- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjani81
senior tag
Sokat olvastam a kábelekről de egyre több ilyet találok
http://www.tonestack.hu/cikkek/hangszorokabel.htmlAkkor most hogy is van ez?
Ezért kérdeztem a sub kábelt is. Annál is ez a helyzet? Van 5 méteres 4 ezerért de esetenként 60-70 ezerért is. -
arcitec
addikt
Ha álmennyezetbe rakod, akkor talán nem, de a doboz az mindenképp ad egy jobb akusztikát neki. Amit jómagam gyártottam, azt még ki is béleltem. (Mint a nagyok.
). Felrakod, teszteled, ha elégedett vagy hátradőlsz és élvezed. Ha van időd és kedved, próbát megérhet a doboz. Álmennyezetbe még akár kicsi állványos is felszerelhető lehet.
Ebben nincs tapasztalatom. De az tuti sokan csak beépítik. A lényeg a lenti hangfalakon van.
Nekem Magnat IC 62 van és teljesen jó. -
popey37
addikt
hát köszönöm a semmit, ettől több infót kapok, ha bemegyek valamelyik hifi üzletbe.
ti itt csak egymással beszélgettek. további jó traccsolást. -
sapex
tag
válasz
arcitec #50168 üzenetére
A DALI Phantom E-50 én is jónak érzem. Elgondolkodtam a E-60 ról is de az már nagyban meghaladja a ráfordítandó összeget.
Mivel a hely ahová bekerül a hangszóró a hetekben fog elkészülni emiatt a mennyezetet is csökkentettem 20cm-rel ,majd álmennyezetbe lesz beszerelve melynek anyaga gipszkarton.
Írták itt hogy egymagában kevés a szimpán beszerelés ,dobozba kell tenni a tüzbiztonság miatt.
Kérdésem hogy csak a tüzbiztonság miatt kell dobozolni vagy a hangzás miatt is? -
bodza32
kezdő
válasz
tothjani81 #50163 üzenetére
Köszi jegesmaci81 és tóthjani81, elolvastam a kábelekről szóló cikket. Monhatnám, hogy mostmár képben vagyok, de inkább azt mondom, hogy majdnem.
Van kábel kinézve. Monitor hifi kábel joker 2x4 mm, 2x3 m, Made in Germany frontokhoz. Monitor hifi kabel atmos air 2x2.5 mm, 3m centerhez Made in Germany, a hátterekhez 2x8 m 2x2.5 mm név nélküli áttetsző kábel,/ állítólag együtt lett véve a többivel, az is német, csak akkor az a fura, hogy miért nincs ráírva/ az egész egyben 8E . Azt mondja az illető, hogy ezek inakusztik kábelek, régiek, azért nincs ráírva, hogy inakusztik. ez is gyanus.
-
arcitec
addikt
válasz
lionshamlet #50190 üzenetére
Tűzállót írtam... mindenből .... nyilván különben , arra a felhasználásra oda nem is kellene.
A tűzállóság a lényeg és vele együtt a stabilitás is.A paraméterei alapján tüzet nem táplálja stb .. A doboz dettó , a sziloplaszt szintén a vezetékhez...Tehát amit lehet mind tűzbiztos,tűzgátló.. -
Dorian
félisten
válasz
lionshamlet #50190 üzenetére
Létezik tűzálló purhab.
-
embe
nagyúr
Ha valaki bögreszettben gondolkodik, attól azért ez jobb - és olcsóbb.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vicarious1 #50179 üzenetére
@mpo @hakos1987 @Vicarious1 köszönöm szépen a válaszokat, ez elég biztató, azt hittem ilyen 10-20e Huf körül van egy külföldi posta, de ennek fényében nem is maszatolok tovább az itthoni használt hirdetésekkel,most hogy több pozitív tapasztalatról is tudok, így már bátran írok nekik és nem keresem tovább a buktatókat
-
Tuhajohn
tag
Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok házimozi/hangszórók témában. Ezért kérem a segjtségeteket.
Pár napja eszembe vettem, hogy veszek egy pár jobb hangszórót, de most eszembe jutott egy régi tervem. Konkrétan az, hogy építek magamnak otthonra egy házi mozi szerűséget.
Úgy tervezem, hogy először vezsek két hangszórót és egy erősítőt.
Hangszórókból kinéztem egy Bowers & Wilkins 607-et. Erősítőnek meg egy Sony STR-DH590-t. Erről kérdezném a véleményeteket, hogy jó-e lesz ez így vagy nem. Elsősorban PC-vel használnám (film, zene, játék), másodlagosan blu-ray film nézésre. Számítógépemben Asrock Z370 Taichi alaplap van, ennek a hangkártyáját használom.
Aztán később vennék még egy pár ugyanilyen hangszórót. Aztán vagy a középső hangszórót vagy mélynyomót. ( https://content.abt.com/image.php/2-STRDH590.jpg?image=/images/products/BDP_Images/2-STRDH590.jpg&canvas=1&quality=80&min_w=600&min_h=400 )
Aztán ezenkívül mire lesz még szügségem? Kábelre? Abból milyen kell?
Ha ez számít valamit, nem túl nagy a szoba (konkrétan 5x4 méter) és nem is lenne pont a sarokban hanem jóval közelebb. -
arcitec
addikt
Köszi,hát igen az 1 az nem otthoni környezet, ott más is a födém környezet. Az otthoni környezetben úgy kell, csak a doboz az kell.Ki kell vágni, majd fentről ráhelyezni a dobozt(kvázi hangfalat),de úgy, hogy az hermetikusan zárjon kis résen a vezeték bele,majd azt is hermetikusan zárni. Tűzálló "sziló" is létezik(piros). Léteznek nagyon erős ragasztók.Majd az egészet tűzálló purhab-al telibe. De ha a kész dobozt veszed, akkor csak hermetikusan kell felrakni, az lehetne a legtutibb megoldás.Nyitottan semmiképp nem raknám fel.Akkor inkább egy álmennyezet alulról,csak a 2 hangszórónak,mintha beton födém lenne.
Apropó a kimérést, azt nagyon alaposan tedd meg.
-
tothjani81
senior tag
Milyen sub kábelt vegyek 5M hisszúra van szükségem. Érdemes Y kábelt venni vagy elég normál. Jelenkeg 2M hosszú van valami alap de dupla árnyékolású normál nem y. Viszont olvastam, hogy érdemes y kábelt használni. Ez most negint kinek mi de pl nem hittem a dupla kábelezésben sem de vettem kábelt duplán van bekötve és hallható az eltérés na persze pozitív irányba. Lehet ugyan ezt értem volna el ha hidalom a csatikat a hangfal hátán gyári kötés helyett. Nem tudom. Tapasztalat valakinek normál és y kábel illetve no name és márkás között?
-
arcitec
addikt
-
-
Begi
senior tag
válasz
wrathchild #50170 üzenetére
Szia!
Nem tudom a megoldast a te problemadra, mert nincs ilyen rendszerem, viszont van 2 rendszer amikkel van tapasztalatom, ami talan segithet par kerdes megvalaszolasaban.
1. Fateromeknal a rendszer all eegy LG TV, LG BD lejatszo, UPC box, illetve egy Onkyo TX-NR616 erositobol.
Mindenhol minden engedelyezve van. A TV es erosito kozott 1 HDMI kabel van es minden az erositobe van kotve.
Ami mukodik:
BD lejatszo bekapcsolasanal -> TV es erosito bekapcsol (-> kikapcsolasnal kikapcsolnak, ebben nem vagyok biztos)
Ami neha mukodik:
TV-n Youtube -> erosito atkapcsol magatol a TV bemenetere, ami egy virtualis bemenet, nincs HDMI input porthoz rendelve (alapbeallitasa az erositonek) es akkor szol a Youtube a hangrendszeren. Sajnos az esetek 40%-ban ez elsore nem jon ossze es ujra kell inditani az TV + erosito parost. Altalaban akkor szorakozik, ha elotte valamilyen masik forrast neztunk. Pl. UPC.
Ami nem mukodik:
UPC box bekapcsolasara nem tortenik semmi. Szerintem nincs HDMI-CEC a boxban.2. Nalam PS4, medialejatszo, Sony TV (Digi kabel), Onkyo TX-NR609.
Ami mukodik:
PS4, lejatszo bekapcsolas -> TV, erosito bekapcsol -> Kikapcsolasnal a TV atvalt a kabelTV-re.Ezek alapjan azt mondanam, hogy ahany eszkoz/gyarto, annyi fele mukodes
. Ez abbol is latszik, hogy minden gyarto mashogy hivja a maga kis megoldasat a HDMI-CEC-re.
A fateromeknal sokat szenvedtem, mire sikerult osszehozni, parszor el kellett jatszani azt, hogy mindenhol minden funkciot kikapcsoltam (TV, erosito), majd vissza. Ha jol remlik, akkor eloszor az erositon allitottam be a HDMI-CEC + ARC-ot, majd utana a TV-n.
-
arcitec
addikt
Mindenképp teljesen zárt, tűzálló dobozba kell rakni,ha oda akarod süllyeszteni.És persze teljesen elszeparáltan a nappalit a padlástértől.(Mint ahogy most is van(ha jól meg van csinálva).
Lehet készíteni is,(létezik tűzálló,vagy hangátló gipszkarton) de ha nem akarsz barkácsolni: [link]. Egyébként akusztikailag nagyon jó lesz, az egész plafon egy hangdoboz lesz.
-
embe
nagyúr
Ha már felhozódott a mennyezetbe épített hangszóró....
Ilyen Amazonos hangszóróval van valakinek tapasztalata?Másik kérdésem: a ház szobáinak gipszkartonból van a mennyezte. Ha most egy ilyen süllyesztett hangszórót beépítek, nem tesz kárt benne? Milyen rezgést képes átadni a gipszkartonnak? Bár igaz szigetelés van rajta, így nem lenne szabadna a rezgést átvennie.
Ha átvenné akkor a hangzást is lerendezné rendesen.... -
mpo
veterán
válasz
Ha set-top-box van és az AVR-be megy, akkor nincs értelme a tévéről a HDMI-ARC-nak csak olyankor, ha internetes "műsor" van (Youtube).
-
mpo
veterán
válasz
A Denonnál a HDMI-ARC On legyen, a tévén is engedélyezd.
Nézed a tévéműsort vagy a Youtube-ot, a Denon távján meg megnyomod a tv/audio gombot, ez lesz az input eszköz. -
gab1ka
senior tag
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne hogy egy elektrowelt24.eu-ról való rendelés esetén (erősítő/polcsugárzó méret) kb mennyi a postaköltség Mo-ra? Csak angolul tudok ezért nem kezdtem bele az emailezgetésbe az oldallal.
-
wrathchild
tag
Köszi a választ!
Nagyjából innen indulnak a problémáim.
A tényeket, beállításokat így sejtettem, de nem működik.
Én használnám a HDMI -controlt"A tévén kiválasztom az AVR-t, marad a médialejátszó és az AVR távirányítója."
Most így van, de csak az optikai kábellel működik.ARC esetében még mindig nem tiszta, hova kapcsoljam az erősítőt, ha az optikai kábelt elhagyva szeretném a hangot a hangfalakra küldeni?
Valószínűleg valamelyik eszköz hibás az ARC, HDMI -control vagy mindkettő tekintetében:
TV, vagy erősítő,
de előbbit nem szeretném szervízbe vonszolni, ezért ki kellene derítenem valahogy, hogy melyik a hibás?! -
mpo
veterán
válasz
wrathchild #50166 üzenetére
A HDMI-CEC az eszközök vezérlésére való.
A tévén (Samsung Anynet+) ha ezt nem engedélyezem, akkor a HDMI-ARC sem működik.
A Denon X1500-nál HDMI Control részben kell beállítani mindkettőt.
A HDMI-ARC a tévé hangjának az erősítőre irányítását végzi, de a tévében a hangkimenetet át kell állítani.
Ehhez egy High Speed HDMI kábel kell, az optikai fölösleges.Nem használom a HDMI-CEC funkciót.
A tévén kiválasztom az AVR-t, marad a médialejátszó és az AVR távirányítója. -
wrathchild
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek az ARC-HDMI control ügyében, mert visszaolvasgatva sem tudtam kihámozni egyértelműen, nekem hol a hiba.
Denon x2300W erősítő-Sony W809C TV-UPC média box-Sony BD lejátszó-PS4.
Minden eszköz HDMI az erősítőbe megy és onnan egy HDMI out a TV ARC-s HDMI bemenetébe megy.
Amit szerettem volna, szeretnék:
1:
bekapcsolom a UPC-t, VAGY BD-lejátszót, VAGY PS4-et és AUTOMATIKUSAN kapcsoljon be az erősítő+TV, a megfelelő forrásra állva (Erősítő: Game, TV: HDMI bemenetre).
Kérdések:
Ezt ÖNMAGÁBAN a HDMI-control funkció biztosítja, biztosítaná, vagy az ARC-nek is köze van hozzá?
Kikapcsoláskor is működnie kellene?:
azaz, ha kikapcsolom a UPC-t, BD-t vagy PS-t, akkor automatikusan ki kell kapcsolnia az erősítőnek és TV-nek?
Vagy az erősítő kikapcsolása esetén a többinek is ki kellene kapcsolódni?2:
TV-n Youtube Netflix HBO Go hangja az erősítőn át a hangfalakon szólaljon meg!
ARC esetén elvileg nem kellene ehhez külön optikai kábel, ez a lényege.
Kérdés:
ez esetben hova kapcsoljam az erősítőt, melyik forrást válasszam, mert én balga ezt nem tudom. Külön kábelt ugye így nem kap, ellentétben minden más eszközzel, így nem tudom a DVD-GAME-TV audio bemeneteket választani...Jelenleg:
1:
egy optikai kábel megy az erősítőbe, ami a TV audio forráshoz van párosítva.
Így most erősítőn át jön a hang, de a lényeg pont a plusz kábel használatának mellőzése lenne...2:
Mindenhol engedélyezve a HDMI control+ARC.
Ha PS-t bekapcsolom, a TV bekapcsol és a megfelelő HDMI bemenetre áll, de az erősítő nem kapcsol be.
UPC és BD bekapcsoláskor semmi más nem kapcsol be.
Valószínűleg a Sony saját Bravia Sync funkciója miatt kapcsol be a TV, nem a HDMI control miatt... (a BD pedig gondolom még nem Bravia Sync képes)Tipp:
nem működik a HDMI control az erősítőben, de lehet, az ARC sem.
Kérdés:
ötlet esetleg arra, hogy kiderítsem (én magam, nem szervíz), hogy a HDMI control az erősítő esetében működik-e egyáltalán? Ugyanígy az ARC?
Vagy TV esetén ugyanezek, hogy legalább azt tudjam biztosan:
a TV esetén okés a HDMI control és ARC is, vagy akármelyik ott sem.Köszi! Üdv!
-
Dorian
félisten
válasz
wrathchild #50162 üzenetére
Már évtizedek óta nem létezik analóg master.
-
tothjani81
senior tag
válasz
bodza32 #50158 üzenetére
Olvasd el ezt de rengeteg hasonló iromány van a neten.
https://av-magazin.hu/a-kabelekrol-1-resz-hangszorokabelek/Elméletileg az új kábeleknél nem számít még ha jelölt akkor sem de használtnál igen. Bár ha jelölt úgy is azt mondják, hogy jelöléssel kösd be. De az eféle eltéréseket nehéz észlelni és nem minden rendszern tapasztalható. Ha valóban belépőszintű a rendszered semmit nem veszel észre. Ha középszint ott már lehet. Ha felsőkategóriás a cuccod akkor pedig a hangképbe berepülő légy után is kalibrálni fogsz hátha elálította a hangzást.
-
wrathchild
tag
válasz
v.attis #50137 üzenetére
Üdv! Amatőr felhasználó vagyok, de átestem pár éve hasonló nosztalgikus hullámon a bakelit feeling felé...
RIAA korrektorra LENNE szükséged, nekem anno a Project-et ajánlották, kb. 20ezer volt, DE: (a többi más topik, de röviden talán itt is elfér)
súlyos összeg nélkül azt javaslom, engedd el!...
Régi lemezjátszóból jót kifogni nehéz, az biztos felújítandó+új Ortofon shell+hangszedő 30ezertől csillagokig... Én hagytam, mert nagyon vérszegény hangzást kaptam és nem volt erre szánt forrás.
A hangzás igazán egy minőségi sztereó erősítővel nyerhető ki, vagy egy erős középkategóriás házimozi erősítővel.
Egy jó lemezjátszó biztos megadja a kívánt élményt, de az maga is zsebbe nyúlós.
A bakelit lemez esestén is TUDOMÁSOM SZERINT egyáltalán nem biztos, hogy a bakelit hangzás előnyét biztosító analóg master (?) anyag van rajta, hanem sokszor a cd-re szánt digitális verzió. Sugar Mommy nélkül fájós lehet a zsebnek ez a bakelit világ -
hakos1987
őstag
Csináltam egy új bemérést. A front height hangszórók távolságára 0.36m-t állított be a nappali nyitott oldalán és a fal mellettire meg 0.66-ot. Jamo S8 szettről van szó. Ez valami hibára utal vagy csak a megfelelő késleltetések miatt jött ez ki?
Szerk: a bal oldalinál nem csak a magas hangszórót, a frontot is közelebbire állította, mint a jobbost. A mélyládát meg a 3.8 m helyett 5.5m-re. Ez is érdekes. -
bodza32
kezdő
Meg tudná azt mondani valaki, hogy számít e a kábelek iránya a hangzásban?
-
klaca1978
tag
válasz
FerNandor #50135 üzenetére
én ma este is figyeltem, megnéztünk egy filmet, de semmi. Most kikapcsoltam, kattant ahogy ilyen kor szokott,.....és 5perc után volt még egy katt. Na ez mi volt?
Amúgy nem tudom számít e milyen módban van, szerintem nincs összefüggés. Tegnap DTS neural x-ben volt, ma sima DD-ben.
-
arcitec
addikt
Ahogy nézem drágultak én még kb 50eft vettem 1 párat. Ma meg már ha darabja annyi jó vétel.Nevesebb gyártótól kell beszerezni. Ahogy nézem ez párban: [link] Ez darabja : [link]
vagy [link] Innen max még a Kef lehetne ..
Az erősítőt a hangszórókhoz kell beállítani ha 2 db Atmos akkor 5.1.2 ha négy, akkor 5.1.4.
Szóval tudja, még a 2-0 is. -
Szatura
aktív tag
válasz
Real_Necro #50130 üzenetére
Nem is kell, mert nem az a ludas.
Szóval,.... a láda búg, még ha az erősítő kikapcsolt állapotban van akkor is.
Búgás megszűnik ha a tévéből a HDMI kábelt kihúzom.
earcon keresztül csatlakozik az erősítő a tévéhez, bármely másik aljzatba dugom búg a láda.
Tápkábeleket próbáltam egymástól távolabb bedugni, semmi.
Ez mi? 🥺 -
sapex
tag
válasz
popey37 #50139 üzenetére
Szeretnék mennyezeti hangszorokat a jövőbeli hazimozrendszeremhez. A felállás ebben ez esetben ha isten is úgy akarja : erősítő:Denon x4500, 5.0 hanfal dali oberon 5 vagy 7,szub :SVS .
Süllyesztett mennyezeti hangszóróbol 4db gondoltam ,de ide valami ar/értek bajnok hangszórók kellenének ,mert már az eere szánt budget kimerülő félben van .Ebbe kérném a segítségeteket hogy tanacsoljatok valami hangszóró márkákat a fenti rendszer kiegészítése ként. -
mettek
addikt
válasz
Real_Necro #50138 üzenetére
Jo lett de az miért szempont hogy csavarmentes? Facsavar talán nem ront a hangon
Amugy a legjobb az otthoni barkácsolás főleg ha abból hasznos darab lesz. Én is eszkábáltam magamnak surround állványt bár az nem lett ilyen profi megfelelő eszközök hiányában.
-
popey37
addikt
lényegében nincs nagy igényem, szóljon a hangfal
5.1 a mostani erősitővel.
keveset vagyok otthon. csak össze tudjam rakni a UPC beltérivel és a tv-vel.
a tv-nek optikai és usb csatlakozói vannak, a UPC ugye kábelen jön, az sima koax, viszont nem tudom, hogy milyen kimenete van a beltéri egységnek, de újabb tipus, mert nem régen cserélték. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
HK Avr130-am van, a Jbl szettel (talán 178-as?)
Nem tervezem nagyon cserélgetni, nagyon szeretem ezt a szettet így, ahogy van.
Elkezdett érdekelni a bakelit lemezes korszak és megfordult a fejemben egy ilyen lemezjátszó beszerzése. Viszont nem látok az erősítőn lemezjátszó bemenetet. Ilyenkor mi van? Kell előerősítő hozzá?
Illetve érdekelne 1-2 vélemény is, megéri játszadozni vele? Van érdemi különbség a digitális hanganyagokhoz képest?
Nem kívánnék súlyos összegeket áldozni a dologra, csupán néhány nosztalgikus csemegét szereznék be: klasszikus zene, Police-Sting, Queen, ilyesmi. Az igazán nagyok... -
popey37
addikt
sziasztok, kis segitség kellene.
van egy régebbi tipusú házimozi szettem, 5.1 rendszer, tipus pioneer.
az a gondom, hogy nemrég vettem egy új tv-t és nem tudom összekötni a házimozival, mert nincsenek olyan csatik az erősitőn amik kellenének.
kérdésem az lenne, hogy érdemes-e másik erősitőt venni, vagy vegyek egy újabb szettet?
nem igazán akarnám kidobni a hangfalakat. -
klaca1978
tag
válasz
hakos1987 #50129 üzenetére
ok akkor ez engem is megnyugtat😋Biztos van valami logikus magyarázata. De megmérem pontosan mennyi idő telik el. A 30 az kb. volt. Megnéztem a filmet hol tartott 31 valamennyi, de eltelt pár mp mire odamásztam a távhoz. Ha pontosan 30perc és mindig akkor az direkt ilyen.
-
Real_Necro
veterán
válasz
zsoika #50125 üzenetére
Azért ki ne dobja, valakinek tuti megéri átkondizni.
Nekem meg megérkezett a hdmi splitter, most jó, bár el fogom vinni Anthemet egy szervizelésre.
Amit viszont észrevettem, hogy Synology nasomrol ds video programmal truehd hangok nem mennek. Valami lejátszó gond lesz...
-
klaca1978
tag
Sziasztok!
Az mennyire természetes, hogy kattan egyet minden bekapcsolás után 30 perc elteltével, aztán semmi azután, pedig ment még vagy 4 órát. Ugyanolyan relé hang mint a bekapcskor. Nem történik semmi más, nincs kihagyás semmiben, csak egy relé hang 30 perc után. Már az elején is csinálta, most tünt fel hogy rendszeres. (egy hónapos onkyo 686) -
hakos1987
őstag
Hali!
Elac S10EQ:
Szoftverével megcsinálom az önbemérést de minden alkalommal ugyan az jön ki mért és javított görbére. Ebből nekem kb az jön le, hogy nem menti el a beállítást. Vagy tévedek?
1. Mérés:2. Mérés:
-
Sarus
friss újonc
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tippeket. Természetesen a használtak között keresgélek, csak a gyártók adta minőséget nem ismerem. Olyan sok márka van forgalomban, hogy könnyű eltévedni köztük.
-
Szatura
aktív tag
válasz
zsoika #50121 üzenetére
A helyzet az, hogy szét tudnám szedni, nézni is tudnám.....de szó szerint 🙃
Én nem vagyok szaki.
Amiért vakarom a buksit az, hogy kb 1 éve hoztam ki magammal (már messze élek szülőhazámtól), kb 5évet állt, előtte max 1 évet használtam🥺
Szoval.... németországi javítás nem éri meg😐 -
-
Szatura
aktív tag
-
mbaker
tag
Köszi a gyors válaszokat.Soundar-ba számoltam be 30ért.Szerintem is gyenge.Harman Kardon avr-142 jobb volt...szóval nem tudom mit tegyek.onkyo-kat is néztem,de szinte mindegyiknek van valami hibája.Új erősítőre nem szeretnék költeni.Nincs nagy elvárásom 5.1 DD vagy DTS...7.1-re nappali miatt nincs lehetőségem.Kicsivel jobb hangot szeretnék mozira és zenére.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Pio503 hm.erősítőm és mostanában vettem észre,hogy lenémítva talán a trafó búgását hallom belőle.Nagy a baj?Mire számítsak? -
-
mbaker
tag
Sziasztok!Véleményeteket kérném most van 1 pioneer vsx-520 erősítőm.Gondoltam lecserélem HARMAN KARDON AVR-350-re...érdemes lenne?régebben volt egy avr 142-em és nagyon tetszett.köszi a válaszokat.
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, adott egy oled tv és egy Yamaha HTR 3068 erősítő HDMI ARC-on keresztül vannak összekötve.
A problémám az, hogy netflix esetén az 5.1-es hang nem szólal meg, csak a sima sztereó, pedig Dolby Digital Plus jel jön elvileg. Már sok mindent megpróbáltam, de nem jövök rá a miértjére. Ha a Tv médialejátszójával indítok egy filmet ott megy simán az 5.1 DD hang ki is írja az erősítő az info-nál, sőt a DTS is megy.
Próbáltam optikán ott megy az 5.1 netflix esetén is. Szerintetek mi lehet a baja? Kábel asszem 1.4-es.
-
Zebu
addikt
válasz
tothjani81 #50109 üzenetére
Nekem teljesen jó volt. Nem nevezném szemétnek
Eladtam utána egyik havernak és szereti.
-
Zebu
addikt
válasz
tothjani81 #50107 üzenetére
Évekig használtam ilyen Yamahat.
-
tothjani81
senior tag
Fentebb írta valaki, belépő, letolás. Kinek mi a belépő. Ha veszel egy ilcsó alternatívát és megfülelsz egy jobbat úgy is cserélni akarod. De ha olcsón akarsz vásárolni ez pl teljesen alap belépő de ár érték arányban teljesen jó. Hallottam szólni. Belépő szinten teljesen rendben van.
https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/yamaha/ns-f51-5-0-p335061166/?gclid=CjwKCAiA3uDwBRBFEiwA1VsajD9rXcFcXuAWoZCyH6QeSc8PfIHdrN-teGSzvcNuLAbHKvnymsas7RoCloUQAvD_BEz vatta új bár sub nincs de majd veszel egyet.
De ha 65 ezer és jó a használt
https://www.jofogas.hu/pest/Magnat_5_1_hazimozi_hangfalszett_aktiv_subwoferrel_100045102.htm
Tessék csodát ettől se várj de akár mit is mondanak persze előttem írták kinek az Angol kinek Német kinek a francia nekem tetszik belépő szinten a magnat hangja. Nem vagyok fanatek meg audiophil fülű nekem ezek ezért felelnek meg. Németet vettem nem horror áron Heco szettett.
Ha megveszed a magnatot használtan és nem tetszik gyűjtögetsz egy jobbra pici bukóval de elviszi.
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #50097 üzenetére
Erről beszéltem,amit leírtál. Csak jön a leoltás egyből... Onnan,akihez nem is szólt..... Szvsz
-
Ha megvan a pénz akkor elég nagy a választék, ott már csak tényleg az egyéni ízlés az ami meghatározza, hogy mit vesz az ember! Nagy a szórás, van aki az angolos hangzást részesíti előnyben, van aki a német van aki franciát, tehát ez kb olyan mint amikor a nőkről beszélgetnek a férfiak, mindenkinek más jön be! Első körben a helyedben elmennék a Streamaudioba hallgatózni, ott minden stílus és sok márka képviselteti magát, és eldöntheted te magad, hogy neked melyik lesz a befutó👍 Persze itt most a zenéről beszélek, a HM az külön kategória,de ott abban is tudnak segíteni😉 Plusz az sem mindegy milyen arányban hallgatnád az adott rendszert, tehát mondjuk inkább zene 80% ès HM 20% vagy fordítva, egyszóval bele lehet ebbe merülni rendesen😅
-
Sarus
friss újonc
Értem. Ez van, ha az ember csak tervez, de nem ért hozzá. Köszönöm
. Ha összejön a pénz mit érdemes néznem?
-
Nem dehogy, azért van a topik, hogy segítsünk egymásnak👍
Persze darabokból is lehet építkezni, hogy ha nincs meg rá a pénz, csak azzal az a baj, hogy veszel egy megfelelő centert mondjuk, és utána megtalálod a hozzá passzoló frontot vagy hátteret amire összejön rá a pénz, de vice versa is ugyan ez! Nagyon nem mindegy az összeállítás, hogy megkapd azt a hangot ami elvárható! Még márkán belül is óriási különbségek vannak nem, hogy ha különböző márkákból akarod összerakni! Azért írtam, hogy inkább gyüjtögetni kell, és egyben a kiválasztott szettet ami remélhetőleg mindenben megfelelő, megvenni👍
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- MSI CYBORG 15 A13V
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged