- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
Pár hónapja panaszkodtam, hogy időnként "pattog" a hang, ha mozizok (TV-ből optikán ment az erősítőbe).
Egy hete beszereztem egy optikai bővítő kártyát az RPI-re, azóta direktbe megy optikán az erősítőbe, és végre elmúlt a kellemetlen effekt! -
-
Bobbacsi
veterán
válasz
I'am Dony #30193 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat
.Én is a hangfalcsere felé szeretnék inkább elindulni.Első körben a centert szeretném lecserélni,később pedig a két frontot.Tudom hogy öszvér megoldás de ez járható útnak tűnik
(természetesen ha anyagiak engedik akkor a hátsók is sorra kerülnek ) -
I'am Dony
őstag
válasz
Bobbacsi #30192 üzenetére
Szia! Nyilván legjobb lenne mindent cserélni, de ha ez nem megoldható, akkor én inkább a Zensor 5 v. Spektor felé terelnélek. A Zensor 7 szerintem kényesebb az elhelyezésre és a mélyek sokkal dübörgősebbek, túlzottak a másik kettőhöz képest. Engem ez zavart ezért volt Zensor 5öm. Erősítő tekintetében az X3as sorozat nagyon jó választás, viszont ha nem fontos a Heos rendszer és a Tidal, akkor a X3300 ár értékben sokkal jobb választás.
-
Bobbacsi
veterán
Sziasztok Fórumlakók
A tanácsotokat szeretném kérni.Jelenleg egy Denon-AVR-X 1300W + RAPTOR 5/1/ VOCAL
hangfalszettet használok kiegészítve egy Dali SUB E-9 F aktív mélysugárzóval [link]
[link]
Eddig meg voltam elégedve,de szeretném fejleszteni a rendszeremet és nem tudom merre induljak el ?
Első körben ezt a hangsugárzó szettet néztem ki : ZENZOR 7/1/VOKAL
[link]
Vagy inkább ezen az úton induljak el Denon AVR-3400HA szobaméret 5,5m x 3,5m (lakótelepi szoba.Ja és nyugdijjas vagyok igy egyszerre mindkettőt nem tudnám lecserélni,ha azt javasolnátok
Ebben kérném a segítségeteket -
nagyd1990
csendes tag
Sziasztok! Az erősítőn a Tone control-t milyenre kell állítani? Alapból bypass a tremble és a bass, és külön hangfalakhoz hol tudnám beállítani a crossovert? Mert alapból van egy crossover amit be tudok állítani, de külön minden hangfalhoz nem találtam meg azt a menüpontot. Egy Yahama htr-3069-es erősítőm van.
-
Karel666
tag
válasz
schnepf #30183 üzenetére
Szia! Ahhoz a szobamérethez új áron nézve 300 ezres avr és egy komolyabb vagy két kisebb (amire nem belépőt értek, új áron kb 150ezer/db) szubláda kell és még az is kompromisszumos.... Én is az 50nm-rel ebben a cipőben járok.....
Helyedben használtakat nézegetnék, ha nem sürgős a vásárlás egész jó dolgokat ki lehet fogni harmad áron. -
sinci01
aktív tag
-
dave0825
őstag
Köszi mindenkinek a bejáratós kérdésemre a választ!
-
schnepf
újonc
Sziasztok. Örököltem egy Dali spektor hangfal szettet, ami mellé szeretnék erősítőt vásárolni. A szobaméret 38m2. Az első elképzelésem 100E Ft körül volt, de olvasgatva a topikot, rájöttem, hogy annyiból nem fogom megúszni. A jelenlegi jelöltek Denon X2400, illetve Pioneer LX302, mindkettő külföldről, és a Pioneer 20E Ft-al drágább lenne. Mivel még mélynyomó, és kábel is szükséges lesz, így meggondolok minden kiadást. A Pioneerről nem találok teszteket, viszont a Denonról csupa jót írnak, ezért szeretném megkérdezni, ti mit tanácsolnátok? Ja, és mindenképp új készüléket szeretnék. Köszönöm előre is.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vicarious1 #30181 üzenetére
Negatív reklám is reklám
-
I'am Dony
őstag
Kábel témában van egy kis tipródás. Az alábbi kettőt néztem, gondoltam beszerezni:
1 - Van Damme 268-504-000 [link]
2 - Oehlbach Rattle Snake 3 M [link]Melyik lenne a jobb? - Tudom hallgassam meg... - nincs rá módom. Szóval, írjatok már valamit ezekről, aki használ ilyet. Melyik a jobb kábel, esetleg egyéb ajánlás, minimum ebben a kategóriában vagy feljebb.
-
arcitec
addikt
válasz
dave0825 #30174 üzenetére
Fentebb a link, de azt csak akkor , ha gyorsítani akarod
- hova sietsz - , de abban vannak olyan hangok, csak ha mazochista vagy...
Van aki azt mondja nem kell kímélni, illetve van aki azt, hogy 3-4 hónapig max. jó 2/3 -ad hangerőig terheld .. - Kövesd a természetesség törvényét, mindent a maga idejében és tempójában ..
ELACi : Ha nem hallgatja senki, annak mi értelme ? -
sinci01
aktív tag
-
dave0825
őstag
Hogy, mivel, meddig érdemes "bejáratni" a hangszórókat? HKTS 5-ös szettet veszek majd, érdemes/kell bejáratni ezeket is? Itt olvastam részletesebben, ebből mi a lényeg, vagy hogy kellene?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Használ valaki szünetmentes tápegységet AVR, médiaplayer, TV kombóhoz?
-
DGábor89
csendes tag
VoidXS, MasterMark, BBéci köszönöm hogy válaszoltatok.
Sajnos a LS elhelyezése tényleg nem a legjobb helyen lesz; pont az ablak és két fűtéscső közé kerülne (lásd lent a nem túl jó minőségű képen). Az első rajz csak egy sematikus ábra volt, azóta előkerestem pár plusz adatot így kiderült hogy a LS pont a két eltakarni kívánt fűtéscsőhöz esik a rajz szerint, ezért hátrébb raktam kicsit beforgatva.
(Az új rajz se fix elrendezés, a fali vitrin és a mellette lévő polc lehet máshová fog menni, csak jelezni szerettem volna hogy lesz még két ilyen bútor is) -
hash99
senior tag
Sziasztok!
Swans hangfalakkal van tapasztalat?
Nagyobb helyre költözünk és maradna pénz valami komolyabb rendszerhez. AVX-en láttam ezt a szettet 600k -ért de nem nagyon tudok róla nyilatkozni. Szerintetek jó választás lehet főként mozira használnám? Ezen és a focal chorus szetten gondolkodom amit Donny is vett.
-
tomkagabi
csendes tag
Sziasztok. Erről a szettről mi a véleményetek, egy denon x2300 mellé? Még Németországba ajánlották egy pár hónapja, hogy érdemes lenne meghallgatni, amire aztán nem került sor, de most így itthon, hangfal vásárlás előtt, eszembe jutott az a szett.
-
Petikusz
tag
válasz
Nemir Ombe #30158 üzenetére
Köszönöm! és a canton 80.2 sokkal van lemaradva a 12.2től?
azért kérdezem mert nagyjából erre szűkítettem le, hogy ezt venném! árban mondjuk nem sok külümbség van köztük az elektrowelten 33euro a külömbség! -
Nemir Ombe
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #30152 üzenetére
Mert a hangkaraktere es minősége kilogott a sorból, no meg azért mert ennek a szubnak van onbemero rendszere és tudja korrigálni a szoba akusztikahoz a hangot.
A cambridge avr nem eqzik és nem korrigál. Ha az onkyo avr maradt volna, akkor nem cseréltem volna szubot.
Itt evelodtem ezen januárban
No meg arciteckolléga szavaiban is lehet valami -
Petikusz
tag
válasz
ctrlaltdel13 #30155 üzenetére
köszönöm az észrevételt. ezért kérdezgetek mert cserélgetni költekezni nyilván nem akarok. de egy adott keretet akkor se szeretnék átlépni.
Ezért szeretném a véleményeket hogy pl. két hasonló árú termék közül ne a rosszabbikat vegyem! Ezt meg az itt lévő emberek tudják megmondani akik használták, cserélghették az évek alatt a kis szetjüket. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Petikusz #30153 üzenetére
Én csak a történet megközelítésébe akartam segíteni. Így kihagyhatod azt a felesleges kört hogy cserélgetésre kényszeríted magad.
Hagyd meg ezt másoknak,tanulj a hibájukból.
Kérdezz,mérlegelj.
Ajánlásba BBécit,vagy Nemír-t kérdezd,vagy olyanokat akiknek sok megfordult a keze között. -
arcitec
addikt
válasz
Petikusz #30153 üzenetére
PL az SVS zárt SB2000 is tud mellbevágó lenni, nem az a lényeg, hogy bontson, a háztól 5-10 m -re is fülnyomás tud létrejönni, akár. Tehát a minőség, mennyire megy le, mennyire pontos stb .. Az, hogy jobban mellbe vág a reflexes, az csak 1 paraméter a sok közöl. Persze ami van, éppen az a megfelelő.
Elaci is azért cserélt, mert a sok paraméterből a mostani jobban teljesít. (No meg, be van oltva cserére).
Ezt venném a helyedben a keretből : [link] és van FEHÉR !! -
Petikusz
tag
válasz
ctrlaltdel13 #30148 üzenetére
Igen főleg filmeknél szeretném megélni ezeket a mellbevágó élményeket. természetesen nyitott vagyok a nyított felé
régebben a klipsch r 10sw és 12ww-t nézegettem akkor még nem ez a quadrol 5.0 volt betervezve a klipschekről vélemény?
esetleg egy két link ajánlott termékről 200ezer alatt? -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Lacielvtárs #30151 üzenetére
Akkor miért cserélted le?🤔
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, nálam is kb 25 nmes a szoba és bőven elég volt a passzív membranos canton 85 es a canton 80 kb ugyanaz, ja jól tudom
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Petikusz #30146 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés a történetbe.
A zárt sokkal gyorsabb megfogottabb mélyre képes,ez zenénél alap követelmény.
Viszont mindenki azt ajánjlja zenéhez nem kell szub.( Akkor meg miért zártat.(
Filmnél egy reflexes jobban mellbevág,hasonló árban nagyobb telhesítményűt tudsz venni.
El kell dönteni mire vágysz.
Ne a pénzt sajnáld,nem jársz jobban ha ráköltöd az adott keretet,és csalódás ér ,ha beüzemeled.
Inkább gyűjts és vegyél egy olyat amit megelégedéssel tudsz használni. -
I'am Dony
őstag
Segítsetek már megérteni, hogy miért nem elég a 25 nm-re a kolléga által kinézett valamelyik szub? Azért kérdezem, mert nálam 22 nm-en egy Canton Sub 80.2 üzemel és -16 (!) értékre kellett tekerni rajta a potit a megfelelő hangzáshoz. Ha "csak' a 0-ig feltekerem az egész épület remeg.
-
Petikusz
tag
válasz
ctrlaltdel13 #30145 üzenetére
nem tudom! Ezért fogadom szívesen a tanácsokat! zártat ajánlottak a szebb megszólalás miatt.
(#30144) hm15: köszönöm az észrevételt tanácsot. szétnézek külföldön esetleg ott van e?
-
arcitec
addikt
-
-
Petikusz
tag
Sziasztok. adott egy Quadral RHODIUM 400 /fehér/ 5.0 szett illetve pioneer lx 302 erősítő. most kezdem nézegetni hozzá a s(z)ub ládát /fehéret szeretnék/. a keretemet így is túlléptem, így leszűkítettem a lehetséges befutókat. Minden képpen zártat szeretnék. Lehet valamelyik nem az, így megköszönöm ha azt alapból kizárjátok. a helység egy 25nm2 amerikai konyhás. ezt néztem ki első helyen Canton Sub 600
a 2.es számú: Canton Sub 601
3.: Canton Sub 10.2
4.: Canton Sub 80
5.: Quadral Qube 8
Segítséget tanácsot előre is köszönöm -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #30112 üzenetére
Remek,holnap ebéd után nézem!
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #30135 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is.
Remélhetőleg a magasságukkal tud játszani, hogy ideális pozícióba kerüljenek!
Alapterületre ugyanakkora a nappalim, de más az elhelyezés, mert a centersugárzótól való távolság 3,6 m körüli. -
DGábor89
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Lakásfelújítás közepén járok, és későbbiekben szeretnék egy 5.1-es rendszert kiépíteni a nappaliban. De mielőtt rázúdítanám a kérdéseimet a fórumozókra, szeretném tudni hogy van-e egyáltalán értelme ebben gondolkodni.
Csináltam egy sematikus ábrát pár mérettel megadva, szeretném kikérni a nálam tapasztaltabbak véleményét: -
Pew
tag
PC s szett tudom, de házimozinak lesz használva elsősorban, plusz játékokhoz konzolon. Tudom nem arra való, de filmekkel próbáltam jobb mint a Tv hangja, nekem első szettnek egyetemistaként tökéletesen megfelel... 🙂 nem lesznek messze elhelyezve a térben annyira, csak az út hosszú oda, de a szépségérzetem nem engedi máshogy ... ~18m2 es nappaliba lesz elhelyezve házimozi szerűen.
60k ért sikerült vennem egyet akcióba(újat), annyiért talán keresve se találtam volna jobb opciót, én nagyon szeretem.
Plusz a sok bemenet is előny neki, mindent egyszerre rá tudok dugni mindenféle trükközés nélkül 🙂 -
BBéci
legenda
Meglévő vezetékeidnek elsősorban nem a vastagságával lehet baj, hanem a minőségével, de nagy vész nincs, mert a Logitech szettek nem annyira analitikus hangúak, hogy képesek legyenek megmutatni a kábelek közti különbségeket. Ennek ellenére, 15 méteres hosszban már nagyon karcsú az 1 négyzetmilliméter.
Ahogy MasterMark írta, a Z906 egy PC-s szett, ami azt jelenti, hogy a hangdobozkákat a hallgatótól legfeljebb 1-1,5 méterre kellene elhelyezni, nem távolabb.
-
Pew
tag
válasz
MasterMark #30123 üzenetére
Lakásban parkettaszegély alatt vezetném át egyik oldalról a túloldalra szépen körbe. A valóságban szerintem inkább 10m hez lesz közelebb, de a kérdés végett fölé lőttem. Első az esztétika 🙂
Nem sértődöm, inkább köszi hogy megkíméltél x ezer forinntól. 😀 Most barátkozom a dologgal, ezért kérdeztem csak 😀
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #30118 üzenetére
Biztos vagyok abban, hogy a CC 261 legalább annyira jó a maga kategóriájában, mint a CC 400 és a CC 501, amikkel már találkoztam. Ha igazam van, akkor keresni fogod az álladat az ágy alatt, amikor meghallgatod.
(#30123) MasterMark
Talán 2x7,5 méterről van szó. -
Pew
tag
Sziasztok!
Egy logitech z906 rendszerrel kapcsolatban kérdeznék. Kell egy ilyen alap szettnél figyelni olyanokra hogy ugyan olyan hosszu legyen a 2 szatellit akábelek(max 15 m lenne) valamint hogy ugyan olyan fajta kábel legyen(kell e cserélni az alapot a többinél)? Esetleg érdemesebb jobbat venni vagy teljesen mindegy milyet veszek. Rövid a gyári szatellit kábel, annak kéne valami. Valamit van e értelme 1mm2(ezzel jött) helyett vastagabbat venni mindenhova. Mivel alsó kategóriás cucc, gondolom nem, de hátha Ti jobban értetek hozzá.
Köszi 🙂
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #30119 üzenetére
Ja, értem, sokkal 'szörnyűbb' dolgokra gondoltam
Én inkább nem bántom, mivel elegendő az egy doboz is 'centernek' -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #30118 üzenetére
A duplázással nincs baj alapjában véve, csak baromi bonyolult megoldani, hogy jó is legyen. Te is most ebbe futottál bele szerintem.
zsoika: De igen, csak ott gondoltak rá előre.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
MasterMark #30115 üzenetére
Nem mondj kérlek semmit, kb el tudom képzelni mire is gondolsz
Beni2360 : nem tartom annyira fontosnak a duplazast, csak ki akartam próbálni, nekem nem jött be...
hm15: azért ha egyszer belebotlok, tervezem meghallgatni a cc261et
-
Beni2360
félisten
válasz
Pedig Lacus én 2 éve amikor vettem kéz alól a frontokat ott volt a szettben egy ilyen 2 hsz-s center megoldás, hát csodás volt, arra is akartam ajánlatot tenni de elutasított. Meg kéne találni a megoldását.
Ma este tervezzük megnézni mi is az új jumanji filmet.
Na majd meglátjuk az új mélynyomó mit prezentál. -
MasterMark
titán
válasz
Lacielvtárs #30100 üzenetére
Haj, ezzel annyi a gond, hogy nem is tudom hol kezdjem.
Kezdésnek:
-
hm15
senior tag
válasz
Azt hittem nem találsz.
Kíváncsi leszek mikor majd sikerül azzal is összehasonlítani, én nagyon center központú vagyok. (ezt a szófordulatot
)
Esti program A jogdoktor lesz (Roman J. Israel, Esq.), holnap Jumanji.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Mindkettő az oka.
Jelenleg nem elérhető a 'hagyományos' center, igaz nem is keresem, mert tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi center hanggal.
A dupla doboz csak egy kósza gondolat volt, hogy kiprobaljam, de nem vált be....
Ma is tanultam, tapasztaltamFilmajánló : új jumanji film nem rossz, kellemes kis délutáni 'matiné' és brutál mély hangok vannak benne, főleg az elefántok duborgese es a dobok
-
hm15
senior tag
válasz
Lacielvtárs #30105 üzenetére
Nem találsz családba illő centert vagy egyéb oka van a rendhagyó kialakításnak?
-
BBéci
legenda
válasz
dave0825 #30108 üzenetére
"milyen 5.1-es hangfalakat köthetek rá egy adott erősítőre?" Bármilyet.
"Csak a teljesítmény és terhelhetőség számít?" Egyik sem döntő szempont.
"A mélyláda 50W terhelhetősége kevesebb, mint az erősítő 135W-ja, szóval tönkreteheti a ládát?"
Aktív mélyládának nem adják meg a terhelhetőségét, csak a benne lévő erősítő teljesítményét. Nem teheti tönkre egyik a másikat, mert alacsony jelszintű kapcsolat lesz köztük. -
dave0825
őstag
válasz
zsoika #30102 üzenetére
Rendben.
Még egy hülye kérdés: korábban írták, hogy az ohm mindegy, hogy az erősítő és a hangszórók mekkorák. Akkor mitől függ, hogy milyen 5.1-es hangfalakat köthetek rá egy adott erősítőre? Csak a teljesítmény és terhelhetőség számít? Összefoglalót elolvastam.
Van pl. 5 db Sony SS-TS501-es hangszóróm (6 ohm-os, csak ez van ráírva, terhelhetőség nincs), meg egy Canton AS 5 aktív mélyládám (50W névleges, 100W zenei), ezeket nem lehetne rákötni, ugye? A mélyláda 50W terhelhetősége kevesebb, mint az erősítő 135W-ja, szóval tönkreteheti a ládát? Valószínű, hogy marad a HKTS 5, csak érdeklődök, tanulgatok. -
junkpod
veterán
válasz
Nemir Ombe #30088 üzenetére
De az nem a nagyobb színtér (bt2020) alkalmazása miatt van?
(A lelkes marketing mondat a másik dimenzióban tényleg nem túl szakmai.) -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #30100 üzenetére
A jó öreg "dobozhang"...
Istenem ha csak rá gondolok, mennyit vesződtem, hogy megszabaduljak tőle... -
zsoika
addikt
válasz
dave0825 #30099 üzenetére
Persze! Azt vedd ami tudja azokat amit gondoltál (hdr,4k) és árban, kinézetben...stb jobban tetszik.
ELACielvtárs: Szerencséd van hogy az Elac-ok 4Ohm-osak...így ki tudtad próbálni. Nekem 8Ohm-osak , csak párhuzamosan köthetném ,de inkább nem próbálkozom.
Ui. Mit keres még ott az "Onkyo" felirat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged