Hirdetés
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saughassy
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz Saughassy #60175 üzenetére
Az 5. generációs W10 tud zörögni, ha jól meg van hajtva, ezt leírtam a tesztben.
Találgatás helyett fényképeket kellene látni az összes beállításról, abból kiderülne, hol van elrontva.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ada19
senior tag
válasz Saughassy #60289 üzenetére
Szép összefoglaló, egyetértek, kivéve a mélyláda jelszint utólagos állítással. Cavern és REW által is igazoltan (UMIK-1-el), nekem a MultEQ XT32 kivétel nélkül 4-5 dB-vel lentebb húzza a normálisnál, és sok egyéb fórumos beszámoló van pontosan erről a jelenségről.
Mégsenem
-
ada19
senior tag
válasz Saughassy #60292 üzenetére
Tapasztalatom szerint az LFE miatti +10 dB-t a saját pink noise mókájával figyelmen kívül kell hagyni, de én csak lelkes amatőr vagyok a témában, ha nem jót írtam remélem kijavítanak.
#60293 Tamoo: persze, ezért is írtam hogy nálam ez van. Abban igazatok van, hogy ha ezt felhúzom REW szerint is jó értékre, néha túl sok tud lenni - minden bizonnyal a kimelés/ek miatt, de még ezeket nem mértem meg. Egy biztos, Cavern utáni állapottal maximálisan elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
mikrofon
veterán
válasz Saughassy #60291 üzenetére
" inkabb szakadekot hagy benne ha nem tudja kiszedni a durva eltereseket, pluszt szinte sosem."
Most elég sokat olvastam a DSPeaker Anti-Mode 8033 s-II miatt. Ezek alapján ez is és a szinte az összes EQ úgy simít hogy elvesz és nem hozzáad. Még pedig azért, mert csillapítással simítani könnyebb és szebben lehet, növelés már erősítés lenne. Illetve ha a szakadékok a visszaverődő hullámok kioltásából ered, akkor tt hiába erősítene, akkor is kioltják egymást. Ezért tartják fontosnak a mikrofonnal mért SUB elhelyezést, mert olyan helyet kell neki találni, ahol a mérési/hallgatási pozícióban nincs kioltás. Erre csak ez az egy megoldás van az olvasottak szerint.....
Egyébként annyi jót olvastam erről az DSPeaker Anti-Mode 8033 s-II-ről hogy rendeltem egyet. Kíváncsi leszek mire lesz képes...
[ Szerkesztve ]
-
-
jambiyya
őstag
válasz Saughassy #60301 üzenetére
A háttérzene -60dB napközben, filmek -25dB (éjszaka -30). Tényleg agresszív, de engem nem zavar, kivéve ha kifejezetten zenét hallgatok.
NoX1: a lényeg, hogy piros-a-pirosba menjen. Én a feliratost szoktam kinevezni pirosnak. Illetve én mindent az AVR-be dugnék.
[ Szerkesztve ]
-
ttomittomi
friss újonc
válasz Saughassy #60368 üzenetére
Az az igazság, hogy valami hasonlót csináltam folyamatosan. A D-TV/CBL optikai kimenetet használtam fizikai kimenetként és a INPUT MODE gombot nyomkodva is ennek megfelelően a D-TV/CBL AUTO módba állítottam. Volt még analog és dts is ebben a módban. Távirányítóval elindítottam a D-TV/CBL-t, de semmi változás.
Ezt korábban próbáltam illetve msá módokat is kipróbáltam. Annyi, hogy padlón halkan zúg a hangfal. Alapzaj...
Felmerülhet, hogy esetleg a 10 éves optikai kábel nem funkcionál? Sok esetben feszült a kábel az erősítő szekrény takarításakor, ki/be húzgálgatva volt. -
ttomittomi
friss újonc
válasz Saughassy #60371 üzenetére
Nah, a tv hátuljában az optikai kábel csatlakozója pirosan világít. Az optikai kábelt csatlakoztattam a tv csatiba, de a kábel szabadon lévő másik vége nem világít.
Ez akkor kábel hiba, esetleg a tv optikai csatlakozója is hibás lehet? Az erősítő Yamaha RX-V 740RDS típusú. Nincs HDMI, SCART és USB kimenete. Rca, svideo és 4 optikai kimenete van.
Közben azt is el kell mondjam, hogy az általam említett INPUT MODE az egyes bemenetek AUTO, DTS és ANALOG jeleit állítja. Tovább keresve megtaláltam a az általad említett ASSIGN opciót, de még nem jöttem rá hogy kell beállítani -
-
Dorian
félisten
válasz Saughassy #60538 üzenetére
A Din EQ gyakorlatilag loudness. Egy olyan találmány, ami elméletben megoldást ad, a gyakorlatban pedig a gyenge rendszereken bizonyos szempontból esetleg segíthet, de a jobb rendszereken csak ront. Azon alapul, hogy halk hangerőn a mélyeket (meg a magasakat) kevésbé halljuk, így azt megtolja. De ha van az embernek egy normálisabb cucca, akkor ott kihallható, ezért zavaró, hogy ez természetellenes. Hiszen egész életünkben halk hangoknál kevesebb mélyet hallunk, ez az ember számára a normális, természetes hang.
SPEA:
Itt az "olyan is akad" egy kicsit becsapós lehet / volt. Van olyan önbemérő ami nem tudja automatikusan a fázist állítani?
Mi az, hogy állítani a fázist? Ezzel az a probléma, hogy a fázis frekvenciafüggő. A bemérők 95%-a annyit tud, hogy beállítja egyetlen frekvenciára. Ott jó lesz, máshol meg nem.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tommancs
csendes tag
válasz Saughassy #60538 üzenetére
Valoban eg es fold a kulonbseg a melyeket tekintve DEQ val! Az mas kerdes, hogy az egesz hangzas megvaltozott. Elettel telibb, teljesebb, es “terhatasubb”, mintha kozeebb lenne a szinpad. Talan neha tulzottan is. Kulonosen zenenel, nekem egy picit tulszinzettnek tunik, mestersegesnek. Es ezzel nem azt mondom, hogy nem tetszik, csak ezt tapasztaltam. De az is lehet, hogy hozzaszoktam az OFF-hoz, hisz igy hallgattam az elmult 2 hetben miota megvan.
Szoval zenere is az a javaslat, hogy legyen a DEQ bekapcsolva? Vagy csak filmnel. Ez ugy tapasztalom, hogy filmnel nincs meg ez a “tulszinezes” annyira. -
makoss
veterán
válasz Saughassy #60990 üzenetére
5.1 Házimoziban gond nélkül beadja mind a 6 csatornát... [link]
Megnézem amit írtál...beállítottam, megy szépen a sub is sztereóban, köszönöm szépen!
Sajnos nem félmilliós az erősítőm, a front egymagukban nem adnak elég mélyet.[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
mikrofon
veterán
válasz Saughassy #61497 üzenetére
Szerintem meg a kábelnek is van jelentősége egy bizonyos szintig. Pont úgy mint a guminak.
Jah és az elemnek is van jelentősége egy bizonyos szintig. Pl nekem nem mindegy hogy meddig bírja és hogy belerohad-e a távirányítóba.
Szerintem létezik a jó árérték fogalom és az igényesség is. Ez még nem egyezik meg az én szemeben a pazarlással és pénzszórással, mert az egy másik szint már. Nagyon sajnálom ha valaki ezt nem érti és nem érzi. Ezzel témával nem akarok vitatkozni...
Természetesen te használhatsz tömör rézvezetéket is, mert az lehet még olcsóbb.....
Nekem teljesen mindegy.A megállapítás az volt, hogy az ajánlott hangszóró vezeték a tiszta oxigénmentes sodrott réz hangszórókábel, ami 500HUF/m-áron kezdődik 2x2,5 méretben.... Kábel létezik alatta is és a hangot is eljuttatja a hangszóróig. Pont mint az autógumi. VAn egy szint ami az ajánlott, ennek ellenére létezik alatta is, amit előszeretettel használnak is még a drága gépjárműveken is....
De úgy látom mindig van valaki aki ezt a témát nem tudja elengedni....
[ Szerkesztve ]
-
Saughassy
aktív tag
válasz Saughassy #63573 üzenetére
Lehet firmware problema is, nekem van ket JBL Playlistem is, par het folyamatos hasznalat utan azok meg recsegni kezdenek. Kihuz a falbol, ujraindul es minden jo ujabb par hetig. Ez legyen a legnagyobb bajuk, amugy imadom oket, plane hogy szinkronizalni tudom oket, plusz meg a chromecast audiomat es az rpi t is.
-
BBéci
legenda
válasz Saughassy #63609 üzenetére
Szó sem volt Bronze hangdobozokról.
A belépő Monitor szériáról érdeklődött, amik nem rosszak, megérik az árukat, de a Bronze amennyivel drágább, annyival jobb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Saughassy #64003 üzenetére
Panelben lakom, így dinamika terén nem nagyon nyújtózkodhatok sajna viszont arra gondoltam apránként teszem össze a rendszert. Lehet a sub-ot kihagynám és két álló 3utas frontnak egy olcsóbb sztereo erősítővel. Aztán mikor meglesz a többi doboz is veszek egy zenében is jó atmos erősítőt.
-
törölt tag
válasz Saughassy #64728 üzenetére
Nem néztem csak a denon márkaboltban. De akkor máshol sincs?
Hahahaha. Ilyen a formám.
Fura ez a denon. Denon.hu-n szereplő erősítők egy része kifutott termék azért nem kapni a többit meg szimplán nem kapni.
Most írtam a német conradnak. Ott csak 230ezer. Kérdés mennyiért hoznák el. -
VoidXs
Topikgazda
válasz Saughassy #64791 üzenetére
Ez egy PB, a csalás a zártakkal van. Azt már hosszan leírtam, hogy nagyon specifikus esetben az áruk fair, de ettől még nem lesznek jók. Az utálat tárgya továbbra is az undorító hazugságaik (amiket ha nem hinnének el sokan, nem lenne piacuk), például hogy a legnagyobb zárt ládájuk, az SB16-Ultra is csak 40 Hz-re képes, de szerintük ez 16 Hz-ig lemegy:
Ja, és majdnem 20% a THD, de hát elhitették a néppel a sok újságot lefizetve, hogy a zárt a tisztább, szóval ez senkit nem zavar.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Saughassy #64805 üzenetére
94 dB-s 16 Hz olyan, mintha nem is lenne. Ezen a frekvencián az ember szinte nem is érez 100 dB alatt, szóval nagyon kamu. Nem kell konkurenciához menni, a saját reflexeseik is sokkal jobbak, a PB16 például egy 25 Hz-es láda:
De nézzük a konkurenciát. Egy 2006-os Klipsch, aminek ötödennyi az ára, laza 15 dB-t és még 5 Hz-et tol az SVS-re, így biztosítva kis hangerőn sokkal vállalhatóbb torzítást (ezt a tesztet is ugyanaz végezte, csak azóta volt dizájnváltásuk):
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest