- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
"Változtat valamit a hangzáson,hogy honnan kapja az áramot?"
Belépő szintű szubláda hangján még egy valóban jó elosztó sem változtat akkora mértékben, hogy érdemes legyen költeni rá.
Ezzel szemben egy nem hifi/házimozi célra gyártott elosztóval lehet rajta rontani.
A rendszeremben van jó elosztó, mégsem abból kapja az áramot a szubláda, mert esetleg elvenné az "erőt" a többi készüléktől. A jó táp- és szubkábel és a fázishelyes csatlakozás többet számít. -
VoidXs
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
-
VoidXs
Topikgazda
Majdnem minden mélynyomó D osztályú legalább a tápján, így van saját tápszűrője. Nagyon durva hangjuk lenne, ha nem lenne. Két tápszűrő olyan, mintha egy lenne, szóval lényegi változást nem okoz, csak a hatékonyságot rontod és közelebb jutsz a biztosítékod tűréshatáráig.
-
BBéci
legenda
Próbáld ki!
Vannak olyan helyzetek, felállások, amikben hallható a szubláda hangján a jó minőségű, szűrt áram pozitív hatása. Persze nem mindegy, milyen a tápkábel és a polaritásra is figyelni kell.
Még valami: ha a mélynyomó áramfelvétele nagy, az hatással lehet az ugyanabból az elosztóból táplálkozó többi készülékre, például az AVR-re. -
BBéci
legenda
Attól függ, melyik készülék rendelkezik jobb hangminőségű konverterrel. Ha a CD-játszó, akkor analóg RCA kábellel, ha van az erősítőben is DAC (feltételezem, hogy igen, különben nem tetted volna fel a kérdést), akkor koaxiálissal. Optikait csak a legvégső esetben válassz.
-
hcs57
addikt
Hova kötnéd az atmos hangfalakat?
(#53706) Nerazim
Ezek nem házimozi erősítők, így itt azt a választ fogják adni, hogy nem jó helyre írtál... és valóban. Nem ismerem egyik erősítőt sem, de az biztos, hogy másképp fog szólni, mint a tv hangja, csupán az a kérdés, az jó lesz e neked? Én nem kezdenék bele.. -
Quetz
őstag
A lecsengési idő az az időtartam, ami alatt adott frekvencián a hangnyomás X dB-t esik. Ezt úgy tudod elképzelni, hogy mondjuk csettintesz egyet, ami ugye egy impulzus jellegű hang, és ez a hang elkezd pattogni a szobában és eközben szétszóródik illetve elnyelődik. Általában azt mérik, mikor lesz 30dB-vel halkabb ez a hanghatás. Egy 4 falból álló szobában, ahol nincs elnyelés csak kemény visszaverő felületek, sokáig tart mire az impulzusod elhalkul, zengeni fog a szoba. Egy másik szobában, ahol minden fal tele van rakva kőzetgyapottal, pedig alig van visszaverődés, az impulzus nagyon gyorsan megszűnik. Utóbbira szokták azt mondani, hogy döglött a hang benne.
Felhasználás alapján szoktak ajánlani lecsengési időt, dedikált házimozira 0.2s - 0.5s között. Ha ezt sikerül elérned, akkor az garantált minőség javulást okoz, még akár gyári kábelekkel is. mondhatnám azt is, a kábelek hatása az akusztika rendbetételéhez képest elhanyagolható.
-
BBéci
legenda
Gondolom SR5014 az erősítő.
Akkora szobába elég lehet a kisebbik, bár a 14 centis hangszórók nem igazán szimpatikusak egy állódobozban. Ha azt választod, alighanem sokszor megfordul majd a fejedben a gondolat: mégis inkább a nagyobbat kellett volna venni.
Most erősen leárazva lehet Bronze 6-ot kapni, csapj le rá! -
asipos0228
csendes tag
Korábban beszéltem velük. Már ott elakadtunk, hogy nem értette, hogy miért szeretnék egy belógatós konzolt, amikor van hozzá falra és plafonra rögzítős...
Majd inkább bemegyek oda személyesen.
Csak gondoltam, hátha valaki rendelkezik ilyen hangfallal a csoportban, és netán használ ilyen konzolt. -
Quetz
őstag
Elmész erre az oldalra, és a konfigurációdnak megfelelő guide alapján fel tudod szerelnia hangfalakat: https://www.dolby.com/us/en/speaker-setup-guides/index.html
-
arcitec
addikt
Ebben az esetben a csere ha Cat5 > Cat6 -ra van cserélve, nagyobb adatátviteli sebességet teszi lehetővé, ismertebb gyártó terméke, meg magának a kábelnek a szigetelésében , csatlakozó minőségében lehet jobb, hangzásban nem. Nálam a noname csatlakozó pecke tört le mindig, cseréltem jobb-színes csatlakozó kábelekre (CAT6) szebb,jobb,tartós lett és persze a sebességet az tutira tudja.
CAT5 - 100 Mb/s adatátviteli sebesség,CAT5e/CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebesség. (Utóbbi kettőnél a max távolság lehet különbség , de egy lakóházon belül az nem áll fenn.) -
Jegesmaci81
aktív tag
Amikor én kerestem erősítőt az tűnt fel, hogy bár minden gyártónak vannak különböző kategóriás erősítői, ezeket a kategóriákat csak márkán belül szabad értelmezni. Pl a Denon 1400H bár a Denon kínálatában belépő, a többi márkához viszonyítva mind teljesítményben mind szolgáltatásban messze többet tud. Sajnos emiatt az ára is jóval magasabb a többi márka belépőihez hasonlítva.
Hangminőséget tekintve pedig az ÉN véleményem az, hogy 1-1 kategóriát ugorva alig van különbség. A Denonnál maradva a 2400 nem szól annyival szebben az 1400 testvérénél mint amennyivel többe kerül. Nyilván ha kell a teljesítmény tartalék vagy pont az a + aljzat ami a kis tesón nincs akkor nincs mit tenni mint kifizetni a felárat.Kicsit konkrétan a kérdésedre, én az Onkyot biztosan nem választanám. Pusztán azért mert nem tetszik a hangzásvilága.
ELACielvtárs: Tudod hogy mire jöttem rá? Szerintem a rendszered sokkal szebben szólna az én nappalimban. Javaslom, hogy telepítsük át. Ígérem havonta egyszer 1-1 fimre a vendégem lehetsz, csak hogy élvezhesd a kiváló moziélményt!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!