Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Kinéztem egy erősítőt, a régi elavult, szeretném a modern szolgáltatásokat kihasználni. Köztük a már nem újnak számító DLNA-t. Ez lett volna az egyik legfontosabb, de azzal szembesültem, hogy a kb 2015-től ez nincs benne. Onkyo a márka, ezen belül tx-nr 575, de ettől csak a régi szériákban van! Még a tx-nr 6xx-ben sincs. A többi márkát nézve sincs bent, csak a méreg drága verzióban 1-1-ben, holott 2015 előtt az alsó kategóriában is benne volt. Van benn kékfog, meg wifi, de nem sokra megyek így vele. Miért hagyták el a DLNA-t?
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Kinéztem egy onkyo Tx-nr 575-öt. Tudásban nekem elég, az ár is a maxon van. Várok egy nagyobb akcióra, hogy megvegyem. Olvasgatva fórumokat, azt írják Onkyo annyira nem nyerő inkább denon. Denon esetén AVR-X1500H jöhetne szóba, de nincs benne zone 2 az onkyo ezt tudja és ez nekem fontos. Keresgessek mást vagy nem gáz az onkyo??
Köszi! -
klaca1978
tag
Sziasztok!
Három erősítő közül kellene választanom:
Onkyo TX-NR575
Yamaha RX-V685
Yamaha RX-V585
Problémám:
1.Az onyko-ban van két optikai bemenet, azért lenne fontos mivel a Pc-t csak így kötném be,
valamint a TV-n is csak optikai kimenet van, hdmi csak bementet. (a blu-ray player persze hdmi-n)
Van rca, de az ugye elavult. 2. A távírányító nagyon nem szimpatikus
nem szeretem a leegyszerűsített távokat.
3. A Yamaha rx-v585- távja jobb, viszont csak egy optikai bemenet van, illetve itt az usb port elöl van!
4. itt a csavar! A yamaha rx-v685 mindenben ok! táv, usb, 2 optikai bemenet.
Viszont nem fér bele a max. 150k-s keretbe:) Érdemes még áldozni rá további 20k-t?
tud annyival többet mint ami nekem szempont?
Előző erősítőm több mint 10 évet szolgált, nem pár évre venném.
Zene és film 50/50% ban!
Valószínű az összes tudja a legújabb kényelmi funkciókat, és hang formátumokat is.
Valamint az egyik ismert kérdés: yamaha vagy onkyo? Tudom, hogy nagyjából egy szinten vannak,
de örömmel veszem, azt is, ha vki.nek van valamelyik és ír róla véleményét.
Köszönöm! -
klaca1978
tag
válasz #09634560 #48080 üzenetére
A 686-os, hmm elég jó áron van, a Yamaha RX-V685 képest már csak a távja, és az előlapi usb hiányzik, de ez már szőrszálhasogatás lenne Végül is ez is majdnem tökéletes,
A két márka közül nem tudni melyik jobb, mindenki másra esküszik. A RX-V685 -hoz jobban húzok, de az ára kiló70
Tegnap olvasgattam kicsit, milyen márkákat karolt fel egy nagyobb cég, stb. De a Yamaha mintha még külön utakon járna mindig. Szóval nehéz a választás -
klaca1978
tag
Üdv! mi a különbség a chromecast és musiccast között? utóbbi yamaha-ban van, másik onkyoban. Próbáltam utána olvasni, de zavaros. musiccast újabb ,de nem támogat mindent.
Ez mit takar? melyikkel járok jobban? -
klaca1978
tag
Hi! Létezhet, hogy egy erősítőhöz nincs távírányító? Pl. A Denon oldalán nézelődöm és a AVR-X2500H a spec. alatt az írja " Rendszer távvezérlő kihúzva, tehát nincs, viszont feljebb kép is van róla. Itthoni webáruházakban nem olvastam ilyenről. Egy külföldi weboldalon egy webshopban vki. a negatív kommentnél a nincs távirányítót írta. Van ennek az egésznek valami alapja, vagy sületlenség? Én nem tudom elképzelni, hogy ne lenne.
-
klaca1978
tag
Sok oldal foglalkozik vele, árukereső összehasonlítás nem megbízható. Én jelenleg is itt tanulmányozom őket:
https://www.crutchfield.com/g_10420/Home-Theater-Receivers.html?tp=179
Én is az Onkyo tx-nr 575-el kezdtem, aztán mivel alig drágább most, kicsit "feljebb" léptem:
Onkyo tx-nr 686, Yamaha rx-v685, és Denon AVR-X2500H ezek közül lesz majd a befutó
A fenti oldal nagyon jól összehasonlítja őket. De márkán belül is az adott márka weboldala is tud ilyet. Én napok óta küzdök a választással, lassan révbe érek -
klaca1978
tag
Sziasztok! Megérkezett az Onkyo tx-nr 686-om. Most ismerkedek vele. Vagy egy problémám. A spotify nem működik rajt. Minden más pl deezer, működik. Olvastam, hogy az spotify és az Onkyo között megszűnt a közreműködés vagy mi. Ne is erőltessem? Köszi!!
-
klaca1978
tag
válasz Formaster #48670 üzenetére
Ok, Köszönöm a helpet!! Az app megvan működik, csak mindig elfelejti a bluetooth csatlakozást, újra kell párosítani, minden alkalommal lehet a telefon hibája nem tudom. Lényeg, hogy van mit bogarászni, ismerkedni vele. De tetszik mindenesetre, a házi mozi test , setup még hátra van. Egy gondom van, telefonról youtube hangját nem tudom közvetlenül átküldeni, csak köztes (bubbleupnp app-al), szerintem tudni kell, csak még nem jöttem rá, hogyan.
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Szeretném lecserélni a hangfal kábeleimet, mivel vadi új erősítőt vettem. Már aktuális nagyon, (olcsó fekete-piros) Olvasgattam, de az ellenállás hossz/vastagság-on kívül nekem már sok volt, a fizika, szakszavak, szóval hozzáértők tanácsa kell. Ilyen bejáratos" maszlagot" én sem veszek be, de olvastam sok álláspontot és kell az útbaigazítás.
Rendszerem: Onkyo TX-NR686; Hangfal: Magnat rendszer: front RMS 150W, Center: RMS 75W, sourrunds: RMS 50W. Sub: aktív (RCA)
Távolságok: Front 2-2m; center 1,5m; sourrund 8-8m
Főbb kérdés, hogy 2x1,5 vagy 2x2,5-es kell? Állítólag bőven elég a 1,5-es, max a sourrund-nak 2,5-es ha egyáltalán befér-e az erősítő/hangfal csatlakozóba. Erősítő csavaros, hangfalak csavaros vagy csiptetős. Árban max 500/m szánnék rá.(ha ez elég)
Köszönöm!! -
klaca1978
tag
válasz Quqesz #48795 üzenetére
Köszi a tippet! Azért elmentem egy helyi elektro bolt egyikébe, 300.-/-ért volt CCA 1,5 kábel. Kérdeztem inkább OFC kellene, van-e? azt sem tudta miről beszélek
Kácsa féle OFC KCL-LC1,5 kábel-re esett a választás, mert a 2,5-es nem igazán akar sourrund csiptetős csatiba belemenni. Keverni az átmérőt meg gondolom nem szerencsés.
8m a max távolság, remélhetőleg elég lesz a 1,5-ös is. -
klaca1978
tag
Végre kezd összeállni a cucc. Szoba kicsit átrendezve akusztika miatt, új kábelek berendelve. Nem bírtam megállni, belekezdtem a házi-mozi tesztbe is
Blu-ray lemezről DTS-HD MSTR valami brutál még így is régi kábellel és mic-es belövés előtt.
Viszont van egy nagy gondom: Blu-ray lemezt itthon írok, van is pár db, de azért a javarészt 3.0-s külső merevlemezen van(mind1 mert a TV csak 2.0) Szedtem le minden félét, MSTR, True HD, és DTS:X-et főleg demot és 1-2 film.
A TV optikaival van összekötve az erőlködővel, a TV-be a HDD.
A gond, hogy a kimenő módoknál csak DTS Neural:X vagy DTS van és a többi THX stb, de MSTR vagy DTS:X, True nem választható!!!! Ugyanez NAS-ról is! Miért van ez??? A tv-be nincs HDMI out, hogy összekössem az erősítővel, mint a BD player esetén. Van az egésznek köze az ARC nek? mivel a TV-m nem tudja.
Nagy gond ha igen, mert akkor a TV-t is cserélni kell vagy van más lehetőség? -
klaca1978
tag
na szép!, pont most nézegettem én is ONKYO SKH-410 DOLBY ATMOS cuccost, milyen jó lenne ha nem kellene plafonig vezetékelni és furkodni. Ezek szerint mégis ha igazi Atmos élményt akarok
-
klaca1978
tag
válasz hbnov17 #48893 üzenetére
Nos, ha már Atmos-os erőlködőt vettem....van itthon plusz háttérsugárzó, lehet kipróbálom, első körben a frontokra rakva, aztán ha tetszetős mennek a plafonra, ha ott még jobb, veszek normálisat
Egy kicsit más: nincs valakinek véletlenül Onkyo 686-os magyar használati? Az angollal is elvagyogatok, de egy magyar lenne a tuti -
klaca1978
tag
Sziasztok!
Bajban vagyok! Onkyo Tx.nr 686-os om egy hetes és baj van vele. BD -ről működik, cd-ről és radio is van. De minden más halott. Nas-ról csak betalozza a zenét, de nem indítja el. Net rádiónál is kiválasztom, hogy radio 1 de semmi. Bluetooth-on sem megy át semmi, chromecast is süket. Ezek eddig simán mentek, most semmi. Mit tehetek??? Van valami reset, mert a menüben nem találom. Ki-be kapcsoltam ,de semmi. Fogalmam sincs mi történt vele, routert is újraindítottam. BD- n is csak akkor volt hang amikor cd-re és vissza kapcsoltam
Ugye ne döglött be?[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
válasz klaca1978 #49113 üzenetére
csináltam egy áramtalanítást. Bekapcsoláskor inicializált, majd minden megy megint.
Mi a fene lelte alig pár naposan, mintha részleges fagyás lett volna, vagy nem tudom.
Volt már vki-nek hasonló? ha megint csinálja, gondolkozzam garoztatáson?
Esetleg firmware frissítés? az update figyelés engedélyezve van, de eddig nem jelzett hogy van friss.
Most kicsit aggódom mi van vele. -
klaca1978
tag
evitiguF: mióta van meg a 686-od? Nem csinált hasonlókat mint nekem, amit feljebb írtam?
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Most cseréltem erősítőt Onkyo 686-os-ra. A régivel az volt a gond, hogy első körben a hátsók elnémultak, majd a frontok, csak úgy menet közben. Ha adtam rá kakaót visszajött. Volt szerelőnél, de csak ideiglenesen oldotta meg. Most kb. két hét után az új Onkyo ugyanezt csinálja. Hallgatom a rádiót surround-ban és kb. 15 perc után a hátsó elhallgat, ha adok rá hangerőt visszajön. Enyhén szólva ideges lettem. Ugyanaz mint a régi 10+ éves panasonic-nál. Januárban jön meg az új hangfalkábel. Elképzelhető, hogy a gyenge minőségű jelenlegi kábel, kb 0,75 vagy 1-es (8m)miatt lehet? Vagy ilyet nem csinálhat?
A vérnyomásom az egekben, valami átok kerülget-e téren -
klaca1978
tag
válasz mettek #49570 üzenetére
Ez nagyon jó Végre lecserélem egy hiba miatt, erre ugyanaz előjön az újnál 2 hét után. Ilyen nincs. Most azt csináltam, rákötöttem egy kb 2 méteres kábelre és újra blankoltam a végeket, kicsit kezdett oxidálódni. Most megy több mint 30 perce.
Lényegében ha így is csinálja, akkor mehet vissza garba?........javítok, megint rossz, most néztem csak serceg, akkor valószínű garos[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
válasz zsoika #49572 üzenetére
Most cd-ről megy, de rádión vettem észre. De rádiónál is, mi oka lehet annak, hogy elnémul a hátsó. Másodszor nem némult el, csak sercegni kezdett fél óra után, majd átkapcsoltam cd-re ott is csak sercegett. Ki-be kapcs és megint jó...de meddig...Most szívesen veszek minden ötletet mielőtt elcsomagolom, és jövőre jöhet érte a futár. Addig is a mai napot rászánom, hátha kiderül mi a gondja.
-
klaca1978
tag
válasz zsoika #49574 üzenetére
Front: Magnat 144 011; Center: Magnat Motion 210 SUB: Magnat SUB 300A
A hátsók Magnat motion lesz, ez beszerzés alatt. Jelenleg két kenwood 30W van hátul. (már régóta, most hogy van új erősítő, a hátsókat is magnatra (motion 110)cserélem.
A kenwood 6 Ohm-os a többi 4-8 Ohm. Az erősítőben külön-külön nem tudom állítani, csak egységesen vagy 4, vagy 6 Ohm. Nem tudom ez számít e valamit. -
klaca1978
tag
"Connect speakers with an impedance of 4 Ω to 16 Ω. If any of the speakers to be connected has an impedance of 4 Ω or more and 6 Ω or less, the setting is required in the Setup menu - “Speaker Impedance” to “4ohms”.
Ezt írja a használati. de miért? Most 6- ohm on vannak, ahogy írtad, jelenleg 2 órája megy egy film BD-n 5.1-ben és nem némult el egy sem. Aztán teszt foly.köv -
klaca1978
tag
válasz N.YCityBoy #49579 üzenetére
Hetekig tanakodtam melyik legyen, sokszor elhangzott itt hogy mindegy melyik, Onkyo, Yamaha vagy Denon. Ugyanaz a kategória. Nyugodtan vehetek Onkyot is nem gáz, írták páran. Aztán nagyon jó áron jutottam hozzá egy új 686-hoz. Onkyo-lett belőle, ez van. Nem volt mindegy hogy 170-vagy 120-ért jutok hozzá a "kategóriához"
-
klaca1978
tag
válasz N.YCityBoy #49582 üzenetére
Igaz ami igaz, a hdmi probléma eszembe volt, de még a 626-nál olvastam ilyet, bízom benne hogy 686-nál nem lesz.
Jelenleg tesztelem tovább különböző hangforrás alatt, 2 óra BD után most net rádió megy fél órája és eddig ok. Viszont egy más érdekesség, tegnap este épp net rádió ment és Tune In belül a lockal- nál eddig 10 rádiót sorolt fel, és hirtelen lett vagy 20-25. Egész eddig csak 10 volt, tegnap rengeteg, most megint 10. Ez mitől függ? -
klaca1978
tag
válasz hakos1987 #49587 üzenetére
teszteltem napközben, vannak fejlemények. Elképzelhető, hogy amatőrségem oka, de lehet valóban probléma van vele.
Tehát: A tesztek alatt a hangzást váltogattam mikor hogyan szól vagy nem (Allchstereo ,DD, vagy pl. DTS neual X
CD-t hallgatva (RCA-n analóg jelként) A pl. DD surround vagy DTS neural X -nél nem szól vagy csak valami nagyon halk cicergés van hátsókból és frontokból. De a közép szépen tisztán szól. Allch stereo, vagy stereo, pure audio-nál van hang ahol kell. Hasonló a TV-s műsorforrásoknál. Itt optikával van összekötve. PCM a bejövő hang, a helyzet ugyanaz. Viszont ha TV-n hdd ről filmet nézek-et 5.1, és a TV-n átkapcsolom a PCM-et DD-re akkor tökéletes, mindenhogyan DD, neural stb. (ez a régi erősítőmnél is így volt ok)
Net rádiónál 259kbps hang a bejövő hang és módok szépen szólnak itt is.
A sima hagyományos rádiónál vannak gondok, mint a CD-nél. A közép gyönyörűen szól itt is, de a frontok, hátsók, valami halk, akadozó, kicsit sistergő, vízhangos hang jön. De ha átkapcsolom all ch stereo-ra vagy dirketre, stereo-ra szép tiszták a frontok is. ,mivel csak stereo. Infónál azt írja, analóg jelforrás.
Itt gondolkodtam el, hogy analóg jelből nem fog/tud normális surround hangot kikeverni.
BD-filmnél (hdmi) semmi gond.
Már csak annyi maradt, hogy idő után miért halkul el teljesen a hátsó. sima rádió alatt. (cd-n még nem próbáltam) Talán kevés a rádió jele és kikapcsolja a hátsókat, bár ez nem tűnik logikusnak, passz, erre nem tudok rájönni. Ilyenkor ha csinálok egy hangfal tesztet, szól körbe mind. -
klaca1978
tag
a régi erősítőnél, először a hátsók csinálták ezt aztán, a frontok is elkezdték, (6 évesen) majd a center. Volt szervizben cseréltek már nem tudom mit, de egy hónap múlva ugyanaz volt. Ott valami más lehetett.
Most az Ohm beállításra "is"gondoltam,...talán. Használati azt írja rakjam 4-re, ha 6 v. kisebb ellenállású hangfalakat csatlakoztatok. Eddig ott volt. Most BBéci tanácsára átraktam 6-ra.
A hátsók 6Ohm-osak, a többire 4-8 van ráírva[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
Már jó pár órája 6Ohm-on vannak ahogy tanácsoltad és vagy 2 órája megy sima rádión ahol jelentkezett a probléma. Szól mind. Nem akarom elkiabálni, talán ez volt a gondja.
4Ohm on hajtott egy 6 Ohm os (nem 4-8) hangfalat. Holnap még üzemel, figyelem napközben, aztán jegelem jövőre
Köszönöm a tanácsokat! -
klaca1978
tag
válasz tothjani81 #49604 üzenetére
A TV-t hdmi-vel kötötted össze. Tv-n nincs hdmi-out, hacsak a tv-d nem tud ARC-t, amíg ez kiderül (bár ha eleve az ARC -be van dugva és ARC-s a TV akkor lenne hang) optikán vagy rca-n van kimenő hang. Egyelőre kösd át a optikai TV in-be (ha van kábeled) vagy az egyik rca bemenetre és lesz hang. A HDMI-t az erősítő ARC/Monitor Outba kösd, akkor látod a setup menüt, ( ARC TV-s tudás nélkül is)
-
klaca1978
tag
válasz tothjani81 #49612 üzenetére
ajánlatos feltelepíteni telefonra appot, de előtte a routerre csatlakoztatni, távirányítót csak komolyabb beállításoknál használom, az alapok telefonról, tabról is jól kezelhetők.
Hdmi-vel össze van kötve? látod a setup képernyőt? ott pofon egyszerű megtalálni, minimális angol tudás kell csak hozzá. (Speaker, tone, balance, stb) Az avr kijelzőjén is lehet navigálni, de ha csak már ismered. Ameddig nem látod a setup menüt, nehéz lesz. -
klaca1978
tag
válasz tothjani81 #49614 üzenetére
Denone Remote, Denon 2016 AVR Remote, van pár, amelyik jól működik vele. Én is végigpróbáltam ami van.
Video a linken igaz angol, de magyar nem nagyon van, használati?? angol?
[link][ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
válasz tothjani81 #49616 üzenetére
Szívesen. Akkor Te szerencsés vagy, én az Onkyomhoz nem találtam, elvagyok az angollal is, de kényelmesebb lett volna. Hol találtál?
-
klaca1978
tag
Sziasztok!
Az mennyire természetes, hogy kattan egyet minden bekapcsolás után 30 perc elteltével, aztán semmi azután, pedig ment még vagy 4 órát. Ugyanolyan relé hang mint a bekapcskor. Nem történik semmi más, nincs kihagyás semmiben, csak egy relé hang 30 perc után. Már az elején is csinálta, most tünt fel hogy rendszeres. (egy hónapos onkyo 686) -
klaca1978
tag
válasz hakos1987 #50129 üzenetére
ok akkor ez engem is megnyugtat😋Biztos van valami logikus magyarázata. De megmérem pontosan mennyi idő telik el. A 30 az kb. volt. Megnéztem a filmet hol tartott 31 valamennyi, de eltelt pár mp mire odamásztam a távhoz. Ha pontosan 30perc és mindig akkor az direkt ilyen.
-
klaca1978
tag
válasz FerNandor #50135 üzenetére
én ma este is figyeltem, megnéztünk egy filmet, de semmi. Most kikapcsoltam, kattant ahogy ilyen kor szokott,.....és 5perc után volt még egy katt. Na ez mi volt? Amúgy nem tudom számít e milyen módban van, szerintem nincs összefüggés. Tegnap DTS neural x-ben volt, ma sima DD-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest