben írod azt az új hangfalaidról, hogy:
"sok mindenben én is hallom, hogy sokkal jobb az MA Silver", meg "Nyilván a térérzet teljesen más, basszusban jóval mélyebbre tud menni, több részletet hallok, bizonyos hangok, hangszerek, tónusok jobban/természetesebben szólnak rajta".
Már csak az a kérdés: mit adtak nekünk a rómaiak???
Amiket meg leírtál kritikaként, azok tipikusan a be nem járatásból, esetleges rossz beállításokból fakadnak. Szóval jó lesz az, sőt nagyon is jó lesz, csak legyél egy kis türelemmel, és járasd be rendesen!
Egy hét múlva írj megint.
#83836: "De zenénél nem a sok basszusra vágyom, hanem hogy minden hang úgy szóljon, mint az igazi - ezt nem oldja meg egy sub."
Dehogyisnem!
Zenehallgatáshoz, akár jazz, akár klasszikus, akár rock, igenis jól, vagy épp nagyon jól jön egy jó szub (zenéhez mondjuk lehetőleg zárt). Nem véletlenül vannak a Nautiluson is 30 centis (12") mélysugárzók. Az igazán mély hangoknál számít a méret.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Mauzes #83853 üzenetére
Nem akarok nagyon beleszólni, nálam sokkal hozzáértőbbek vannak itt...
De Sony AVR-em van nekem is. Nem lehet, hogy pont az a baj, hogy az a Monitor Audio 20cm-es mélysugárzóval frontnak sok annak a Sonynak?
Én Klipschel (RP-600M, R-51M)próbáltam a Sony-t, amire azt mondják könnyen hajtható és nekem nem jött be. Annyira nem, hogy a prémium LG J10HD egybeszettem mérföldekkel nagyobbat ütött mozinál, és sokkal dinamikusabb volt zene alatt. Pedig a legtöbben az Amazonon olyanokat olvasok, hogy a Sony AVR-t Klipschel használja és nagyon elégedett vele. Hát én nem voltam.
Jelenleg KEF T301-es hajtom a Sonyt(persze hozzá SW) és így sokkal jobban tetszik. Lehet ez azaz eset, hogy a kisebb több.Hozzáteszem nekem valahogy a Klipsch márka sem annyira jött be. Csöves erősítővel hajtottam egy ideig az RP-600M-et. Jó volt jó volt....de valami hiányzott. Sosem tudtam jól belőni igazán. Gondolkodtam fejlesztésen kb KEF R3 META irányában.
Adódott egy lehetőség és hozzám került zsír új Magnat Edelstein illetve egy Definitive Technology Demand D7 hangfal (nagyon olcsón). Abban a pillanatban éreztem, hogy kinyílik a hang, megjöttek a részletek, amit a Klipsch nem tudott. Nagyon nem tudott részletezni. Így már nem is érdekel a KEF R3 META. (na jó elfogadnám, de nekem ami van jelenleg elég)
De ez csak az én véleményem, az is lehet jelenleg full rossz rendszert használok, csak nekem tetszik) -
Mauzes
addikt
Nem, itt arról az esetről beszéltem, amikor 1) sztereó tartalmak alatt eleve csak a frontok szólnak, 2) direkt átállítom tesztelés gyanánt, hogy a center ne szóljon és így az a csatorna is a frontokra megy.
Egyelőre leginkább a beszédhangokat érzem kicsit vérszegénynek. A centerből még inkább, de a frontokból is kicsit. Mondjuk az nagy előny, hogy a center hangerőt külön lehet állítani, ez mindenképpen segíti a jobb érthetőséget és hogy ne legyen túl nagy hangerő különbség a zene és beszéd között. De ezzel együtt is nem tudom, hogy érdemes-e megtartani a centert, ha ennyi pénzért "ennyit tud" hangminőségben.Viszont a polcsugárzó brutál mélyre tud menni, ebben tényleg ne kételkedjen senki. Olyan frekvenciákat és hanghatásokat hallok, amiket korábban soha. Tehát biztos nem azért érzem furának a dialógusokat, mert nincs sub.
-
BBéci
legenda
válasz
Mauzes #83836 üzenetére
"tökre nem értem, hogy a beszéd hangot mért hallom dobozosnak a frontsugárzókból is."
A filmek dialógusainak nem kellene a frontsugárzókból szólnia, az a centercsatornára van keverve. Minimális, alig észrevehető mértékben kapnak belőle a front csatornák.
Ez szintén a Sony sara, vagy a beállítás nincs rendben. -
BBéci
legenda
válasz
DroiDMester #83834 üzenetére
"A pc hez én egy 15.éves 5.1es gagyi genius hangfalszettet használok annak a sub ja kemény 60W és fél hangerőn a szoba túl felén táncolnak a vázák a szekrény tetején."
Azért táncolnak, mert egy szűk tartományban hangos és nem azért, mert mélyre megy. Nem említeném egy napon a géniusz basszusát a Monitor Audio Silver 100-éval. Az a géniusz mindennek a legalja, űbersz@ar.
Ha számodra az a minőség mércéje, hogy táncolnak a vázák a szekrény tetején, akkor nincs miről beszélni! -
BBéci
legenda
válasz
Mauzes #83828 üzenetére
Az a Harman Kardon még véletlenül sem "lesajnált soundbar", hanem kategóriájának kiváló képviselője.
"Néha mintha a basszus hiányozna a mély férfihangból"
Arról a centersugárzó tehet, netán annak beállítása, kalibrálása.
Megint azt mondom, várj türelmesen, amíg bejáródik! Futtasd le rajta párszor az Audioengineers hanganyagát!
"De mégis egyes tartalmaknál azt érzem, hogy nincs elég basszus, az a lábdob erőteljesebben kellene, hogy szóljon, férfihangnak lentebb kellene szólnia."
Ez lehet a Sony sara is. -
BBéci
legenda
Nem láttam mérést, de azt állítom, hogy amennyiben a szóban forgó hangdobozpár 50 Hz-ig viszonylag lineáris és 35 hertzen van a -6 dB-es pontja, az alkalmas minőségi zenehallgatásra. Más kérdés, hogy az a Sony AVR sztereó zenében nem méltó, nem egyenrangú partnere a Silver szériának.
Az nem kérdéses, hogy mozizáshoz kötelező a szubláda, még nagyméretű állódobozokhoz is. -
N. Gabi
csendes tag
válasz
Mauzes #83810 üzenetére
Üdv én is így voltam , nekem szerencsére sikerült egy régi yamaha mélyládát szerezni hozzá és így sikerült elhárítanom a problémát
Miután nekem is sikerült a frontokat small-ra állítani kicsit átrendeződött a hangkép illetve nem mindig hiányolom a sub-ot ( persze filmhez mindig bekapcsolom ) de zenénél ha halkabban hallgatom elég szokott lenni már a front mélye is .Az meg hogy mit írtak a hangszóróra hogy hány hz-ig megy le az szerintem sosem lesz egyenlő a valósággal. Mivel ez sok mindentől függ , például némely zenénél pont lenne egy olyan mély frekvencia amivel nagyot ütne a zene és várod azt a pillanatot de nem jön el mivel annyira vissza esik a db-el a hangszórókból hogy nem olyan az élmény mint amire várnál mivel a frontok (főleg a kisebbek) egyszerűen a méretükből adódva nem tudnak olyan mélyre akkora db-el le menni .
Arra meg amit írtál hogy másabb azt persze meg kell szokni én is egy régi vacak 5.1es rendszerről váltottam át és sokáig a magas hangokat túl hangosnak érzékeltem miközben csak az előző hangrendszerből hiányoztak azok , és ezért tűnt hirtelen túl hangosnak .
Persze ez csak a személyes véleményem nem vagyok nagy szaki és nem is tartom magamat annak
-
makkmarce
őstag
válasz
Mauzes #83836 üzenetére
Sub nélkül sajnos nem lesz jó hang, ezek már mind úgy vannak kitalálva(hangfal, erősítő), hogy lesz röfi ládád, cserébe az erősítők szépen vágnak, és ha jól van beállítva, észre sem veszed.
Nekem is AN1000 van, a hang virtualizációt nagyon érdemes bekapcsolni zenénél is. Ha csak simán kimegy a jel, az elég lapos egy élmény. -
renatto
őstag
válasz
Mauzes #83808 üzenetére
Innen ( thedigitaltheater.com ) tudsz letölteni akár új trailereket, lossless hanggal.
Nekem van jó pár filmjelenet fellőve felhőbe, ami Sub/Atmos térhang tesztelésre van, de nem tudom engedélyezett-e, így leírok párat, de az időpontokat nem tudom, így a jelenetet neked kell megkeresned a filmben. (Bár szerintem streamingen ezek elég gyatra hanggal szerepelhetnek).
- Blade Runner 2049, Kong Skull Island, The Greatest showman és Mad Max Fury road filmek első 3-4-5 perce.
- Batman The Dark Knight rises - éjszakai motoros (Batpod) menekülős jelenet
- Men In Black International - Amikor kijönnek az éjszakai klubból és felrobbantják az autót.
Jurassic World - Amikor bemennek az Indominus Rex "ketrecébe"Ezeknek a filmeknek alapból nagyon jó a hangkeverése, így rengeteg más jó jelenet is van bennük, de ezeken kívül, az Interstellar vagy bármelyik Transformers film, X-Men, Deadpool is jó.
-
svgyula
addikt
Még mindig nem érted! Engem ez nem érdekel! Miért nem annak címzed akit érdekel! Ráadásul az sz@rt sem ér mert legalább 2 ismeretlen van benne! De leírom mielőtt ezt sem érted!
Nem mindegy milyen a fal szerkezete anyaga, milyen vastag van-e valamilyen egyéb burkolat valamelyik oldalon, mert ugye egyik jobban vezet a másik pedig nem. De ugye mennyivel egyszerűbb átmenni és megelőzve a török átkot megkérdezni, hallja-e és ha igen zavarja-e? Mert a táblázat és a szomszéd érzéke az két teljesen különálló dolog! Átmehet a kinyomtatott táblázattal a szomszédhoz, hogy márpedig ez szerint nem hangos legfeljebb lát csillagokat napközben is! Ennyit ér a táblázat! -
bteebi
veterán
válasz
Zsmester89 #83772 üzenetére
"Minden figyelmességem ellenére néha kapok ilyet...ez pl. mai (az-az tegnapi)."
Vagyis a jelek szerint semmi gond.
-
Ger_man
senior tag
3.0-ás rendszerről beszélünk, ami van a fórumtársnak. Mivel nincs sub a rendszerben, így ez az erősítő nem is engedi a fronokat small-ra állítani, tehát az alapból Large, zene és film esetén is minden mélyhang azon próbál megszólalni, a centerrel tud játszani hogy az is large legyen-e, vagy beállíthat neki egy crossover értéket.
Gyanítom hogy azt is large-ra állította az erősítő a mérés után, pont a sub hiánya miatt. -
lenox
veterán
válasz
Mauzes #83836 üzenetére
Egy basszusgitar 33-38 Hz-ig megy le, az alapfreki mar sokkal halkabban szol, tehat nem ugy szol, mint az igazi, ezt szerintem pont megoldja egy sub. Zongora meg lejebb megy. Nem tudom, en kiprobaltam (en is 8 inch stereoval kezdtem), es zenehez is kell a sub (nekem). Szerintem ki kell probalni.
-
Mauzes
addikt
Filmre egyetértek, hogy kell(het) a sub. Simán benne van, hogy ki is próbálok vele egyet. De zenénél nem a sok basszusra vágyom, hanem hogy minden hang úgy szóljon, mint az igazi - ezt nem oldja meg egy sub.
Pl. tökre nem értem, hogy a beszéd hangot mért hallom dobozosnak a frontsugárzókból is. Ha igaz is, hogy a fülem hozzászokott a rossz speaker-hez, de azért pont a beszédhangokat szerintem elég jól tudja mindenki, hogy szól a valóságban.
-
válasz
I'am Dony #83831 üzenetére
Akár mennyire van dícsérve, és hiába 20.centis, az a kicsi doboz nem fog akkora basszust se adni mint egy 50w os SUB láda!
Lehet hogy szépen és tisztán adja vissza a hangokat, de mély hangot nem fog adni annyit, amire azt mondod hogy ez igen!
A pc hez én egy 15.éves 5.1es gagyi genius hangfalszettet használok annak a sub ja kemény 60W és fél hangerőn a szoba túl felén táncolnak a vázák a szekrény tetején.
Na ilyet nem fog tudni az a csoda 400.e res polc sugárzó, akár mennyire is dícsérik meg tisztán és jól szól!
-
I'am Dony
őstag
válasz
Mauzes #83828 üzenetére
Első körben nézd át az AVR setupot, hogy helyes ill. a valóságnak megfelelő-e. Utána kapcsold ki az EQ-t, told rá a falra őket, így a kioltásból eredő anomáliák egy részét kizárod, aztán próbáld ki. Lehet elhelyezési pobléma vagy AVR-ben Small/Large, (amennyiben szub nélkül beveszi) ill. valamelyik kompresszor beállítás, de hibás mikrofonpozíciókból származó rossz bemérés is. Ha megvan a megoldás, kihúzhatod a helyükre őket, aztán újra mérsz. Annak a szettnek hatalmas javulást kell eredményeznie.
-
I'am Dony
őstag
válasz
DroiDMester #83826 üzenetére
Nyilván fogalmad sincs a fikázott dolgokról.
-
Mauzes
addikt
válasz
Ger_man #83824 üzenetére
Köszi a tippeket, ránézek.
Igen, ezt én sem zárom ki, hogy az elvárásaimmal (is) gond volt. Csak ugye hogy a bázis egy lesajnált soundbar, meg ha már 3x annyit költök valamire, akkor legyen sokkal jobb.Egyébként még egyszer mondom, sok mindenben én is hallom, hogy sokkal jobb az MA Silver.
- Nyilván a térérzet teljesen más, hogy honnan hallom a hangokat, vs. 1 db doboz.
- Basszusban jóval mélyebbre tud menni.
- Több részletet hallok.
- Bizonyos hangok, hangszerek, tónusok jobban/természetesebben szólnak rajta.
- Filmnél (néha) a center miatt hangosabbnak hallom a beszédet.Viszont a másik oldalon pedig
- Bizonyos hangok, hangszerek, tónusok meg furán szólnak rajta, nem természetesen. Pl. egy pergő ütésnél érzem, hogy szerintem nem így kellene szólnia. Vagy egy énekhang.
- Néha basszusszegénynek érzem, hiányzik belőle a test, a háttér szőnyeg. Pedig az volt a félelmem, hogy a falhoz közel van rakva és túlsúlyos lesz a basszus.
- Filmnél hiába hallom (néha) hangosabbnak a beszédet, valahogy nem hat természetesnek, élőnek. Néha mintha a basszus hiányozna a mély férfihangból (vérszegény? dobozos?), néha meg mintha nem lenne összhangban a frontokkal, "kihallom" a beszédet.U.i.: nagyon nem vagyok basshead, tehát nem azzal van gondom, hogy mindenbe nagy döngést várok. Az MA Silver meglepően mélyre megy, néha olyan morajlást hallok, hogy csak lesek, az abból a ládából jön. 30 Hz-ig hallottam lemenni (Youtube videó szerint, lehet nem pontos), a soundbar pedig 50 Hz-nél elhallgatott. De mégis egyes tartalmaknál azt érzem, hogy nincs elég basszus, az a lábdob erőteljesebben kellene, hogy szóljon, férfihangnak lentebb kellene szólnia.
-
BBéci
legenda
válasz
DroiDMester #83826 üzenetére
Lepkefing?
Közel 10 kilósak, 20 centis mélyközépsugárzóval. Az összes tesztben dicsérik a basszusát, ami gyári adat szerint 35 Hz-ig megy le és a Monitor Audio nem szokott kamuzni.
Az a 700000 forintos komplett szett biztosan nem olyan kifinomult és részletező hangú, mint a Gold sorozat bármelyik tagja.#83823Mauzes
Nem hiszel a bejáratásban?
Majd tapasztalni fogod, mennyit változik a hangjuk.
Hová, mire helyezted a hangdobozokat? Egy jó állvány hatalmasat tud javítani a hangjukon. Szilárd, stabil alátámasztás nélkül nincs ütős, megfogott basszus, csak elkent dörmögés. -
válasz
Mauzes #83808 üzenetére
Nem akarok nagyon bele vauzni a választásodba!
De ezek túlárazott sz@rok!
700.e ért kaptál volna komplett 5.1 es szettet, normális SUB.ládával!
Amúgy nem is értem mit vársz azoktól a kis lepkefing polc sugárzóktól! Vegyél egy 4-500w os SUB.ot melléjük ha akarsz wow érzést, mert azok a pici polc sugárzók nemfognak neked SEMMI BASSZUST ADNI!
-
bteebi
veterán
Ez mekkora ötlet!
Mondjuk az állvány aljára is kellene, és igazából valószínűleg elég nehéz lenne levakarni a hangfalról. Meg valószínűleg túlzottan nagy erő ellen nem védene. Egy neki pattanó (könnyebb) labdát, meg egy véletlenül nekitolt porszívót talán kibírna, de valószínűleg még egy kisbaba is tudna olyan erőt kifejteni, hogy boruljon minden.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Mauzes #83823 üzenetére
Filmek esetén érdemes lehet bekapcsolnod a virtualizációt:
STR-AN1000/TA-AN1000 | Súgóútmutató | Virtuális hangeffektusok kiválasztása (Virtualizer)Nekem is ilyen erősítőm van, igaz nem 3.0-val, hanem 5.1.2-vel, de előtte is Sony-m volt, azon kipróbáltam 2.0-val a virtualizációt, remekül működött. Mindenképp a bemérőre hagyatkoznék első körben.
Amivel tesztelném a helyedben: DTS vagy Dolby Demo lemezzekkel, ezeken van csatorna tesztelő anyag is, illetve filmekből jelenetek.
Ha Streaming akkor MAX-en van jópár 4K + (tömörített) Atmos hangú anyag (pl. Matrix, Dűne), de ezeket azért nem veszik fel a versenyt hangminőségben egy UHD, de sima BD lemezen lévő veszteségmentes Atmossal vagy sima TrueHD-vel vagy DTS:X és DTS-HD-MA variánsokkal, ha elérhető ilyen megoldás is, akkor inkább azzal nézd meg. A két említett film tökéletes tesztanyag. A.F.D. vagy A.F.D. Movie móddal. STR-AN1000/TA-AN1000 | Súgóútmutató | Választható hangterek és effektusaik
Zene esetén én személy szerint Tidalt és Spotifyt használok, általában az Audio Enhancer móddal 2.1-ben, de Tidalon elérhető jó pár album Atmos hangkeveréssel is, virtualizáció mellett lehet kipróbálnám, és akkor azt is A.F.D. mellett.
Egyébként lehet azzal van a legnagyobb gondod, hogy túl nagy elvárásokkal ültél neki, egész biztos vagyok benne hogy jobb, csak lehet nagyobb minőségi ugrásra gondoltál látatlanban. A virtualizáció lehet segít azon, hogy kicsit mozisabb legyen a hangzás, jöjjön oldalról is hang, persze ez is nagyon sokban az adott filmtől függ. Egy beszélgetős drámával nem biztos hogy érmes tesztelni, hacsak nem a center a lényege a tesztelésnek, mert az fog szólni 90%-ban
-
Mauzes
addikt
Akkor ezt nem értem, mert háromféle beállítással próbáltam: először mindenféle kalibráció nélkül, majd az automata kalibráció, majd a manuális távolságállítások (EQ és level állítás nélkül). Akkor mégis mi lehet nagyon rosszul beállítva? Meg hát pont 2.0 módban nem túl sok minden beállítást van eleve.
Most azt csinálom, hogy bár nem hiszek a bejáratásban, de a biztonság kedvéért megy rajta (anélkül, hogy hallgatnám).
A másik lehetőség, hogy egyszerűen szar a fülem (azaz nem vágja, mit hogyan kellene hallania).
Ha esetleg bárki meghallgatná ezt a két rendszert Budapest 18. kerben, akkor örömmel fogadom.
-
Mauzes
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #83809 üzenetére
Az ár relatív, kijönne 400 ezerből is egy 5.1, meg kijöhet 4 millióból is egy 3.0. Nem az volt a cél, hogy minél olcsóbb legyen. Ráadásul surround hangszórókat most nem is akarok, a sub még kérdéses.
Nem mondom, hogy zenére jobb a soundbar. Hanem hogy semmiképp nem tűnik egetverően jobbnak az MA Silver. Sok mindenben jobb, ezt egyből hallani. Viszont van olyan, amiben meg rosszabbnak (furcsábbnak?) érzem. Bizonyos hangszerek tónusa mintha nem természetes lenne. Egyes felvételeken az énekhang mintha "dobozos" lenne. Egyes hangok alól mintha hiányozna a "test" (pl. lábdob, férfi ének, stb.), mintha basszusszegény lenne, pedig az biztos, hogy mélyebbre megy, mint a soundbar. Nehezen tudom megfogalmazni, amit a fülemmel hallok.
Filmnél pedig a beszédhangok/center hangok, ami kicsit furcsa. Mintha nem lenne természetes vagy teljesen integrált a beszéd a nagy egészbe. Ez mondjuk simán lehet, hogy kalibrációs probléma, próbáltam az automata kalibrációval és manuális távolság állítással is, de hasonló a végeredmény. Csak ez is olyan, hogy ha már annyitba kerül csak a center, mint az egész soundbar, akkor egyértelmű előnyt szeretne kapni a user.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, nemrég újítottam be és üzemeltem be egy 3.0-s rendszert a soundbar-om leváltására. Sony TA-AN1000, Monitor Audio Silver 100 7G pár + C250 7G, egy Harman Kardon Enchant 1300 soundbar helyére.
Egyelőre ott tartok, hogy megcsináltam a kezdeti beállításokat a kalibrációval együtt és próbálom tesztelgetni, összehasoníltani úgy, hogy a soundbar is a helyén van még (optika és hdmi között váltogatok).
Lehet, hogy nagyon leegyszerűsítem, de nincsenek esetleg olyan előre "összeollózott" tartalmak, anyagok, amik hangsugárzó tesztelésre vannak kitalálva? Pl. bizonyos jó hangú filmjelenetek összevágva, stb. Vagy van-e tipp arra, hogy milyen tartalmakkal érdemes tesztelgetni, lehetőleg amik streamingen elérhetők.
Első blikkre nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel ár/érték arányban. Nem vártam csodát, de azért mindenhol azt hallani, hogy egy soundbar helyett egy kezdő rendszer is sokkal jobb, még talán filmre is, de zenére főleg. Lehet, hogy nem ideális a szobaakusztika, lehet, hogy nem pont ideális helyen vannak a sugárzók, lehet, hogy ez a hifi rendszer túl gyenge, vagy lehet, hogy a soundbar-om volt "túl jó", vagy csak egyszerűen ahhoz szokott a fülem (vagy csak szar a hallásom, az is lehet). De azt azért reméltem, hogy 800 ezer Ft elköltése után már jelentősen jobb hangokat fogok minden helyzetben hallani, mint egy 300 ezres soundbar-ral.
-
svgyula
addikt
Egy kérdés! Megint miért is velem kötözködsz?Te tudsz olvasni, vagy csak a betűket látod? Egy nem neked írtam amit írtam!
Kettő, a kint hallható és leírt hangokhoz a te táblázatodnak semmi köze! Három, akinek írtam az arra volt kíváncsi, hogy ha beüzemeli a subládát az a szomszédját zavarja-e ehhez az információhoz is a hajadra(ha van) kenheted a táblázatodat! -
Quetz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Eladó felújított hibátlan led tvk próbagaranciával!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth 5.3
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!