Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Dolphine #29736 üzenetére
Nem nem vagy bunkó, főleg ha kapunk házi ízeket, főleg hurka, kolbász, házi teperto
MasterMark: ez nem kukacoskodas szerintem a részetekről, egyszerűen tudni kell kérdezni es olvasni a sorok között
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
sixpak
nagyúr
válasz Dolphine #32953 üzenetére
Tényleg nem akarom agyonreklámozni a cuccot, de én nagyon kellemeset csalódtam benne, annak idején.
A képeken nem látszik, de minőségi anyagokból van alu/üveg, nagyon pontosan van kidolgozva minden alkatrész, könnyű az összeszerelése és jobban néz ki, mint a képeken és valóban jobban bejön a gyengébbik nemnek is....Jigsaw04:
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
BBéci
legenda
válasz Dolphine #32976 üzenetére
Az a hangdobozszett nem fogja megmutatni, mit tud valójában az erősítőd, aminek újkori listaára 170000 Ft volt. Ebből következik, hogy szintén újkori listaárat nézve, 250-300000 forintos 5.0 hangdobozszett illene hozzá, ebben nincs még benne a szubláda.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dolphine #32979 üzenetére
Inkább az utóbbit javaslom.
Akár úgy, hogy most csak két frontsugárzót veszel a HKTS-re szánt pénzből, aztán spórolsz a többire.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Dolphine #32979 üzenetére
Volt HKTS 16-om, az előbb említett AVR 171-re kötve. Megtetszett a dizájn, emellett arra számítottam, tökéletesen ki fogja elégíteni az igényeimet: leginkább játékra kellett volna az asztali PC mellé, néha filmre, zenére, de zenére csak "szóljon valami" jelleggel.
Kibontva tetszett, volt súlya a kis sugárzóknak, igényesnek találtam. Bekapcsolva viszont elkeseredtem, mert dobozhangot produkáltak, és a "mély"nyomó is inkább csak puffogott. Rendezgettem ide-oda, egy bő hétig csak ezt hallgattam, a végén már azt mondtam, végülis jó lesz. Aztán elkezdtem egy filmet a másik rendszeren is. Hát... 10 perccel később kiküldtem a mailt, hogy szeretnék elállni a HKTS-től.
Megjegyzés, hogy a gyári kábelekkel próbáltam csak.
A dizájnról annyit, hogy a védőfóliát lehúzva a márkajelzés betűi is kezdtek leválni, az egyiket sajnos megmenteni sem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dolphine #32983 üzenetére
Nézd, itt korábban több ízben ajánlották, így lehet, csak nekem nem jött be (de nekem nagyon nem), és talán egy másik erősítővel, jobb kábellel helyére kerültek volna a dolgok. Én úgy ítéltem, ennél alapvetőbb gondok vannak vele.
Én JBL Studio 220-akat vettem 4.0 felállásban, mert a HKTS elvitele után tűnt fel, hogy a mélynyomó és center mennyire útban volt. Játék alatt viszont tetszik nekem a surround, amikor mögöttem lőnek és robbantanak, erről nem akartam lemondani. Ezért nem lett se házimozi se sztereó, hanem ez a kettő közti valami.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dolphine #32985 üzenetére
JBL Studiókból minden további nélkül lehet 5.1-et építeni, persze, az magasabb árkategória, mint a HKTS. Lehet, ajánlanak itt más, akár használt dobozokat is, amelyekkel jobban járnál.
Ugyanakkor a véleményemtől függetlenül nem biztos, hogy le kéne írnod a HKTS-t. Az Extremeaudióban a Sopron úton például van kitéve ilyen, szerintem ha teheted, azért hallgasd meg.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dolphine #32985 üzenetére
Ajánlott az, csak nagyon kicsi helyre, 16 nm-re és alá. Olyanok miatt, mint hogy a sub 3 méterről már 100 dB-t se tud, az ülőhelyhez közel kell húzni, és nagyon erősen EQ-zni, mert nem igazán van alja (én +/- 1 dB-es tartományban 32 Hz-et tudtam kiszedni belőle). Közeli surroundokkal és 100 Hz alatt fokozatosan az LCR+SW csapaton szétterítve teljesen vállalható mozit lehet belőlük csinálni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dolphine #32993 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd a HKTS-t annyira nem rossz az annak ellenére, hogy "nem igazi" mozi .... a következő lépcső 250-300e, ami nem kis különbség, az AVR-t meg ezért nem érdemes visszabutítani kissebbre, mert ott meg a szolgáltatások hiányozhatnak.... (valódi) hangminőségről meg Denonéknál a 4000-es sorozat alatt nem nagyon lehet beszélni ....
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dolphine #32995 üzenetére
Nem kimondottan a Denon a baj, hanem a kategória.... én belépő szinten az itt "népszerű német webshopokban" nézegetnék pl. Denon x1400/Pio 932/lx302/Onkyo 555/575/656/676 és amelyik jobban tetszik/olcsóbb azt venném .... lényegi eltérések nincsenek .... dobozokat meg fejleszthetsz, ha mégsem jön be a HKTS, ha bejön, akkor meg "háváj" ....
Hmm ....
-
guppy_83
tag
Szia,
Nekem az előző setup egy HK AVR 360 és egy HK HKTS 60-as 5.1es szett volt a panellakásba összerakva.
Panasz nem volt rá, nagyon szépen szólt. A HKTS-nek korlátai vannak és nem annyira egységes mint egy teljesértékű nagy álló hangfalpár, de játékra pl szerintem tökéletes volt. A mozizás is jó volt vele de mint korábban írták mások; mindenkép hallgass meg egy más típusú rendszert is előtte. Természetesen érthető limit a pénztárca, de lehet tényleg jobban jársz előszőr 2 nagyobb esetleg használt állóval mint az általam csak "tejfölösdoboznak" hívott sugárzókkal...
Miután kicseréltem a HKTS-t egy JBL Studió 5-ös szériára az 5.1-et határozottan jobb hangot kaptam......olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
zsoika
addikt
Én Onkyo-val használtam 16-ost (tx-nr 515)és 60-ast (tx-nr 535) is.
Szerintem Onkyo-val jó párost alkotnak, hiszen a HK minőségi zenére amúg sem alkalmas (nem mp3 és youtube ra gondoltam ), így nem számít az Onkyo harsány hangkaraktere......ellemben jó mozit csinál. Arra figyelj hogy érdemes min belépő kategóriás AVR-t venni a 16-hoz és alsó/közepet a 60-hoz, mert nem túl érzékenyek a hangszórói.
A 60-as ugyanaz mint a 65, csak annak vez.nélküli is a mélyládája, de azt is kábellel ajánlott bekötni.
Szerintem egy szett 60,65-el jobban jársz ha találsz jó állapotú használtat 100eFt körül (teljesen más a hangszórókészlete )
,de én 220eFt-ot nem adnék egy újért az "igazi" hm szettekhez képest hátrányban van.[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz Dolphine #33128 üzenetére
Tárgytalan a kérdés. Az összefoglalót részletesebben elolvasva és átgondolva, muszáj lesz nagyobb összeget költenem a leendő hangfalrendszerre.
Majd ősszel lesz aktuális a vásárlás, akkor majd újra kérdezek, konkrét összeggelNem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Vhiktor
veterán
válasz Dolphine #33129 üzenetére
Hogy, hogy letettél ezekről a hangfalakról?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BBéci
legenda
válasz Dolphine #33177 üzenetére
Fix, általános érvényű távolságokat nem lehet megadni, mert függ a helyiség méretétől, az ülőalkalmatosságok helyétől, a hangdobozok és a kép méretétől.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Dolphine #35772 üzenetére
Szia.
Bocsi ,de szerintem nem fogunk tudni ,mert csak te tudod hogy milyet szeretnél és mennyiért. Olyat vegyél amin elfér és tetszik...illetve belefér a keretbe. Továbbá azt is te tudod hogy új vagy használt is érdekel. A magasságára(hogy fül magasságba kerüljön a hsz) és helyigényére(elférjen ott ahová tervezed) is csak te tudsz válaszolni magadnak. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz Dolphine #37416 üzenetére
Sok helyen nincs ajtó központi fűtés végett.
Én úgy olvastam, hogy a 2 front feléd nézzen és ne nagyon lásd az oldalait ez persze középről.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zsoika
addikt
válasz Dolphine #37414 üzenetére
Szia!
Több ötletem is van a viccestől, a komolyig. Azt meg rád bízom hogy melyiket milyennek veszed.1., Vedd ki az ajtókból az üveget,
2., Pántoltasd át az ajtókat hogy a másik szobába nyíljanak (csináltam már ilyet , nem nagy ügy) ,
3., Komplett ajtó cser tokostól, hogy a másik szobába nyíljanak,
4., Tolóajtó beszerelése,
5.,Ajtók levétele,
5., A szoba hosszanti oldalán legyen a rendszer , ne keresztben.#37420) Gigi01: Igen...egy finom reggeli jöhet bármikor!
#37423) mpo Sőt....a komplett szettre is adunk ajánlást, csak győzze kifizetni.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Dolphine #37429 üzenetére
Megoszlanak a vélemények pl nálunk a GT60 állandó készenlétben van, pedig több nap be sincs kapcsolva. A HM rendszer-SZG-WIFI, meg ki van kapcsolva(teljesen), ha 1 napnál tovább előreláthatólag nem lesz használva.Állítólag "stresszes" a bekapcsolás. Az erősítőre nézve ez nem igaz, mivel ott van egy relé.(De talán a TV-ben is) A forgalmazó azt ajánlotta jobb ha teljesen ki van kapcsolva. Szempont lehet az is, hogy ha több készülék van készenlétben ami igaz ugyan csak max 0,5.1-2-3W de pl 10 készülék az már 10-30W állandó fogyasztás is. Már pedig sok kicsi sokra megy.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
törölt tag
válasz Dolphine #37438 üzenetére
Ujabb vélemény(amire gondolom nem vagy kiváncsi) nemigen fogyasztanak,1-2 wattot nem éri el a tévé-lejátszók sub- standby állapota, mindössze a un vasveszteségeiket pótolják valamint atávról veszik a jelfogó jelét. Alapból a házimozi vasak is kb ennyit fogyasztanak, de itt jön egy hatalmas DE:ha HDMI passtrough -átengedés- be van kapcsolva akkor 04.-0.6 watt kb az üresjárati fogyasztásuk am i nem sok, viszont ha üzemeltetsz mondjuk egy beltérit HDMI-n keresztül a tévé felé akkor ez 25-30 wattra módosul mikor be van mindkét készülék kapcsolva és folyaamatosan átengedi a jelet az AVR. Neked kell eldönteni, az az 1 forint 50 fillér óránként (havonta napi 3 órával számolva kb 100 Ft.forint) vagy a kényelem a fontosabb.
-
Beni2360
félisten
válasz Dolphine #38246 üzenetére
Nálam ha túl sok volt akkor a bemérő mínuszolt sokat és volt egy alap búgása a ládának. Na erre vissza vettem és mértem, majd még mindig vissza amíg a 0 felé ment a beállítás a menüben.
A búgás is megszűnt és kész.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
törölt tag
válasz Dolphine #38560 üzenetére
Az sosem baj, ha a mély tartomány nem nyomja el a többi hangdobozt, nálam fordítva volt: -3db-el csökkentettem a mélynyomó hangerejét a mérthez képest..
A center hangerejéről a napokban volt szó, esetleg olvass vissza... Sokan panaszkodnak erre a jelenségre, de tulajdonképpen ez nem más mint a filmek "Reference" EQ görbéje...
-
Fr3eWar
őstag
válasz Dolphine #38854 üzenetére
Szia,
Nálam is azt írja ki minden DD 5.1-es MKV nál.Szerintem amit (#38859) MasterMark írt nem stimmel.
Pont annál az AVR-nél hozza a cikket google keresésnél ami nekem is van (X2500H). (mondjuk ez lehet a google megfigyelőmehanizmus miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest